A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Iszonyatosan sok a munka, pörgés van ezerrel, ezért csak olvasok, de nem jelentkezem... Ilyen esemény özönben igazából ez fel sem tűnik. :-)

Gratulálok az ifjú anyukáknak és családoknak! Eni, Gabbó, Ancsa sok tejcsit, és jó hosszú éjszakákat kívánok egészséges csecsemőtökkel együtt!

Durca! Már eddig is csodáltam a kitartásodat, fantasztikus édesanya vagy! Mind a két gyermek érzi hidd el, hogy Te vagy a támasz nekik, még akkor is, ha szinte képtelenség mindenhol megfelelni! Erőn felüli amit teszel!

Mi jól vagyunk, ha azt leszámítjuk, hogy ha nem enném a magneB6-ot, akkor folyamatosan émelyegnék és hát jönnének vissza a dolgok. Tipikus élő példája vagyok a kismamakönyveknek, minden nyűgöm megvan, ami ilyenkor a várandósággal jár.
A fiammal SEMMI "tünetem" nem volt annak idején.

Valentina, Ákos is a 41. hétre született, és indított szülés volt. Ilyenek a fiúk általában. :-)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Eni! Azt a mindenit!80-peeeerc??Az aztán gyors!Ügyes vagy és Beni pedig nagyon édibaba!:-)
Sok-sok tejcsit,egészséget és boldogságot Nektek!:-)
Vendég

Györgyi!
Még nem járunk sehová, de akarjuk Martint vinni babaúszira! Ti nem akarjátok Jázmint?!

Jube!
Jó az oldal amit írtál, én is fel fogom őket hívni!!!!!!

Merci!
Te hol laksz?? Írtam neked tegnap a wiw-en vissza, megkaptad?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Vali!
Húú te szegény, még mindig émelyegsz??? Ez nehéz lehet. Dolgozol még?
Tünde

mtunde

ENI! NAGY GRATULA NEKTEK!! NEM SEMMIK VAGYTOK, HOGY ILYEN GYORSAN KIBÚJT BENI!! ÉS TÖK JÓ, HOGY MÁR RÖGTÖN RÁNK IS GONDOLTÁL (KÉPEK, MEG MINDEN...) KÖSZÖNJÜK!!! :lol:

Györgyi
Kiszámoltam és Dani nálunk is pont kb. 3 órát cumizik naponta, nappal ő mindig azzal alszik el (de legalább egyedül és mindenféle altatás nélkül), éjjel pedig csak a visszaaltatáshoz kell! Meg persze ha fáj a hasa, akkor alap, szopizza ezerrel, hogy megnyugtassa magát szegénykém...bár már elég ritkán fordul elő az az igazi hasfájás! Nagyon örülök neki!!!

Lillus
Hát igen, nálunk is apa lusta borotválkozni, így kb 3 hetente vágja csak le, akkor is hosszas könyörgésre! De legalább a gyerek mindenhogy meg fogja majd ismerni, hisz minden arcához hozzászokik!

Ildi
Jó a párhuzam Tóth dokival, nekem is csak most esett le! :lol: Bár azért remélem van köztük pár év korkülönbség kinézetre is!

Köszönjük a dícsérő sorokat mindenkinek, dagadó kebellel olvastam, hogy milyen szépeket írtatok Dani babáról! :oops: :D

Babaúszás
Van valaki, aki a 2. vagy a 3. kerületbe viszi úszni a babáját?

Margit kórházzal kapcs. még annyit, hogy amikor a Kútvölgyit zárlattal fenyegették, oda kellett egyszer mennem ultrahangra és a nem volt rossz (unokatesóm testvére is ott szült és nagyon meg volt elégedve), de azért nem lehet egy napon említen a Kútvölgyivel!!!

Köszönjük a sok oltás-tanácsot is!! Dani megkapta a szurit 11-kor, szinte meg se nyikkant, nem is sírt!! :) Most várjuk, hogy mi lesz, eddig semmi különöset nem észleltem...

KépKép
barimami

Gondoltam csak bekukkantok és lám mire jövök!

GRATULA ENINEK ÉS PERSZE BENINEK IS! ÉS A LEGFONTOSABB KITARTÁST AZ ELKÖVETKEZŐ 18 ÉVRE :D !

Csajok annyit írtok, hogy számomra ez már kezd feldolgozhatatlan lenni.

Ildi 35
Olvastam vmelyik nap, hogy kiborultál abszolúlt meg tudom érteni. Hidd el jobb lesz a helyzet, ha Hannával elkezdtek játszótérre járni. Biztos megismerkedsz a környékbeli kismamákkal. Legalábbis nálunk így volt. Danival anno én is baromira bezárva éreztem magam, aztán jött a tavasz és mentünk játszótérre és ott nagyon sok ismerősre tettem szert. Mostmár nincs úgy hogy mikor sétálunk egyedül mennénk, mindig becsatlakozik vki és így azért ki lehet bírni.

Kapaszkodjatok anyós reggel fél nyolckor megkérdezte, ugye nagyon korán van ahhoz, hogy most porszívózzon? Hát majd beszartam, gondolhatjátok na nem mintha aludtam volna, mert már 6-tól fennt volt mindenki, de hát akkor is.

Jube
Tapi-lapi a játszószőnyeg, de már hallottam úgy is hogy habi-tapi :lol: .

A képek nagyon tetszenek a gyerkőcökről.

Györgyi
Nem sikerült megtudnod, hogy mit jelent a fogszabályzós cumi? Mert ugye a MAM tipusú szimetrikusra is az van írva, meg a NUK tipusúra is, ami asszimetrikus. A Chicco milyen? És melyik a jobb, mi a Nukot használjuk.

Még egy kérdés lányok, szerintetek mikor lehet a gyerekeket egy szobába altatni, hogy ne ébresszék fel egymást? Van vkinek tapasztalata erről vagy olvasott-e vki vmit ez ügyben, mert nekem fogalmam sincs.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Azt elfelejtettem írni, hogy szigetes találkában benne vagyok családostul-mindenestül :lol: persze azt is lehetne, hogy mindig a város különböző pontjain találkozunk és akkor az igazságos, mert mindig másnak leszünk közel!! (speciel nekem a sziget elég közel van...) Majd én is gondolkodom még a megfelelő helyen, de talizhatnánk egy játszótéren vagy ha hideg van, akkor játszóházban is, nem?? Persze ha valaki megszervezi magához, az a legjobb...én a férjemmel vagy valakivel vitetem magam, de ha addig mégis elszánnám magam a vezetésre megfelelő gyakorlás után persze és elég bátrak vagytok, én is tudok majd fuvarozni egy baba-mama párt! :lol:

KépKép
barimami

Vali!
Érzed már a mocorgását? Állítólag, ha megérzed akkor abba maradnak a rosszullétek... Legalábbis ezt hallottam. Nekem a 18. hétig tartottak a rosszullétek :?

Zsofi!
Ha benézel akkor megírod, hogy a Rubinba hány órára jártatok úszira? Rugalmasak idő szempontjából?

Képzeljétek anyu rendelt nekem kaját, kifizette és ki is küldette futárral! Olyaaaan aranyos!!! Újházi tyúkhúsleves, krumpli püré, rántott borda sajttal-baconnal töltve és somlói. Imádom anyucit!!!! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ezt nézzétek meg:
http://www.delmagyar.hu/cikk.php?id=70&cid=141295

Steffi! Nagyon aranyos anyukád van!
Mi is megyünk holnap haza a szüleimhez és anyu már napokkal előtte főzi a kedvenc kajámat és telepakolja persze a fagyasztónkat is! Én is ilyen anyuka szeretnék majd lenni....egyelőre jól haladok, mert a tejcicsomagok gyűlnek a fagyóban...bár ma lusta voltam reggel lefejni :oops:
Tényleg, tudod már, hogy elfogadta-e a tejcidet a barátnőd gyermeke?
Hogy van Martin pocija?

