A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Steffi!
Martin nagyon édes. :) Mielőbbi jobbulást poci ügyben! Nekünk 3 hónapos korban egyik napról a másikra mintha elvágták volna. Remélem nektek se tart már sokáig!

Lilluska!
Nagyon édes a nagylány. Mennyi haja volt! Hihetetlen.

Ancsa!
Pihenj sokat, ha már ennyire köszöbön áll a NAGY NAP!

Minden Finishelőnek szorítok!

Gyönyörűek a BABASZOBÁK! Látszik, hogy nagy szeretettel készültek. :D

Gerbera!
Köszi a "KOKTÉL"-RECEPTET. Én attól nem félek, hogy nem lesz baba. Katát egy évvel későbre terveztük, Szofi pedig az első hónapban összejött, már csak a JÓKOR kell együtt lennünk. Ezért kéne mérnem. Az a baj, hogy hol 35,5-öt hol 35,1-et hol meg 36-ot mérek 3 napon belül és még el se múlt a menzeszem. Szóval most mi van? Ezzekkel az eredményekkel nem tudok mit kezdeni. :cry: :cry: De azért nem a dom fel. :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Barbi!
Köszi a dicséretet :D Nem aggódom most már, végülis magától is szokott kakilni, de esténként tuttira rá kell segíteni meg reggel, napközben meg, ha nagyon feszeng akkor minek kínozzam?! Apa is megértette. Az volt a baja, hogy rászokik, de mutattam amit írtatok és megnyugodott. :)
Te is rakhatnál fel képet a kicsi fiadról!!!!! :wink:

Veronika!
Köszi a dicséretet Neked is és a bíztatást. Most már nem aggódom agyon magam, van pukicsőnk és homeos bogyink :lol:

Ancsa!
A babámat én is csak apa telefonján láttam először! 12:03-kor született és olyan 5körül tolták be, akkor pillanthattam meg élőben! Drukkolok neked továbbra is!!!

Képzeljétek Martin elaludt fél 8-kor, aztán 9körül megébredt, de csak meg kellett vigasztalni, fél 10kor megint aludt hajnali 2-ig! Akkor megszoptattam, aztán csak 5kor újra és egyáltalán nem is nagyon feszengett, meg tekergett! Úgy örültem neki!!!!!! De szerintem ez is csak egy szerencsés véletlen volt... De hátha haladunk. Este a pukicsőt 6körül alkalmaztam utoljára meg ma reggel! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Pocisok hogy vagytok????? Gabi, Eni, Ancsa, Valentina, Merci???

És a többiek: Heni, Tündi, Monacs, Ildi, Kriszta, Masni??

Itt nagyon nagy köd van :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Az altataásról eszembe jutott, hogy ha Bene felsírt és még nem volt kelés-idő, nálunk az jött be, hogy ahogy hason feküdt "ráztuk" a fenekét. Vizsonylag gyorsan, ütemesen. Ettől jól elaludt, de mégsem szokott hozzá, hogy csak így alszik.

Mercihez hasonlóan mi is sokmindenhova járunk Benével együtt már régóta, vagyis a kezdetektől. 2 hetes volt, amikor elmentünk a barátnőmék házavató-gyerekzsúrjára, momdnjuk azért, mert az kertben volt, így nem kellett félni a gyerekek vírusaitól. De azóta is mindenhova.
Bene nyűgös is, ha 1 nap nem megyünk sehova!
Mozi, színház, meg azért évente párszor belefér némi nagynénis, nagymamás segítséggel, és ha ez nem lenne, én felvennék időnkéntre bébiszittert is.
Jó a babának is a kultúrált szülő :)

mtunde

Györgyi!
Köszi a homeos választ!!

Steffi!
Neked is köszi!
Én is így gondoltam az adagolást,és sokat segítettél!!!!
Bár én fogzásra adom,Ti is ?????????

Éljen a homeopatia!!!

majd még jövök!
Pocisak????????????????

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Eszti!
Szivesen :D És tényleg éljen a homeopátia! Azt olvastam/hallottam, hogy már a fogak kibújása előtt hónapokkal piszkálja a kis inyüket, úgyhogy én adom neki reggel és este, bár tegnap nem adtam neki, de ha megyünk valahova akkor adok neki és jót alszik tőle. Ebben a szerben nincs semmi, ártani nem árthat, azért merem adni.
Tegnap viszont megfogadva Györgyi tanácsát a nyelve alá tettem egy szem hasfájás ellenit, lehet azért volt jól éjszaka? Most napközben is fogom neki adni!

Na tényleg, pocisok gyertek már!!!!! Izgulok!!!

Ja és Vica!!!!!!! Már megint eltűntél :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Ildi!
Szerintem ne parázz azon, hogy mennyit fejlődik a kiscsaj, ha eszik rendesen és minden rendben vele. Minden gyerek más és az, hogy havonta 1 kilót kell hízniuk szerintem hülyeség!

Merci!
Igen, aranyos vagy, hogy szólsz, de tegnap már elkezdtük a projektet és én úgy vettem észre eddig, hogy egészen jól tűri a szeles időt....sokkal jobban, mint én :roll: .

Mano!
Én eddig feloldottam a camomillát és 5 szemet lehet nyugodtan adni egyszerre és akárhányszor egy nap.

Steffi! Martin eszméletlenül nagyfiúnak néz ki tényleg és nagyon édes!!!! Reméljük tényleg segít neki ez a pukicső és hamar megoldódik a problémája!!!!

Ancsa próbálj meg lazítani és pihenni és semmi rosszra nem gondolni, oké?!

Zsófi! Örülök, hogy neked is rendeződni látszik a cicid. Picilány pedig remélem mihamarabb meggyógyul. Az altatást pedig csak kitartóan és következetesen lehet véghezvinni, nagyon igazat mond Merci!

