A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Tapasztalt kismamik! A szülészeten mekkora az a minimális létszám, akiknek muszáj ott lenni, és kik azok?

Orvos, szülésznő, én, és (gondolom egy csecsemős)?

Jaj, orvostanhallgató, én minden egyes kihagyott matatásnak örülök, nem hogy orvostanhallgatók nézzenek széttett lábbal! brrr

Brigi, beraktam Lucifert (egyébként nekem mindig a Hamupipőke jut eszembe róla Kép ). Mi az a hambi?

kétfiús anyuka
babdorka

Szivvi, Brigi
Micsoda pocakotok van! :lol: Állati :lol:

Kép
Kép
emma1976

Zsuzsi, bocsi, tényleg, figyelmetlen voltam, hiszen ott van, hogy el lehet menni. és mi a tapasztalatod? Egyből jól varr? mert nekem nincs túl közel a XI. kerület, és sajnos van rossz tapasztalatom varrónőről, akihez 3* kellett visszamennem, mire valahogy állt rajtam a ruha.

Ahogy így írjátok ezeket a szülős kérdéseket, egyre inkább várom. Hú, de izgi lesz! És miylen lehet, amikor odaadják. Jaj, a szememet is elfutotta a könny, ha arra gondolok, hogy odaadják a kezembe a kis Picurkámat.
Emi, én is jelenleg úgy tervezem, hogy ha lehet, akkor a vajúdásnál ott legyen a papa, aztán amikor átmegyek a szülőszobára, akkor már inkább ne. :oops: Persze nem tudom, hogy van epidurális érzéstelenítésnél, mert ha amellett döntök, akkor nem kell végig a szülőszobán lenni?

Kép
nenoke

Amit még benne válaszolatlan kérdés:
- A szülés közben kórházi hálóing van rajtam, vagy saját?
- Ha rögtön születés után rámrakják a magzatmázos babát, akkor utána ott van lehetőség ezt lemosni magamról? Vagy hogy van ez? A kedves apuka mossa le, mert hogy én fel sem tudok kelni?
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: köszi! Hogy te milyen gyors vagy!
Hambi=hamburger :lol:

Én mikor a Marcit szültem, több doki is megvizsgált, mert eleinte nem tágultam rendesen, és nem tudták császár lesz-e vagy sem :cry:
Máténál csak a dokim és a szülésznőm volt bent :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dorka, nálunk töröld légy szíves az Adélt! Köszi! Amúgy lenyűgöző kérdéseid vannak, nekem ilyen eszembe sem jutott. :lol:

Kép
nenoke

csajok
akkor sem evés sem ivás???én állandóan szomjas vagyok, mi lesz majd akkor a kuka melegben???

KépKép

KépKép
szivvi

És Anyukák, mikor hívják be a dokit? Mert ugye az elsőnél lehet, hoyg 12-14 órán át vajúdik az ember lánya. Akkor végig ott van a doki? vagy csak ha már x-et tágult a méhszáj?

Kép
nenoke

jaaaaaaa, hammmmmburger!!! nyami Kép

Nenoke, kivettem. Szerintem a doki nincs végig ott a vajúdásnál, arra van a szülésznő, a doki csak a kitolásra jön. De ezt majd a tapasztalt mamik megerősítik (vagy cáfolják).

kétfiús anyuka
babdorka

Nenőke: Nem tudom, de a vendégkönyvbe beleolvastam, ott nagyon elégedett hsz-ek vannak.Velem nagyon kedves volt emailen, én bizti megnézem. Majd inkább elmondom a tapasztalataimat, és akkor el tudsz hozzá menni, jó?

