A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

:D tesóm volt reggel nst-n, utána jól "megvizsgálták", úgyhogy most már fájdogál :D
ebből még a végén gyerek lesz :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Mondtam, hogy én is nagy dumás vagyok... :D

Legalább azt figyelembe vehetnék a tandíjnál, hogy ki mennyiből él, nem mennyit keres, az egy dolog. Ugyan ez a gázáras buli. "sajnos" mi olyan jól keresünk... :lol: ..., hogy nem kapunk, de ha azt nézzük, hogy 80ezret törlesztünk lakáshitelt, akkor már más a téma, de ez őket nem érdekli :evil: ... Szülőkből, kölcsönből felépítettünk egy házat, most meg a gatyánk (rugink :) )rámegy a fűtésre... Még jó, hogy környezet tudatosak vagyunk és csináltattunk egy kandallót, ami rá van kötve a közp. fűtésre, így kb 1/3-át fogyasztjuk csak, mint egy ugyan ilyen ház...

A továbbtanuláshoz még: ezzel az új felvételi-érettségi rendszerrel úgy sem jutpttam volna be sehova... :?
nukada

Ancsi,
bólogatós-szmájli
kitalálóknak meg beintős-szmájli....

Nukada,
nyugi :D sztem ne aggódj, majd ha ott lesztek és esetleg apa a bébit is kizárja, akkor már lehet aggódni ;) pasik másképp vannak nagyon kódolva, nevelni kell őket is :roll: némelyik viszont már tök jól közelít az ideális felé ;) a kutya különben is kutya, a bébi meg egészen más... ;) pl ő nem fog kikáredzkedni pisilni, hanem csak simán bepisil
:lol: :lol:
mit csinál a párod?
állat nálunk annyi, hogy anyunál van egy vén kandúr, aki néha úgy odacsap Ábelnek, hoy ő most pl fél tőle :( (nem karmolta meg csak odakaptt; öreg macska és úgy van vele, hogy neki előjogai vannak - ő nem megy arrébb, menjenek a kicsik; a kétéves mondjuk simán lerendezi de Ábel még nem tudja egyengetni a macskát)
itthon meg egy szoba van, úgyh állat az nincs, halat meg teknőst meg nem vállalnék be - takarítás stb-pedig jó nézni a halakat, olyan kis szépek :)
de a sok állat sztem jó, én is dörgölni fogom Ábelt minden ismerős és ismeretlen kutyához ;) :mrgreen:
szrekuc

Mindenhez egy kicsit:

Az én sogornőm, amióta terhes vagyok, olyan, mintha kicserélték volna... náluk 2 gyerek van 7 és 4 évesek, de 18 volt amikor szült és eléggé önfejüek voltak, aminek az lett az eredménye, hogy mindenkivel összevesztek... Most meg állandóan sütiket süt (jó, nem kifejezetten nekem, de mindig küld át), meg vasárnap tök rosszul voltam, már kínomban a kórházba akartam menni (nagyon fájt a hasam, vagyis isnkább a gyomrom és kisugárzott minden hova), ő meg átjött (most 2. éves védőnő tanonc), beparancsolt a kádba, kamilla tea, megnyugtatott, utána jól is lettem!

fibi, a te sógornődnek is kívánok ilyen Pálfordulást! :)
nukada

Nukada!
mitől jobb, hogy kandallótok is van? úgy értem mitől környezettudatosabb az? jobban tartja a hőt? de ugye abban is gázzal fűtötök? (mert a szénfűtés nagyon szennyezi a levegőt)
maradt még szerinted ingyenes suli?
ancsipancsi

Tandijmentesség eltörlése: már a Kismama is megirta. És bnöm utánanézett, a Minisztérium honlapján is fent van :x és felhivta az egyetemet is, ahova menni akar... ott is megerösitették :( Igy fél évre 200ezer lenne a tandij...... 3 gyerek mellett.....kapják be!!

Szrek,
szolhatnék neki, de bassz, aki 3 gyereket nevel, annak ennyi esze van??????

Nukada,
Fájdalomrol: szerintem erre nem lehet felkészülni. hiába olvasol ezer könyvet, hallasz millio sztorit, ugyis Neked kell megtapasztalni az egyéni utadat.
fibi

Fíbsz,
biztos a túlélésre játszik ;) remélem, észreveszi magát :?

Zsanról vki vmit? remélem, minden oké vele :?

