A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Eni,
Hát a doki mondta, mivel a méhszáj még zár! De baba azóta is folyamatosan mocorog!
Mit ettél? Mi kint voltunk sétálni a Rómain, és beültünk egy cukiba, amit már rég kinéztünk, és nagyon bejött. Pedig az nálunk nagy szó, mert nagy Daubner (Szépvölgyi) imádók vagyunk!
De ez jó hely! Megyünk máskor is! És mivel mondtátok, hogy a szoptatás alatt nem lehet csokizni, és kávé sem jöhet (bár anélkül ki fogom bírni), ettem egy dobos tortát és egy kokuszos sütit és ittam egy capucinót! Így nem csodálkozunk a méreteken! :wink:

Gabboka,

Aranyos vagy, köszi! Így bálna testtel! :wink:
Akkor beszéljük meg, hogy 24-én találkozunk!!! És úgy lesz!!! :wink:
Küldök két képet a kuckóról, de először még nem itt lesz! Hanem a kiságy a hálószobában van összerakva, és majd még küldök képet, de most itt van a szárító a szoba közepén! Ok?

Biztos TE is kapsz hamarosan rózsát!! :wink: Mi a férjed emil címe? :wink:

Ildi!
Gyönyörű rózsa!!!
Nagyon édes férjed van! Olyan jó, hogy ilyen jó párjaink vannak!

Illuska,Akkor szorítok, hogy tovább javuljanak a gyerkőcök!
Puszika Nekik!!!

Mano4,

Aranyos vagy, igyekszünk akkor reggel bejelentkezni, bár a reggel nehéz, de délelőtt majd próbálok jönni! De mivel a holnapi nap amikor tuti itthon vagyok. Van egy két dolog amit még meg kell csinálni! Mert ugye szerdán megyünk megint a kórházba. Szegény férjem, minden nap lecipeli a cuccot és aztán fel!
Ma megmutattam neki, hogyan tud ide bejönni, hogy ha lenne valami, akkor informáljon Titeket!

Nem válaszoltatok!
Szerdán ki jön ctg-re?
Senki? :cry:

Puszi
Ancsa Kép Kép

ancsaboszi

Itt jobban látszik a szín!
:wink:

Festés után készültek!
Ugye négy doki mondta hogy 99% hogy kislány!

Apa erre azt mondja, akkor 1% az esély, hogy átfesti! :wink:

Alul eper színű, felette barack, a plafon pedig fehér.

Anya találta ki, Apa festette és ketten raktuk fel a bordürt!

Szép lett?

Kép Kép

ancsaboszi

Sziasztok!
Csak gyorsan vagyok, mert fontos.. :)
1. Jube, itt van a spray.. 1950 Ft volt..
2. képzeljétek, a tappancsos képpel Olivér benne van a 10 nyertesben, amit a b.net és a fisher price csinált, ezzel a tappancsos képpel:

Kép

Tőők jó :D

3. ami még fontos, sőt közérdekű: Vettünk Römer King babaülést, azt a faját, ami 55 ezer forint körüli, és mivel használt, és a csaj azzal foglalkozik, hogy ezeket huzatolja át,így vadi új huzata lesz, ezért az ülés 12 ezerért a mienk lett.. Ha valakit érdekel, adom az emil címét.. :D..
Ja, Olivér imádja a széket, egy kép benne, hogy tudjátok milyen:

Kép

MÁra ennyi voltam.. Ja, ha valakit érdekel, az privit küldjön, ok?
Puszi!

satuk

Ancsa!
nagyon szép lett a gyerekszoba. Ügyesek vagytok. :D

Ildi!
Édes a férjed. Gyönyörű a virág.

Gerbera!
A hüvelyflórát mivel lehet megváltoztatni? nem tudod? van értelme elmenni a dokihoz? az javít az esélyen? :?:

Gabboka!
Lehet hogy a szülés gyors, de 100-szor jobban megkínlódtam a szoptatással. Igaz Szofit már közel 8 hónapig sikerült szoptatni, de vért izzadtam. Biztos vmit vmiért. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsaboszi,
felismertem, nem a Polgár utcában laktok? Mert Óbudán nőttem fel. és a kilátás a Főtérre van ugye? :lol: :lol: :lol: A festés csodás! Szólok, ha jöhettek hozzánk is!:-)
Olyan jó, hogy már itt tartotok, emlékszem még mikor először bejelentkeztél...

Gabbóka még mindíg drukk!!!

Ildi, sárgulok a rózsáidtól!

Lilluska, a színt nem Tőled örökölték, de a fiad szeme a te szemed barnában :-)

Balázsnak még mindíg hőemelkedése van, nem tudom még mitől, 1,foga jön, 2, elkapta a férjem influenzáját, 3, megfázott.
De nincs bedugulva az orra, és nem is köhög. Az orvos szerint csak a lázat kell csillapítani, de mivel ez az első eset, még nem viselem rutinosan lazán.. Remélem csak a foga... :cry: :cry: :cry:

MIndenkinek szép estét!

Edina

Kép
hurcia

Satuk!!!

Ez a kép fantasztikus!!!!
:lol: Így nem is csodálkozom, hogy bekerültetek!!
Gratulálok!!!

Veronikusz!

Köszönjük szépen! Megmondom Apának, igyekeztünk! :wink: :lol:

Hurcia,
De aranyo vagy! Telejsen meghatódtam!!! :oops: :oops: :oops:
Ez Nektek is köszönhető, hogy ez az idő, ennyire gyorsan elrepült! Köszönöm!!! :wink:

Ok, majd szólj! Jó pénzért! :-) Szívesen megtervezzük!! :wink:

Na lebuktunk! :wink: :oops: Igen, ez az! Igen, az a Főtér, emiatt vettük meg a lakást 2,5 éve! Annyira jó kinézni az ablakon, mintha valami kis régi városban lenne az ember!
Nagyon, nagyon sok puszit és egészséget és boszi energiát küldök Balázskának!!! Reméljük mi is hogy csak a foga!

