A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok

szóval ti sem vagytok az éj királynői mostanában :?
a libidón nekem is mélyponton..

ja. és mindig sírok a kicsit is érzelgős filmeken :shock:

Kép
gabi
blur

A filmeken énis sírok, sőt a reklámokon is :D
Elég vicces, de akkor halálosan komolyan tudok sírni...

Kép
zsuzsi**

Blur: mi ugyanarra a napra vagyunk kiírva? Legalábbis a vonalzók alapján... :)

Kép
zsuzsi**

Na igen Emi (és mindenki) :wink:

A szokások igencsak megváltoztak. Teljesen másképpen érzem magam nőnek és nem úgy, hogy én most csábos és szexi és minden ilyesmi legyek, hanem más dolgok erősdtek fel. Azt mondják ezek a hormonok. Csak szegény párunk meg azzal nem sokra megy.

Nem egyszerű... :roll: Pedig szinte szélsőséges volt a helyzet, és most minden megváltozott... :?
baba24

Megyek ebédelni!

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! jóétvágyat! Mi finomat eszel? Én halacskát sütök ma :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

szóval:

akkor 22én tudsz majd csak bemenni, mivel munkaviszonyból voltál gyeden, ezért a munkaviszony igazolásokat vidd amiket most kapsz, konkrétan: igazolólap munkanélküli járadék megállapításához c.-t, ha magánnyugdíj tag vagy akkor a belépési nyil. + ha bankszámlára kéred számlaszámod
összeg (naptári napok): 91 napig átl. ker. 60% de max 78600Ft/hó, 179 napig min.bér 60%(=39300FT/hó) lejár, 3 hónapig segély, havi 26200Ft.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

húúú, megnyugtat amit írtatok, de szegény párom :(

sírás nálam is van, tegnap everwood-on :roll:

lynia-

Szerencsére Birgihez tudok csatlakozni: csajok nekem jobb, mint előtte :D :oops: :D Olvastam erről a Kismamában, hogy van akinek lejebb megy a lelkesedése, de a másik kategóriának nagyobb örömet okoz a hormonváltozás, és a vérbőség miatt.
Mondjuk a száma csökkent, mert csak heti egyszer bújunk össze, de akkor aztán oooooollllyan :D

Kép
Kép
emma1976

Itt vagyok megint!
Nagyon finit ettem... csirkemellpörit egy kis tésztával. Úgy megkívántam.

Kép
zsuzsi**

te nem émelyegtél?

képzeljétek, azt veszem észre, hogy nálam is végre múlik, igaz néha rámjön és a kenyértől állati rosszul vagyok, de haladás!

lynia-

Én egész végig nagyon jól voltam, nem volt semmi bajom. Néha egy kicsit sok volt a savam, aztán csókolom. Nagyon szerencsés vagyok. :)

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi,

Uxi éis 27-re vagyunk kiírva!
Te melyik kórházban fogsz szülni?

Kép
gabi
blur

Én a Margitban, de 28-ra vagyok kiírva. Akkor rossz a vonalzóm? :(

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Örülök,hogy akkor nem csak én érzem magam hülyén az ágyban. Bár hozzá kell tennem változó. Az elején semmi, sőt, még féltm is nehogy valami baj legyen. Aztán egy ideig jó volt,most meg,hogy kezd alakulni vmi pocakféle,megint olyan furán érzem magam. Persze nem normális,de ha eszembejut, hogy ott van Baabus és ő vajon mit érzékel ebből... Mondjuk nagy baja nem lehet,mert kihalt volna az emberiség...De jó,hogy nem vagyok egyedül!
A hiszti, kiabáláshoz meg annyit,hogy tegnap énis csak háromszor kiabáltam a férjemmel,mert nem volt képes tök egyszerű dolgokat megérteni elsőre és ezzel feltartott a tanulásban.
Aminek persze nem volt sok haszna,mert megbuktam. :cry: NEm jutott eszembe semmi. De a pasi annyira jófej volt. Még csak nem is haragudhatok rá. :cry: Ja és nézte az indexem,hogy né vagyok kérdezte, hogy már asszony vagyok,mondtam h h!ajaj,netán anya is?? Mondtam,hogy alakulóban és még gratulált is! És olyan szép betűkkel írta azt az elégtelent... Azért köszi,hogy gondoltatok árm!
Vendég

LÁnyok, csak egy gyors gondolat a toxoplazmáról: nekem a Szent Lászlóban azt modnták, hogy mindenki azt hiszi, elsősorban a cicáktól lehet elkapni, pedig ez nem igaz. Persze, a cicáktól is el lehet kapni, ezért sosem árt az elővigyázatosság, ahogy azt hiszem, Ancsa írta le réslzetesen. De ennél gyakoribb a nyers hús és földes zöldségek okozta toxo. Úgyhogy szerintem erre is figyeljen, akinek negatív a toxoplazmája, illetve aki még nem tudja az eredményt. A zöldségeket alaposan le kell mosni, a húst pedig óvatosan darabolni, lehetőleg gumikesztyűben, és felejtsétek el a húsos kaják főzés közbeni kóstolgatását. Csak, amikor már megsült, megfőtt. Persze nek kell parázni, csak kicsit jobban oda kell figyelni erre, mint máskor.

