A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Mi egy szobában leszünk egy darabig az tuti.amikor épitkeztem nem lett külön gyerekszoba csak hatalmas nappali +háló
ezért kérem állam bácsit ne törölje el szocpolt nekem kell az a pénz :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Bori: Én ma voltam a Brendonban, a neten igényeltem törzsvásárlói kártyát, ide pontokat ír fel a vásárlásaidból, amit le lehet bármikor vásárolni + a babamagazinban vannak kuponok, ahol elég jó kedvezmények vannak, de még így is drága, de nagyon jó dolgok vannak és ki lehet fogni. Ja és ingyen így kaptam katalógust is.
Mondjuk a Soroksári úton van a nagyker, oda lenne jó bejutni -30%-os kedvezménnyel. :wink:

A kenguru nagyon jó, de szerintem a H&M is élvonalbeli a boltok között.

Én kiságyat néztem a Brendonban, van olcsóbb és drágább fajta. Nekem megvannak a bútorok (IKEA), így ahhoz hasonló színű kellene. Ami az IKEÁ-ban van drágább, mint a BRENDON-ban kinézett darab és kisebb is.

Én maradok annál az ágynál, (kb. 40 eFt), és pelenkázót meg az IKEÁ-ban veszek az is kb. annyi. De még nincs hozzá semmi, de semmi. Függöny, szőnyeg, takaró, matrac, pelenkázóhoz betét, törölköző, kiskád stb.
Én matracot a neten néztem nem olcsó 15 e Ft, de kókuszmatrac, bio, és a huzat is természetes anyagból van. Van kókuszmatrac még a Brendonban (szerintem verhetetlen áron) 8 e Ft-ért, de én azt hiszem maradok a BIO-nál, aztán majd elteszem a következőnek. :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Helló Mindenkinek!

Mi különszobába tervezzük Maszatkát, de abban a szobában is van franciaágy, lehet az első időben együtt alszunk. De külön ágyban, mert a barátnőm 2 éves kisfiát nem tudják leszoktatni a nagy ágyról. Elalszik az ő ágyában, aztán éjjel átmegy hozzájuk...

KépKép

KépKép
szivvi

Babdorka 31 éves vagyok és Békés megye egy béna kis városában élek.Ez lesz az első bébim és én annyira babonás vagyok,hogy még vonalzót se kérek.Én 7-8 hónapos koromig nem is vásárolok babaruhát de mégcsak nem is nézek.Ja és mikorra vagyok kiírva? Júl.13. persze,hogy péntek! De persze nem biztos,hogy pont akkor szülök bár ahogy ismerem magam.
pillangó7

Bridzsi

Kép
esztora

Pillangó én júl. 13.-án vizsgáztam vezetésből 13.10 kor és kihúztam a 13 vizsgaútvonalat.9éve van jogsim.
ne legyél annyira babonás.könnyű mondani tudom mert én egyátalán nem vagyok az.

Bridzsi

Kép
esztora

Nálunk úgy volt, hogy együtt leszünk egy szobában, baba a kiságyban, mi a nagyágyban, de aztán meggondoltam magam, mert én úgysem fogok tudni aludni, miért ne tudjon a párom se. Így a babaszobában leszünk, baba az ágyában, mama pedig egy másik ágyban.Hétvégén meg jöhet a dőzsölés... :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Jaj de jó,hogy itt vagytok még. Nagyon unatkozom :lol:
Náulnk egy szoba van, úgyhogy együtt leszünk még pár évig.... De nem akarok együtt aludni vele amíg ilyen apró,majd ha magától átjön elég lesz. Szerintem.
Brendonban én is voltam már, kinéztünk egy babakocsit. Babonáról annyit,hogy én már a 11.héten elhoztam egy ismerősünktől egy kiságyat matraccal,meg egy baba ringatót is.... Jó kivittem a telekre, így nem is látom, de jó érzés,hogy van! Gyerekülést kapunk... Ruhát is kapunk,de mjad nézek. A nővéremnek is vettem anno a C&aban, olyan finom puha volt...
Vendég

Pillangó, a nővérem anno péntek 13án volt 13éves ez se semmi...
Vendég

együtt alvást én sem szeretném (illetve szeretném de nem tartom jónak)tényleg jön ő majd ha akar.

