A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ági!

Van még ilyen, hogy névadó??? :o Hol, hogyan, miért? Azt tudom, hogy nekünk volt, de azt hittem, a rendszerrel kimúlt ez az intézmény is. Írj róla egy kicsit!

Gira
Vendég

Szia Bea,

én is nagyon örülök, hogy írtál mostanában. Utólag is, igaz eléggé megkésve, de szívből gratulálok az államvizsgához. Tündéri lehet a kiscsajod, amikor kommentálja a babanetes képeket. Dórika is szokott gügyögni nekik, amikor itt ül az ölemben:)

Ágik, nagyon sok boldog névnapot!!

Mukika, üdv itt. Úgy tudom, hogy Mihálytelken a plébánián szokott lenni baba-mama klub,csak nem tudom, hogy milyen időközönként. Anno ....né Szekeres Judit szervezte, szerintem még most is ő. A plébánost, ha felhívod, biztos tud róla mondani valamit. A babatárstalanságtól eltekintve, hogy érzitek magatokat Mihálytelken? Merre vettetek házat? (Én ott laktam - most bent Szegeden-, édesanyámék még most is, de azért én sem mondtam le végleg róla, mert kertes házban szeretném a gyerkőcöket felnevelni:)

Üdv:

Vesm

vesm

Na, ma elkezdtem a málna teát!!
Kíváncsi vagyok.....
Tegnap este olyan fájásom volt, h azt hittem ma szülés lesz, de úgy tűnik mégsem!

Kép
gyanixi

Dancsi! Isten éltesse az 1éves Boldit sokáig!!! Sok puszi neki!
Meggyógyult már?

Mi lassan javulunk, gyógyszerezés, orrszívás, orrspray, biotron lámpa a napi progi.
Állítólag jön a hideg. Vírusok reszkessetek!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Dancsi: Boldinak még egyszer sok boldogságot! Kép

Exi: Hmmm...mi nem kaptunk...akkor mégis lehet hogy van valami az anyatej jótékony hatásában? :wink:

Vesm: Köszi :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam már én sem, olvasni próbáltalak titeket, de az sem mindig jött össze. Szóval csak úgy emlékezetből...

Beteg gyerkőcöknek mielőbbi gyógyulást kívánok! Teljesen sajnos még Kristóf sem gyógyult meg, még mindig szuszog meg szortyog, ma megyünk vele fül-orr-gégészhez. :(

Bea :) Gratulálok az államvizsgádhoz! Nagyon ügyes vagy, hogy egy kisgyerek mellett meg tudtad csinálni!!! :lol:

Gira :) Kipróbáltad végül, hogy a hátadra kötöd Hajnát? Milyen az a baba-mama klub, ahova jártok?

Niki :) Remélem segíteni fog majd a málnalevél tea és könnyű, gyors szülésed lesz!

Exi és minden Ági :) Utólag is nagyon boldog névnapot nektek!

Exi :) Antibiotikumot sajnos nagyon gyakran feleslegesen írnak fel az orvosok, egy vírusra pl. hiába ír, arra nem hat!!!!!!!!! :evil:

Rika :) Dancsi :) Zsófinak és Boldinak nagyon boldog születésnapot kívánok!

Vesm :) Jó volt újra hallani rólatok!

Lányok! Szeretnék egy kis segítséget kérni! Szeretném Kristófot hetente egyszer-kétszer elvinni vmilyen Ringató vagy Tücsökzene szerű foglalkozásra. Van ilyen???? Illetve tudom, hogy a Siha-közi bölcsi olyan bölcsi, ahova el lehet vinni a gyereket úgy, hogy közben az anyuka is ott van. Volt már ott közületek vki? Nektek mi a véleményetek róla?

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!!
Bea! Gratula az államvizsgádhoz :lol:

Boldog Névnapot és Szülinapot mindenkinek :lol:

Mi a véleményetek az elemes orrszívóról? Érdemes venni?

Kitti az utóbbi 2 napban így aludt el :D
Kép Érdekes..

Kép Innen is :-)

Kép Nem látszik túl kényelmesnek..

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Vesm!
Köszönöm szépen az infót, képzeld épp ma mikor jelentkeztem be tanácsadásra, mondta a védőnő(vmilyen Ildikó), hogy most pénteken lesz ez a baba-mama klub, úgyhogy megyünk is :)
A társaság hiányától eltekintve sztem jó hely ez, nagyon nyugis, gyerekek felneveléséhez teljesen ideális. Amúgy a Nagybercsényi u-ban építettünk, ez itt van a focipályánál.

