A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na, most itten zavarba hoztok, mert ilyeneket cisnálok, de múlt pénteken életem első krumplifőzeléke meg katasztrofális lett. :oops: :lol:
Viszont jó marketingesként mindig nagyon elegántos elnevezéseket alkalmazok. Egyszer úgy adtam elő a rakott krumplit, amibe nem kolbászt raktam, hanem paradicsomos darált húst, hogy ez palermói rakott burgonya, azóta férjem csak úgy hajlandő megenni a kaját, ha valami nevet adok neki. Úgy tudom, ez a gyerekeknél is beválik. Anyósom mesélte, hogy vagy a férjem, vagy a húga nem ette a spenótot, és előadta, hogy ez francia káposztafőzelék (a káposztát meg szerette), és a kis dinka megette. :lol:

Kép
nenoke

Fölébredtem! 8) Azt hittem már éjszaka van és szétment a nyakam is!

Jól hangzik ez a fánk! Én a kekszszalámira vagyok rákattanva! Azt meg lehet csinálni előre és mindig ott vár a hűtőben,kiváncsian,hogy mikor szelek belőle egy jó 5cmes darabot,mert ugye minek tököljünk... :lol: :lol:
Viszonta a husihoz visszatérve! Én a legjobb étvággyal a szalonnát eszem! Teljesen meg vagyok kattanva rá. Remélem a koleszterinem nem lesz morcos, de az kell vacsira! Tegnap is kis császármorzsa,majd egy szelet szalonna! hmmmm
Vendég

hmmmm, császármorzsa...

Kép
nenoke

Gurgula, a két joghurt kicsi joghurtot jelent? Vagy nagyot? Bocsi, de látszik, hogy még az arányokhoz sem értek. :oops:

Kép
nenoke

Csajok, bocsi, más téma: Ti hol vesztek kismamacuccokat? Nekem má kettéáll a fülem tőle.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, pesti vagy? A Kálvin téren, a Városkapu üzletház első emeletén van egy nagyon jó bolt, én ott vettem egy kismamanadrágot, meg egy blúzt. A Ráday utcában van egy exluzívabb bolt, ott egy tárgyalós blúzt vettem, az egy magyar divattervezőnő boltja. Ezen felül a Mária utcában is hallottam egy jó boltról, és az Auchanban is láttam ruhákat, de csak messziről, közelről nem. És hát ott van a Brendon áruház jó drágán.

Kép
nenoke

én meg próbálom mind a 4 kölkemet betenni az aláírásomba, de túl hosszú :evil: brigi, help me!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Na jóvan, mennem kell. Holnap jövök. Mindenkinek szép estét.

Puszikaaaa

Kép
zsuzsi**

nenoke, köszi, megnézem ezeket. A Brendon tényleg horror.

Csócsi

Kép
zsuzsi**

Nenoke!
2 kicsi jogi de inkább 1 nagy mert az 400 grammos. én inkább a nagyot ajánlom.

szalonna..az sem rossz.. jó kis húsos császárszali
én most ennék zsíros kenyeret is paradicsommal :lol:
torolve_20131003125716

Nyamm...én meg csak a zsírosdeszkára 8libazsíros) vagyok rágerjedve. vki kérdezte a kolbászt, én simán megettem Bercivel a lángoltat (úgy, kenyér nélkül, harapva) :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi: Simán töröld ki a kódbol addig, hogy http:// valahogy így kell kinéznie[img]http://by.lilypie.com... És ne tegyél be képet mert azt sem bírja :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Én úgy igazán semmit nem kívánok :roll: Ilyenkor mi van :?:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

a baross utcában a kálvin és a körút között van 4-5 kismama bolt. elég különböző kínálatokkal. nem ismerem pontosan, de mivel egy helyen vannak, érdemes lehet megnézni. plusz, ha már "felém" jártok a blahán van egy bolt (körúton, a rákóczi felé, a lerombolt ház után rögtön), tesóm azt dícsérte.
meg a mamut 2 fsz-en van vmi, ahonnan még csak irígykedve láttam ruhákat (húú, ez tök jó, hol vetted...)
Vendég

naaa? :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

bocsi :oops: minnyá enterezek is :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

ugye, milyen szépek így együtt? 8) Mosmá megyek fánkot sütni.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

én is rákattantam a fánk témára. mek haza, sütök, holnap jövök.

