A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

FranyoKép
Eeeertem!Kép Kicsit lassan ment, de asszem sikerult felfognom!Kép

Gomboc,
A naciban lenni nagyon jo erzes!Kép A tudat miatt is, es kenyelmes is, elol jo magasra feljon (megKép), es melegiti a hasamat.
Nem kene orvoshoz menned ezzel a joslofajas szeruseggel?

Udv:

Leszter
23+4
leszter

Halihó!

Urszila Kép
holnapra egy kalappal!! Kép Drukk-drukk!

Manócska Kép
szabad gratulálni? Várjuk az élménybeszámolót!! Kép

Gombóc Kép
köszi az aggódást, majdnem kész és a megrendelö tökre örült, hogy ilyen gyorsan. Kép Közben egy nagyot sétáltam a kutyusommal a jó levegön és újult erövel fogom még javítgatni. Kép

Leszter Kép
a baba nemét nem szeretnénk kideríteni (talán már írtam is itt) a születése elött. Kép Itt különben nem is mondják meg, otthon meg majd szólok, hogy ne árulják el. Nem szeretném beleélni magam egyik "verzióba" sem, és esetleg csalódni. Máskülönben ikreknek is nagyon örültem volna, de azt megmondták hamar, hogy nem játszik. Kép Kép Sebaj, legközelebb szólok az illetékesnek (párom) is elöre. Kép Milyen kismamanadrágot vettél? Judóét nem tudom, hol lehet megtekinteni. Kép Viseld egészséggel!! Kép Judó is! Kép

Sasha és a többi gyakorló fiatal Anyuka,
olyan jó, hogy jöttök hozzánk néha!! Kép

Hayimpapa,
repkedtek a babák?! Kép Ejnye-bejnye... Kép

Jó éjt
Pálma
20+3
pálma

Leszter!

Valamit félreértettél!
Nekem a Védõnõm állapította meg a 01.17-et, de mindenféle táblázat szerint, és naptár szerint is 01.05.
Csak hát a kiskönyvben 01.07.szerepel.
Nekem viszont mindegy, hogy 7 vagy 5, mert úgyis akkor jön, amikor akar.
Igaz én már most magyarázom Neki, hogy milyen jó lenne, ha már a karomban tarthatnám..
De meg sem hallja.

Lányok!
Engem azzal riogat mindenki, hogy a 2. szülés sokkal gyorsabban megy, mint az 1. Ebbõl mennyi igaz? Kinek van tapasztalata?
Mert én az elsõvel is alig értem be a kórházba. Igaz itthon szenvedtem 17 órát, mert a 10 percesekbõl nem akart 5 prces lenni, viszont a végén már egy 10 perces 8 percig tartott.

Heni
37+1
heni1979

Haliho Lanyok!

Miszike! Ne aggodj pocakmeret miatt, ma ctg-n egy olyan lannyal voltam, akinek a pocija akkora volt, mint nekem 25 hetesen..Mondta is, hogy a dokik kicsit mindig hummognek a pocakmerete lattan, de az elso terhessegenel is ez volt, es 3500g-os babat szult. Szal nyugi!Kép

Kangi! Ha tudnad nekem hanyszor volt a normalis felso hataran, ill tobb magzatviz a vesetagulat miatt! De mindig megnyugtattak, hogy ez nem veszes, meg a tagulatot kinovi a gyerek es kesz. Kicsit tobbszor vizsgaltak. Ha aggodsz, tenyleg az a legjobb ha szolsz a dokidnak hogy akarsz egy extra uh-t.Kép

Marti! Kerdezd meg a dokidat szerintem, sok doki az uh alapjan keri az afp-t is.

Mai ctg eredmenye: ujabb flowmetria, amin mar szinte senki nem lepodik meg a korhazban. Szerencsere az aramlas eddig mindig ok volt.Kép

Pusza: orsoly 37+2
orsoly

Sziasztok Kép

Normális, hogy estére rámjön a szomjúság, és ezért duplán járok éjszaka wc-re? Este annyit iszom, hogy csak na.

Leszter Kép
Köszi a pozitív energiát, épp most épül be: Kép

myssnia
31+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

olyan de olyan szomoru vagyok, hogy az csak nna, nem engedtek allamvizsgazni, azt irtak esetlen a munkam, pedig tenyleg tobb even keresztul csinaltam, ill. a megjelenitest tobb honapon keresztul, es nem ertem az egeszet masok ket het alatt osszecsapott dolgozatra kapnak egy 4-est, engem meg szivatnak. Kép egesz nap csak idegeskedtem, meg aludni sem tudtam az ejjel Kép Barkinek mutattam meg a munkat nem erti mi lehet a kifogas, mert csak ennyit irtak.
A fo gondom az hogy ugy erzem rengeteget dolgoztam a szakdolival s nem erdemeltem meg ezt.
A lakasvasarlas is mar egy hete huzodik, meg jo hogy visszadobtak a dolgozatomat (oromben az urom mert egyszerre ket varosban nem lehet lenni) s igy szerdan meg lehetne venni a lakast, aztan jon a bankhitel intezes es a koltozkodes. (Tobb mint a felet fizetjuk es koltozhetunk is Kép)

Maci Kép remelem minden rendben lesz a lakassal, koszi.

Leszter

igen itt dolgozik meg O É(hova is menne Kép? megallna nelkule az elet), en viszont csak nyar ota dolgozom itt, de nem voltal egyszer nyaron a konyvtarban, mert akkor epp beszelgetett egy "deneverszakerto" lannyal.

Myssnia

szerintem normalis, foleg ha nem iszol napkozben sokat.

