A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:48-kor.
Vendég

Györgyi
Már nem tudom, ki írta, de azt mondta, hogy csak akkor puffaszt, ha túl sokat iszol! Az a lényeg, hogy nem szabad túlzásba vinni!
Holnap megyek amúgy a gyógyszertárba és megveszema "csodapirulákat", remélem nekünk is használ majd!

Lillus
Nálunk hétágra süt a nap! Nálatok nem?
Bujócska? Esetleg közös "játéktakarítás"? :wink:

Pocakosok:
RÁ-RÁ-HAJRÁ!!

Nincs valami front mostanában? Dani nagyon nem akart aludni az éjjel! Steffi, nektek hogy telt az éjszaka?

Barimami

KépKép
barimami

Lilluska,
nagyon-nagyon sok boldogsagot a NAGYLANYNAK!!!! Istenke eltesse! :D :D :D

Homeo - terhessegi rosszulletre:
Bocsi, mar hulyulok es nem tudom ki irta (azt felirtam hogy mit kell szedni), de azt nem olvastam, hogy mennyire jott be a hanyingerre. Teljesen elmulik tole? Vagy csak epp el tud tavolodni a WC-tol? A valaszt elore is koszi.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lilluska!

www.egyszervolt.hu nézzétek együtt a gyerkőkkel. Hangot rá!!!

Meg nem tudom, hol de biztos lehet találni mindenféle feladatokat: kösd össze, meg ilyenek. A www.lego.hu oldalon is van valami játék a géppel.

Semmi ötletem nincs. Még a kertbe sem mehetnek ki, igaz???

mtunde

Lilluska

Hát nekem nem sok tapasztalatom van ebben. :lol: Nem tudok játékügyben segíteni. De amiket felsoroltál az rengeteg minden. Ezt már mind kifújt? Ja most jut eszembe, hogy a barátnőm akadálypályát szokott építeni párnákból, meg könyvekből és mindeféle feladatokat talál ki. :lol: Esetleg... Ez levezeti az energiájukat.

Barbi

Szerintem tuti hogy van front. Az a baj, hogy most hideg, aztán megint meleg. Ezt senki sem bírja, nemhogy szegény picik.

Steffi

Neked megjött már az 5 perc baba című könyv? Te is megrendelted azt hiszem és előbb mint én.

Kép
gyorgyi33

Ja és a minimax honlapján is vannak játékok.

mtunde

Barbi!
Martin 7körül már elég fáradt, ilyenkor fürdetjük aztán szopi közben majdnem elaludt, adtam neki a bogyikat, büfi és 10percen belül aludt. Sajnos nagyon nyugtalan volt, felébredt 2x, olyan fél 9körül meg kellett hőmérőzni, mert nagyon feszült, de végülis 9től aludt fél 1-ig, aztán aludt volna Ő, de feszítette a pocija, végülis újra csak 5kor kért enni, aztán 7 kor már kukorékolt. Tudna Ő aludni csak hát...

És most akkor mennyit lehet inni az édesköményteából???

Monacs!
Hát ez van sajna :? Majd csak kinővi már...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:48-kor.
Vendég

bibibÍÍÍÍ, nekünk is kész a babakuckó, bár ez csak egy sarkocska, -a másik szobát ugyanis a fiacskám uralja- azért megpróbáltunk valami kedveset. Zsombi rajzai vannak a falon! Kistesónak készítette őket, nagyon büszke magára! Egy selyemszalagra csipeszeltem fel őket.
Kép
Kép
Kép

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Hello Csajszik!
Lilluska, így is nagyon kreatívak vagytok... hm. Nekem is az lenne a kérdésem, hogy a kertbe sem...? :roll: Amikor bárányhimlős voltam a hugommal (mi is egyszerre boldogítottuk anyát), akkor beöltözhettünk királylánynak, anya csinált fotókat. Persze Hunorból nem lehet királylányt csinálni. :shock: Egyelőre 10-12 éves gyerkőcök lekötésében vagyok nagyon jó. Remélem, ez mihamarabb változik. :? És a satír. Ugyanaz, mint a melír, csak nem húznak sapkát az ember fejére, hanem alufóliázzák vagy mi.

Köszi, Monacs, hogy mellettem vagy. Szóval nem gáz a lelakott fej. Igazából nem pályázok én a bálkirálynői címre, na meg hugom esküvőjén sem szeretnék úgy kinézni, mint Victoria Beckham... csak elgondolkoztam. :oops:

Györgyi, öröm hallani, hogy Jázmin egyre jobban van, úgy látom, te is már teljesen belejöttél. Te leszel a példám. És most már tényleg arra készülök, hogy van 10 nap, és kész. :wink:

Gabbó, a végén még te is beelőzöl. Pedig ezt a nővérpultos együttfetrengést bevállalnám. Most is tele volt a szülőszoba pocakos nőkkel, félig kinnlevő babákkal. Tök izgi volt. Legalábbis nekem. Ági mondta, hogy még ne izgi, nem történik egyelőre semmi. Én mégis úgy füleltem, mintha következő pillanatban felsírna egy baba. Agyrém vagyok.