((de még lehet, hogy túrós palacsinta lesz belőle...))
Vendég

Blur?

Leírod milyen volt az istenhegyis ultrahang? Hasi uh volt? Mit vizsgáltak, milyen hosszan, alapos volt? Be lehet vinni Apát? :D

Kép
nap12

És ugye jól tudom, hogy 28000 Ft?

Kép
nap12

Hali!

Holnap megyek dolgozni! :P Dec. 22. óta nem dolgoztam, bevallom, már vágytam egy kis melóra. Ma bementem a munkahelymre, a főleg nőkből álló főnökség jók kikérdezett.

Hangulat: én nem vettem magamon semmi extra változást észre.

Toxo: azt mondta a védőnőm, h azt külön kell kérni. Én nem vok állatközelben, a húst egyik kezemen nylonnal vágom, de szeretek mindenféle szalámit és kolbászt. Az éttermekben jól megnézem, h nem rózsaszín-e a hús belseje. Múltkor picikét az volt, de fini volt és megettem. Utána meg paráztam :evil:

Rubeola: aki 1973-ban született, kapott ellene oltást? A háziorvosom azt mondja, h akkor még nem volt. És én nem is voltam ilyen himlős. Akkor most mi van??

Szia Mindeki!

Húúúúúúú mindenki kajás??????
Én most ettem meg egy cézár salit, és olyan, de olyan rosszul vagyok tőle, hogy még a diós guba sem megy le....
és a fejem is fáj... és holnap iskola is van... és egész nap álmos voltam, és nem tudtam aludni, csak hánykolódtam és különben is, most megyek és lefekszem...

Szex: nálunk semmi a terhességem óta, én nem kívánom, szegény párom meg félti leendő elsőszülött gyermekét... na meg a kúp is itt van, Ő és én ez már sok. :cry:

Szerintem mindenki egyen amit megkíván, a baba tudja, hogy mi jó neki.
Az én kisbabámnak most semmi se jó... se étvágyam, se semmi. Brigi nem vagy egyedül!

Ó és mennyi babavonalzó, de irigylem azokat a mamákat, akiknek 2-3-4 baba van már!!!!!! Én sem szeretnék megállni 3-ig. :lol:

Álmos vagyok. Most értem haza. Barátnőztem.
Nálunk még nincs baba. Kilógtam a sorból. Feküdtem, pokróc alatt, álmosan, nyügősen és szerelmi tanácsokat osztogattam, vagy legalábbis próbáltam magamból két értelmes mondatot kicsikarni. Több-kevesebb sikerrel.

Andrea
Kép
kindernay

Babdorka, küldöm az adatokat:

életkor: 31
pocaklakó: 1 Sámuel Botond / Boglárka (Lilla, Abigél, Ada?)
első baba,
lakhely: BP.
Kórház: János
Szülés várható időpontja: 2007-07-19

A szülés időpontja nem tuti, mert az orvos vagy júl. 17. vagy 18, vagy 19., vagy pedig 20. mondd. Szóval én így maradtam a 19.-nél.

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Lányok!

Helló Zsuzsi, még nem volt alkalmam üdvözölni.
Gurgula, ez a recept nagyon jól hangzik, s végre egy olyan, amihez itt is meg lehet venni a hozzávalókat :lol: Majd kipróbálom.
Minden jót az UHsoknak mára, majd meséljetek!
A Ráday utcában lévő boltot én is láttam régebben, nagyon szép ruhákat árulnak ott. Gondoltam is akkor rá, hogy "majd itt veszek egyet, ha netán egyszer... "
Nekem elmaradhatatlan a reggeli bögre tej egy kiskanál instant kv-val. Délutánonként főztem rendes kvt is, node mostmár nem merek inni. Pedig nem ártana, mert a vérnyomásom 95/57 :|
Tegnap sikerült végre éjfél körül lefeküdnöm. Erre elkezdett lüktetés szerűen szúrkálni a hasam, csak nagy nehezen tudtam elaludni. Remélem, hogy ez is csak a növekedés miatt van, mert görcsölni nem görcsölt. Sokszor ébredek arra éjszaka, hogy nyújtózkodtam, mert ettől nagyon feszül a hasam. :?
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy otthon a kismamakönyveket meddig használjátok majd? Mert itt ebbe írják majd a gyerek orvosi adatait (betegség, oltás, fogászat) is egész iskolás korig.
Asszem megyek, s alszom egy kicsit, aztán takarítanom kell... pfujjj :evil:
Vendég

