A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Elet a veteles utan!

Szia Zsálya!
Nagyon sajnálom ami veled történt.
Ha végigolvasod a történeteket mindenki borzasztó dolgokon ment keresztül.Én a 14-hetes babámat szültem meg betegen és halva.
De a JÓ ISEN megsegít úgy érzem ,mert szeret minket!!!!

Sírd ki magad gyere hozzánk mi is egymást vígasztaljuk, és ez sokat segít.

Szekeresemnek sikerült.
Tontinak is.
Nekem is.

Puszi
sütõtök

Tontica!
Köszönöm, és remélem tényleg enyhül a fájdalom idővel.
Nekem 6 hónapot mondott az orvos. Nem is tudom, hogy kibírom-e addig. Nekünk az első baba is nagyon sokára jött össze, sajnos. 20 éves voltam, mikor összeházasodtunk, azóta nem szedtem gyógyszert. Nem akartunk görcsösen babát, gondoltuk, ha jön, akkor majd örülünk. Aztán telltek az évek, most 25 vagyok. Most jött össze. Már épp eldöntöttük, hogy elkezdjük a kivizsgálásokat, mert egyre többet foglalkoztatott a dolog, hogy mi lehet a baj, és akkor összejött.
Szóval most tartok tőle, hogy megint éveket várhatunk.. Most meg már nem érünk rá annyira.. Jól emlékszem, hogy ti sem vártatok 6 hónapot?
Én már Júniusban szívesen nekiállnék a dolognak, mert pedagógus vagyok, és jó lenne, ha szeptemberben már nem kellene visszamennem dolgozni. Mondjuk ebbe nem reménykedem azért nagyon.. De mégis jó lenne..
zsálya*

Lázas voltam, 3 napig esténként. 37,8-nál vettem be egy Algopirynt, és le is ment.. Talán kicsit megnyugodnék, ha tudnám, hogy tényleg attól volt, és nem valami más szervi probléma..
zsálya*

Sütőtök: látom érdemes volt ránézni az oldalra. :D :lol: Reméljük rendben lesz minden nálad is.

Sheila: szerintem érdemes a kivizsgálást megcsináltatni. Mivel sok fáradságba nem kerül, jobb ha megnéznek. Bár a dokim nekem is azt mondta amikor mentem a hormon eredményeimmel, hogy ez ciklusról ciklusra változik, de legalább tudom, hogy rendben van minden. Legalább a kenet vizsgálatokat és a rákszűrést csináltasd meg. Bár szerintem mivel nem az első vetélés volt érdekes lehet a vérvétel is.Ha viszont azt nézzük, hogy egészséges gyerekeid vannak, hát akkor a fene tudja. :roll: Neked kell eldöntened vesztenivalód nincs.

Zsálya: sajnálom, hogy Neked is ide kellett csatlakoznod. :( Ha visszalvasod látni fogod, kivel mi történt. A vérzés eltarthat 10-12 napig is, én úgy emlékszem hogy elég sokáig vérezgettem. HA nem fáj a hasad, vagy jön belőled darabos valami, akkor nem lesz baj. FŐleg ha kaptál antibiotikumot. Az első mensivel fogsz kitisztulni teljesen. Addig türelem. Pihenj sokat.

Tontica: a múltkor gyorsan összejött, remélem ez most is így lesz.
:)

Kép
Kép
tündér09

De jol beindult a topik, eljen! :lol:

Sheila: hu, Te tenyleg nagyon egeszsegesen elsz! :lol: Szerintem nyugodtan vagjatok bele aztan az sem biztos hogy mindjart osszejon, ki tudja!

Sutotok: hat ez nem semmi, nekem jan. 6-an jott meg tehat egy nappal idosebb a babam a tiednel de meg ez sem biztos hisz lehet hogy egy nap peteertunk. :lol: Szupi, hu most Tunder jon de izgi! :lol:
En is ugy erzem hogy Isten Velunk van es segit minket, ket nagy vagyam volt erre az evre es az egyik mar sikerult (remelem nem kiabalom el! :roll: ) a masik pedig ugy nez ki a kozeljovoben osszejon (majd elarulom akkor :lol: ) hat mi ez ha nem aldas?! :D
Az elvesztett kicsim pedig Vele van es vigyaz rank onnan fontrol.