Monacs! Bár nem nekem tetted fel a kérdést cumi ügyben, de szerintem ez a fogszabályzós dolog csak egy újabb promóciós porhintés a cumigyártók részéről. Ha belegondol az ember, ugyan mi a fene lenne benne fogszbályzós, hmmm????!!!! De lehet, hogy csak én vagyok ennyire szkeptikus :roll:

Barbi!
Mi a III-ban lakunk és én még nem mentem el Kolossal, de a szomszédasszonyom nagyon ajánlja a Királyok útján (Bp. III. ker. Királyok útja 140. Babasziget) lévő uszodát.
vizipokklub@freemail.hu
tel:20/9448533

Vali! Régen láttunk már! Az émelygés az szar ügy, együttérzek veled. Én az első 4 hónapot és az utolsó 3 hónapot szenvedtem végig hányingerrel és igazából nekem semmi sem segített.
marcsim

Vali!
Nekem az jutott eszembe, hogy amikor nagyon rámjött a rosszullét, akkor nekem egy dolog segített: Winterfresh mints bogyó! Nagyon jót tett, egyből elmúlt a rosszullét!

Marcsi!
Még mindig fáj neki :cry: :cry: Ma már kisírtam a két szemem miatta, de azt olvastam, hogy nem szabad mutatni a kétségbeesést, mert megérzi és átveszi és akkor még rosszabb neki, úgyhogy próbálom magam tartani, de nagyon nehéz! Ma már azt is olvastam, hogy olyan 3-4 hónapos kor körül múlik el, dehát szerdán lesz 4 hónapos!!!! Most találtam egy szert a babynossnak folyékony változata, olyan mint a masszázskrém, nincs benne semi szer, csak édeskömény meg kamilla, holnap veszünk olyat is, a Gripe Watert meg elhagyjuk, próbálkozunk,kísérletezünk:?
Ne haragudjatok, hogy állandóan nyavalygok, mint egy dedós, de csak Apának tudom elmondani meg Nektek! Remélem nem utáltok :?:

Más: Anya csak egy van, hiába :lol: :lol: Én is ilyen akarok lenni, azóta hív, hogy ettem, finom,kérek-e még... Olyan cuki! :D

Nem tudom,hogy elfogadta-e a tejcsit Szonja-baba, azt mondta a barátném, hogy majd értesít...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Marcsi!
Nem semmi a cikk! Jesszus!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi nyugodtan panaszkodj csak, hiszen Mi tényleg megértünk és tudjuk, hogy milyen érzés az, ha tehetetlennek érzi magát az ember. Biztos vagyok benne, hogy 4 hónaposan sokat fog javulni a helyzet, akkora már kialakul az emésztőrendszere rendesen és nem fog neki gondot okozni a kaki-puki. Kitartás csajszi!!!!!!

Ma sétáltam egy anyukával és neki is Szonjának hívják a babóját, szép név! Szegénynek elég brutál szülése volt a Szabolcs utcai kórházban szült...hát ezek után oda sem mennék.

Anyukád is olyan lehet mint az enyém....azt hiszi, hogy nem eszem rendesen és azért vagyok ilyen vékony, dehát mi már csak a pici gyermekei maradunk még akkor is, hogy már unokát szültünk nekik... :lol:

Kolos már 1 órája alszik, tiszta havai van most nekem....és hajat kéne mosnom de inkább itt gubbasztok a gép előtt...
marcsim

Barbi

Ház kb. mi is így használjuk, bár hál istennek éjszaka simán visszaalszik és meg is úszom már 4. napja egy felkeléssel. Egy tündér. Leginkább akkor kell neki amikor ébren van és mintha unatkozna nem is alszik, de már nem is elég ha játszom vele.

Steffi

Visszaírtam, majd nézd meg. Hát az úszást is kérdezd meg ha elmész. Addig nem írok semmit. :wink:

Monacs

A fogszbályozós cumit nem én kérdeztem, nem tudom milyen. Ez a cumi nagyon jó, Jázminnak ez jött be, a Nukkot kiköpte. Ez olyan bőrszerű azt mondják és ezért jobban szeretik.

Kép
gyorgyi33

Györgyi
Ebben az extra immunerősítőben lehet valami, mert én meg mindig beteg voltam már Olicska 2 éves kora tájékán, minden kis náthát elkaptam és azt mondta egy dokinéni, hogy teljesen kifáradt a szervezetem ezért van, lehet hogy addigra adtam át mindent neki?

Vali
Nekem is sokáig volt hányingerem Bebével (pedig a kislányommal semmi gond nem volt), de a „Sepia” homeopátiás bogyó (DHU márkájú) megoldotta. Napi 3x5 bogyó. Megéri kipróbálni nem árthat!

Marcsim
Ez a cikk tényleg brutál, bár sztem azért látszik hogy kövér az a gyerek. Feje olyan dundi! Így jár, aki a sok műanyag vitamint eszik :D a terhesség alatt!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci

Hát nem tudom, de ez biztos hogy így van, mert ez már be van bizonyítva. Már nem emlékszem melyik újságban olvastam, de valamelyik szaklapban. Azt hiszem a szülésznőknek szólóban.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Marcsim
Mi anno Danival voltunk ott babaúszni.
Hát fogorvos asszisztens létemre én is csak meresztem a szemem, hogy mitől fogszabis. De akkor is szerintetek melyik csinál kevesebb problémát, nem tom :( ?
Cikket én is megnéztem, hát brutál!

Steffi
Drága anyuci. Most én sem panaszkodhatom, tudjátok anyós :wink: .

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Tünde, igen, dolgozom. Régen írtam, hogy átalakul a cég, s szeretném magam ”bedolgozni” az új helyzetbe annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen majd a visszatérés.

Steffi, a 16. héttől érzem a mocorgását, persze akkor még csak kaparászást éreztem inkább :) . Most már elég intenzív a Pici szerencsére. Sajnos a rosszullétek nem múltak, éppen most is attól szenvedek, mert émelygek, de enni viszont nem kívánok semmit.
Jelenleg az Orbit rágó dinnyés kiadása jelenti a vigaszt számomra, ha utazok éppen, akkor abból 1 szem, s fél órára minden rendben. Nagyfelvásárló lettem belőle! :D

Marcsi, köszi a bíztatást! :) Az első 3 már elmúlt, az utolsó 4-ben lassacskán benne vagyok… No, ha mást nem, de azt sikerült lassan megemészteni, hogy ez a terhesség az előzőhöz képest teljesen más, nehezebb, stresszesebb. De biztos annál szebb lesz a találkozás! :D

Merci, köszi, sztem kipróbálom a bogyókat!

A szülés utáni ”magányra” nekem nagyon jól bejött a főiskola. Szinte pihenés volt a havi három nap, amit a suliban tölthettem. Elég nyüzsgő típus vagyok, ezért ennyi mindenképpen kellett. Szerintem érdemes baba-mama klubokat keresni, az is remek kikapcsolódás lehet a mamáknak.

Szép estét!

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok Csajok!