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, teljesen maga alá temetett a tanulás... :cry:

Blur, nem tudom, hol fogok szülni.... :? :shock:

Eredeti terv a Nyírő volt, de azt be akarják zárni.
Most nézelődöm, eddig Máv és István voltak a jelöltek, de most hallottam, hogy a Mávot is összevonják valamivel, szóval lehet, hogy az István marad, olyan hely kelene, amit nem nagyon piszkálnak.Ha lesz olyan...???

Észrevetted, hogy késik a vonalzód egy napot? :wink: (Október 20-tól számolod, nem?)
Ha jól tudom, ma 12+5-nél járunk, de végüllis 1 nap mindegy.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, én ajánlanám a Péterfyt. Kb, ott van, ahol a MÁV.

Tegnap túléltem a fogorvost, abszolút nem volt gáz.

De itthon mérem a vérnyomásom és 130 körüli állandóan (reggel/este). Szerintetek ez gáz?

kispiskóta

Uxi! Neked a Margit nagyon messze lenne?

Kilóilag hogy álltok? Nekem már feljött bő 2kg. Kép

Szex: nem érzek nagy változást. Előtte is volt bőven, most is, mert a szex tök jó. Kép

Kindernay, amint tudlak, beraklak.

kétfiús anyuka
babdorka

Szépjóreggelt!

: Én is 73-as vagyok, és nem kaptam oltást. Mondjuk én voltam rubeolás. Elvileg vérből ezt is ki tudják mutatni, hogy védett vagy e. Én úgy tudom, hogy csak a 12. hétig veszélyes, és akkoris csak ha érintkezel fertőzött személyel. Ami ugye mostanság elég valószínütlen mivel oltás van ellene :wink:

Jovi: Nagyon szépek a vonalzóid :wink:

Mary:Itt a kismamakönyv csak szülésig van. Utánna a gyerek kap egy oltási könyvet amibe írják az oltásokat meg a súly-hossz méreteket!

Tegnap este apa végre beadta a derekát, és 4év utánn végre elfogadta hogyha a babó kisfiú lesz Samu legyen a neve :lol: Én már Marcit is Samunak akartam, de mindig valaki lebeszélte :roll: Most megigérte, hogy lehet :lol:
Dorka:ha van kedved és időd beírhatod a táblázatba :wink:

brigi73

Kispiskóta Én is a vérnyomáson parázok folyamatosan. Én már 2. hete mérem és nagy átlagban 135/75körül mozog. Én úgy tudom, hogy 140/90a normális felső határa

brigi73

Köszi Brigi, akkor jól gondoltam.
A Samu nagyon édes név szerintem is!!! Hülyeségből elneveztük itthon egy cápa alakú kispárnát Samunak pár éve, úgyhogy a gyereknek mi már nem adhatjuk ezt a nevet :lol:
Mostmár csak azért remélem, hogy kislány lesz, mert igazán jó fiúnév sehogy sem jut eszembe... Node persze még van időm bőven ezen gondolkodni :)
Vendég

Mary:Én meg most abban bízom, mivel aránylag hamar meglett a fiúnév mégis kislány lesz :lol: Máténál a végleges név a szülőszobán dőlt el :P

brigi73

:D Az jó. Valamit akkor már valóban muszáj lesz mondani.
S mivel szerintem az uram nem lesz ott, így egyedül döntök. Akkor viszont Áron lesz. 8)
Vendég

Brigi és neked is szokott fájni a fejed? Igazából nem kezdtem volna el mérni, ha a védőnő nem paráztat be.

kispiskóta

Babdorka, én eddig egy dekát nem híztam. De mindenki azt mondja, hogy a második harmadban (azaz most) Jön fel sok.

kispiskóta

Fájni nem fáj, de olyan fúrcsa nyomást érzek néha :roll: Nekem a dokim mondta, hogy mérjem

brigi73

sziasztok!

