A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Manóka28
Neked semmi tüneted? Semmi nem fáj vagy nyilalgat? Én már nem megyek ilyne nagy túrákra egyedül. Még jövő héten talán el tudom vinni Olicskát a játszóházba (ezért gáz hogy autóval kell menni), de már nehezen ülök a volán mögé. Nagyon nyomom Bebét úgy érzem.
Mikor mész CTG-re legközelebb?

Kép

Képurl]
eszesmerci

Jézus, egy délután nem jövök és már nem is tudlak követni titeket!!!

Marcsi, Steffi, Barbi

Elképesztő mekkorák!!!! Gyönyörűek!!!

Barbi

Nekünk az éjszakákkal szerencsénk van, mert az első napoktól 5 órákat, mostmár szinte 6-7 órákat alszik éjjel aztán kel szopizni, és még húzza a lóbőrt. Jázmin nappal virgonc.

Most mennem is kell, mert ordibátor van. :lol: :lol: (Apa így hívja :lol: )

Kép
gyorgyi33

Na a cumi megoldotta a helyzetet. Voltam a 6 hetes kontrollon, minden ok velem. Ennek örömére be is ültem a fürdőkádba!!! NAgyon hiányzott. Hogy mi lesz a kórházzal még nem lehet tudni, ezt mondta Vida, senki semmit nem tud. Borzasztó!!

Kép
gyorgyi33

Ja megirigyeltem a képeiteket!!! Kép Már tudok cumizni!!! Kép Jázmin Kép Jázmin vigyor

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Jázmin nagyon édes. Olyan igazi kislányos. :D
Ja! Milyen fajta ez a cumi? Ma láttam ilyet először az Auchanban egy kislány szájában. Az a kis lány már vagy 2,5 éves volt, de neki is olyan nagynak tűnt a szájában. De nagyon mókás cumi.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz

Ez egy Chicco cumi. A doki ajánlotta, mert egyiket sem szerette, nem nagyon akart cumizni. Ezt egyből megszerette. Azt mondják azért, mert az egész latex és olyan mint a bőröd. Nem olyan műanyag, tehát jobb érzés neki. Hát nekünk bejött. :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi, Jázmin még mindig csodaszép!!! Hihetetlen. El sem hiszem, hogy ordibátor... :D Én is most másztam ki a kádból.

Tünde, Bene így is hipermanó volt! Nagyon cuki tényleg.

Röhej, olyan fájdalmaim vannak, mint menstruációkor (derék, alhas). Idegesít, hogy marhára nem tudom mérni, mert folyamatos. Ági bólogat, azt mondta, tuti megismerem majd az igazit. Biztos? :roll: Itt nyígok, nem tudom, mit csodálkozom azon, hogy napokon belül Benibaba pottyan ide. :oops:

Jube, megnézem... Komolyan.

Csajok, ez a Margitsziget piknik baromi jól hangzik tavasszal, mindenki kettőben lesz addigra, nem? :lol:
vbea

Érdekes ez a cumi dolog. Ha valamit megszoknak, akkor aztán... Bene végül a szilikonos MaM-ot kapta, megzsokta, múltkor nem volt, csak latex, és ordítva kiköpte :) Most már tudom, hogyan fogom leszoktatni! :)

Merci! Jó ötlet!!! Kár, hogy én meg Rákospalotán lakom. Bár vannak errefele mások is, igaz Eni!!! Nem is lakunk olyan messze egymástól...
De ha meg sem próbáljuk a talizásokat, nem is fog soha összejönni.

mtunde

Tünde

Egyébként mennyit cumiznak a gyerekek egy nap? Gondolom ki mennyit ugye, de mégis van valami határ ami már mondjuk túl sok? Nálunk annyira bejött, hogy egyáltalán nem sír már, ha cumi van. Elalszik vele, napközben meg egy kicsit ébren is tartja, szóval nem tudom. Szerintem összesen biztosan cumizik 2-3 órát egy nap. Nem sok?