Mára már gatyába ráztam magam lelkileg. Abban én is bízom, hogy ha jön a jó idő és mehetünk játszótérre, akkor esetleg tudok ismerkedni kismamákkal, bár..... Az a helyzet, hogy ha engem megszólít valaki, nagyon szívesen beszélgetek, de én képtelen vagyok kezdeményezni a kommunikációt. Tudjátok milyen nagy dolog volt, hogy én bemertem jelentkezni ide közétek annak idején??? Amikor ez megtörtént a fiam napokig azzal cikizett, hogy a fejem a helyén van-e még? Ergo: ugye, hogy nem harapta le senki. Na erről ennyit.

Marcsi, de át tudok menni másik szobába -vissza a hitvesi ágyba :lol: :lol: - hiszen a Hannának is van külön szobája, csak átmenetileg tettünk be oda is egy ágyat, hogy vagy én vagy Apa ott tudjon aludni. Szóval aludhatok másik szobában is, de ez a kézenfevő, pofonegyszerű megoldás nekem eszembe se jutott. De komolyan!! Nagyon gáz vagyok, mi??? :oops: :oops: :shock: :lol:

Steffi, Aztaaaaa..... milyen tündéri anyukád van!

Csajok, adjatok tanácsot!![/b] Hanna ma még összvissz kétszer evett a tápszerből. Egyszerűen nem fogadja el. Még jó, hogy már mást is eszik, így végül is éhen nem hal, de mit csináljak, ha továbbra sem kell neki???? Hiszen azért még neki az a fő kaja!!

Kép
ildi35

Ez a fogszabályzós cumi dolog engem is izgatott, én ezt találtam a neten:

Ha cumit választanak, én feltétlenül az un. " fogszabályozós " cumit ajánlanám. Ez legyen bármilyen márkájú követi a száj-fogíny-felső állcsont anatómiai ívét /többé-kevésbé/, így tartós cumizás esetén is kevésbé nyomja szét és előre a keményszájpadlást és a felső fogíny ívét. Már az első alkalommal is ilyen cumit használjanak, mert ha egy csecsemő hozzászokik egy bizonyos fajta cumihoz , mást utána nemigen fogad el. Ha a baba elalszik, lehetőleg vegyék ki a cumit a szájából, hogy az minél kevesebbet legyen abban.
Dr. Gömöri Ágnes

A NUK cumik ilyenek állítólag!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Na, már megint jó rég nem voltam, de tegnap is, meg ma is eléggé nyűgös volt Léna, olvasni tudtalak titeket, de mire elkezdtem volna írni, már hívott.
Még mindig nem múltak el az esti hőemelkedései, ezért ma megnézte a doki, kijött hozzánk. Azt mondta, hogy "csak" nátha, de egy picit piros a torka és fáj a bal füle, ezért elkezdünk mindenféle csodaszert, hogy ne húzódjon át a fülére.
Mérges vagyok magamra, mert szerintem múlt szerdán, amikor játszóházban voltunk, ott kaphatott el valamit. Én hülye ugyanis nem a saját játékait adtam neki, amiből volt nálunk bőven, hanem az ottani játékokat, amiket persze rendesen össze is nyalt... Valószínűleg onnan nyalt be valamit. Persze az is lehet, hogy nem, de most magamat hibáztatom...
Egyébként már nem tudom ki írta az alufóliát, meg a nejlonzacsit, de kipróbáltam, és tényleg nagyon bejön neki!
Most nem olvasok megint vissza, csak emlékezetből próbálok válaszolgatni.

Először is: Eni! Nagy-nagy gratula Benihez! Jó gyors voltál és még hó sem kellett! :lol: És nagyon szép baba!

Barbi! Remélem nem lesz semmi mellékhatása az oltásnak, nálunk egyiknek sem volt!

Jube, Steffi! Látom, lekéstem arról, hogy segítsek az úszással kapcsolatban. Steffi, az időpontokról annyit, hogy itt fix csoportok vannak, amik minden hónap elején indulnak, általában 3-4 kezdő csoport. Mi szombaton 1-re járunk. Hó közepén szokott lenni tájékoztató, de ha felhívod őket (a honlapjukon lévő mobilon), akkor meg tudják mondani, hogy van-e még hely a februárban induló csoportok valamelyikében. Szóval itt nem úgy van, hogy mondjuk szombaton 4 óra van, és oda mentek, ahova akartok. Jube, én ajánlom neked, a mi csoportunkban vannak 6 hónaposak, és élvezték, tök nagyot pancsoltak!

Találkozóban én is benne vagyok, a Margitsziget nekünk is jó, de lehet a Városliget, vagy a Millenáris is!

Még az inkubátorhoz akartam írni, hogy Léna is 9/10-es Apgarral született, de amíg először fel nem ébredt (persze a 2 órás megfigyelés után), addig ő is inkubátorban volt. Meg az első éjjel semmi nem nyugtatta meg, és végül az inkubátor igen. De akkor is kihozták, amikor felébredt.

Jube! Örülök, hogy azért hajnalban elfogadja a tejet!

Ildi! Nem tudok segíteni tápszerrel kapcsolatban.

Steffi! Tök aranyos az anyukád! Remélem valamelyik szer segít Martin hasfájásán, elhiszem, hogy nagyon nehéz lehet!

Nekünk ma extra nyűgös napunk volt, Léna délutánig gyakorlatilag csak a cicimen aludt, illetve kétszer sikerült beraknom az ágyába, és akkor aludt negyed órát. Aztán fél6-kor már hulla volt persze, és akkor beraktam a kendőbe, abban bealudt, lefeküdtem vele és aludt majdnem 7-ig. Így most csúszik a napunk egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

ENI! Bár küldtem sms-t, de az én gratulációm sem maradhat le innen: Hatalmas nagy gratula a kis trónörököshöz, sok bodogságot, nyugodt-problémamentes babakort és rengeteg finom tejcsit nektek!
Nem semmi voltál, első gyerkőc 80 perc...... Látod Te lány, ügyi vagy!
( mostmár nem rakom fel az édes kisfiamat ) - Vagy akartok bőgni anyucik????? :lol: :wink:

Ildi! Milyen tápszert kap Hanna? Ha-sat? Ajánlom a Humana Baby fit 1 vagy 2es tápszert, ez banános ízű,krémes, laktató - lehet bejön neki. Beni szereti. És bukós babáknak kifejezetten jó.

Csak végigfutottam csajok, úgyhogy nem tudok a többiekre reagálni, bocsi......

Heni

Kép

Kép
cancan

Jaj, még azt szerettem volna, hogy:

Györgyi! Leírod majd itt is, hogy mi a véleményed az úszásról? Köszi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Ildi,

én is azt hallottam, hogy a tápszerváltás jó megoldás lehet, Dórinak volt ilyen gondja annak idején. De jók a tejpépek is, abból is van vaniliás, epres, meg egy csomó féle. (Bár Eszesmercinek nyilván más a véleménye... :wink: )

A védőnőm azt mondta, amikor Panninak nem kellett a táp sem, és az anyatej sem, hogy az a lényeg, hogy tejet kapjon, hogy tejpépből, natúr yoghurtból, vagy tápból, az majdnem mindegy.

Ma vettem tejpépet, hát álltam egy darabig a DMben, annyi féle van. Én HIPP epreset vettem, de azért döntöttem amelett laza 30 perces agyalás után, mert van rajta egy bélyeg, hogy a háziorvosok ajánlásával.. :D majd megírom, ízlett-e, ha érdekel.