Szép estét Nektek is!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Csajok, Apának csináltatok egy jó estét! Mutattam neki miket írtatok, hát mit mondjak? Dagad a melle!

Ancsaboszi, nekünk is ilyen napocskás lámpánk van a plafonon!

Satuk, állati jó ez a tappancsos kép!

Pocakosok kitartás!!! Én is hallottam, hogy jön az időváltozás, a hóesés, még a végén tényleg egyszerre lesztek a szülőszobán!! De most komolyan: ha valakinél valóban beindul a szülés a papáktól beszámolót kérünk!!!!!!

Kép
ildi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:43-kor.
Vendég

Ancsa,
Én biztos nem megyek szerdán ctg-re!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Hihihi. Csak poénkodtam!! Amúgy nagyon szépek lesztek!!!!!!! Ugyan ilyen függönyt vettem RÉka szobájába, csak még nem sikerült feltenni! :cry: :cry: :cry:

Hurcia,
Balázs is már 7 hónapos???? (elmúlt) Hogy szalad az idő!!!!! Miket csinál?

Csajok hun vagytok??

Steffi??????? Kéretik jelentkezni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eszti,
Dóriékkal mi van??? Vizsgázik?

Monacs, Heni????

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:43-kor.
Vendég

Helló Satuk!

Hát nem csoda,hogy nagy sikeretek van a tappancsos képpel!!! :lol: Gratula!!
Klassz az ülés! Ez olyan dönthető háttámlás vagy fix???
Nagyon jó áron vettéttek,ügyik vagytok!

Ancsaboszi!
Nagyon szép lett a szoba,ügyesek vagytok!Nagyon jó helye lesz a kis Hercegnőnek!!!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Vica!
Jelentem, Dóri szegény vizsgázik ezerrel!!
Majd szólok neki,hogy hiányoltátok,bizti örülni fog.és szerintem ha túl lesz a vizsgákon jelentkezik!!!
Drukkoljatok Neki!!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Hú de lemaradtm, bocsi hosszú leszek:

Zsofizsofi
A vérző cicire javasolják a Nitricum Acidum 9 CH-t is (naponta 2-3 szor). Gyógyszertárban segítenek biztos. Sztem nem kell bőrgyogyó, az általában nem ért hozzá. Cicizés után kenj rá egy kis tejet (anyatejet) és hagyd megszáradni. Csak tiszta vízzel mosd! És talán a védőnéni tud a legtöbbet, vagy a La LEche ligásokat hívd fel. A „Kismamában” hátul vannak telefonszámok, fel lehet őket hívni ismeretlenül is!

Ildi
Minél többet nézem az első kolbászos fotót, annál jobban tetszik. Ezzel biztosan nyernének vmilyen fotópályázaton! De képeslapnak is elmenne Próbáltad már a homeopátiás Chamomillát fogzásra? A gazdagréti gyógyszertár neked közel van?

Gabbóka
Ez az ékszakai forgatókönyv nekem is ismerős. Sajnos a leizzadás megmaradt egészen szülés után 1-2 hónapig!

Barimami
Mi a Kondorosi tornacsarnokba járunk (baz inagy tornaterem) és ott is rohangálnak a gyerekek, a kicsik fekszenek anya mellett és a mamatorna vgén van 10 perc torna a gyereknek Kedden és Csütörtökön. Amúgy bmelyik délelőtt lehet vinni és akár 6hetes kortól is. Mindenki vigyáz mindenkire! Nagyon klassz, én akkor kezdtem fogyni, mikor 3 hónapja jártam már (de csak azért mert heti 2-szer mentem) Gyógytornász tartja.

Hurcia
Örülök hogy hallunk rólad, édes a kép, ez is díjnyertes lenne pályázaton!

Marcsim
Ez a birkózós kép édes!!!! Azért sztem még várjatok a másodikkal. Én már látom hogy „Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond” és ez igaz a pár hónapos korkülönbségre is ebben a korban. Szóval tulképpen mindegy a mi szempontunkból, mindenhogy nehéz ha nincs min 4-5 éve a gyerekek között, csak a gyerek szempontjából nem mindegy a figyelem és a tapasztalat. Legalább a másodiknak legyen könnyebb a mi tapasztaltságunknak köszönhetően. Ezzel mi is voltunk így (volt hordozó amit ezért nem vettünk meg), illetve tudom hogy pl. a Suzuki Swift és néhány hordozó nem kompatibilis. Sajnos vmelyiket cserélni kell!
Jube
Persze igazad lehet, mert én pl. 3 hónapig lekaptam a 3 kerekű babakocsink első kerekét, hogy beférjen a Golf csomagtartójába (apa szerint nem fért be). Nagy csak egyszer kellett nekiveselkednem és sikerült, na onnantól nem lett örökké koszos a kezem már induláskor és mindent magam próbálok ki!

Györgyi
A te hasad is külön élete élt . A nedves törlőkendőket én kipróbáltam többféle testrészemen, mindegyik csíp, kivéve a Babylove (DM saját márkája). Nekem nagyon száraz a bőröm, mosakodókrémet használok és „Cremor Aquosa”-t, (a gyógyszertári kréemek alapja!!!). Bőrgyógyász írta fel, azt mondta semmit ne használjak ezen kívül. Azóta körzeti írja fel, Olicskának is ezt használom (a krém ára pedig töredéke, kb 100 Ft 100 g bmilyen más krémnek). Boldog 1 hónapos szülinapot!!!!

Eni
Az egyik barátnőm két napig vajúdott, úgy értve, hogy péntek reggel kezdődőtt (enyhe fájásokkal) és igazából szombat este indult be a vajúdás és éjfélre lett baba gátmetszés nélkül. Ez persze Hollandiában volt és otthon vajúdott bábával. Szombaton este 10 körül mentek be a kórházba. Ott ez a szokás, mert olyan drága a kórházi szülés. Vasárnap de 11 kor otthon készült pezsgőzős képeket küldött. Mi Pünkösdkor az Adriára megyünk (3 hónapos lesz Bebe), nyugi végigalussza az utat majd, menjetek nyugodtan! Én autóban szoptattam ha kellett! Simán! Kell egy napellenző a hátsó ablakokra és kész!!!