Steffi, bízom benne, hogy mint Jubéék, egyszer ti is túllesztek rajta. Könnyű ilyet mondani. :shock:

Heni, nehéz ügy. Én is refluxos vagyok megspékelve gyomorfekéllyel, meg mindkét tesóm. És még egy rakás ember. Néha jobb, néha rosszabb. Főleg a terhesség alatt küzdöttem. Dehát erre simán jó a rennie. Majd elfelejti férjed, és összeszedi magát...
vbea

Szeretném, ha már tele lenne Sárival a kuckóka, ami késik nem múlik, hamarosan olyat teszek fel, hogy már ott fekszik....de fura, alig hiszem el még mindig. :oops:

Lilluska, az egyszervolt.hu tényleg nagyon jó, és ami még a fiam kedvence, az a www.playmobil.com itt lányos, és fiús játékok is vannak. Csak össze ne vesszenek rajta... :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabbóóóóó, szupi a babasarok. És tudod, elég lesz Sárinak. Már mondtam, nekünk is 31 nm-ünk van, és az albérlet, ahova költözünk, ugyancsak 31 nm+erkély. :roll: Nagyon nem lehet lakberendezni. Most a felemás állapotokat inkább nem fotózom, de amint lemotyózunk, mindenképp. ÜGYIK VAGYTOK! Zsombi különösen. :D
vbea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:49-kor.
Vendég

Lányok!
Még jó, hogy nem élőszóban társalgunk, mert nekem mára tök elment a hangom, csak suttogni vagyok képes. Torokfájás ezerrel, bevenni meg nem merek semmit, mert hátha ebben a hónapban sikerült valamit (valakit) összehoznunk... :oops:

Lilluska!
Boldog szülinapot Dorottyának! Pont a gyurmát akartam írni :D

Gabi! Ancsa!
Nagyon szépek a kuckók! Ancsa! Azt tudtam, hogy anyóskörzetben vagy, de azt nem mondta, hogy a Polgár utcában. Én Flórián-téri vagyok, még akkor is, ha most Pilsborosjenőn lakunk. és ez már így marad. :)

Vbea!
Jó, hogy megnyugodtál egy kicsit, és már nem parázol annyira.

Valentina!
Ilyenkor már semmi nem jó, a gyomorfájás, meg a rosszullét már a nagy pocaktól is van. Kevesebb a hely a többi cuccnak, ami belül van. De nemsokára jobb lesz! :)

Heni!
Nyugi, nem lesz semmi gáz. Ahogy a lányok írták, a refluxot karban lehet tartani.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Boldog Szülinapot Dorottya!!! :lol:

Kriszta, sajna be kell látnom, hogy ez elől a feladat elől nem menekülhetek, és van egy sejtésem, hogy utólag nem is fogom bánni. De most még olyan ismeretlen... :shock: Drukkolok ám Nektek, hátha... :wink:

Elintéztem a netet. Szombaton lemotyózás, hétfőn már át is kötik a szolgáltatásokat a másik lakásba. Csak nehogy olyan aktívan kössenek, mint Györgyinek! :lol:

Pusza. Megyek "horgolni".
vbea

Sziasztok!

Bocs, ha nem reagálok mindere, csak átfutottam.

Steffi,

én sima napraforgóolajjal kentem a pukicsövet. szerintem egy áldás, de amióta Györgyi dokija azt mondta, hogy nem jó, már nem merem olyan lelkesen hangoztatni.... de ha még egy hasfájós gyerekem lesz, tuti bevetem megint.

Györgyi,

nem tudom, én írtam-e, de valóban úgy tudom, hogy a sok édeskömeény puffaszt..... a kevés meg segít... hát a franc tudja, mennyi kell... nekünk nem segített.

Lillus,

Dorottyának boldog szülinapot!!!

Gabi,

nagyon szép a kis kuckó!

én voltam fodrásznál, meg kozmetikusnál gyantáztatni... dejó! én sem vagyok törzsvendég a szépségszalonokban, d enéha olyan jót tesz az ember lelkének. Növesztem a hajam, úgyhogy csak igazított, de az is jó volt.

Eni,

én is úgy tudom, hogy nem jó a hajfestés pocakosan, a szaga miatt. De szoptatás alatt talán nem baj... nem tudom.

és egy kis intim kérdés....
szőrtelenített valaki már véglegesen? a fényvillantós nem olyan drága, azt hiszem, de nem tudom, tényleg működik-e. Milyen jó is lenne, ha nem lenne rá többet gond...

Kép

Kép
jube

Kriszta,
torokfájásra sós vizes öblögetés tökjó, ha baci miatt van, és az esetleges kis lakódat sem bántja!

Kép

Kép
jube

Lilluska,

süti?

süssetek pl linzert, az nem kel meg nagyon, és hagyd a gyerkőcöket olyan formákat kivágni a tésztából, amilyet akarnak.
nálunk mindig ment a verseny, kié a legszebb. (mindig a tesóm nyert, nem vagyok ügyes...:D)

de jó a mézeskalács is, mert arra rajzolni is lehet....

