A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi,
asztrológus:
nem tudom megítélni mennyire jó, ez volt az első. Úgy éreztem megvilágosodott néhány dolog magammal kapcsolatban. Ha gondolod szívesen beszkennelem és átküldöm mailben, születési horoszkópot csinált. Ha értesz hozzá, meg tudod nézni szerinted mennyire korrekt.

Fibi,
emaileztem

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Johi,
sztem is lehet az oltástól a láz, de ebben a langy időben a bacik, vírus is könnyebben megmaradnak, mint a fagyban, na meg az oltás maga is lefárasztja az immunt és könnyebben elkapódik bármi. De ne aggódj előre, ha nem lesz más tünet, akkor csak lázcsillapítsd és kész. (Ha nem köhög, tüsszög, orrot folyat, hasmenés, stb, akkor tuti oltás) Jobbulást, midnenesetre.

Ancsi,
tettem fel képet a minap, tán pénteken?

Az idióta kutyám a félig begyógyult fülével azt gondolta, majd ő jól kiszökik a kerítésnél... persze beszorult és se előre se hátra, csak jól belemártotta a sebbe a kerítést. :cry: Annyira sírt, hogy azt le se tudom írni. Pánikhangulatban rángattuk szét a kerítést a szomszéddal, jujj.
(A múltkor kérdezte valaki, hogy kopó-e, igen, az, angol kopó (beagle), bocs, h nem emlékszem, ki volt.)
A másik gyerek meg megint önként és dalolva feküdt le, komolyan mondom, arany életünk van. :)
neet
neet

Látogatás: Én örültem neki, hogy jöttek - egyrészt a nagyon kedves babanetes kollégák :wink: - másrészt a családom. Előbieknek mindig, utóbbiaknak a kórházban külön azért, mert így legalább itthon nem zargattak később, letudták a látogatást még ott. No meg én 5 ágyas kórteremben feküdtem és már szülés előtt is egy hétig - úgyhogy jólesett igazi, két lábon járó emberekkel találkozni :) . No meg én a felhők felett rózsaszín ködben leledztem, ugyi :wink: De azt is tudom, hogy iylenkor annyira csak a baba létezik, teljesen érthető, ha valaki ebből a meleg együttszuszogásból nem akar kilépni.

indianyo

Ancsi :) Na igen, sütő- és gázgombok nálunk is nagy kedvencek... Torkod meg buljon végre!

Neet :) Szegény 4lábú :( Nem semmi a csajod, gratula hogy így megy neki a lefekvés! Bezzeg a beste kölköm még itt bújócskázik nekem...

Tinu :) Én megkértem a kedves rokonokat, hogy legyenek türelemmel és ne jöjjenek be a kórházba, végül csak anyám nem bírta ki. Persze párom minden nap bejött (igazából csak ő hiányzott akkor). Nekem akkor jó volt a nyugalom és az összeszokás a bébivel, a maradék időt meg próbáltam pihenésre fordítani. Legközelebb még nem tudom mi lesz, hogy fogom érezni. :roll: De ne felejtsd el, még bent is ráérsz dönteni, gondolom hívatlanul nem rohan le senki!
denizsa

Na, ded megadta magát és alszik végre :D

Fibi :) Milyen volt a tegnapi barátnőzés? Tankoltál egy kis energiát, ugye?

Johi :) Fannilánynak továbbra is ++++, remélem a pöttyök elkerülik!
denizsa

Kórházi látogatás mellett szól:
1. nem kell takarítanod a látogatól előtt-után
2. nem fogdoshatják össze a babát, így nem kell hülyének érezned magad, h huszadjára is megkéred a kedves látogatót, ugyan, mosson már kezet.
3. nem kell kv-t főznöd senkinek (ha 3an kérnek, 3félét más cukorral és százalékos tejjel...)
4. nem fognak órákig fárasztani
5. nem unatkozol bent annyit (sztem ded az első napokban kizárólag csak alszik vagy eszik, így sok babázásban nincs részed bent, de majd otthon!)
6. mindenkivel behozathatsz valami finomságot, így ha a kórházi koszt nem okés, ehetsz a listádról, vagy hazaviheted a töménytelen hamikát a végén.