Valentina
ELVILEG: ha lefekszel jobban kellene szivárognia, ha felállsz akkor befeszül a baba feje és megáll a szivárgás. De nyugi, ha teljesen elfolyik a magzatvíz akkor is még van bőven időd, nem lesz semmi baja. De ekkor el kell indulni a kórházba (ha teljesen elfolyik, azaz elönti a lábadat). Különben nekem rendszeresen, naponta vannak már fájásaim vagyis fájdalams keményedések, akár 5-10 percig is tartanak. De azért még van 4 és fél hetem, remélem!

Lilluska
Édesek a gyerkőcök, és ezek a szemek! Tényleg ezek szerint meggyógyultatok?

Satuk
Meg is értem, ez a kép bomba!

Csajok letöltöttem egy homeopátiás ajánlást, szülés, szoptatás témakörben, de elbizonytalanodtam, mit kell szedni a szülést megelőző hetekben? Csütörtökön valaki jön CTG-re????
Beindult vajúdásokról kérünk infór, mert szétizguljuk magunkat!!!!!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci,

Nem baj, hogy hosszú voltál.
Jó volt olvasni,
csak kár hogy nekem nem válaszoltál! :cry:
de hát nem baj, majd legközelebb.

:wink:

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Marcsi,
Annyira édes Kolosról ez a kép! :lol:
A kis birkozó!!! :wink:

Jaj, és ezeke a szemek! Reszkessetek csajok!!!
Nagyon édes!!!

Már akartam kérdezni kedves gyakorló Anyukák, hogy mikor használjátok a járókát? Mikortól? És meddig? És mikor teszitek be a Babát?
Nem tudom, hogy szükség van e erre! Segítsetek!!!

Valentinának az időpontja miért nincs beírva táblázatba? Még nem biztos? :wink:

Látom nincs már fent senki, vagy van, csak más dolga akadt :wink: !
Nekem szkennelnem kéne, de nincs kedvem, majd holnap!

Na jó elmegyek én is és mérek egy vérnyomást!

Puszika

Jó éjszakát Mindenkinek!!!

Ancsa

ancsaboszi

Hát Lányok!
Két napja nem alszunk. Azt hiszem Kata küzd a szemfogaival. Most jön ki neki a 2. és a 3. Az a baj, hogy két gyereket nehezen altatok vissza éjjel a síri csendben EGYEDÜL. (férjemnek több állása is van és hajnali 3 után már ritkán van itthon). Mind a kettő velem akar lenni, de közben megy a nyüglődés/bömbölés stb. így még véletlenül se alszik el eggyik se. :? :cry: Nem tudom mit csináljak :idea: berakmám őket a mi ágyunk ba, mert 3-an elférünk, de akkor csak egymást nyüstölik. Különben meg rohangálhatok egyiktől a másikig. :shock: :? :cry: Fránya kogacskák.

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Merci: én csütörtök délelőtt megyek CTG-re, pontos időt még nem tudok, mivel ez kissé attól függ, hogy kislegény mikor kel. ha azzal számolok, hogy 8-kor felkel, akkor 9-kor el is tudunk indulni, és akkor 10-re már ripsz ropsz ott is vagyunk.
(és tüzetesen átnézek minden tűzoltó dobozt a tabló után!!! :) )

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Egy pár napig nem jöttem, mert próbáltam magam a + gondolatok felé terelni. Mostmár jobban vagyok, bár a fránya herpesz még a számon van. Viszont hívott a sógornőm, hogy a gyerekről 3 nap alatt eltüntek a kiütések, lehet, hogy csak valami allergia lehettett és tévadtek az orvosok. Szerintetek??

Lányok köszönöm mindenkinek a sok jó szót amit kaptam és köszönöm, hogy jöhetek közétek mindneféle parámmal.

Ancsa: Örülök, hogy minden rendben és a kiscsaj még mindig jól érzi magát odabent.

Ma éjszaka megszületett a kollegám kisfia természetes úton 53 cm-rel és 4 kg-al, 17.-re voltak kiírva.
cukorfalat

Sziasztok!
Na, ma ki szül? :wink:

Eszti! az az ülés asszem, amit szeretnénk, amit Satik feltett, az ugye 2-es kategória, ha jól sejtem.
Eni, nem, sjanos nem vezsünk autót, de néha mások fuvaroznak minket, meg néha (mondjuk nyaraláshoz, hosszabb utazáshoz) kölcsönkérünk autót, és azért ülés kell :(
De legalább a 2-est már megúsztuk.
Eszti, tudsz képet küldeni?

Cukorfalat, jó hogy jöttél, és Valentina, veled mizujs?

Lilluska, a lányod tiszta anyja, csak barna szemmel :) A rajzfimfigura fiadba pedig beleszerelmesedtem :)

mtunde

Ancsaboszi
Bocsi, pedig nagyon igyekeztem,. Szóval én nem olvastam végig még a használati útmutatót, de ebben szeretném fürdetni Bebét az elejétől. A német RTL Mein baby műsorában a fém mosogatótálszerű valamikben (a szülőszobában) általában már apuka fürdeti a babákat rögtön a születés után, persze csak akkor ha akarja. Szóval ez egy szabad ország :D és én így szeretném. Ha magamnél leszek megküzdök érte. A férjem úgyis nyuszi az ilyen ügyekben, rá nem számíthatok. Ja és szoptatatás ügyben ne félj semmitől én kávéztam (iszonyú alacsony a vérnyomásom), csokiztam, néha vörösboroztam és még sört is ittam és eddig úgy tünik túléltük
:D

Manóka28
Mi is valahogy úgy érünk oda (egész pereputty: apa, Olicska és én), mert most fogunk először beszélni Gabikával is. Te beszéltél végül vele? Jó volan fotót látni rólad, valahol találok a fórumon?

Ja és lányok csüt du 17:30 "Gyermekágyas, szoptatásos" tanfolyam. Én megyek, puhítom a csecsemősöket! GYertek ti is ha tudtok!