Kép

Kép
jube

Jube!
Én még nem szőrtelenítettem véglegesen (jó is lenne), de állítólag az sem olyan végleges, csak valahány kezelés után. Eddig Glycosepttel próbáltam gargalizálni.

Nálunk is pukicső volt, a doktornéni mondta is anyósnak, hogy ne olyan sűrűn, de azért anyós elég sűrűn. De nem lett semmi baj. Most a fotel mögött intézzük a dolgokat ("anya kakilok!"), biliügyileg egyelőre ellenállásba ütközünk, pedig én mindig felajánlom a lehetőséget. :D

Satuk! Mi van unokahuggal?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Jube!
Most látom, hogy a szőrtelenítős mondat és a gargalizálós így egymásután elég vicces. :D :D :D

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!!

Itt vagyok, ragyogok!! Meg volt az utsó viszgám is! Bár még kettőnek nem tudom az eredményét!!

Ja, és jogból kellett mennem pótra, mert a banya meghúzott, de a mai napig nem tudom, miért, sőt a dolgoztot sem tudta megmutatni, mert nem hozta be őket a suliba :twisted:
De remélem, meg van minden! Büszkén mondhatom aminek tudom az eredményét, az 4- es 5- ös mind! :D

Csajok, nem tudtam visszolvasni, ne haragudjatok, annyi a termés!! Valaki nem foglalná nekem össze lécci- lécci- lécci, mi történt??

Durca!!

Rólad tudok, Eszti referált!! Nagyon sok erőt és kitartást! A férjednél meg szerintem csak valami átmeneti "hű de nagyon el vagyok keseredve" heylyzet lehet! Legalábbis remélem!! Mi meg mindig gondolunk rátok, meg drukkolunk, és ha rajtunk múlna, már rég nem lenne gondotok!!

Lilluska!!

Dorottyát Istenke éltesse nagyoón sokáig!!

Nem szült meg senki???

Ja, Luca jól van, bár négy éjszakát alig aludtunk! Viszont Apával volt itthon 2 nap, mikor vizsgáztam, és nagyon büszke vagyok rájuk, mert tök jól elvoltak együtt! ( Ez csak azért különleges dolog, mert Apa alig van itthon, és nem nagyon volt edig alkalma Lucával így foglalkozni!)

Na sooooooooooook puszi nektek: Dóri

Kép
nagydora

Kriszta!
Ha nincs lázad, nem is kell semmit bevenni, de lázat mindenképp enyhíts majd Algopyrinnel vagy Panadollal, vag aspirinnel, bármelyik mehet! A láz rosszabb a leendő gyerkőnek.

mtunde

JA!!

Csajok, ma váltottam ma ki Lucának tápszert!! 2502 helyett 3674 forintot fizettem! Szerintetek!? :x

Kép
nagydora

Sziasztok Lányok!

Gyorsan bejelentekezm, hogy tudjátok, hogy nem szülünk! :-)

Eni,
kár hogy nem találkoztunk! :cry: Mi ma csak fél 11-re mentünk, de megint sikerült ott lennünk négy órát.

Gabboka,
Nagyon édes a Babakuckó! Annyira édes Zsombi, hogy Ő rajzolt! :wink:

Hogy vagytok?
Mi meg vagyunk, érzek valami fájdalmat ,de nem vészes, a ctg viszont 3 perces fájásokat mutatott. BAba jól van sokat mocorog, szívhang is jó!
A vérképem is jó, vagyis stagnál és már ennek is örülünk.
Ma voltunk az altatósoknál, ahol kiderült, hogy 95% hogy altatnak, a trombociták miatt. Aztán az altatós doki elmesélte hogy mi is történt velem 2006-ben erre fel is ment a vérnyomásom, de aztán visszament.
De szerintem utána megint fel ment, mert most azt mondják, hogy a műtét után 2 napra levisznek az intenzívre.
tudom, hogy az én érdekem. és olyan jó hogy így vigyáznak ránk!
Csak hát az intenzíven ..... :cry:

de azért lányok remélem mire visszahoznak, Ti is ott lesztek és lesz egy ágyam a szobátokban!

Na megyek, mert nagyon lefárasztott ez a nap! Majd még ha tudom, akkor elolvasom a napi termést, ami szintén nem piskota!

Puszika Mindenkinek!

Szép estét!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa! Sziamia! Atyagatya! Tényleg 3 percesek a fájásaid? A ctg-n magyarul az alsó vonal ugrál vagy mi? :lol: A végén tényleg te leszel az első. Szóval tényleg kár, hogy nem találkoztunk, de úgyis pótoljuk... :wink: Ne aggódj, kérlek, az altatás miatt. Fel sem fogod az egészet. Intenzív meg csak szörnyen hangzik, de meglátod, megközelítően ugyanolyanok a körülmények, mint máshol a kórházban, csak mások a feltételek. Biztos ezért. :roll: Most már pihi. Nézed az everwood-ot? Lányok, elvonási tüneteim lesznek a kórházban. Az egyetlen sorozat, aminek tényleg minden részét megnézem. :shock:

Dóri, gratula, nagyon ügyi vagy. Röviden, én parrantottam a bandát, banda megpróbált vigasztalni. Most már nem érdekes. Jöjjön, aminek kell, bár annyira nem igyekszik. :lol: Viccet félretéve, nézegesd vissza, a csajok tettek fel édi képeket. Mercinek, Jubénak voltak nagyon hasznos tanácsai. Ja, és senki nem szül. Jól vagyunk. :D
vbea

Sziasztok!