Még mindig hőemelkedésem van. :cry:

Kép
nenoke

Orsi, szegény, fel a fejjel! Mikor mehetsz újra?

Kép
nenoke

Sziasztok,

Orsi ne csüggedj, ha ez vígasztal én is olyan dinka vagyok mostanában, egy egyszerű dolgot képtelen vagyok megérteni... MAjd legközelebb sikerülni fog! Kitartás!

A szex nálunk is holtpontra jutott, amióta állapotos vagyok semmi... Mondjuk nem is kívánom, és szerencsére a párom még jobban be van tojva, hogy minden rendben legyen a babával, úgyhogy nem is erőszakolja... Azért remélem visszaáll minden. Hmmmmm :wink:

Örülök, hogy van étvágyatok, nekem nincs nagyon, úgy kell magamba erőltetni a kaját. Mikor kiszedem még kívánom, aztán kb. 5-6 falat után már nem... Ez van.

Olyan jót pihentem... MEgnéztem egy sírós filmet is.. Nagyon jól esett... Estefelé meg megyek barátnőzni egy kicsit... Remek egy nap!

Andrea
Kép
kindernay

Na az utolsó 2 oldalt elolvastatom a férjemmel, hogy lássa nem járt rosszul velem :lol: Mert én is sokkal érzékenyebb vagyok, meg sírok néha, de eddig csak egyetlen egyszer balhéztam össze vele :lol:

Kép
Kép
emma1976

Össze vagyok zavarodva. A doki azt mondta, hogy 28-ára vagyok kiírva. A vonalzó pedig ugyanazt mutatja, mint nektek. Megcsináltam még egyszer...

Kép
zsuzsi**

én folyton balhézok, aztán mikor "kivülrőllátommagam" a nagy "balhém" közepette elkezdek kuncogni, a férjem meg úgy néz rám, mintha UFO lennék :-)

Andrea
Kép
kindernay

Szex: nálunk most nem lehetett, a doki azt mondta, hogy 12ik hétig felejtsük el (nyári vetélés miatt)..de már nagyon nehezen viselem..és képzeljétek többször volt álmomban orgazmusom, ott élem ki magam... :oops: ez van. Múlktor ezt is említettem a dokinak, annyit mondott, hogy erről persze nem tehetek..amúgy elég fura érzés most, hogy van babó és arra ébredek, hogy hopsz..
Holnap rákérdezek, hogy most már lehet-e vagy sem..lájtosan remélem szabad.. :roll:

A filmeken én is sírok, mint a záporeső..(szív hídjain úgy zokogtam, hogy püföltem a kanapét, hogy miért nem megy el a nő a pasival..mekkora szerelem, stb..) :cry:

Nenoke!!
Vigyázz magadra!

Rám este jön rám a nyűgösködés amikor elalszom a TV előtt, aztán valamiért felébredek..pffuu akkor aztán..halkíts, ne halkíts ennyire..ne nyammogj..persze a hálóba eszem ágában sincs kedvem átmenni..amikor meg átmegyek, nem tudok aludni és kiabálok ezerrel, hogy nem jössz még? gyere már! :lol:
torolve_20131003125716

Ez a hálószoba ügy ismerős :D

Kép
zsuzsi**

Mennem kell, de nem sokáig...