Sziasztok
Zsurlo (a passziv dohanyos Kép brrr, bukott diak Kép)
Zsurlo

Szep keddet Mamocak!Kép

Rajottem,itten valami atveres esete forog fenn...
Mer' ugyi telen nincs is golya,igy lehet,hogy tavaszig varnunk koll..?Vagy ez valami allatkerti golya...?
Nya...azert kisGombolyunek nem mondtam el a ketelyeimet.Kép
Tegnap volt (hetfon) a szulinapja (30.),meg amugy is van eleg baja..Kép
Lö pá kis Holgyek!Kép

gombolyito
Névtelen

Pocok!
Megkérhetnélek,hogy a Barbi név alatt cseréld már ki a profilt?? Ahogy Pálma is irta(kösziKép), én egy másik Barbi vagyok, és véletlenül kerültem oda a táblázatba.
Remélem hamarosan saját jogon is megérdemlek egy helyet itt a táblázatbanKépKép, addig is légyszi javitsd már ki!
Köszi
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok, mindenkinek szép jóreggelt! Kép

Leszter!
Én el is felejtettem tegnap gratulálni a vásárlásodhoz, szuper, hogy van végre kismamanacid! Kép

Gombóc!
Ma este jelentkezem, hogy mi volt UH-n, remélem, minden rendben lesz. Szerintem is kérdezz rá ezekre a fájásokra a dokidnál. Biztos, ami biztos. Kép

Orsoly!
Asszem tegnap téged kihagytalak a felsorolásból Kép, persze neked is megy a drukk, már nem sokat kell várnod a babádra! KépKépKép

Myssnia!
Velem ugyanez van! Esténként meg tudok inni 4-5 pohárral is akár, és akkor persze éjjel járkálok ki pisilni... amikor itt arról írtak, hogy a cukorbetegség jele a sok ivás, akkor picit megijedtem, de a terheléses vizsgálat rendben volt, meg anyukám megnyugtatott, hogy akkor nem csak este innék. Kép Szóval szerintem minden rendben velünk! (Már ami az esti vízivást illeti...) Kép

Zsurló!
Szegény, ne keseredj el, és pláne próbálj nem idegeskedni! Szerintem kérdezz rá a tanárnál is, hogy pontosan mi a baja a dolgozatoddal. Megy a sok pozitív energia: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pusz
Franyo
30
franyo

Myssnia, akkor ide írom a mail lényegét.
A babaváró szerint:
Ahogy nõ a hasad, egyre inkább számíthasz arra, hogy megfájdul a hátad és/vagy a derekad. A pihenés sokszor javít valamit a dolgon, de nem múlasztja el teljesen, mert általában tartási illetve izomgyengeségbõl eredõ gondról van szó.
Mindenekelõtt kényelmes cipõt hordj, ahol pedig teheted, járj mezítláb. A "mellet ki, hasat be" módszer nem azonos a helyes testtartással, ráadásul most TILOS behúznod a hasad. (Hátradõlni sem ajánlatos, mert a súlypontod megváltozott.) Ha rá akarsz érezni a helyes tartásra, akkor a két karodat úgy tedd a tested mellé, hogy a tenyered elõre nézzen. Ettõl automatikusan kihúzod magad. Ha ülsz, ülj törökülésben vagy ha ismered, és nem okoz nehézséget a jógik lótuszülésében.
APA:
A párod hátfájásán, de általában az egész közérzetén segít a kíméletes masszázs. A babaváró asszonyokat lehet masszírozni (Afrikában és Ázsiában a leendõ mamákat végig a babavárás alatt, majd utána a gyermekágy idején is masszírozzák) - kivéve, hogy nyomást, gyúrást, ütögetést vagy vibráló mozdulatokat alkalmazni tilos.
Bár hirtelen nem lesz belõled profi masszõr, de nagy jót tehetsz a pároddal, ha idõnként finoman végigmasszírozod a testét. Az alkalmazott módszer a simítómasszázs, ez tulajdonképpen körkörös vagy hosszanti irányban, a tenyérrel vagy a hüvelykujjal végzett finom simogatás. A párod hátát úgy tudod a legkönnyebben masszírozni, ha lovaglóülésben egy székre ül és egy párnára támaszkodik.
Szóval kérd meg kispapát, hogy maszírozzon meg.

Zsurló,
Egyetértek Franyóval. Kérdezd meg a tanárt, hogy konkrét hibákat mondjon, mert csak úgy tudsz rajta javítani. És ne idegeskedj miatta, nem éri meg. A babával úgyis otthon leszel egy darabig, majd megcsinálod (3 évig lehet halasztani?).

Maci_2
23
maci_2

Drága Lányok Kép

nagyon szépen köszönöm a sok nyugtatást, mindenkinek - bajban lennék, ha mindannyiótokat fel kéne soroljalak, mert olyan sokan irtatok KépKépKép
A baba szépen mozog, lehet, hogy tényleg a hó miatt?! Egész hétvégén ezt müvelte, meg tegnap is Kép ÚÚÚÚGY imádom, hogy próbál engem megnyugtatni Kép (mert az oxigénhiánnyal lecsökkent mozgás is jár)
Beszéltem védönénivel, ö is mondta, hogy ne aggódjak, neki is igy volt, aztán van két szép, egészséges fia. És, hogy ez alkati dolog, ha a baba megfelelö méretü, akkor semmi gond nem lesz KépKépKép
Szóval köszönöm a sok drukkot és bátoritást. Most már nem izgulok, dokihoz sem megyek, majd újév után.

Zsurló Kép
egyetértek Franyoval, tényleg kérdezz rá a tanárnál! Miféle indoklás ez?!
Viszont a lakáshir SZUPER!!! Kép Tök jó!

Leszter Kép
Biztosan tök csini vagy az új nacidban Kép gratulálok!! És neked külön köszi a pontos idézetért is Kép
A fönököm szeretné, ha januárban otthon elkésziteném az átadási doksit - ez menni fog!!! Kép Végre, nyugalom, béke - mennyei lesz Kép

Myssnia Kép
mondd meg Timicinek lécci, hogy nagyon drukkolunk ám, és hogy jobb is, hogy bent van, mert kint nagyon esik a hó KépKépKép

Vigyázzatok nagyon magatokra, orra ne essetek ebben a nagy hóban Kép

Megyek dolgozni. Ez az uccsó hetem, illetve 2-3-án még bejövök elvasvillázni a trágyát az asztalomról Kép De utána otthon! Pihi! (Ja, és vizsgaidöszak Kép)

Pusssz
Kangi, a felviditott
30+4
kangi

Sziasztok Kismamaik! Kép

Jól eltüntem, de nem azért mert baj lenne, csak megkezdõdött a vizsgaidõszakom és néha azt se tudom hol áll a fejem Kép . Olvasni szoktam ám, csak idõm nincs válaszolni.
Szeretnék gratulálni minden friss anyukának, és minden babaának jó sok tejcit kívánok.
Mi jól vagyunk, már érzem a mocorgását a picinek, fõleg ha szeretnék kényelmesen elhelyezkedni este lefekvéskor, akkor késztetést érez arra, hogy a mocorgásával kiverje az álmot a szemembõl. Kép Pénteken megyünk a 18. heti UH-ra, kíváncsi vagyok mennyit nõtt.