Mindenkinek minden jót!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Köszönjük a szülinapi jókívánsgáokat, én is hasonlóakat kívánok Lindikének (előre is), meg Zsófi babának is.

Mi so so meggyógyultunk, Boldi még taknyos, de már jobban van.
Vendég

Sziasztok!!

Köszi a szülinapi köszöntéseket. Nem tudtam reagálni, mert benyelt egy vírust a gépem és a fenti szomszédom gyógyította!

Tegnap egész nap hánytam, mára elmúlt. Ma csak köhögök :( A csajok egy fokkal jobban vannak!

Gira: Azt mondják a "zokosok" , hogy névadót a bal oldali érzelmű emberek tartanak! :lol: :oops: Mivel az átkosban keresztelő ( tiltott volt a vallás is önmagában) nem nagyon szabadott tartani, ezért volt helyette a névadó! De mára ez eléggé elmúlt és visszajött a keresztelő főleg a jobbos (erősebben vallásos és hithű,polgári) családoknál :) Csajok jól vannak? Hogy álltok az alvással? Most olvastam egy másik fórumon, hogy a rosszul alvó gyerekeknek citromfűteát kell adni és attól átalusszák az iccakát! Egy próbát megér :wink:

Bea: Még én sem gratuláltam a sikeres államvizsgádhoz! most pótolom :) Millió gratula, nagyon ügyes és kitartó vagy! Le a kalappal előtted! :wink:

Mukika: üdv itt! Édes a csajod :) Mi is agyaltunk Mihálytelken, oda távolsági vagy helyi járat jár? Jó az ovi/általános iskola???

Kinga: Ez az alvás ez kééééééééééééééész :lol: :lol:

Timika: A vírusra az antibiotikum nem hat, de a felülfertőzésre igen és sajna ez elég gyakran együtt jár :( Mi is ezért szenvedünk már 2. hete, mert gyenge volt az az antibigyó amit legelőször felírtak, avagy a vírus túl makacs!
Violának 5. napja folyamatosan láza van( igaz, már alacsonyabb!!!!) Szal igen makacs vírusról van szó. Most a 4. üveg antibiotikumunkat isszuk :( Sajna ez van! :shock: :cry: Mi jártunk Bogival a Siha közi játszóbölcsibe, de az nagyon régen volt, azóta sokat változott, szal én nem tudok friss infót!

Mennem kell olvasni a csajoknak
Pusz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő,
jobbulást nektek és Isten éltessen téged is! :)
Vendég

Üdv!

Gira, igen, létezik még névadó! :) A házasságkötő teremben tartják, bejelentkezni rá az Okmányiroda anyakönyvi részlegén kell. A mostani alapár 7200 Ft, ebben benne van az asztaldíszítés, a ceremónia ára, a zeneszolgáltatás, 5 pohár pezsi, egy emléklap, egy lufi. Ezeken felül lehet "extrákat" kérni, pl. többen pezsgőztök, fotós, videós, stb. Ezt a rendezvényszervezőnél kell rendezni, ami a régi "családi iroda" a Lófaránál. Röviden és tömören ennyi. Hogy Petinek miért lesz? Azért mert nekünk is volt...nekem ez kb. olyan, mint a polgári és az egyházi esküvő. Szóval Petinek lesz ugye névadó és keresztelő is...

Melinda, igen, végre jön a hideg...én is alig várom.

Bea, igen, lehet, hogy mi a tápi miatt kaptuk, de inkább azért, mert mindig szükség volt rá, mert az antibiotikumokat sosem egy egyszerű megfázás miatt írta fel az orvos.

Rika és Dancsi, Isten éltesse a gyerekeiteket 1. születésnapjuk alkalmából!

Timi, igen, az antibogyó vírusra nem jó, az tény. Viszont Peti akárhányszor kapott, mindig használt, szóval 100%, hogy bakteriális eredetű volt a betegsége.

Kinga, tényleg nem túl kényelmes ez a pozitúra. Vagyis nekem nem lenne az, de Kittinek a képek alapján nagyon szimpatikus eme testhelyzet. :D Peti most épp az apja karja alatt tentikézik...tegnap este meg köztünk aludt (életében először), de az apja úgy döntött, hogy neki ki kell pihennie magát, és ne sírdogáljon az ágyában Peti, így közénk vette... :o Nem tudom, ma este mi lesz.

