A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Franyo Kép

Az Árdkád mosdóval nekem is van sztorim. De az nem ilyen pozitív. Én is beálltam a 10 nõ után. Jött egy velünk egyidõs anya a kisfiával, aki már majd bepisilt (a kicsi). Elõre kéreckedett, mondván már nem sokáig bírja a gyerkõc. Egy nõ beszólt, hogy "mi se"... Nem volt tahó... Szóval csak elém tudott beférkõzni, és mikor már bent voltak a wc-ben, kb. 20 másodperc után már kint is voltak. Kérdeztem is, hogy ilyen gyors volt? Erre mondta, hogy a nadrágba ment. Szóval a szokásos hülye emberek, akik szarnak másokra... Bocsi Kép

myssnia
30+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Norka, bocsi, lehet, hogy már írtad, de melyik 3D UH-n voltál? Egyébként gratulálok a leányzóhoz, az enyém is hatalmas rugásokra képes, de csak ha úgy tartja kedve, máskor meg lapít csendben, hogy az anyja halálra ijedjen... KépKépKép
Franyo
29
franyo

Sziasztok!

Norkini: gratula a leányzóhoz, ez már biztos?

Bevásárló közpojtokról csak annyit, hogy én tegnap elött voltam és egy nõ majdnem fellökött annyira sietett valahova, még szerencse, hogy a férjem velem volt és jó alá rugót a nõ alá aki majdnem elesett, de azt se mondta, hogy bocs.

Orsoly: Mi volt a vizsgálaton, remélem minden okés volt.

Timicit én is nagyon sajnálom, remélem nem lesz vele semmi baj.

Lányok én is egy kis drukkot szeretnék tõletek kérni mert szeretném ha karácsonyra megszületne a kisfiam, de sajna még a méhszáj zárva és nagyon hátul van. Kérlek drukkoljatok, hogy kinyiljon és a jövõhéten megtudjon születni, és akkor karácsonykor itthon lehetnék vele. Elõre is köszönöm, remélem segíteni fogtok drukkolásban.

K: Sajna nekem minden alkalommal találnak a vizeletbe fehérjét de nekem a vesém miatt azt mondták örökletes és nem tudnak vele mit csinálni. Nyugodj meg nem lesz komoly szerintem.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
38+1
andy78

Myssnia!
Hát igen, sajnos a többség ilyen Kép, én is ezt tapasztalom, azért is írtam le, hogy pozitív példát is lássunk. Mondjuk, a nô helyében azért is elôre mentem volna, szegény...
Franyo
franyo

Norkini:
gratula a lányodhoz Kép. Amúgy nekem kimondottan az alacsony lányok tetszenek, pedig jómagam 190 cm vagyok Kép. Hayimmama is 170 alatt van. Jobbulást Kép!

Hayimpapa (37+5)

Hayim Apuka
hayimpapa

Andy, drukk máris megy!!!!!!!!!!!!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Puszi
Franyo
franyo

Sziasztok!

Zsuzsi!
Orulok, hogy szerencsesen megerkeztetek, szerintem a tali nagyon jo otlet, szivesen elmennek.

Andy!
Fogalmam sincs, hogy mikor szulok, mar teljesen osszezavartak ezekkel a datumokkal, meg a kinyilasommal.
Holnap talan megtudok vmi kozelebbit.
Udv
Kakukkfu
38
kakukkfu

Szép Jó Estét Kívánok Mindenkinek!

Remélem mindenki jól van ezen a hídeg téli napon.
Most pont Bachot hallgatunk a babóval, nagyon megnyugtató zene.

Lányok valahol olvastam, hogy az utolsó 10 hétben nem ajánlott háton feküdve aludni, mert a saját szervecskéidet nyomja a babó. Igaz ez?

Az Én kedves anyósom, már most kezdi, hogy az elsõ pár napban csak hagyományos textil pelenkával lehet pelenkázni... Biztos nem akar rosszat, de úgye nem igaz...

Képzelsétek teljesen kiakadtam hétfön délután megyek az Örsön le az aluljároba, és egy bunkó lelökött a lépcsõrõl, még az volt a szerencsém, hogy 2 fok volt még hátra, így csak a térdemre estem, ja másik senki sem segített feltápászkodni... Milyenek ezek az emberek nem hiszem el, hogy ide jutunk.

Valamelyik nap a fõnökasszonyom úgy felidegesített a hülyeségével, hogy fél óráig remegett kezem lábam, a pocaklakó is teljesen bekeményedet...Jól megilyedtem, így vigyázzatok nem ér meg ennyit a munka....Ja és márc 1 re vagyok kiírva, és még kérdezi, úgye februárban is dolgozol?
Bár a munkával nincs gond, csak a bejárás Kõbánya-Budaörs kicsit sok. A munkát szeretem csinálni.Csak ne kellene 5kor kelni..

Vigyázzatok magatokra.
Manó2
29+3 (ha jól emlékszem)
manó2

Andy,
egy kis biztatas: engem egy CTG alkalmaval meg is vizsgalt a dokim, teljesen zart volt a mehszaj, aztan 2 nap mulva elment a magzatviz, 2 ujjnyira voltam nyitva ekkor, es 2 es fel ora mulva megszuletett a lanyom, mindezt elsobabaskent. Mondjuk azt a 2 orat nem kivanom senkinekKép. Szoval remenykedjKép
-Afonya
Névtelen

Sziasztok,

mar orak ota olvasom a mult het ota bepotyogott termest, azota nem jartam itt...Kép

Koszonom az erdeklodest, Leszter, Kangi, Franyo, jol vagyok, csak sokszor erzem azt a nyilallo-szeru erzest ott alul, ezert megprobalok tobbet pihenni es nem ulni egyaltalan autoba. Azt hiszem, a mehszaj nyilhatot egy kicsit tovabb, de majd jovo heten a dokim megmondja.