Pocok!
Az én adataim is elcsúsztak egy picit ebben a szép új táblázatban.Az utolsó menzim 2002.08.12. , a terhességi kor az a mai napon 18+1, így a 40+0 is 2002.05.19.-re jön ki, bár úgy is akkor jön a baba mikor akar. JA és ahol szülni fogok az már nem a DOTE, hanem a DEOEC. Ha javítanál, azt nagyon szépen megköszönjük.

Myssnia
Én is jártam már úgy, hogy este képes voltam másfél liter vizet is meginni, az eredménye is megvolt Kép , de én általában ezt akkor csináltam ha nem tudok elég folyadékot meginni napközben. De most már figyelek arra, hogy egyenletesen osszam szét a folyadékmennyiséget, mert egyébként este jön a járkálás, de akkor meg egész nap nyûgös vagyok Kép .

Na megyek tanulni,mert még csütörtökön lesz egy vizsgám, szerencsére a többi csak jövöre lesz. Kép

Nadine
18+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok lanyok!

Mit szoltok a hoeseshez?Kép

Most voltunk kispapaval meg egy uzletet megnezni (Somogyi B. u.) kismamabluz ugyben, es nem volt egyaltalan semmilyen bluz.Kép Az elado viszont nagyon kedves volt, es szerinte a Formesban vagy a Pintacsi Viki uzleteben kellene probalkoznunk, csak most a hoesesben es dugoban nem akartunk nekivagni. Talan majd a hetvegen. Volt mar kozuletek valaki ezekben az uzletekben? Milyenek? Van esely arra, hogy valami csini bluzt talaljak?

Na visszaolvasok, aztan irok meg!Kép

Puszi:

Leszter
23+5
leszter

Sziasztok!

Csak lejelentkezem,hogy minden ok.

Leszter
Elobb-utobb bluz is lesz, ne aggodj! Kép

Zsurlo
Ez tenyleg nagy szemetseg! Jarj utana, hogy miert csinaljak ezt veled? Nalunk is volt ilyen a fosulin. Szerencsere nem velem...azt hiszem en is rendesen kiakadtam volna!

Myssnia
Pont tegnap este jatszottam ugyanezt az ivassal. Jol meg is szvtam, alig aludtam ejszaka, de annyira szomjas voltam..Kép

Itt meg mindig semmi ho..

Norka
30+3
norkini

Sziasztok,
elõször is mindenkinek köszi a drukkot, és a jókívánságokat, mind a ketten igent mondtunk!!!!:o))))))))))))
azóta asszonymanóként tengetem életem, a férjmanó mellett:o))
Olyan szerencsénk volt, hogy szombaton egész jó idõ volt, még a nap is sütött kicsit:o)
Reggel nagy nyüzsi, hogy minden meglegyen, aztán öltözés, és irány a házasságkötõ terem. minden kedves ismerõs és barát eljött, olyan jó volt:o)))))
kicsit a végén szipogtam, de olyan gyorsan történt minden, hogy álljanak fel, igen, igen, csók, gyûrû..., hogy nem is nagyon volt idõ az elérzékenyülésre:o)))))
azt mondták, hogy olyan jó minket nézni, mert látszik, hogy boldogok vagyunk:o)))))))))) Az biztos is, imádom:o)))))
sajna még a képeket nem kaptam meg, de küldöm Franyonak, amint megvannak:o))))
még egyszer köszi a drukkot,
pusz:
asszonymanócska:o))))))))
11+6
manócska

Sziasztok!

Palma,
Tenyleg, most mar remlik, hogy irtad, hogy nem akarjatok megkerdezni a baba nemet. En is kibirnam, hogy csak akkor tudjam meg, amikor megszuletik, de a ferjem nagyon kivancsi ra!Kép Majd hetfon a 3D-n kiderul, hogy a babank mit gondol, azaz hajlando-e megmutatni magat.
A nadrag olyan pirosas-bordos, a szara lent egy kicsit bovul es oldalt fel van sliccelve, a dereka hatul siman gumis, elol pedig allithato gumis. A hasa valahogy nagyon trukkosen van szabva, mert ugy a csipomtol lefele teljesen ugy all, mint egy normal nadrag. Nagyon kenyelmes most is, es remenyeim szerint vegig jo lesz ram.Kép

Heni,
Bocsi, ha valamit felreertettem. Csak igyekeztem mindenkinel megnezni, hogy mi lehet az elteres oka, es lehet, hogy kicsit belekavarodtam.Kép
Szerintem a babad azert biztos figyel Rad, csak neki sem lehet konnyu ilyen nagy dontest hozni, hogy mikor erkezzen.Kép

Zsurlo,
Nagyon sajnalom, hogy nem fogadtak el a dolgozatodat.Kép Hova jarsz? Es ilyenkor nem lehet fellebbezni vagy ilyesmi? Vagy legalabb indoklast kerni, hogy miert nem fogadtak el? Mi az, hogy "esetlen"?? Nem lehet, hogy csak tevedes tortent? Es esetleg a szuletendo babara hivatkozva nem lehet egyeni tanulmanyi rendet kerni es kervenyezni, hogy allamvizsgazhass annak ellenere, hogy a szakdolgozatot nem fogadtak el, es aztan majd kesobb kijavitod a dolgozatot? Itt eddig mindenki azt irta, hogy a kismamakkal eleg segitokeszek szoktak lenni... Teljesen megertem, ha eleged van most az egeszbol, de nem lenne erdemes megprobalni, ha mar tanultal ra?Kép
Az a lany nem en voltam.Kép

Gombolyito,
Boldog szulinapot Gombnek!KépKépKép Es persze drukkkkkk!Kép

Franyo,
Koszi a gratut.Kép
Az UH-n biztos minden rendben lesz! Varjuk a hireket!

Kangi,
Orulok, hogy megnyugodtal, es jo a kedved is!Kép
"Januarban otthon", "atadasi doksi", hmmmm, eleg biztatoan hangzik, plane a fonokod szajabol.