Bridzsi

Kép
esztora

Mi az elsö idöbe mindenképen együtt leszünk babócával.Mondjuk én jobban szertném ha már az eljétöl külön lenne.Bútorok mi pont ma láttunk egy komplett baba szobát 170€-ért.De majd most ha megyünk Magyarországra ott is szét nézzünk majd.Tavasszal meg elkezdjük a szobát csinálni festés,függöny...stb.Ti tudjátok ma használni az iwiw-et? Ma nagyon nehezen juttok be és ha be is juttok nem tudok semmit csinálni.Tegnap este valami hullámlást éreztem a pocimba olyan furi volt.Lehet hogy Denis volt :?: :D

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Mi tuti egy szobában leszünk! Most is egy szobában alszunk a srácokkal. Persze Daninak van külön szobája, ő ott van :wink: Az új házikóban szeretném a srácokat már külön szobába rakni, majd kiderül sikerül-e :roll: Együttalvás meg majd kialakul. Máté velem aludt elég sokáig. Apa éjszaka dolgozik, így őt nem zavarta :wink: Mikor felkelt melózni éjfél-egy óra körül, Máté meg ébredt utánna már nem tettem vissza! Viszont 2-3hónapja már magától visszakérezkedett az ágyába :lol:
Ágy és pelenkázónk szerencsére van, legalább ezt nem kell venni, Marcinak viszont fog kelleni ágy :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nálunk úgy volt, hogy mivel másfél szobánk van, a félszoba volt a háló, ide került Emi ágya is, fél méterre mellettem aludt a kiságyban.
Mikor féléves lett, kitettük a franciaágyat a nappaliba, a kisszobából meg gyerekszoba lett, azóta külön szobában alszik, így jobb mindenkinek.
A kistesó terv szerint ide kerül mellé, ha nagy gáz van, akkor én is visszaköltözöm hozzájuk a kanapéra.

De a cél az , hogy minél előbb ellegyenek kettesben a kisszobában.
Aztán majd lesz, ahogy lesz... :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

pillangó, beírtam az adatokat

Én úgy vettem észre, hogy a KIKA-ban nagyobb a választék, mint az IKEA-ban!

Apa nagyon nem akar a kiskrapekkal együtt aludni, pedig szerintem nem rossz ötlet. De lehet, hogy így meg nehezebb leszokni.
Mi azt tervezzük, hogy a mostani hálószobába rakjuk a kiságyat, és pár hónapos korában mi költözünk ki a másik szobába, ő meg marad a megszokott helyén.

kétfiús anyuka
babdorka

Csajok, én annyira beleuntam és belefáradtam a dokikeresésbe, hogy az nem igaz. :cry: Ma öten mondtak nemet. Már úgy érzem magam, mint egy rongy, ami senkinek nem kell. Tudom, ez hülye gondolat, :? de ez van :cry: .

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, szegény, együttérzésem. Fel a fejjel!

Nekünk külön szobában lesz a gyerek, de közvetlenül a mi hálónkból nyílik, úgyhogy mintha egy szobában lennénk. Csak majd kell valaki, aki megmondja, hova érdemes rakni az ágyat, hol nincsenek víz alatti erek. Na nem mintha sok választás lenne: a két ajtó és a konvektor eléggé behatárolja.

Tapasztalatlan Anyukák! Itt egy cikk az ideális ruhákról. Esetleg a tapasztaltabbak kommentálhatnák is. :oops:
http://velvet.hu/poronty/2007/02/05/mit ... #more33135

Kép
nenoke

Köszi Babdorka.Kicsit kilógok a sorból így vonalzó nélkül de nem baj.
pillangó7

Brigi nagyon ügyesek vagytok, hogy együtt alszotok a gyerekkel, apa éjjel dolgozik,mégis uton a negyedik! Minden elismerésem! :wink:

Uxi: Sajnálom! Nem tudom mit lehetne még. Van még 3 nődoki ismerősöm. Modjuk ebből egyet csak megnéztem magamnak egyszer..., egyre nagyon megharagudtam, és a másikat meg csak egyszerűen nem tartottam elég alaposnak,de eszembe jutott még egy,akinél a sógornőm fog szülni márciusban. Őt az anyósom is ajánlotta, én azt éreztem,hogy nem vesz komolyan,amikor a problémámmal mentem, van még időnk felkiáltással... de a sógornőm dicséri!
Vendég

sziasztok

Uxi, en is ilyen cipoben jarok :(, ez a doki epp nyaral, de azert terhesgondozast vallal :(, o atadja valakinek a pacienseit. Hetfon azert rakerdezek, megsem kockaztatnam a masodik csaszart a Peterfy ugyeleten. Az ugyelettel nem volt gond, Bori dokinoje volt akkor ugyeletes :), ha nem lenne 2. csaszar, most sem gondolkodnek, mert nem volt rossz elmeny az ugyelet.
Talan, ha talalsz egy jo szulesznot, neked ennyivel konnyebb... Ugyeleten 2 orvos is volt, nekem ejjel 12-kor kurtoltek ossze az egesz csapatot (aneszteziologus etc.). Persze, jobb ha van egy ember aki rendesen vegigkoveti a terhesseget es maximalisan megbizol benne. Apat jobban idegesiti, hogy nincs orvosom a szulesre, mint engem. Ha talalok valakit aki eppen nem nyaral, akkor megirom.

Ruhak
nekem a hatulpatentos rugi nem jott be :(
A reklikhez sem ertettem a korhazban, mindig valami amorfoltuzetu bebit vittek vissza a noverek, ehhez kepest a rugi es a body megvaltas. Bar a szobatarsnom (4. gyerekkel) szerette a rekliket is.
De en nagyon topa vagyok, es most mar hasznalni fogom bevitt rucikat (akkor nem mertem)

Monia
gratulalok :)

udv
M

mandarka

Sziasztok!

Már kicsit jobb a kedvem, de nem sokkal.

Ruhák: nekünk a legjobban body+ujjatlan talpasrugi variáció jött be, de az ősszel volt.
Az 56-os méret majdnem két hónapig jó volt (53 centivel született), a 62, 68-as méreteket, főleg a 62-eset pillanatok alatt kinőtte, majd a 74, 80-asok is sokáig jók.

Az alul "szervíznyílásos" rugik tényleg praktikusak, nem kell leveltkőztetni, csak kipatentolni a pelusnál.

A hátulpatentos nekünk sem jött be,azokat fel sem adtam rá, mert hanyatt feküdt.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Jó Reggelt!

Gyorsan írok, mielőtt ma is elvándorolna a net!

Uxi, ha a Péterfy nem esik ki neked, én tudom ajánlani a dokim. Igaz fogalmam sincs mennyibe kerül. Azt tudom, hogy lehet járni a rendelőbe és magánhoz is hozzá. De nem egy pénzéhes ember. Gondold meg aztán írj privit. Egyébként a "szervíznyílásos" kifejezésen nagyon jót nevettem! :lol:

Szoba: Én is külön tervezem, de még nem tom, hogy lesz, mert eddig akárkivel beszéltem mindenki azt mondja, hogy az első hónapban legyen a hálóban. De nálunk a két szobát egy ajtó választja el. De jobban preferálom a külön létet, mert később nehezebb "egyedüllétre" szoktatni. SZERINTEM.

Rucik: Azok a rugik tetszenek, amelyek alul patentosak. De a rugi csak pici korban tetszik, aztán olyan édesek a láb nélküli gatyák pici zoknival. IMÁDOM!!!

Bababolt: Ami bejött nekünk, az a Bartók Béla úton az Elefáni Babadiszkont. Van honlapja is: http://bababolt.echt.hu/

kispiskóta

Sziasztok!

Nézzétek, mit találtam:
http://www.g-portal.hu/portal/baba-kismama/ és itt az Aqua Natal-ra menjetek rá. Nekem nagyon bejön! :lol:

kispiskóta

Kiskorkülönbséges kistesóvárók! :wink:

Találtam egy érdekeset a Kispiskóta által említett honlapon:

Testvérfellépő, amire ülhet is:
Kép

Kispiskóta, köszi!
Lassan dokigyűjteményem lesz. :? Ha nem járok sikerrel a két kiválasztott kórházban, jöhet. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Bár azt nem tudom, ezzel hogy közlekedik valaki, ha nem sima aszfaltos a terep. Lehet, hogy már egy járdaszegély is gondot okoz vele...

KépKépKépKépKép
uxi

Egyedül kukorékolok itt?
Már megfőztem egy pörköltet is :wink: .

Nemsoká indulnuk a gyülibe kismamakörre, gondoltam még bekukkantok előtte, de látom, még nincs nagy mozgás.