Tul vagyok egy ceges bucsuztaton, aztan megunnepeltuk Kispapival az 5. eves megismerkedesi evfordulonkat, babaztam egy kicsit a hugom kisfiaval, sutottem mezeskalacsot es csinaltam egy mezeskalacs hazikot. Kép Ezen kivul tuleltem egy anyos latogatast is...Kép

Timici,
megy a drukk ezerrel +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Sajnalom, hogy nem johetsz ki a korhazbol karacsonykor se, es remelem, a babad majd hamar feledteti Veled ezeket a nehez heteket. A korhazi latogatast betervezem, de inkabb csak azutan, ha a dokim azt mondja, hogy nem nyilt ki a mehszajam...

Gombolyito,
drukk Gombnek! Bar ahogy olvasom, jol erzi magat a sok baba kozott?! Lehet, hogy nem is kell Ot sajnalni? KépKép

Andy,
neked is drukk-drukk, legyen meg a babad karacsony elott! KépKép

Norka,
gartula a lanykahoz! KépKépKépKép

Zsuzsi,
az nagyon jo, hogy epsegben hazaertetek! Kép A baratnomet a 30. het utan nem engedtek fel a repulore, ill. nem adtak neki el repjegyet. Kép Behuztad a pocidat a beszallaskor? KépKép

Leszter,
tok sokat gondolkodtam azon, honnan is johet Neked az a cucc. Ha a mehedbol jonne, akkor azt UH-n egyertelmuen latnak. (Baratnomnek pici pottyos volt az UH-n a magzatviz, ebbol mondtak meg neki, hogy beverzett. De ok azota teljesen jol vannak, es kitisztult a viz is.) Szoval, ha ilyet nem lattak UH-n, akkor az inkabb a huvelyedbol jon, mint a mehedbol, nem? JA, es kivancsi vagyok, mit irsz majd a 4D-s UH-rol. Kép
Emlekeim szerint a mi 13. heti UH-nk 3D-s volt, az orvos kimerevitett egy kepet 2D-ben, es abbol csinalt a szgep 3D-s allokepet. A 27. heti 4D-s volt, ott nem allokepbol, hanem mozgokepbol volt a 3 dimenzio, igy lathattuk eloben a mozgasat is KisGombocnak. Kép

MAno2,
nem hiaba vanank a newborn feliratu eldobhato pelenkak....KépKép

Pusszantas,
Gombóc
33+4
gombóc

Sziasztok,
Kispapi segitsegevel tettem fel uj kepeket a profile-omba. Ott van a mezeskalacs sutogetesrol, a hazikorol es a kesziteserol is kep. Az olemben a kissrac a hugom kisfia. Kép
Sajnos, Kispapi ugy dontott, O nem akar itt szerepelni, ezert nem hagyta, hogy kozos kepeket tegyek fel. Kép
Jo ejt,
Gombóc
33+4
gombóc

Sziasztok!

Lanyok, most egy kicsit faj a hasam, alul, ugy huzodik az egesz, mintha fel lennek fujodva vagy ilyesmi. Ugye ez nem gond? Remenykedem, hogy csak a szalagok nyulnak, de azert aggodom is egy picit. Irjatok valami biztatot leeeeccci! Azt meg mar napok ota akarom kerdezni, hogy sokszor kell pisilnem, es neha csak egesz keveset tudok, ugye ez is normalis, es nem felfazas? Nem csip, nem faj, de neha meg utana is egy kicsit ugy erzem, hogy feszul a holyagom, aztan hamar elmulik mondjuk... Bocsi hogy a vegetativ funkcioimmal szorakoztatlak Titeket, de ha egyszer ilyen hulye aggodos vagyok...
Megyek is jo meleg vizzel zuhizom egy kicsit a hasam, az biztos jot tesz!Kép

Manocska,
Hat ez eleg kinos lehetett... Es mondott valamit a fonokod?

Norkini,
Gratula a kislanykahoz!Kép

Jo ejt:

Leszter
22+6
leszter

Sziasztok!

Kishírek tájainkról.

Timici jól van, meglepetést nem tudtam okozni, hogy megjelentem, mert Zsuzsi pletyizett.

Nekem lett igazam. Prücsök úgy lány, mint az apukája, vagy a tesója. Egyébként egészséges, méhlepény jó helyen.

Eddig nem tudtam a saját jelszavamat, azért nem sikerült a profil, de majd most.

Andy! Drukkkkk. Írtam a receptet...

K!
Vizeletfehérje:
-lehet a labor hibája,
-lehet, hogy szennyezõdés került bele, pl hüvely és környékérõl,
-lehet a húgyhólyagban, pl fertõzéstõl,
-lehet, hogy nem tökéletes a szûrõrendszer a vesédben, ezért átcsúsznak a viszonylag nagy fehérjemolekulák is.
Hogy melyik, azt az ismétlés és a kivizsgálás tudhatja kideríteni.

EDA=epidurális anaesthesia. Spinál az más. Részletek az mp válaszol kérdéseitekre topikban. A réges-régi archív elején.

Snoopy
18+3
snoopy

Sziasztok!

Sajnos nem volt idõm visszaolvasni, és lehet, hogy már nem is lesz. Szóval ma voltam orvosnál, és majdnem leszédültem a vizgálóasztalról, mikor közölte, hogy max. 3-4 napon belül szülünk. A méhszáj bõ 2 ujjnyira ki van nyílva, a méhnyak megrövidült. Hát, lehet, hogy mostanában nem jelentkezem, de azért majd tudatlak a fejleményekrõl. Jaaaaaaaj, úgy izgulok!!!!!! Szorítsatok!!!!!!! Ráadásul pénteken lenne az utolsó vizsgám. Még ha ki is tartunk addig, nem tudom, hogy elmenjek -e?

Na, most megyek vissza még egy kicsit izgulni.

Üdv
Tüni
tüni

Leszter,
en a terhessegem kezdetetol allandoan pisilni jarok. Kép Csinaltak tenyeszteses pisitesztet is, negativ lett, no baci. Nem faj, szur, csip, csak mennem kell es sokszor az az erzesem, hogy nem jott ki minden, ezert egy pisiles is negyed oraig szokott nalam tartani. Kép
A dokim szerint Gombocka nyomogathatja a holyagomat, valoszinuleg ettol van.