Ellene: bazi fárasztó, és mindig akkor csörögnek a mobilodra, hogy szeva, megjöttünk, amikor szopi után ded bealudt te meg felkecmeregtél az ágyra.
neet
neet

Andi,
nemjött át a mél :( pedig most ugy érzem, fontos lenne.
fibi

Deni,
hát jo volt beszélgetni, de tudtuk volna még folytatni (ritkán látjuk egymást), meg legközelebb nem a westendben kell találkozni, mert kissé zajos ott a közeg.

Zsan,
jobban????
fibi

Indi: elfogyott útközben a fonal :evil: , vagyis vagy kacska kezű gyereket szülök, vagy visszabontom a másik kezet és rövidebb lesz, vagy veszek valami hasonlatos fonalat és azzal pótolom ki a rövidebbet. :roll:

Kép
Kép
tinu

Most hülye kérdés következik.
Szóval: a fájás az fáj, ugye? :shock: Ma elég sokat keményedik a hasam. De ez még nem jelent semmit, vagy igen?

Kép
Kép
tinu

Tinu :) inkább bontsd vissza a másikat is és valami helyes más színnel egészítsd ki - esetleg a nyakrésznél is tehetnél oylan színt és máris megvan a szép kis pulcsi :)

indianyo

Tinu,
igen, nagyon fáj, néha elakad a szavad, levegőt se kapsz, de közben örülsz is, hogy végre valami kézzelfogható és izgulsz és nevetsz és és és... nem kell sokat wc-zned? Az is jel lehet! ÍRJ!!!
neet
neet

Neet: egyelőre nem fáj semmi, csak keményedik időnként. De lehet, hogy csak a csajszi nyomakszik és erre reagálok így. :(
Vécézés... nem is tudom. Lehet.
Megyek, szuggerálom magam még egy kicsit, de ha van valami, akkor írok. :)

Kép
Kép
tinu

Tinu,
nehogy negatívkodj! Tedd tele + szmájlikkal az oldalt. A fájdalom csak a magyar nyelvben az, angolul pl összehúzódás, de ezt biztos nem tőlem hallod először. :) És az edzőm is mindig azt mondta a 200. felülésnél: AKKOR JÓ, HA FÁJ :D
Én a 4x kishely(i)séges effekt után kerültem el a beöntést- :)
Persze nem akarlak túlspanolni, én egy hónapig jóslófájtam.
neet
neet

Még egy hülye kérdés, aztán már abbahagyom mára.
Mikor kell odaadni a pénzt a szülésznőnek? Gondolom, szülés után :D , de mikor adódik rá alkalom? És a nőgyógyásznak? A kórházban? Vagy később, a kontrollon?

Kép
Kép
tinu

Tinu,
pl semmikor? :D
neet
neet

Neet,
legalább észre lehet venni, megnyugtató.
Jók a pontok, megfontolandó. :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Látogatók: nekem is vegyes volt. Van akinek örültem (föleg a férjemnek meg a finom kajáknak :)), de többnyire fárasztó volt, mert amikor B aludt (elég ritkán...), én is pihentem volna. amikor meg fent volt, nem nagyon lehetett otthagyni az üvegajtonál pár percnél tovább, mert igényelt engem. jol le is csesztek, amikor sirt...... csecsemösöknél is sirt, oda nem akartam beadni. szoval szerintem nagyon baba,- és anyafüggö, ki hogy éli meg.
fibi

Andi,
bocsi, ez a hüje hotmél betette a leveled a junk mail-be :roll: megtaláltam végre. köszi.

Johi,
lement Fanni láza?
fibi

Neet: oké, majd mondom az érintetteknek. :mrgreen:

Kép
Kép
tinu

Tinu, dokinak mikor hazamenetel előtt megvizsgál. szülésznő meg vagy benéz hozzátok a gyermekágyra, vagy későbbre megbeszéltek egy találkozót.
és mondd, vannak még összehúzódások? :D
ha tudtál aludni, akkor még nem komoly :D
de ha egészen bizonyos akarsz lenni a dolgodban, ülj be egy kád meleg/forró vízbe. ha ezek nem csak jóslók, akkor felerősödnek, ha nem, akkor épp ellenkezőleg.
a kórházi napok meg irtó hamar el fognak szállni! a látogatókat úgy a legjobb intézni, hogy akár az utsó pillanatban is lemondhassa az ember. én mindenkit arra kértem, hogy mielőtt elindul, hívjon fel. így tudtam valamennyire irányítani a dolgot a saját igényeink szerint. még így is volt olyan rokonom, aki nem volt tekintettel ránk és hívatlanul is jött :?
ilyenkor az a legfontosabb, hogy Te ráhangolódhass a babádra, elkezdj regenerálódni, tejecskét termelni, ehhez pedig muszáj pihenni, összebújni, szép nyugodtan táplálkozni, tisztálkodni stbstb.