Kép
zsuzsi**

Hamit mami, éhes picipoci :lol:
Gombapörit fogok enni..ubival..tegnap este sütöttem joghurtos fánkot!
Nagyon eccccerűű ám, ha érdekel valakit szívesen leírom a receptet..(összeállítani a tésztát 5 perc, kisütni azonnal 10 perc) aztán befalni barack lekvárral..hm.. :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Orsi: Sajnálom, hogy nem sikerült, de ne izgulj, majd sikerül következőre .... :wink:
Én is azoknak a táborába tartozom, akik a terhesség alatt jobban kívánják az együttlétet. A férjem tegnap meg is jegyezte, hogy ez jó lenne, ha így is maradna. :D

Hát én nem tudom, nektek is ilyen benga védőnőtök van? Mert az enyém .... Ma felhívtam, hogy nem kaptam vérvételre beutalót. Majdnem leharapta a fejem, hogy mi az, hogy nem kaptam..... nem raktam el??? Mondom az AFP vizsgálatra kaptam papírt, amire a doktor úr írja majd rá az időpontot. Erre ő: de Szilvia! Az AFP vizsgálat vérvétel. Mintha nem tudnám ..... :( Mondom ezzel tisztában vagyok, de mondta, hogy a doktor előtt menjek vér és vizselet vizsgálatra. Ja, csak vizelet vizsgálatra kell menni, vérre nem. Na, jó csöppet sem akadtam ki . Biztos én vagyok ilyen érthetetlen .... :shock:
Képzeljétek! Ma reggel hánytam! Terhességem alatt először. Na most ezt nem tudom mire vélni. Elkaptam valamit? Mert ugye a 12. héten már túl vagyok. Remélem, hogy nem ....

Rossz/hisztis napom nekem is. Sokszor utána elgondolkodom, hogy úr isten miért vagyok ilyen ingerült? És az jár olyankor a fejembe, hogy ahelyett, hogy rámhagynák, mert ugye én terhes vagyok .... még vissza mernek nekem szólni szeretett hozzátartozóim. De azért a következő pillantaban kieengesztelem őket.
szilvi1980

Csajok, ti hogy álltok a kávéval? Nekem muszáj napi egyet meginnom, de jó sok tejjel...

Kép
zsuzsi**

Szia Zsuzsi! :D
Én is minden reggel megiszom a sokásos kávémat. Ahogy szoktam ezelőtt is, tejporral. De többet nem iszom.
szilvi1980

Zsuzsi,

Uxi éis 27-re vagyunk kiírva!
Te melyik kórházban fogsz szülni?

Kép
gabi
blur

Bocs, ez valami régi üzi volt

Kép
gabi
blur

Sziasztok :D

Ej, ezt a sok ráérős kismamit :lol: Na, jó csak irigykedem, én csak akkor tudom bekapcsolni a gépet, ha Bercibuci alszik, különben megberheli :roll: Íyg a visszaolvasásom is elég felületes :oops:

Én is iszom Kép -t, már évek óta hosszút, sok tejjel (a sok cukor most csökkentve van :? )

Jó olvasni a hálószoba titkokat Kép Én le sem írom a mi katasztrofális házaséletünket :oops: Amióta kiköltöztünk a nappaliba, nem egyszerű összehozni a dolgot, csajok sokáig (nekem sokáig!) föntvannak, Berci hajnalban kel, szóval, lassan ott tartunk, mint a kamaszok. Külön randit kell megbeszélnünk :oops: Pedig kedvünk lenne hozzá 8)

zsuzsi: hármasikreid lesznek? :twisted: :)

szilvi: szerintem simán belefér még a hányás.

gurgula: jöhet a fánk recept! :D

Én holnap megyek UH-ra :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

jovika: Háhá ez jó:) Hármasikrek! Ááááá, nem, de ikrek még lehetnek, egyelőre nem látszott. A vonalzók azért vannak enniyen, mert nem tom, hogy fiú-e vagy lány a drágám. Az első vonalzó meg nagyon cukker szerintem.

Én is holnap megyek UH-ra.

Nagyon cuki Berci :lol:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!
gurgula: Jöhet a recept! Én a gyorsan elkészíthető kaják híve vagyok, nincs időm órákig főzőcskézni, csak ha közben magára lehet hagyni az ételt.
nenoke: egyetértek a toxoról mondottakkal. Főleg a vágódeszkára kellene odafigyelni és mást használni a húshoz és mást a zöldségekhez! A földes zöldség után a forróvizben való mosogatás sem elég, főleg ha már nagyon karcos a deszkád.

Hát nem irigyellek titeket. Én kiegyensúlyozottabb vagyok, mint valaha és a párom is sokkal türelmesebb. :)

Ancsa
Kép
ancsa00

Én előtte is kétnaponta ittam csak kávét, de a babavárás eleje óta baromira megundorodtam tőle :D

Toxoplazma: hétvégén is főztem, vagdostam a nyers husit, és nem vettem kesztyűt... Persze kézmosásra figyelek. Szerintetek ezt mennyire kell komolyan venni?
Mit gondoltok a füstölt (de nem főtt) kolbiról? Az is nyershús, az is okozhat ilyet?

Kép
Kép
emma1976

Szia Jovika!