Zsalya: bocsi hogy az elobb lepontosj-ztelek :lol: en is lazas voltam 38 volt ket napig, akkor kezdodtek a fajasok szoval szerintem is a virus volt a ludas Nalad is! :cry: Nekem 3 honapot mondtak nem 6-ot, szerintem folosleges annyit varni foleg ha ilyen nehezen jott ossze. Szerintem ki kellene vizsgaltatnod Magad mert 5 ev az nagyon sok, valami galiba lehet az biztos. Ha mindket fel rendben van altalaban fel ev alatt osszejon.

Tunder: Neked is ez a masodik probalkozos honap, ugye? Akkor most ossze kellett hogy jojjon mar csak azert is mert akkor 3-an egyutt haladhatnank es aztan egyutt szulhetnenk oktoberben! :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan reagáltatok! :)
Azt hiszem túl vagyok az egész éjszakás sírás korszakán, most már csak napközben pityeredek el. Éjjel sem könnyű, mert sokat forgolódom, de gondolom idővel ez is elmúlik. Hétfőn kezdtem dolgozni, de nagyon rossz volt, lehet, hogy kicsit elsiettem. Egyfolytában csak azon járt az eszem, hogy nem itt lenne a helyem, hanem otthon a pocakommal.. :cry:
Ennyire még életemben nem vártam a nyáriszünetet..
zsálya*

Sziasztok!

Zsálya:Nagyon sajnálom ami veled történt,de fel a fejjel!Ha minden rendben van elég a három hónap,azaz a három menzi.Nekem is kb.14-15 napig tartott a vetélés utáni menzi.

Sütőtök:Neked nagy-nagy gratula!!Látom szép lassan gyarapodik a babások csapata.Ne félj semmitől,csak pihenj sokat nem lessz semmi baj!! :D

Kép

Kép
ancsa03

Tündér!

Vesztenivalóm nincs, én is úgy érzem...legfeljebb fokozott ellenőrzést követelek ki magunknak az elejétől fogva :)

Tontica!

Hálás vagyok a biztatásért...képzeld el a férjem ma azzal jött haza, hogy egy közös ismerősünkről kiderült, hogy babát vár és ő úúgy irigyli (persze jó értelemben :)
ezek szerint Ő is éppúgy vágyik rá, mint én :)

és nagyon örült, mikor javasoltam, próbáljuk meg...persze nem is biztos, hogy ebben a ciklusban sikerül, de én nagyon optimista vagyok :)

párom hozott Melissának egy pólót , melyen Thomas a gőzmozdony látható, de sajnos nagyon kicsi méret...egyből modta. nem baj, jó lesz a leendő kis tökösnek / mert úgyérzi, az lenne...fura, de én is /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Tündér!Nagyon aranyos vagy!

Ancsa! Neked is nagyon köszi!

Remélem minden jól alakul,még egy tragédiát nem bírok ki!!

Március 24.-én lejár a gyesem.
Most ilyenkor mi van Csajszik??
Tök hülye vagyok ezekhez!!

Puszi
sütõtök

Hát igen, igazából június az már csak négy hónap, azt hiszem, akkor belevágunk. Jó lenne, ha nem évközben fogganna a baba, nehogy megint elkapjak valamit a gyerekektől.

Az az igazság, hogy az öt év alatt sok minden történt. Egy ideig nagyon beteg voltam, majdnem fél évig tüdőgyuszim volt. Akkor ugye nem is nagyon próbálkozhattunk. Aztán még fél évig legalább csak lábadoztam, nagyon nehezen hevertem ki a dolgot. Akkor nem védekeztünk, de olyan gyenge voltam, hogy szerintem azért nem lett baba. Ezután a sok antibiotikumtól , vagy mástól lett egy gombás fertőzésem. Hónapokig szenvedtem vele, mire minden ok lett. Pici próbálkozás, majd elkezdődött a főiskola.. Sok-sok stressz, meg egy alattomos betegség (krónikus vastagbélgyulladás), megint hol próbáltuk, hol nem, ha a gyulladás kiújult. Kb. két éve, hogy lediplomáztam, és végre találtam munkát. Még fél év volt, mire meglett a nyelvvizsgám (még több stressz), féltem, hogy elküldenek, ha a vizsga nem sikerül.
Gyulladás rendbejött, nyelvvizsgám sikerült, megvolt az egy év munkaviszonyom, így véglegesítettek. Még abban a hónapban jött a baba.. Azt hiszem végre megnyugodtam, azért sikerült..
Ezt csak azért írtam, mert szeretném hinni, hogy az az öt év nem is annyi, hiszen olyan sok minden közbejött..
Elég hosszú voltam, bocsi. :oops:
zsálya*