Johi, remélem már jobban vagytok! van MMR kivezetőd? most lenne jó adni.

Zsanci, hogy vagy??

Ancsi, lift van?

Curse, én is lebeszéllek a hordozóról, a korai fejlesztőben sok az olyan gyerek, akit a szülei idejekorán ültettek/álltattak/tartottak hordozóban/pihenőszékben/bébikompban stb.
inkább a babakocsiban ringasd Adélt, ha az befér a lakásba. egyébként nekünk is volt pár ilyen kézben hurcibálós napunk, aztán el is múlt.

le vagyok törve, a kedvenc focicsapatom tegnap kiesett a rájátszásból :?

votiv 8)
votiv

csajok, gyest igényelni kell, vagy automatikusan jár ha lejárt a gyed?

votiv 8)
votiv

Votiv:
azt is igényelni kell :evil:

petergabi

Votiv, én úgy tudom, igényelni kell, de nekem a munkahelyem intézi az ilyesmit. Ha addig nem kapnál választ, akkor én holnap megyek a cégemhez, rákérdezek

Tinu,
ha még aktuális: nekem nem fájt!!! csak az tűnt fel, hogy rendszeresek az összehúzódások. Ezek felerősödtek a kádban, de annyira nem fájt semmi, hogy még akkor is bizonytalankodtam és itt irogattam ezerrel. Aztán rászántam magam egy nst-re, de még a cuccom se vittem magammal. Egy óra múlva hozta utánam a Kedvesem. Az utolsó másfél órában viszont .....na akkor aztán fájt......
macskanyu

Votiv: hát aludtam, de kb. fél hatkor felkeltem és utána nem tudtam visszaaludni. Nincs semmi igazán nagy érzetem, csak olyan furán érzem magam. Most megyek NST-re, hátha ott kiderül valami. Talán még a dokinő is megvizsgál ma. :)

Kép
Kép
tinu

ÁÁÁ Gabi,
ha már itt vagy: ilyen a házikónk tegnapi állás szerint :)

Kép

Ancsi,
a tiétek is tök szuper lesz! :D
macskanyu

Votiv,
mindenképp neked kell utánajárni, még ha a munkahelyed intézi is, mert te tudod, mikor 2 éves a skac, nem biztos, h annyira nyomon követnek téged. Bár sose lehet tudni... mindenesetre úgyis be kell menni, mert alá kell írni meg kitölteni igénylőlapokat, kell a gyerek eredeti anyakönyvije, stb.

neet
neet

Johi!
én amerikia konyha buzi vagyok, úgyhogy várom e szempontból az új lakást, gondolván, hogy akkor míg főzök, ő ellesz a nappali részen.

Neet!
eléggé stimmel a listád, leszámítva azt, hogy nálunk nem volt szopi, ezért folyton ébren volt és üvőtött :). viszont annyi ivólét hoztak, olyan drágákat, amiket én nem veszek meg magamnak, hogy még utána 2 hétig azt ittam ;-). aztán tesóm megkérdezte, hogy mit hozzon nekem haza, és rántott 2 hatalmas doboz szezámos bundájú cukkínit. ennyi cukkínit életemben nem ettem, azóta is várom, hogy újra terhes legyek ;-). különben úgy érzem, hogy a második gyerekkel már jobban fogom bírni, mert ismerem már kissé a szitut.

Tinu!
de ha a doki úgy vizsgál, hogy mások is ott vannak (haza menetel előtt), akkor ne add neki oda, ráérsz a 6 hetes kontrollon.

Votiv!
lift nincs, mert csak 1 emelet+tetőteres a ház :). de nem lenne rossz, akkor a garázsból (ami tőlünk kettővel lesz lejjebb) frankón fel tudnék cuccolni.

Macs!
szuper a házikótok. ez hátsó nézet? itt lesz terasz?
ancsipancsi

Sziasztok!