Kép

Kép

szrekuc

Apuci is a "svéd bútoráruháznál" van, csak ő raktáros.

Halat, tekit nyugodtan! 2-3 hetente tisztítjuk a szűrőjüket,a terráriumot meg évente 2x (ugyan ez van a halaknál is)

Most nekem egyelőre a kutya a "gyerekem", azon szoktunk röhögni, hogy mit fog majd csinálni a jövevénnyel... Látom lelki szemeim előtt, hogy a rugijánál fogva cipeli és próbálja eltüntetni a kert végében :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

amúgy vizsla, direkt gyerekbarát fajtát választottunk, úgyhogy inkább abban reménykedem, hogy ott fog mellette posztolni.
nukada

Fibi,
sztem téged ősszel nem a pénz fog eltántorítani a sulitól... lehet, rosszul emlékszem, de tavaly is menni akartál valahova, nem? Jövőre már ketten fogják le majd a szárnyaid...
Egyébként gyerek mellett tanulni ultragáz, nekem elhihetitek. SOHA TÖBBET!!! Esetleg ha a ded mondjuk 8 éves lesz, és érti, h anyuci miért "nem akar" vonatozni... de az sem én leszek. Ezt a sz.rt egyszer letudom, soha soha soha többé.
:x :x :x :x :x :x

Egyébként kicsit el vagyunk kapatva sztem, ami a támogatásokat illeti. De tényleg, miért fizessen az állam (azaz én) egy "unatkozó" kismamának, aki a 86. diplomáját akarja megszerezni? Ha pl nekem ez a suli fizetős lett volna, egy: be sem íratkozom, kettő: ha igen, szenvedek némán, és csinálom. Elvégre senki se parancsolta meg, h csináljam, nem igaz? Jó, jó, tudom, panaszkodom eleget, de nem a pénz meg a lehetőség miatt, hanem mert az elte ezen ága úgy kaka, ahogy van, de ez egy másik történet....
(Hajmeresztőt írok, ne is olvassátok: sztem az ember lánya avgy karriert csinál, vagy tanul, vagy gyereket csinál, asszem ez a 3 nem egyeztethető össze. Legalábbis nem könnyen. De ha valaki olyan penge, h megy neki mind egyszerre és egyedül, azelőtt le a kalappal, de komolyan!)

Ennél szerintem dühítőbb a rámpanélküliség és hogy a tbc-s szipus gusztustalanságok telehányhatják a bkv-t 3 centire a babakocsimtól, és én mindezért fizetek, ők meg ... még nem láttam ilyet lyukasztani, vagy bérletük lenne?
neet
neet

(mármint hogy 3 gyerek mellett)
szrekuc

Nukada,
akkor Te sogornöd tök kedves és figyelmes!!!!! és tanult az életböl meg a tapasztalataibol....
köszi a jo kivánságot, de én már a második babámat várom, és elsövel sem változott semmi :? csak osztotta az észt, meg mindent jobban tudott. aki csak magával foglalkozik... és persze anyosom szemében ö a szent és a mindenttudo.
fibi

ancsi: Fával fűtünk a kandallóban, ez olyan rendszer, hogy a tűztér fölött van egy tartály, melegíti a vizet és keringeti ugyan abban a rendszerben, amit a gáz is fűt, csak ugye a termosztát érzi, hogy meleg a víz, a gázt meg lekapcsolja.
Nálunk a szomszéd fűt minden iszonyaatos dologgal, néha ki sem bírok menni az udvarra, olyan büdös van... és koromfekete füstöt ereget. Legszívesebben szolnék neki, de ugye mi itt újak vagyunk...
nukada

Neet,
persze-persze, csak ha nem vesznek vissza oda, ahonnan szülni ment az ember lánya és kéne vmi más is, akkor ez tök jó lehetőség (volt); persze, lehet munkát találni annak, aki akar, de jó lenne, ha sokmindent össze lehetne egyeztetni, és nem kéne azért utána utcát söpörni, mert szültem, mert a diplomám nem ér semmit (sarkítok, aláírom....)