HA nagyon aggodsz, kerd meg a dokidat, csinaljon tenyeszteses vizeletvizsgalatot, de szerintem Nalad is ugyanaz a helyzet, mint nalam. Kép

Jo ejt!
Gombóc
gombóc

Leszter Kép

Ami miatt aggódsz, az mind természetes dolog. Szerintem. Úgyhogy nyugi. Kép

myssnia
30+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Norkini!
Gratula a kislányhoz! Kép

Manó2!
Tényleg jó, ha nem fekszel a hátadon. De állítólag az anyuka hamarabb megérzi, hogy mikor nem jó, mint a baba.
Anyósodtól meg kérdezd meg, hogy akkor a kórházakban miért eldobható pelenkát adnak az újszülötteknek? Kép

Andy!
Drukkolunk! Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok ujra!

Na visszaolvastam az esti termest.

Andy,
Drukkdrukkk!++++++KépKép

Mano2,
Hat ez nagyon durva, amit leirtal... Hihetetlen, hogy milyenek az emberek.Kép Meg szerencse, hogy ugyesen estel, es nem lett semmi bajod.
A fonokod megis mit kepzel magarol? Szerintem nagyon fontos, hogy eleget pihenj, nem tudsz inkabb otthon maradni? Nagyon rossz lehet 5-kor kelni, bar en is csinaltam egy evig (na jo, fel 6-korKép), de ezt babaval a hasadban?

GombocKép
Jaj de orulok, hogy megkerultel, mar fel akartam hivni Kataat, hogy nem tud-e Rolad. Remelem, nem a mehszaj nyilasat erezted, es a dokibacsid megnyugtat a jovo heten. Rad is radferne mar egy kis nyugi...
Sajnos az nem igaz, hogy UH-n nem lattak semmit, mert a 15. heten talaltak egy veromlenyt a placenta es a mehfal kozott. Szerencsere ennek a merete mar csokkent, es remenyeim szerint a ver mgalvadt es az egesz szervulni kezdett mar azota, de ez az, ami miatt nem merem fel vallrol venni ezt a trutyizast. De en is remelem, hogy nem belulrol jon.
Nagyon jok a kepeid, az a mezeskalacs haziko meg egyenesen szuper! Jo volt ujra megcsodalni az eskuvos kepedetKép
A 3D-rol majd beszamolok, egyebkent reszben a Te ajanlasod alapjan dontottunk a Hattyuhaz mellett!Kép Tenyleg, be lehet ott allni a parkolohazba?

Snoopy,
Gratulalok a kisfiuhoz!Kép
Varjuk am nagyon azokat a kepeket!

Tuni,
Szerintem a vizsgaval ne torodj most, biztos el lehet halasztani, inkabb lazits, elvezd az utolso napokat!Kép
Nagyonnagy drukkkk!!!!+++++++++++++KépKépKép

Timici, Gomb,
Kitartas!!!!!KépKépKép

Myssnia, GombocKép
Nagyon koszonom a megnyugtatast!Kép

Puszi:

Leszter
22+6
leszter

Sziasztok!

Írt Zsuzsi megint sms-t. Kérdi, hogy kinek lenne kedve együtt tmeglátogatni a Timicit? Szerintem nagyon örülne. Kép
Ha valaki benne van, akkor írjatok idõpontot.

myssnia
mingyááá 31
myssnia
Budapest XI. kerület

Manócska,
El is olvasta a fõnököd? Mert ha csak ránézett nem biztos, hogy leesett neki. Egyébként nem aggódj emiatt, úgyis kiderül egyszer.

Manó2,
Hát ezt (lépcsõs eset) azért nem gondoltam volna. Felháborító!
Otthonról nem tudsz dologzni? Persze, csak akkor, ha te akarod. A munkáltatónak ilyenkor már nincs túl sok beleszólása, a baba és te vagy a legfontosabb.

Andy, Gömbölyû, Timici, Tüni,
Drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk!

Norkini,
Gratulálok a kislányhoz.

Snoopy,
Nektek pedig a kisfiúhoz.

Leszter,
Szerintem is normális. Nekem is szokott hasonló érzésem lenni.

Gombóc,
Ügyes vagy, szép lett a mézeskalács házikó.

Maci_2
22+2
maci_2

Norkini!
Gratula a kislányhoz, mi lesz a neve?

Snoopy!
Nektek is gratula a kisfiúhoz (nálunk is második fiúcska lesz), és a neve?

Gombóc!
Nem tudnád nekem e-mailben elküldeni azt a mézes receptet? Nem a házikóét, hanem a sütiét. (Lehet, hogy ugyanaz a kettõ?!) Szóval köszi elõre is.

Mindenkinek akinek szüksége van rá valamilyen okból, megy a drukk!!!!

Lányok, én most rendeltem meg az elsõ dolgot, ami a babónak kell. Olyan fura érzés, hogy most már neki is vásárolok. Azt még nem tudom, hogy adom be a férjemnek, mert most valamiért õ nagyon babonás lett, és azt modja, hogy mindent csak az utolsó pillanatban vegyünk meg, de hát nem bírtam ki. Szóval rendeltem 4.900 Ft-ért (postaköltséggel, mindennel együtt) egy kötözõs babahordozó kendõt M-es méretben, és már hétfõn, vagy kedden meg is kapom. Ha érdekel még valakit a telefonszám, akkor szívesen megadom. Nagyon aranyos volt a hölgy, akitõl rendeltem.

Sziasztok
buksicica
21+1
buksicica

Joreggelt!!! Kép

Vegre ugy ebredtem,hogy semmi bajom, csak kezdek megfazni! Kép

Franyo
Pecsett voltunk a klinikan 3D-n. Kazival 1utt volt 5E.Ft.