És miujs Enivel és a többiekkel a finisben? Na futok tornázni!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci

Hát igen külön életet élt. JA és Cohicum D, vagy C 30-at kell szedni a 36. héttől, azt hiszem egyszer 5 bogyót. Legalábbis én így szedtem.

Cukorfalat

Éjszaka a férjem kolléganője is szült. Túlhordta a babát, 7-re volt kiírva. 1 kg 45 lett a baba!!! Ez szerintetek nagy baj? Pedig a doki azt mondta neki, hogy 3.20 körül lesz. :?

Csajok lemaradtam. Ki kezdett el vajúdni? Eni????

Kép
gyorgyi33

Györgyi: Szerintem nem gond, hogy kis súlyú a baba. A férjem tesói (ikrek) a 8 hónapa születtek és ennél kisebb súlyal, mégis mindketten teljesen egészségesek és rendben vannak.

Olvastam egy másik fórumon, hogy ha vki nem esett át a toxoplazmózison, akkor azt a terhessége alatt többször szűrik, nehogy megfertózódjön. Ez igaz? Tényleg nézik a kótvölgyiben többször? Sajnos én még nem estem át rajta...
cukorfalat

Györgyi: 1kg 45 úgy hogy majd 10 nappal túlhordta? Hát az nem túl jó........ valőszínű elöregedett a méhlepény, észre kellett volna venniük. Még jó, hogy nem lett baj... De ha egészséges az a lényeg!!!!!

Köszi lányok, hogy hiányoltatok :) gyomortükrözésen volt tegnap a férjem őt kisérgettem. Förtelem hétvége áll mögöttünk ( mert persze ezen meg egyéb nem létező marhaságokon hergelte magát meg engem ) . Még egy -két vizygálat hátra van de eddig minden negatív - egyes rossz vér-vizeletvizsgálat ellenére. Már nagyon várom, hoyg vége legyen, mert totál kikészít a férjecském, végén engem kell igedosztályra beutalni....

Figyelem a történteket, de nem nagyon leszek aktív ma, mert bőven lenne dolgom.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Vbea! Esküvővel kapcsolatban:én a 8. hónapban voltam, amikor esküvőre voltunk hivatalosak (koszorúslány voltam...), és jött egy házaspár 3 hónapos babával. Szerintem ilyen piciknél még úgyis az a fontos, hogy anyukája ott legyen vele. Ez az esküvő egy vadászházban volt, és kaptak külön szobát, ahova el tudtak vonulni szopizni, egyébként meg aludt a babakocsiban, egyáltalán nem zavarta a zene. Szóval szerintem nyugodtan menjetek, ha tudtok kapni egy szobát, ahova félre tudtok vonulni!

Lilluska! Gyönyörűek a gyerekeid! És remélem most már hamarosan egészségesek is lesznek!

Ancsa! Szép a pocid, tényleg jó nagy! Meg a babaszoba is szép! Már alig egy hét, és megérkezik a „belevaló” is! Jujj, tök izgi!!! Kérdezted a járókát: nekünk nincs, mert pici a lakás és nem férne el. Csak játszószőnyeg van, így nem tudok segíteni.

Ildi! Gyönyörű a virágcsokor! Nem panaszkodni akarok, mert nem zavar, és amúgy meg (majdnem) tökéletes a párom, de én még soha nem kaptam virágot tőle. Egyszer sokkal később jött haza, mint ígérte, és utána bevallotta, hogy bocsánatkérésnek akart venni virágot, de annyian voltak a virágosnál, hogy inkább sietett haza!

Satuk! Fantasztikus ez a kép, gratula Olivérnek!

Merci! Köszi a bogyót, megjegyzem, ma úgyis megyek popsikrémért, majd megkérdezem a gyógyszertárban! Bepanthennel egyébként kenem, nemtom segít-e valamit, de azért nem hagyom abba... Az anyatejet én is tudom, csak nem mindig van időm hagyni, hogy megszáradjon. És csak tiszta vízzel mosom. Én is szeretnék sokáig szoptatni, de asszem nekem is szenvednem kell majd ezzel.

Veronikusz! Drukkolok, hogy hamar kijöjjenek a fogacskák! Nem semmi, otthon vagy két pici babával, és már a harmadikat tervezitek! Le a kalappal! Mi is kis korkülönbséget szeretnénk, majd te leszel a példaképem! Bár nálunk szerencsére van két nagyi is!

Cukorfalat! Nekem egyszer nézték a toxoplazmozist. Nem akarok hülyeséget írni, de úgy emlékszem, hogy azt macskáktól (alom), meg nyers hústól lehet elkapni. Ha ezekre odafigyelsz, akkor nem lehet baj!

Remélem nem hagytam ki senkit!

Nálunk az éjszakák lassan visszatértek a rendes kerékvágásba, Léna 6 körül kel először, gyors kaja, és még alszik tovább. A napközbeni elalvásokkal viszont nem haladunk, tegnap megszereztem az Aludj jól, gyermekem című könyvet, ami segít megtanítani a babát elaludni. Már el is olvastam, most apárom olvassa. A módszer az, amit Marcsi is leírt, hogy először 1, majd 3, majd 5 perc után kell bemenni. A gondom csak az, hogy Léna este tök jól elalszik cicin, és ez nem is zavar, csak napközben kéne az ágyában elaludnia. Viszont a könyv szerint este is fel kéne ébreszteni, ha bealudt cicin. Hát, nem tudom, majd este még filózunk ezen a párommal.

Na jó hosszú voltam, bocsi!

Mindenkinek szép napot, pocakosok meg gyertek gyakran, különben azt gondoljuk, hogy szültök! (Ja, én egy egész napot voltam otthon 10 perces fájásokkal...)