Fánk recept:
30 dkg liszt
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
2 natúr joghurt --> ezeket szépen összekeverni és evőkanállal forró olajba szaggatni és aranysárgára sütni..slussz..nyami :lol:

Van amikor több lisztet teszek és több joghurtot..egyébként kefírrel is lehet csinálni..

Jó étvágyat! :P

Szilvi!
Szerintem is belefér a hányás, van akinek a 16ik hétig is eltart..én kétszer hánytam de nem hányingerem volt hanem rámtört az öklendezés WC tisztítás közben, addig-addig öklendeztem (pszichésen), hogy taccs lett..
:roll:
torolve_20131003125716

Emi: hálás köszönet Kép

Orsi :cry: De majd legközelebb :wink:

Jovi, Zsuzsi: Úgy irigyellek benneteket az uh miatt. ŰÉn is akarom látni kismanót :roll:

Gurgula:a receptet már írhatod is! :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Megelőzött a recept :lol: de nagyon jól hangzik :wink: hozastok joghurtot és sütőport apával :lol:

brigi73

Süssétek a fánkot lányok!! Meglátjátok milyen ecccerű és fiiiinooomm lesz!
:lol:
torolve_20131003125716

Húh, ez a toxoplazma gáááz. Én állatilag nem vagyok veszélyben, de a konyhában jól odafigyelek...

Kép
zsuzsi**

Brigi: Én is egyfolytában el tudnám nézni, hogy mit csinál (vagy mit csinálnak) odabent. Annyira csodálatos...
Te mikor mész UH-ra?

Kép
zsuzsi**

Gurgula, és egyáltalán nem kell állni hagyni, hogy a sütőpor megkelessze, vagy valami? Mert tényleg tök jól hangzik, ha ilyen egyszerű. :lol:
nenoke

Zsuzsi: kb 5hét múlva :roll: Rengeteg idő :oops:

brigi73

nenoke: Szerintem a sütőpor az nem keleszt (az az élesztő) :roll:
Asszem az a sütőben fejti ki a hatását... vagy mi. Ha jól tudom.

Kép
zsuzsi**

Nenoke és a többiek!!

Nem kell állni hagyni, egyből lehet sütniiiiiiiii :lol:
torolve_20131003125716

Tök jó ez a recept. Asszem hétvégén fánkot eszünk :)

Kép
zsuzsi**

sőt, nagyanyáink (ill. az enyém :) ) szerint ha a sütőpor benne van a tésztában, akkor már nem szabad sokat kevergetni, és max. 5 perc múlva sütőbe kell, hogy kerüljön a tétta!
Vendég

Jólvanna, nem vagyok az a nagy konyhatündér, még csak most kezdem. :oops:
Viszont van egy nagyon jó tippem, ha már recepteknél tatrunk: múltkor vettünk a férjemmel kókusztejet, mert mindketten nagy kókuszimádók vagyunk, de egyikünknek sem ízlett, ezért hogy mégis hasznosuljon, abba raktam bele a másnapra szánt csirkét egy éjszakára pácolódni, és másnap a prézlibe kókuszreszeléket is raktam, úgy rántottam ki. És isteni lett! Tegnap meg a maradék kókusztejből rákos-kókusztejes spagettit csináltam, és azt üzente a Kölök, hogy hmmmm, volt, Mama. :lol:

Kép
nenoke

nenoke: Ilyeneket gyártasz? Szerintem igenis konyhatündér vagy! Sütni én sem tudok jól. Ne harizz, nem kioktatni akartalak. 8)

Kép
zsuzsi**

Sziasztok :)

gurgula, köszi a receptet. Ez a tuti, ilyen kell egy sokgyerekes, "állandóan itthonülő, ráérős" kismaminak :D
Én még nem hánytam, pedig a kisfiam a múlt héten 2x is bukott (boáhhh). Egyébként nem szokott, még fejreállítani is lehet kaja után, de most túlette magát, majd ráhajolt az asztalára és volt kis taccs. Neki nagyon tetszett, kenegette szét rögtön, én meg majdnem leokádtam :oops: Utána órákig éreztem még rajta, a végén totál megfürdettem (átöltöztetés már az elején megtörtént).

Zsuzsi: a hugom első Uh-ján 3 petezsák látszott...ja, a hatodik babánal :lol: Apjuk teljesen bezsongott, hogy úúú, de jó lesz. Aztán "csak" egy Benedek lett belőle :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Nenoke!
Ügyes vagy!! Én is imádom a kókuszt nagyon, az egyik kedvencem mindenféle formában, na meg a marcipán..ojajj.. :lol:
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?