Nadine,
Csutortokre hatalmas kalappal!Kép

Norkini,
Remelem is, hogy lesz!Kép
Pesten szakad a ho...

Puszi:

Leszter
23+5
leszter

Sziasztok!

Remélem Mindenki jól van!

Franyó: milyen babakocsit vetettek? Én is nagy dilémába vagyun mert autósülésben is kell gondolkodni.

Pocok: Nálam minden jó a táblázatban, Gratula.

Vasárnap voltunk a Brendonba, hát elég magas árak vannak.
Viszon vettem szoptatós párnát, és nekem nagyon tetszik, most azt a célt használja, hogy alváskor tartja a hármat, és fel tudom rá pocolni a lábamat.

Van valakinek valami véleménye az avent termékekrõl?

Jól sikerült megfáznom... fáj a torkom...nyaf nyaf...

Vigyázzatok Magatokra

sok a meló így dolgozni kell

Sziasztok
Manó2
29+2
manó2

Kangi!
Jó, hogy megint itt vagy! Nekem is ez az utolsó hetem! Kép És az is jó, hogy már nem aggódsz! KépKépKép
Leszter, én nem voltam még azokban az üzletekben, a Formes-ról annyit hallottam, hogy jó minôségu, de marha drága minden...
A hóesés szuper, csak én holnapra szabit vettem ki, hogy az utsó, hiányzó ajeszokat még bevásároljam, és Kispapi most elkezdett beaggódni, hogy ilyen csúszós idôben egyedül nem mászkálhatok, majd eljön ô is velem... Kép Ami nagyon aranyos tôle, csak hát akkor az egész nap oda, mert ô nem tud szabira menni, este meg már minden üzlet tele van emberrel. No, azért én rábeszélem még, hogy "engedjen el" egyedül, hiszen nagylány vagyok már Kép

Norka Kép, szia!

Manócska, de jó, várom a fotókat!!! Kép

Manó2!
A kocsit a profilomban láthatod, Pierre Cardin típusú. Szerintem ez nektek nem jó akkor, mert nincs kivehetôs autós ülése, mi ugyanis pont ellenkezôleg, nem akartunk olyat, mert a családban sajna nincs autó. De egyébként az Árkád üzletházban is van egy bolt, talán Baby bell, vagy mi a neve, és ott is láttam elég sok fajta kocsit, olyat is, amibôl kivehetô az autós ülés.
Gyógyulj meg, igyál sok mézes teát, citrommal!!!

Pussz mindenkinek
Franyo
30
franyo

sziasztok!

Leszter Kép

Szerintem a Formes baromi drága.
[url=http://www.formes.fr/uk/anim.htm" TARGET="_top]http://www.formes.fr/uk/anim.htm[/url]
Bár még nem voltam, de mivel a héten vagyok utoljára dolgozni, már nem szeretnék nagy összegek kiadni utcai ruhára, mert többnyire csak otthon leszek, oda meg vettem édi otthoruhákat a Womensecretbe. (tulajdonképpen pizsamának árulják, de pamut, vastag, és kötös a nadrágja, és nagyo csini Kép és akciós is volt )
Egy biztos, nekem a 23-31. hét között rengeteget nõtt a hasam, és van olyan kismamanacim, ami már nem kényelmes Kép
De azért nézz be, mert biztos szép dolgok vannak.

Maci:2

Köszi a derekas dolgokat. Sajnos nem érzem, hogy javulni akarna, egész éjszakak éreztem...
Most törökülésben dolgozom, ami jól esik. Kép

Manó2

Milyen a párnád? Mivel bélelt? És milyen ára volt, ha szabad kérdezni? Avent helyett én Medelát (de lux) vettem, kézit, mert jóval olcsóbb, és a védõnõm is dicsérte.

myssnia
31+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Pocok,
édi vagy, hogy már nem én vagyok az utolsó a táblázatban, csak asszem valamit elírtál:o)))))

a még mindig sereghajtó Manócska:o)
11+6
Manócska

Sziasztok!

Ma vegre kihasznaltam,hogy itthon vagyok es babanetes forumokat bujtam ezerrel...Kép Mar nagyon ki vagyok okositva!! Kép

Asszonymanocska!
Orulok,hogy jol sikeredett az eskuvo! Kép

Kicsit off leszek Kerdes kovetkezik!
Vettunk egy meleg parasito keszuleket, mert nagyon-nagyon szaraz a levegonk. Van valaki koztetek aki esetleg hasznal ilyet? Mennyi idore erdemes beuzemelni? Es mennyi idonkent? Vagy erre majd raerzek? Szoval Help pliiiz! Kép

Bocsi az offert!

Koszi
Norka
30+3
norkini

Sziasztok!

Ma voltam CTG-n és majdnem ismétlés let belõle. A manócska egyáltalán nem akart mozogni, még reggel mentünk a kórház felé egész végig megnem állt. Ahogy rámtették a gépet mintha megijedt volna és nem produkált semmit. Lejött a szülésznõm megnézni és õ mozgatta meg, hogy mozogjon amióta ezt tette vele azóta bese akarja fejezni. Annyira aktív lett, hogy sokszor már ugy várom hogy maradjon egy kicsit nyugton, de nem.KépKépKép

Orsoly: remélem minden rendben.

Csütörtökön kell mennem a dokimhoz és õ mondja meg, hogy mikor megyek szülni, igaz mindenki 20.át josól, jó lenne ha akkor meg is születne, mert már nagyon nehéz. Alvás nuku KépKép sajna.

Kakukkfu: Veled mi a helyzet rég látalak csak nem szültél már meg?

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
39
andy78

Sziasztok!
Manócska gratulálok az esküvõdhöz, sok boldogságot!

Kangi, Norka ne idegeskedjetek, minden rendben lesz.

Nadine!
Várjuk az uh méreteket, és ha lesz, akkor a képet is.

Tegnap megvettünk mindent Karácsonyra. Úgy örülök, hogy már csak néhány apróság (zöldség, gyümölcs féle) van hátra. Egyébként megsütöttem a mézeset, amit Gombóc ajánlott. Remélem jó lesz.