Kép
zsuzsi**

Sziasztok,
túl egy kellemetlen délelőttön...
Ma voltam az Istenhegyiben vérvételen (genetikai vizsgálat) és benne van már az AFP is, úgyhogy lehet, hogy nem kell még1x levetetni, és péntekre megvan!
A kórház felé egy bácsi csak úgy belémhajtott oldalról, most mehetek a biztosítóhoz, meg szervizbe. Annyira mérges lettem, mert a bácsi T.betűs vezető volt, és index nélkül csak úgy átjött az én sávomba.A bácsi barátja még elkezdte volna mondani, hogy én hajtottam gyorsan!!! Szerintetek? "Kicsit" mérges lettem, és elkezdtem kiabálni, hogy "csókolom ezt most komolyan tetszik gondolni?" Aztán kiszállt az öcsém is az autóból, többet már nem próbálkoztak. :twisted: Szóval így jártam... Most rámjár a rúd nagyon! ÚGy látszik elvonják a figyelmem a babáról, hogy megnyugodjak.

Mary, Baba: köszi kérdésetek, hát csak így vagyok, ahogy vagyok?!. :( A pocim még mindig feszülget, meg szúrogat, bár jobb, mint tegnap. Holnap megyek vissza az orvoshoz, UH-ra, meg mindenféle beutalót kapok. Talán okosabb leszek.

Brigi: itt is megnézheted: www.keresztnev.lap.hu

Szilvi: én teljesen megértelek, szerintem is az ember kiszolgáltatotabb helyzetben van. Én sem bírnám, ha orvostanhallgatók figyelnének, úgyhogy Rita le a kalappal!
Így elsőre olyan mintha belöknének egy medencébe, és te nem tudsz úszni. Azt sem tudod mi van, jól csinálod-e, stb.

Az én párom nem szeretett volna bejönni, de ahogy telik az idő már egyre közelebb jutunk a szülőszobához.
Azt mondta, hogy mégiscsak bejön, fogni a kezem, aztán ha elkezdődik a "véresebb" fejezet, kimegy. Ma meg már ott tartunk, hogy majd nem néz oda... Édes!

Én is benyomtam ma egy hamburgert! Hmmmm! Isteni volt! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Andrea

Hú nekem vigyázz magadra! Hívtál rendőrt? Annyira kell vigyázni, tele van az út mindig hülyékkel.

KépKép

KépKép
szivvi

Andrea

Remélem, adott betétlapot... Még szerencse, hogy nektek nem lett bajotok! Hülye bácsi :evil:

Kép
zsuzsi**

Kindernay!

Sajnálom ezt a kocsis történetet..basszuskulcs, pont most..
Na igen, hívtál rendőrt?

Visszatérve az orvostanhallgatókra, engem nem zavart hisz el voltam altatva.. én pl. felajánlanám a szerveimet is. Najó evezzünk szebb vízekre!

Babletykót eszem, nyaminyami..

Nálunk bent lesz a férjem a kitolásnál biztosan meg a vajúdásnál is de akkor lehet, hogy néha ki fogom küldeni, én jobban szeretek egyedül lenni a fájdalmammal.
torolve_20131003125716

Nekünk Ladó utónévkönyvünk van, bordó, baba van az elején. Eredetileg a férjemé volt, már akkor megvolt neki, mikor még egyedülálló volt. :wink:

Molkata, ne aggódj, én minden nap, napjában 100-szor emelgetek kb 9,5-10 kg-ot (=Emit), annyi nem árthat!

Fú, Jovi, azért ezt a sok tejet sem irigylem tőled... a nagynéném is ilyen volt, napi kb. 1-1,5 l tejet adott le, még éjjel is fel kellett neki kelnie fejni, annyi volt. Több, mint 100 litert adott le fél év alatt, a végén még valami kitüntetést is kapott, meg 3000-4000 Ft-nyi jutalmat, ami '68-ban rengeteg pénz volt.

Én legboldogabb akkor leszek, ha pont annyi tejem lesz, amennyi kell majd, nem fontos, hogy több legyen, nincs kedvem fejegetni...

Gurgula, én is megrendelem majd! A homeos szereket én kihagyom, de az illóolajokat meg a gyógynövényeket be fogom vetni. :wink:
Bár Eminél próbáltam málnalevél teát inni a 36. héttől, de csak kétszer sikerült, fene rossz az íze... :?.