Ja, és nekem is elég rosszul kezdődött az lőző terhességem:

a fogantatáskor a párom volt lázas beteg, utána nekem volt v.mi vírusos nyavalyám, ami egy héttel később gennyes-tüszős mandulagyulladásban csúcsosodott ki...ezután egy héttel lett pozitív a teszt, nagyon meglepődtem, mert előtte két sikertelen hónap volt...

ki tudja? talán ez a második vetélésem oka...a lehető legramatyabb állapotomban fogant szegény Kismanó :(

ahhoz képest most tényleg topon vagyok :)

az első vetélésem előtt két héttel pedig igen stresszes időszakot éltünk, páromnak volt egy balesete az M1-en szakadó esőben, síkos úton, a Mercedese szinte totálkárosra tört, Neki "csak" a háta sérült meg egy kicsit, de kiborultam így is , rendesen...

ki tudja, miért történnek a dolgok, a Sors útjai kifürkészhetetlenek...

Edina!

tényleg jelnkezhetnél...hogy van Bálint?

Zsálya!

nagyon együttérzek Veled...sírd ki Magad nyugodtan,az segít...

tényleg az idő a gyógyír erre a hatalmas fájdalomra :(

és persze egy újabb kisbaba...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sütőtök:Nem akarok hülyeséget mondani,úgyhogy azért járj utána.Én megszüntetném a gyest,és kivenném a kettő,vagy három év (nem tudom mennyit voltál otthon)alatti szabadságomat,és utána megint betegállomány.

Kép

Kép
ancsa03

Sütőtök!

Az van, hogy felveteted Magad táppénzre.
Az előzmények után ez nem lesz nehéz...
ez a Picur a lehető legjobbkor jelentkezett :)

és ne félj, nem lesz semmi baj!!!

Zsálya,

szegénykém, Neked akkor nagyon kijutott...
gyógyulj meg, töltsd fel a szervezeted vitaminokkal, pihenj sokat, és sikerrel jársz, meglátod.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Gratulálok Sütőtök ! :D

De jó, hurrá van még egy kismamink. Nagyon termékeny hónapunk van ám. Csak így tovább csajok!

Zsálya sajnálom, hogy itt találkozunk, de hidd el sokat tudunk egymásnak lelkileg segíteni. Nekem is 6 hónapot mondott először az orvos, de a 6 hetes kontrollon teljesen ok volt minden és most januárban is megnézett, így engedélyt kaptam 3 hónap után a próbálkozásra. Szóval most próbálj meg regenerálódni és utána HAJRÁ!
Vendég

Helló Lányok!

Én is úgy gondoltam,hogy márc.24.-től kiadják a szabimat.
3-évet voltam itthon,plusz én 2003-ban a 6.-ik héttől betegállományban voltam.Akkor 15napot hagytam bent.
Amikor Lilla 2-éves lett fitetésnélküli szabadságot kellett kivennem,állítólag ezt kell tenni mindenkinek,hogy gyesre menjen.Szóval nem tudom hány nap szabim van.

Majd valamikor utánajárok,csak az a baj, hogy senkiben nem bízom meg a munkahelyemen!

Puszi
sütõtök

Sütőtök:Ha a 15 napot benthagytad,akkor a 15 napodon kivűl még a három évi szabadság,mert ahogy irod két év után fizetésnélküli szabin voltál..De megpróbálok utánajárni.Maszeknál vagy állami cégnél dolgoztál?