És ne izgulj, majd megismerkedsz kismamikkal, de ha csak trécselni akarsz, hívj fel! :D 06304660343

Zsófi,

merre laktok? nem megyünk együtt sétálni? mi is millenáris-városmajor függők vagyunk!

jube

Kép

Kép
jube

Zsófi

Csak annyit írok, hogy Jázmin nem jár majd babaúszásra, de nem akarok mást írni, mert senkit nem szeretnék befolyásolni, mert lehet hogy valakinek meg bejön. Én inkább kihagyom. Csak még annyit, hogy a rengeteg sok rossz tapasztalat miatt bárátoknál. De attól még jó lehet másnak. Merthát minden gyerek más. Egyébként nekem olyan szerencsém van, hogy a barátnőm egy hónap múlva eljön és itt tart majd babaúszást a fürdőkádban. :lol: Csak a búvárreflex miatt.

Kép
gyorgyi33

JA mi itt lakunk a Városliget mellett, de a MArgitsziget is nagyon jó. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Eni,
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok! Nem semmi, hogy milyen gyors szülésed volt! Ezek szerint megijedni sem volt időd!! :lol: :lol: Nagyon szép Bene baba!! Remélem Ancsa foglalta a helyet.

Lányok
Kezd fogyni a pocakosok listája! :lol: :lol: :lol:

Valentina,
Te pontosan mikorra vagy kiírva?? Mert a tábliban nincs benne az időpont és ha emlékezetem nem csal akkor Te vagy a következő!!

Eszti,
Örülök hogy itt vagy és remélem nem haragudtál meg a "magán randik" miatt! :D

Györgyi,
Nagyon szép Jázmin! Annyira kiegyensúlyozott babának néz ki!!

Marcsi,
Képzeld elég jól haladunk az egyedül elalvással. Igaz még sír Réka baba, de már magától alszik el! Viszont éjszaka még mindig sűrűn ébred!! Mit csináljak???????

Steffi,
Sajnálom hogy nektek is ilyen rosszak az éjszakáitok!! :cry: :cry: Tudom nem nyugtat, de a miénk is nagyon kaki!!

Ildi,
Nem próbálkoztál még a tejpépekkel??? Abból nagyon sok féle van és így kitudnál váltani egy tápszeres etetést!! Réka egyáltalán nem fogadta el a tápszert és akkor ajánlotta a védőnőm hogy adjak neki azt. Van rizses, gyümölcsös, vaníliás stb. Az én lányomnak nagyon bejött és Hanna is már elég nagy hozzá. Ha jól emlékszem 4 hónapos kortól lehet nekik adni.

Tegnap este nem láttátok a Fábry show-t??? Benne volt a KIRÁLY KATI szülésznő (ha jól emlékszem Kriszta neked Ő volt a szülésznőd) Sajna elaludtam és nem tudom hogy végül ki lett a legcsinosabb ápolónő. Remélem Kati Te nyertél!!!!!

Na és akkor pár kép Rékáról!

Kép Reform kaja Kép Így aludt el! Kép Hajnali 5-kor így ült az ágyon! Kép És így mosolygot!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica! Réka nagyon huncut és milyen nagylány már!!!!! Ezek a képek annyira jók!!!!
Örülök, hogy jól megy az altatás. Sajnos nem tudom, hogy hajnalban miért kel fel Rékababa...de olyankor is úgy altatjátok vissza ahogyan leírtam?
Egyébként Kolos is felkel éjjel egyszer-kétszer, de magától vissza is alszik.
Mi most jutottunk el odáig, hogy már 2 napja az esti altatásnál sem sír egyáltalán.
Holnap utazunk haza a szüleimhez kíváncsi leszek, hogy ott hogyan fog működni az altatás.

Györgyi! Én is elhatároztam még pocakosan, hogy majd járni fogunk úszni, de én is hallottam egy-két olyan dolgot, ami miatt kétségeim támadtak és inkább nem megyünk.

Zsófi! Ne rugózzál azon, hogy miattad betegedett meg Léna! Gyors gyógyulást kívánok Neki!!!!

Ildi, Te olyan lüke vagy és annyira jókat röhögök az írásaidon. De azt nem veszem ám be, hogy ennyire félénk lennél! :lol:
marcsim

Jube! Szívesen járunk veletek sétálni, mi a Blahánál lakunk, de a Combino-val elég gyorsan ott vagyunk!

Györgyi! Mi gyakran megyünk a Városligetbe, nekünk kb 15 perc séta. Veletek is szívesen sétálunk! A babaúszásról ma minket is megpróbált lebeszélni a dokinő, illetve nem lebeszélni, csak mondott 1-2 dolgot, de én meg annyi jót hallottam róla, hogy még kitartunk.

Marcsi! Köszi a nyugtatást, már jobban vagyok, csak délután kibuktam kicsit, valószínűleg azért, mert Léna sem aludt majdnem semmit ma, meg az éjszaka is elég nyűgi volt.

Lénát most tettük le, félek tőle, hogy meg fogja utálni a kanalat, annyi mindent adtunk ma be neki. Eddig ugye csak a D-vitamint kapta kanálból anyatejjel, és arra már nyitotta a száját. Na, ma este már arra is üvöltött... :cry:
Kérdés: eddig mi orrszívó-porszívót használtunk, de ma vett az anyukám egy pumpás kézi orrszívót is, ami szerintem nem sokat ér. Kinek mi jött be? Remélem persze nem lesz rá sokat szükség, de valahogy nem érzem nagyon hatékonynak ezt a pumpás cuccot.
Kapott egy kúpot is, hogy nyugodtabban aludjon, hát, majd meglátjuk...

Nyugis éjszakát mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

marcsim!

Köszönöm az éjszakára való tanácsot!

eszesmerci!

Köszi a szoptatás tanácsot, én is hasonlóan gondolom, csak anyámék nem fogadják el, hogy a szoptatás a fő étkezés. Már mindenféle tejpétet, almalevet és hasonlókat vettek, mert szerintük kevés már neki a szoptatás, és a főzelékkel való ismerkedés. Szerintük már valamilyen dobozós tejpépet vagy babatejet vagy mást kellene adnom neki.

Ha a 7 hónapba lépünk nem sokára, akkor nem baj, ha csak 6-7 kiskanálnyi főzeléket eszik meg? Az anyatejben mindent megkap??? :roll: :roll: :roll:
eva1

Sziasztok csajok!!!

Biztos vagyok benne,hogy Boró, kizárólag a ma megszületett Benedek miatt kapta össze magát!!!!!!
Képzeljétek ma délelőtt 11kor elvették tőle az oxigént(egy kicsi csövön még kapta az orrához) és nagyon jól van,eszik(anyatejemet),pukizik:-)),kakil:-))
Persze az is hozzátartozik az igazsághoz,hogy tegnap nagyon nem volt jól..hát igen,a szívbeteg babák néha így vannak,náha úgy..
Anyukám itt volt délelőtt-szegény rohant visza apámhoz debrecenbe,őt ma műtötték pacemakerrel..Anyám fantasztikus:leült Boróka ágya mellé, és két órán keresztül dumált hozzá,a lányom pedig figyelt,mosolygott,kapálózott,emésztett stb..
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

no,megpróbálok egy pár dologra reagálni

SZOPTATÁS

Csatlakozom Mercihez.Mandula két és féléves koráig szopizott,igaz az utolsó félév,már csak cicimici volt,alig tejjel.Debiztos,hogy van extraimmunerősítő a tejben,mert gyakorlatilag a megfázásokon kívül(ami mondjuk most,hogy oviba jér felfejlődött 4re) semmi baja nem volt,másféléves korig meg egyáltalán nem volt beteg.
Ő sem látott cumisüveget soha,cumit sem,nagyon nehezen kezdett el kóstolgatni mást,nem is nagyon erőltettem..tej volt,aztán elvoltunk.
Én azt javaslom eva,hogy adj neki éjszaka is cicit nyugodtan,6 hónaposan csak nagyon drasztikusan tudnád elvenni tőle a cicit,ami számára biztos menedék,megnyugvás, szomjoltó meg minden egyéb,ami ANYA..
Nem baj,ha csak pár kanállal eszik mást..az szopis babák nagyon nehezen térnek át más kajára.
ha a gyerek jókedélyű,gyarapszik, akkor nyugi,minden rendben van vele,anyukádék mondókáját meg ereszd el a füled mellett.Én a DRÁGA JÓ ANYÓSOMNAK,azrt mondtam egszer,hogy mindenkinek volt esélye alkalmazni a saját elveit, a SAJÁT GYEREKÉVEL... unokák tekintetében ez a vonat elment..FEL A FEJJEL!!!!!
és igen,az anyatejben mindent mindent megkap..