Még valami eszembe jutott: egy ismerősöm tavaly szült, ő hívta fel a figyelmemet, hogy szülés után feküdni kell a gyerekágy első hetében (én feküdtem, kénytelen voltam a gátseb miatt is). Ő jól volt, hamar felkelt, talán már a 3. napon alig feküdt - és megsüllyedt a méhe, hiába intimtornázik azóta ezerrel. Bár lehet ez is egyénfüggő, meg idősebb is nálam, 36 éves, de nem árt vigyázni.

Mütyürke, a lányom igazán korán kezdett fogzani :D :D :D .
9 hónaposan bújt ki a legelső foga... Aztán gyorsan még 5 másik, azóta sem jött több... lehet, lassan protkót kéne csináltatni?

A szülést megerősítem, főleg, aki még túl is hordja, már hetek óta másra sem vágyik, csakhogy szüljön már, esébe sem jut, hogy fájhat...

Én ehettem (szőlőcukrot, csokit), ihattam, kaptam kórházi hálóinget, a babát viszont nem tették rám, két órával szülés után kaptam meg.
Este 10-kor mentünk be, akkor szóltunk, hogy hívhatják a dookit, de nem tudom, mikor hívták, végül pont a kitolásra ért be.
Vajúdáskor néha bejött a szülésznő, de leginkább tévézett a nővérszobában, én meg ténferegtem a szülőszobai részen, egy lélek nem volt sehol. Nézegettem a vitrineket, aztán gyorsan abbahagytam, mert szike, fogó és ollókiállítás volt bennük, s vajon mire kellhetnek egy szülőszobán? Inkább nem gondolkoztam ezen... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok,
nem volt betétlapja, de minden adatot leírtam, meg itt lakik nem messze, elismerte a vétkességet. Ha nagyon akadékoskodik, majd átküldöm az öcsémet. :twisted:
Rendőrt nem hívtam, mert rohantam a genetikai vizsgálatra, meg azok míg kiérnek.... szóval az ilyen bácsik szerencsétlenek, de legalább nem tagadják le, inkább a fiatalabb fiúkra jellemző, hogy elhajtanak...

Rita, mondjuk a szerveimet én is felajánlanám...

Babletykó... hmmmm

Andrea
Kép
kindernay

UXI!

Én lehet, hogy bekapok egy-két homeos bogyót..málnalevelet biztosan fogok inni..Szerencsére bírom a gyógyteákat, még akkor is ha nincs valami kellemes ízük.

Jajj, vitrinek, ollók, fogók, szikék..

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én írtozóm ezektől az orvosi fémes eszközöktől, látványuktól és hangjuktól is.
A kórház is számomra egy hátborzongató hely, még akkor is ha tudom, hogy ott embereket gyógyítanak, egyszerűen ráz a hideg a már magától a kórház szótól is.. :evil:
torolve_20131003125716

Gurgula, nem is tudom mit hittem, talán tudat alatt azt, hogy a málnalevél málnaízű lesz... :oops: Brrrr... hát nem az. :? .
Hangzás alapján egy málnalevél nem lehetne rossz ízű. Málnafagyi, málnaszörp, málnalevél... :shock: :wink:

Brigi, és nem tartasz tőle, hogy ha Lucifer lesz, csúfolni fogják egész gyerekkorában?
Vagy ha esetleg vallásos lesz nagykorában, mit szól majd? :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Rita egyetértek, azt hiszem én is kapkodni fogom a homeos szereket, meg kenegetem, és a málnalevél is jöhet. Minél több, annál jobb...
EGyébként én is gyermekkorom óta fóbiás vagyok az orvosokra, meg a kórházakra, ehhez képest a meddőségire hetente 2x kellett menni, és hát a kötelező vizsgálatok, művétek sem kellemesek.

Én úgy tudom a szülésznő kérdés már elég profi, az elejétől ott van segít, az orvos meg később csatlakozik. Én már választottam szülésznőt, lassan fel is kell hívnom. Barátnőm nála szült, és állítja, hogy szuper a csaj!

A szoba kérdésre visszatérve vannak egyágyas szobák, én ilyen szobát szeretnék, mindegyik példát láttam (kétágyas, egyágyas, többágyas) és nekem ez a legszimpatikusabb. A szoptatás, pelenkázás és többi kérdésben pedig állítólag a szülésznő folyamatosan benéz és segít bármi probléma, kérdés van, és a nővérek is kedvesek, főleg, ha "buzdítod" őket egy kicsit. :wink:

Jovi neked megvan már a szülésznőd a Jánosban?

