A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Steffi

A laktoherb nem jó. Hasfájást okoz. A Naturlandé jó, az rengeteg tejet csiál. De szerintem ha van tejed, akkor csak mondjuk hetente egyszer-kétszer idd. Semmi mást. Én legalábbis ilyen marhaságot nem csinálok, alig várom, hogy kiürüljön, mert soha nem fájt így a hasa, mint ebben a két napban. :(

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Nagyon köszönöm!!! Akkor nem iszom, csak a te válaszodra vártam!!! Most beszéltem apával és mondtam, hogy mi van, szegény már csak hápogni tud...
Szegény Jázmin!!!:(

Zsofi!
Nekünk is van digitálisunk és ugye ha popsiban méred akkor le kell vonni fél fokot, viszont a digitális eleve fél fokot csal, magyarul ha mondjuk 37.5-öt mér akkor az annyi. Legalábbis mi így értelmeztük amikor a 2 hós oltásnál mértük és mi adtunk neki egy fél kúpot!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durci-drága! Nem írtam az előbb, mert folyamatosan nézegetem a képeket. Mandulka is, Boró is gyönyörűségesek. És olyan jó volt Titeket is látni! :!:

Steffi, azt hiszem, üvegfestéssel készülhettek a matricák az ablakra. Speciális filctoll-szerű valamivel (hobbibolt) kell megrajzolni egy sablonra, megszárad, lehúzod, és teheted az ablakra. Férjem nagyon profi benne. Pedig nem az a "típus", akit ilyesmivel le lehetne kötni. Lehet, hogy horgolni is megtanul? :lol: :lol: :lol:

Nagyon szupi volt a Szamos cukiban! Mi voltunk egyedül, meg a madula bomba balhé, és mézes kávé, meg ilyesmi. :wink: Ikeáztunk is tegnap, Férjem folyamatosan rohant, mintha maratonon lennénk. Mondtam, hogy többet segítene, ha lassan mennénk. Válasz: "siessünk, nehogy elfolyjon a magzatvized!" :shock:

Megyek, pihizek, de leszek folyamatosan. Nagyon köszönök minden biztatást!
vbea

Eni!
Szóval hobbiboltos filctoll és sablon? Jó, de sablont honnan szerváljak?!
Sugárban vagy az Árkádban voltatok? Aranyos a férjed! :wink:

És tényleg pihenj!!! De ha van valami írj!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!

A mintákhoz: bemész egy hobbiboltba, és mindent elmondanak. Sablont is tudsz venni, vagy megrajzolhatod te is sima lapra, ha jól rajzolsz. Én nem...
A lapot, amin a minta van, tedd bele egy "bugyiba", asszem a hivatalos neve lefűzhető műanyag tasak, vegyél lehúzható matricafestéket, kontúrt is. A kontúrral rajzold át a mintát, várd meg amíg megszárad (rajta van a tubuson, hogy mennyi idő), aztán töltsd ki a festékkel. Én úgy tanultam, hogy nyomsz egy adagot a minta közepére, és fogpiszkálóval szétteríted. Ne maradjon lyuk és buborék. Ha megszáradt, akkor le tudod húzni a "bugyiról", és bármilyen sima felületre (tükör, ablak, szekrény, hűtő, stb...) fel tudod tapasztani.

Remélem érthető volt, ha vmi nem világos, szólj, és megpróbálom érthetőbben!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jaj véletelen elküldtem a fél üzenetet, most már nem fogsz röhögni a poénon, bár nem is olyan jó poén. :))

Eni

Nyugi még van 5 napod! :lol: :lol: :lol: (CSak viccelek, nem húzlak már ezzel, lehet hogy 10 van. :lol: )

Szóval nagyon izgi!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Jelentem még egyben vagyunk. :lol:

Merci:
Már karácsony elött össze voltam pakolva, és indulásra készen vagyok. Sőt már a picinek a cumoja is össze van pakolva, úgy hogy apának csak meg kell fogni és utánnam hozzni. :lol:

Marcsim:
Köszönöm a választ.

Megy valaki holnap Ctg-re?
Kép
valentina

Valentina, holnap reggel megyünk ctg-re. :D Benedek motyesza is össze van pakolva egy szatyorba. :wink:

Györgyi, szerintem is. :wink: Még akár befizethetnénk egy wellness-hétvégére is. Lehet, hogy simán nem történne semmi! :lol: Hívtam Ágit, együtt röhögtünk, hogy erre a gyerekre tényleg nem lehet így hatni... ő dönt. Ahogy Jázmin is eldöntötte egyedül. :roll:
vbea

Gabbónak gratula és az ügyes lánykának is!

Lányok nekem megint technikai kérdésem lenne, azaz csütörtökön megyek AFP vizsgálatra, és a kérdésem, hogy lesz-e vizelet vagy csak vérvizsgálat? Már legalább nem félek annyira :)

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!
Steffi, a neten, ha beirod a keresobe, hogy uvegfestes, talalhatsz mindenfele sablonokat. Kinyomtatod, es aztan mehet ra a bugyi es a festes.
En anno nem fogpiszkaval csinaltam, hanem siman a tollbol nyomtam lassan a festeket, es satiroztam be vele a mintat. A konturt tenyleg hagyd megszardni, kulonben osszefolyik a szines festekkel, es nem lesz olyan szep.

monacs azt hiszem annak idejen, karacsony elott kuldott at linkinkeket uvegmatricafesteshez. en onnan szedtem le akkor, de azota elfelejtettem... :roll:

Eni! tegnap mi is az Arkadban voltunk, de mi fent a jo kis fagyizoban, ahol egy fagyikehely akkkkkkkora...