Enikő, örülök, hogy javul a család!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kinga: Ez nem valami magzati pózos helyzet (na ezt jól megaszontam)? Gréti is szeret így összekucorodni. Bár aludni még nem aludt így. :) Nagyon édes Kitti :) Szerintem kényelmes lehet nekik így vagy csak a pocakos létre emlékezteti őket...

Timika: Ringató legjobb tudomásom szerint max. havonta van de inkább ritkábban. Másról nem tudok. De ha megtudsz valamit, szólj. Mi is benne lennénk valami ilyesmiben. Siha közi bölcsiről én is hallottam régen, de most semmi új infóm nincs róla.

Mukika: Mihálytelken mi is gondolkodtunk, de minket meg a belvíz ijesztett meg. :(

Exi: Szerintem a doktor nénink tudja a dolgát, és nem gondolom hogy ok nélkül írta föl az antibiotikumot. Ha kell, akkor kell. Szó se róla. Csak tudod nagyon sok orvos mindenre antibiotikumot ír fel. :( Ha kell ha nem. Mert sokszor anyuka attól nyugszik meg. :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!
Köszi a csajszi dícséretet :) Te sem panaszkodhatsz :)
Mihályra helyi járatos busz jár, nálunk ez alap feltétel volt a telekválasztáskor. Óvoda? Hát sógornő jelöltem ott óvónő, dícséri, csak hát a fene sem tudja, hogy megmarad-e. Suli? Erről még nem hallottam, kívülről elég lepukkantnak néz ki, az oktatásról meg semmit nem tudok, dehát még ráérünk ezen agyalni.

Jégvirág!
Belvíz téma: valóban van olyan rész, ahol állni szokott a víz az idényében, viszont a mi házunknál (amikor néztük, akkor éppen áradósabb időszak volt), a vízóra aknában tök normál mennyiségű víz volt. Remélem valóban nem lesz vele gond.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Aki mostanában ünnepel, annak Boldog Születésnapot!!!! :lol:

Enikő!
Azt nem irták, hogy azt a citromfű teát, hogy kell késziteni? Filteres vagy virágzat kell hozzá? Márknak lehet nem ártana! :wink:

Jobbulást minden betegeskedőnek!
:)
Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!
Csatlakozhatok hozzátok? A nevem Szabó Tamásné, Ildi. 2006. szeptember 24-én született meg kisfiam, Szabó Dániel. A Női Klinikán szültem, Sikovanyecz volt a szülészorvosom.
ildykó

Hát csajok!Most jöttem a dokitól, volt egy nagyobb fájás a ctg-n, de a méhszáj teljesen zárt!
Még a végén Réka a 40. héten sem akar kijönni! Eddig azon aggódtunk, h nehogy koraszülött legyen, most meg már tűkönülünk.... :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Zitaa: De igen, a sima Herbária filteres tea (Tecsóba épp a hétvégén vettem olyan 200 valahány ftba került), hagyományos teának elkészítve (mézzel és citrommal, méz az icipiciknél pici cukorral helyettesítendő) És napi 2x2 decit kellene megitatni a csemetével! Amúgy ez a gyógytea ideges alvászavarra való. Én személy szerint nem ezért vettem (hanem az íze miatt a csalán, csipkebogyó valamint az orvosi zilizgyökér -köhögéscsillapító- mellé, hogy jó ízhatás legyen, mondanom sem kell isteni ez a 4 teafű így együtt :wink: !
Szal egy próbát megér nektek is :wink:

Mukika: Hát ha ebben a tendenciában haladunk, ami az ovik/iskolák bezárását, összevonását, átalakítását illeti, nem sok jóban reménykedhetünk. Főleg a kis létszámú ovik/sulik :( :cry: De azért hátha megmarad!
Kistesót terveztek Lizinek???

Niki: Kitartás :) Én már elkezdeném inni a málnalevél teát, bár nem vagyok olyan túlzottan biztos a hatásában. Bogival a 36. héttől ittam és 17 órát vajudtam, a kicsivel nem ittam és villámgyorsan tágult a méhszáj...... De azért veszíteni nem vesztesz vele semmit, szal igyad csak :wink: Ugyi, most mi van akkor a kettes kórházzal?? Ott fogsz szülni, vagy mi a szitu? Merthogy január elsejével össze akarták vonni a nőiklinikával. Lett ebből valami, vagy lesz? Tudsz valamit???