Ancsa örülök, hogy minden rendben!

Dóra! Gratula a vizsgákhoz, ügyes vagy nagyon!!!! Tehetnél fel képeket Lucáról, már olyan régen láttuk!

Steffi! Nekem a védőnőm azt mondta, hogy a pukicsőhöz nem tud hozzászokni a gyerek. El is magyarázta, hogy miért nem, elég hihető volt. Szóval Én tuti alkalmaznám.

Lilluska! Boldogságot Dorottyának és micsoda hajasbaba volt újszülöttként!

Gabó! Nagyon szép a babasarok és nagyon büszke lehetsz a fiadra, hogy ennyire készül ő is a tesó fogadtatására!!!!

Barimami! Nekünk is nagyon rossz volt az éjjelünk, Kolos 1,5 óránként kelt.Viszont ma napközben egy angyal volt, szinte egész nap eljátszadozott a járókában egyedül.

Györgyi! Hogyan adjuk be a bogyót a gyerkőcnek, ha nem feloldva? Ha csak betesszük a szájába nem köpi ki, vagy nem nyeli le egyből? Vagy az nem baj? És miért nem szabad feloldani egy csepp vízben?

Zsófi! Miújság? Cicid, Léna????

Lányok ma kezdjük apával az esti átalvásos hozzászoktatást a könyv alapján. Biztos nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk, majd holnap beszámolok.
marcsim

Sziasztok!
Máté 14 óra vajúdás után megszületett.. Édes egy pofa.. Nagyon akart szopizni, a napsugárban voltak. Olyan kicsi, és szép.. teljesen odáig voltam. Annyira boldog vagyok.. de az egész napos izgalom kissé lefárasztott.. és hol van még a 8 óra.. mikor bébim az ágyikójába kerül?? ! hmm :D De legalább az altatással nem kell már kilódni... :D
Az unokahúgom azért nem bandázik itt, mert nincs netjük.. Mondtam neki, hogy drukkoltok érte.. Köszöni szépen!! :D
Az édeskömény tea.. nekem napi 2 filter, reggel, és este.. ennyi volt az adag.. nem volt gond.
Dorottyát én is üdvözlöm!! Remélem kapunk tortás képet!! :D
Gabboka! Tuti a szoba.. Gratula a nagyfiadnak, nagyon ügyi!!
Jó volt a Kútvölgyiben, bár kicsit személytelen volt minden.. jókat nosztalgiáztam.. Elvittem Olivért is.. :D Meséltem Neki, hogy pont 8 hónapja leste meg először ezt a világot.. Vida dokibácsi is megnézte..
No megyek.. valamelyik sarokba bebújok relaxálni.. :D
HOL VAN MÉG AZ ESTE??? :shock:

satuk

Satuk, unokahugodnak nagy-nagy GRATULA!!! :lol: Ügyesek. Ha tudsz Máté-babáról képet felcsempészni, és anyukája is megengedi... szóval szívesen megnézzük. Jaj, hihetetlen! Hogy van anyucija? 14 óra nem semmi! :shock: Olivérnek pedig sok-sok boldogságot, ő is most született... :roll:
vbea

Sziasztok!

Az igaz, hogy már sehogy se jó. A hideg tej valamennyit segített. :)
Biztos van valamilyen front, mert én front érzékeny vagyok és én is alig alszom éjszaka. :?
Na megyek, mert megjött a férjem.
V
Kép
valentina

Lilluska!
Dorottyát Isten éltesse!!!!

Kicsinek is nagyon szép meg most is!

Ma kétszer volt pukicső, volt is eredmény!

Jube!
Te meddig tartottad bennt? Most éjjel is fogom neki, legfeljebb kicsit nehezebb lesz visszaaltatni, viszont remélhetőleg már nem fog fájni a hasa.

Satuk unokahúgnak gratulálok!

Ancsa!
Wow, ez nem semmi! Gondolunk majd rád, várjuk apától a híreket és a képeket!

Dóri!
No comment...

Gabi!
De ügyes kicsi fiad van! Ez igen!!! Nagyon szép lett Sári sarka!

Eni!
Neked is közeledik az időd!! De jó, de jó!!! :lol: :?

Ma voltunk orvosnál, apa hazahozott nekünk valami vírust :?
Hazafele meg az autóban elszakadt az ékszíj, még szerencse, hogy egy hete volt nagyszervízen :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eni a vigyor mögé nem akartam azt a másik izét betenni! :oops:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,

én mozgattam a csövet, amíg jött. aztán láb fel-le-fel-le, és megint... amig volt eredmény, addig csináltam. Ha már kis ideje semmi, akkor hagytam abba. Hogy ez 1 perc vagy 5... mikor hogy.