Na és akkor most jön az én beszámolóm az esti altatással. Nem akarom elkiabálni, de úgy látszik működik ez a módszer lányok!!!!
Letettük este negyed kilenckor a szopi után, úgy ahogy a könyv írta és persze kezdődött az ordítás. 20 percig nagyon sírt és én közben járkáltam be hozzá a megadott időszakonként, aztán 20 perc múlva elaludt. Fél 12-kor kelt fel és akkor már csak egyszer kellett bemennem hozzá és rögtön visszaaludt. Ugyanezt megcsinálta fél 2-kor is. Ezután egyszer sem kellett bemenni hozzá egészen 6-ig. Nagyon picit nyöszörgött néha meg ásítozott de magától szépen visszaaludt. Aztán 6-kor megszoptattam és ugyanúgy visszatettem az ágyába mint este és egy hang nélkül visszaludt fél 8-ig, pontosabban nem egy hang nélkül, hanem szépen beszélgetett az állataihoz a kiságyban és úgy aludt el, annyira édes volt!!!!
És ez még csak az első nap volt, szerintem nagyon nagy eredmény! Az biztos, hogy igaz, hogy minél hamarabb kezdi el az ember ezt a hozzászoktatást annál gyorsabban jár eredménnyel.
Attól féltem, hogy majd nem bírja ki cici nélkül, de simán kibírt 10 órát szopi nélkül.
Azért azt hozzá kell tennem, hogy az esti 20 perces sírás az elég keméy volt és az volt a legnehezebb, hogy amikor bejárkáltam hozzá vigasztalni akkor mégjobban rázendített és alig bírtam megállni hogy ne vegyem ki az ölembe...ha apa nem segít, akkor tuti nem bírom végigcsinálni, de végig az lebegett a szemem előtt, hogy ezt érte csináljuk, hiszen úgyahogy minket is elfárszt az éjjeli kelegetés ugyanúgy Ő sem tudja kipihenni magát szerintem.

Tünde, ezt a fenékrázogatást én is csináltam éjjel többször is és sajnos nekünk napról napra egyre többször és tovább kellett csinálni, hogy visszaaludjon....szóval biztos ez is gyerekfüggő.
marcsim

Marcsi!
Köszi! És wow! De ügyik vagytok!!!! 3,5,7 percenként járkáltál be hozzá és csak akkor, ha sírt???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barbi

Mennyit alszik Dani napközben? Igazából Jázmin éjszaka alszik, kétszer szopi. Napközben nem akar visszaaludni, csak sírdogál. Le tudod nekem írni nagyjából, hogy milyen a napirendje, ha már van neki?

Steffi

Látom már haladtok. Nemsokára végigalussza az éjszkát a kis Casanova. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok! Még mindig itt... derékfájással. Amúgy tényleg jön valami front, kettő is. :shock: Na mindegy, úgyis szólok, ha megyünk. Addig túrom magamba a tejberizst, a kakaós csigát - mostanában erre vagyok rákattanva. :lol:

Marcsi, mit ajánl a könyv, mikortól lehet ezzel a módszerrel altatni a babákat? Eleinte csak bele kell törődni, hogy vagy alszik vagy nem? Esetleg már akkor is vannak hatásos segítségek?

Hol van a többi pocakos? Ja, Merci én már nem megyek előadásra. Egy hete kb nem megyek sehova egyedül, max a sarki boltba. Vagy megérzés, vagy csak óvatosság. Mindenesetre Férjemet elég korlátozottan vehetem "igénybe", mert sokat dolgozik. Így is hősiesen cipel ctg-re, ikeába, mekibe... :wink:
vbea

Köszi Steffi! Igen csak akkor, ha sír és az első nap 1-3-5 percenként, aztán a következő napokon 2-2-2 perccel kell növelni az időt.
És most délelőtt egy szó nélkül elaludt a járókájában is :D
Jajj csak nem akarom elkiabálni a dolgot.....koppkoppkopp....le is kopogom.
Mondjuk azt nem írtam le, hogy én egész éjjel semmit sem aludtam, mert állandóan hallgatóztam, hogy minden rendben van-e és persze hiányzott a szuszogása és a közelsége, hiszen a születése óta egy szobában aludtunk eddig. De egyszer ezt is el kell kezdeni és minél hamarabb annál könnyebb mindkettőnknek szerintem.

Eni! Jóétvágyat a finomságokhoz, én most a szoptatás alatt tudnék minden nap tejberizst zabálni!
Igazából az a lényege ugye a könyvnek, hogy tanítsd meg egyedül elaludni a picit és ez már egész pici kortól elkezdhető. De az, hogy átaludja az egész éjszakát, azért még egy pár hónapos babától nem várható el. Szóval olyan 3-4 hónapos kortól az igazi (ugye hamár nem hasfájós, nem eszik éjjel stb...) Én azért is mertem belefogni, mert Kolos már csak egyszer szopizott éjjel és elég nagy ahhoz, hogy kibírja szopi nélkül és a hasa sem annyira fájós szerencsére....
marcsim

Sziasztok!

Merci! Mi is mindenhova visszük Lénát, lehet, hogy most emiatt lett hőemelkedése. Tegnap voltunk játszóházban, és lehet, hogy ott szedett össze valamit. Ma reggel még volt 7,6, beszéltem a dokival, azt mondta, ha nem múlik holnap reggelig, akkor megnézi. Remélem nem lesz rá szükség! Ti mikor voltatok síelni? Mert mi márciusban megyünk, visszük az anyukámat, aki nem síel, ő lesz Lenocskával, meg persze akkor még lesz szopi (remélem), én is Hüttés szopikat tervezek. :) Akkor lesz 6 és fél hónapos. Ugye nem korai?

Marcsi! Tök jó, hogy ilyen könnyen ment az első este! Én is következetes vagyok, tegnap este is felébredt 1 órával azután, hogy letettük, hasra fordítottam, és 10 perc múlva megint aludt. Ez 10kor volt és reggel 8kor ébredt! Ma délelőtt is az ágyában aludt el, 10 perc alatt. Én mondjuk még nem hagytam egyedül, hanem ott állok mellette, de most beteg is...
De azt be kell látnom magam előtt is, hogy eddig valószínűleg azért hittük azt, hogy nem tud elaludni az ágyában, mert egyrészt meg sem próbáltuk, másrészt nem voltunk elég kitartóak!