melyikőtök is volt terheléses cukron?
azt nem mondtátok, hogy ilyen sok lesz a cukor!!! tegnap kiváltottam, jó nagy adag! hogy a fenében iszok meg majd ennyit, attól tartok visszajön majd ... :roll:

képzeljétek, tegnap volt nálunk anyósom, és mint kiderült már vásárol a gyereknek, vett hazahozós rucit sapival és fürdőlepedőt is, meg már velem akar vásárolni menni, hogy vesz függönyt amit én választok, meg stb. meglepődtem, nekem ez még korai, majd a 19heti cuccok után gondoltam csak rá...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Hahó,
Jóreggelt :shock:

Nap,

Az Istenhegyis ultrahang tö kjó volt, kivetítőn lehet nézni a babát :) . Apuci is jöhet, de adnak DVD-t és fotókat is.
Sokkal alaposabb volt, mint a kórház, és engem nagyon megnyugtatott.
A vérvétel is ok. volt, gyorsan levették és nem kellett sok.
Szűk 1 óra alatt az eredmény is megvolt.
Ott kell fizetni, 28e, és kérhetsz számlát egészségpénztárra.

Uxi,

Én a szülés időpontját írtam be, onnan számolt vissza.. Nem tudom, lehet hogy a babafalvás vonalzó kicsit késik :?

Kép
gabi
blur

én még mindig -1,5nél járok a kezdősúlyhoz képest

akkor az tényleg úgy van, hogy a szülés előtt közvetlen kérnek 2 nevet? mázli, párom eddig a Biankával nyaggatott, de a sírba visz vele, én nagyon nagyon nem szeretném! de így nyert ügyem van

lynia-

Nálunk szülés utánn kérdezték a nevet, de utánna kb 2nappal jött egy mami aki összeírta az adatokat az anyakönyvezéshez. Szerintem akkor még lehet változtatni :wink:

brigi73

Emi ez tetszett! :lol:

kispiskóta

:D na igen, azért remélem addig sikerül lebeszélnem róla, mert egy iciripiciri bűntudat tuti gyötörne ha így kellene...kezd letenni róla már, most az Almáról kell lebeszélnem, pedig nekem is tetszene, csak Savanyúként nem :cry:

lynia-

Emi: Mi így voltunk tegnapig a Lászlóval. Férj azt akart, nekem viszont nem tecc :cry: És láss csodát letett róla, nem tudom miért, de örülök. A Savanyú Alma tényleg elég morbid lenne :roll: Pedig szép név az Alma! De gondolom a párod sem akar kiszúrni szegény gyerekkel :wink:

brigi73

hááát, ő képes lenne rá :shock:
ő pl. Szilárd, az sem sokkal jobb :P
kénytelenek leszünk olyan nevet választani aminek magában nincs jelentése, mert úgy furcsa, na meg a rokonok kiesnek 8elég nagy a család, csak nekem 16 uncsitesó+16*2 gyerekeik ááááá)
lesz dolgunk rendesen

lynia-

Hát akkor nem marad más, mint a vezetéknév változtatás :wink:

brigi73

Sziasztok :)

Brigi: A Samu nálam is naaagy kedvenc. Meg a Soma (ez tuti kilőve, apa exének a fia is ezt a nevet viseli). Berci neve kb. úgy lett, hogy Marcit (Márton) akartunk már nagyon régóta, de a hugom "beelőzött", így neki lett Marcija. Az András volt még talonban, de igen nagy lett volna a magánhangzó torlódás az "ai"-ra végződő vez.névvel. Így mindenképp kellett vmi "köztes" név. A Berci, mint becenév nagyon bejött mindkettőnknek, de a Bertalannal nem volt az ember igazán kibékülve. Aztán egy idő után eluntam, mondtam, keressen ő nevet a gyerekének. Érdekes módon, máris megfelelt neki, amit én találtam :twisted: :D
Most viszont tuti, hogy Márton lesz, ha fiú, mert ha Apának nem tecc, akkor kereshet megint nevet :P
Lánynak, csak, hogy a "hagyományt" folytassam, a Kamilla régi nagy vágyam, de az Uram közölte, hogy kizárt :(

Emi: tényleg baromi soknak tűnik a mennyiség :shock: 2dl vízben kell feloldani. Mindenképpen vigyél citromot és a felét csavard bele. Akkor kicsit tömény limonádé íze lesz. Én elkövettem azt a hibát, hogy az egész citromot belenyomtam, iszonyú savanyú lett :cry: Alig vártam, hogy leteljen a 2 óra.
Minden kh.-ban más a szokás a nevekkel. Azt tudom, hogy császár előtt szinte mindenütt kérnek neveket, de nekem mindig (Margitban is, Jánosban is) szülés után kellett megmondanom.