Kép

Kép

szrekuc

szerintem azért volt eddig a támogatás, hogy nagyobb eséllyel vegyenek vissza. Hál Istennek nekem nincs ilyen tapasztalatom a munkahelyemmel kapcsolatban, de sok olyat hallottam, hogy ellehetetlenítették a visszatérést, mert féltek, hogy akinek gyereke van sokat lesz tp-n, meg ilyesmi. De mondjuk, ha oda állok, helló főnök jönnék vissza, szereztem még egy diplomát (nyelvvizsgát, képisítést stb), ami cég javára válik, lehet hogy szívesebben vissz vesznek, nem?

Amúgy a bkv-val is egyetértek, természetesen!
nukada

Szrek,
édesek a gyerekei, tök jol eljátszanak egymással már (10, 6 és 4 évesek). Ö meg hagyja hogy egyszál trikoban nyitott ablaknál ugráljanak..... és amikor elkezd köhögni, azt mondja a gyeröknek, hogy jaj, ne legyél beteg, mert anya nem akar ápolgatni :shock:

Neet,
sulirol más a véleményünk, ami nem baj :D tudod, sokfélék vagyunk :)
én jövö összel szerettem volna egy 2 évesbe belevágni. addigra B elvileg ovis lesz, a kicsi meg már 1 éves elmulik. És jol emlékszel, jelentkeztem is oktoberben tanfolyamra, ahova még mindig járok, májusig fog tartani :)
És én szeretek tanulni, nekem a háztartás + gyerek mellett szükségem van szellemi táplálékra is. És nem akarok egész életemben csak angol tanitással fogalkozni, ezért szeretnék még valamit tanulni. És szerintem gyes mellett ideális lett volna.... mert ha ez ember lánya majd visszamegy melozni, akkor még kevesebb ideje lesz.
fibi

a mi pénzünkön meg annyi minden mást is "támogatunk", hogy csak na..... :roll:

Kép

Kép

szrekuc

[quote="neet"]
írta:
neetEgyébként kicsit el vagyunk kapatva sztem, ami a támogatásokat illeti. De tényleg, miért fizessen az állam (azaz én) egy "unatkozó" kismamának, aki a 86. diplomáját akarja megszerezni? Ha pl nekem ez a suli fizetős lett volna, egy: be sem íratkozom, kettő: ha igen, szenvedek némán, és csinálom. Elvégre senki se parancsolta meg, h csináljam, nem igaz? Jó, jó, tudom, panaszkodom eleget, de nem a pénz meg a lehetőség miatt, hanem mert az elte ezen ága úgy kaka, ahogy van, de ez egy másik történet....
neet

Ismét szívemből szóltál.

Én egész életemben tanultam, mindig saját pénzből soha senki nem támogatott, nincs lakásom, amire hitelt vehettem volna fel, befagy a s.... mert nincs ruhám a terhességben felpuufadt alakomra de nem nyavalygok - mert nem az állam tehet róla, hogy én élhetetlen vagyok. És arról se, hogy van-e gyerekem, vagy nincs. És tiovábbra is örülök a csalpótlnak és a gyesnek. Kicsit el kéne mennetek külföldre 6 hét után visszamenni dolgozni, míg a gyerekre egy bébisintér vigyáz... És majd ő jól elmeséli, mi minden történik a gyerkőccel naphosszat.

(Kicsit unom is ezt a nyavalygást) Aki tanulni akar, az tanuljon, ne államot okolja mindenért, lyukaszon a békávén és fizessen tisztességesen adót, annyit, amennyit kellene és ha mindenki ezt megteszi, máris könyebb mindannyiunk élete. UFF.

indianyo

Neet!
de nekem az első diplomám lett volna, ez lett volna az utolsó esélyem, hogy diplomás legyek. maradok balfék :/
ancsipancsi

Természetesen azt felháborítónak tartom, hogy fű alatt intézik a jogszabálymódosítást.

indianyo

Nukada,
hát ez az! mondjuk, sajna a nyelvtanulást eddig sem támogatták, amit pedig talán "egyszerübb" elvégezni, mint egy egyetemet, és mindig jol jön plusz egy nyelv.

Törökbálinton miota laktok? és kertes házban, és szereted a helyet?
fibi

Neet: igazad is van meg nem is a sulis ügyben...ha nekem is csengetni kellene a 120/félév akkor én se mentem volna suliba. De én spec azé mentem, hogyha majdan vissza akarnék menni dolgozni akkor ne vághassák a fejemhez, hogy "mit csinált x évig? jaa hogy gügyögött meg pelusozott..hm köszönjük majd visszahívjuk" ja tudom naiv vagyok, hogy ettől az egy vacak papírtól majd hanyattvágja magát mindenki, de hátha :)

Szrek, Indi, Curse, Deni, Votiv: KUSZÁS randiba mi is benne vagyunk, lévén nekem az csak két buszt jelent :) Mi csak délután 2 -3 körül érnénk oda stoppoljunk egy napot jövő héten!