Ildikó: Szia, üdv itt :) Merre fele laktok? Tudsz képet feltenni Daniról?? Mesélj még magatokról :)

Megyek főznöm kéne....de nincs kedvem! A leves már kész az gyors volt. Meg délután el kéne mennem dokihoz, egyre rosszabbul vagyok:( Nagyon köhögök!
Na pá

ceniko
Szeged

[/quote]
A Móra u.-ban lakunk. Dani régóta várt baba. Szerencsére egészséges, kiegyensúlyozott gyerkőc, nagyon mosolygós. Képet nem tudom hogy rakjak fel, mert az én képeim 1280x1024 pixeles, és itt csak 600x600-ast lehet felrakni. Tudsz ebben segíteni? :) [/img]
ildykó

Ildikó: küld át a képeket a mélemre, majd én lekicsinyítem neked és visszaküldöm emilbe...utána fel tudod rakni! Amúgy a képszerkesztőben le tudod kicsinyíteni... :wink:

ceniko
Szeged

Gira! A mi gyerekdokink a legvégső esetben nyúl az antibiotikumhoz, amikor már nem lehet halogatni. Én úgy vagyok vele, hogy tudja a dolgát, lelkiismeretes nagyon. Ha meg tényleg orvosolható a baj köptetővel, orrcseppel, cvitaminnal, akkor felesleges a kis bélrendszerüket ab-kal tömni. Ha kapnak ab-t,én mostmár adok nekik Normaflort is.

Niki! Igyad a málnalevél teát, max ártani nem használ. :) Lottival nem ittam, nélküle is megszületett 2 óra alatt. Lindivel ittam, de ő más egyéb körülmények miatt nem tudott kibújni, SOS műtét lett belőle.
Egyébként mostmár 1 évtávlatából világosodot meg előttem, hogy mekkora fatális hibát követett el nálunk a 36. hetes uh-t végző kontár (direkt nem írok orvost). :( A paraszt viccei, gúnyolodó hangneme helyett közölni kellett volna, hogy milyen helyzetű a kzs a lányomon.

Mukika! Üdv itt! Mi is kacérkodtunk Mihálytelekkel, a Fehérpart utcában néztünk házat, szerk. készet, de végül a költségvetés nem bírta volna, így olcsóbb -és mivel építkezünk saját ízlésünk szerinti ház lesz - megoldást választottunk, Szegedtől picit távolabb.

Timika! Tesómék járnak uncsitesóval a Siha közi játszóbölcsibe. Be kell menni személyesen, és akkor adnak nektek időpontot mikor tudtok menni. 300 Ft / óra. Vinni kell igazolást, hogy egészséges a gyerek -közösségbe mehet-. Vinni kell majd egyszeri tisztasági csomagot (1 tekercs WC papír, szalvéta, zsepi). Lehet kérni ebédet is, 475 Ft talán alkalmanként, de ezt előre kell fizetni minden hó elején. Egyébként alkalmanként kell fizetni.
A Ringatót hírdetni szokták, a Százszorszépben van, most volt 17-én -mi még nem voltunk-. Előre be kell jelentkezni, több csoport van, 600 Ft alkalmanként, és félóra.

Kinga! Nem semmi a lányod alvási technikája! :)

Enikő! Jobbulást nektek! Légyszives vigyázz magatokra!

Ildi! Üdv itt! Mi is Móravárosban laktunk októberig. Mesélj bővebben magatokról.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ildi! Mi is a Móra u-ban laktunk, de ott lakásunk volt, házat szerettük volna ezért kellett elköltözni. Én amugy imádtam ott lakni.

Enikö, Boldi,Zsófi! Boldog szülinapot!

Enikö! ápr. 1ig van a korházban szülészet.

Dancsi,Melinda,Enikö! Nektek meg mielöbbi gyógyulást!

Kinga! ez az alvás nagyon tetszik!!:)

Timi! Orsival jártunk a Siha közbe, mi nagyon szerettük.