Ja, Verionikusz, nalam befuccsolt a dieta, delutanra szabalyszeruen nagyon rosszul voltam. Nalam valami olyan jon majd be, ahol reggel lehet enni, mert egesz napom tonrement, apjuk meg kozolte, hogy egyek rendesen...
Ugyhogy en majd massal probalkozom, rad meg irigykedek, hogy neked megy... :wink:

mtunde

Sziasztok!

Durca,
mindkét csajszi tündéri, büszke lehetsz rájuk!!!! Ha lehet, mi is beállunk a fiúkkal a sorba a csajokért. :oops:

Steffi,
Martin nagyon ügyes fiú, most már szerintem jobban is fog aludni éjjel. Nálunk is ez megy, én már nem is szoptatok éjjel, hanem be a cumi és általában alszik tovább. Nálunk még mindig van pocifájás, arra ébred fel, pedig teát sem iszom. Most már csak kinövik ezek a fiúk :cry: :lol:

Vbea,
mi is voltunk tegnap az Ikeában, lehet, hogy találkoztunk is? Mi 11 körül voltunk, mert szaladtunk haza ebédelni. Kitartás, jön az a Beni, ha akar, de persze tudom én, ilyenkor már baromira túl lenne az ember lánya a dolgon.

Sajna, én is hallottam,hogy összevonják a Kútvölgyit és a Jánost, és valószínűleg meg is szüntetik a szülészetet. Végre volt egy jó csapat, ahová a mamák is szerettek járni, azt is szétrobbantják. Nem mondok semmi csúnyát, de néha kedvem lenne a kedves politikusokat elküldeni melegebb éghajlatra. És ez sajnos egyre inkább minden területre vonatkozik. Mi lesz, ha majd suliba járnak a gyerekek? Ki tudja?

Bocsi, megyek, Bencis felébredt.
Pusz,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Showwhite

Már nem emlékszem annyira, de nekem ahány vérvizsgálat volt, annyi vizelet is, úgyhogy szeritnem készülj úgy.

Lányok most már én is elmennék valami fagyikelyhet enni!!! De nem tudok. Most menjek egyedül, amikor Apa vigyáz Jázminra? Babások ti mikor vittétek először ki a picit? Mármint sétán és védett környezeten kívül. Mondjuk cukrászdába? :lol: :roll:
Persze most elég vírusos időszak van, nem is nagyon merem.

Ja és csütörtökön megyek a 6 hetes kontrollra! Irigykedtek Vidások??? :wink: Mi van a 6 hetes kontrollon? Sima vizsgálat és utána már nem kell menni? Én már csak azt várom hogy lehessen kádban fürdeni. Iszonyúan hiányzik. Tényleg szerintetek mikortól lehet?[/b]

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,

Régen jártam már erre, remélem azért még megismertek!!!! :D

Gabbónak és Sára babának nagy-nagy gratula!!!!!!!!!! Jól beelőztétek a csapatot!!!!!!

Látom Eni és Valentina még egyben van!! Lassan itt a Ti időtök is!! :lol: :lol:

Ancsáról nem lehet tudni semmit?

Sajna nem tudtam mindent végig olvasni :oops: :oops: , úgyhogy nem teljesen vagyok képben.

Durca,
Annyira örülök, hogy kezdenek jól alakulni a dolgok!! Gyönyörű lányaid vannak, nagyon büszke lehetsz rájuk. Utólag én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok Mandulának.

Steffi,
Neked is gratulálok hogy ilyen ügyes ici-pici „nagy” fiad van. Tök jó hogy így elalszik egyedül.

Én 5 hónapon keresztül LAKTOHERB teát ittam és lekopogom Rékának semmi baja nem volt tőle. Tejcsi állomány meg volt tőle bőven, bár a vége felé már én is vettem az urtica urrens homeobogyót! Nekem az a másik tea nem jött be! (kecske... nem tudom mi a neve) És még mindig van tejem és szopik Réka! :D

Tünde,
Szomorúan olvastam amit írtál a Hegedűssel kapcsolatban. Mi is tervezünk kis tesót és persze én továbbra is a Hegedűsnél szeretnék szülni. Remélem azért azt még megvárja!!!!!!! Aztán még a harmadikat is! :lol: :lol: Te hogy állsz a fogyókúrával?? Elkezdted már? Én úgy döntöttem hogy még 1 hónapot várok :? , mivel még van tejem és Réka még szopizik. Ha már nincs cici, akkor aztán nincs kegyelem.

Sajnálom Tóth dokit is (remélem, hogy Ő is egyelőre csak tervezi). Akkor kimarad a szülészeten???

Rólunk röviden annyit, hogy az éjszakáink nagyon rosszak mióta ez a hülye szél van/volt. Éjfél után kb. fél ill. óránként ébred. Amúgy ügyesen sétál, az összes CD-t, kazettát lepakolja, átnézni stb. Az étrendünk nagyon változatos, mert nagyon sok olyan kaját megeszik amit mi.

Ildi,
Akartam írni, hogy képzeld Réka is rácuppant a füstölt kolbira és kenyérrel ette! Persze nem egy fél szálat, de szemmel láthatóan ízlett neki, mert amikor elvettem tőle elkezdett üvölteni. Amúgy mi is az ilyen magyaros kajcsikat szeretjük.

Kicsit hosszúra sikeredtem úgyhogy most búcsúzom :cry: :cry:

Felrakom a táblát is!