Kép
gyorgyi33

Óh, csak el kell kezdeni a talizásokat... mondom én, fetrengve a menstruációs görcsöktől, amikor még ki sem bújt a kisbeni. :lol:

Jube, nagyon hálás vagyok a tippért. Megnyugtattál. Mármint visszaolvasgattam, és tudomásul vettem, hogy Panni is megérkezett, és napokig "kínlódtál" te is előtte. Tényleg jó volt újraolvasni. :roll:
vbea

Eni!
Én arra tippelek, hogy elkezdtél tágulni szépen lassan és ezért a folyamatos fájdalom. Lehet hogy ezek után csak bemész és POTTY. :D :D :D Reménykedjünk! (ja! a meleg fürdő is vérbőséget okoz és indíthatja a szülést. Úgy látszik a kisfiad még fütyűl erre, de azért a tested már készülődik.) De izgi. Ezek az utolsó pillanatok olyan jóóóók.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Eni,

örülök. izgi volt várni, türelmetlen voltam, de nagy igazság, hogy még senki sem maradt odabent... :)

Györgyi,

szerintem nem sok, de ne add neki oda az első nyikkre, csak ha tényleg kéri. De ha elkeseredett, és az a "vigasztalókája", akkor tuti nem ártalmas akár 24 órán át sem. muris az "ordibátor".

lányok,
ma este sem kellett a cici... :( még sírdogáltam is egy sort. remélem hajnalban megint kell majd. a doktornéni és a védőnő szerint is normális, ha elhagyja az estit, és remélik, megmarad a hajnali szopi sokáig. mindketten azt mondták, ne búsuljak, mert 7 hónapos, és eddig is nagy szó volt szoptatni...

jó éjszakát
jube

Kép

Kép
jube

Jube!!! :cry: :cry: :cry: Ne pityeregj!!!!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Jube

Megfogadom. Csa akkor adom már egyébként amikor fennt van már 1 órája de nem alszik akkor tényleg jól megnyugtatja. Most pl. úgy aludt el, ahogy írtátok. Sírt, percenként, bementem, szóltam hozzá, aztán az 5 perces bemenetelre már nem került sor, mert elaludt. :lol: Olyan ügyes!!! Imádom!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Egy másik fórumról kukkantok be hozzátok így ismeretlenül. Eni (vbea) barátnője vagyok, csak gondoltam szólok, :mrgreen: hogy
Ma 1:20-kor megszületett Benedek!

53 centi, 3100 gramm. Baba és mama mindketten jól vannak, sőt a büszke papa is. :mrgreen:
Annyit tudok, hogy fél 7-kor még beszéltünk, akkor nem tűnt úgy, hogy szülni fog, éjfélre értek a kórházba és 80 perc múlva megszületett a trónörökös. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
pedina

Kép Kép
Természetesen ő Beni. Amúgy fiú létére tiszta apja.... :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

KépKép
pedina

Hipp-hipp hurrrrrrrrrrrá!
Gratulálunk Eni! Nagyon ügyes vagy. Mondtam én hogy csak kipottyantod. Nagyon édes kis hajasbaba Benedek. Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és nagyon-nagyon sok tejcsit!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:02-kor.
Vendég

GRATULÁLOK ENINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon édes Beni, és nem úgy tűnik, mint, aki nagyon megszenvedte a születését.

Merci: szerencsére semmim sem fáj, kivéve a lábam, de a térdeim amúgy is rozogák, úgyhogy ez már meg sem kottyan. nekem csak a hangulatom depis, mert már szeretném újra látni a lábfejem anélkül, hogy terpeszbe kellene állnom. :cry:
és rossz, hogy Ricsit nem tudom felemelni annyiszor, amennyiszer ő szeretné.
:(

Kép
Kép
Kép
manóka28

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:03-kor.
Vendég

Eni!!!
Gratulálok!!! Nagyon ügyik voltatok!! És jó gyorsak!! :lol: :lol:

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:03-kor.
Vendég

Sziasztok!
ENIIII!!!!!!
Gratula! Ügyes vagy. És én még délután láttalak!!! :))))

Cumi: szerintem sem sok a 2-3 óra. Ha midnig, állandóan és minden nyikkanásra megkapná, az talán "sok" lenne, de előbb utóbb úgyis ő szabályozza... (kiveszi, beteszi...) Nálunk i sez volt: alváshoz, és napközben nyugtatásra, ha kellett. Néha csak úgy is, ha azzal elvolt.
Aztán maradt az alvás, és az utazás, hogy ha megyünk, ott van kéznél, előszeretettel be is teszi a szájába. (lehet, hogy ezt lassan már elteszem, és inkább akkor adom oda, ha bömböl valamiért)
Bene sokszor itthon is cumizna, de ha elvszem, elfogadja némi tiltakozás után azt is.

Nálunk is az van amúgy, hogy "teli szájjal nem bezsélünk" :)
Nem mintha bezsélne, de gagyarászik....

mtunde

Eni! Nagyon nagy gratula a babócához!!! 80 perc??? Nagyon ügyesek voltatok, tényleg szinte "pottyant". És az a sok és nagy haj......

Györgyi! Eldobtam magam, annyira aranyos a jánykád azzal a nagy cumival!

Barimami! Gyönyörű a fiókád! És azok az eszméletlenül kék szemek! Apukán megdöbbentem egy pillanatra, hirtelen azt hittem, hogy a Tóth dokit látom! :lol: :lol: :lol:

Az éjszakám pocsék volt, pedig a gyerek aludt. Csak az a baj, hogy körbeforgott az ágyában egész éjjel, mint az óramutató, és hol beütötte magát, hol beakadt valamelyik testrésze, ha meg ezek nem akkor meg állandóan dobálta magát és kapálódzott. De ismétlem ő eközben végig aludt, csak én nem tudtam. 10-15 perceket hunytam csak, úgyhogy most olyan szemekkel ülök itt, mint akinek bemostak egyet.

Itt süt a nap, de baromi hideg van.

Kép
ildi35

ENIIIIIIIIIIIII!!!!

Szuper vagy, bár most nem tudod elolvasni! Annyira örülök! Legszívesebben bemennék hozzád. Nagyon szép fiú!!! Bár ezt most úgysem tudod elolvasni!!! Hát hihetetlen ez a 80 perc te kis mázlista!!!

Kép
gyorgyi33

Heni

Elküldöd nekem Eni telelfonszámát? Neked biztosan megvan. :lol:

Kép
gyorgyi33

ENI! GRATULÁLOK! Nagyon ügyes voltál. Bár csak most olvastam az esti "menstruációs" görcseidet, egyből gyanús lett a dolog! Beni nagyon szép! Pici borzas :D

Lányok! Én csak azt nem értem, hol a hó??? :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

ENI :o :o :o
GRATULÁLUNK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNUNK AZ ÚJDONSÜLT CSALÁDNAK. A MINDENIT A KIÍRT NAPON ÉS ILYEN GYORSAN! NAGYON ÜGYES VAGY!!!!! BENINE PEDIG MILYEN SOK HAJA VAN! ÉDES!
Pedina, köszi az infót!

Györgyi
Ez a cumi komoly, ez igazi? Olyan óriási! És Jázmin olyan édes, mosolygós szemű és dundi!!!!!
Én azt csináltam, hogy csak akkor adtam cumit, mikor semmitől nem akart megnyugodni vagy és mikor elaludt vele (ha azzal alszik el) kivettem a szájából, hogy ne cumizzon alvás közben, és ezért ne keresse, ha felkel. Ez be is jött/jön ma is. Cumiért nem szokott (volt) ordibálni soha éjszaka. Amikor már ő rakta be/vett ki a szájából akkor is kivettem elalvás után és mellé tettem, hogy ha kellene neki, rakja be a szájába. Akkor kapott rá nagyon, mikor elfelejtettem kivenni a szájából elalvás után és persze most a tudatalatti féltékenység miatt, de szerencsére el tudunk úgy menni otthonról már hogy megbeszéljük, hogy nem visszük és ilyenkor le is állítja magát ha útközben valahol behisztizne a cumiért. Ja és tényleg nálunk is tilos cumival bezsélni, ez különben nagyon hat ránk! Mindig kiveszi és el is felejti ha elkezdünk dumcsizni!

