Ildi35
Havi 1 kiló? Ne vicclej, az giga sok! Hova aggódsz? Persze tudom hogy Olicska korában már nem ennyire gyors a fejlődés, de én örültem volna ha Oli az elmúlt évben hízott volna 20 dkg-t. Mert még mindig nincs 11 kiló és 3 éves lesz jövő hónapban!
Lilluska
Így konkrétan nem hinném, hogy Tóth dokinak köze van hozzánk

, legalábbis az ő hajszerkezetéből ítélve

. Az elmúlt 3 év alatt rendesen hátrébb csúszott a haja, de ha netán olvasná (az én életemben ő az első doki, aki használja a szgépet, tehát erre is van esély) ez csak előnyére vált

. De arra emlékszem, hogy a vajúdás reggelén már tudtam, hogy fekete és hosszú a gyerek haja, mert csinált amnioszkópiát (tudod, azt a tölcséres kukucskálást befelé, amivel a magzatviz zavarosságát nézik). Ez volt az egyetlen manuális vizsgálat nekem a terhesség utolsó heteiben. Most pl. sokkal többet, mármint minden terhesgondozáskor megvizsgál manuálisan, talán mert ez már a második baba? Nálad is így volt?
Mano4
A Boiron katalógusa szerint a Chamomilla 15 CH-ból félóránként, óránként 5 golyócskát lehet adni. De ez csak erre a higításra (15CH) igaz, ha másmilyen márkát vagy másmilyen higításút vettél, akkor annak az adagolása is más, a patikus biztos tud segíteni.
Zsófi
Ez klassz, most aztán legyetek következetesek min 1 hétig és minden rendben lesz, azután már csak azért fog rosszul aludni néha, mert front van vagy telihold, stb.
Különben az a tapasztalatom, hogy minél később kezdjük el ezt, annál nehezebb. A barátnőmék a lányuk 1 éves korában kezdték el és 1 hétig kínozták a kislányukat, 2 utcára laknak tőlünk, de néha hallottuk a baba sírását (még 30-40 percig is)! Szóval jobb előbb túl lenni rajta, így 2-3 nap alatt megszokják. A másik barátnőméknél a teljes sötétség is segített (délután is esti sötét volt a szobájukban). Én ezt csak azért nem szeretem, mert így a gyerek csak tök sötétben alszik el. Olicskával mi nagyon sokat utaztunk már 6 hónapos korától. Ebéd után akárhol (babakocsi, strandon afűben, stb) volt mindig elaludt. Egyszer a Földhivatalban a vállamon elaludt és nem tudtam felkelteni, úgy ügyintéztem, hogy a vállamon aludt és még szék sem volt akkor. Szóval nagyon alkalmazkodó gyerek lett, és éppen ezért (meg mert nincs segítségünk) mindenhova vittem/viszem magammal a fodrásztól a hivatalokig, az összes bevásárlásra. Még nem tudott járni mikor síelni mentünk és ő édesen kúszott hóban és egész nap aluszkált a báránybőr alatt, a kollégáim agyon kényeztették, ciciztünk a Hüttékben, tisztába tettem ahol meleg volt és ő nagyon élvezte, a sípálya kedvence volt. Ugyanígy jártunk étterembe is vele, ő kb. 1,5 éves korától eszik egyedül és ha viszek elég „kocsmai játékot” 2-3 órát is elfoglalja magát. Na ezt azért úgy kell érteni, hogy füstmentes étteremben, vagy kerthelyiségben nyáron. Így anyáék is szórakozhatnak néha a haverokkal. Szóval mi egyedül a moziról/színházról/koncertről mondtunk le egy ideje, azonkívül az életünk majdnem változatlan Olicskával, illetve ez persze nem igaz, csak most teljesedett/teljesedik ki igazán.
Bocs hogy megint ilyen hosszú voltam, de ez valahogy úgy van, hogy ami jól sikerült az életedben, azt szereted megosztani másokkal, ami meg nem megy ahhoz kérsz tanácsot:
Ma csak újszülött pelust vettem a DM-ben és elfeljetettem Olicskának venni. És rájöttem, hogy nemsokára két gyereket kell pelenkáznom és nem szeretném, szóval ha van valakinek vmilyen ötlete/sikertörténete a leszoktatáshoz várom szívesen. Cumi ügyben viszont lassan haladunk, A heti két délelőtti bölcsi/játszóház alatt eszünkbe sem jut és már megint el tudunk indulni úgy otthonról hogy megbeszéljük, hogy nem viszünk cumit!
Köszi előre is!
Jó éjt mindenkinek, pocakosok tanfolyam holnap du.?