Puszi
Vica

Kép Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vbea!
Hány óra körül mentek ctg-re?

Nekem még az eredményeimért is mennem kell a dokimhoz. :?
Bár egy kicsit tartok az eredménytől, mert sose voltak olyan jók mint amilyennek kellett volna lenni-e. :cry:

Na megyek sütit sütni. A férjem egy kicsit nagyon édes szájú.
:lol: Este még benézek.
V

Kép
valentina

Snowwhite,
Nekem is minden labornál volt vér és vizelet vizsgálat, úgyhogy szerintem készülj úgy hogy lesz, legfeljebb kellemes csalódás ér!!

Tünde,
Fogyi miatt :cry: :cry: :cry:

Györgyi,
Én már 2 hetesen vittem magammal vásárolni Rékát! Lehet hogy túlzás, de szerintem az se jó, ha nagyon féltjük a gyerekeket úgy is átkell esniük kisebb betegségeken. Mondjuk mikor tudom hogy influenza járvány van, akkor nyomom Rékába a Cebiont. 6 hetes kontrollon csak "sima" vizsgálat van. Bár nem tudom, hogy Vida dokink még mit csinál?? :lol: :lol: :lol: Itt konkrétan a rákszűrésre gondoltam, még mielőtt valaki félreértené!

Fürdés: én megvártam a 6 hetes kontrollt, azóta viszont ha beszabadulok a kádba akkor aztán nem lehet kiszedni egy darabig! :D :lol:

vica10

Vica, de jó, hogy jelentkezel. Köszi a táblázatot! Most már akárhogy is nézem... akármelyik oldalról, hát bizony... :shock:

Dorka, tényleg, ti is az ikeában voltatok? Mi f12 körül értünk oda. :wink: Előtte az Árkádban voltunk. Tünde, ti is? Szupi, legközelebb felnézünk a fagyishoz is. :roll: Benebabákat össze kell hozni. :!:

Valentina, minél korábban szeretnénk ott lenni, aztán ez sok minden függvénye... még nem tudom.

Györgyi, hihetetlen, már 6 hét??? Jázmin után 6 héttel megérkezik esetleg Beni? :shock: :wink: Én is alig várom a kádas úszkálást, pedig soha nem voltam "fürdőzős" típus. Mindig teleengedtem a kádat, beleültem, és 10 perc után azt mondtam: "na ennyi elég is volt". Most bezzeg pótolnám!!!

Steffi, most nagyon sok üvegmatrica kép van az Árkád hobbiboltjának kirakatában is. Tuti segítenek a hozzávalók beszerzésében. Zsófi és Tünde tök jól elmondták, ja, így kell. :lol:
vbea

Györgyi! Én ennyi idősen már simán vittem Lénát magammal, mondjuk mi akkor még nem babakocsiztunk, hanem kendőben volt rajtam Léna. Általában végigaludta az egészet!
Ja, és én fürödnék, de nincs kádunk... :( Nekem volt rákszűrés is, de én Tóth dokis vagyok.

Vica! Ügyes nagyon Réka! Sajnálom, hogy rosszak az éjszakák!

Steffi! Köszi a választ a digitális hőmérővel kapcsolatban! Ezeket én is tudtam, pont ezért nem értem, ami a dobozra van írva, hogy 37,7-ig normális. Most már mondjuk nem érzem melegnek Lénát, de azért asszem még meg fogom mérni... :?

És nem elég, hogy elmennek a jó dokik, még az egész osztály is megszűnik??? Na ne máááá...

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Steffi!
Itt van egy oldal az üvegmatricafestéshez, itt vannak sablonok:
http://gportal.hu/portal/windowcolor/
Egyébként én is csinálom és én a Margit körüton lévő hobbiboltban szoktam venni dolgokat, sokszor vannak akciósan, de sokhelyen lehet kapni egyébként. Nagyon jól kikapcsol és majd ha nagyobbak lesznek a lurkók velük is lehet együtt készíteni, nagyon szokták élvezni!
Nem az erkélyen történt :roll: :oops: , de nem rossz ötlet :D

Érdekes ez, hogy a nagyágyon jobban alszik, mint a kiságyán...hihetetlenek ezek a gyerkőcök!

Zsófi!
Az sem mindegy, hogy mikor méred a lázát, azthiszem ha reggel akkor pár tizeddel egyébként is magasabb a hőmérsékletük.
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy mérjük meg a hőmérsékletét teljesen egészséges állapotában is reggel és délután is, mert vannak olyan gyerekek akiknek alapból magasabb a hőmérsékletük és lehet, hogy nincs is semmi baja....nemtom érthető voltam-e....

Vica köszi a táblit! S mit csinálsz Rékával amikor óránként ébred? Vissza tudod altatni könnyen? Hú, elég fáradt lehetsz akkor!

Csajok itt mindenki IKEA mániás? Mondjuk az tény, hogy vannak jó dolgaik és egész elfogadható áron, de az én férjem nem szereti, mert azt mondja, hogy egy csomó mindent kisgyerekekkel csináltatnak meg éhbéré...pl. azok a fonott kosarak, és egyéb kézi termékek....bár ez szerintem az összes multinál elmondható sajnos
:?

Elindultunk sétálni, csak a sarki boltig jutottunk...és eleredt az eső, de legalább bevásároltam. Teljesen rá vagyok kattanva a Győri édesre és most találtam egy hasonló terméket a cba-ban...aki szereti az ilyesmit az kóstolja meg, szerintem fini. Mondjuk nem egy fagyikehely vagy szamos-féle sütiköltmény az tény, de nem rossz :wink:
marcsim

Sziasztok!