Sziasztok
buksicica
buksicica

Bocsi elfelejtettem, hogy mindenki vigyázzon magára ezen a csúszós úton.

buksicica
21+6
buksicica

Manócska Kép

Gratulálok, és kiváncsian várom a képeket Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Tegnap voltunk UH-on a Hattyúházban. Nagyon szupi volt, a doki is szimpatikus volt, és értette a dolgát. Kaptunk 2db fotót és kb. 20 perces videofelvételt. Szerencsére sikerült elkapni babóca arcát az elején, mert utána nagyon szégyenlõs lett. De jó alaposan megnéztük mindenét, és szerencsére minden a legnagyobb rendben.

LányokKép
Nem megy véletlenül valaki mostanában az Ikeába?

Puszi, Panka
27+2

panka

Sziasztok!

Nem tudlak benneteket végigolvasni, mert alig van idõm, csak azért ugortam be, hogy drukkoljak a finiselõknek, és a többieknek pedig további pocaknövesztést kívánjak.
Timici, remélem jól vagy!

ANdy,
sokat gondolok ám rád, és most már én drukkolok neked és várom az SMS-t!!!!KépKép

Mi jól vagyunk, Zsófi sokat szopizik, és szépen fejlõdik.

pusz

Brokkoli és a holnap 2 hetes Zsófi
brokkoli

JA,lányok, a profilomba raktam fel képet az 1 hetes Zsófiról.

pusz

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!

Manocska,
Gratulalok!Kép Es nagyon varom a fenykepeket! Volt utana vacsi vagy lagzi vagy buli? Hogy sikerult?

Mano2,
Jobbulast!+++++++++++++Kép
Oblogess meleg sos vizzel, nagyon undorito ugyan, de nekem be szokott valni.
Megkerdezhetem, hogy mennyiert vettetek a szopisparnat?

Franyo,
A hoeses sajna nekem sem jott jokor, mivel honapok ota nem vezettem, es most nem merek rogton hoesesben elindulni a nyarigumis hatsokerekmeghajtasos Ladaval...Kép Es persze mostanra van par programom, de megoldom, csak trutyi ne legyen!
A kozlekedessel azert vigyazz majd, nehogy korcsolyazas legyen belole!Kép
A Formesrol nekem is ez az egyetlen infom, hogy eleg draga...Kép
Lanyok, ha valaki jart mar ott, irja meg nekem, hogy vannak-e bluzok, meg hogy mennyire draga, meg mindent, ami eszebe jut. LeeeecccileeeciiKép

Myssnia,
Mar annyiszor akartam kerdezni, csak mindig elfelejtettem, hogy vegul kerestel dulat? Engem nem erint, de kivancsi lennek a tapasztalataidra...Kép
Koszi a Formes linkjet, haaat, meg lehet nezni az arakat is...Kép Meg nem tudom, erdemes-e elmenni...
Biztos nagyon szep es kenyelmes a Womensecretben vasarolt ruhad, csak tudod nekem meg semmilyen kismamacuccom nincs a hetvegen vasarolt nadrag kivetelevel. Es karacsonykor nalunk mindenfele vendegeskedesek vannak, muszaj lesz normalisan feloltoznom.

Andy,
Drukkkk, es kitartas, mar csak 3 nap van 20.-aig!Kép

Panka,
Orulok, hogy minden rendben, es hogy jok voltak a tapasztalataid. Mi is oda fogunk menni jovo hetfon, mar nagyon varom!Kép

Timici,
Drukkkkkk!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++KépKépKép

Lanyok,
Kepzeljetek, az elobb felhivott a vedoneni (akinel egyebkent a kenyszerpihi miatt eddig mindossze egyszer jartam), hogy hogy vagyok, es hogy megerkezett a hepatitis szures eredmenyem. Es mivel pihiznem kell, es csutortokon delelott ugyis jar erre, felajanlotta, hogy elhozza nekem. En megorultem neki, hogy nem kell a hoeseben elbaktatnom a rendelobe, es megkoszontem a kedvesseget. Es csak a beszelgetes utan gondoltam bele, hogy nem is tudom, hogy kell-e ezert fizetni, es kb. mennyit, vagy ha nem kell, akkor illik-e, szokas-e, es mennyit. Nektek mi errol a velemenyetek? Es az ilyen latogatasnal helyszini szemlet is tart? Meg is vizsgal? Mire szamitsak?

Puszi:

Leszter
23+5
leszter

Kangi Kép

Szerintem nem sok a 2 szál cigi, nekem meg a cola light a bûnöm. Kép

Leszter Kép
Akkor igencsak csininek kell lenned. Van még a C&A, de mintha írtad volna már, hogy ott vetted a nacit. Én a Benetton kismamapólóit hordom, és nagyon-nagyon kényelmesek. De azok nem igazán alkalmi viseletek. Inkább sportos. Kép

myssnia
31+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Ja! Leszter
A védőnőnek szerintem nem kell semmit sem fizetni, hisz ez a foglalkozása. Vannak akik többször is mennek házhoz (bejelentkezés nélkül). Miután megszületik a kicsi, meg pláne ő fog menni.
A dulával kapcsolatban arra jutottam, hogy már csak a héten leszek Pesten, aztán vidékre költözöm. Így nem tudnék értekezni vele akármikor. A dokim azt mondta, hogy nagyon jó szülésznők vannak most a Jánosban, és ha akarok választhatok is, de ő bármelyiküket ajánlja. Tapasztaltak. Így rájukbízom magam. Tudom nem kötelességük végig velem lenniük, de azt hallottam, hogy nagyon segítőkészek. Így bízok bennükŰ(, és magamban).
myssnia
Budapest XI. kerület

na szép ékezetek lettek...
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Leszter!