Tinu,
én is UM, tesóm is; mindeketten 6hetes kontrollon adtuk, mert a kórházban hülyén jött ki a vizsgálat és nem dugdosni akartam vna v ilyesmi

házak tök jók!

:)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Neet!
nem tudom miért maradt ki Eszci frizurája, most kereshettem vissza. :/ tök édi! nekem tetszik, hogy alul úgy kunkorodik. amúgy neked van ilyesmi színű hajad?
ancsipancsi

akit érdekel:
a sztaki munkatársakat keres - jó ég tudja, mire,mindenesetre ez áll náluk a honlapon

Kép

Kép

szrekuc

Tinu,
Kórházban a borzalmas fényképésznyomakodás arra jó, hogy 1 fényképet a dokinak csináltass (+egyet a szülésznőnek ezt nem tudom ) és az mégsem boríték de mégis az. Abszolút elveszi a kellemetlen "dugdosó" élét a dolognak.
Amúgy ha mégegyszer szülnék, sosem engedném a fényképészt a gyerekem közelébe.

Curse,
A babakocsi ami nálunk nagyon bejön - még most is - bocs ha már írtam nem tudom, vagy csak akartam :? Oda tolod ahol te vagy, de nem kell cipelni, a hordozó még nagyon korai!!

Vot,
Igényelni kell, a neten fenn vannak az űrlapok, ha a munkahelyed nem küldi automatába, mondjuk szerintem kell küldenie mert a mh-n meg fizetésnélküli szabit kell egyidőben igényelni erre az időszakra.

Látogatás: csak Apa, mindenki más nekem teher volt, de amit Neet pontokba szedett az nagyon ül, lehet hogy mégis inkább ez. Mondjuk mi a tesómon és anyukon kívül 6 hétig nem fogadtunk otthon sem látogatókat. 6 héttel később meg elhalt az érdeklődés vagy a sértődés vette át a főszerepet, így megúsztuk egy megfelelően alacsony látogatói létszámmal. :D :D :D

Kép
akata

Votiv,
án a Magyar Államkincstár honlapjárol töltöttem le az ürlapot a GYES igényléséhez.

Macs,
fu, már nagyon jol néz ki a házatok!!!!! :D

Tinu,
fájogatsz? :wink:

és Andi???

KépKép
fibi

Fibi,
nem találnál ki egy másik játszós napot kedd helyett? :( be köl mennem a céghez, utána dokihoz....

Ancsi,
ez elölnézet.. :) a nappali és étkező, dél-nyugati tájolással és itt is lesz terasz :)

Én meg örültem a látogatóknak, mert nem számítottam a nagyszülőkön kívül senkire, nekem nincs családom és tökre meghatódtam, hogy a barátokat is ennyire érdekli Füles... :) igaz én olyan könnyen szültem, hogy nem voltam abszolúte fáradt, csak a gátsebem fájt cefetül... és őrülten hiányzott Apa....
macskanyu

Macs,
az a helyzet, hogy holnap (kedd) suliban leszek, és utána meg kell várnom a barátnömet az Örsön valahol (ezért ajánlottam a Sugárt), mert nálunk alszik este. Szoval mi mindenképp ott mulatjuk majd az idöt. De a játszoházba mehetünk persze másik napon is :) Neked mikor lenne jo? :)
fibi

Fibi,
csütör? majd leszek, most mennem kell...
macskanyu

Kaptam ajándékba egy Izing Klára könyvet, ö szerintem nagyon jo asztrologus, legalábbis az irásai alapján. de sehol nem lelek elérhetöséget. esetleg tudja valaki????
fibi

Fibi :) Nők Lapját hívd, ott megmondják.

indianyo

I.K. nekem is szimpatikus - úgy látom, ő karmaspecifikusan vizsgálja a képletet.

indianyo

Tinu:) remélem, valami eredménye lesz a mai kórházlátogatásnak! Egy kis kötésellátmány:
http://www.berroco.com/exclusives/pie/pie.html

indianyo

köszi csajok az infókat!
akkor apának lesz egy kis dolga, hogy elvigye a nyomtatványokat, mert én már túl lusta vagyok elmászni a kincstárba :P