Lindi hátha el tudtok Ti is még jönni!!
Pocakod - tyűha! IZGI!! :) :)

Tegnap összefutottam Manókával a Skálában, szegény tényleg nagyon takonykórósan nézett ki :( ++++++++++++ jobbulást!
És minden más bretegnek is! +++++++++++++

Fib, Deni: igen a recept kismamából van! ;)

Zsan: egy front miatt fogták bent?? :shock: jó lenne ha hazamehetne már :roll: ++++++++++

Nukada: én is UM és én meg voltam vele elégedve. Ő az a katonás típus, nem egy pátyolgatós fajta és ha úgy van akkor rá is fekszik az ember hasára a végén: legalábbis nálunk ez volt :)
Fájdalom: én nagyon-nagyon beszari vagyok minden nemű orvosos témával kapcsolatban! Viszont a tűtől mégjobban félek, mint minden mástól és az, hogy valaki a gerincemet szúrkálja :shock: azt már eleve kizártam! Igen tényleg fáj, DE nekem amikor már kint volt Kamilla az volt az első gondolatom: "IGEN fasza csaj vagyok, megcsináltam! :lol: és a második gondolatom meg az volt, hogy "Ez ennyi volt...hm...nem is volt annyira gáz" :o Hozzáteszem én kb 4-5 óra alatt szültem 8)

Votiv: Apjuk :twisted:

Curse: Neked is aszondja a párod, hogy kötözködős lettél?? Én már néha észre is veszem magamon a sárkányosodás jeleit... annyira gáááz, mert én nem vagyok ilyen!

SOMA MÁR 5 ÉVES ???!! BOLDOG SZÜLINAPOT A KIS-NAGYFIÚNAK!!!!!!!!!!!!!!

Rylie
rylie

Indike, dehogy ignorallak en teged :D meg mar amugy is volt szo rola. szoval varom a csodat: az emelkedest azon a franya hogorben (es ha meg fent is maradna... ;))
ja es tcsm az mi? :oops:
hajlevagas sztem rulez :D

Jucus, boldog szulinapot a nagyfiadnak! :)

Fibi, a fal mellett a konyvespolcok vannak, ami ala remekul be lehet gurulni ejszaka :lol:

Curse, en is szegyenlos vagyok: fel nem vennek egy nagyon kivagott v egy tul rovid ruhadarabot. de a szoptatas mas! mivel menni kell, a gyereknek meg enni... ez letszukseglet. akinek nem tetszik, forduljon el ;) de egyebkent a legtobben eszre sem veszik :D

Ancsi, bizonyos osszeg (talan 50000) alatt nem kell meghatalmazas, es eleg az egy haztartasban eles

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Indi,
én is AZT tartom felháboritonak, AHOGY intézték! és sztem nem mindenki unalombol tanul. és én is eddig mindig fizettem a tanulásomért.
és bocs, ha unalmas a nyavalygásom :( befogtam!
fibi

Indike,
nem biztos, hogy az a jó irány, hogy 6hét után vissza a melóba
azt írtad, hogy nem az állam tehet róla, hogy élhetetlen vagy, lejjebb meg, hogy ha mindenki lyukasztana stb könnyebb lenne - akor most hogy függ össze az egyén meg az állam? én hathatok az állam jó működésére, ha jó vagyok, de visszafele nem jön semmi, inkább kussoljunk?

Ancsi,
első diploma az ingyenes, nem? sztem itt párhuzamos képzés, doktori képzés, másoddiploma stb-ről van szó

Kép

Kép

szrekuc

Igaza van mindenkinek, mindenki magának köszönheti, hogy hol tart. Nekünk hál Istennek tudtak a szüleim segíteni, hogy legyen házunk (igaz, az apám az első 3 évben alig látott, annyit dolgozott, most meg veszélyes munkát csinál, ráadásul annyit dolgozik, mint egy állat)

hogy szerencsés vagyok-e hogy 21 évesen középvezető lettem egy multinál? Lehet... De nem az államnak köszönhetem, hanem, hogy leérettségiztem, beszélek két nyelvet és kicsit jobban feltalálom magam, mint az átlag