Szerencsére a mi dokink csak ha nagyon muszáj ir fel antibogyót. Én is ellene vagyok, ha lehet növényi alapu cseppekkel, homeoval kurálom.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép
ildykó

Szia Ildi!
Üdv itt!
Mi is a Móra utcában lakunk :D
Muki!
Téged is üdv közöttünk. (ez egy kicsit furcsa mondat :D )

Szerintem Kitti az alvós békáját gyömöszölte és ráborult :lol: Látszik is a béka zöldje az első képen :lol: Ma "rendesen" aludt el.
Hétfő óta nem akar délelőtt aludni,csak napi 1x délután. Ez normális? Tudom hogy minden baba más,de nem kellene még többet aludnia? Vagy csak én szeretném? :roll:

Niki!
Szerintem is igyad a teát. Ártani tutira nem fog! :wink:
Én 2 nappal a kiírt előtt szültem :lol:

Jó lenne ha több hó esne!! Úgy szeretnék egy kicsit havat lapátolni!! Persze nem sokat,de egy pár napig szivesen :P

szszkinga

Enikő!

Kétnaponta mosok pelust, napi kb 6 kell. Egy nagy ecetes illóolajos vízzel teli kincsesládában tárolom őket a mosásig. Persze, éjjel és ha megyünk valahová, akkor eldobhatót használunk ;)

Apropó pelus- szobatisztaság!
Mostanában sokat van itt a csajok unokatesója, aki 1 évvel idősebb Rékánál, és szobatiszta. Persze mikor itt van, sor kerül többször a pisilésre is. No Rékának ez nagyon megtetszett. Azóta naponta legalább 10x eljátsza velem, hogy "Anya! Pisi!" No akkor le a cumót (kantáros gatya, harisnya, pelus :roll: Rá a klotyóra, és persze semmi. Elégedetten lekászálódik róla, mintha legalább egy jót kakilt volna, és vissza a cumót :roll: Szerintetek sem lenne szabad figyelmen kívül hagynom, akkor se, ha nem pisil? Attól félek, aztán úgy lesz vele, hogy minek szóljon, én úgyse reagálok. Vagy ez még korai, és ne fárasszam magam a folytonos vetkőzés-öltözéssel? Egyébként bilibe néha esténként pisil, tudja, hogy mi az...

Timika!
Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan kezdjek hozzá a hátamra kötéshez. No meg azt is olvastam, hogy ahhoz stabilan kellene ülni tudjon :roll:
A baba-mama klubot egy csajszi tartja (aki valami babás témából szakdolgozik) Mindig hoz valami témát, és arról csevegünk (pontosabban azzal melegítünk, mert aztán mindenkinek felvetődik az aktuális problémája) Vannak játékok, kapunk teát... Mikuláskor volt Mikulás... hát ennyi.

Bea, Melinda!

El tudnátok köldeni a gyerekdokitok nevét? Akár priviben is...

Egyébként nagyjából jól vagyunk. Réka ma reggel belázasodott, nem tudtam letenni, mert ordított. Fogalmam sincs, mi lelete, semmi már tünet nem volt. Aztán 10-kor bealudt, és amióta felébredt, jól van :roll: fura.
Lányok, rájöttem a tejnövelésnek egy nálam beváló módszerére!!! Az elmúlt hetekben grafikonokat, táblázatokat vezettem, méréseket végeztem... basszus, úgy tűnik nem ittam eleget :shock: Ha iszok sokat, a tripláját hízza Hajna :D És éjjel is kevesebbet ébred :D Micsoda bagatel megoldás... :lol:
Vendég

Köszi az üdvözleteket :)

Melinda!
Igen, az sem utolsó szempont, hogy, ha épít az ember, akkor nagyobb eséllyel lesz olyan elrendezésű a házikó, ami a családnak megfelel.

Enikő!
Először is jobbulást Neked!
Igen, szeretnénk Lizinek kistesót :) Épp most 1 kicsit bajban is vagyunk, mert "hót" hülye vagyok gyed, gyes, terhesség esetén táppénz-e, gyes-e, mi alapján számolják, ki kéne-e venni a szabit, vagy hogy kéne alakítani a dolgokat, hogy jó legyen témában.

Tényleg, nem tud véletlen valamelyőtök ajánlani vmi szakembert, aki ebben a témában fullosan ki tudna okítani?

Kinga!
Kitti alvása tényleg nem semmi :)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Gira!
Szuper hogy időt szenteltél rá és rájöttél!!! Sosem késő!! :wink:

szszkinga

Liziről rakok már képet, mert ami a vonalzón van,nem éppen friss, de pillanatnyilag nincsenek emlékeim arról, hogy hogy kéne rajta képet cserélni.