Eni! Az a könyv, amit én olvastam (Aludj jól, gyermekem), az újszülött kórtól mondja. Én nem vettem meg, hanem könyvtárból kivette az öcsém, és 2 óra alatt vagy még hamarabb elolvastam! Lehet, hogy érdemes még pocakkal elolvasnod, mert akkor nem kell majd később "átnevelni" a babót, hanem már rögtön jól tanul meg elaludni!

Pocakosok! Kitartás, mindjárt itt a front! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Györgyi!
Hát nem tudom. Az én kis manóm nem egyedül alszik el az ágyikóban, hanem anyuci vállán ringatozva... Bár, ha beteszem így is alszik 6-7 órákat, ez azért nem olyan rossz... Lassan áttérünk arra mi is, hogy ébren tesszük be... Majd meglátjuk.
Casanova?! Hm :lol: Apa feje virulni fog :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Megjött már az 5 perc baba című könyv? Te is megrendelted ugye?

Kép
gyorgyi33

Megrendeltem, de még nem jött meg :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Még mindig nincs hangom. (Lehet, hogy ennek a férjem örül a legjobban? :D ) Iszom a hársteát, de attól állandóan pisilni kell. Meg gargalizálok. (Fúj!!!)

Ügyesek vagytok ezzel az altatással. Mi ezt kicsit elrontottuk. Panka az elején kézben aludt el, most meg ott kell mellette strázsálni, amíg elalszik. De éjszaka nem kel fel. Ha meg felsír, általában elég bemenni, megfordul a másik oldalára és alszik tovább.

Ildi!
Szerintem nem kevés a 80 deka egy hónapban a Ti korotokban. És ha jól érzi magát, akkor biztos nincs semmit. Ne idegeskedj!

Heni mizujs?
Hurcia meg megint eltűnt.
Satuk! Gratula az unokaöcsihez! Most jól megkívántad, ugye?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi
Nekünk úgy néz ki a dolog, hogy Dani napközben 3 óránként eszik, este van egy 9-10 körüli etetés (fürdés után), akkor alszik 4 órát, tehát 2-3 körül szopi, aztán legközelebb 5-6 körül, onnantól kezdve meg megint 3 óránként! Napközben egy vagy kettő hosszabb alvása szokott csak lenni (ami 2 órát jelent legfeljebb), aztán game over, gondolom ezért tud éjjel akár 7 órát is aludni a szopik között! Ezek szerint akkor nektek is valami ilyesmi van kialakulóban, nem?
Most a legújabb móka, amivel jól kifárasztja magát büfi után, az a játszószőnyegen való garázdálkodás, már 30 perceket is elvan rajta, jókat rúgkapál, amitől elfárad és könnyebben elalszik! :lol:

Steffi
Szupi, hogy Martin ilyen jó alvó, én is szeretném, hogy Dani így aludjon majd annyi idősen! Akkor neked is császár volt? Vagy hogy-hogy csak akkor láttad Martint? Felteszek pár képet, persze csak a kedvedért :wink:

Marcsi
Ti melyik könyv szerint altattok?? Én is szeretném majd elkezdeni szoktatni, amint elmúlik a hasfájás, már most is sikerül néha, amikor nem fáj a pocija! :)

Egyébként nem nagyon értem, hogy mi ez a nagy lázadás a teáztatás ellen (persze csak a hasfájósokra gondolok), ha a gyerek ugyanolyan jól fejlődik és ugyanannyit szopik, mint előtte, akkor nem para, ugye?! :?

Kép Kedvenc játékaimmal

Kép Dadussal:)

Kép Büfiztetés

KépKép
barimami

Sziasztok!

Nem tudom, hogy a többi pocakos,hogy birja ezt az időjárást, de nekem mindenem fáj,nyügös vagyok és állandóan pisilnem kell. :?
Merci: Az ülve elvás nem vált be, mert a férjem ki vette a párnákat, mert nem birta nézni,hogy szenvedek az alvással.

Vbea: Az én férjem is sokat dolgozik, de az összes Ctg-t hösiesen végig várta,persze utál várakozni. :wink:
És ha korábban végez, akkor mi is megyünk a mekibe.

Kép
valentina

Sziasztok!
Eni! Nekem anno azt mondták, ha 5 kilót eléri a kölök, akkor már nem kell éjjel ennie feltétlenül, és lehet csökkenteni, aztán elhagyni az éjjeli etetéseket. Tea bevetésével pl (nálunk a cumi kellett csak hozzá). És ehhez már jó a könyv módszere is. Na meg azért is, hogy az elejétől lehet pl azt, hogy mindig leteszed szopi és büfi után az ágyába. Persze Bene az első 3 hétben midnig bealudt, de aztán már nem feltétlenül, mégis mindig letettük, akkor nem dajkáltuk. Ezzel is lehet szoktatni őt az önálló elalváshoz már az első időkben. De ez szerintem temperamentum kérdése. Vessetek meg, de engem már a kórházban idegesített, hogy 1,5 óra szopizás után is mondták néhányan, hogy nem bej, ha a mellemen nem sír, hagyjam ott... Énmeg mondtam, hogy nem akarom, hogy egész nap rajtam lógjon. A mellem evésre van :roll: úgyhogy kapott cumit, és láss csodát, neki pl ez kellett :idea:
De tudom, hogy van barátnőm, akinek meg ezek az összebújások szopi után nagyon kellettek! Nekem inkább az okozott örömet, hoyg amikor éber volt, akkor játsszak vele, szemezzünk pl.

Kivétel a délután-esti 6-12 hetes sírós időszaka volt, akkor mindig a hasamon ringattam, de ez esti fürdésig-evésig tartott, mert utána már a mélyebb alvást igényelte.