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok! :D Kezdek magam előtt is nevetségessé válni... Ahhoz képest, hogy tegnap valóban azt hittem, ebből éjszaka szülés lesz, ma teljesen kipihenten, fitten, vidáman, bárminemű fájdalomtól mentesen ébredtem. És nem szívtam semmit éjszaka. :lol: :lol: :lol: Szóval nem csodálkozom, ha ezek után még simán részt veszek a hétvégi költözésben. :arrow:

Ancsa, nagyon szép lett a babaszoba! A színek is kellemesek, kis hercegnőtök biztosan jól érzi majd magát. Ugyan, téged hogy hagynánk ki? A végén még Mercit is bevesszük a kórterembe, ha itt tényleg hó meg jég, meg hideg lesz hétvégétől. Én HOLNAP MEGYEK ctg-re, de egyelőre még fogalmam sincs, mikor. Lehet, hogy összefutunk. :wink:

Satuk, emlékszem az Olivér-képre, már anno is nagyon tetszett. Gratulálok, az üléshez külön!

Lilluska, a gyerekek csodaszépek! Még mindig, és a te szemed. No comment. Mostanában rengeteget gondolunk mi is arra, hogy milyen szeme lesz Beninek, lesz-e haja, ilyesmi. Apja meg azon izgul, hogy örökli-e tőle a nagy orrát... Hiába mondom neki, hogy az szexi, nyugodjon meg. :roll:

Merci, neked is külön köszönet az utazós tippért. Most már biztosan elindulok para nélkül Miskolcra.

Györgyi, majd mindenképp számolj be arról, hogy viselte Jázmin az autókázást, és a környezetváltozást. :) A gáz a súlybecslésben van, szerintem. Mármint, hogy ennyire elszámolták. Önmagában az alacsony testsúly nem tudom, baj-e. Én nagyon "kis béka" voltam. Ezt szoktam is emlegetni. Itt vagyok. Azért drukkolok, és értesíts, tudsz-e valamit.

Tünde, megérkezett a katalógus! Annyira köszi. Azt bújom egy napja! Mennek majd az igényeim hamarosan, szerintem email-ben fogom küldeni. Olyan kellemes perceket szereztél! Köszi. :wink:
vbea

Cukorfalat, nemrég írtam, hogy én sem estem át a toxoplazmózison. Az emberek 80%-a észrevétlenül igen. Pedig 14-15 éven keresztül volt cicánk (házon belül :!: ), és látod, mégsem estem át semmilyen fertőzésen. Ha nem turkálsz macskaalomban, és nem eszel nyers húst, akkor tuti nem lesz gáz! :wink: Azt meg miért tennéd?

Heni, sajnálom. Amúgy együttérzek férjeddel, ami a gyomortükrözést illeti. Utána azt mondtam, hogy inkább még egy vakbélműtét, minthogy újra ledugják azt a slagot a gyomromba. Nekem borzasztó élmény volt. Esküszöm, a szülés nem fog annyira kikészíteni. :?
vbea

Eni

Hétvégén megyünk, de majd beszámolok. Egyébként az autózást nagyon szereti. Azonnal bealszik. Ha megállunk az nem tetszik neki. Ugyanez van a babakocsival is. :? SZorítok! Szerintem még van 11 napod. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Csajok!

Merci, köszi a tippet. Ez a Chamomilla egyébként egy bogyesz? (mégis tudjam már mit akarok venni) A gazdagréti gyógyszertár pedig nekem egy "köpésre" van, mivel Budaörsön lakom.

Cancan, én maximálisan átérzem a helyzetedet illetve a férjedét, mivel én is végigcsináltam ezt az egészet Apával, beleértve a gyomortükrözést is. Hatszázmillió negatív lelet után döbbenetes, hogy mi is volt valóban a diagnózis!!! Ha gondolod egyszer beszélhetünk róla priviben.

Vbea, az utolsó napjaimban már minden bajom volt. Itt fájt, ott nyomott, amott dagadt, szar volt a közérzetem, szóval alig bírtam már saját magamat is elviselni. Viszont a szülés napján annyira jól éreztem magam, annyira vidám és jókedvű voltam, és annyira tünetmentes, mint a 9 hónap alatt soha. Egésznap idétlenkedtem, nevetgéltem, még este útban a kórház felé is dőlt belőlem a hülyeség. Na ezzel a szófosással csak azt akartam mondani, ha ennyire jól érzed magad, lehet, hogy nemsokára érkezik a baba?!

Zsófi, na nehogy azt hidd, hogy ez a virág dolog nálunk mindennapos! Én is meglepődtem ám. Még át is futott az agyamon, hogy csak nincs vaj a füle mögött? :shock: Vagy esetleg akar tőlem valamit az ipse! :wink: Micsoda egy borzasztó nőszemély vagyok én...... :lol: :lol:

Kép
ildi35

Steffi, Marcsi, Monacs, Jube és a többiek? Mizujs?

Kép
ildi35

Sziasztok!

Toxoplazma fertőzésem nekem sem volt. Kerülni kellett Molvi szerint a nyers húst és a macskát, ahogy írtátok, de mindenféle háziállatot is, virágföldet, mindeféle penészes sajtot, mint a márvány, cammabert (bocs, ha másként írják), és a lágy tojást---- mást nem jut eszembe....

Lányok, nekünk is beindulni látszanak a fogak, beszereztem a Dóri féle homeos kúpot, a chamomillát, (de csak francia volt), dologélt.... remélem segítenek majd....

és ha nem jönnék, csokimérgezést kaptam.... :) tegnap Masni elvitte a soksok tejet, és 3 óriási tábla kedvenc csokimat hozott cserébe... jajajajajajajjjjj nem bírok ellenállni....

szép napot, holnaptól állítólag eső jön...
jube

Kép

Kép
jube

Ja, és éljenek a virágcsokrot hozó férjek és a szép babák-gyerekek!

Kép

Kép
jube

Nyers húst nem eszek, ha főzk is, akkor utána jól megmosom a kezem, macskánk nincs, anyóséknakl van, bár megpróbűlom távol tartani magam tőle. Viszont ettem a hétvégén camamert, nem sokat, de nam bírtam ellenállni.... De nem gondolok semmi rosszra,
cukorfalat

Jube világosságot gyújtott elmémben: ezekszerint a Chamomilla az egy kúp! :idea:

Kép
ildi35

Hahó,

Jube, csak óvatosan azzal a csokival :D
Ezer hála és köszönet a tejecskéért, már engedem is ki az első adagot Máténak!