Eni! Igen, Árládban voltunk mi is, legközelebb sasolok :)

Györgyi, nyugodtan vigg Jázmint akárhova. Nincsenek cukorból, és ügyes immunrendszerük van, és már elég nagy. Persze nem ömlesztve kell nekik adni a vrusokat. Én kb 3-4 hetesen már metróztam Benével, aztán Mammut, Westend, stb is volt, meg ismerősöknél gyerekzsúr sok kis virusgazdával :)

Összevonják a Jánossal? De a SOTE kiemelt kórház marad, és a Kútvölgyi is oda tartozik.... A János is kiemelt marad... akkor hogy vonják össze??? mrrrrr....
Nem tuodm, hova mennék akkor....

mtunde

Eni,
Igen akárhogy is nézzük ez bízzzza már csak 5 nap jó esetben!!! :D :D De lehet, hogy Bene annyira jól érzi magát hogy még kb. 8 napig bent fog tanyázni! :lol: :lol: Tényleg, uh-on mérték hogy hány kg?

Zsófi,
Visszatérve a hőmérőre: nekem azt mondta a védőnő és a dokinéni is, hogy a popsiban mért 38,5 fölöttit kell láznak tekinteni addig csak hőemelkedés. Mikor Réka beteg volt, én csak e fölött adtam neki kúpot.

Marcsi,
Mióta ilyen rosszul alszik azóta engedélyezve van a köztünk alvás. :D Általában a cicin szokott megnyugodni, de van olyan hogy simogatom a hátát és visszaalszik. Már gondolkoztam azon, hogy egyik éjjel hagyom sírni, hátha magától sikerül visszaaludnia. Tudom ez brutálisnak hangzik, de van hogy már nem bírom és teljesen kikészülők. Ezért nem is jöttem mostanában. :( Esetleg van valami tipped, hogy mit lehetne tenni??? Bár az is igaz, hogy a fogai megint mozgolódnak és ez is közre játszhat!

Én bízom benne, hogy a Kútvölgyi megmarad és nem kerül sor az összevonásra. Hát én is elég nagy kakiban lennék!!!

Jube, Dóri? Ti hogy vagytok??

vica10

Sziasztok,

én is megyek holnap reggel CTG-re. terveim szerint 8-1/2 9 körül vérvétel, majd irány a CTG.

kerestem, de nem találtam meg az erre vonatkozó részeket:
mi lett a végső konklúzió a hajfestéssel kapcsolatban?
(alapból nem ajánlják, de attól még lehet?)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vica: a szülésznőm nekem is Várnai Gabi.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok,
ne haragudjatok, hogy megint bepofatlankodom hozzatok, csak olvastam, amit Vica irt: Toth doki elmegy a Kutvolgyibol :?: :?: :(
osszevonjak a kuvolgyit a janos korhazzal?? Mikor?

Sára

Kép

Kép
saara

Vica!

Szerintem nyugodtan próbáld ki, hogy hagyod egy kicsit sírni...nálunk bevált.
Ha elkezd sírni vársz 1 percet és odamész és megnyugtatod, de csak szavakkal, ne vedd ki és ne is simogasd....ne ijedj meg, ha még jobban el kezd erre bömbölni, aztán kimész és visszamész 3 perc múlva, aztán 5 percenként! Hátha nektek is beválik.
Amikor este leteszed aludni, akkor hogy alszik el? Mert Én mindíg segítettem Kolosnak elaludni és állandóan fel is kelt és egyre gyakrabban...de amióta elalszik magától (nem simizem, nem fordítom hasra és nem rázogatom) azóta alszik egész éjjel. Sírdogál egy kicsit, de bemegyek hozzá és tudja, hogy ott vagyok, de egyedül kell elaludnia...egy kicsit brutálisnak hangzik, de működik és amióta átaludjuk az éjszakákat sokkal jobbkedvű napközben és Nekem is sokkal több energiám van vele foglalkozni, tehát lényegesen jobb!!!!
De ha ez nem fér össze a nevelési elveiddel (mármint a sírni hagyás), akkor inkább meg se próbáld.
Nem könnyű az elején, de ha van melletted egy erős férj, akkor ketten menni fog!
Ha érdekel bővebben is leírom Neked, mert azért még vannak tudnivalók az altatással kapcsolatban.
marcsim

Még valami...lányok Ti csináltattatok hasi ultrahangot a gyerkőcnek?
A gyerekorvosunk felajánlotta és írt is beutalót a budai gyerekkórházba. Van értelme?
Mondjuk engem megnyugtatna, de nem tudom, hogy igazából érdemes-e csak azért kórházba cipelni a gereket és macerálni szegényt az ultrahanggal, hogy még egy lelettel több legyen itthon.
marcsim

Sziasztok Lányok!!

Rögtön meg üt a guta!!!! Most jövök a gyógyszertárból, a tápszer eddig 2.778 Ft volt, mit gondoltok most mennyi?? 4.088 Ft!!!!! Azt kívánom, hogy nőjjön a hátára is szeme annak aki ezért az áremelésért felelős!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Györgyi, nyugodtan vidd magaddal Jázmint, hisz nincs Ő cukorból!!! Ráadásul sokkal strapabíróbbak, mint sokan gondolnánk.