Ildi! Hogy megnyugtassalak: a babáknak 6 hós korukra kell megduplázni a születési súlyukat, és 1 éves korra triplázni. Bene épphogy teljesítette ezt (havi kb 4-500 grammot hízott), és így is megdicsérték, mert ez már tök jó!

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:51-kor.
Vendég

Barbi!
Köszi a képeket! :wink: Nagyon cukorka! Szép nagy szemei vannak neki is!!!
Nem császár volt, csak nem vált le a lepény magától, így altatásban szedték ki belőlem kézzel, utána összevarrtak, feltártak ilyesmi, mire ez befejeződött 2óra lett innentől élt a 2órás megfigyelés, utána betoltak a kórterembe katéter stb és kb. 5körül tolta be apa Martint, előtte csak a teloján láttam képet róla a megfigyelés alatt.
Egyébként eddig ma is nagyon sokat aludt egyedül! Reggel 8kor szopi, pelus csere kijöttem kaját csinálni, inni, és addig Ő elaludt 10-ig. Most meg 12körül kezdett kómázni, leraktam az ágyra és azóta alszik! Igaz 2x felébredt, de vissza is aludt!
Ki érti ezt???!!!

Lilluska!
Nagyon jók a képek! Milyen tortája volt?! Az is tök jól néz ki :D

Többiek???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Merci: azt hiszem ma épp váltottuk egymást a CTG-n. feltéve, ha a férjed öltönyben volt és gyönyörű göndör hajú kislányod van. ha nem, akkor ezt elléptem. :?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Lilluska! Dorottya tortája valóban...hm...nagyon jól néz ki. Épp zöldborsófőzeléket készítek magamnak, de most, hogy megláttam. :roll:

Tünde, nagyon köszi a tippet, ez szimpatikusan hangzik. Mármint a büfi után le az ágyba. Nem akarom, hogy megkövezzenek, nyilván imádni fogom a kislurkót, de úgy érzem, a kezdetek kezdetén is muszáj valamiféle napirend-félét kialakítani. Ha másért nem, amiatt, hogy ne kapjunk mi, anyák agylobot. :wink: Egyelőre Férjem azt hiszi, hogy a normális az, hogy leteszem a gyereket és alszik. Majd meglátja. :lol:

Valentina, na ugyanez. Én férjem annyira türelmetlen tud lenni (inkább ideges és tehetetlen), hogy úgy viselkedik pl míg "várni kell" dokira, mint egy 5 éves gyerek. Feszeng, leveszi a kabátját, felveszi, az óráját nézi, sóhajtozik... Rá is szoktam szólni, mert más, lelkes apukákat látva olyan kínos. De akkor megnyugodtam. Amúgy tényleg hős, mert még mindezek után simán lehúz 10-12 órákat a munkahelyén. És mindig elvisz mekibe, akár este tízkor is. Szavam ne legyen. De többek között ezért sem jutott eszembe az, hogy nélküle szüljek... sokkal rosszabbul viselné az egészet kinn, egyedül. :shock:

Én is vacakul vagyok. Fáj a derekam, kómásan mászkálok fel-alá. Aludni nem tudok, de egész nap el-elszunyálok 5 percekre.

Még egy nagyon fontos. Durci jelentkezett nálam. Azt mondta, nagyon hiányzunk neki és a csevegés. VÁRUNK VISSZA DURCI. Szeretünk. :wink:
vbea

Eni!
Na az én férjem ugyanez. Főleg, mikor Vida doki szabin volt, és a többiekre jóval többet kellett várni. És ezért jártunk CTG-re is hajnalban (ja meg azért, hmert akkor kisebb a forgalom :evil: )
Addig járj mekibe szívem, amíg lehet. :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:51-kor.
Vendég

Hol van Szamos Cukrászda?! :lol: :lol: :lol: Igaz, hogy szülinapom még messze, de nemsokára lesz Benedek szülinapja. :roll: :idea: Ja, azt tudom, hogy van Szentendrén (is), de valahol Bp-en...?
vbea

Lilluska!
Ez kínzás ... :D :D :D összefut a számban a nyál. Én most diétázom. Biztos már a látványától is visszahíztam 2 kilót. :lol: :lol: :lol:

Barimami!
ez e gy kis Tündér ez a Daniiiiii :D :D :D nagyon édi :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni!
http://www.szamosmarcipan.hu/ :lol: :lol: :lol:
Remélem lesz olyan, ami közel van hozzátok :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jaj! Jut eszembe. Ma találkoztam egy ismerősömmel, akik véletlenül szintén májusban kezdik a 3.baba-projektet, de nem ez az érdekes, hanem hogy az ő ismerősük azért jár UH-ra, hogy a töszőrepedéshez leginkább közel sikerüljön együtt lenniük és akkor biztos a fiú gyermek. Hát ... én már nem is tudom ....

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi! Megzabállak! Rendi tőled. Igen, Árkád "közel" van, legalábbis oda "gyakran" járunk. Lilluska, a tipp fantasztikus. Amúgy odavagyok a Szamos cuccokért, most jut eszembe. Azok a kis kockák, meg egyebek... :lol:

Barbi, Dani remekül néz ki! Gyönyörűek a szemei. :wink:
vbea

Barbi

Hát nagyon hasonló, szinte teljesen ugyanaz. Azzal a különbséggel, hogy még őt nem lehet játszószőnyegre tenni. Nekem azt mondta avédőnőm, hogy majd 3 hónaposan. Ez hülyeség? Én ha nem az ágyban van akkor kihozom a szopipárnára, amit összekötök. Azon elvan egy fél órát sírás nélkül, játszogatok vele, aztán már csak cumival. Este meg az utólsó szopi és fürcsi előtt be sem teszem az ágyba, végig fennt van és utána meg nagyot alszik éjszaka. De mostanában mintha nem igényelné úgy a szopizást 3 óránként. Délelőtt 4 órát kibírt csak azután kért enni. Hát nem tudom. Te teáztatod cumisüvegből? Mindenki azt mondja, hogy bezavar a szopizásba. Igazából nem tudom miért, de azt is hallottam, hogy könnyen kiszopizza belőle amit kell, a cicből meg nehezebben és ezért nem fog majd annyit szopni. Én egy éves koromig szoptam, pedig Anyukám az első időkben éjszaka cumisüvegből teáztatott, mert a védőnője azt mondta. Hát minden gyerek más. De miért kell neki amúgy a tea? NEm jó a cumi? Az olyan jók megnyugtatja őket. Egyébként hány grammokat eszik Dani? (Többet nem kérdezek)