Andrea
Kép
kindernay

Tejtesó: egy olyan baba, akinek én adom az anyatejet, mert az anyukájának nincs (elég). A két gyerek a tejtesó, persze :D Ált. vidéken jobban műxik a dolog, bár nálunk az volt, h apám kollégájának is aznap született gyereke, amikor nekem. Szegény maminak be sem indult a teje, mert vagy 4 felé repedt (nesze neked ügyetlen szülésznő). Ráadásul 92-ben nem igazán lehetett hipoallergén tápit kapni, szegény kislány meg a normálra allergiás volt. Így kapott tőlem tejcit és azt pótolták még az "ócsó", Bécsből hozott tápival.

Mostanság már engedik, hogy egyen a mami szülés előtt-alatt. Persze nem egy fél disznót :lol:

Uxi: anyámék telket vettek 72-ben a "tejpénz"-ből Csobánkán :oops: :lol:
Bercivel nem voltam már ilyen rendes, meg ő óránként szopott, rohadtul nem volt kedvem a maradék 20 perceimet fejéssel tölteni, csak amikor nagyon muszáj volt. Meg más az, amikor van vki, aki számít Rád, mint amikor a tejesembernek adod oda (aki-rohadjon meg! bocsi- simán beszólt, amikor "csak" 2dl-t termeltem 2 nap alatt...persze fennen hirdetik, hogy már 1 deciért is kimennek, hahaha)

Szivvi: a végén, a kitolásnál lesznek olyan pillanatok, amikor szinte nincs magánál az ember. Az utasításokat végre tudtam pl. hajtani, de válaszolni kérdésre csak fejmozgással ment. Fura érzés :) Egyébként, az előtte lévő pár órában simán lehet még röhigcsélni is. Nekem pl. a szülésznő mondta a tágulás során, hogy ne fogjam vissza a hangomat, mert hallotta, hogy nyögnék. Mondjuk, tök egyedül voltunk a szülőszobán :)

babdorka: Minimálisan 2 ember van a szülő nőn kívül a helyiségben. A doki+6 a szülésznő. Legalábbis a Jánosban. A csecsemős egyébként is csak "végszóra" érkezik. Persze, ha többágyas szülőszobán, frontos időben szülünk, akkor kész átjáróház. De biztosíthatok mindenkit róla, hogy 2 nyomás között nagyívben le fogja tojni, hányan kukkolnak a nunájába :lol:
A szülésznő, mielőtt ellátták volna a sebemet, letisztogatott. A mázas-véres trutymót is a hasamról, rámsegítette a saját hálóinget (addig kh-iban voltam).

Andrea: baleset :?

Brigi: nekem is fáj néha, néz is a család, amikor felszisszenek, azt hiszik, harap a gyerek. Egyébként egyre kevesebbszer szoptatok, azt főként nappal. Éjjel, hajnalban egyáltalán nem :shock:

Én finomfőzit főztem-ettem, nyamm-nyamm (hogy Bercikémet idézzem)

Este színházba megyünk a Zurammal, halleluja!

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Kicsit elaludtam és ti mennyit írtatok.... :D

Andrea! Sajnálom, ami veled történt. Nem csoda, hogy mérges voltál.

Uxi! Kösz a megnyugtatást. Akkor, most lehet, hogy megint növöget a hasam és azt érzem....