De itt van az apucim: 8 általánosa van (most levelezőn végzi a gimit), mert nem volt lehetősége befejezni a sulit, el kellett mennie dolgozni. Amikor megismerkedtünk éjszakás árufeltöltő volt a Tescoban 20-06-ig, utána jöttt át az IKEA-ba 06-10-ig, délutánonként meg perecet árult a János-hegyen. Aztán rájöttek,hogy jó munkaerő...

ezekkel nem felvágni, vagy dicsekedni akarok, csak szemléltetni, hogy akár milyen a kormány, az ember magára van utalva! És ha szükség lesz rá, nem fogok panaszkodni, itthon hagyom a gyereket (biztos belepusztulok) anyukámmal és visszamegyek dolgozni!
nukada

de egyébként meg tényleg a mód a felháborító, hogy ennyire nem volt nyilvános
ösztöndíj meg támogatás meg biztos van azért
és egyébként én is élhetetlen vagyok - de erről csakis az állam tehet! ;) :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Indi: most épp kaptam egy kis melót itthonra a cégtől és amikor voltam bent megbeszélésen akkor a főnökúrral is beszélhettem. (ja Amcsi cég, amcsi főnök idedeportálva főnöknek) És ő mesélte, hogy náluk a kinti gyárban van külön szoptatós-pelenkázós helyiség, hogy azok a kismamák akik a 6 hét után visszamennek dolgozni tudjanak, hol fejni! :shock:
Én inkább kussolok és itthon maradok a gyerekkel 3 évig! Nem akarnék egy lyukban 3 óránként fejni és közben bőgni, hogy nem lehetek a gyerekemmel és nem szoptathatom! :roll:

Az már más kérdés, hogy milyen érzelemvilágúak lesznek azok a gyerekek akiknek nincs meg az a szoros kötelék az anyjukkal..hm? Mert azért 6 hetes kor után bőven igény lenne Anyára vagy Apára egész nap, nemigaz?

Rylie
rylie

Fibi:
Én már ide születtem, a mostani házba 3 hónapja költöztünk.
Nagyon szeretek itt lakni, mivel mindenhez közel van, mégis nagyon nyugis, a kórházba 10-15 perc alatt be lehet érni nyugis tempóban. a tömegközlekedés is viszonylag jó. Most az ovitól, isitől egyaránt egy utcányira lakunk, úgyhogy a jövő is tisztázottnak látszik. Bár jelenleg Tb-n 100 gyerkőcnek nincs ovi-helye... Remélem addig még épül egy!
nukada

Ja és az első diplomát én is fizettem. Szal most egálban leszek az állammal :mrgreen:

Nukada: egyébként szerintem az sem fair (mondjuk az államtól - ha már azt szidjuk 8) ), hogy felnőtt emberek még mindig a szüleikre vannak szorítkozva és szinte öreg korukig istápolhatják a gyerekeiket ahelyett, hogy elmennének valahová pihenni-nyaralni kipihenni az "életet" - én olyan osztrák nyugdíjjas szeretnék majd lenni, aki a nyögdíjjából utazgat szerte-szana: én erre gyúrok :lol:

R
rylie

Rylie,
:shock: mindenki más melót csinál itt, azért ennyire más a hozzáállás; nekem szó szerint megmondta főnök, hogy ugye már egy doktorival megyek vissza?hát, elég messze állok tőle és ha nem megyek vissza erre a pályára, hanem vállalatnál, stb leszek akkor tök más lesz a prioritás
és én is örülök, hogy van ez a 3 év, de pont a 3 év "értelmesen" való eltöltését nehezítik meg
de inkább fizetős suli, mint 6 hét után vissza a melóba; bár sokaknak, akiket szülés után nem vesznek vissza, a gyerek melletti tanulás az egyetlen esélyük utána jobb melóra, nem?

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
egyébként pont, hogy a honlappal, kötéssel, stb nem vagy élhetetlen!!!!
no eldugulok ;)

Kép

Kép

szrekuc

és én sem az államot hibáztatom azért, hogy milyen az ÉN életem..... mindenki a maga sorsának kovácsa, egy bizonyos értelemben...... (a Sors más téma).
és szerintem mindenki tudna panaszkodni erröl vagy arrol, hogy mi nehéz az életében....