Tünde

Egyetértek veled. Legalábbis Jázmin is így van a cumival. Ha megetetem és nem alszik el akkor el van fél órát, aztán sírdogál. Ha visszatenném a cicimre tényleg egész nap azon lógna. De már nagyon jól cumitik, csak sokszor kiesik neki. Miorra tanulják meg bennttartani?

Lilluska

Ez a tortás kép erős volt!!! :? Főleg hogy nem nagyon eszem csokit. Nem is vagyok édesszájú, de most hogy nem lehet úgy kívánom!!! :roll:

Kép
gyorgyi33

Eni!
Akkor menjetek az Árkádba és üljetek be! Nagyon finom a somlói galuskájuk is, és a jegekávé! Én mindig ezeket ettem-ittam! Vagy valami fagyikelyhet! Na jó nem borzolom a kedélyeket :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jegeskávé, nyami! Óóóóóóóóóóó. :wink: Remélem, Beni még bennmarad egy ideig, mert azt hiszem, ma és holnap nem megyünk sehova. :(
vbea

Eni!
Vaniliafagyit tesznek bele, arra a kávé, frissen vert habbal és csokiöntettel :wink:
De azt hiszem lehet kérni koffeinmentesen is!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Na,csak hogy csorogjon még egy kicsit a nyálatok,most éppen egy adag somlóivel ültem ide és olvastam végig a napi termést!!!!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Engem ma ez a lökött babanet nem engedett eddig belépni. :evil:

Valentina, nyűg, pisi stimmel, és ma egy jóslóm is volt úgy 2óra körül. Azóta csak a hátam fáj. Ja, és álmatag vagyok, bezzeg éccaka :evil: !

Érdekes, a ctg után mi is rögtön mekibe mentünk. lehet, ez a gép stimulál valami meki áramlatokat az agyba? :lol:

Kösz a babasarokra vonatkozó észrevételezéseket, Zsombinak dagad a melle!

Osori! te merre? Múlt csüt. végül elkerültük egymást, vagy nem is voltál ott a kórházban?

Merci, ez a mein baby az RTL-en még mindig fut? Ha igen, mikor?

Lilluska, én még nem gratuláltam Dorottya szülinapjához! Hát most megteszem: Minden jót és szépet neki! És ez a torta! Merénylet!

Barimami, de gyönyörűűűűű a fiad! Ő is jöhet locsolkodni! :wink:
Steffi Martinjával persze, és Dorka fiaival!!!
Asszem még gyorsan el kell mennem szülés előtt egy cukiba.

Holnap megyek ctg. Nem jár senki arrafelé?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Elfelejtettem, Eni, tegnap este tejberizst főztem, és most rotyog a köv. adag! Küldjek?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Helló lányok!

Ma voltam először CTG-n, hát mit mondjak jól meg is ijedtem, mert hogy 180-200 körül vert a szíve bebének a 120-160 helyett. Kérdezte is Gabika, hogy nem vagyok-e beteg, vagy nincs-e melegem. Hogyne volna, mindig melegem van mostanában, ha utcáról megyek be valahova. Meg is mutattuk rögtön Tóth dokinak, de szte semmi baj, illetve ezzel nem tud mit kezdeni. Figyeljem a mozgásokat, nelegyek türelmetlen és csak nyugi, stb…. Hát köszönöm nem nyugodtam meg. Csak úgy repkedtek a latin kifejezések, hogy kicsit tachycard meg sztük ez nem hipoxia, én meg azóta itt nyomozgatok. Na mindegy. Ja és Gabika Dunújvárosban lakik, szóval időben kell majd hívni őt. Nagyon kedves volt, ezért is
választottuk őt, emlékeztem rá Olicska idejéből.
És képzeljétek minden homeos bogyótól óva intett a terhességet megelőzően, merthogy császárom volt és ilyenkor semmivel nemajánlatos beavatkozni. Ő pl. elvégzett egy homeos tanfolyamot és szte és a szülésznők szerint is az Ördögh doktor (Jászberényi Kh-ból) ajánlása a legjobb a homeopátiás szülésvezetésre, az ami a neten kering és amit ott kb. 5 éve alkalmaznak. Szóval előre, aki homeopátiával akar szülni!

Kifestették a CTG szobát, mert Bába-Fonó (szülésznő találkozó) lesz nemsoká és most a Kútvölgyi a házigazda.

Manóka
Sztem egy pillantra láttalak, amikor kijöttél a CTG-ről. Te rohantál el én meg be! Na majd legközelebb dumcsizunk. Mikor jössz a kövi CTG-re? Igen mi voltunk a kis „göndör cucu”, meg a csíkos öltönyös

Marcsim
Hajrá, hajrá!!!! Az első sikerélményektől szinte szárnyal az ember igaz? Az egyik barátnőmnek úgy sikerült az első délutáni altatás projekt, hogy ott volt vele a védőnő és nem engedte be, elterelte a figyelmét, szóval jó valami olyan dolgot csinálni közben, mint a kötés, horgolás: na még 5 szem, 4, 3, 2 ….mindjárt megyek kicsim,…. és aztán mire mennél csönd lesz. Jaj hányszor bántam meg hogy bementem előbb, mint 5 perc.