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!
Köszi egy újságnál voltam.
sütõtök

Babus! De jó lenne, ha nekem is megengedék a 3 hónapot!!!

Még az is eszembe jutott, hogy az öt évben még egy fogyókúra is volt, ami -20 kilóval zárult. Valszeg ez is hozzájárult, hogy előtte nem jött össze a baba, sok volt a túlsúly..
zsálya*

Most meg győzöm nem visszahízni.. :(
zsálya*

Sziasztok!

Sütőtök a 15 nap szabi mindenképpen jár és ezen kívül a gyás és talán a gyed időszakára is jár a szabi. Ha megírod melyik évben születtél megnézem hány nap szabi jár neked egy évben. A munka törvénykönyvében szépen le van írva, csak engem ez a téma még nem érintett, így csak emlékezetből tudom most.
Ha lejárt a gyesed + a szabid is akkor már megint elmehetsz táppénzre, és egészen a szülésig maradhatsz is betegállományban.

Zsálya: én úgy hallottam hogy minél hamarabb próbálkozok újra, persze a 3 hónap után, annál könnyebben esek teherbe, mert a szervezet még a terhességre fel van készülve. Saját tapasztalatom még nincs erre, de a tesztelést ebben a hónapban indítjuk.

Babus
Vendég

Szia Babus!

1974-ben születtem
sütõtök

Sütőtök!

Holnap a munkahelyen megnézem a törvényt! :D

Jó éjszakát mindenkinek!

Babus
Vendég

Sziasztok!

sütőtök:

a 15 nap benn maradt szabidhoz jár még a Tgyás és a Gyed első évére szabi (mármint ha ezeket vetted igénybe), tehát ez cirka másfél év szabija. Egy évre neked talán 23 nap szabi jár (ezt a tv-ben meg kell nézni ), plusz 2 nap pótszabi 1 gyerek után/év. (ez kortól függ, 30 éves kortól pl ugrik egy napot a szabik száma). tehát az első évre kb. 25 nap, a következőre kb. 12-13 nap. Összesen kb. 53 nap lehet neked, ami kb 11 hétre elegendő szabiban töltendő időt jelent. Ha kiveszed a szabidat és táppénzre mész, nem lesz meg a 180 napi fizetés, így a következő baba után a minimálbér kétszeresének 70 % át kapod (a jó hír, hogy most emelkedett a min. bér). Ha azonban egy jól fizető állásod volt (pl. bruttó 150 vagy több), akkor érdemes visszamenni annyit dolgozni, hogy meglegyen a 180 nap, mert akkor a tényleges fizetésednek a 70 %-át kapod, plusz még a terhesen kapott táppénzed is a fizetésed 70 %-a lenne. ha nem mész vissza dolgozni, a táppénzed csak a minimálbér 70 %-a lesz.

És tipp:amit a bérszámfejtők igencsak nem tudnak. ha elmész táppénzre vagy kiveszed a szabidat még a gyes lejárta előtt, a táppénz vagy fizetés mellé jár még a gyes is (tehát ha most kiveszed a szabid, megkapod a tényleges fizetésedet és még mellé a gyes összegét is márc 24-ig). Ha kiveszed a szabidat, vagy visszamész dolgozni, kérjed a bérkorrekciót (ugyanakkorávak kell emelni a fizetésedet, mint a többi dolgozónak).

na most mennem kell,

sziasztok!
babicskó

Befogadtok magatok közé????? Én lombikos vagyok, 22 hetes kismama, de pénteken elvesztettük a babákat, és most újra próbálkozunk majd......
Felfoghatatlan ami történt! Pénteken éjjel begörcsöltem és hirtelen vérezni kezdtem - soha életemben nem fogom férjem arcát elfelejteni, annyira megijedt -10 perc alatt a kórházban voltam, pedig 30 percre lakunk tőle. Dr. bácsim elmondta, hogy két ujjnyira nyitva vagyok és folyamatosan vérzek, tehát nyílik a méhszáj. Meg még az egyik burok elő is bújt, hamarosan szülni fogunk. Felvittek szülőszobára, ott próbálkoztak a lehetetlennel, de sajnos este 9-kor óriási szenvedések közepette megszületett Anna-Máté (ez lett volna az álmunk - félek elvesztettük még az álmainkat is...). Apa látta őket, azt mondta békések voltak, és szép formájuk volt - nagyon nehéz volt elengedni őket, mert egész nap még rugdosódtak, mintha el akarnának köszönni. Remélem, érezték, hogy nagyon szeretem őket................remélem.