Andy
Hat amennyire UHrol biztos lehet, annyira biztos! Kép Ugyan a doki nagyreszt telefonalt kozben es nekunk mar nem tudta megmutatni,hogy nincs kukija, mert addira megfordult....de gondolom, csak ugy a levegobe nem mondta volna!
Drukkolok,hogy lassan meginduljon a pici babad! Tenyleg jo lenne ha otthon karacsonyoznatok!!! Kép

Haympapa
Szerencsere Apa is a pici lanyokat szereti. Mellette mindig jol eltunok! De nagyon buli! Kép

Mano2
Ne hagyd magad. A fonokoket ugy ahogy vannak le kell razni! (Mondom en, aki 2 napja ugyanazt jatszotta mint TE....Kép )

Leszter
Szerintem most no nagyot a hasad. Legalabb is nekem olyan 22-23ik heten nott egy jo nagyot. Es nekem is huzodott, igaz csak par napig!

Buksicica
A babakendo tuti jo dolog! Mi is vettunk, majd meglatjuk mennyire valik be, de azt mondjak a tapasztaltabbak,hogy megeri! Kép
A leanyzot Jazminnak fogjak hivni. Kép

Lanyok!
TEgnap megvolt a hangverseny. Ugy osszeszedtek magukat a gyerkocok (90%), hogy el sem hittem,hogy ezt igy is le tudjak fujni! Kép Jo,hogy ezen is tul vagyunk. Mar csak jovo7en megyek be a suliba, de mar csak bulizunk. No melo! Kép

Na befejezem a csut. reggeli regenyem!

Norkini
23+5
norkini

Sziasztok lányok!!!!!!!!

Elõször is köszönöm nektek a sok gratulációt, mert nagyon jól esik, és a táblázatban is már bent vagyok, ami szintén nagyon jó. köszi Pocok Kép

ANDY,Kép neked meg szeretném köszönni, hogy leírtad a többieknek, hogy mi van velem, és pláne azt, hogy bejöttél hozzám, nem is tudod, hogy mennyire örültem neked ( talán azért mert ki voltam purcanva ), ez egy igazi kellemes meglepi volt, és még1x köszi!!!!!!!!KépKépRemélem nálad is minden rendben van.

BuksicicaKép
Akartam neked is SMS-t küldeni, de itthon hagytam a telcsi számod, nem írtam be a mobilomba, ezért bocsi. Jó pocakosodás, aztán majd emilezünk.

Zulu,
Gratulálok neked, és a könnyû szülésedhez!! Egyformák a babáink 1cm híján!!!!!

Ahhoz képest, hogy elsõ szülésem volt, azt mondták, hogy könnyû és gyors volt. Hát, pedig én akkor nagyon brutálisnak és nehéznek tartottam, le is írom nektek, amíg Zsófi alszik ( már reggel 8:30 –as szopi óta )

Szóval: 3-án, kedden bementem a kórházba, és mondta a dokim, hogy nem indítja még meg, hanem várunk 1-2 napot a kórházban, és majd utána.

Aznap este 23 órakor kezdtem érezni az „igazi” fájásokat, amik 5 percesekkel kezdõdtek. 20 perc után elmentem pisilni, amikor is elkezdett fojni belõlem a vér. Gyorsan lementem a szülõszobára, ott megvizsgált az ügyeletes doki és CTG-re raktak. Ekkor 1 ujjnyira voltam csak kitágulva. Elég gyorsan 3 majd 2 percesek voltak a fájásaim. Hajnali 2-kor behívtam a férjem, és 3:30-kor felhívtam az orvosom, hogy jöjjön. Ekkor már 2 ujjnyira tágultam. Utána borotválás,beöntés, vajúdás a WC-n, séta, burokrepesztés, vajúdás a labdán, aztán oldalt feküdtem, de akkor már iszonyúan fájt, a férjem és az orvosom masszírozták a hátamat. Férjem nagyon jól bírta a dolgokat, fogta a kezem, simogatott, és jól esett nagyon, szükség volt rá, hogy velem legyen! Ekkor már 1 percesek jöttek, és bõ 3 ujjnyira tágultam. Mivel nem kaptam fájdalomcsillapítót mondtam, hogy már nem bírom, és a kaptam egy kábító szurit. Aztán jöttek a tolófájások, ami elég gyorsan ment már, kb. 10-20 perc lehetett. 3 szakaszban kellett nyomni 3x, és aztán egyszerre kicsusszant Zsófi baba 6 óra 38 perckor. Kicsit vágni kellett a gátamat, és Zsófi be is repesztette A szemem kicsit bevérzett, ami azóta is piros, és a gátsebem is fáj, de szerencsére felszívódó a varrat, legalább varratszedésre nem kell mennem. Én a születése pillanatában is nagyon szépnek láttam, és mikor még nem vágták el a köldökzsinórt rárakták a pocakomra. Utána elvitték fürdetni, lemérni, és a férjem is ment a picurral. Addig a dokim összevart. Varrás után a dokim hozta Zsófit tiszán megfürdetve pólyában, és rárakta a mellemre. Egybõl elkezdett szopizni, és szerencsére azóta is úgy szopik, mint egy búvárszivattyú. Az orvosomnak nem lehetek elég hálás, mert annyira rendes volt velem, hogy szinte hihetetlen, hogy léteznek ilyen emberek. Nemcsak a szülésem alatt, hogy segített masszírozni, odahozta a picurt, hanem mert az utána való napokban minden nap meglátogatott, megmutatta hogyan kell szoptatni, „megfejt”, sokat beszélgettünk a táplálásról, az intim tornáról, stb…..

9-én, hétfõn jöttünk haza a kórházból. Mondhatom, hogy igenis jól éreztem magam bent, és ha legközelebb szülök, akkor is a Schöpf-Méreibe fogok!!!!! A tapaszatalataimat majd a Schöpf-Méreis topicba írom majd le, ha lesz egy kis idõm.

puszi nektek és további jó pocakosodást, lassan átmegyek az "elsõ napok Topicba"

Brokkoli és az 1 hetes Zsófi
brokkoli

Sziasztok!