Veronikusz
Én anno csak az érdekesség kedvéért kezdtem hőmérőzni és kellett legalább 3 hónap mire láttam vamilyne tendenciát a számokban. Na a 3. hónapra össze is jött Olicska 

Eni
Én is lassan gondolkodom azon, hogy egyedül mászkáljak, egyre nehezebben tudok beülni az autóba és vezetés közben is inkább fekszem, mint ülök. Ha a kövi CTG-n is gyors lesz Bebe szívverése akkor pihenőre fogom a dolgot!
Jelentem Szamos cuki lelőhelyek (előre a Marcipánburgonyáért!): Normafa előtt vmelyik fogaskerekű megállóban, XII. Böszörményi úton, MOM Parkban.
Zsofi
Olicska az első síeléskor 1 éves volt, a másodikkor meg 14 hónapos  így jött ki a lépés. Félévesen viszont már Horvátországban nyaraltunk, ott kapott először krumplit, almát, stb…. Szóval előbb volt a tengerben, mint ahogy szilárd ételt evett volna. Sztem nem lesz semmi gond ha síelni mentek. A babakocsit mi bárányszőrrel béleltük, akkorákat aludt a jó levegőn Olicska, hogy öröm volt nézni! Na és persze ha Ausztriába vagy Olaszországba mentek nem lesz gond a füstmentes Hüttével, meg a pelenkázószobával. Murauban a hegyi hüttében pelenkázószoba van gyerek WC-vel és az étteremben kihelyezett mikró, hogy melegíhess bmit benne! SZtem mindeképpen menjetek és vigyétek, annyira jót fog tenni neki a friss levegő! Én idén még Bebével is el szeretnék menni egy hétvégére áprilisban Ausztriába ha lesz hó!

Mtünde
Teljesen igazad van és pl a cici is általában azért sebes, mert felázik a nagyon hosszú cicizésektől. Nekem a legelső időben 15-15 perc volt mindkét ciciből aztán viszonylag hamar lecsökkentettük és féléves korában 5-5 perc alatt készen voltunk. Azért is alszanak el a cicin, mert már nem jön olyan erősen és igazából csak cumiznak és olyan jó tej íze van a annak „cuminak”Persze mindig két ciciből ettünk és soha nem fejtem! „Kereslet” alapon működtünk és így is volt tejem 2 évig.
Olicska még mindig nem triplázta meg a súlyát, pedig 3 éves lesz jövő hónapban. Persze ő 4100 g –al született 

Meghalok!
Olicska most közölte, hogy: …..Jaj, ez kurvalinda ez a bácsi a TV-ben….. – Lolka, Bolkát nézünk. Kezdek félni! Ja és egész délelőtt „hülyézett”.

Na futok a tamnfolyamra!!!!
Ui. Hollandiában már riadókészültség van: 110-130 km szél, a barátnőméket hazaküldték, illetve már nem engedték haza a melóból! Itt lesz az holnapra!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok Lányok!

Itt is vagyok!

Steffi,
Örülök, hogy örülsz! Komolyan gondoltam! :)

Merci,
Mi már voltunk ezen a tanfolyamon decemberben! Így mi már ilyenekre nem járunk! De azért köszi a meghívást! :wink:

Barimami,
Miért ne egyezne bele apa a dekorálásba? Én is elkészültem kedden a két képpel a Babaszoba falára, aztán majd ha tényleg kész a szoba, akkor majd küldök képet! De hajrá biztos szépek lesztek! A micimacis szönyeg jó dolog, bár én imádok mindent ami micimacis! Így nekünk is van szőnyegünk, még én kaptam az egyik barátnőmtől évekkel ezelőtt, de el volt rakva, és most végre lehet majd használni! :wink:

Azt mondja dokim, hogy a műtét után felébresztenek és még a műtőbe behozzák nekem és láthatom! Aztán meg Apa is megígérte, hogy küld majd képeket! Jó hogy van ez a technika! Köszönöm neked is a biztatást!!! Hát a másnapot még nem tudom, hisz az intenzív gyanús, de hát az sem biztos, mert hát úgye decemberben azt mondták, hogy befektetnek, és még mindig itthon vagyok! 8)

Ezt örömmel olvastam, hogy így kifárasztja magát Dani a szönyegen, remélem Hercegnő is szeretni fogja? Mióta játszik rajta! Nagyon jók a képek, a dadusos is tetszik! Nagyon kis csinos vagy! Hány éves is vagy? Vagy ki ez a lány a képeken, a hugicád?

Veronikusz,
Ne is add fel, nem szabad! Nekünk voltak ismerőseink akik nagyon sokat próbálkoztak, aztán átküldtem nekik egy német honlapot, ahol kiírta, hogy mikor „kell együtt lenniük” (persze azóta már találtam magyart is, de ez olyan édes) és persze mindenhova becsempésztünk egy gyerekcsinálós mandala képet! És bejött, azóta már mindenhol ott a baba vagy nő a pocak.

Steffi,

Akkor jó, ha már sikerült megnyugodnod! Az a fontos, hisz ezt a Babácska is érzi!! Látod, megnyugodtál, és Martin is jól aludt!! Köszönöm a drukkot!!!

Tünde,

Igen igazad van, mi is úgy tervezzük, hogy majd megyünk mindenhová a babával, de hát ez a Babától is függ! Majd kíváncsi leszek!

Marcsi,
Ok! Igyekszem nem rosszakra gondolni! :wink:
Milyen könyv ez?
Mi a címe?
De hát akkor tök jól sikerült! Csak így tovább! Biztos nagyon nehéz lehetett, én sem tudom, hogy viselném, ha sírna, és nem vehetném fel, de hát az eredmény számít! Jó hogy vannak a drága férjeink!!! Borzasztó lehet azoknak akik mellett nem áll ott egy férj!
Remélem azért ma már TE is alszol egy picit!