Kép

Kép
jube

bocs, megint én... :oops: holnap jobban meggondolom, mit akarok írni..

Steffi,
a has puhasága is segít megállapítani,kell-e még próbálkozni, kicsit megnyomkodod az ujjaddal, milyen, ha nagyon feszes, kell, ha nagyon puha, nem.... na tenyleg befejezem

Kép

Kép
jube

Egy képecske

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
Martin nagyon cukiiiiiiiiiiiiiiiii!
Nem érdekelnek az ilyen :? pofák sem, nemsokára szülünk, jó is lesz az! :wink:
vbea

Lilluska!
Dorottyának boldog szülinapot!!!!

Gabi!
Édes kis sarok,olyan igazi kislányos,nagyon bájos!! :lol:

Tünde!
Oké,semmi gond!

Györgyi!
Én is vettem camomillát,de azt olvastam,hogy babáknak fel lehet oldani.Vagy mégsem? Te olyan jól ismered a homeós bogyókat,akkor most oldjam vagy ne? Nem gond ha lenyeli,mert el nem fogja szopogatni az tuti!

Hajrá pocisak!!!!!!!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Steffi!
Kb. egyszerre írtunk,így csak most láttam a képet.
Nagyon helyes kissrác Martin!!
Hogy megnőtt már Ő is!!!! :shock:

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Mi van itt ma???? Állandóan annyit írtok, hogy én mindig elvesztem a fonalat, vagy mire hozzászólnék valamihez már nem is aktuális. :cry: :roll:

Pocakosok, még mindenki egyben???

Steffi! Szívdöglesztő a pasi!!!

Eszti! Nekem pont ma mondta a védőnő, hogy a camomillát fel lehet oldani !

Bevallom őszintén, hogy a puki csövet végül megvettük (Jube lobbizásának köszönhetően :lol: :lol: ), de csak egyszer mertem használni, mert nem tudtam, hogy meddig lehet bedugni a popóba. :oops: Úgyhogy maradtunk a lázmérős módszernél.

Ma megkaptuk a 4 hós oltást. (volt oltóanyag halleluja) A jánykám 6220 gramm, ami nem rossz a Ő 2550 gramm születési súlyához, de ugyanakkor nagyon elszomorított, hogy több, mint egy hónap alatt nem hízott még 1 kilót sem. Dec. 13-án volt 5400 gramm. Vagy ez a gyarapodás normális???

Kép
ildi35

Eni
Mit festenek a szülőszobában? Hajat satíroztatni bmikor mehetsz sztem, mert azt nem a hajtőtől csinálják. Különben én festetem végig a hajam, mert ebben a korban ugye, de tényleg mi őszülős faják vagyunk, szóval rendesen őszülök és erre nagyon hiú vagyok! Annyi mérget sajnos a levegőn keresztül, meg a sok E betűs hulladékon keresztül (amit megeszünk) is kapnak a pocaklakók sztem, mint amennyi egy hajfestés lehet! Én legalábbis vállalom, inkább, minthogy apa nélkül nőjenek fel :D

Valentina
Hát durván hangzik, de próbáld ki az ülve alvást is (legalábbis jó sok párnán aludjál), mert ez meg fizikailag segít! A gyömbéres keksz rágcsálgatása is jó (Ikeában nagyon finomat lehet kapni)

Lilluska
Hát sztem csak valami, durva dolgot élveznek egy idő után. Lepedő festés kézzel lábbal a földön, csempefestés a fürdőben és társai….Hű a z egyszervolt.hu tényleg nagyon klassz? Olicska is imádja!!!! . Boldog szülinapot Dorottyának!!!! De édes volt! Olicskának is pont ilyen hajacskája volt!!!

Veronikusz
Itt vannak a hányingeres bogyókról is infók. Nekem a Sepia (DHU) hatott!, de tényleg segítenek a gyógyszertárban! Én szedtem folyamatosan éz így hatott, de vigyázni kell tényleg hogy előtte/utána semmilyen mentolos, illóolajos dolgot nem szabad enni (vagy pl fogat mosni), a legjobb ha előtte utána fél-fél órával nem eszel/iszol!

Terhesség, szülés előtt, alatt, után:
http://www.freeweb.hu/nlctb/docs/baba/h ... szules.doc
Terhesség, szülés előtt, alatt, után +szoptatás:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=898

Gabbóka
Ez a babasarok nagyon édes!!!! És a rajzolás de klassz ötlet. Ha elkészülök vére a makramé bölcsőtartó szalagokkal akkor Olicskával rajzolunk mi is.

Kriszta36
Sós-langyos vizes öblögetés és párásítás? Langyos mézes tej? Ezek nekem segítenek ilyenkor! És tényleg van sokféle komplex homeopátiás szer, amit bmelyik gyógyszertárban lehet kapni és olyan általános hatásuk van, mint a rendes tünetjavítóknak: fájdalom, lázcsillapító, köptető, stb… A torokfájásra a Homeovox jó lehet, de segítenek ebben is a gyógyszertárban!