Jöhetek ide közétek újra reménykedni???????

Hogy mi volt a baj? érdekes módon nem keresünk bűnbakot, okot, még a miérteket sem tartjuk számon. azt mondták, nem bírta a méhem a két baba súlyát, meg a hirtelen növekedést, és valószínűleg ez bekövetkezett volna mindenképp pár hét múlva is, csak akkor még emlék is lett volna utánuk - így meg csak az a megfoghatatlan csodálat, amit érzünk.....nagyon rendesek voltak velem, talán pár nap múlva, vagy még ma délután azt is leírom mennyire. Mi nagyon Istenhívő emberek vagyunk, férjemnek édesanyja meghalt szülés közben, ezért hisszük, azért alakult ez így, hogy egymásnak megtartson minket, meg aztán hátha nagyon erőszakosan akar egy kis lélek hozzánk költözni, azért kellett ennek a két csillagnak utat készíteni.......nagyon bízunk a csodában, meg Isten jószándékában......szépen gyógyulok, fájdalmaim nincsenek, de még sokat sírunk. Szerencsére együtt sírunk, jó hogy tudunk így ketten együtt, ez nagyon sokat számít szerintem.......az esték a legnehezebbek, akkor szoktunk beszélgetni velük, énekelni nekik - ez még megvan, aztán majd biztosan csendesedik ez is - mi így gyászolunk. Meg megyünk tovább!!!!!!!!!!!!!! A mi kis angyalkáink biztosan elmondják ott fenn, hogy milyen jó lesz annak aki hozzánk költözik - így remélem már sorakoznak a jelöltek!!!!!!!! Bízunk.............mert máshogy nem megy!!!!!!!!!!! Ugye nem lesz hátráltató nekünk ez a nagy bizakodás???????????
julika79

Hú,lányok,ez nem semmi!Mennyit írtatok!

Köszi az aggódást,jól vagyunk,babóca egyre többet mocorog,helyezkedik.Már apuci is érzi kívülről,nagyon büszke.

Tegnap nem ültem le a géphez mert de.fodrásznál voltam és annyira elfáradtam,hogy egész délután feküdtem.Még jó,hogy főznöm nem kellett,mert maradt előző napról.Este aztán keményedett a hasam,be voltam tojva kicsit,de aztán megszűnt.

Drága Sütőtököm!Nagyon örülök neked,jó hírt hoztál te is!Nem is tudok mit mondani,annyira jó érzés értesülni a pozitív tesztekről!
Naygon vigyázz magadra,nem lesz semmi gond,meglátod,mégegyszer nem történhet meg ilyen szörnyűség veled sem!Pihenj sokat még akkor is ha nem érzed szükségét és tele vagy energiával.

Tontica is vigyázz magadra,legyél sokkal önzőbb mint eddig,te se akard megváltani a világot októberig.Semmi nagytakarítás,emelgetés,hegymászás,stb,még akkor sem ha túlteng az energia benned!

Mondtam,hogy küldtem mindenkinek babát!Látjátok,oda érnek mindenkihez szépen sorban!Hiába,ez a tavaszias idő megteszi a hatását!

Sheila,kedves!Ez tényleg csak a te döntésed lehet,de a helyedben én is belevágnék.Nincs vesztegetni való időd!A legjobb passzban vagy a gyermeknemzéshez.
Sok sikert neked is!

Zsálya!Nagyon sajnálom amiken keresztül mentél,de az élet hamarosan kárpótol mindenért,én hiszem!
Az első vetélésem után,ami 20 hetesen volt,6 hónapot vártunk,össze is jött azonnal,mégis elment 9 hetesen,mert nem ágyazódott be jól.A körülményeink sem voltak nyugodtak,mert házfelújításba kezdtünk éppen,sok volt az intéznivaló,tudta szegény kicsi babám,hogy nem a legideálisabb az idő.