Eni,
Tényleg? Igazán? :wink: Én is mostanában kakaócsigát reggelizek, vagy túros táskát és tejberizst uzsira, meg túros dolgokat, ezeket kívánom!
Igen, biztos valami front van, én is szarul ébredtem, éjszaka is szarul voltam, hányingerem volt, meg fájt a fejem, és reggel is így ébredtem. De most már voltunk Anyósnál ebédelni, felköszöntöttük, felugrottunk a Daubnerbe sütiért, és már jobb. Most van erőnk, így lassan elkezdjük lebontani a karácsonyfát! Mert eddig nem is hullott, olyan szép, de most már ideje!

Valentina,

Kitartás! Csinálj valami kedvedre valót! Egyél valami finomat, és biztos jobb lesz!!! :wink:

Hát az én férjem is jön velem két naponta, és sokkal jobban viseli a napi 3-4 órás várakozásokat, mint én, nem is tudom mi lenne velem nélküle! Olyan drága, úgy szeretem. Pedig Ő sem egy türelmes típus, de hát most várakozik velem!!! :lol:

Zsófi,
Ennek a könyvnek az a címe, ami szerint Marcsi is altat, hogy „aludj jól gyermekem”? És TE is ez alapján altattál? Neked is bevált?

Kriszta,
Gyógyulj meg hamar! Igen, idd csak a hársfateát hársfa mézzel és sok citrommal, ugy nem olyan borzasztó! És mivel gargalizálsz? Tantum verde?

Illuska,
Boldog szülinapot Dorottyának!!!
És miket kapott? Gyurmát? Rókát? Tényleg nagyon jól néz ki ez a torta! És a gyermekeid nagyon édesek!!!

Durcinak nagyon sok puszi, és reméljük most már miharabb otthon lesznek!!! Nagyon, nagyon drukkolunk nekik!!!
Na megyek karácsonyfát bontani!

Puszika

Ancsa

Látjátok mit ír ki a vonalzóm? :lol: TEgnap este vettem észre!
:wink:

ancsaboszi

itt egy link, nézzétek meg a videót, beszarás, szó szerint!!!!! :lol:

http://velvet.hu/poronty/2007/01/18/tit ... #more28512

Igen mi is az Aludj jól, gyermekem cmű könyv alapján ügyeskedünk!
marcsim

Csajok! Hát ha a front jelent(het) valamit a babákra nézve... akkor ez a sok tejberizs/kakaóscsiga/túrós táska is! :lol: :lol: :lol: Gabbó, megyünk a nővérpultba?! :wink: Bár megemlítettem férjnek, hogy a hétfőt megpróbálom kivárni, mert aznap költöztetik jelenlegi lakásból albiba a kábeleket, internetet, és az NAGYON FONTOS. :oops:

Ancsa, még aggódsz, de úgy érzem, hogy egyre jobb a hangulatod! Szupi. Ne izguljunk, hamarosan annyira jó lesz - el sem hiszem, most már nagyon várom.

Merci, nem lehet, hogy babákra is muris hatással vannak a frontok? Gyakran érzem én is azt, hogy össze-vissza ver a szívem. Kicsit lehet, hogy izgult Bebe. Ne aggódj! Nem lesz semmi baj! :wink:

Gabbó, majdnem elfelejtettem mondani, hogy 2h körül nekem is volt egy olyan jóslóm, hogy azt hittem, beleszakadok. Aztán elmúlt. Pedig nem bántam volna, ha visszatér 10 percen belül. Valami Harrison Fordos filmet néztem. Hát-és derékfájás megvan. És nyilallgat a jobb felső combomba, akkorákat ugrok itt néha... :?
vbea

Eni!
Ha árkádba mész: fagyikelyhet ne a szamosba, hanem a legfelső szinten van egy nagy fagyizós-kávézós hely. Iszonyat drága, és iszonyat jó kelyhek vannak!!! :) nyamm...
Pedig vasárnap én is kezdem a diétát, amit Veronikusz már úgy nyom!!!
De addig.... :twisted:
Evés- altatás-mindenkinek jó sok sikert. Bene bezzeg nem fél órát evett, hanem cumisüvegből is 1 egész órát, majd ez 45 percre bírt redukálódni. Nálunk a kanalas kaja ovlt az áttörés :)

Ja, és 4 kilós gyereknek nem kell triplázni :)

Ancsa! Nagoyn durván fog hallatszani, de azért nézd azt az előnyét a dolognak, hogy kipihened magad! Hiába császár, élő halott leszel azután is napokig! Az intenzíven majd nem kell kiugrálnod 5 percenként a látogatókhoz, kaik pont akkor jönnek, miután 1,5 órás szenvedés után le föl mászkáltál az ágyon, és közben próbáltad megetetni a porontyodat! A csecsemősök meg biztos leviszik neked többször is, ha megkéred őket!

Ja és cumisüveg kontra szopi: ez csak az első hetekben lehet gond, amíg nem tanul meg szopizni. H anincs vele gondja, akkor már nyugodtan lehet cumisüvegezni is akármennyit, nem zavar

mtunde

Marcsim!
Nekem potyognak a könnyeim :lol: :lol: :lol:

Eszesmerci, Ancsaboszi!
Hétfőn megyek oltóanyagért és talán DU. már be is adja a gyerekorvos NEKEM. Ez az úgynevezett MMR oltás, amit a picik is megkapnak. Ajánlotta, mert nem voltam se kanyarós, se rubeolás és a nagylány pöttyös volt mikor a picit vártuk ... el tudjátok képzelni hogy betojtunk. Szóval ez azt jelenti, hogy utána 3 hónapig nem is szabad terhes legyek. Alá is irattatnak majd velem egy papírt ezzel kapcsolatosan. Szóval alaposan rákészülünk. Ha lesz időm elmegyek az elmaradt tüdőszűrésre is ill. fogorvoshoz is. Ja! Sajnos még proktológushoz is kell mennem. Nem tudom hogy ki tudja hogy mi az = aranyérrel foglalkozó orvos. Sajna kell, mert Szofi akkora baba volt, hogy szülés előtt egy héttel sírva könyörögtem, hogy csináljanak már valamit, mert nem bíííííírom tovább. De nem csináltak. Szülés után is jégakuval a seggemen feküdtem és nem a gátseb miatt. Horror volt. Azt mondták hogy túl nehéz volt Szofi (4kg + a többi mellékes). Na jó nem ragozom. Szóval májusig még van idő. Addig próbálom mérni reggel.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Halihó!