Jók a pocakok!!! :P
molkata

Andrea: elvileg igen :) Még nem konkretizáltuk le a dolgot, de már karácsony előtt kérdeztem, mikor megy szabira. Azt persze még nem tudta :? Sőt, a fejemben a pótdoki is megvan, az enyém júli uccsó 3 hetében jár szabira, így simán lehet, hogy nem nála fogok szülni. Hogy hívják a Tiédet? (kíváncs szmájli)
Vki anno szidta a Szuromit... én is egy öntelt f@roknak tartottam, amíg egyszer szó nélkül segített ("csak" annyi történt, hogy álltam a tetves adminisztrátor szoba előtt és a zárómra vártam, amit a két észlény nem bírt előkeresni. Ő meg fölállt és megkereste nekem, mert tudta, hogy kolléganő vagyok). Na, ebből azt akartam kihozni, hogy a Szuromi nagy homeós doki, nekem is ő írta össze, hogy miket kell majd szednem.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi, és nem volt jobb, mikor 3-4 óránként evett 200 körül?
Én megőrülnék, ha óránként szopizna, de lehet azért, mert Emi 1-1 órákat evett, akkor az egész nap abból állt volna.

Mindenesetre remélem, nem akar óránként keveseket enni majd....
Nekem pont emiatt nem szimpi ez az igény szerinti szopi, de ha csak így lesz aelég a tej, akkor biztos így fogom csinálni....

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, dehogynem volt jobb! De mit tudtam volna csinálni ezzel a kis nyamvadt pasassal? :? :lol: Bízom benne, hogy Kismanó olyan jó gyerek lesz, mint Bogi :)

[quote]d írta:oki+6 a szülésznő
persze csak 1 szülésznő :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Lányok! Többen írtátok, hogy fogadtok szülésznööt. Èn is gondoltam rá, de nem tudom, hogyan kell. Vagyis tudom, hogy kit szeretnék, de ez most hogy müüködik? Neki kell fizetni vagy a kórháznak? ès kb mennyibe kerül?
molkata

Jovika!!

Mit néztek a színházban? Melyik színházba mentek??

Azt mondják, hogy van olyan a kitolásnál, hogy teljes eufóriában van az ember..és utána nem emléxik dolgokra..szerintem ez jóóó..misztikus lehet :lol:

Nem tudom, hogy hova nyomassam a Bába válaszolból bescannelt oldalakat, mert ha ideteszem fel..az sok lesz..

Na mingyá kiokumlálok valamit..
torolve_20131003125716

Kata: nem tudom, az új rendszerben egyáltalán lehet-e majd fogadni. Én (de nyilván, mert kolléganő vagyok) nem akartam pénzt adni, egy gyönyörű arany fülbevalót vettünk neki. Egyébként pénzt szoktak adni, de gőzöm nincs, hogy megbeszélés, vagy érzés alapján adnak-e a mamák. Én tuti megkérdezném, hogy hogyan szokás.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Lányok!

Feltöltöttem tömörítve a weboldalunkra a cuccost..remélem meg tudjátok nyitni. ki kell tömöríteni!!!!!!!!!!!

http://www.fixmedia.hu/babavalaszol.rar

de ha kapok e-mail címeket, átküldöm és akkor simán meg fogjátok tudni nézni!!
torolve_20131003125716

Én arra amlékszem, hogy szülés alatt (a kitolásnál, meg a vajúdás végén) olyan voltam, mint egy robot, mint akinek nincs saját akarata.
Engedelmesen tettem mindent, amit mondtak.

Utólag nem is értem, hogy lehetett, de valahogy ilyennek képzelem a hipnózist is.

KépKépKépKépKép
uxi

gurgula: a Komédiumban a Rögv-est című rögtönzős darabot. Virágék voltak a sulival és azt mondta, hogy nekünk is el kell mennünk! :lol: Jó nem? A lányom menedzseli a kultúrálódásunkat. És be kell, hgy valljam Apánkkal most megyünk kettesben először színházba a 6 év alatt :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Mivel kell a rar formátumot megnyitni?

Ha megvan més formátumba, elküldenéd az emilcímemre?
Ott van a vonalzóm alatt az email gombnál a cím.