Aztán rá 3 hónapra,amikor beköltöztünk az új házba lenyugodtunk és azonnal összejött a kisfiam,akiért most nagyon aggódom és alig várom,hogy május vége legyen és a karomban tarthassam.

Ha te úgy érzed ne várj 6 hónapot,az nem megoldás semmire,szerintem.Azért előtte vizsgáltasd ki magad,hogy megnyugodjál,és az idő is telik,várhatod az eredményeket ebben az "üresjárati" időben.

Bocs a többiektől,de már nem bírok itt ülni,muszály lefeküdnöm.
Marhára fáj a farokcsontom.

Puszi mindenkinek és csak így tovább szép sorban!Sokat gondolok rátok!

Edina

Kép
szekeres

Sziasztok!

Drága Júlika, nagyon sajnálom ami veled történt. Hát persze hogy jöhetsz közénk. Nyugodtan írd le bánatodat, mi mindent meghallgatunk, és hidd el így jobb lesz a lelkednek is.

Sütőtök: igaza van Babicskónak a Gyás idejére és a gyed első 1 évére jár a szabi, tehát szülés után cirka 1,5 évig jár.
A Te esetedben:
15 nap az elmaradt szabid
34 nap a 1,5 évre
18 nap 2007 évre, ha márciustól mész vissza, ha hamarabb akkor több. + a gyerkőcre 2 nap, ha nem a férjed veszi igénybe.
Kérdés: neked mi a szándékod, több gyás vagy otthon akarsz maradni végig? Ezt érdemes végig gondolnod.

Babus
Vendég

Babicskó, Ancsa: úgy látom Ti nagyon benne vagytok a témában. :D Hogy van ez? Ha én 2006-ban 3,5 hónapot táppénzen voltam és tegyük fel hogy februárban elmennék újra táppénzre, majd gyedre, akkor játszik ez a 180 nap? Le kellene dolgoznom előtte a 180 napot? Ez munkanap vagy naptári nap? Még dolgoznom kellene áprilisig, hogy a bérem 70%-át megkapjam? Bruttó vagy nettó bér 70%-a? Tavalyról bent maradt még 10 nap szabim, összesen van az ideivel 30 napom. Akkor először érdemes kivenni a szabikat és utána táppénzre menni?

Zsálya: ha ennyi nyavalya ért az elmúlt 5 évben ami miatt nem is tudtatok próbálkozni, akkor szerintem nem jelentheted ki, hogy 5 év volt. :) Amiatt pedig ne legyél elkeseredve, hogy el vagytok késve. Én 30 vagyok és még nincs babám. Nem bántam meg, hogy először megpróbáltam a tanulás után a munkámmal összeszedett pénzzel megalapozni a baba jövőjét. Sőt van egy ismerősöm, aki most januárban 41 évesen szülte a babáját. (Igaz az már szerintem is egy kicsit késő, de a lehetőség adott, úgyhogy ne legyél emiatt szomorú)
Amúgy szerintem nagyon hamar mentél vissza dologzni. Ezt először magadban kell elraktározni a történteket, elég lett volna ha utána mentél volna vissza a közösségbe, főleg, hogy tanár vagy. De Te tudod.

Tontica: igen ez a második próba hónap. Most csak reménykedni tudok, hogy hamarabb volt peteérésem, mert a számítások szerinti termékeny napokon éppen nem voltam itthon. :? Nem sokára úgyis kiderül.

A kismamiknak üzenem:!: ne hagyjátok magatokat lerázni a kórházban, ha vizsgálatra mentek. Tegnap mesélte a barátnőm, aki most várja a babáját, hogy a kórházból amikor ment volna a Nucha-szűrésre elzargatták, hogy nem csinálják meg, menjen a magán orvosához. Ezen teljesen felháborodtam. Ne hagyjátok magatokat, ami jár az jár. Főleg arra leszek kiváncsi, hogy most milyen helyzet alakul majd ki az intézményekben, ha eljön a február 15. Bár ez a várandósokat nem fogja érinteni, viszont a megszorítások a kórházakat annál inkább. :?

Kép
Kép
tündér09

Sziasztok Lányok!!