Isti ma 6 óta viháncolt (a tesója innen ment suliba és emiatt persze ő is felkelt :roll:), a végén már csúnya hiszti, aztán negyed órája az ölembe vettem, kicsit telefonált az apjával, utána meg a képeket nézegette a telefonban, egyszer csak hallom, hogy horkol :lol:

votiv 8)
votiv

Macs,
jövö csüt. jo nekünk :)
fibi

Indi,
igen, és engem pont a karma érdekelne :) irtam a NL szerkesztöségbe, és azt válaszolták, hogy feltorlodott munkája miatt nem vállal elemzést :( ajánlották helyette Alberti Margitot. Róla hallottál vmit? én még nem...
fibi

Neet!
utána néztem a Vigantol ügynek. jól van feltüntetve a mennyiség, de ott az 1 ml Vigantol hatóanyagát taglalják, s zárójelben jegyzik meg, hogy az 30 csepp. azaz a 10 millis üvegben 300 csepp van, tényleg kb. 9-10 hóig elég :). most már teljesen nyugodt lehetsz, s a nagy ijedtségre ihatsz egy B vitaminban gazdag italt.
ancsipancsi

Tinu, mennek a drukkok!!! :D

Fibi, Indi, az IK-ról én sok rosszat is hallottam, na meg azt is, hogy "az utcáról" csak úgy nem lehet bejutni hozzá...
itt egy nlc-s topik jó/nem jó asztrológusokról
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id ... umid=29299

én egy asztromókust ismerek, aki a VH-nak dolgozik, Németh Ági a neve. bár nekem nem készített még horoszpókot, úgyhogy nemtom szakmailag mennyire van a topon, embernek nagyon aranyos, ez is valami.
ha kell, megadom az elérhetőségét.

itt az nlc-n is említik, a www.vegzet.hu-n nagyon profi horoszkópot készítenek számgéppel, én akkor csináltam meg az enyémet, mikor még ingyen lehetett használni az oldalon a szoftvert.

votiv 8)
votiv

Fibsz, ha ez az a nő, aki a Nagyszőlős úton "rendel", akkor oda SEMMIKÉPP SE!
de olvasd el a linket, amit feltettem az előbb.

votiv 8)
votiv

Votiv,
köszi :) tegnap megtaláltam a NL szakértök között Németh Ágit, és megkérdeztem, vállal e elemzést. és igen, és emilben küldi. ugyhogy asszem az lesz :) és eszembe jutott, hogy anno voltam én nála (Kelenföldön lakott akkor), ex kolléganöm ajánlotta, és tényleg jo fejnek tünt :)
fibi

és régen jártam tanfolyamra Imolai Judithoz meg Takács Tiborhoz, és mindketten kicsit csalodást okoztak.....
fibi

Sziasztok

Fíbsz,
mennyiért vállalja?vagy frí?

Kép

Kép

szrekuc

sziasztok,
eléggé magam alatt...idáig bőgtem, most csak bámulok a fejemből...
szóval, placenta kicsit rálóg a belső méhszájra, és ez ugye gáz....
csak azt nem tudom, h mit fogok csinálni, de tényleg.
Az egy dolog, h valszeg Levi nem utazik el, ami csak azért gáz, mert még munkája sem lesz...de ha meg lesz, akkor megint uott vagyok...
ki viszi, hozza a srácokat, ki takarit, stb...???
tehát, szigorú pihenés, de ugye ez két gyerek mellett fizikai lehetetlenség.
Még akkor is, ha Levi itt van velük egész nap...
de ha meg nem dolgozik, akkor miből élünk?

erre varrjak most gombot...
Az a baj a segitséggel is, h ha bébiszittert keresek, nekem olyan kell, aki egésznap tud segiteni, de az meg ugye egy kisebb vagyon.
Rokonok meg akkor sincsenek, ha megszakadok...

és a családomnak még el sem mondtam, h terhes vagyok, és most annyira nem is akaródzik...

először arra gondoltam, h elmegyek még egy dokihoz, hátha nem lesz ennyire "őszinte", de miután beszéltem a szülésznővel, most már biztos vagyok benne, h másik doki sem mondana mást...

én ennyire kilátástalannak még sosem éreztem semmit...

és azt sem tudom, h kivel beszéljek, mert Levivel is rosszul esik a beszélgetés...

na, megyek is, majd jövök ,ha kicsit összkaptam magam...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?