JUBE!
Ha Panna baba magától így döntött,ne búsúlj,ő tudja..az a lényeg,hogy szopik..ha csak hajnalban,akkor csak hajnalban..hátha pár hét és visszatér a szopikedve...

BABAÚSZÁS
Van Óbudán, mi odahordtuk Mankát,de meg nem mondom most hírtelen,hogy ...de eszembe jutott a szérüskert utcai tanuszoda,tán Ficánka bébiklub..péntek délelőtt és szombat délután,rajta vannak a neten

STEFFIKÉM!

Martin pocakja?

MONACS!

ha a fél8 nektek korán,küldd át anyósodat hozzánk..jöhet fél 7re is. :D

TALÁLKOZÓ

Lányok,nagyon kell!!! nemcsak azért,mert megérdemeljük,hanem azért is mert egy ilyen magnak,mint amilyenek mi vagyunk ,találkozni kell,olyan jó kis barátságok alakulhatnak ki,nem csak a virtuális világban díjaznánk egymást szerintem.

no,megyek,bebújok a lányom mellé és erősen gondolok a másikra,aki számomra példaértékű erőről és kűzdeni tudásról tesz tanúbizonyságot minden nap!!
jó éjszakát,minden anyának és babának!!!

durca

Kép

Kép
durca

Durca
De jó, hogy jó kedved van és ilyen későn még te is irkálsz, Klasszak a hírek, hidd el jobb lesz most már! Gondolom a frontok megviselik Borót, ahogy másokat is, de sztem nem fog emlékezni és persze ti sem semmilyem nehézségre, amik élete első pár hetét megnehezítette. Az is jó, hogy nagyi ilyen klasszul viselkedik, szegénynek van dolga ezek szerint! Van olyan nagyszülő, aki ilyenkor a struccpolitikát követi inkább és nem tud mit kezdeni egy „problémás” gyerekkel! Valószínüleg te is azért vagy ilyen optimista és jókedélyű, mert ilyen anyukád van!!!

Marcsim
És nagypapádnak nem volt lánytestvére, aki Eszes Mihályhoz ment férjhez? Sajnos az én férjem sem tudja, hogy volt-e mamának fiútestvére, de majd megtudom :o

Steffi
Válaszoltam de a mailcímedre küldtem, mert az iwiw-en nem ment át. A XI. ker.-ben lakunk a Tétényi, Csurgó sarkán, a Tölgyes lakóparkban.

Vica10
Ezekből a reformkajás fotókból lassan kiállítást kell csinálnunk, és mondjuk elküldenénk Norbiéknak :o ! Réka milyen édes, főleg a nyuszipofis hajnali kép, az is különdíjas lehetne!!!!

Zsófi
Ne hibáztasd magad, ez sajna egyre rosszabb lesz, én is utálom ha beteg gyerekeket hoznak a játszóházba, mert „csak picit folyik az orra”.. és persze a legtöbb bölcsiben és oviban is azt mondják az önjelölt gondozók, hogy azzal még be lehet hozni a gyereket, mert nem az terjeszti a bacikat. Akkor hát mi kérdem én? Van persze, hogy még a saját tünetei megjelenése előtt fertőz valaki és megértem hogy sokszor elkerülhetetlen, főleg annak aki dolgozik, de egy játszóházba beteg gyereket vinni, vagy pl. IKEA-ba, stb… az a másik nagyívben történő lesz…..sa. Sajnos egyre kevésbé kerülhető ez el. Nálam legalább most megértik az emberek, hogy szipogók nem jöhetnek fel hozzánk, és mi sem megyünk vendégségbe, ha csak egy „kicsit” betegek a kölkök! Nem hiányzik így a végefelé egy jó hosszú nátha Olicskának vagy nekem. Nekem a sját nagynéném nem ad puszit, mióta terhes vagyok, azt mondja terhes nőt nem puszilgatunk, pl. velük még nem is Karácsonyoztunk, mert valaki mindig ott is beteg.
Ja és én a D vitamint simán becsöppentettem Oli szájába, mert nem jöttem rá, hogy lehet fejni kiskanálba? Én sose fejtem, ezért ezzel sem kísérleteztem!

Eva1
Az én lányom 3 éves, 10 kilós (minimum 2-3 kilóval van a táblázatok értéke alatt) és a mai napig örülünk, ha megeszik 2-3 evőkanálnyi mennyiségeket. Amúgy mindent eszik és elég kevés hulladékot, édességet. Nem parázunk ezen, mert korának megfelően érett, sőt: mesét mond, énekel, táncol, Cindy Crawfordra videóra tornázik egyedül, rajzol, fest, stb.. Mivel a férjem és én is legkisebbek voltunk a tornasorban 8-ik osztályig elfogadtuk ezt (keveset eszik, de mindent és ha azt mondom neki hogy egy kocka csoki, akkor megérti!) Gimiben kezdtünk el nőni, addig kifejezetten kisnövésűnek számítottunk. Semmi para sztem a ti adagotokkal sem! A szüleink sajnos a gyors, indított szülés, szoptatás 3 hónapig aztán marhapörkölt elméletet ismerik csak, és ezért nem fogadnak el mást. És annyira bíznak a sok műanyagban, amit reklámoznak, mert nem tudják igazán mi az a marketing, azaz nem hiszik el hogy amit a TV-ben hirdetnek az rossz is lehet! Sztem mindent úgy tégy ahogy jónak érzed!
Mit hallgattam az idősebb nőrokonoktól, hogy 2 éves koriáig szoptattam Olit: ez már beteges, az a gyerek biztos éhezik, lógni fog a mellem, stb…No komment!
Jó éjt!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Jó reggelt!

Csajok!

Látjátok ezt!!! ESIK A HÓ!!!

Kép Kép

Marcsi,
Hát igen, az én kislányomból lassan kész hölgy lesz! :lol: :lol: Olyan gyorsan szalad az idő!
Ma egész jó volt az éjszakánk, csak 2x kelt Réka!!! :lol:

Durca,
De jó hogy jelentkeztél!! Annyira örülök, hogy Boróka most már jól van! Csak így tovább!!!

Taliban én is benne vagyok!!!!!!!!!

Merci,
"nyuszipofis" kép tényleg különdíjas lehetne csak ne hajnali 5-kor kelt volna!!! :? Azért ma nagyon ügyi volt mert 1/2 7-ig aludt!! Te hogy vagy??? Lassan már Te következel!!

vica10

Jó reggelt Lányok!

Jelentem Budaörsöt is belepte a hó!!!!

Durca, örülök a jó híreknek? Körvonalazódik már a hazaindulás??