A védõnõknek a munkakörébe tartozik elbaktatni hozzátok, ha Te nem tudsz menni hozzáKép Nem kell neki semmit sem adni, hiszen õ ajánlotta fel, hogy elhozza. Valószinüleg tényleg arra van dolga. Mikor a gyerek megszületik a 6. hétig minden héten menni fog. Legideálisabb esetben megkérdezi minden rendben van-e, tejci elég-e, gyerek körüli dolgokkal nincs probléma. (kipirosodott a popsi, pöttyös, vagy sokat sir és vajh mitõl...) ÉÉÉÉs legideálisabb esetben nem kelteti fel a gyerkõcöt hogy megnézzeKép Nekem pl nagyon jó volt, hogy jött, mert a gyerek feneke egyik hétvégén iszonyuan bevörösödött és tele volt nagy piros pöttyökkel. A védõnéni bekukkantott a szájába és észrevette a szájpenészt. A penészt lenyeli, a kakival távozik és a feneke is gombás lesz. Micsoda összefüggések mi? Nekem eszembe nem jutott volnaKép A lakást nem fogja körbejárkálni, és az ujját végighúzni a polcon, van e rajta por.Kép Mikor hozzám kijött az elsõ héten 4 nap kórház és 3 nap otthon után a lakás romokban hevert én nyúzott voltam, kócos és egy szál pizsiben fogadtamKépKépKép A legtöbb nagyon jól tudja, bele kell rázódni az anyaságba is és hozzászokni, hogy egyszerre 2-3 óránál többet nem tudsz aludni, ha még hasfájós is a gyerek akkor meg pláne. Éjjel több órát mászkáltam a fiammal, hogy elaludjon végre és volt hogy egy nap csak 2x 2,5 órát tudtam aludni 3 órás megszakitással. Úgy meg nem ért semmit a 2,5 órás pihiKép Persze 6 hetes volt mikor kinõtte és azóta minden okésKép Van hogy 4, 6 órát is alszik egyszerre és már a fürdésen kivül másra is van idõmKép
Ez nem általános persze, hiszen mindegyik baba más és más.

Na most hogy jól kifecsegtem magam és itten okoskodtam mostmár megyekKép
sasha és a holnap 10 hets Gábor

Timici!
Még mindig megy a drukk-drukk! Sokat gondolok rátok!

Kép
sasha

Sziasztok!
Norka!
Én sajna nem tudom, hogy mûködnek ezek a párásítók, de szerintem próbáld ki, biztos érezni lehet, hogy mikor elég. Nincs valami használati utasítás mellékelve?

Brokkoli!
Szuper, hogy jól vagytok, gyönyörû a kislányod, még egyszer gratulálok!!!!!!!! KépKépKép

Leszter!
És mi lenne, ha valami csini kismamaruhát vennél, meg egy téli kismama-harisnyát? A Kálvin téri Városkapu-üzletházban azt hiszem, van mindkettõ, bár én még nem jártam ott, de azt mondta egy ismerõsöm. Asszem Mutta Kismamaruházat, talán ez a neve, ha jól emlékszem. Persze lehet, hogy blúz is van ott?? Próbáld meg szerintem felhívni õket.

Sasha!
Tök jó, hogy jössz néha, jó olvasni rólatok!!! Kép

Judó, milyen eredményeid lettek?? Nekem ezek vannak a papíromon:
Magzat fekvése: fejvégû
Placenta tapad: mellsõ falon
Érettségi foka: I.
Szívmûködés: látható
Szív: négy üregû
Magzatvíz: átlagos
Arc: defektus nem látható
BPD: 78 mm, OFD: 92 mm, HC: 268 mm, TAD: 75 mm, AC: 257 mm, FL: 58 mm.
29-30 hetesnek mondták a babát az adatok alapján. Ja és minden adat mellett ott van, hogy az kb. hanyadik hétnek felel meg, és nekem is van olyan, ami csak 27 hetesnek (OFD), és van olyan is, ami 32 hetesnek (AC) felel meg. De nem mondták, hogy aggodalomra lenne ok ezek miatt, tényleg nem egyformák ezek a babák. Kép
Ja, és még azt mondta a dokinõ a szombati barnásozásomra, hogy a lepény teljesen rendben (hurrá!), attól lehetett esetleg, hogy a baba feje nagyon lent van, és talán nagyon nyomakodott ott lenn. Kérdeztem, hogy ez probléma-e, de azt mondta, hogy "nem vészes". Úgyhogy eldöntöttem, hogy nem fogok aggódni!
Különben a kis Anna annyira aranyos volt, megmutatta nekünk a pofikáját, láttuk, ahogy tátogatja a száját, iszik a magzatvízbõl, kalimpál a kis kezével, és az egyik lábát felhúzta valahogy a feje mellé. Kép Amikor kinyomtatta a doktornõ a fotót, a párom kezébe nyomta, és azt mondta: "Itt a lánya!" - hát az valami csúcs érzés volt, Kispapinak is, láttam rajta... KépKépKép Holnap megpróbálom beszkennelni a képet, és megy a képtárba!

Nnna, megint egész kis regényt írtam...
Puszi mindenkinek!
Franyo
30
franyo

Sziasztok!

Manócska!

Gratula az esküvõhöz!!!

LEszter!
Örülök, hogy vettél nadrágot! Kép A Formes tényleg iszonyú drága... A Pintácsi Viki féle ruhákat nem ismerem, de állítólag nem vészes az áruk.

Manó_2, jobbulást kívánok!!!

Franyó!
Köszi az adatokat! Kép Az enyémek:
Fejvégû, lepény a hátsó falon, jó helyen. Viszont! : magzatvíz átlagosnál több (kellett nekem emlegetni! Mondtam az UH-os hölgynek, hogy az elsõ babával is ez volt, és nem találtak akkor sem semmi eltérést. Azt mondta, hogy ne aggódjak, de visszarendelt január 9-ére, akkor újra megnézi. Kicsi az eltérés, de jobb utánajárni. Azt hiszem, most nem fogom magam nagyon idegesíteni ezen, mint 5 évvel ezelõtt. Akkor utólag feleslegesnek bizonyult a nagy aggodalom szerencsére!)
Na, méretek:
BDP: 79 mm
AC (törzstérfogat)= 276 mm
FL (comb)= 60 mm
HC (fejkörfogat)= 298 mm
OFD (homlokcsont-tarkócsont távolság)= 105 mm
Súlybecslés: 1798 gr.
A terhességet számítottnak megfelelõnek találta, vagyis 30+2 naposnak, de mondta, hogy a baba nagyobb az átlagosnál (hát ez látszik a hasamon! Kép Kép Kép )
Csináltattam videót. Nagyon szépen látszott az arcocskája, szeme csukva, orrocskája, stb. Olyan valóságos volt a pofija! Tényleg mint egy filmfelvétel!
És szokásához híven mindent megmutatott "férfiasságából"! Kisfiam itthon nagy örömmel nyugtázta, hogy tényleg Öcsi lesz!
Franyó, neked meg gratula a kislányhoz!!!