Lilluska
Szakáll ügyben Olicska reggel az ágyban ezt mondta:
- Anya, apának szőrös az arca?
- Igen, Olicska és ezért szokott reggel borotválkozni!
- És neked nem szőrös?
- Nem, Olicska, nekem nem.
- Jó, akkor majd veszek neked szőrt és te is borotválkozhatsz!
Hát most már írni kellene tényleg az aranyköpéseket, meg az ilyen kis párbeszédeket!

Csajok!
Én Budapesten bármilyen esti buliban benne vagyok Bebe születése után, és van autóm, szóval szállítmányozok is +3-4 főt bármerre oda is meg vissza a Dél-Buda, XI. ker-ből-be ! A tavaszi piknikre is szívesen mennék, oda persze teljes családdal is lehetne hétvégén!

Manóka, Valentina, Barnama!
Úgy tűnik mi következünk, Valentina te hanyadikára vagy kiírva? A többiek akár egy szobában is lehetünk!

Kép

Képurl]
eszesmerci

ENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! EEEEEZZZZ IIIGGGEEENNN!!!!!!!!!! Nagyon sok boldogságot, egészséget, tejet, minden jót nektek!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Merci!
Írtam privit.

Kép
Kép
kriszta36

ENI,

MICSODA RÖVIDTÁVFUTÓ EZ A BENI!!!! :D

SZÍVBŐL GRATULÁLOK? SOK SOK BOLDOGSÁGOT ÉS TEJCSIT!!!! JA? ÉS NYUGODT ÉJSZAKÁKAT IS!!!

Lányok,

hajnalban megint kellett a tejcsi, úgyhogy bizti a doktornéninek van igaza, hogy csak az estit hagyja el. Remélem... amíg egy kortyot iszik, jó, remélem nem apad így el teljesen....

Györgyi,

remélem nem haragszol, de nem hívtam fel a védőnődet. Egyformát mondtott a dokink és a védőnőnk, és végre megnyugodtam, nem szeretnék egy új álláspontot.

Megkínáltam este is, hát nagyon szarul esett, hogy megint csak bőgött... és a legszarabb az volt, hogy miközben sírt, belövellt a tej, és tényleg tele volt a mellem... úgyhogy én is hüppögtem... itt volt anyósom, aranyos volt, vígasztalt. Ő alig tudott szoptatni, így el van tőlem ájulva, hogy 7 hónapig ment a tejcsi az ő pici kincsének. :)

Ja, és képzeljétek, Masni írt, hogy egy Indexes Maminak odaadta a tejet, és megissza a baba!! Örülök, hogy mégsem feleslegesen fejtem olyan rengeteget....

Merci,

jó fej a kislányod, jót virultam... micsoda ajánlat!!!

Zsófi,

Te hordod a Rubinba Lénát úszni, ugye? Panni elég Gombócka, és a gyógytornászhoz már csak kéthetente kell járni. Nem mozog szerintem eleget, még mindig nem fordul hátról hasra.... gondoltam elviszem úszni, hátha.... mennyibe kerül? van kontaktod, akit fel lehet hívni? tudom, Tündi mesélte, hogy Benét kb ilyenkorban vitték és már nagy volt, de hátha....

szép napot mindenkinek, éljen Eni és Beni!!!