Pusza mindenkinek lányok, már több mint egy hete esélyem sem volt olvasni, remélem most hogy apa újra itthon van ismét be tudok kapdcsolódni a körforgásba!

pusza

Masni
masni

Tünde!
Sajna képet nem tudok feltenni az ülésről,mert mivel már nem használjuk így anyóséknál raktározzuk.
Megpróbálom leírni,ill.ha anyósékhoz megyünk,készítek fotót,ha nem nagyon sürgős.
Szóval: Sötétkék alpon maci mintás,van ötpontos biztonsági öve,amit lehet 3 magassági fokozatban használni.Ha azt már kinőtte,akkor az autó biztonsági övével kell becsatolni a gyerkőcöt (van rajta egy kis tépőzáras övterelő,hogy ne a nyakát szorongassa :lol: ).És ha már az is kicsinek bizonyul,akkor a háttámlát le lehet venni és akkor csak ülésmagasítóként funkcionál.( Ez nálunk kb.7-8 évesen jött szóba)
8 hónapos kortól 12 éves korig használható!

Igyekszem képet beszerezni!

Pocisak,HAJRÁ!!!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok lányok!

Ma szabadnapon vagyok,de kényszerből,ugyanis Borónak ma újra varrják a sebét!!
Nem gyógyul úgy,ahogy kellene,magyarul ez már az 5.hét a műtét után(pontosan a 32.nap) és még mindig nem forrt össze...Gyenge immunrendszer és a vérkeringési probléma az oka..
Én már nem is tudom mit mondjak....úgy érzem "szórakozik " velünk a sors,újra és újra próbára tesz,egyet lépünk előre,aztán kettőt hátra...
Az evése sem igazi a gyereknek,ami azt jelenti,hogy a 45-50 mili tápszerből(ettől is megüt a guta,hogy tápot adnak,mondván azt nem bukja ki) 20-25öt cumisüvegből, a többit kiskanállal.Ugyanis elfárad, nagyon..
meg aztán szerintem a gyereknek frankón működne a szopási ösztöne a cicire,a cumisüveg cumiját meg olyan furácsn kezeli,az egész cumit be akarja kapni..
Kezdek nagyon nagyon elfáradni,megint úgy érzem,hogy nincs vége,csak megy a mókuskerék..
Itthon sem teljesen kerek a dolog,a férjem egyre kevesebbet foglalkozik -tettekben -Borókával,amit nem tudom,hogy el kell e fogadnom, vagy reklamáljak..Amíg beteg voltam és ő nem dolgozott,minden nap ment,intézkedett stb. De az utóbbi 3 hétben szinte alig megy be a kórházba,igaz reggel ő viszi Mankát oviba,és a héten 2x érte is megy,de a többit én intézem...Megyek be a kórházba, ott vagoyk egész nap,majd fél4kor kínok között, de otthagyom Borókát,hogy Manduláért érjek az oviba,majd hazajövünk ,rámolok és kaja, közben fejek, szegény Mandulával egyszerűen nincs energiám foglalkozni..
Elhiszem,hogy a férjem kiborult és neki elég,ha dolgozik,de nagyon rosszul esik,hogy szerinte idézek: " ő szív nagyobbat ebben az egészben" mintha nem egyformán viselnénk a dolgok érzelmi és egyéb részét,illetve nekem ilyen eszembe sem jut,csak,szinte vakon teszem,amit tennem kell és az apró eredmények éltetnek,meg a remény,hogy egszer vége lesz ennek a szörnyűségnek...

Megint csak magammal foglalkoztam,egyszerűen képtelen vagyok visszaolvasni,mennyi mindent írtatok..
Üdv azoknak, akik újak!!!!!
Pusszantom azokat,akik hamarosan szülnek!!!!!
És persze minden babát..csodálkozom,hogy Olivér és Balázs már 7 hónapos és Jube Pannija sem kevesebb és hogy már Jázmin is egy hónapos!!!
de miért csodálkozom,hisz a z én Boróm is már elmúlt egy hónapos,lassan 6 hetes...

durca

Kép

Kép
durca

Ildi,

sajnos nem. :lol:

Van a Dóri féle kúp. Viburcol a neve. az is homeos.
Van a Chamomilla, azok pici homeo bogyókák.
és
Van a Dologél, az meg egy kenőcs.

:)
bocs, ha káosz voltam

Kép

Kép
jube

Durca!
Nem is tudom mit és hogyan írjam le!!!
Nagyon sajnálom szegény Borókát és persze Mandulát is. És hát Neked sem egyszerű a helyzeted. Sajnos várható volt,hogy a férjed belefárad,de remélem hamer túl lesz rajta!
Csodállak a kitartásodért és az erődért!!!!Klassz csaj vagy!!!

Kívánom,hogy mielőbb gyógyuljon meg Boróka és hogy legyen nagyon -nagyon sok erőtök és kitartásotok!!
Egyszerűen nem tudom szavakbe önteni amit érzek ! :cry:
Nagyon sokat gondolok rátok és nagyon szorítok,hogy minden rendbe jöjjön!!!! Kitartás!!!

Eszti

Kép
Kép
mano4

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:44-kor.
Vendég

Durca!
Próbálj még kitartani, lassan jobbra fordulnak a dolgaid!
Esztihez hasonlóan én sem tudok mit írni, nekem már biztos rég végem lenne... Még azzal is nehezen birkozók meg, hogy Martinnak nem múlik a hasfájása...
Sokat gondolok Rátok!!!!!
Tényleg nem tudok mit írni, jó hogy jössz néha-néha!!!!!

Puszi Neked és a lányoknak is!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca!
Sajnálom, hogy kevésbé jó hírekkel jöttél. Annyi mindent szeretnék Neked mondani, de olyan nehéz ez......Mielőbbi gyógyulást kívánok a picurkának, neked pedig további erőt és kitartást!!! Valszeg a férjed is elfáradt, bízz benne, hogy túl jut a holtponton és újra segítségedre és melletted lesz! A férjem is gyakran kérdez felőletek, úgyhogy az egész családom szorít nektek!!!!