Na, most ennyi, megpróbálok holnap is jelentkezni!

Puszi: Judó
30+2
judó

Sziasztok!

Brokkoli: Nagyon szép a kicsi. Köszi a drukkot majd az sms-t küldöm. Remélem minnél elöbb meglesz már.

Lányok köszönöm a drukkot nektek is igaz 20.ika mindjárt itt lesz, de lehet, hogy a manócska késöbb fog jönni. Csütörtökön megyek a dokibácsihoz és akkor már többet tudok mondani.

Sziasztok
Andy
39
andy78

Sziasztok! Kép

Franyo!
Megnéztem a babakocsit, szerintem szuper. Mi is ezt néztük ki a párommal a gyereknek (pont ezt a színt), de majd csak akkor vesszük meg ha megszültem a garancia miatt. Lesz a páromnak kb 3 napja rá, míg kórházban leszünk (azt hiszi majd elõre kipiheni magát az idõ alatt, de majd megtudja Kép ). Majd beszámolsz róla, hogy vált be a kocsi.

Leszter!
Szerintem se kell a védõnõnek pénzt adni, mert itt Debrecenben ha kell, ha nem, jönnek. Az enyém is megjelent pár hete korán reggel persze bejelentés nélkül. Még a kaputelefont se használta, eléggé meglepõdtem az ajtóban. A párom épp munkába indult, én is pizsamában fogatam, mint Sasha. Elnézést kértem tõle, de az öltözetemtõl jobban izgatták a kutyák (nagyon félhet tõlük), így nem nézett nagyon szét, csak annyira, amennyit megmutattam neki. De én már hallottam más példát is, de remélem azok kivételes esetek Kép .

Na megyek pihizni Kép

Nadine
18+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nagyon jolesik a sok drukk, koszonom szepen mondenkinek! Kép

Hetfon voltam, szerencsere nem nyiltam tovabb, maradt az egy ujjnyi. Ugy orultem neki! A ctg szokas szerint jo.

Andy!
Nekem heti 2szer kell mennem, csut. a kovetkezo. Te mikor mesz legkozelebb?

Es te Orsoly?

Befejeztem az iskolat, vegigcsinaltam a szunetig. Kép
most mar csak a lakasra kell koncentralni.

Sok drukk es turelem mindenkinek
Kakukkfu
holnap 39
kakukkfu

Judó!
Szép nagy babád van! Kép De akkor szerintem õ egy héttel idõsebb, mint Anna. Ja, és a számított súlyt el is felejtettem: 1493 g. Szóval kb. másfél kilós kiscsaj van a pocakomban!!! Kép

Nadine!
Hol néztétek ki a kocsit? Mert mi elõször a Visegrádi úti Mária Nagykerben, és azt ígérték nekünk, hogy "ó, bõven lesz még ebbõl januárban is", ehhez képest, mikor odamentünk kb. két hete, hogy megvegyük, azt mondták, elfogyott, és idén már nem is jön újabb szállítmány, azt meg nem tudja, hogy januárban lesz-e. Végül mi a Lehel úti boltban vettük, ott valamennyivel elõbb le is lehet foglalni, elõleggel. Szóval lehet, hogy nem árt legalább lefoglalnotok, nehogy úgy járjatok, hogy odamegy Kispapa, és pont nincs...

Puszi
Franyo
franyo

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek.

Kakukkfu: Nekem hétfõn kell délután 3-ra mennem CTG-re a héten már nem kell mennem csak a dokihoz csütörtökön. Akkor tudok meg többet. Örülök neki, hogy jól vagy. Arra gondoltam olyan rég látalak, hogy megszültél már.KépKépKép De ezekszerint még ti is egyben. Hogy áltok a lakással? Várjátok már nagyon a kicsit ti is?

Orsoly: Nálatok mi a helyzet? Mit mond a dokibácsi mikorra jön a baba? Olvastam tegnap a IInõi klinikás oldalt is elég kevesen vannak akik oda írnak, láttam a Pirus írását is és a válaszodat is rá, egyetértek veled, mert a fényképezéshez tényleg átlehet öltöztetni a babócákat és addig is gyakorlod.

Na csak ennyi
Sziasztok
Andy
39+1
andy78

Sziasztok! Kép

Brokkoli Kép
Zsófibaba gyönyörü!!!

Lányok, ez hihetetlen, hogy itt fogom hagyni ezt a trágyát, már csak 3 igazi nap (mert a jan. eleji 2 nap az igazából rendrakásra van csak)! KépKépKép

Viszont van még pár szerzödésem, ami nincs megkötve, és nem tudok mit csinálni ... pedig januárban már szállitást várnánk ... Kép
A fene egye meg, hogy igy elszúrta ez a nyomorult cég az utódlást! Most aztán lehetek lelkifurdancsos, hogy nem hagytam itt rendben mindent, na de hogy a fenébe hagytam volna, ha egyszer a napi munka nem tette lehetövé a normális lezárásokat???!!! GRRRRRR!!!!
Egyfolytában az az érzésem, hogy mozgó vonatról ugrom le, és úgyis engem fognak nyesztetni, ha bármi bajuk lesz, márpedig nekem vizsgáim lesznek, meg stresszmentesen kellene már üzemelnem ...

Mindegy. Majd lesz valahogy, a lényeg, hogy Gumimaci ugrál (leglelkesebben a hólyagomon KépKépKép), a szeméremcsontom pedig tuti le fog esni a helyéröl Kép

Kakukkfü Kép
juj, de izgi, majd várjuk a hireket! Kép

Manocska Kép
örülök, hogy szépen sikerült az esküvö Kép

Mano2 Kép
mézet egyél, de úgy ám, hogy a torkodra tapadjon rendesen, mert a propolisz úgy tudja kifejteni fertötlenitö hatását! Kép

Leszter Kép
védönéninek nem kell fizetni, ha gondolod, adj neki egy szép doboz bonbont karácsony alkalmával Kép

Na ülök vissza a gályára.