Vica, halál az up-date-ra!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
ildi35

Csajszikák! Mostanában nem uháztunk... nem is bánom. A több mint egy hónappal ezelőtti eredmények alapján Benike 2770 gramm volt. Hogy azóta? Nőtt biztos, mint a bolondgomba. Majd kiderül. :wink:

Manóka, a hajfestéssel kapcsolatban nincs egységes vélemény. Én mindenképp megvárom a szülés utáni állapotokat. Amúgy sincs sok hátra. :lol: A hugom esküvőjére viszont jólesne visszanyerni a régi formámat, vagy legalábbis utánoznám szívesen régi önmagamat.

Marcsi, te is üvegfestesz? Tökjóóó. :roll:

Saara, te meg pofátlankodj gyakrabban... :D
vbea

Sziasztok Lányok

Ne haragudjatok, de már nem nagyon tudok itt ülni a gépnél. :cry: És ma elég sok dolgom is volt, amikor meg csak tehettem pihentem. Hercegnő már nagyon mocorog, mindig kidug valamit :wink:

Köszönöm nektek nagyon az aggódást, aranyosak vagytok!
Marcsi, Vica, Zsófi Ti mindig hiányoltok, olyan aranyosak vagytok! KÖSZÖNÖMNagyon jól esik!

Holnap kell befeküdnöm, és szerdán lesz a császár! Ha tudok majd jelentkezem sms-ben!

Eni,
Gabboka egyedül van Sárival egy 4 ágyasban és várt ránk. :cry: Milyen jókat dumálhattunk volna. Ők már holnap mennek haza!

Remélem Eni mi azért majd még találkozunk!
Lányok Nagyon édesek a képek! :wink:

Durca,
De jó hogy jó híredi vannak! Mandulának boldog születésnapot, olyan mint egy kis királylány! De a Hugicája is csodaszép!

Most megyek vissza pihenni!

Mindenkit puszilok, és bocsánat hogy nem válaszolok most a többire, de nem tudok!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Bocsánat - csak gyorsan beugrok, mert terhesgodozásra megyek- nem tudtam végigolvasni, de délelőtt voltam Gabbónál a CTG után.

Sári nagyon szép, békésen aludt! Szegény Gabbó egyedül van a 4 ágyasban, összesen 5-6 vannak bent.
Szóval gyors volt a szülése (pénteken kétszer jöttek PEstre, mert a délelőtti CTG után hazamentek és du elment a magzatvize, és irány vissza! Vida doki este 8 körül ért be és 8.30 kor már ki is bújt Sára és képzeljétek gátmetszés nélkül! Pedig nem is volt választott szülésznője.

Különben Puszil mindenkit, holnap már mennek haza és zat mondta igyekszik a részletekkel.

Este továbbolvasom!
u.i.: Az hogy TÓth doki lelép még nem biztos, iccelődött vele, de az ilyen bezsólásoknak van mindig alapja.

Lányok
A CTG-n már megint nagyon vert a szíve Bebének (180-al). Volt valakinek hasonló? Nem tudjátok mitől lehet?

Kép

Képurl]
eszesmerci

Helló Lányok!

Nagyon pörögtök, csak nagyjából futottam át a termést....
Ancsaboszi: ügyelek ám :lol: úgyhogy várom az sms-t.
Eni, ez rád is vonatkozik!!!!

Vettünk egy klassz futópadot, úgyhogy mostmár rá kéne vennem magam fogyózásra...... már nincs kifogás. Tornázni is akarok, de ahogy ezekre godnoltam - éhes is lettem......

Én azt hallottam, hogy a Kútvölgyit nem von(hat)ják össze a Jánossal, mert a K. oktató kórház. :?: :?: :?:
Györgyi: csak matatás lesz :lol: Vida nem csinál rákszűrést a 6 hetes kontrollon. Azt mondta nekem, fals eredményt adhat . Én is majd mostanában megyek hozzá e célból.

Heni

Kép

Kép
cancan

Ja. FÜRDÉS: Ahogy elmúlt a vérzés én fürödtem (Szandival). Mert ugye most jópár hétig kitartott..... :x :evil:

Heni

Kép

Kép
cancan

Hú, amit írtam elszállt........... :evil: :evil:

Szóval akkor kezdem előről.

manóka,
Beírtam és bocsi. :oops: :oops:

Saara,
Tóth doki: én is csak annyit tudok amit a lányok itt írtak de ezek szerint még nem is biztos hogy elmegy!!

Marcsi,
Engem nagyon érdekelne ez az altatás bővebben. Egyébként van egyfajta nevelési elvem de abba beletartozik a sírás is!!!! Nekünk még 2 hónaposan volt hasi-, koponya és csípő uh!! Én örültem neki, mert egy "beszari" anyuka vagyok és így legalább tudom hogy minden oké!!

Ildi,
Halál az up-date-ra!! Hát Norbi barátunk nem rajtunk fog meggazdagodni!!! :lol: :lol:

Ancsa,
Már holnap befekszel??? Itt az idő??? Azért majd jelentkezz! Sok puszi.

Ezek szerint elég nagy pangás van bent, se baj majd beindul! Jön a hidegfront és a hó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Remélem, hogy lehet majd szánkózni.

Gabbóék holnap már mehetnek haza? Eni akkor gyorsan húzzál bele, hogy tudjatok talcsizni!!!!