Jube!
Basszus, még jó, hogy felvilágosítottál! Asszem nagyon beégtem volna a gyógyszertárban, ahogy összekavartam a dolgokat! :oops: Szóval köszi!

Kép
ildi35

A hiányoloknak: itt vagyok! Aranyosak vagytok, hogy gondoltok rám!

Martin beteg, bár csak szörcsögi és nem múlik neki a hasfájása, ezért napok óta nem alszok éjszaka, folyton Őt figyelem, simogatom a pociját!
Azért figyellek titeket!

Eni, Gabi, Merci, Ancsa!
Hajrá-hajrá!!!

Eni, ahogy olvaslak lassan itt az időd!!!!

Ildi!
Milyen kedves férjed van! Én más anyukáktól kaptam virágot mikor jöttek látogatóba, de persze nincs vázám amibe bele tudtam volna tenni, akkor kissé cinikusan megjegyeztem, hogy minek úgysem kapok soha virágot... Na jó, Martin születésére kaptam, de csak úgy... Olyan még nem volt.

Minden baba és mama kép nagyon szép! Jó nézegetni!!!

Ancsa!
Nagyon szép lett a szoba!!!!

Egyenlőre ennyi, ha tudok még jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca

De jó hogy írtál. Nagyon együttérzek a férjed miatt. Annyira önzők tudnak lenni. Írhatnám, hogy legyél vele türelmes, de lehet hogy azt mondanád, hogy még te legyél az? Legyen ő is az. Nehéz dolog ez, de próbáljatok BESZÉLNI, nehogy rosszabb legyen a helyzet köztetek. Puszi neked.

Heni

Mi a baja a férjednek? Lehet hogy írtad, de elkerülte a figyelmemet.

Lilluska

Annyira szépek vagytok!!! Most láttam csak a képeket. Gyönyörű gyerekeid vannak és tiszta anyjuk, főleg a kisfiad!

Ildi

Te mázlista! A rózsák miatt... :lol:

Steffi

Merre jársz? Milyen volt az éjszaka? Hasfájás?

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Szerintem egyszerre írtunk... 2 napja borzasztó az éjszak, pedig lefekvés előtt adom neki a bogyót, és ha felébred akkor is, de nem sok haszna... Teljesen ki vagyok emiatt. Miért nem múlik már el???? Fogalmam sincs mit kéne már csinálni.
Tök jól tudna aludni, simán aludna 6-7 órát egyszerre, de a nyavalyás hasfájás miatt szenved, tekeredik az egész kis teste, rossz nézni! Simogatom, meg tornáztatom a lábát... Tipp?! Az a baj, hogy nem a kakival hanem a pukival gond...
Nektek milyen az éjszaka?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durciiiiiiiiiiiiiiii!!! Én sem tudom azt mondani, hogy kitartás. Így is csodálkozom mindazon a lelkierőn, ami eddig is jellemzett. Györgyihez tudok csatlakozni, nagyon önző módra tudnak viselkedni a pasik... Beszélgessetek egy kicsit. Azt hiszem, ő praktikusan nézi a dolgokat, hogy mivel jár... pusztán érzelmi alapon nehezen megy nekik. Te pedig fel a fejjel! Manka nincs elhanyagolva, ő ezt tudja. Szeret titeket. Borónak szorítok nagyon.
vbea

Durca!
Kis híjja volt annak hogy meg ne könnyezzem soraidat. Bárcsak le tudnék/tudnánk venni egy keveset a terheidből. Úgy sajnálom azt ami most veletek történik. Nagyon klassz csaj vagy hogy ilyen jól tartod magad és csinálod amit tenned kell.
A férjeddel kapcsolatosan pedig csatlakozom Lilluskához. Nekünk nőknek - minden beképzeltséget félre téve - sokkal többet ki kell bírnunk mint a férfiaknak. Gondolj csak a szülésre! Azt se bízta a Teremtő rájuk, mert ők erre alkalmatlanok. Neked kell most a családot összefognod és ez piszok nehéz. Ha bármilyen segítséget megköszönsz a párodnak, akkor azt szerintem is sokkal több segítség fog követni. Tehetetlennek érzi ő is magát és kudarcnak érez most mindent Borókával kapcsolatosan. Sajnos az ő lelkükkel is nekünk kell foglalkoznunk. Az én férjem is pont ilyen. Szóval szelidebb úton szerintem többre mész! (bár a beszéélgetés sem erőszakos feltétlenül)
Durca! Bár pontosan nem tudom, hogy mi is történik Borókával, de mi itt vagyunk és lelkiekben mindenben támogatunk. Kitartás Anyuci!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Meg van a tabló!!!
Bent van a CTG-n. :lol: :lol: :lol:

Most értem haza, és az én drága Viktorom olyan aktív.
Rendszeresen befeszíti magát és rugdos ha nem tetszik neki valami. Mint a reggeli várakozás a dokira, mert csak 8:30-kor derült ki, hogy a műtőben van és ki tudja mikor jön.

Majd még rátok nézek, most megyek pihenni.
V
Kép
valentina

Durca, Eszti! Írtam privit!

Puszi

mtunde

Durca!
Sztem nagyon jól haladtok, apró lépésekben, de a lényeg hogy mielőbb túl lesztek rajta, Boróka meggyógyul és otthon lesztek. A férfiak hamarabb elfáradnak ennyi teher alatt és mivel nehezen fejezik ki az érzéseiket, fájdalmukat, félelmüket, keresnek valakit, akibe bele lehet kötni ilyenkor. Szóval hárítanak, de nem gonoszságból, hanem azért mert nem tudják normálisan feldolgozni és mert rettegnek a legrosszabbtól!
Az én férjemnek a pohár mindig félig „üres”, nekem ugyanaz a pohár mindig félig „tele” van. Sztem ez a nők és férfiak között a különbség, főleg ha gyerekről van szó. Örülj, hogy tud amiben segít, köszönd meg neki és beszéljetek meg mindent, neked kell kezdeményezned. Sztem az életben mindig így lesz, a nők viszik a vállaikon a világot! Nézzétek meg a nagy vezéreket, hősöket, mindig volt mögöttük egy nő, aki a lelki problémáikat a vállán hordta, így nekik volt idejük hősnek lenni. Nem akartam nagy lelkizést, de lassan kiismerem a férjem és sztem a tiéd is hasonló az enyémhez.