Kép

Kép
jube

jajajajjaj... a gratulálok nem lehet kérdés!!! bocsánat :oops:

SZÍVBŐL GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Szeretnék két dologban tanácsot kérni:

Most 6 hónapos 3 hétes a lányom, és éppen az elválasztás folyamatában vagyunk. A gyümölcsnél azonban mindig összeszorítja a száját :evil: :x . A főzelékkel már jobb a helyzet :o . Van,e valamilyen fortélyotok a gyümi. megszerettetésére? (csak anyatejes a baba)

A másik, hogy mostanában 2-3 óránként felkel éjszaka. Mondjuk, mindig szopizott éjjel, de eddig csak egyszer kelt fel, mostanában pedig sűrűbben. Hogyan tudnám erről leszoktatni?

Cumisüvegből nem iszik sem teát, sem vizet, így azzal nem tudom kiváltani. Egyszerűen legyek radikális, és ne vegyem fel? Vagy, ne adjak neki cicit? És, ha 2-3 éjjelt végigsír :cry: utána megszokná, hogy nem keljen fel éjszaka?

Köszönöm a tanácsokat.. sziasztok
eva1

Jube, az úszás vizes része bejött Bneének, csak a merülés nem, úgyhogy próbáld csak ki szeintem azért

mtunde

Sziasztok!

MÉg egy kérdés: a gyümin és főzeléken kívül még mit adhatnék neki? Javasolta egy ismerős, hogy estére adjak neki tápszert, vagy valami táplálóbbat, akkor talán jobban végigaludné az éjjelt. De, ha van tejem, akkor is próbálkozzak tápszerrel?

Vagy, tudtok esetleg valami mást ajánlani? Valami anyatejjel kikeverhető grízt, vagy nem tudom mit.
eva1

ENI!

Nagyon ügyes vagy!!!! Ez a 80 perc rekord :lol: Sok-sok boldogságot és tejcsit kívánok!!!!!

Barimami, Steffi, Marcsi, nagyon édesek a skacok, és mekkora már mind.
Györgyi, Jázmin egész kis hölgy, olyan komoly. Nagyon édes. Ilyenkor úgy kedvem lenne egy kislányhoz is... :? :shock: Na majd egyszer, lehet.

Gabbo,
azt hiszem az IKEA fun klubbot is megalakíthatnánk, sokan lennénk. Ha majd nagyobbak lesznek a babók, igazán találkozhatnánk egyszer ott is. Én benne lennék, és a gyerkőcök is játszhatnának.

Már megint nincs semmi dolgotok, hogy ennyit írtok, még visszaolvasni is alig bírom... :shock:

Ildi, nem lehet, hogy elfárad estére, azért csap akkora murit? Nem próbáltad meg korábban fektetni? Csak ötlet, de az enyémek már 7 körül teljesen ko-k.

Na szaladok, mert még fel kell öltöztetnem a 2 kisördögöt, megyünk sétálni.

Sziasztok,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Köszi Tünde, akkor rosszul emlékeztem!

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!

Szeretnék gratulálni a frissen szült anyukáknak és persze a babáknak!
Sok boldogságot Gabbónak, Ancsának és Eninek! És legfőképpen egészséget és szép hosszú életet a kicsiknek!!

réka
Vendég

Szia Réka!

rég voltál erre!
hogy vagytok? sikerült beinditani a szoptatást?

Kép

Kép
jube

ENI GRATULAAAAA!!!! SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET ÉS TEJECSKÉT!!!!!!
BENI NAGYON ÉDES!!!!!! És micsoda nagy baba, a képeken egyáltalán nem olyan mint egy újszülött, valóban nem viselhette meg a szülés Benit!!!! Ügyesek voltatok nagyon Eni!!!!

Eva! Szerintem próbáld meg, hogy éjjel nem adsz neki enni és inni sem. Hagyd sírni, de mindig menj be hozzá és nyugtasd meg szavakkal, hogy ne féljen. Már egy közel 7 hónapos babának ki kell bírnia szerintem az éjszakát szopi nékül. Próbáld meg és majd meglátod, hogy milyen eredménnyel jársz. Rossz lesz hallgatni a sírást, de neki sem jó az állandó kelés, hidd el, Ő is ugyanúgy kialvatlanul kel reggel, mintahogyan Te is!