Kendõ ügyben hadd ajánljam nektek Lieselt, itt a babaneten megtaláljátok, a fõoldalról linkelõdik az õ kendõjük is. Jó fej csaj! Kép

Manó2:Háton fekvés: azt mondják, hogy valami fõ vénádat nyomhatja a baba, ezért nem ajánlott. (hasonló okból a jobb oldal sem túl preferált, inkább a bal a javasolt, merthogy ez a véna kicsit inkább jobbra van) De: ha tényleg nyomja,akkor te magad fogod elsõnek érezni, hogy nem jó neked az adott pozíció, sokkal elõbb, mintsem bárkinek bármi baja származna belõle.
Anyós: jól kezdõdik...lesz még pár bölcs tanácsa? Légy vele türelmes, ajándékozz neki valami irodalmat a friss babás szokásokról! Természetesen nem kötelezõ az elsõ napokban a textil. Egyébként vannak babák, akik nem bírják az eldobhatós pelusokat, csak a textilt! Nem az elsõ napokban, hanem egyáltalán...

Szoptatás és fogyás: nem törvényszerû, de azért olyanok is vannak, akik fogynak közben! A dolog egyszerû, amíg szoptatsz, addig nagyobb a kalórialeadás. Kérdés mennyi az egyéb leadás és a felvétel. Azaz ha semmit nem mozogsz napközben, és szoptatok címmel rengeteget eszel, akkor nem fogsz fogyni. De ha egész nap lótsz-futsz, plusz enni sincs idõd a baba mellett (ez sajna az elsõ idõkben gyakori) akkor fogyni fogsz. Én elsõ után egy év alatt +4-en maradtam -jutottam le, ikrekkel viszont -4-ig, azaz az elsõ gyerek elõtti súlyig, szintén egy évvel szülés utánra (pedig velük az elsõ gyerek elõtti súlyhoz képest kb 18-19 kg-nál voltam, és ebbõl a szülésnél "csak" 7-8 kg távozott).

Sziasztok:
Ildi (22+5)

Ildi
pildi

Halihó Kismamekok!

Brokkoli, köszi a beszámolót! Örülök, hogy minden rendben mentKépKép Jó babázást Zsófival!

Lányok, a hízás nagyrészt alkat kérdése is, meg azé a bizonyos mázlifaktoré..., ami nem azt jelenti, hogy hagyjuk csak felugrálni a kilókat zsip-zsup, de ha nem megy az irodalmi súlygörbe kialakítása, nem kell még a falnakmenniKép Ha már nem szopizik a gyerek, úgy sanyargathatjuk magunkat, ahogy jólesikKép Én sajna szopi alatt (miközben tornáztam is) szépen visszaszedtem azokat a kilókat, amit szülésnél leadtam, sõt... a mostani babót mégis 8 kilóval kevesebbrõl kezdtem, mint Danót, aminek egyre jobban örülökKép

Na pussz!
Zsófi (már 24 Kép)
Csucsuka

SZiasztok!

Norkini! Gratulálok a kislányhoz és gyönyörû neve lesz! KépKépKép És a koncertezõ gyerekeidhez is! Kép

Gombóc! Nagyon jók a képek, a házikó is, te is, az unokaöcsike is! Kép

Brokkoli! Na, jól elbõgtem magam a szüléseden! Kép Még egyszer gratulálok!

Leszter! A 3D-s UH-élményeidre én is nagyon kíváncsi leszek! Pisilnem pedig nekem is folyton kell, aztán mikor elrohanok, szinte alig csöpög valami! De épp ma lett kész a tenyésztéses vizsgálat, teljesen negatív Kép, úgyhogy csak a babó csücsülhet rajta! De tudom, késõbb még majd szurkálni, böködni és ugrálni is fog! Kép

Manó2! Az anyósok többnyire a huszonsokévvel ezelõtti tapasztalataikra alapoznak, és tapasztalatom szerint nehéz õket meggyõzni, hogy a gyerekápolás terén is változott némileg a világ! SZóval, jó, ha felkészülsz, hogy még jó sok mindenen fog kiakadni! Kép

Mindenkinek, aki kórházban van, otthon fekszik, hamarosan szül, és egyáltalán, akinek babó van a pocakjában: KépKépKépKépKép

Márti
14+2
márti

Brokkoli!
Még egyszer gratulálok Zsófi babához, nagyon ügyesek voltatok. Meg a jó szopihoz is. Várom az e-mailed.

buksicica
21+1
buksicica

Brokkoli!
En is gratulejson meg 1x! Kép Jo volt olvasni a tortenetet! Kép Tejci ezexerint van eleg es az alvas sem tunik nagy problemanak! Kép

Kangi merre jarsz?

Marti
Koszi! Nekunk is nagyon tetszik a Jazmin nev! Kép

Norka
29+5
norkini

Brokkoli,
Köszi, hogy leírtad a szülésed történetét. A felszívódó varratot külön kell kérni?

A decemberi Kismamában olyan tornagyakorlatok vannak, amit a babával együtt lehet csinálni (miután tudja tartani a kis buksiját). Szerintem nagyon édes és ötletes.

Segítsetek, adjatok tanácsot. Az elõbb a fõnököm azt mondta, hogy gondolkodjak el rajta, hogy meddig akarok otthon lenni a babával, mert akkor annyi idõre vesz fel helyettem valakit. Mivel az elsõ lesz fogalmam sincs milyen lesz. Persze a babának az a jó, ha minél tovább. Az anyagiak miatt (kispapa tanár) eddig úgy gondoltuk, hogy kb. 1 év múlva vissza kellene jönnöm. Viszont olyat is említett a fõnököm, hogy a GYÁS (fél év) után betegszabira menjek, mert úgy jobban járok. Errõl mi a véleményetek, mennyire legális és meddig lehet húzni?
Várom a véleményeket!

Maci_2
22+2
maci_2

Norkini:
egyetértek pároddal Kép. Persze egy 185 cm-es lányt is lehet szeretni (meg sok kedves 180 cm feletti lányismerõsöm van), de nekem õk mindig olyanok voltak, hogy nem tudtam rájuk NÕként nézni. Egyik haverom meg "nem áll szóba" 180 cm alatti lányokkal Kép. Én úgy vagyok vele, hogy éljenek a pici lányok KépKépKép.