Vica, nagyon jók a képek!!!!! Hajnali 5-ön annyira édes, mint egy kis manó, Apával dobtunk egy hátast annyira tetszett. De Te sem vagy semmi, ha már hajnalok hajnalán képes vagy fotózni. Persze én maximálisan megértelek, mert én is állandóan hol a fényképezőgéppel, hol a kamerával a kezembe rohangálok. A család hím tagjai, mondják is, hogy ez már nem normális. Tejpépeket, gyümölcsököt már eszik Hanna, amiket kifejezetten szeret, ezért is mondtam, hogy az éhen halás nem fenyegeti. Egyébként vacsira már megkajálta a tápszert rendesen! Ja, és továbbra is halál az up date-ra!! :lol: :lol:

Heni, a tápszert amit javasoltál fel kell íratni vagy simán megvehető???

Jube, köszönöm a telefonszámot, biztosan élni fogok vele. Íme az én számom, bárki hívhat: 20 3910-146 (ügynökök kíméljenek)

Marcsi, valóban csak az ismerkedésnél és csak az első időben vagyok ilyen pipogya. Egyébként hatalmas szájjal (szegény párom tudna erről mesélni :lol: ) és rettentő nagy igazságérzettel áldott meg a Mindenható. Az a típus vagyok, akinek ami a szívén, az a száján. Tudom, hogy ez nem minden esetben szerencsés, de nem tudok kibújni a bőrömből és valószínűleg már megváltozni sem fogok. A főnököm pl. kifejezetten szereti ezt a tulajdonságomat. Egyszer azt mondta, hogy biztos benne, hogy amit a szemébe mondok, ugyanezt mondom el a háta mögött is, de ha esetleg a háta mögött mondok valamit ezt szépen az ő arcába is beleolvasom.

A taliban én is benne vagyok, már ha fenti önjellemzés után még látni akartok. :wink: :lol:

Kép
ildi35

A fenébe, pont a legfontosabbak felejtem el.
A fiam ma írja a központi felvételit matekból és magyarból, kérlek Titeket, hogy aki teheti dobálja rá a pozitív energiáit! Köszi.

Kép
ildi35

Sziasztok!
Találkában én is benne vagyok, mi szoktunk rendesen bkv-zni, úgyhogy bárhol. Millenáris nagyon jó ötlet! De Liget is!!! Zsófi, amúgy is szívesen találkoznék már veled! Majd kérdezek is priviben! :)

Ja, Éva! Az anyatej 6 hónaposan tényleg fő kaja még. (pedig én tápoztam :() És szép lassan majd megy a többi is. De pár kanál főzelék bőven elég.

T

mtunde

Durca! Örülök, hogy jobban van Boróka, és nagyon jó, hogy anyatejet eszik! Drukkolok apukádnak is!

Vica! Nagyon jók a képek! És ugyan én is sokat szoktam fényképezni, mégsem lennék képes hajnali 5-kor... Bár, ki tudja, még soha nem ült így Léna vigyorogva. Lehet, hogy azért, mert még nem is tud ülni???

Az éjszakánk nagyon jól telt, Léna negyed8-kor ébredt először, akkor jött az újabb gyógyszeradag meg szopi. Úgy sajnálom szegényt, de tényleg határozottnak kell lenni, mert egyből észreveszi, ha bizonytalan vagyok!

Találka! Ne csak beszéljünk ám róla, hanem kezdjük el szervezni! Mi minden nap megyünk sétálni, persze zuhogó esőben nem, meg most megvárnám, amíg meggyógyul Léna és csak aztán mennék "hosszabb" útra! Tünde, szívesen találkozunk ám veletek is! Várom a privit! :wink:

Ildi! Drukkolok a fiadnak! Hova akar járni?

Évi! Szerintem se hallgass a rokonokra, én azt hallottam, hogy 1 éves koráig elegendő neki az anyatej, abban megvan minden. Majd szép lassan elkezd enni.
Vicces, hogy én is adok tanácsot, amikor Léna még csak 5 hónapos..

Itt az aktuálisan kedvenc képem a kis családomról:

Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok Lányok!

Vica10:
Pontosan Február 7-re vagyok kiírva. És szerintem még túl is fogom hordani, mert rám a havazás se hatott. :cry: :oops:

A fájások is úgyan olyanok mint voltak, az éjszakám se változott.
Nekem még van időm, persze szeretnék már túl lenni a szülésen, mert egy kicsit félek tőle :cry:
Normális dolog az elsőnél félni? :?:
Mert eddig nem féltem, csak most kezdődőtt el ez az egész.
V

valentina

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat eszesmerci, mtünde, zsófizsófi! Megnyugtatóak voltak! :P (Hát igen, végül is én is utolsó előtti voltam a tornasorban).

Az az igazság két részről is jön a nyomás, az anyósom már rizses húst adna neki, anyám pedig minden dobozos pépet. De, sebaj, kitartok. :P

6-7 hónapos korban lelassulhat a fejlődésük, súlygyarapodásuk?

Nézegetem :shock: az oldalt: milyen szépek ebbben a társalgóban a babák!!!!

Szép hétvégét mindenkinek!
eva1

Vica

Jaj de szépek vagytok!!!! Hát ő is kiegyensúlyozott ugye? :lol: :lol:
Remélem Jázmin is , de biztosan, mert egy rossz szavam nem lehet olyan jó baba.

Marcsi

Nagyon jól döntöttél!!! :wink:

Zsófi

Megbeszélhetjük a városligeti sétát. Mi is tényleg nagyon sokat járunk! Jövő hét utáni háten délutános Apa és akkor tuti csak a ligetbe viszem ki Jázmint egyedül. Illetve veled, ha jössz, majd megbeszéljük.

Durca

Nagyon örülök nektek!! CSak így tovább!!!

Ildi

Hát sok drukk a fiadnak. Szegény. :(

Valentina

Hát tuti, hogy normális. Én is nagyon féltem, de aztán a vége felé valami nagy nyugalom szállt meg. Aztán a legvégén féltem is kicsit, de már iszonyúan vártam. Szerintem ez természetes. Ezen ne aggódj!

JA, aki kíváncsi Jázminra megpillanthatja ma este a 6-os híradóban a Dunán. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Csajok!!

Előszöris az összes kis jövevényt Isten hozta! Sok örömöt és egészséget nekik is, meg a szüleiknek is!!

Durca!!
Neked is gratulálok az erődhöz, és Borókának a nagy léptekkel való gyógyuláshoz!!

Nem nagyon tudtam visszaolvsni! :oops:
CSak annyit tudok, amit Eszti tájékoztatott! Ugyanis Villányban voltunk pihenni. Így ünnepeltük az első házassági évfordulónkat, ami holnap lesz! :D

Jube!
Biztos nagyon rossz neked ez a nem szopizás dolog, bár pontos részleteket ne haragudj, nem tudok! De mivel Panni eddig szépen gyarapodot, lehet, hogy most visszavesz egy kicsit a tempóból, és cserébe elkezd mindenféléket csinálni!! Tényleg, miket tud már??
Valóban volt náunk tápszerváltás. Azért volt, mert Lucának már nem volt elég az előző tápértéke! Lehet, hogy Panni is másra vágyik! :wink:

Vica!!
Csak nézek, micsoda nagy lány lett Réka! Én nem merek Lucának olyasmit adni, mint Ti/ Te!! Kolbász, kenyér nálam még kizárva!!

Orsival mi van, nem tudja valaki??

Luca már meg tud ülni egyedül is, képzeljétek, bár felülni még nem tud. Ja, és próbálkozik egyedül állni is! Kisebb- nagyobb sikerrel! :D

A képek a szálloda( www.bock.hu) szobában készültek! Nem nagyon mentünk kirándulni,, nem volt valami jó idő. Kénytelenek voltunk a borospincéket látogatni!! :D :D
Ja, és az egyik képen látszik mind a KÉT foga!! A másikon, meg hogy milyen ügyesen áll!