Szrek,
UFF!!
fibi

Szrek: igen ezért is mondtam Neetnek, hogy igaza is van meg nem is. Minden nézőpontból más a helyzet..

És azt meg egyenesen nem is gondoltam volna, hogy mindenki más melót csinál itt :lol: :lol: :lol: nahát??!
Főnököd meg milyen rendi...

na el ébredt a ded
Rylie
rylie

rylie:
Tudod, hogy nekem milyen szerencsém van? Van, aki segíthetne a gyerekein, de nem hajlandó... Van, aki mindenét odaadná, hogy segíthessen, de nem tud... Minden nap hálát adok a szüleimért! Most lesznek 30 éves házasok, és tényleg már foglalkozhatnának egymással... de ők csak velünk foglalkoznak, hol a bátyáméknál fát pakolnak, hol nálunk fúr fel apu egy szekrényt...
Én is ilyen szülő szeretnék lenni!!!!!!
nukada

:D :D :D :D :D
Cserébe ellátom őket imádnivaló unokákkal!!!
:D :D :D :D :D
nukada

Rájli,
ugye, milyen okos vagyok? :wink: :lol: :lol: :lol: no ezért kell nekem az okítás ;)

Kép

Kép

szrekuc

Más téma:
Nem jár valaki véletlenül Aqua-natal-ra? Olyan jókat olvastam róla és van is a közelben.
Réka amúgy is imádja a vizet, ha fürdök, mindig ő is hancúrozik!
nukada

Fibike :) Természetesen általalánosságban beszéltem a nyavalygásról, mert ebben az országban mindig, mindenért az állam a felelős, én személyesen ártatlan bárányka vagyok, akit átvernek/kihasználnak. Na ezt unom és ezért e dörgedelmes beszólás. Jól bele lehet süppedni az önsajnálatba, de az nem vezet sehová.

Szrek:) békávé: ha mindenki venne jegyet, nemcsak a népek fele, akkro nem lenne ilyen magas a jegyár. Ha midnenki fizetné tisztességesen az adóit, nem lenne ennyi szívás, áremelés. És ez nem kormányfüggő, hanem egyénfüggő. Lássuk be, mi magyarok a tisztességről elég érdekesen gondolkodunk.

Nujada :) én is 15 évesen kezdtem el dolgozni és levelezőn végeztem ela szakközeőpet, 20 évesen kezdtem el mindenfélét tanulni lés 30 voltam, mikor főiskolára kezdtem járni. 38 mikor várandós lettem. De ezekért senki de senki nem hibáztatható rajtam kívül - még a családot is én választottam ugyi :wink:
És nagyon ügyesek vagytok, hogy így törekszetek.

indianyo

Indi,
én ez értem, csak én úgy, de úgy szeretek hőbörögni ;)

de ma önállóan "evett" kefírt :roll: :lol: :lol:

Nukada,
mi nem jár(t)unk babaúszásra (ez az aqua-izé az az, nem?) úgyh nemtom

de ikea rulez!!! ;) legalább a házba a bútort olcsón adták? ;)

Kép

Kép

szrekuc

vagy már ikea-undor van nálatok? ;)

szétszórtszrek (pedig mégcsak f1 múlt... :roll: )

Kép

Kép

szrekuc

Nukada!
én jártam Aqua-natalra a MOM-ba. Most meg annak a nagytesójára, az aqua fittnessre járok. nagyon imádom, mindig is bálna voltam :)

most akkor hogy van ez a suli? ne legyek öngyilkos? :DDDDDDDD lehet még ingyé tanulni, ha az első diplomámat akarom? hol lehetne utána nézni?
ancsipancsi

Ancsi,
felsőoktatási felvételi tájékoztató, ha van hozzá türelmed

de ez nem úgy van, hogy van x államilag finanszírozott hely első diplomához? sztem neked no para, tessék jelentkezni meg tanulni ;) :lol: és neked a plusz pont gyed-re még jól is fog jönni, úgyh hajrá febr 15 a jelentkezési határidő

ill ostromold a kiszemelt egyetem felvételi irodáját vagy mi a bánatát - ez is a kiapadhatatlan öröm s jókedv forrása tud lenni ;) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szia Mindenkinek! :)

csak röpkére bekukk, kevésnyi enördzsimből...