Ancsaboszi
Járókaügyben, sztem jól dönts el mikortól akarod használni és mire! Sztem már el lehet akkor kezdeni, amikor még ülni sem tud, mert így védett helyen van és hamar meszokja. Ha nem akarod még, akkor 6 hónapos kortól kb., vagy amikor már tud ülni és le is tud dőlni fekvő helyzetbe anélkül, hogy megütné magát. Lassan szoktasd 10 percről kezdve naponta emeld az időt. Igazából csak akkor használtam, amikor főztem vagy takarítottam és olyan tempóban tudott már kúszni Olicska, hogy könnyen mögém kavarodott a konyhában. Mivel 1,5 szobás lakásunk volt ráláttam mindig mit csinál és végig parkettás és semmilyen állat, ezért én a földre tettem mindig. Meg is volt az eredménye. Hamarabb kúszott ki az ajtóba, ha apa hazajött, mint én. Persze ehhez akadálymentesíteni kell majd a lakást, szekrényeket rögzíteni, mindent felpakolni, de megérte, nagy felfedező lett. És nálunk ez ugye nyáron-ősszel volt, szóval nem is volt hideg a padló és huzat sem volt.

Györgyi
Köszi az infót, biztos jól írtad ezt a súlyt (1,45 kg?) hát akkor koraszülöttnek kell lennie!

Cukorfalat,
A toxoplazmózist az elején mérik egyszer tuti, és ha nem estél át akkor még többször is. A védőnéni is rákérdez. Hanyadik héten tartasz? Én különben ettem most is bélszínt (azért jól átsütve), Camambert rendszeresen eszem és így volt Olicskával is. Az angol és francia nők is egészséges babákat szülnek, pedig ott aztán van nyershús és erjesztett sajt zabálás! Szóval ennek is annyi az esélye, minthogy a fejedre esik egy cserép a szeles időben!!!!

Cancan
Kitartás, tudod a férfiak betegsége az mindig a ” legkomolyabb” és hát ez tényleg egy nagyon sz@r vizsgálat! Remélem minden OK lesz! Kell nekik is egy kis vigasztalás/törődés. Így is marha „féltékenyek” szerint, ha nem mondják akkor is! Masszírozd meg a hátát, csinálj neki egy illóolajos, gyertyafényes meleg fürdőt este. Adj mellé egy pohár pezsgőt/bort/sört vagy valamit inni, amit szeret, törölközőt a feje alá a kád szélére (egy kis zenét aláfestésnek, ha meg tudod oldani) és röpködni fog holnapra!

Zsofizsofi
Próbáld meg a finom arccsipkedős módszerünket, ha elalszik a cicin este! Elég ha annyira felkel, hogy büfizzen egyet ha szokott és lássa hogy ágyba teszed le! Tegyél oda vmilyen állatkát hogy beazonosítsa az ággyal. Így ha fel is ébred majd éjszaka, vissza is alszik rögtön, ha nem nagyon éhes, mert látja hogy minden változatlan. Nem rémül meg, hogy: „Úristen, de hol az anya cicije, mikor én azon aludtam el!!!!”
A délutánnal is így tehetsz, de azt javasolják, hogy az legyen valahol máshol ne az éjszakai ágyában. Olyankor talán azért nem alszik, mert nem álmos igazán, vagy nincs elég sötét, de ha van egy kis szertartás (cici, büfi, állatka, alvás) akkor lehet hogy menni fog.

Ildi35
Igen bogyó, de sztem se Boiront vegyél (már több helyen hallottam hogy nem jó, és nekem is a DHU (német)-s Sepiatól múlt el a hányingerem a terhesség elején. Különben a gazdagréten nagyon profik, le is írják hogyan kell szedni!!! Szóval vagy DHU-t vagy Heel-t vegyél. A Chamomillát mi bogyóban szedtük, ettől még lehet hogy avn kúpban is. Gazdagréten segítenek, jól vallasd ki őket és okíts ki minket. SZtem én holnap délelőtt megyek oda, mert Olicska játszuóházban lesz a gazdagréten és olyakor megyek homeos bogyókért.

Hát csajok a virágügy sztem egyszerű és tényleg a praktikumon múlik. Amikor a sarkon nálunk volt egy virágos minden héten kaptam, mert sztem a virágosnak tetszett apa és mindig behívta, kapott kedvezményt, de így is már néha besokaltam, mikor megtudtam mennyibe került. Na mindegy, jól esett, de persze anélkül is elvagyok. Azért a sátoros ünnepekre így is kapok, de ezen nem múlik semmi sztem.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Durca
Így ismeretlenül is mihamarabbi gyógyulást Borónak és sok-sok kitartást nektek!! Férjekről meg annyit, hogy az ő tűréshatáruk sokkal alacsonyabb, szóval nem szabad túl nagy elvárásokat támasztani feléjük! De Györgyinekigaza van, beszéljetek róla, az mindig segít!

Steffi
Elborzadva olvasom soraid, hogy rám is ilyen jövő vár még 3 hónapos kora után is:shock: Hajszárítót próbáltátok? És a cseppeket? Amit mi használunk, az szélgörcsökre van (Gripe Water), de az Espumisan vagy Infacol is erre van!

Ildi
Irigylem a rózsáidat, nekünk tegnap volt a 2 éves évfordulónk (nem házasság, hanem kapcsolat kezdet), de csak melegszendót kaptam ajándékba :) Bár lehet, hogy ezt most jobban értékeltem, mert a rózsát nem lehet megenni :D

Ancsa
A szoba bámulatra méltó, nekünk az egyedüli babás a szobában a Micimacis szőnyeg :roll:

Lillus
Nagyon szépek vagytok!!

Na megyek, megint fáj a poci!

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?