Kép
Kép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika! Tündéri Lizike! Ő Alíz??
Gyed, gyes, táppénz témában szakember nem vagyok ugyan, de ha írsz privit, hogy miket nem tudsz, próbálok segíteni.
A lényeg: ha most gyedet kapsz, és a 2. szülinapjáig megszületik a tesó, ugyanaz a gyed jár -de ahogy nézem Lizi vonalzóját, ez nem valószínű- :( .
Gyes a baba 3. szülinapjáig jár -emellett lehet már 8 órában is melózni-. Mindegyik ellátás a táppénzszámítás alapjára épül: előző évi átlagkereset 70 %-a. (de ha pl az előtte évben gyeden voltál, akkor a minimálbér után számolják).
A gyed maximálva van, ez most 2007-ben 91.700,-Ft bruttó persze. A gyes nem tóm mennyi most, de mindig annyi mint az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege.
A baba születése után jár a terhesgyermekágyi segély -ennek az összege nincs maximálva-, a szülési szabinak megfelelő 24 hétre.
Ú de belelendültem, bocsi, ha vkit nem érdekel.

Gira! Ne hagyd figyelmen kívül szvsz. Max otthonra ne adj rá kantáros nacit, harisnyát, akkor könnyebben boldogultok.
Táblázat az ivásról? :) Nem vagy semmi, okos ötlet, és ha gyógyír számotokra akkor egyszerűen fantasztikus. :)
Írok privit.

Ildi! Édi a fiad! Te mivel foglalkozol "civilben"?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

[quote="melinda29"]
írta:
melinda29
Ildi! Édi a fiad! Te mivel foglalkozol "civilben"?

Szia Melinda!
Én elvileg pultos lennék, de ki tudja mit hoz a jövő!
ildykó

[quote="szszkinga"]S írta:szszkingazia Ildi!
Üdv itt!
Mi is a Móra utcában lakunk :D :P

Szia Kinga!
Mi a Móra u. 9. alatt lakunk, ez egy társasház. Ti merre?
ildykó

Sziasztok!

Bea, igen, tudom, hogy sok anyukának csak az antibogyó a nyerő... :( És már írtam, hogy én nagyon szeretem a dokinkat, nem véletlen, hogy Petit hozzá viszem. :)

Niki, ne aggódj, jönni fog Réka, amikor majd rájön, hogy kívül tágasabb. :D Ráér ő még odabent lenni!

Ildikó, milyen mosolygós fiad van!

Kinga, én csak a havat szeretem, lapátolni ne kelljen. :) Egyébként Peti még mindig elég sokat alszik, ha "rendes" napja van. Alszik a tízóraija előtt, az ebédje után 1-1 órát és ha megyünk sétálni, akkor néha aközben is. Persze van olyan, hogy egész nap antitenti, viszont ennek az a folyománya, hogy vacsi után kapásból elalszik.

Gira, az ivás csodája! :D

Muki, kis csintalan a lányod a képeken.

Melinda, a GYES az előző évben nettó 23600 Ft volt, most ennél kb. egy ezressel lesz több, + a 300 Ft-os vizitdíj. (Legalábbis elvben ez is jár majd márc. 1-től.)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! Mi az hogy "+ a 300 Ft -os vizitdíj"??

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

ceniko:állítólag majd márciustól vonják össze a kórházat. Szóval elvileg én még itt szülök!
:roll:
Nem tudom ki hogy viseli ezt az ilyen-olyan időt,de nekem már elegem van!

Kép
gyanixi

vonalzó" border="0"/></a>
ildykó

Kép
ildykó

Sziasztok!

Voltunk ma tanácsadáson: 11070 gramm, 82 cm Gréti.

Karmen: Megkapta ma a bárányhimlő elleni oltást a lányka. :)

Gira: Ez a szobatisztaság dolog engem is érdekel. Nekem is lelkiismeretfurdalásom volt már, mert Gréti időnként mondja hogy kaka, meg pisi. De nekem eddig egyszerűen nem volt időm ezzel foglalkozni :( De most valamit tenni kéne, csak nem tudom mit. Mert úgy látom, hogy egyre inkább érti, mi történik. A babákat is napont 73x tisztába kell tenni, nagyon büdöseket kakilnak :lol:
Ma alvás előtt közölte, hogy kaka....lehajolt és kinyomta. Szóval érezte hogy jönni fog. Ilyenkor kéne lóhalálában vetkőztetni és ráültetni a wc-re? Wc szűkítőnk van. Ruhában néha üldögél rajta, nagyon szereti.
Nálunk nem tabu ez a dolog. Mindig látja hogy mi mit csinálunk a wc-n, kommentálja is. :lol: Szereti lehúzni a wc-t. Kb. 1 hete azt is tudja mondani, hogy punci. :roll:
Szóval engem is érdekel, hogy merre kéne indulni ez ügyben, hogy jó legyen.