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt!
Ma voltam AFP-n, Hepa-n, meg ellenanyagon. A három leletért három különböző helyre kell mennem. :? Gondolják a kismama ráér..

Mary
Mi volt a dokinál?

KépKép

KépKép
szivvi

Jó reggelt, jó reggelt! Kispiskóta én is így vagyok vele, hogy csak egy ajtó választ el a gyerekszobától, ami úgyis nyitva lesz, akkor meg miért ne lehetne külön? És akkor lesz neki kis saját megszokott zuga.

Anyukák, köszi a tippeket!

Kép
nenoke

Nenoke, nagyon jó ez a link! Köszi.

Még egy tapasztalatlan-anyuka kérdés, ha már baba-rucikról van szó:
Mennyire sűrűn váltjátok rajtuk a ruhákat? 1 nappal = 1 body?
Éjszakára másik? Vagy sűrűbben, ritkábban?

kétfiús anyuka
babdorka

halihóóóóóó!!! :D

visszaolvasgattam és szégyenlem magam! :oops: javítás: előszette-előszedte! :roll: bocsi siettem

zsuszi sajna nem tudtam visszajönni, otthon nincs net, na de majd holnaptól már lesz!

piskóta, nekem sem a doki mondta a magnéziumot, hanem "ti" ajánlottátok és vettem pezsgőtabit
ez most csak kontroll vizsgálat volt, a genetikai 2 hét múlva lesz!

velünk alvós téma: nálunk szerencsére 2,5 szoba van, szóval a nagy a nappali a közepes a hálónk, a kicsi pedig a babóé amiben van egy heverő féleség, szóval ha nem alvós típus lesz, majd ott leszek mellette!

naaaaaa és a legnagyobb hírem!
szóval picúr tegnap mutatott valamit, ami ha minden igaz a kukijaaaaa!!!!!!!!!! :lol:

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Babaszoba-téma:
Nekünk szerencsére van hely bőven, 92 nm, 3+fél szoba, és az elejétől meg volt, hogy a hálószobánk melletti szoba lesz a babáé. Minden barátunknál kezdettől külön volt a baba, és nem volt gond neki, így szokta meg. Csakhogy apósoméknak mikor elővezettük, mondták, hogy biztosan nem leszünk képesek külön szobába rakni, majd meglátjuk. Hát nem tudom.... Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy 2-3 hónapig egy nagy bölcsőben az ágyam mellett legyen... De a babaszobában lesz ágy, lehet, hogy én fogok néha nála aludni, és hagyjuk a férjemet pihenni, akinek muszáj 9-10 órát aludnia, nem virraszthat velünk éjszakánként.

Kép
Kép
emma1976

Lynia
Kicsifiú! Juhhé! :D
Ennyi kis kukist egy rakáson :!: :D

Kép
Kép
emma1976

Javítás: nem 9-10 órát aludnia, hanem ennyit dolgoznia muszáj a férjemnek

Kép
Kép
emma1976

Nahát Emi (Lynia, Emi, ugye?)! Gratula a kiskukihoz! Beszínezzelek?

kétfiús anyuka
babdorka

:D én is nagyon bolgog vagyok, remélem "nem húzodik neki vissza a szülésig" :? mármint, tényleg az volt az!

anyum viszont majdnem sírva fakadt, mert minden áron lányt szeretett volna!

emma, én is így vagyok vele, lehet egy ideig mellettünk lesz az ágya

lynia-

Szivvi fehérváron voltál vérvételen?
mert nekem mondta a védőnő hogy szóljak hogy én bejövök az eredményekért ne küldjék tovább.a vércsoport ment volna a véradóba én meg utána....mondta a nő a kartonzóba hogy semmi gond és már nyomtatta is a papirt pénteken mehetek.
Hepatitist meg a védőnőnek küldték.

Bridzsi

Kép
esztora

ahaaaa, lécci dorka, köszi!

és 07.16re módosul a dátum

lynia-

Lynia gratulálok!tényleg nem semmi mennyi kisfiú van itt nálunk.

Bridzsi

Kép
esztora

szóval mi már kitermeltük a fiúkat, remélem briginek bejön a kiscsaj! :wink:

lynia-

Jó regget!