Jube! örülök, hogy hajnalban nem hanyagol Panni :wink: És annak is, hogy a lefejt tejcsid végülis nem ment kárba!!!

Györgyi!
Nagyon édes Jázminbaba és szerintem Rád hasonlít! Bár az is igaz, hogy a férjedet nem ismerem!
Ügyesek vagytok az altatással!
Én a napközbeni altatásnál szoktam Kolosnak cumit adni, de akkor sem mindíg kell neki. Este nem mertem, mert sokan azt mesélték, hogy amiatt kellett felkelni, hogy a cumit visszaadják a gyerek szájába....hát ettől paráztam! Néha amikor nagyon nyügi és még nem kell aludnia akkor is megpróbálom a cumit, de az is teljesen Kolostól függ, hogy kell-e neki...legtöbbször a cumival is nyüglődik, ugyhogy akkor már inkább nem adom oda. De ha Jázmint teljesen megnyugtatja, akkor szerintem nyugodtan add neki oda!

Merci!
A nagypapám volt Móricz és más nagymama korú rokonom pedig nincs ilyen nevű, úgyhogy sajnálom, de a mi családfánkban biztos nincs rokonotok. Egyébként a lánykori nevem az és meg is maradt a házasság után is.

Ildi!
Nem tudsz másik szobában aludni, akkor nem ébrednél fel a mocorgására! Kolos pont ugyanezt csinálja...egész éjjel pörög-forog. Amióta visszaköltöztem a "hitvesi" ágyunkba tök jól alszom...nyitva van az ajtó, úgyhogy felébredek ha van valami komolyabb, de ezekre az apróbb neszekre nem.
marcsim

Szia Jube!
igen, már szopik rendesen a bébi. Sőt már az éjszakáink is egész jók. Kicsit nehezen jö álom a ded szemére, de ha egyszer elnyomja a buzgóság akkor nyomja egybe 5-6 órát.
Vendég

Eniiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wow!!!!!!!!! Mem semmi csajszi vagy!!!! Gratulálok gyönyörű kisfiadhoz!!! Várunk a részletekkel és sok-sok képpel!!!!
Sok boldogságot a családnak!!!!
Puszi-puszi!!!

Jube!
http://www.babauszas.hu/

Barbi!
Nekem azt mondta a doki, hogy ne mérjem, ha nyügi és meleg akkor adjak egy fél kúpot! Egyébként egész délután aludt utána és este is egész jól!

Taliban én is benne vagyok!!!! Állítólag pár nap csak a tél és utána jön az enyhülés!!!