Mukika: Akkor gondolom ahogy Szegedről megyünk Mihálytelekre, jobb oldalon van a házatok :) Az a rész nekünk sem tűnt annyira vészesnek, de nem is volt olyan megnyugtató. :( Nagyon szép házak vannak arra. És jó drágák :(
Édes a lányod :) Jól rémlik, hogy írogattál a 2005 tavaszi babásokhoz is? :)

Ildykó: Üdv. itt. :) Szépek vagytok :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok,

segítséget szeretnék kérni. Tud valaki babakocsikerék javítót valahol Szegeden? Régebbi egyszerűbb ülős "modell", nem ezek a mai csúcstechnikás csilivilik. Még öcsémé volt (szóval 21-22 éves babakocsi) és azt leszámítva, hogy az egyik kereke eléggé 8asozik, szuper állapotban van. Ha gatyába tudnánk rázni, nem vennék Dórikának másikat.

Előre is köszi, ha tud valaki infót.

Üdv:

Mónika

vesm

Sziasztok!
Enikő!
Szóval akkor sima filteres citromfű, és édesitésként mehet nálunk a méz. :)
Persze tegnap voltunk Tescoba, Corába. És utána olvastam ezt a citromfűveset. :cry:
Holnap megkérdezem itt a gyógyszertárba, hátha van! :?
Köszi egyébként. :lol:

Melinda!
A 36 hetest a kilinikán csinálták neked? :?

Mukika!
Nagyon szép a kislányod! :wink:
Majdnem egy idős az én fiammal. Ő 2005. 03.31-én született a klinikán. :lol:
Te hol szültél, és mikor?
Egyébként mi is a nyáron költöztünk ki Szegedről, csak mi a másik irányba Szatymazra. :lol:
Mi is néztünk Mihálytelken házat, de vagy nagyon gagyi volt, vagy nagyon drága!!! :cry:

Üdv Ildi!
Nagyon formás a kisfiad.

Zita

Kép
zitaa

Zitaa! Igen, ott. :(

Vesm! Szvsz ha csak a kereke rossz, egy sima biciklijavítónak is meg kéne tudni csinálnia.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Szeretettel köszöntünk minden ünnepeltet!

Kinga!
Kittibaba csúcs! :-) Az a fontos, h Ő jól érzi magát ebben a pózban :-)

Beus!
Gratula Gréti méreteihez! Épp ma gondolkodtam el a bilireszoktatás témán. Igaz nekünk nem aktuális még, de a fiam olyan "látványosan-hangosan" tölti a pelust, h nem tartana semeddig bilit tolni alá :-)

Ildykó!
Gratulálok, szépek vagytok! Az emített doki nagyon népszerű :D :D :D

Enikő!
6 óra elteltével feladtam a céklafőzést. Inkább az üveges bébikaja! :lol:

Melinda! És aki járatos a témába
Engem az érdekelne:
1. ha GYES alatt jön a tesó kaphatok-e táppénzt vagy csak a GYES?
2. ha a GYED-GYES alatt megszületik a tesó jár-e TGYÁS?

Ábelem küzd a fogzással. Az első kettő gond nélkül kibújt, de most nagyon nyügi. Az ínye duzzadt, turkál a szájában, nyálfolyam..és este-éjjel 15 percenként felsír. Olyankor cumi, popórázás, simi, pár nyugtatós szó, cici...Nagyon sajnálom.
Legujabb játéka: a játékait húzza a kiságy-járóka rácsán.....a szájában lévő cumijához ütögeti a játéktelcsit...érdekes, hangos, de nem ijed meg a zajoktól.

Szépek a babák, "gyarapítom a kínálatot" :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok! :D

Ágiknak utolag is nagyon boldog névnapot!!! :D

Zsófi :) Boldi :) Enikő(itt is):)
Nagyon boldog szülinapot!! :D

Ildykó :D
Üdv itt! Nagyon édi a kisfiad! :D
Én is Sikónál szültem! :)

Muki :)
Neked is üdv! Nagyon szép kislánykád van! :D

Gira :)
Klassz, h megtaláltad a bibit! :D
A wc-vel kapcsolatosan a keresztlányom - aki 21 hónapos - ugyanezt csinálja.
Ő látja a bátyjától a wc-t, és ő is szól, h neki is pisilni v kakilni kell, aztán soxor semmi.
De sógornőm mindig ráülteti, amikor szól, és már volt sikerélmény is! Akkor félórán keresztül üdvözült mosollyall járkált a kislány, és mondogatta: "bilibe pisiltem." :lol:

Zsuzsu :)
Mi a gond a céklával?
Én szoktam Botinak főzni, és imádja! :D
Ábel nagyon édes! :D
Kitartás a fogzáshoz!!