Brokkoli:
még egyszer gratula, és köszönjük a beszámolót. Reméljük nekünk is sikerül a szülõorvosunkat kifognunk (aki most van, azt nagyon szereti a párom, de gyakran jár külföldre, és nagyon sok paciense van). Jobbulást kívánunk!

Mindenki:
ma voltunk NST-n, és azzal riogatták a párom, hogy holnap vissza kell menni, mert "egyenes" a szívfrekvencia. Megnéztem az eredményt, és az elõzõ NST-vizsgálattal szemben azt látom, hogy a kilengések nem túl nagyok, csak picik, és egy keskeny sávon belül van a mért érték. Mitõl lehet ez? Vagy hol lehet még utánanézni? Elõre is köszi a válaszokat!

Üdv: Hayimpapa (37+6)

Hayim Apuka
hayimpapa

Norka:
és persze gratula a Jázmin névhez Kép

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok lanyok!

Maci_2,
Koszi a megnyugtatast Neked is, akkor ezek szerint nem vagyok egyedi eset.

Norkini,
Orulok, hogy jol vagy! A megfazasra meg tudod, forro mezes tea, sos vizzel oblogetes, es elmulik!Kép
De jo Nektek, hogy "csak" 5e volt a 3D UH...
Jo lenne, ha igazad lenne, es none egy nagyot most a hasam, karacsonykor mar azzal szeretnek vagizni a rokonsag elott!Kép
Latod, megmondtuk, hogy jol fog sikerulni a koncert! Gratula!Kép

Brokkoli,
Nagyon szep volt a torteneted! Meg egyszer gratulalok Zsofihoz, es sok boldogsagot kivanok Nektek!Kép

Marti,
Koszi Neked is a pisilos beszamolot, es persze, irok majd a 3D-rol.Kép

Kangi hol vagy? Minden ok?

Puszi:

Leszter
23KépKép
leszter

Noriki,
gratula a pocaklakó lánykához:o)))))

Franyo,
tudom, hogy meg fogják elõbb-utóbb tudni a babót, csak még nem akartam.
Ti mikor mondtátok meg a melóhelyeteken?

Leszter, Maci2,
nem tudom, hogy elolvasta-e, nem mondott semmit, de az egész oldalon tök nagy betûkkel többször is szerepel a mama, baba szó, így csak ránézésbõl is gondolhatja, hogy nem csak úgy olvasgatok ilyet:o)
azért szerintem nem hülye a fõnököm, és selytheti, mi van, csak tapintatos, hogy nem szólt:o))))))

Gombóc,
nagyon ari lett a mézeskalács házikó, már alig várom, hogy legyen valaki, akivel majd együtt gyárthatunk hasonlókat:o)))))))))))

Manó2,
nagyon vigyázz magadra, tudod általában csak magára számíthat az ember! Remélem a térdeden nem lettek nagy kék foltok!

Brokkoli,
tök jó, hogy azt írtad, hogy jó volt a shöpiben szülni, mert én is valószínû ott fogok. most jól megnyugtattál:o)))
ja, és persze könnyeket csalt a szemembe a történet:o))))))))
még egyszer sok-sok örömet a babóval:o))))))

Na, mire legközelebb jelentkezek, már bekötik a fejem:o)))))))
viszlát boldog leányévek:o))))))
aki ráér drukkoljon, hogy minden klappoljon szombaton, bár a gyûrûk csak holnap estére lesznek meg, de remélem még idõben!!:o)))))))
Hétfõn jelentkezem a képekkel:o)
Pusz:
Manócska
11+1
Manócska

Sziasztok! Kép

Úgy néz ki, hogy holnap du. benézünk Timicihez. Akinek jó az idõpont, és volna kedve, akkor gyertek. Egyébként Zsuzsiról is van hír:

"Epp a korzetinel ulok!Egesz nap dokikhoz rohangaltam,pedig jol vagyok-csak a baba faros!Ugy elkeseredtem!Meg a vegen csaszar lesz!Kép "

Szóval ennyi a hír.

myssnia
31
myssnia
Budapest XI. kerület

Hiába várom a véleményeket, tapasztalatokat, tanácsokat.KépKép

Manócska,
Én a fõnökömnek kb. a 12-13. héten szóltam, mert néha hamarabb kellett elmennem. De megkértem, hogy még ne mondja másoknak (a problémák miatt). Nagyon rendes volt, tényleg nem szólt senkinek és mindenben támogatott. A többiek a 16. héten tudták meg.

Maci_2
22+2
maci_2

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, remélem segíteni fog.

Áfonya: Akkor neked könnyü szülésed volt örülök neki remélem én is igy leszek. Köszike.

Brokkoli: Nagyon örültem neki, hogy nem zavartalak és, hogy örültél nekem, nagyon szép a lányotok, remélem azóta is minden a legnagyobb rendben van.

Manócska: megy a drukk, hogy minden rendben legyen az esküvöddel. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és várjuk a képeket..

Képzeljétek tegnap voltam a védõnõmnél és megkérdeztem tõle, hogy miért nem néztük a baba szívhangját erre a válasz, hogy nem értenek hozzá és különben is elromlott a gép amivel régen nézték. Ezt elmesélem a kórházba is kiváncsi vagyok, hogy mit fognak hozzá szólni, mert hogy ott kérdezték megtõlem, hogy mikor nézte a védõnõ utoljára mire én kiakadtam, hogy miért azt kellett volna?, erre azt válaszolták, hogy igen. Nagyon meglepõdtem rajta, meghát tegnap a védõnõn is. Nem tudom a kisbabámhoz is igy fog érteniKépKépKépKép

Kakukkfu: Mi a helyzet mit mond az orvosod a nyított méhszájra? De egyébként szerintem jobb, hogy most már nyítva vagy és nem aznap fogsz csak kinyilni amikor megindul a szülés. Én nagyon reménykedem benne, hogy van rá esély hogy együt szüljünkKépKépKépKépKépKépKép Mikor kell menned CTG-re? Ha jól emlékszem akkor ma voltál vagy nem? Írd meg mi volt nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit mondtak.

Na jó mostmár befejezem.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a drukkolást.