Eszesmerci,
Nálunk rögtön az első ctg-én vert Rékának a szíve 180-200 között. Rögtön mértek nálam vérnyomást persze iszonyatosan magas volt, meg valami tachicardhia-ról (bizti nem jól írtam le) beszéltek. Kicsit beparáztam de mint kiderült ez lehet az időjárástól is. Pont ilyen szutyok idő volt mint most. De utána már normálisan vert a manócskám pici szíve. Mértek vérnyomást Neked? Dokid látta a ctg-ed?? Ezek szerint már az előzőn is ilyen magas volt? (bocsi nem tudtam visszaolvasni a sok írást, ezért vagyok ilyen értetlen)

Steffi,
Tessék már bekukkantani!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

vica10

Zsofi, Tünde, Marcsi!
Köszi az üvegfestéses tippeket! Marcsi tök jó az oldal!!

Fürdés: én is megvártam a 6 hetes kontrollt az a tutti!

Dorka!
Én sem ittam ma a teát, de Martin ma különösen szenvedett... :? Szép nap lesz amikor végre kinővi!!!!

Zsofi!
Akkor sokat nem segítettem a hőmérővel kapcs-ban, de legalább elmondtam mi hogy csináljuk... Hogy van Léna? Mondtam már, hogy tök jó neve van?! :D

Most mi ez, hogy összevonják a két kórházt? Én csak arról hallottam, hogy a gyerekrendelőt, de a szülészetet is?? Ez már sok!!!!

Vica!
Itt vagyok :lol: Én is hiányoltalak remélem láttad! Kár, hogy szarok az éjszakáitok!!! :(

Monacs és Jube is jöhetne!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi
Na, hogy aludtatok? Fájt Martin pocija? És az elalvás hogy megy? Mi egész jól,Dani megint 5 órát aludt! Nagyon büszke vagyok rá!!! :lol: Ment neked privi!!

Marcsi
Képzeld, felbuzdultunk a ti példátokon, most már Dani is szinte mindig úgy alszik el, hogy nem ölben, hanem egyedül a mózesban nappal, éjjel meg a kiságyban! Pedig eddig mindig ölben altattuk! Tiszta hülyék vagyunk, nem is gondoltuk, hogy egyedül is el tud aludni, ha ölben nehezen alszik el... :shock:

Gabbó egyedül van a 4 ágyasban??? Ilyen is van? Amikor én szültem, konkrétan várnom kellett délutánig, mert nem volt szabad ágy!!! A csecsemősök nekem azt mondták, szinte mindig ilyen a helyzet... :shock:

Györgyi
A homeos bogyók egész jól bejönnek szerintem, mintha kevésbé fájna a pocija mostanában! Ti hogy vagytok? Kiürült már a szervezetéből a köménytea?? Nekem az a bajom, hogy nem túl sok a tejem, így kénytelen vagyok teázni! De nekem a Naturland se csinált túl sok tejet, te hogy ittad és mennyit, hogy ilyen sok tejed lett?

Kútvölgyi összevonásáról sajnos én is hallottam... voltatok már a János szülészetén??? A szülőszobán az ágyak függönnyel vannak elváasztva egymástól, :evil: :evil: amikor egy kismama ismerősöm ott volt szülőszobalátogatáson, fejvesztve menekült a kórházból 32 hetes terhesen új dokit kereset egy másik szülészeten!!

Ancsa
Szurkolok neked, hogy minden rendben menjen szerdán!

Vbea
Nekem se volt uh-m az utolsó 2 hónapban, csak ctg vagy max áramlásos ultrahang vagy micsoda (amin nem a babát látod, hanem a keringését nézik)

Zsófi
Akkor most mire jutottatok a popóban mért hőmérsékletről digitális hőmérővel, mi számít normálisnak? Csak mert most lesz majd a 2 hónapos oltás és foggalmam sincs, hogy most akkor mi a jó érték... :?:

Barbi

KépKép
barimami

Marcsim!
Mi is voltunk a Budai Gy.kórházban csípőszűrésen. Engem megnyugtatott, hogy minden rendben. Nem olyan kellemetlen hely mint az a szar Angyla u-i/Tűzoltó u.i. Brrrrr Az de szar volt. Lepra. Szoptathattam a 3 hetes gyereket a férfiak között a folyósón. Fúj. Szerintük ki megy oda? Vén tata, hogy nem kell baba-mama szoba? :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!
Nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: pedig olyan jó lett volna együtt csinálni. Akkor többet nem idegesítek vele. Már nekem is kezd tele lenni tőle a hócipőm.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Vica!!! Réka már SÉTÁL??! Olivérem inkább vagy a hangjával hívja oda magához a dolgokat, vagy, ha van takaró, akkor odahúzza.. Mi lesz ebből?! Ja, Olivérnél is volt ez a fentlét.. megmondom neked őszintén: 3 nap alatt le lehet szoktatni, és Neki is könnyebb lesz.. mert végre tud aludni.. :D Bár addig nem volt túl jó a bőrömben lenni.. :(
Ja, és kolbász? A párom akkorát rötyögött rajta!! Nemsemmi a kiscsaj..
Ancsa! Izgulok Értetek, hajrá!!! fúúú, mikor én írtam, hogy holnap megyek, és holnapután császároznak.. hujjjj
Merci! Ha blogolni akarsz, max annyit kell hozzá tudni, hogy képet kicsinyíts.. és ennyi. A blogban a freeblog gombra ráklikkelsz, és már ki is választhatod a sablont, stb.. ha már most kezded, tuti, mert pocis képet, és UH képet is tehetsz fel.
Felhívás!! Zsófi, és még aki blogot ír adja meg a címét!! Léccilécci.. Tök kíváncsi vagyok mások blogjára is.. így tanul az ember.. ugye..
Végül, de nem utosó sorban: Durca! Nagyon gyönyörű lányaid vannak.. Hol az a hosszú sor? Ha nem gond, Olivér is beáll.. bár asszem itt annyi gyönyörű kiscsaj van, hogy öröm válogatni.. :) Ja, és én sem leszek rossz anyós.. bár annak annyi, aki elveszi tőlem a kisfiamat!! :lol: :lol:

satuk

Gabbó drága várt minket!!! :cry: Amilyen az én szerencsém, a végén tényleg kiszorulok a nővérpultba, és tökig érő hóban mehetünk be a kórházba. :lol:
vbea

Eni! nekem csinált Vida a 39. héten uh-t. Konkrtéan a keringést ( flowmetira) nézte. Neked nem mondta?????