Babus!! Köszönöm a választ azt hiszem maradnék itthon.

Szekeresem! Örülök,hogy írtál köszönöm a bíztatást!
Te is pihenjél és semmi aggódás!!Nincs miért!!

Babicskó!! Nagyon köszönöm neked is a segítségedet!
Akkor kb 3-hónap szabim van ha jól olvastam.

Puszi
sütõtök

Sziasztok!

Julika!

Nagyon sajnálom a Picikéidet, és azt, hogy ebben a topicban kell Téged megismernünk :(

de szeretettel és megértéssel köszöntünk Téged, nyugodtan leírhatod nekünk a bánatod, hidd el, könnyebb lesz Neked, ha velünk "ismeretlen ismerősökkel" megosztod gondolataidat, itt mindig jó szívvel és megértéssel találkozol.

Szerintem az erős hited és optimizmusod, amely ebben a friss tragédia utáni döbbenetben sem hagyott el, mindenképpen hasznodra fog válni...adj Magatoknak időt feldolgozni az Angyalkák elvesztését /a sírás is segít! /, ez mindenképpen szükséges ahhoz, hogy újra tudj indulni, tiszta lappal...

mi sok szeretetet és pozitív energiát küldünk Neked...

ajánlanék Neked egy könyvet, amire csak most bukkantam rá, egy igazi KINCS, hatalmas vigaszt nyújt: Carol Bowman:" Visszatérés a mennyekből" ,én az Édesvíz Kiadótól rendeltem meg.

Edinám! :)

Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy pici Bálintod ilyen jól érzi magát :)
pihenj sokat, most ez a legfontosabb számotokra, most lelkiismeretfurdalás nélkül lustálkodhatsz :)

hidd el, ez már nem adatik meg, ha Bálint baba megérkezik...

köszönöm Neked a biztatást, már dolgozunk az ügyön, remélem febr. 28-án én is jöhetek majd a jó hírrel, hogy azáltalad küldött Babuci megérkezett :)

Tündér!

neked is mennek a drukkok :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Julika: azt hiszem az előttem szólók elmondtak mindent, arról amit én is gondolok. Várunk a topicaban, látogass ide minél többször és írj az érzéseidről. Még ha szóban nem is, de írott formában mi támogatni fogunk, hiszen mindannyian beleléptünk az élet eme csapdájába. De kimászunk belőle :!: :D

Szekeres: jó, hogy rendben van veletek minden. Képet még nem tettél fel, ha lesz jó lenne, ha feltöltenéd. (persze csak ha publikus :) )

Sheila: köszi a drukkot, akár +, akár - az már eldőlt. MOst a lassú várakozás időszaka van. Várom a Szekeres által küldött babát. :D :lol:

Kép
Kép
tündér09

Sziasztok!
Gratulálok minden újdonsült kismamának!
Ebben a hónapban mi is élesben megyünk! Remélem nem lesz semmi gond... Drukkokat kérek!
faul

Sziasztok!

Julika, én is nagyon sajnálom a veled történteket. Minél nagyobbak a babák, annál nehezebb lehet elveszíteni őket. Főleg, hogy még meg is kellett szülni őket. Ebből a szempontból talán"szerencsésebbek" a korai vetélések, mert ott "csak" egy műtét van.

Tündér: a 180 napnak tényleges fizetésnek kell lenni, tehát vagy szabin vagy ,vagy ténylegesen dolgozol és fizetést kapsz. Ez naptári nap, tehát cirka fél év munkát jelent (táppénz, gyed, gyes stb. nem fizetés). én pl. kivettem az összes szabimat és bejelentettem, hogy terhesen szeretném ledolgozni a maradék 2-3 hónapot. a munkáltatónak kötelessége visszavenni.

Sütőtök: igen kb. 3 hónap szabid van, és még kb 3 hónapot kéne dolgoznod, hogy több pénzt kapj (persze ha engedik, hogy előre kivegyed a teljes 2007-es szabidat, akkor csak 2 hónapot kéne dolgozni). valamint táppénz alatt is jár a szabadság.