Fibi,
sajnálom, hogy lebetegedtetek, de mi sem mentünk volna, mert mindhárman agonizálunk itten.... Füles lázas. taknyos, köhög, Apa szintén köhög, meg hőemis, meg arcüreg-gyulladásos én már nem vagyok lázas,de annyira fáj a hasam, hogy hlnap megyek uh-ra, kideríteni, nem lett e semmi baja, a pocakbabának...

Üdvözlet minden új pocakosnak :)

Indike,
én is dolgoztam gimi mellett is, meg egyetem mellett is, mert el köllött tartanom nekem is magam, de tanulni is akartam. Csak én ott szúrtam el, hogy olyat tanultam, amit szerettem(és szeretek a mai napig), nem pedig olyat, amiből meg lehet élni... I.J. /=így jártam/ A mostani sulit pedig elsődlegesen attól tettem függővé, hogy Fülesnek a rovására megy-e. Sajnos abba kellett hagynom, mert a terhesség első 2 hónapjában örültem, ha Füli minimális igényeit ki tudtam elégíteni, nem hogy tanulni...( bár 2 vizsgát így is letettem), de sajnos ez alatt a félév alatt azt is láttam, hogy Füles mellett nem tudok úgy tanulni, ahogy kéne, de a minimális tanulás is sokat elvon Fülitől. Tehát a suli ugrott, Füles és a Tesó miatt és ez így van rendjén.

Szrek
sztem, ha a főnököd ragaszkodi a diploma/titulus gyűjtéshez, akkor fizesse neked a cég a továbbtanulást.. :roll: szerintem.... de persze azt is csak akkor, ha te akarsz(és bírsz) tanulni Ábel mellett.

Összes ünnepeltnek boldogságosat!

Kamilla és Gérti gyönyörűek! :D

Ancsi, az első diploma nem alanyi jogon jár? vagy teljesen el vagyok tájolva? :oops: :roll:

Sajna ennyi ment most...

szép napot mindenkinek!

csók

Macsek
macskanyu

Szrek :) hőbörgés nagyon jó dolog, én is szeretek :lol:
Msot akkro hadd hőbörögjek a gyógyszertáron. UGye megy eza péfátlan képmutató duma a biztonságos gyógyszerellátás veszélybekerüléséről, meg hogy majd a benzinkútnál nem kapsz tájékoztatást - persze az ügyeleti edíjról, amit beszednek, noha úgyis kötelezően vannak ott - arról nem esik szó. Na akkor biztonságos gyógyszerellátás és tanácsadás: sorbanállok a tápszeremért már a harmadik gyógyszertárban, szokás szerint, jó sokáig, majd sorrakerüléskor érdeklődöm a gyerekeknek adható fájdalomcsillapítókról. Válasz: Panadol. Kérdésem: Nurofen nem jó? Válasz: háááááát, de. Kérdés: mi a különbség hatásukban? Válasz: (fél perces gondolkodás) a hatóanyag. Kérdés: Azt tudom, milyen hatóanyag van benne, de milyen a hatásuk? Válasz: más a hatóanyag bennük. Kérdés: egyéb féjdalomcsillapítót tud ajánlani, ha a babának nagyon fáj pocakja/foga? Válasz: menjen el a gyerekorvoshjoz. Közben népek hőbörögnek a háttérben.

És ezek után még lobogtatják az aláíróívet.

indianyo

jaj, Macsinkó, nagyon sajnálom a betegeskedést, pocakocskának sok külön puszit!

És igen, a tanulás nem mindig könnyű. De én hiszek abban, hogy ha valakit valami érdekel, akkor megtalálja a módját. Legfeljebb nem lesz róla papírja, de tanulni tud róla. Például úgy, ahgoy Fibi és Pocak akart cserekereskedelmet folytatni. Ez egy nagoyn jó út. Én most fonni szeretnék megtanulni, úgyhogy keresek olyan embert, akinek birtokában eme tudomány, cserébe majd valamit adok - így megy ez.

indianyo

Indike,
szerintem sem vezet sehová az önsajnálat, ebben egyetértünk. Én is munka mellett fejeztem be a föiskolát, mert igy alakult, és kész. Most is ha kell, fogok munkát vállalni gyerekek mellett, erröl sincs szo. Viszont ha valami végre JO valakiknek, akkor miért kell eltörölni????
És az egyén felelösségével is egyetértek. Mi mindig befizetjük az adókat, mindig lyukasztok a békávén, stb. És ezért értek egyet Szrekkel, akkor nekünk miért kell kussolni mindig??
És igen, mi magunk döntjük (döntöttük) el, mit akarunk ebben az életben megtapasztalni, és megtanulni.... maximum a lehetöségek közül választhatunk, hogy ezt milyen modon valositjuk meg.
fibi

hú, nme tudtama végére érni, de írni is akartam, mielőtt felébrednek a gengszterek!!!