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Szép szombatot mindenkinek!

Marcsi, nekem szobrot? Ez aranyos, de inkább ne! Egyszerűen muszáj volt helyrerántanom a lakást a fiúk után.

Steffi!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Én hülye vagyok, megnyomtam az elküldöt (anyósom itt szövegel nekem) :lol:

Szóval, Steffi, anyukádat ki lehetne kölcsönözni egy időre?

Eszesmerci, tetszik, amit a szoptatás-hozzátáplálás témában írtál, én is próbáltam-próbálok hasonló szellemben gondolkodni, és cselekedni...de nem mindig sikerül. De azért nagyon lelkes vagyok. Zsombi is 2éves koráig anyatejezett, és annyira szeretném, ha Sárival is ilyen ügyesek lennénk. Egyelőre ivászat nincs (anyósom nem nagyon érti), és nem 3óránként etetem (ezt sem érti), hanem amikor jelzi, hogy éhes.

Még mindig nagyon jó lányka, persze tudom, hogy még nagyon az elején tartunk. Tegnap elmentem Zsombival táncházba, ma elvittem a leendő iskolába nyílt napra, és semmi riadó nem volt. Toleráns egy csajszi. Éjszaka is viszonylag nyugodtan visszaalszik.

Volt ma egy elég sz@r élményem. Egy kedves ismerős megkérdezte, hogy mikorra várom a babát! :roll: :oops: :shock:
Mondom erre, hogy már megvan, erre visszakérdez mégegyszer, hogy de mikor bújik ki! Mondom, már egy hete kibújt.
Háááát, ebből kb. el tudjátok képzelni, milyen állapotú a hasam.
:oops: Próbáltam, de nem tudtam úgy feöltözni, hogy ne nézzenek terhesnek. Kellett nekem kimozdulni itthonról... :evil:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Durca!
Jó, hogy megint ilyen bizakodó vagy, kitartást és gyógyulást nektek!!!

Györgyi
Este nézünk Titeket mindenképp!!

Dóra
Luca nagyon édi a képeken!

Zsófi
A babád gyönyörű, kendőben szoktad vinni sétálni? Én ma akarom kipróbálni itthon először! Van jó tipped hozzá? Te hogy szoktattad hozzá? Kaja után gondolom valamennyivel, nem?

Ildi
megy a fiadnak a drukk! Emlékszem, amikor én írtam a matek központit, jól be voltam tojva és nagyon el is rontottam, de ennek ellenére felvettek :lol:

Vica
Jók a babfotók, meg a hóeséses is! Nálunk is minden fehér, tudom, hogy sokan utálják, mert hideg van, meg latyak lesz belőle, meg csúszik, de azért...olyan jóóóóó!!! :D Mégse telhet el a tél hó nélkül, nem? A hajnali babafotó isteni, Dani ugyanez tcsinálta a móltkor hajnali fél 6-kor, persze itt csak a nevetésre gondolok, nem az ülésre :lol:

Steffi
De ari anyukád van!! Bár nem panaszkodhatok, az enyém is süt-főz rám állandóan! Ami meg a pocifájást illeti, ne aggódj, most már tényleg el kell múlnia heteken belül! Hogy telt az éjszaka?

Dani drága végül belázasodott, szóval volt kúp-akció, ami úgy nézett ki, hogy fürdés után ahányszor benyomtuk neki és bennt próbáltuk tartani, annyiszor elkezdett kakilni (konkrétan 4x), így negyedórás procedúra után végül sikerült! Azzal viszont nem számoltunk, hogy 15 perc múlva kidől a gyerkőc tőle, így 30 gramm kaja után beájult, hiába ébreszgettem, ezért 4kor kelni kellett etetni, így megtört a már 5 napja tartó 5, ill. 6 órás alvási ciklus! Így most izgulok kicsit, remélem nem történt helyrehozhatatlan kár, majd este meglátjuk! :cry:

További szép napot mindnekinek!
Barbi

KépKép
barimami

Gabbó
Ne aggódj egy percig se, szerintem ez mindenkivel megesik, igaz, velem a kórházban volt, egy aranyos 8 év körüli kislány rám nézett és közölte az anyukájával, aki aznap szült, hogy:
-Anyu, ez a néni még nem szült!
Mindez a szülés utáni 3. nap volt :(

KépKép
barimami

Vica10
Köszi, alakulok, agyonrugdos a kisfiam, ma 15 perces úton a kórház felé 4-szer akartam kiszállni pisilni, akkorákat rúgott. CTG-n voltam, szívecskénk még mindig nagyon gyors, de Gozár doki megnézte és azt mondat OK, szülésznő szerint is normális. 180-on pörög (120-160 helyett). Ez a Gozár doki nagyon jóképű! És te tudod ki az a Király Kati, aki a Fábri Show-ban volt állítólag?

Ildi35
Szorítunk a fiadnak, bár félek már túl van rajta! Azt hittem azt írod hogy inkább Kína évi ….termését terítsük rá, azt is szokták!

Zsófi
De édes kép, már el is felejtettem, hogy ilyen picinek milyen nagyok is a babák, belenéz a kamerába, az édi kis sapijában!

Valentina
Ma délelőtt a CTG-n kérdeztem a csajokat, hogy nincs e babazápor és azt mondták majd este!!!!! Szóval ne jósolgass magadnak :o . Olicska 3 éve a nagy havazás után 2 nappal jött! Normális dolog félni! Én most is félek, sőt!!!!

Eva1
A gyereke úgy nőnek hogy egyszer megnyúlnak (na akkor mondják ősök hogy csont és bőr ez a szegény gyerek….) aztán felszedik a kellő dekákat és dundik lesznek. Folyamatosan így váltják egymást az időszakok. Olívia súlya egy év (2 és 3 között) alatt nem változott tulképpen, max 10-15 dkg-t. Persze ilyenkor már sokkal lassabb a fejlődés!

Gabbóka
Örülj inkább annak, hogy ilyen klassz kis csaj Sári. Nekem nagyon sokáig nem ment vissza a hasam! Ez is adottság, le van tojva! A húgomnak 1 hónap alatt lapos hasa lett, dereka mint lánykorában! Feneke, meg lába, viszont mint egy elefántté! Cicije meg sehol. Nekem meg bomba lábam és fenekem :lol: , hátulról nem látják, hogy terhes vagyok, D-s melltartó kosaram, ezt meg az ő férje irigyli tőlem, miközben azt mondja, hogy ekkora has-derék már kóros (ő a háziorvosom, tiszta gáz….). Sztem adott kor után lassabban megy a visszaalakulás! Ezt mindeki tudja csak az nem aki nem szült!

A találka szervezését rátok bízom, és csatlakozom, ha tudok még!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Marcsi!
Kitartok :D Hívott a barátnőm elfogadta a baba a tejcsit!!!! Tökre örülök!!!! :D Ő is a Szabolcs utcaiban szült, és nagyon gáz volt! De állítólag azt be is akarják zárni... Elég lehúzósak a dokik is...

Györgyi!
Tegnap nem tudtam visszaírni, mert az a szaros fibernet állandóan szívózik :evil: , de láttam mit írtál és majd szólok mi újság!!! És köszi!!!