Sziasztok
Puszi
Andy
38+2
andy78

Maci 2

A babával legalább 2éves korig szokás otthon maradni, de ha megtudod oldani a dolgott akkor jó. Nem tudom, hogy a táppénzel vagy a gyedel járnál e jobban. Én egyéni véleményem, hogy 2éves koráig nem megyek vissza dolgozni. Akkor már érdemes beadni bölcsibe de fenáll a rizikó, hogy nem fogja birni, kevés gyerek birja a bölcsit. De ez tényleg saját vélemény.KépKépKépKép

Remélem más is leírja a véleményét, vagy a tapasztalatait.

Szia
Andy
38+2
andy78

ManócskaKép
szombaton gondolok rátok, nagyon szép esküvöt kívánok!!! Kép Kép

Maci 2,
ezt most kell eldöntened? Kép Honnan tudjad elöre? Nem tudok mit mondani, nekem is 1. baba lesz. 12-15 hónapos kora talán az a minimum, amit jó Vele otthon lenni. (?)

Brokkoli,
nagyon köszi a születéstörténetet, nagyon szép volt. Kép Sok boldogságot Zsófival.

Ildianyu Kép
gratula a pocaklakóhoz, boldog és problémamentes babavárást!

Norka,
gratula a kislányotokhoz, és a koncerthez. Mi nem akarjuk megtudni a nemét a születéséig, legyen meglepetés.

Zsuzsi,
farfekvéses?! Hisz hétfön még mindent rendben talált a szülésznöd. Lehet, hogy a repüléstöl fordult meg, és akkor az is lehet, hogy a visszaúton visszafordul? Reméljük, hogy így lesz. Drukk-drukk! Timicit üdvözlöm és türelmet a hosszú kórházi léthez.

Tipu,
megint eltüntél...írtam mailt, de még irok majd bövebben.

Gombóc,
nagyon jók a képek!! Csini vagy mindegyiken. A másodikon éppen mit csinálsz? Barlangászás utáni pihi? Kép

Velünk nem történt semmi különös, szerencsére.

Pussz
Pálma
19+6
pálma

Sziasztok,

Brokkoli,
meg egyszer nagy-nagy gratula, és koszi a beszamolot! Kép

Leszter,
a parkolohazat sajnos nem tudom. Kép Azt viszont igen, hogy nem a Szena ter feloli fobejaraton kell bemenni a Hattyuhazba, hanem ott oldalt abban a kis utcaban, ahol a Nagymama Palacsintazoja van. Mi a benzinkut melleti kis utcak egyikeben parkoltunk.

Norka,
gartula a gyerkocok koncertjehez! Kép Latod, hogy osszeszedtek magukat?!

Manocska,
Sok-sok boldogsagot! Kép Es bakinelkuli, szep idos, sirasmentes eskuvot kivanok! KépKépKép

Buksicica, es akit meg erdekel a mezeskalacs:
a mezeskalacs receptje nagyon egyszeru, vettem egy Kotanyi Mezesutemeny fuszerkevereket a boltban, annak a hatuljara van rairva a recept, minden hozzavaloval egyutt. (Sajnos, fejbol nem emlekszem mar ra. Kép ) Mar 2. eve gyulunk ossze a lanyokkal karacsony elott, visszuk a hozzavalokat, es kozosen elkeszitjuk a mezes sutiket. Iden annyi alapkeverek megmaradt, hogy nem engedtem, hogy kidobjak, elkertem, es abbol lett itthon a haziko. KépKépKép
(JA, a tavalyi fuszerkeverekes zacsin mas recept van mint az idein, de most kiproaltuk mindkettot, es egyforman fincsik. Kép Meg egy tudnivalo, a kisutott sutiket femdobozban, nehany almaszelettel egyutt 1-1,5 hetig kell lezarva tarolni, ennyi ido alatt puhulnak meg.)
Jo sutogetest! KépKépKép

Mano2,
durva ez a lepcson lelokosdi...KépKépKépKép

Andi78 Kép ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok,
Gombóc
33+5
gombóc

Palma, koszi, igen, azon a kepen barlangaszas utani "elegem van minden barlangbol, soha nem megyek tobbet" eleterzes arad szet az arcomon. KépKép Akkor meg befertem szuk helyekre is, ellentetben a mostani keruletemmel....Kép
Gombóc
gombóc

Maci_2

Beleolvastam a topicba és a TGYÁS-sal kapcsolatban válaszolok neked.

Én idén júliusban szültem az elsõ babámat, és utána én is TGYÁS-on vagyok, ,mint a legtöbben. Nálunk lehet úgy csinálni, hogy a tgyás után, ami nekem dec 16-án lejár, kiveszem a maradék betegszabimat, jövõ évben a megmasradt idei szabimat, aztán táppénz utána 1 hét szabi, aztán ismét táppénz. Így elég bonyolult, de mivel én tudok itthonról dolgozni, így februártól kezdek, így a picur sem marad egyedül itthon, hanem velem lesz, együtt dolgozunk.

A lényeg, hogy ezt a táppénz -szabi-táppénz vartiálást úgy kell csinálni, hogy a tb-nek ne tûnjön fel, hogy valaki túl sokáig van táppénzen, és még legális is. ezt nekem a melóhelyen ajánlották. Húzhatnám még tovább is, de mi így döntöttünk. Tehát nem kell rögtön gyedre menni, hanem lehet még így variálni, így pénz szempontjából is jó.

Üdv:
gumicukor és a 23 hetes Dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Egy dolog a kényes, hogy GYED alatt nem lehet kirúgni, míg táppénz alatt simán. Akinek nem 100%os a munkahelye, az gondolja meg jól.
Janka

Sziasztok!