Gabboka,

Na jó hogy jöttél, már aggódtam!!

Mi is ha megyünk a kórházba, és még el tudjuk csípni a reggelit, akkor irány az MC, imádom a mcburit!!!

Mi is megyünk holnap ctg-re, de 7-re megyünk vérvételre Kamillához, és utána a ctg-re, így remélem most nem töltünk ott sok időt! Hisz akkor még egyik dokim sem lesz bent! 8)

Jöhet a tejberizs!!!
:wink:

Merci,
Jajj, nem csodálom, hogy megijedtél! Szegénykém, nem elég hogy magas volt a szívhang, még utána elkezdenek idegen nyelven beszélni! Ettől gondolom még rosszabb lett! De mit mondtak? Mikor kell menned megint? Nagyon szorítunk!!! Biztos csak a front miatt!!!

Igen, tegnap még szörnyen büdös volt a ctg szobában, és hideg mert ki volt nyitva az ablak, ma már jobb volt? Tablót láttad? Mert én tegnap már nem.

Hát most már nagyon kíváncsi vagyok a holnapi időjárásra!!!

Eni,
Hát izgulni valamennyire biztos fogok! De azért tényleg jobb, már mindent megbeszéltem magammal, a férjemmel, családdal, barátokkal és persze nem utolsó sorban veletek! És ez erőt ad! KÖSZÖNÖM
És igazad van, én is várom már nagyon!!!
Azért csak óvatosan tessék ugrálni!!!

Tünde,
Aranyos vagy! Nem hangzik durván, van benne igazság! És mikor már fent lehetek a babával tele leszek erővel. Remélem, ez már bennem is felmerült mint pozitív érv! És hát remélem hogy azért az ITO-ról is felmehetek!

Veronikusz,
Akkor még van idő és hajrá!!

Puszi

ancsaboszi

Sziasztok!

Nekem is volt jóslóm ma, de az időt nem néztem meg. :oops:
Sütöttem ma almás pitét, egész jó lett, mert AS modra csináltam.
Vagyis "Ahogy Sikerűl" .

Mit tegyek hogy kevesebbet horkoljon a férjem éjszaka?
Valami ötlet lányok???
Kép
valentina

Valentina, SEMMIT!!! :lol: :lol: :lol: Ugyanezt csinálja az enyém is. Amikor szóvá teszem, annyi a válasz, hogy "ahelyett, hogy aludnál..." :? Egyébként ideig-óráig megoldás, ha félig felébreszted, de csak félálomig.
vbea

Vbea:
Az igaz, hogy ideig-óráig megoldás.
Nekem mindig azt mondja,ne hallgatózzál,hanem aludjál.
Kép
valentina

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy bepofatlankodom hozzatok, egy kis segitséget szeretnék Töletek kérni. Uj orvos keresek és Toth Ferencet ajanlottak. Erdekelne a véleményetek, priviben is irhattok, nagyon halas lennék!

Olyan orvost keresek, aki természet szülés parti, tehat nem végzi automatikusan a sajnos gyakori (és szerintem nagyon sok esetben felesleges) beavatkozasokat. Gondolok itt a burokrepesztésre, fajaerösitö szurira, gatmetszésre.
Az is nagyon fontos lenne, hogy "egyenes" és megbizhato legyen. Tehat pl. ne inditson el szülést "sunyiban", mert nem sokara lejar a müszakja vagy, mert megy nyaralni.
Ha még kedves is az mar a hab a tortan :)
Nem tudom Toth Ferenc mennyire felel meg ezeknek a "kritériumoknak"... :?

Az is érdekelne, hogy a Kutvölgyiben milyen szülöszobak vannak (1 a'gyasok?), milyen vajudasi eszközök vannak meg minden, ami szerintetek fontos lehet.
Ugyanugy érdekelne, h mi a helyzet a gyermekagyas osztalyon (hany a'gyas szobak vannak, wc, zuhanyzo van-e a szobakban, latogatok bemehetnek-e vagy nem), stb...

Elöre is NAGYON köszönöm a segitségeteket :)!

Sa'ra

Sára

Kép

Kép
saara

Szia Saara,
Majd jönnek a "Tóthdokis" csajok, nagyon szeretjük - őt is! Csak jót fogsz róla hallani. :wink: Csak nem úton a második baba?

Én nemsokára szülök, utána beszámolok. Nincs külön vajúdó/szülőszoba, de ha egyszerre sokan szülnek, hát akkor lehet, hogy a nővérpultban találja magát valaki. Na jó, rossz vicc, bocsi. :lol: Szóval egyágyasak a szülőszobák, hihetetlen barátságos a környezet, az embernek eszébe sem jut, hogy egészségügyi intézményben van.

Azt én sem tudom pontosan, hány ágyasok az osztályon a szobák, de adott esetben lehetőség van ún alapítványi szoba igénybevételére, ami 1 vagy 2 ágyas, azt hiszem. És nem minden szobához tartozik külön fürdő. Amennyire én tudom, az alapítványiakat kivéve nem mehetnek be a kórtermekbe látogatók (babák érdeke, nekem ez nagyon szimpi).

Még a többiek is biztos hozzátesznek. :roll:
vbea

Szia Sára!
A nem alapítványi szobák 3-4 szobásak és mindegyikhez tartozik egy-egy fürdőszoba, de van amihez ki kell menni a folyosóra és onnan nyílik (de más nem használja, szinte mindig üres). A folyosóra csak a párod jöhet be. A szobába pedig csak az anyukák. Hogy mivel lehet vajúdni azt nem tudom, mert nekem erre nem volt időm. Különben a Kútvölgyiben minden orvos természetes szülés párti. Kellemesen fogsz csalódni! Jó babázást!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?