Lányok, képzeljétek Beni fél a csaptól. Most már nem az első eset. A nagykádban fürdik a tesóval és amikor a végén kikerül az ülőkéje, Szandi mindig akarja egy kicsit az ölében fogni. Ilyenkor valahogy pont a csap alatt ül és legörbül a kicsi szája és elkezd sírni. Majd megzabálom!!!!! De ez hogy jött??????

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi! A hőmérőzéssel nem sokra jutottunk. Nálunk nem volt semmi az oltások után. Talán még majd azt megpróbálom, hogy megmérem magamnak (hónaljban :oops: ) a hagyományossal és a digitálissal, és összehasonlítom az eredményt.

Steffi! Köszi a név dicséretet, nekünk is tetszik. :D

Marcsi! Mi is voltunk koponya és hasi ultrahangon a Péterffy utcában. Engem is megnyugtatott.

Ancsa! Megy a rengeteg drukk! Nemsokára már a kezedben tarthatod Hercegnődet!

Eni! Ha ma éjjel szülsz, akkor holnap délelőtt még találkozhatsz Gabbóval! :wink:

Satuk! Szívesen megadom a blog címét, csak annyi a különbség a tietekhez képest, hogy mi nem Léna nevében írjuk. lencsibaba.blogspot.com

Na, megyek, mert kiabál a kiasszony!

Szép estét mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Marcsi,
Még annyit, hogy most az alvás úgy néz ki, hogy 7-kor fürdés aztán vacsi egy kis szopival megspékelve aztán ha nem alszik el akkor az ágyon apát boldogítja. DEEE és ez fontos, hogy tegnap megfürdettem, kaja aztán be a kiságyba 5 perc sírás után pedig úgy aludt mint a kisangyal!! :lol:

A mai pedig így nézet ki: 6 óta sírás a köbön aztán 1/2 7-kor fürdés utána vacsi és cici alatt bealudt. Úgyhogy Réka már durmol ezerrel. Valahogy el szeretném húzni a fürdetést 8-ig de sehogy sem megy. Már 6-kor olyan fáradt, hogy alig lát ki a szemén. Mondjuk napközben 2x alszik utána viszont kitombolja magát!!!!!!!!! De szó szerint! Pörög mint aki bevan "lőve" :lol: :lol:

Steffi,
Igen láttam hogy hiányoltál, nagyon rendi vagy :D

Satuk,
Te hogy szoktattad le 3 nap alatt?????? Egyébként én is szoktam nézni Olivér blogját és tényleg szuper!!!!!!!!! Hatalmas fiad van és nagyon édi!!!!!!!!!!!!!!! Láttom már szépen ül. Réka úgy sétál, hogy fogom a kezét, bár most már bepróbálkozik hogy elengedi de ilyenkor persze popsira csücsülés a vége.

Eni,
"Tökig érő hó" :D Tetszik :lol: :lol: :lol: :lol: Azért ha mégis ott kötnél ki, akkor örökítsétek meg!

Lányok,
Engem is érdekelnek a blog-ok. (Bene és Olivér blogját mindig megnézem) Úgyhogy ide azokkal a címekkel :)

vica10

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:00-kor.
Vendég

Barbi

Én kétszer ittam naponta olyan 2 decit. Ja és a doki azt mondta, hogy legalább 4 nap míg kiürül belőle.

Ma itt volt a védőnőm és ő is jól leszúrt az édesköménytea miatt. :( De igaza van.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!

Ne okold magad! Bár én is tiszta ideg vagyok, ha visszagondolok szegény azóta szenved mióta rendszeresen ittam a hülye teát!
Egyébként nekem senki nem mondta, hogy ne igyam, sőt mindenki bíztatott, hogy igyam csak, mert az édeskömyéntől majd tök jól pukizni... Ja persze.

Nyugis éjszakát mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

:D
Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseket,most olvastam vissza,a tegnapi és azelöttieket...
Sikerült a vonalzó beillesztése is!Köszi a segítséget!
A pici Sárának boldog Életet kívánok!Na és a családjának is...:-)
Vendég

Marcsim
Azért nem hinném hogy ilyen konkrét összefüggések lennének az alvás és "lét-rejöttünk" között :D . Azt vettem észre hogy aki nagyon betartja a napirendet annál hamar rendszer lesz evés/alvás témában, de ahogy bmi változik (utazás, kirándulás, betegség, stb) kiborul a bili és giga hisztik vannak. Sztem kell egy kis rugalmasság, és a gyerek akkor is hozzá fog szokni a napirendhez, csak picit lassabban, viszont így könnyebben vészeli át a rendhagyó napokat. Valamit valamért, én az utóbbit választom, annál is inkább, mert magam is ilyen vagyok!!!