KépKépKépKépKép
uxi

az én utónévkönyvem 2002-es kiadás... lucifer nincs benne :(
pedig még olyan nekek is vannak, amik Mo-n nincsenek engedélyezve... lehet, hogy 2002-ben vagy utána iktatta az mta.

szülészettel kapcsolatban csak a máv-ról tudok nyilatkozni, ahol ha jól látom én leszek az egyetlen vendég közülünk.. :lol: :lol:
egyszemélyes szülőszobák, minden félével felszerelve(kád, labda, bordásfal, kötél.. :D :D ) támogatják a csendes szülést is.. a lehetőségekhez képest minimálisra tudják csökkenteni a világítást-szinte félhomályra.. vihetsz zenét magaddal, van magnó(arra nem emlékszem hogy cd-s e, de asszem), szölő cukrot, csokit ehetsz, vizet, szűrt almát,szölőt ihatsz. az ágy mindenféle irányban állítható, dönthető.. minden szülésznő a gátvédelmet támogatja és az orvosok is. csak ha nagyon muszály akkor vágnak egy picit, hogy ne repedjen.. miután megszülted a babát, mázasan a hasadra teszik és otthagynak akár 1-2órát is, hogy a pároddal vagy aki ott van veled 3-asban élvezhessétek az első órákat.. nyugodtan.
hát ez a máv, de ez egy baba-barát kórház :)

KépKépKép
mütyürke

Jovi! Köszi! Majd érdeklöödöm.
molkata

Most akkor mégis bevezetik ezt a fizetős mizériát?
Nem úgy volt, hogy csak azoknak, akik január 1 után esnek teherbe?:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

És honnan tudjam, melyik az új körzeti kórház?
Az eddigi körzetit épp most zárják be.

KépKépKépKépKép
uxi

És honnan tudjam, melyik az új körzeti kórház?
Az eddigi körzetit épp most zárják be.

KépKépKépKépKép
uxi

Na sziasztok,

Jovika: kolléganő? (kíváncsi szmájli)
Szuromi doki? Ő lenne a helyettes? Ő ott kicsoda? Főorvos? Elvileg nekem nem mondta a Szatmáry, hogy szabin lenne, gondolom azt már most közölné, hiszen akkor lenne időm mást keresni. Vagy nem? Nekem kell rákérdezni, hogy mikor megy szabira?
A szülésznő: Annamari (nem tudom a Vezetéknevét), ha tudsz róla valamit szívesen veszem. Azt tudom, hogy a nővérszállón lakik és bármikor ott van, ha kell, illetve nagyon ügyes és rendes volt a barátnőm szülésénél.
Aki engem most az ügyeleten vizsgált Dr. Kostic András,nagyon alapos és rendes volt, talán elgondolkodnék a helyettesítésen, ha arra kerülne sor.

A szülésznő kérdésről annyit tudok, hogy megválaszthatod kinél akarsz szülni. Bár mikor én a szülésznővel beszéltem azt mondta, hogy max 3 szülést vállalhat egy hónapban, és ha előre leadja a listát, akkor akár dolgozik, akár nem bejöhet és veled lehet.
Fizetni is neki kell (bár nem tudom h az új törvény a tavaly teherbe esetteket is érinti?) azt hiszem az általános tarifa 25 e Ft. Ő akkor végig veled lesz és segít, de gondolom a többiek is u.e. megteszik. Nekem valahogy jó, hogy tudom előre, meg előtte körbevisz a kórházban elmutogat mindent, meg segít ha kérdés van stb.

Andrea
Kép
kindernay

uxi: szerintem no para Amíg nem tettek lakatot kórház kapujára, addig nem kell aggódni. Ti. hivatalosan mág egyik kh sem kapta meg a bezárásról a papírt. Konkrétan a Schöpfben rákérdeztem 2 hete, akkor ezt mondták. Én is úgy tudom, hogy elvileg semmi hírszteléses dolog nem lépett életbe. Szerintem ki kell várni a végét.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Andrea: Egy szülésznőnk lesz :D A legjobb, akinél valaha szültem! És húúú, akkor gyorsan lejelentkezem, nehogy ne férjek a keretbe! :lol:
Igen, kolléganő, ott dolgozom a kh-ban, műtősnő vagyok. De nem a Szuromi lesz a helyettes, csak a fejemben van meg, hogy ki, még abszolút nem beszéltünk erről a dokimmal, csak arról, hogy es. ő nem lesz...Kostic is nagyon-nagyon normális! (A Szatmáry meg nem olyan rendes, ogy közölje, mikor megy szabira, ha addig is begyűjtheti a lóvét tőled-bocs)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Na, miután így feltettem a kérdéseimet, írtam egy emilt az EÜM ügyfélszolgálatára és megkérdeztem ott is.
Kíváncsi vagyok, válaszra méltatnak-e...