Nekünk borzasztóak az éjszakák kedd óta... Martin visszaesett, ahhoz képest, hogy már egyedül aludt a kiságyban ahhoz képest tegnapelőtt cicin tudott elaludni igaz hajnali 2-ig ami tök jó volt, tegnap viszont közénk vettem, de így is fent volt óránként! szörnyű ez a hasfájás! Próbáltam éjszaka megcsővezni, de csak sír, semmi nem jön, cicivel nyugszik meg, amiután fáj a hasa... Ördögi kör!!!!! :cry:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi, Barbi!!
Szépek a babák!!!! És ők is milyen nagyon már, hihetetlen!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eva1
Én anyatejpárti vagyok, műanyagot és hulladékot igyekszünk nem enni, ezért nagyon egyoldalú a felfogásom: Sztem ha akarsz még cicizni egy darabig semmiképpen ne vond meg tőle, és a cumisüveget felejtsd el. Inni vizet csak pohárból (lassan lehet csőrösből), de semmi szükség rá, ha cicizik. A cicizéskor először kijövő hígabb tej a szomjoltásra szolgál, a cici végefelé sűrűbb tej az „evés” tulképpen. Gyümölccsel/főzelékkel pedig csak lassan. Bár az én kislányom hamar megkedvelte (leginkább a barackot és a banánt, az almát utálta) a gyümiket, az alma nekünk is lassan ment. Párold meg a gyümölcsöket (most hallottam) és utána pépesítsd, úgy mindent megesznek állítólag. Védőnéni szerint min 2-3 hétig kell egyfélét adni (míg eljutsz a kiskanáltól az evőkanálig), aztán jöhet a következő. Nálunk ez volt a sorrend: krumpli, alma, répa,….stb aztán már minden ment, de igazából még az anyatej kell, hogy legyen a főétel min 2-3 hónapig sztem, amíg mindent megkóstol. Olívia 2 évig szopizott, sohasem ivott cumisüvegből semmit, nem kapott tápszert és semmilyen műanyag granulátumot (tejpépek, grízek és hasonlók)! Mindegyikben műanyag cukor és sokféle adalék van! Inni csak vizet és igazából csak nyáron ivott 2 éves koráig! Ma sem iszik mást csak tejet, vizet és narancslét!
És bár az esti táp kényelmesnek tűnik, nem biztos hogy attól jobban alszik, viszont hozzászokik a kitömött gyomorhoz és nagyon valószínű hogy rájön, hogy mennyivel könnyebb cumisüvegből inni, mint cicizni és el fogja választani magát. Mostanában sztem az éjszakai hisztik inkább a frontoknak köszönhetők. A cicis babáknál sztem normális az éjszakai/hajnali egyszeri evés egészen míg el nem választja magát. Ha mindenképpen tápot adsz neki este inkább kanállal, mint üvegből.
Ha szakértő véleményt szeretnél a szoptatásról és az éjszakai problémákról, hívj fel egy La Leche Liga szakértőt (telszámok a Kismamában hátul) vagy a neten keress rá, ők nagyon profik és tényleg segítenek ismeretlenül is!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Eni nagyon gratulálok nektek.
Persze egy kicsit irigykedem is, mert a keresztlányomnak ma van a szülinapja. Annyira szerette volna ha egy napon ünnepelhet Viktorral. :cry:

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de ha laposnak kezdem látni a hasamat akkor már közeledhet a szülés? :?:
Az időjárás teljesen megbolondit.
V

valentina

Köszi Steffi, megtaláltam!

Kép

Kép
jube

Ti is a Rubinba akartok menni? Most lehet, hogy mi se ide megyünk Csömörre, hanem vagy a Rubinba vagy a Kalovits Baba-Házba.
Csömörrel az a baj, hogy 8tól van a foglalkozás, Martin meg 8-ig alszik...

Egyébként tetszik?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

igen, tetszik a Kalovits, de van a

http://hofeherfoka.freeweb.hu/index2.html

ez fele annyiba kerül, és oda úgy is el tudnánk menni, hogy amíg Pannival mi a babaúszáson avgyunk, addig Apuci tud úszni egyet a másik medencében.... szerintem az tök jó lenne.... és óránként van foglalkozás szombaton, így nem kell se alvási, se etetési időben mennünk.... holnap felhívom őket, hogy mikorra van még szabad hely. kicsit khm.. vaskalaposnak tűnik, mert csomó "nem szabad" van leírva, de gondolom ez mind a gyerekek érdeke. A Kalovits lazábbnak tűnik így a neten keresztül.

Kép

Kép
jube

Jube

Dehogy haragszom! A lényeg, hogy megoldódjon!!! De azért halgass Mercire, negyon egyetértek vele. AZt tudtad, hogy amikor 2 éves lesz a gyerek és még szopik, akkor egy un. extraimmunerősítő termelődik a tejben? Nem semmi. Most olvastam. Szóval tejci ameddig csak lehet. És inkább pohár.

Ildi

Pont én is így csinálom a cumi dolgot, megnyugtattatok!!

Steffi

Milyen foglalkozásra jártok?

Kép
gyorgyi33

Andi

Írj még egy privit mert véletlen kitöröltem és én nem tudom hogy an kell, csak úgy tudok visszaválaszolni.

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?