Boti - mióta tápival pótoljuk a szopit - este 8-tól regge 7-fél8-ig alszik kukk nélkül! :D
Nem akarom elkiabálni, bár majd ha jönnek a köv. fogacskák biztos lesz megint nyugtalan éjszakánk.
De legalább tudom, h nem éhes. (sajnos a lelkem mélyén éreztem én, h már kevés a tejcsi :roll: )

Kép
Kép
zituska28

Exi! Megtaláltam: 2007 január 1-jétől 26 830 forint a gyes bruttója.

Zsuzsu! Jelenlegi tudásom szerint :) :
1. Nem jár táppénz a gyermekgondozási segély folyósításának az idejére,kivéve: ha segély mellett dolgozik az illető.

2. Ez bonyolultabb. Ha ugyanazon biztosítási jogviszony alapján jár thgys, táppénz, gyed, gyes, akkor választani kell melyiket veszed igénybe.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Köszönjük szépena dícséreteket a kisfiam nevében is! :lol: :lol:

Bea,igen nagy csacsi imádók vagyunk. :lol: :lol:
Jó súlyban van a lánykád.

Enikő,nagyon-nagyon szépen köszönünk mindent a férjem nevében is. 8)

Ildi,üdv. itt! :D :D

Dancsi, Boldinak, és Enikő Isten éltessen sokáig benneteket!!!!!!!

Enikő,remélem jobban vagytok mindannyian!
:)

Kép
bibi226

Üdv!

Melinda, apukám kedvence pár hete azt nyilatkozta a tévében, hogy a GYES-en levő anyukák a juttatásban kapnak 12 ingyenes orvoslátogatást, szóval havi szinten 300 Ft-tal emelkedik megy a járandóság...kérdés, hogy nettóban vagy bruttóban. A GYES-t most emelték januári hatállyal, de valamikor februárban megint lesz emelés...csak nehogy éhen haljunk. :)

Bea, szerintem Ti nagyon jó úton jártok a szobatisztaság felé, én a helyedben lóhalálában rohannék Grétivel a WC-re, ha már ilyen ügyes!

Móni, én is azt mondom, mint Melinda, ha csak nyolcas van benne, azt ki lehet centíroztatni egy biciklisnél is. Egy próbát megér!

Zsuzsu, a cékla lereszelve állítólag fél óra alatt megfő, én a jómúltkor felkockáztam, de úgyis rotyogott vagy 1,5 órát, de még keményes volt, de lazán lepempősítette a botmixer. Nem vagyok biztos benne, de szerintem szétfőzni a céklát nem lehet...

Zituska, biztosan rossz érzés, de nézd a dolog naposabb oldalát! Nyugodt lett a fiad, hiszen telepakolja a pociját és jókat alukál.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Köszönjük szépen a dícséreteket, nekem is tetszik a csajszikám:lol:

Melinda!
Igen, ő Aliz.
Megpróbálok írni privit, olyat még nem csináltam :oops:

Gira!
Nem semmi vagy ezzel a táblázatosdival :) A sok ivás tuti fontos, én annó nagyon figyeltem rá, hogy min 3 liter folyadékot megigyak.

Zitaa!
Én is a klinikán szültem, de mivel császáros voltam, asszem két nappal később kellett lemennem a gyerekágyra, azaz 6-án, lehet, hogy Ti már akkor otthon voltatok.

Zsuzsi!
Ábel nagyon szép kisbaba!

Ildi!
Kisfiadnak nagyon cuki pofikája van.

Jégvirág!
A házunk nem ott van, azt nem tudtuk volna megfizetni. Igen nagyon jól emlékszel, a tavasziak között én is ott voltam.

Biztos, hogy vmit kihagytam, amit írni szerettem volna......

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ildi!
Kisfiadnak nagyon cuki pofikája van.

Szia Muki!
Köszönöm.

Kép
ildykó

Kép
ildykó