Pussz
Kangi
30+5
kangi

Teljesen elkeseredtem.KépKépKépAttól tartok aranyerem van. Van vagy volt valakinek hasonló problémája? A gyógyszertárban a Sperti krémet ajánlották. Van rá remény, hogy magától elmúlik vagy milyen orvoshoz forduljak?

Maci_2, a szomorú
23+1
maci_2

Andy! Kép

Csutortokon a doki maganrendelesere mesz, vagy a klinikara?
En fel 10re megyek ctgre, aztan le a dokihoz az eredmennyel. Ha ott vagy, osszefuthatnank!

Orsoly! Kép

Te mikor josz? Csak az en orvosom ilyen elovigyazatos, hogy heti 2szer csinal ctg t?

Maci_2! Kép

Ne szomorkodj, szerintem attol fugg, hogy milyen jellegu.
Ha csak egy kicsit kituremkedett az erolkodestol, furdesnel egyszeruen nyomd vissza, de ha faj is belul, es sebes, akkor mindenkeppen kezeld ki a kremmel.
Mostantol napi 2-3 liter folyadek, sok joghurt, pepes, stb
Ha nem kemeny utana a szekleted, hamar elmulik.

udv
Kakukkfu
vegre 39
kakukkfu

Jaj, elfelejtettem kerdezni, hogy nagypocisok, mennyire vizesedtek.
Ma reggel nagyon elegem lett, ugy dontottem radikalis leszek: alma + lebojt nap (vegulis a lenyeg, hogy se so, sem fuszerek, mert az fogja vissza a vizet)
Ejszaka a legrosszabb, meg sem tudom fogni a parnam, ugy fajnak az ujjaim. Kép

A vedono mondta, hogy egyszer egy heten meg lehet csinalni es jot tesz. Egyebkent erdekes, hogy a labamon nem nagyon erzem. Megvolt az eredmenye, hogy mostanaban nem nagyon ettem almat. Kép

sziasztok
Kakukk
39
kakukkfu

Kakukkfû,
Igazából eddig nem is volt panaszom. Viszont tegnap délután olyan érzésem volt, mint amikor a bugyi becsúszik. Pedig ez nem is tud. Szerencsére belül nem fáj, nem sebes. Csak a kitüremkedõ rész érzékeny. Ja, és már nagyon régen nem volt kemény székletem, ezért sem értem.Kép

Kangi,
Egy icike-picike lelkifutdancsod se legyen! Gondolom idõben szóltál (kölünben meg látható is), az õ bajuk, miért nem oldották meg az utódlást. És ne hagyd, hogy otthon is zaklassanak.

Maci_2
23+1
maci_2

Sziasztok!

Tegnap voltunk dokinál. Vittük már a táskámat is, mert mindenki azt jósolta, hogy már nem engednek haza. Elõször CTG-re mentem be, de a gyerek végigaludta, így el kellett mennem sétálni, meg inni, hátha attól felébred. Visszafelé menet a 6.-ra a Pater noster bedöglött, és két emelet között dekkoltunk kb. 15 percig. Amint beindult, a következõ emeleten kiszálltunk, és inkább lépcsõztünk. A második CTG már jó lett. A babát le sem lehetett állítani. Utána megvizsgált a doki. Nem mondott semmit, úgy kellett rákérdezni, hogy hogy áll a méhszáj. Erre közölte, hogy összébb zárult, már csak 1 ujjnyi. Állítólag nagyon ritkán ugyan, de azért elõ tud ilyen is fordulni. A cukor miatt sem fogja korábban megindítani a szülést (állítólag ez a legújabb hivatalos álláspont). Szóval marad a várakozás. Csak most már nem tudom meddig? Múlt héten még tök jó volt, mert azt mondta, hogy max. 3-4 nap, most már csak széttárta a karjait. Egyébként azt mondta, hogy miattam nem ivott meg még egy pohár bort sem az elmúlt héten, mert várta, mikor megyünk. Lehet, hogy az enyém lesz az elsõ, aki mégis inkább bentmarad?

Üdv
Tüni
tüni

Bennt nem marad, ne izgulj!
A mi babaink egyidosek, bar az enyem az uhk alapjan -1het.
Mekkora most a tied, hogy erzed magad?
Udv
Kakukkfu
kakukkfu

Bocs, csak 1n.
Erdekes ez az osszezarodas, meg sosem hallottam
kakukkfu

Sziasztok!

Franyo
Mi Debreceniek vagyunk, itt van három nagyobb bababolt, és mindegyikben lehet kapni, sõt megrendelésre is hoznak. De szerintem is az lesz, hogy le fogunk elõlegezni majd egyet, de itt még eddig mindig volt ez a tipus és szín is, de azért majd körbejárok én is, csak legyen egy kis idõm. Na megyek mert ez a költségvetési számvitel még mindig nem fér a fejembe Kép

Puszi
Nadine
18+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Leszter!
Múlt hétvégén voltam a Pintácsi Viki boltjában, Csillaghegyen, mert közel van, de csak nézelõdtem. Szerintem, ha nagyon messze van nektek, akkor nem érdemes megnézni, csak ha útbaesik. Nem ismerem az ízlésedet, de pont kismamablúzt nem láttam olyat, amit én hordanék, és igazából inkább vékony pulcsik voltak csak felsõnek. Nadrágok közt volt csinos, meg sokféle, de ami tetszett az is inkább 10 felé. Meg ruhaegyüttesek vannak, de én nem szeretem a párducmintás, bõrcsíkos ruhákat, meg a színviláguk is inkább ez a drapp-barna-sötét volt.
Félre ne értsetek, nem ellenreklám, mert voltak jó ruhák is , meg kosztüm (az pl,. tetszett, de mivel csak kb. havi egyszer kellenne, azt megoldom egy szép blúz, nadrág kombinációval) is volt szép.
1szóval bármennyire közel van, nem érzek késztetést arra, hogy hetente benézzek.
Bocs a kisregényért.

Amúgy ha már ruháknál tartunk, vki említette a Benetton kismamapolókat, van erre spéci üzletük Pesten vagy mindegyikben van?

Pocok!
Beletennél a táblázatba engem is, (igaz ritkán jövök)? Adatok: 29év, elsõ baba, 06.16 utolsó mensi, kiírás 2003.04.23, Sote II. Gimes.
köszi

üdv
Tutuja
22+2
tutuja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?