Kérek drukkokat az UH-ra! (Nem tudom, miért, de csak ma hajnalban kezdtem el a szokásos Uh előtti "minden rendben van-e" parámat, máskor már napokkal előtte frászolok.)

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Ma reggel megint ledöbbentem a pocakom láttán, hogy te jó ég, GYEREKEM LESZ!!!!!!!!!!!!!! Annyira furi. Döbb-döbb :shock:
Képzeljétek, már majdnem 20 cm-rel (mondjuk 17) több a derekam mint pl nyáron volt...

Csináltam fánkot. Párocskával nem találkoztunk, korábban aludtam el, és később keltem, mint Ő. Amikor reggeli puszit adott, csak azt kérdeztem evett-e fánkot, mondta, igeeeeeeen, nagyon fini, még csinálj majd ilyet! Köszönjük!!!!

Nevek: Nálunk Vastag a vezetéknév. Lehet, lecserélném a Savanyúra... :) Emellé válassz nevet. Főleg lányt... Nálunk az lesz, ami nekünk teccik, leszarom a vezetéknevet. Ehhez nem lehet igazodni! :oops:
A kevéssé tetsző neveket nem lehetne másodiknak adni a gyereknek? Azért Apának is vannak jogai... (ha nem is sok) :D

Toxo, rubeola: nem vagyunk jobban veszélyeztetve, csak a Babónak sokkal jobban árt, mint pl. nekünk. Akár legnagyobb baj is lehet. Ezért kell fokozottan vigyázni a fertőző betegekre és az állandóan hangoztatott nyers dolgokra. Toxot pl. mi észre sem vesszük, Babó meg..... :mrgreen:
És úgy tudom, a toxot nem csak egyszer lehet megkapni. Vagy tévedek? Nekem az jött le, hogy most is összeszedhetem, hiába volt sok cicám. Azok csak abban segítenek, hogy gond nélkül megküzdjön vele az én szervezetem. De a nagy baj az az, hogy nem tudjuk átadni az ellenanyagot Bébnek. Ancsa! Nyilatkozz!
Vendég

Jovi: a Soma is tecc, de azt apa kizárta! Drukk megy az uh-hoz!

Kezd már nagyon elegem lenni ebből a hányinger-hányásból :cry: Nincsen semmi kaja amit szivesen megennék. Amit eszek az meg 1 max 1.5óra múlva visszajön Kép

brigi73

Bori,

Tök jó, én már úgy várom hogy érezzem a kisbabát és hogy egyértelműen látsszon!
Én még simán letagadhatom, semmi se látszik :(

Kép
gabi
blur

Savanyú ok lehet vele játszani, a Vastag sem olyan gáz,mert nincs vele tele a világ. De nálunk Tóth! Nem akarom leszólni nagyon ezt a nevet,de sokáig törtem a fejem,hogy felvegyem-e, vagy csak kötőjelesen... végül -né lettem,de nagyon jól esett ez az én kicsi férjecskémnek! :oops:
Fiú névnél sokáig játszott a Kende! Nekem nagyon nagyon tetszik,de Tóth Kende?? Nem Kovács! 8) Úgy ütős. Az Áron viszont Mary szerintem is szupi név,de én még a Benedeket is szeretném meg a Barnát is de az uramnak nem tecc :wink:
Lánynál én Kingát akartam,meg Emesét,de az unokatesóm meg a drága nővérem ellőtte. A sógor csak annyit mondot, nem neveken kel gondolkozni gyereket kell csinálni és levan a névgond! Édes! 8)

Jovi: A MArci is tényleg tök jó!! Olyan kis vasgyúró!
Vendég

Brigi, nem irigyellek, nehéz lehet Neked. Kép
Ellenben Bori, Téged nagyon irigyellek, mert már úúúúúgy várom, hogy nőjjön a hasam!!! Kép
Nekem alig észrevehető, és ezzel szemben jött a bő 2 kiló. Aggódom, hogy nem akar nőni a hasam. Kép

A rubeoláról én úgy tudom, hogy nem csak az első időszakban veszélyes, hanem végig.

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?