KépKépKépKépKép
uxi

Akkor majd én is igyekszem a szülésznöövel idööben beszélni...
molkata

Kata: ez a Jánosban van így! (mmint a szülésznő csak 3 szülést vállalhat/hó). A Margitban pl. amennyit nem szégyell (anyám meg ott dolgozik, azért tudom ilyen jól).

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Na, én meg írtam egy hosszút, de sajnos ezek szerint elszállt, igyekzem összeszedni, mi volt. Szóval Dorka, köszi, hogy kivetted az Adélt.

Meséltem, hogy megegyeztem a főnökömmel, hogy ezentúl keddenként délután otthonról dolgozom? Annyival jobb, mert bent óriási a nyüzsi, hangzavar, egy térben vagyunk 20-an, ráadásul pont az értékesítéssel, jönnek-mennek az ügynökök, vizsgáznak, hangoskodnak. Itt meg nyugi van itthon, fekve is tudok lapotpozni, imádom!!!

Megnéztem az utónévkönyvet, de nekem sajnos csak 98-as copyright, úgyhogy akkor még régebbi (bár ez is bordó, Ladó-Bíró és baba van rajta), és ebben sincs benne a Lucifer. Vazul: a A Bazil név régi magyar Wazul formájának a téves olvasatából keletkezett. Ennek az írott névformának a helyes kiejtése Vászol, Vászoly. Szórványos. Névnap: jan1, 11, márc22,máj30,jún14.. a Bazilnak meg királyi a jelentése. :lol:

Andrea, részvétem a balesethez, remélem, azért nem rázott meg annyira, hogy a baba is megérezze. Melyik biztosítónál van a bácsi?

GUrgula, elküldenéd az én email címemre is? Sajnos a rarral sehogy sem boldogulok. köszi.

Kép
nenoke

Ok. Köszi! Azért majd érdeklöödöm!
Ma egész nap feszülök és a nyári müütétem helye is húzódik. Persze, tudom, hogy ilyenkor ez normális, de azért kicsit parázok...
molkata

Gurgula! Küld el nekem is.
molkata

Nenoke!
Köszönöm szépen az infót, közben megtaláltam én is :lol: királyi...
Szuper akkor a munkahelyed! Jól esnek az embernek az ilyenek.
Én sem panaszkodhatom, sőt... :roll:
baba24

Jaj Andrea!
Ez már sok... Bár tényleg elterelik a babóról az aggályaid... :roll:
Nagyon vigyázz magadra, nehogy túl sokat agyalj rajta. Az első a kis bébi. Gondolj bele, milyen lesz majd neki mesélni, hogy anya annyira sietett hogy megtudjon rólad mindent... :lol: (tudom, hogy nem vicces, sőt... Csak picit felvidítani akarlak...)
baba24

Hahó,

Szerintetek hol van lehetőség megismerni a szülésznőket?
Én nem ismerek senkit a Szt Imrében..
Ma beszéltem a védőnőmmel telefonon / jó lenne, ha így el lehetne intézni a "látogatásokat" :? /
Mondta hogy a feszülő hasra szedjem a MgB6-ot napi 3x1-el, vagy napi 2 Mg pezsgőtablettát
Tehát nem alkalomszerűen, hanem folyamatosan!

Andrea,

A vén mókusok a legrosszabbak, még dodzsemezni sem engedném őket!
Méghogy tanuló vezető! :x

Gurgula,

Én sem boldogulok a RAR-al..
A címem: ggrand@freemail.hu

Kép
gabi
blur

Gurgula!

Ez a Ti cégetek? Meg a családi neveden látok keramikust, ha jól emlékszem?! :wink:
baba24

Küldöm Mindenkinek!

Molkata!
Mi a mélcímed??

Baba!
Igen a mi cégünk, ketten a férjemmel. A kerámikus pedig a húgom :)
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?