Manocska,
En amint megtudtam, hogy terhes vagyok, rogton megmondtam a fonokomnek. Es aztan nem is dolgoztam mar, mert veszelyes lett volna. Eleg vacak erzes volt, lelkiismeretfurdalasom is volt, pedig a fonokom eleg sokszor atvagott, szoval nem kellett volna, hogy legyen!Kép
Nagyon drukkolok szombaton, de biztos gyonyoruek lesztek es minden siman fog menni. Sok boldogsagot, es erezzetek nagyon jol magatokat!Kép

Myssnia,
En csak udvozletemet tudom elkuldeni Timicinek, ugye atadjatok?Kép Es azt is, hogy tartson ki, es gondolunk Ra sokat, es boldog karacsonyt Neki!Kép+++++++++++++++++++++KépKépKép
Az jutott meg eszembe, hogy nincs esetleg valamelyikotok munkahelyen nyomtato? Mert Timici biztos nagyon orulne, ha kinyomtatnatok Neki a "friss" termest!Kép Nem akarok belekotyogni, csak eszembe jutott...
Zsuzsit is udvozlom, es drukkolok, hogy visszaforduljon az izgo-mozgo babaja, amikorra kell!Kép

Maci_2,
Nekem sincs tapasztalatom, de szerintem ezt csak kozben fogod tudni eldonteni...

Gomboc,
Az a placsintazo jo hely, lehet, hogy azt is meglatogatjuk? Kell egy kis kaloriadus kaja karacsony elotti nap!Kép

Puszi:

Leszter
23
leszter

Andy!

Igen, ma voltam, csinaltunk ctg t es uh t, ezek jok lettek, de vizsgalni csak hetfon fog, akkor kell megint mennem.
En is nagyon orulnek, ha egyutt szulnenk, de meg ne most rogton. Kép
Azt mondta a doki, hogy vegulis beindulhat, de kihuzhatom meg sokaig is.
A szulesznom sajnos megbetegedett. Kép

Hetvegen kesz lesz a lakasunk, mar nagyon varom.

Orsoly!
Milyen lett a flow?

puszi es drukk mindenkinek,
Kakukkfu
38+1
kakukkfu

Haliho!

Hayimpapa: mi ezt minden ctg-n eljatszuk. Ilyenkor alszik a baba, nem mozog es a szivhang nem ugral. Engem allandoan flowmetriara kuldenek emiatt, ellenorzik a koldokzsinorban az aramlast. De ne ijedjetek meg, szerintem sok baba lapit igyKép

Szoval ma voltam ctg-n, amelynek a vege ujabb flowmetria lett. A gyerkoc nem valami szofogado a pocakomban, kivancsi leszek, idekint mas lesz-eKép Szoval a flow jo lett, a baba viszont hatalmas (a doki annyit mondott hogy tobb mint 3 kilo!), a feje meg meg nagyobb (bpd: 99mm). Ha meg tovabb no a fejecskeje, eskuszom csaszart kerekKép A mehszajam total zart, a szulesznom vizsgalt meg, alig erte el, meg is kinzott kicsit...De ugy tunik, nem szulunk egyeloreKép Ennek most orulok, de azert mondta hogy jo lenne ha nyilna egy kicsit, mert ilyen mehszajrol indulni a szulesnek nem epp leanyalom...Kép

Drukk megy Timicinek, Tuninek, Gombnek, meg akinek meg szuksege van raKép

Pusza: orsoly 36+5
orsoly

Sziasztok!

Gombóc!
Tényleg nagyon jók a képek. OFF: melyik barlang akasztott ki ennyire? Nekem a istvánlápa után volt annyira tropára verve a térdem, hogy így néztem volna, ha nem éppen Zoli miatt habzott volna az ereimben a saját gyártású elbájolásra termett amfetaminszerû anyag KépKépKép
ON
A képek mint kiderült még a fényképezõgépben vannak, de mindjárt kimentem õket...

Megyek elõkeresem.
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Ha mentek Timicihez, udvozlom, es kitartast kivanok neki! Legyszi adjatok at!

Kangiiiii
Merre vagy??

Lanyok tettem fel 1 kepet Jazmin babarol a profilomba. De mivel eleg sok van,majd kitalalok valamit,hogy a tobbit is feltegyem valahova! Kép

Norkini
29+5
norkini

Ja meg egy kerdes! Eddig Timicinek kuldtem a kepeket a keptarba. Most kinek kuldhetem?? Kép

Jo ejt
Norka
norkini

Snoopy,
a Meteor barlang akasztott ki, elotte jo esos ido volt, es ez latszik is az oltozekemen. Kép Nekem is allandoan kek-zold volt az egesz testem es a terdem, a munkatarsaim mindig vigyorogva kerdeztek reggelente, ha nadragkosztumben jelentem meg, hogy most megint merre jartam...Kép
Kulonben Kispapi barlangasz, en egyeb nemnormalis hobbit uztem evekig es csak atkontarkodtam mas orultsegek fele...Kép

Timici meglatogatasat most egyenlore nem merem bevallalni, ha a jovo heten a dokim azt mondja, hogy maszkalhatok nyugodtan, akkor viszont megyek en is! Kép

Norka,
nagyon edes az a kep! KépKépKép

Leszter,
a rakott csokis palacsintat ki ne hagyjatok!!! Nyami-nyami...Kép

Orsoly,
azok a homeopatias szerek + malnelevel tea, amit itt ajanlott valaki, nem segitenenek? En hallottam mar olyanrol, hogy szules elott 1 nappal vekonyodott el a mehnyak, es nyilt ki a mehszaj. Hajra! Kép

Kakukkfu,
Akkor hetvege utan johet a baba? Kép

Jo ejt,
Gombóc
gombóc

sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek.

Orsoly: Lehet, hogy te is elöbb fogsz szülni? Ki a szülésznõd?

Kakukkfu: Akkor minden okés örülök neki. Remélem minden okés lesz hétfõn a vizsgálatnál is én kedden megyek CTG-re reggel fél9-re. Ha már hétvégén költöztök akkor karácsonyra te is megszülhetsz nyugodtan addigra biztos rendbe lesztek már. Az orvosomhoz nekem csütörtökön kell mennem, ha addig a babóca kibirja.KépKépKép Én már nagyon nehezen bírom.

Aki megy be Timicihez adja át az én üzimet is nagyon drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen nála és vigyázzon magára.

Brokkoli: Hogy viselkedik a kicsi lány?

Na ennyi
Sziasztok
Andy
38+3
andy78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?