Merci!
Én is ezt gondoltam a babáról a 6 kilósról amit te:oops: , remélem a jó isten nem ver meg érte !!!! :shock:

Monacs, Ildi!
Anyuci tényleg klassz! Bár voltak konfliktusaink, de most már egész jó a kapcsolatunk! :D
Ildi gondoltam a fiadra!
És elmentettem a számod...

Zsofi!
Köszi az infokat és anyu dicsérését! Tudom, hogy 1x elmúlik, de a tehetetlenségtől a falat tudnám kaparni :?
Léna jobban van?? Tök jó a kép!!!

Vica!
Már egész jól alszik egyedül, de éjszaka valamiért sűrűn felébred (2-3 óránként), nem értem miért. És nem vigasztal, azért mert legalább nektek jó lehetn! :wink: Cukik a képek! Vágtatok a hajából?

Durci!
Olyan drága vagy, hogy érdeklődsz! Amikor ezen próblémázok mindig Ti jutok eszembe! Ahogy nézz rám Martin a gyönyörű nagy szemeivel és nem tudok segíteni, csak csillapítani a fájdalmát, kb. el tudom képzelni, hogy Te mit élhetsz át, mikor kicsi lányodnál vagy!!!

Dóri!
Nagyon aranyos a lányod! Kiscsillagról van valami hír??

Gabi!
Majd megkérdezem tőle, de azt hiszem nekem tartogatja magát elsősorban :lol:

Barbi!
8-kor letettem Martint, magától tök jól elaludt a kiságyban, aztán 11-kor ébresztő, aztán kb. 2 óránként, volt, hogy kért enni, volt hogy csak nyöszörgött, szerintem a hasa miatt! A hajszárítós tippért örökké hálás leszek Neked, mert éjszaka 2x is bejött! Nyüglödött, nem tudtam sehogy megnyugtatni, bekapcsoltam és 10 perc múlva csicsizett! Tök jó ötlet, köszi!!!!!!
Szegény Dani! :? Szerintem nem esik ki a ritmusból, csak az oltás miatt volt ez!!!!! De holnap térjünk vissza rá! :wink:

Merci!
Megkaptam az e-mailt, válaszolok is rá!!!
Jól vagy?!

Találka: én is benne vagyok, de nekem csak hétvégén jó, mert akkor apa tud fuvarozni, nekem ugyanis még nincs jogsim :oops: és elég nagyon nem tudnék bemenni a városba egyedül! Volánbuszra nem lehet felrakni a babakocsit! :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ezt elfelejtettem: hogy néz ki a Király Kati???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Helló Lányok!

Köszönöm a drukkot a fiam nevében! Véleménye szerint nem volt nagyon nehéz, hát majd kiderül.

Zsófi, te kérdezted hová jelentkezett a fiam. Nos, elég furcsa a párosítás, de számtech. és a vendéglátás érdekli. Törökbálinton (nekünk ez a szomszédban van) van egy középiskola, ahol érdekes módon ez a két szak működik. Mivel szakosodni majd csak a 3. évben kell, így lesz ideje eldönteni, hogy melyiket szeretné jobban. Ha felveszik, de ezenkívűl még három középiskolába jelentkezett.

Lányok, nem tudom már, hogy ki volt aki a zörgős zacskót, szatyrot ajánlotta, de áldassék a neve!!! Hanna ma szinte egésznap egy szatyorral játszott, igaz a játékok meg ott állnak hegyben a kiságyban. Na mindegy, a lényeg, hogy nagyon jól lefoglalta magát vele.

Pocisok, hogy vagytok??? Senkinek nem zavart be a hóesés?

Kép
ildi35

Sziasztok!

Ildi,
Hát ez a hajnali kép úgy készült, hogy előző este lefényképeztem ahogy egyedül elaludt az ágyon. Aztán hajnali 5-kor ébredt és mikor megláttam elkezdtem röhögni. Persze apát is rögtön felébresztettem és Ő mondta hogy fényképezzem le. Amúgy mostanában elhanyagolom ezeket a dolgokat!!! :cry: Se kamera se fényképezés!! :cry: Gondoltam a fiadra és küldtem a sok +++ energiát.

Zsófi,
Nagyon jó a kép és megnéztem Léna blogját!! Szuper!!!!!

Valentina,
Beírtam a dátumot. Természetes dolog hogy félsz, én is így voltam vele de hidd el, Te is túl leszel rajta és életed egyik legszebb élménye lesz!!

Évi,
Ne hallgass másokra, csináld úgy ahogy Te szeretnéd. Már Te is anya vagy!!!! :D

Györgyi,
Lemaradtam. Ismétlik a késő estibe??? Mi volt benne??? Én is, én is látni szeretném!!!

Dóri,
De jó hogy itt vagy. Jól sikerült a pihenés??? Nagyon jók a képek (a banános nagyon nyerő :D , ennyire szereti???) és milyen ügyesen áll Luca. Ezek szerint kibújtak már a fogacskák. :D

Gabboka,
Fel a fejjel. Én nem hiszem el, hogy akkora pocid lenne, kismamának is tök csini voltál és gondolom vagyis tudom, hogy most is az vagy. És ha esetleg van pocid akkor mi van??? 1 hetes kislányod van könyörgöm!!! Egyébként én is kivoltam a kórházban. Jöttek rokonok meglátogatni erre első kérdésük: azt mondták hogy megszültél??? Mire én: igen megszületett Réka. Erre Ők: mégis mekkora hasad van! :evil: :evil: Basszuss… Teljesen kiakadtam!!!!!!!!!!

Barbi
Sajnálom, hogy belázasodott Dani baba. :cry: :cry:

Merci,
Én 1x találkoztam a Katival a kórházban. Vékony, barna hajú és fiatal!!! Nagyon csinos, de az ismerőseim azt mondták, hogy nem Ő nyert!! Megnéztem, Krisztának volt a szülésznője!!
Nem találkoztál véletlenül Ancsával és Enivel???

Találka: Hát már én is nagyon szeretnék találkozni veletek!! Nekem végül is bármikor jó és én is megyek ahová kell (bkv) mert ugye hiába van jogsim, hát a gyakorlat messze elmarad tőle. :? :( Amúgy mikor a Millenárisban volt a talcsi, Dóri akkor tök jogosan mondta, hogy az utazás nem kifogás!! Úgyhogy akkor megfogadtam, hogy a legközelebbire megyünk. Szóval mikor és hol?????

Steffi,
Igen levágtuk Réka haját, mert már úgy nézet ki, mint egy „őrült”. :lol: Van egy kép róla, ahol jól látni lehet hogy milyen hosszú, mindjárt felrakom. De nem röhögni ám!!!!! :) Bár mikor én meglátom elkap a röhögő görcs. :lol: :lol: Hihihi... Apa mondta, hogy csináljunk egy képet az utókornak!!! Amúgy állandóan a szemébe lógott és zavarta. Úgyhogy egyik szombaton összeült a család, 4-en lefoglaltuk és a sógornőm levágta (persze mindezt kb. 1 óra alatt sikerült) :D

Egész regényt írtam úgyhogy léptem.

Puszi: Vica

Kép Hosszú haj Kép Ma reggel: fázott a feje. Kép és még sem

vica10

Vica!
Aranyos ez a kiscsajszi nagyon!!!! :lol:

Olvasta valaki a februári kismamát? Van hátul benne egy megdöbbentő cikk, egy kismama írt be, aki az Alexandra Könyváruházban elkezdett szoptatni és szörnyen megalázták!!!! Hihetetlen, hogy ilyen van!!! Aztán volt egy másik anyuka két kisgyerekkel (3 éves és 4 hónapos)akiket a dunakeszi Auchan-ben aláztak porig!

Heni nagyon eltűnt...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?