Ancsaboszi
Már előre drukkolok neked és az én sok viszontagságom ellenére is mondhatom, hogy tulképpen az altató orvos profi volt (Olicskának nem volt aluszékony, stb) és nekem sem volt semmi bajom, legalábbis nem az altatástól! Jó kezekben leszel! Majd mi vigyázunk hercegnőre addig! Ezt a3perces fájás dolgot értem, illetve sosem értettem, mi az hogy nem érzed? Azért ez azt hiszem ez jó hír. Én a 3 percesek közben már elég ingerült voltam szegény Erikával, apával, meg Tóth dokival!

Marcsim
Nem biztos, hogy jól időzítetek az alvás projekttel, most hallottam hogy orkánerejű szél és bazi nagy vihar várható holnaptól 2 napig (120 km szél), lehet hogy ingerült lesz Kolos, vagy talán éppen aluszékony?

Satuk
Gratula az unokahuginak, egész jó időt futott :D ! Mi is a Napsugárban kezdtük a vajúdást!

Steffi
Ez a kép, illetve legény nagyon vagány!!!

Csajok!
Holnap de.jön valaki CTG-re (Manókán kívül) és délután „Szoptatatás, gyermekágy” tanfolyamra???? Én megyek felkészítem őket a vödröcskémre :D .

Kép

Képurl]
eszesmerci

Ildi!
Köszi!
Ezek szerint Ti is használjátok?

Ki és hogyan használja a camomillát? mennyit adtok a babáknak belőle?

Kép
Kép
mano4

Veronika!

Nem felejtettelek el, de csak most jutok hozzá, hogy válaszoljak neked "fiú-ügyben". Tehát, amit kiderítettem: az arány egy liter langyos vízhez egy evőkanál szódabikarbóna, utána fél óra múlva jöhet az "akció".
A "várj apuci, előbb koktélkeverés"-ről eszembe jutott, hogy amikor mi már hónapok óta próbálkoztunk sikertelenül, mert nem sikerült teherbe esnem, elkezdtem reggelente hőmérőzni, ahogy a nagy könyvben meg van írva, hátha a megfelelő időzítés meghozza az eredményt. Egy reggel találtam egy cédulát a hőmérő mellett, amire férjem azt írta, hogy "Nem attól fogsz teherbe esni, hogy hőmérőzöl, hanem hogy jól....". Ezek után el is tettem a hőmérőt a szekrény mélyére, és a természet megtette hatását.

A hasfájással kapcsolatban: az én lányom is nagyon hasfájós volt, a pocak masszírozás és tornáztatás segített valamit, meg ha sétáltam vele és a hátát simogattam, de igazából kb. 4-5 hónapos korára magától kinőtte. Utána jöttek a fogak, így kb. másfél évig nem aludtunk, nagyon megértem és együttérzek az éjszakázó anyukákkal. Akkor elképzelhetetlennek tűnik egy végigaludt éjszaka, most viszont a lányomat reggel úgy kell kiimátkozni az ágyból, hétvégeken 10-11-ig is alszik (12 éves). Tehát kitartás!

Cancan, hova megy a férjed tükrözésre? U.i. az én férjemnek is csináltak, ő a Kútvölgyi rendelőben volt, és előtte kapott vénába egy koktélt (Seduxen és még valami), amivel kellőképpen leszedálták, így elviselhető volt, ahogy mondja. A legtöbb helyen nem veszik ehhez a fáradtságot, pedig járna!

Üdvözlök mindenkit

Judit
gerbera

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:50-kor.
Vendég

Eni, Eszti, Ildi, Merci!
Köszi a dicséretet :oops:

Eszti!
Én reggel és este szoktam 5 szemet pici vízben feloldva, de mától Györgyi tanácsára elfelejtem a feloldást. Be a szájába, de azért óvó szemeim rajta! És persze nem az 5-öt 1x-re... Na jó sokat segítettem, mi?! :P

Judit és mindenki!
Ne értsetek félre én nem magam sajnálom, hanem a kis törpét!!! Én majd kialszom magam, de éjszakánként mrgkönnyezem, ahogy tekereg :(

Ja ma a rendelő várótermében nem akarták elhinni, hogy 3,5 hónapos :)

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

MArcsi, MAno, Steffi

Nem nyeli le annyira pici az az egy golyó, de vízbne oldódik így nem is fulladhat meg. Vízben meg azért nem szabadoldani gondolom, amiért nem szabad enni-inni előtte utána. Én nem a Chamomillát használom, nem ezt adta a homeopata. Egyébként lehet hogy az egyik szer az egyik gyereknek jó, a másiknak nem. Sajnos. Ugye nekem a homeopata a gyerekorvos, látja Jázmint, a kis reakcióit, így "ismeri" és ez a homeopátiában iszonyú fontos. Lehet hogy egy torokfájásra pl. én teljesen más szert kapok, mint mondjuk Steffi, stb. stb. Ja és ne rágjatok a gyerek fölött mentolos rágót és ne használjatok aromaterápiás cuccokat, mert az nagyon lecsökkenti a hatást!!! MArtin egy tündér!!! Majd összehozzuk Jázminnal. :wink: JA és még annyit, hogy a homeopátiához nem értenek a védőnők, nem bántani akarom őket, de igazából nagyon kevés a frankó homeopata, mert itt is működik már a gyógyszerlobbi. Aki pl. a Boiron iskoláját végezte, hát... Na ismeritek a véleményem. Iszonyú bonyolult dolog, mert minden mindennel összefügg. De erről oldalakat lehetne írni....