Először is Somának sok-sok szülinapi puszit küldünk!!!!

Akkor a héten nem lesz Campona? Jól értettem?

Suli: nagy mocsokság, hogy így titokban csinálták! És nekem az a véleménye, hogy mi ebben az országban abbana tudatban fizetjük-fizettük a tb-t, hogy azért ezt és ezt kapom. Nem fogok hálát adni a sorsnak, hogy de jó, hogy kapok gyedet, mert többek között ezért dolgoztam anno, ezért fizettem a tb-t!!!!! Egy nő általában azért szerintem ezt is belekalkulálja a családalapítási terveibe. A gyes oké, alanyi jogon jár, de én dolgoztam, és megszereztem a gyedhez fűződő "jogokat". Elméletbewn én sem értek egyet azzal, hogy szerezhessek még vagy 5 diplomát (én ezért nme is jelentkeztem már sehova), de nyelvet szívesen tanultam volna, mert nekem ez a hiányom, ezért nem tudok jól elhelyezkedni. És a társadalomnak igenis oda kell figyelnie a munkaerőpiacára!!! Múltkor találkoztam egy szintén jogász csajjal (3 gyerekes), aki most szakjogászképzésen van azért, mert a munkahelyén (BÍRÓSÁGON!!!!!) megpendítették, hogy azért elvárják ám, hogy 6 év alatt többet is felmutasson, mint 3 gyerek !!!! És Magyarországon nem aza kérdés, hogy egy nő karriert akar-e építeni, hanem hogy meg akar-e élni a család, mert ha igen, akkor vissza kell menni előbb-utóbb dolgozni!!! És ha azt akarom, hogy legyen munkahelyem, akkor kell a papír. Én is szívesen háztartásbeliskednék, tagja lennék egy-két karitatív szervezetnek, sütném a sütimütiket a családnak, csak ehhez az kellene, hogy szegény férjecském 3x ennyit keressen :?

Nem tudom, ki kérdezte: de a szülés nagggggyon fáj!!!! Bár én nem vagyok az az ősanyatípus, aki a szülés végén azt mondta, hogy hú, de jó érzés volt :lol: És azt kellene tudatosítani a nőkben, hogy ez nem feltétlenül baj! Fel kell dolgozni az élményeket, elfogadni a helyzetet. Nekem szerencsére sikerült feldolgoznom az első 27 órás szülésemet, amire ma is úgy gondolok, hogy maga volt a pokol, és ezért lett szép élmény a második 2 és fél napig tartó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bálib Balázs szuper jó!!!!! Urbán Márta nekem nem szimpi pont a katonássága miatt. Egy szülő nőt igenis pátyolgatni kell, nagyon fontos a szülés lelki háttere!!!

Visszaolvasok..........Ja, és én nem nyavalygásból írtam,mert nem akarok én már ebben az életemben egyetemre járni, de tényleg így gondolom
zuzmo1

Ja, és a másoddiplomámat én fizettem, mégpedig az alapegyetemen kapott ösztöndíjomért, amit azok kaptak, akik 4,5 fölött voltak. Szóval szerintem azt is megérdemeltem...........
zuzmo1

Macs,
jaaaaaj, sajnálom :( gyogyuljatok gyorsan!!++ és remélem, pocakod csak a fáradtságtol fáj :( :(

Szrek,
Aqua natal nem babauszás :D azt pocakosan csinálják, majd Ancsi elmeséli :) nekem is nagyon tetszik, de MOM piszok messze van.
fibi

Zuz,
egyetértünk :wink:
és a külföld témárol volt már szo. persze, lehet hogy van aki rákényszerül, hogy visszamenjen 6 hét után melozni (mondjuk, szerintem itthon is teszik ezt páran), viszont kint apuci többszörösét keresi annak, amit a magyar férfiak. de ettöl függetlenül tényleg jo, hogy van gyed meg gyes, és több eséllyel lehetünk a gyerekeink mellett.
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?