Sziasztok!
Elvileg az intimtornával tényleg edzhető a gát, meg lehet gátmaszást csinálni. Valahonnan leszedtem a netről, hogy hogy kell, de már nincs meg, csak véletlen találtam rá tegnap kinyomtatva. Majd ha itt lesz az ideje, begépelem.
De sokszor hiába minden, kórháza válogatja, legtöbb helyen gyakran vágnak a rutin miatt

. Meg kell beszélni a dokival+gátvédelemben jártas szülésznőt fogadni.
Persze ha muszáj vágni, akkor vágjanak, nekem azzal van bajom, hogy sokszor akkor is vágnak, ha nem kéne.
Gátizomtorna: nekünk az intimtorna tanfolyamon azt mondták, a teljes hatás elérése 10 hét, de ha már nincs annyi a szülésig, akkor is jó lehet. Mindenesetre nem csak az tud gátvéddelemben szülni, aki intimtornázik, de gondolom a torna megkönnyíti a dolgot.
Én Kriston féle intimtornára jártam, ott azt tanították, függőleges helyzetben (pl. ülve) nem jó végezni a gyakorlatokat, csak vízszintesben, mert függőlegesben meg van terhelve a gát.
Blur, nem kell választani, csak van, ahol lehet. Elsőre nekem nem volt, és bár elégedett voltam az ügyeletessel, most szeretnék fogadni, legalább olyan fontosnak tartom, mint a dokit. Pont a fent leírtak miatt.
Általában a 35. hét körül szokták felkérni, így már hozzá lehet menni ctg-re, nem aszülőszobán látja az ember először.
Gátmetszés: tényleg nem érezni, általában adnak érzéstelenítő injekciót a gátba. Ez legtöbbször még varrás közben is hat, legalábbis az elején. Inkább utána rossz...
Viszont azt tudni kell, hogya gátmetszéskor átvágják az izmot is, a repedések 99%-a meg csak bőrrepedés, nem olyan súlyossági fokú, mint a gátmetszés. Nagyon ritka az izomrepedés, és ha látja, hogy repedne, akkor inkább vág a legtöbb doki.
Gondoljatok bele, nem hinném, hogy selejtesen lettünk teremtve, hogy ne férne ki a baba normálisan vágás nélkül, ez a természetes kijárata, régen sem vágtak, hogy nagyobb legyen a lyuk...
Nenoke, ne aggódj, nem ez az általános, ami itt van a topikban, az első babánál átlagban a 19-21. héten, a többediknél 18-19. héten lehet először mozgást érezni. Én sem érzek még, néha valami gyanús, de szerintem ilyen korán még nem lehet az, valószínű inkább bélmozgás. Emivel 19 hetesen éreztem először.
Zsuzsi, én is pattanásos vagyok! Kijöttek a ragyáim, tisztára úgy nézek ki, mint tizenévesen! Még a mellkasomon is.
Gurgula, nagyon köszönöm! Már írtam a kiadónak is, ők is azt írták, hogy elfogyott, és már nem adják ki újra, mert nem az övék már a joga. Most kaptam meg a válaszukat.
A Batthyány téren hol van az elérhetőségük?
Bori!
Szerintem az Istvánban biztos fognak segíteni a nővérek a szoptatásban, meg ott talán szoptatási ambulancia is. Szóval gondolom az ilyen szempontból jó hely lehet.
A Nyírőben nagyon gáz volt, öten hatfélét mutattak, az egyik nővér megnyomorgatta a mellemet és a baba szájána préselte, azt hittem, elájulok. Végülis akkor derült ki, hogy senki nem mondott jót, mikor 2 hét után kihívtam az LLL szopis tanácsadóját, ő mutatta meg, hogy tegyem mellre a babát.