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Gabboka! Nagyon szép a babasarok, és tök jók a rajzok is!

Lilluska! Boldog szülinapot Dorottyának! Gyönyörű volt már 1 naposan is! Viszont Lénánál is benne van Tóth doktor keze a dologban, és mégsem volt ekkora haja, sőt... :)

Ancsa! Örülök, hogy minden oké, és ne aggódj az intenzív miatt!

Marcsi! Köszi az érdeklődést, cicivérzés most épp nincs, Léna szépeket kakil, szóval minden oké. Majdnem. Ugyanis estére hőemelkedése lett... :cry: Kapott panadolt, most alszik, holnap reggel hívom a dokit...
Majd számolj be az altatásról! Mi tegnap este és ma délelőtt nagy sikereket értünk el, amit egyrészt Mercinek, meg nektek, meg egy kicsit a könyvnek köszönhetek. Meg a kitartásomnak. Tegnap este Léna elaludt cicin, letettük, kb 1 óra múlva ébren volt, a mi hülyeségünk miatt, mert a masszázs után elfelejtettük letekerni a fűtést, és szauna lett a szobában. Kézben elaludt, letettük, felébredt, ez így ment 3szor. Akkor letettük ébren, a kezébe adtam egy macit, és elkezdtem dúdolni neki. Kb negyed óra múlva a hasára fordítottam, és onnantól kezdve 3 perc múlva aludt! Egyedül, az ágyában! És nem 6kor ébredt először, hanem 8kor! Ma délelőtt is az ágyában aludt el ugyanígy! Kb 20 perc alatt.

Satuk! Gratula az unokahúgodnak!

Steffi! Nagyon aranyos Martin!

Na, Léna megint ébren van, megyek altatni!

Mindenkinek jóéjt!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok Lányok!

Köszi a biztatást! Igyekszem nem arra godnolni, hogy mi lesz! És lehet hogy nem is kell mennem az intenzlívre, majd kiderül!

De mivel már úgye 6 napot töltöttem ott,amiből három ki is maradt az életemből, és ugye azután hogy elvesztettük a kisbabánkat. :cry: Nem könnyú nem erősnek lenni! De igyekszem és nagyon jól esnek a biztatások! KÖSZÖNÖM!!!
És hát nagyon aggodom, hogy mi lesz a Babával odafent, mikor láthatom, és ilyenek! :cry:

Most megyek is, lefekszem, mert hosszú nap volt.

Köszönöm a biztatást!!!

Mindenkinek szép éjszakát!

Steffi,
nagyon édes Martin! Remélem hamarosan már pozítiv hírekkel fogsz jönni! És hidd el tudjuk, hogy nem magad miatt aggodsz, hanem a Babaáért! Nagyon jó Anya vagy!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Satuk,

Gratulálok az unokahugodnak!!!
Nem az Ő férje ült kint Lotto papucsban a folyóson?

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Györgyi!
Hát igen igazad van ezzel a homeos dologgal kapcsolatban. Mindenesetre mi kisérletezünk aztán majd meglátjuk. Ha csak egy picit is jobb neki akkor már megérte!
Oké, hozzuk össze őket! :lol: :lol:
Bár mi már Gabi Sárijához is megyünk locsolkodni :lol: :lol:

Ancsa!
De édes vagy! :D Köszi, ez jólesett, úgy igyekszem!!! Pihenj sokat és minden rendben lesz!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ildi35
Havi 1 kiló? Ne vicclej, az giga sok! Hova aggódsz? Persze tudom hogy Olicska korában már nem ennyire gyors a fejlődés, de én örültem volna ha Oli az elmúlt évben hízott volna 20 dkg-t. Mert még mindig nincs 11 kiló és 3 éves lesz jövő hónapban!

Lilluska
Így konkrétan nem hinném, hogy Tóth dokinak köze van hozzánk :D , legalábbis az ő hajszerkezetéből ítélve :D . Az elmúlt 3 év alatt rendesen hátrébb csúszott a haja, de ha netán olvasná (az én életemben ő az első doki, aki használja a szgépet, tehát erre is van esély) ez csak előnyére vált :D . De arra emlékszem, hogy a vajúdás reggelén már tudtam, hogy fekete és hosszú a gyerek haja, mert csinált amnioszkópiát (tudod, azt a tölcséres kukucskálást befelé, amivel a magzatviz zavarosságát nézik). Ez volt az egyetlen manuális vizsgálat nekem a terhesség utolsó heteiben. Most pl. sokkal többet, mármint minden terhesgondozáskor megvizsgál manuálisan, talán mert ez már a második baba? Nálad is így volt?