Zsófi
Láz ügyekben sztem a lázmérő dobozán lévő dolgokat hidd el (amúgy általában 0,5 fokot levonni a popsiban mért hőmérsékletből), viszont egyáltalán nem szabad megijedni. Nekem is azt mondta a doki, hogy 38,5 – ig ne foglalkozzak vele, ha viszont egyszer legalább annyit mértem várjak 30 percet és mérjek újra. Ha emelkedik akkor csillapítsam a lázat, ha nem változik vagy csökken ne csináljak semmit. A láz maga védekezés bacit/vírust öl. Hollandiában 38,5 fokig fel sem hívják a barátnőmet, ha belázasodik a 4 hónapos kisfia (ő sajna már 3 hónapos korától jár bölcsibe)!

Steffi
Sablon gyanánt én az üvegfestéshez kifestő könyveket használok (az Alexandra könyvesboltokban nagyon nagy választék van). És üvegfestékből ne vegyél semmiképpen Tescoban/Corában/Auchanban árult márkákat, mert azokkal csak a méreg van, karácsonykor megjártam velük!. Hobbi bolttokban vegyél, egy nagy tubus jobb minőségű kb 8-900 Ft. Venni kell kontúrfestéket, ezzel rajzolod meg a körvonalakat és kitöltő festéket, amivel úgy kell kitölteni a körvonalakat (jó vastagon), hogy ne maradjon üres felület egyáltalán, mert ott el fog szakadni a megszáradt üvegmatrica. Festés közben vékonyodik is a felület. A legjobb átlátszó, picit érdes felületű irodai lefüző bugyiba tenni a rajzot, amiből matricát akarsz, majd erre festeni és hagyni megszáradni. Kövesd a festéken lévő utasítást, ott leírják. Keverni a színeket nem nagyon lehet, illetve nehéz, szóval ahány színt szeretnél annyit, kell megvenni. Kérdezz bátrna, most már elég jól nyomom az ablakdekort Karácsonykor :D
Jaj és szégyen vagy nem :D , de tudok, kötni, horgolni, varrni meg makramézni is, ezt minden a jó nagyikámtól tanultam. Most kacérkodom a szalvétatechnikával is, Karácsonykor többen kaptak ilyen fotókeretet tőlem. Szeretek mindenféle kreatív kézimunkát. Ha valakinek tudok szívesen segítek ilyenekben.

Györgyi
Én 4 hetesen a Tescoban voltam Olíviával és a nagynénémmel. Már meghülyültem otthon és akkor már olyan szép napos idő volt.

Saara
Senki nem tudjam mikor vonják össze, de lehet hogy csak formális összevonás lesz, némi megszorítással? A szülészet megszüntetésésről nem hallottam, 4 éve még a Kútvölgyiben is függönnyel voltak elválasztva a szülőágyak, én is ott születtem, vmelyik függöny mögött :( . Olíviával megúsztuk, hogy febráuárban született és nem előző éve decemberében!

Ancsa, Eni
Én szombaton délelőtt még megyek CTG-re, mert kicsit gyorsabban ver Bebe szíve, mint kéne, úgyhogy meglátogatlak titeket, ha nem baj. Ancsa téged biztosan és hát Enit is ha addigra ott lesz :D

Vica
Köszi a nyugtató szavakat, igen látta a dokim most már mindkét CTG-t, sajnos mindkettő ilyen magas volt. Nekem hulla alacsony a vérnyomásom, ez nem lehetett az oka. Dokibácsi szerint nincs mitől tartani, minden rendben. Gabika szerint is ez egy pörgős gyerek, de azért én parázok. Persze És bár a múlt héten még voltam tornázni, most már a séta és főleg a lépcsőzés is kikészít (az a pár lépcső és emelkedő is Kútvölgyiben), lehet hogy attól, meg a frontoktól van.

Jó éjt! A Mátrában ma már havazott!!!!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Marcsi!
Mi is a Budaiban voltunk UH-n, és elég flottul ment a dolog. Időre kellett menni, és be is tartották. Mondjuk csípószírésen még a Kútvölgyiben voltunk. Amikor a Budaiban jártunk, és megláttam a csípőszűrésre várakozók hadát (egy emeleten van az UH-val), hát frászt kaptam, de kiderült, hogy a hasi és koponya UH külön van.

Ancsa! Drukk-drukk!

Én a hőmérőzést úgy csináltam, hogy egyszer megmértem, amikor tudtam, hogy nincs semmi baj, és utána ahhoz viszonyítottam. Gondolom azért csak megközelíti a jó értéket a digitális hőmérő is.

Az összevonást én is úgy képzelem, hogy megmaradnak a helyükön, csak közös irányítás lesz. De reméljük, nem lesz.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok :)

Mindenhol ilyen borongós,esős az idő? :(
Vendég

Ő az Én kislányom:-)Kép
Vendég

Sziasztok!
Merci, asszem Bene szívverése is gyors volt. Mozgott állandóan. És utána is elég magas volt a pulzusa, de ez normális tartomány még.

Hasfájás. Remélem, lányok, rájöttök a tutira, én azt tapasztaltam, nem tudom befolyásolni :( De nálunk nem volt ilyen durva. Inkább az esti sírós 2 óra volt meg sokáig.

Veronikusz: nem idegesítesz vele, nyugodtan írd le a tapasztalataidat. Én elmegyek majd egy tanácsadóhoz, aki segít nekem abban, hogy úg yállítsuk össze a reggelit, hogy kibírjam vele.
De örülök, hogy neked összejön!!!

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?