Dorka, tudom nem tartozom a tapasztalt anyukák közé,de szerintem reegel felöltözteted, aztán jól lehányja,esetleg kicsúszik a kaka és érkezik az új ruha. Este meg ha lefürdeted biztos tisztát adsz neki vissza nem? :lol:
Vendég

Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy nagyon ritkán tudok jönni, amint tudom, olvasgatom a hozzászólásokat, de mire a végére érek, már nem tudok reagálni :?

Nálunk is bent lesz a babó az elején bizti, bár a másik szoba meg nagyon messze van... Nem tudom... Szerintetek? ja igen. és nálunk a tv bent van a hálóban, van akinél még így van? Az megszüntetve... gondolom...

Csajok!!!

Ma 13:20-ra megyek genetikai UH-ra. Tessék nagyon gondolni ránk! KÉÉÉÉPEEEEET akarok végre!!!!!!!! a kispapa sem tud velünk jönni, eddig egyszer látta és jó lenne, ha ő is látná, meg a család! NEm baj. A lényeg hogy egészséges legyen a kicsi manóka :D Mostmár igencsak mocorog ám...
baba24

Emi!

Gratula a kis pöcsöshöz!!! :lol: :lol:
baba24

ÚÚÚÚÚ!! Kicsit nem vagyok csak itt!! Gratu Emi!! hihetelen menniy fiú! És már egy napon is vagyunk :lol:
Juj remélem az enyém se szégyenlősködik,majd 19én!!
Vendég

Emi, gratuláció!!! Gyerekek, háború volt, vagy mi? Háborúk után szokott mindig sok fiúbaba születni, hogy a természet pótolja az egyensúlyt, amit az ember felborított.
Vagy szimplán csak lányaink szégyellősebbek. :lol: Én is akarom tudni!!!!!

Kép
nenoke

Baba, mi is egyszobába leszünk és itt a tv is,amit nem hiszem,hogy ki fogunk iktatni. Kapunk baldachint is, én tökre elleneztem,de az anyuka mondta,h ha együtt vagyunk mega tv is akkor muszáj,mert nem zavarja annyira. Majd kipróbáljuk. Ingyér van :wink:
Vendég

ftükör! Valszeg igen, bár nem mindegyikük bukik. De azért a tapasztalt kismamik tapasztalatára kiváncsi lennék a ruhaváltás gyakoriságával kapcsolatban.

Emi, módosítottam.

Baba, gondolunk Rád, utána jelentkezz, hogy mi volt!

kétfiús anyuka
babdorka

fiú-téma: az látszik nagyon, hogy a fiúk a 20. hétig általában megmutatják, mi van a lábuk között :D Szóval aki utána is kérdőjeles, ott biztos a lányok lesznek többségben :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Én is túl vagyok az AFP-n! Remélem az eredmény is meg lesz 2hét múlva, mert én nem várok tovább, megyek a dokimhoz :lol: Max ha még nem lesz ott, megmondom most nézze meg jól a babót és 1hét múlva visszamegyek az eredményért :roll: Nem bírok már tovább várni, 5hete már, hogy nem láttam babót :roll:

Emi: gratula a fütyishez!

Ruhaváltás
Majd kialakul :wink: Ha bukik, vagy kifolyik a kaki-pisi akkor ugye kell. Hogy ez hányszor fordul elő egy nap? Akár 3-4*is :lol: Meg ugye este fürcsi utánn megint tiszta.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Ha viszont naponta többször kell rucit cserélni, akkor nem elég egy méretből a 3-4db, nem? Ráadom nappal az elsőt, és ha nem bukik, nem folyik ki semmi, akkor is esti fürdetés után éjszakára második, majd reggel ráadom nappalra a harmadikat, és éjszakára már moshatok is...

kétfiús anyuka
babdorka

Hát igen 3-4db tuti nem elég :roll:

brigi73

Egy kicsit bealudtam :oops:

Emi!

Hurrrrrááááá!!!De jó nektek, hogy már tudjátok!!

Esztora
Itt voltam Pákozdon vérvételen, utálom az Sztk-t Fehérváron. Majd bebattyogok a véradóba...A hepa idejön a védőnőhöz, az AFP meg enyém dokihoz. Nem tudjátok mennyi idő alatt van meg az AFP eredmény? Mert itt nem tudta megmondani a nyanya, az én dokim meg jöv héten sízni megy..

Csajok
A Feng Shui szerint nem jó a tv a hálóban!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?