Mano4
A Boiron katalógusa szerint a Chamomilla 15 CH-ból félóránként, óránként 5 golyócskát lehet adni. De ez csak erre a higításra (15CH) igaz, ha másmilyen márkát vagy másmilyen higításút vettél, akkor annak az adagolása is más, a patikus biztos tud segíteni.

Zsófi
Ez klassz, most aztán legyetek következetesek min 1 hétig és minden rendben lesz, azután már csak azért fog rosszul aludni néha, mert front van vagy telihold, stb.
Különben az a tapasztalatom, hogy minél később kezdjük el ezt, annál nehezebb. A barátnőmék a lányuk 1 éves korában kezdték el és 1 hétig kínozták a kislányukat, 2 utcára laknak tőlünk, de néha hallottuk a baba sírását (még 30-40 percig is)! Szóval jobb előbb túl lenni rajta, így 2-3 nap alatt megszokják. A másik barátnőméknél a teljes sötétség is segített (délután is esti sötét volt a szobájukban). Én ezt csak azért nem szeretem, mert így a gyerek csak tök sötétben alszik el. Olicskával mi nagyon sokat utaztunk már 6 hónapos korától. Ebéd után akárhol (babakocsi, strandon afűben, stb) volt mindig elaludt. Egyszer a Földhivatalban a vállamon elaludt és nem tudtam felkelteni, úgy ügyintéztem, hogy a vállamon aludt és még szék sem volt akkor. Szóval nagyon alkalmazkodó gyerek lett, és éppen ezért (meg mert nincs segítségünk) mindenhova vittem/viszem magammal a fodrásztól a hivatalokig, az összes bevásárlásra. Még nem tudott járni mikor síelni mentünk és ő édesen kúszott hóban és egész nap aluszkált a báránybőr alatt, a kollégáim agyon kényeztették, ciciztünk a Hüttékben, tisztába tettem ahol meleg volt és ő nagyon élvezte, a sípálya kedvence volt. Ugyanígy jártunk étterembe is vele, ő kb. 1,5 éves korától eszik egyedül és ha viszek elég „kocsmai játékot” 2-3 órát is elfoglalja magát. Na ezt azért úgy kell érteni, hogy füstmentes étteremben, vagy kerthelyiségben nyáron. Így anyáék is szórakozhatnak néha a haverokkal. Szóval mi egyedül a moziról/színházról/koncertről mondtunk le egy ideje, azonkívül az életünk majdnem változatlan Olicskával, illetve ez persze nem igaz, csak most teljesedett/teljesedik ki igazán.

Bocs hogy megint ilyen hosszú voltam, de ez valahogy úgy van, hogy ami jól sikerült az életedben, azt szereted megosztani másokkal, ami meg nem megy ahhoz kérsz tanácsot:

Ma csak újszülött pelust vettem a DM-ben és elfeljetettem Olicskának venni. És rájöttem, hogy nemsokára két gyereket kell pelenkáznom és nem szeretném, szóval ha van valakinek vmilyen ötlete/sikertörténete a leszoktatáshoz várom szívesen. Cumi ügyben viszont lassan haladunk, A heti két délelőtti bölcsi/játszóház alatt eszünkbe sem jut és már megint el tudunk indulni úgy otthonról hogy megbeszéljük, hogy nem viszünk cumit!

Köszi előre is!
Jó éjt mindenkinek, pocakosok tanfolyam holnap du.?

Kép

Képurl]
eszesmerci

No lássuk csak, szép sorjában:

Gabbó
A szoba meseszép, teljesen kedvet kaptam a dekoráláshoz!! remélem apa is beleegyezik! :wink:

Steffi
Martin tündéri, tényleg nagyon nagy fiú már! És pukicső miatt ne aggódj, nem hinném, hogy annyira tudnál ártani vele, hisz valszeg már csak max pár napig vagy hétig kell! És Jubenak is segített! arról meg, hogy milyen anya vagy, csak annyit, hogy ha semmi más nem segítene, én magam miatt is bevetném, alvás nélkül nem lehet létezni és a baba is nagyon nyugtalan lesz, ha érzi rajtad, hogy totál kész vagy! szóval relax: szupi mami vagy!

Ancsa
Reménykedjünk, hogy elkerülheted az intenzívet, ha mégse, akkor meg max. másnap tudod csak megnézni a babát, velem is ez volt fél napig,apa küldött nekem telefonján fotót, meg videót róla és csak úgy láthattam! És igazából aznap is csak 2x hozták oda össz-vissz, másnap meg már úgyis vidáman fogsz járkálni!

Zsófi
Örülök,hogy jobban vagytok!!!

Merci
Hát, sajna bili-ügyben még nem vagyok otthon, majd ha már a 2. babád is olyan korbanlesz,visszatérhetünk rá :wink:

Ildi
A havi1 kiló sztem is teljesen kielégítő,don't worry!

Lillus
Utólagis boldog szülit Dorottyának! mit csináltatok végül?

Györgyi
Még szerencse, hogy van a bandában egy ilyen homeopata-szakértő!! :D

Na megyek vissza aludni, Dani sajna megint kukorékolt hajnalban és csak 1 óra után aludt vissza,addig irogattam nektek!

Pusz mindenkinek!

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?