Lenne egy kérdésem: aki már 20-24 hetes babát veszít el, őket el lehet temetni? Nekem olyan rossz érzés arra gondolni, hogy a 12 hetes babámmal azt se tudom mit csináltak. (bár nem kell hozzá túl nagy fantázia, valószínú xy úgy dobta ki a gyerekmet mint más a tejeszacskót) :(
babicskó

Csináltam magamnak vonalzót!

Kép
faul

Sziasztok!

Felhívtam a kórházat, ahol műtöttek, a vérzés miatt, és azt mondták, hogy ha nem folyamatos, nincs láz, és hasfájás, nagy baj nem lehet, de jövő héten kedden (egy héttel az előírt kontroll előtt) menjek be, mert azért már nem kellene véreznem.. :(

Tündér, tényleg elsiettem a munkát, de annyira leégtünk, mert végig táppénzen voltam, hogy már nem engedhettem meg még egy-két hetet magamnak. Tudom, hogy az egészség a legfontosabb, de abból a pénzből amit megkeresek, már egy -két orvoshoz is elmehetek..
Én is remélem, hogy mégsem öt év az az öt, a férjem is mindig ezt mondja.

Tegnap chateltem egy nődokival, ő azt írta, hogy szerinte elég a 3 hónap várakozási idő, és újra próbálkozhatunk.
Azért amit szekeres írt, az elgondolkodtatott, hogy hiába várták ki először a 6 hónapot.. Nem tudom mit tegyek, a férjem arra hajlik, hogy próbáljuk meg minél előbb a dolgot..

Babicskó! Nagyon rossz arra gondolni, hogy mi lett a babával, az én férjem ezen nagyon kibukott, őt is ez a kép üldözi, hogy biztos kidobták. Mikor először elmondta nagyon megviselt, aztán többet nem beszéltünk róla. Talán jobb lenne a lelkünknek, ha méltón elköszönhettünk volna tőle, habár nem is tudom. Én oda sem mertem nézni, mikor megszületett, és lehet, hogy nem is bánom. :cry:

Faul, nagyon jó a vonalzód, nagyon jó lenne, ha már én is itt tartanék. Persze nem sietek sehova, és úgy is érzem, hogy előbb el kell gyászolnom a picit, hogy elég erős legyek a következőnél.
zsálya*

Sziasztok!

Egy fél nap nem voltam itthon,és nem győzöm visszaolvasni amit irtatok!
Tündér:Én csak gondoltam,hogy igy lehet valahogy,de szerintem van aki jártasabb ebben a témában.Pl.azt sem tudom,hogy mi az a tgyás meg az ilyenek? Úgyhogy inkább halgass rájuk.

Tényleg hogy jönnek sorban gyes,gyed,tgyás meg ezek?Előbb-utobb engem is érinteni fog.A bruttó,vagy a nettó bér 70%-át kapjuk?

Kép

Kép
ancsa03

Mindenkinek köszönöm a kedvességét!!!!!!!!! Jövök gyakran ígérem!!!!!!!!

Zsálya - én is tanítok!!!!!!!!!!!!!!!én alsóban picikéket - te???
Nekem dr. bácsim a 4hetes kontrollig szigorú itthon maradást írt elő, sőt még utána is, de abba azt hiszem beleőrülnék.......én viszont nem kapom vissza az osztályomat - így kértem, hanem napközizhetet alsóban év végéig. Sokat fog segíteni a gyógyulásban szerintem. Június?????? Mi azt gondolom kivárjuk a 6 hetet, aztán meglátjuk. Dr. bácsim szintén elvesztette első gyermekét, most van kettő, három hónapot mondott, aztán bajsza alatt elmormolta, hogy húzzunk csak bele, ha rendben lesz mindne. Bár nálunk az első lombikos várandósság volt, én és a férjem még hiszünk a mesékben, meg a csodákban, hátha.....................De jó nekem, hogy te is itt vagy - remélem ez nem morbid így - meglásd fogunk mi még együtt pelenkázni!!!!!!!!!!!!!
julika79

Sziasztok Lányok!
Babicskó!
Szerintem akinél indokolt azoknál megnézik a babákat,lásd a mi esetünket,pedig nekünk már a genetikán kimutatták hogy beteg a baba. Mégis lett szövettani vizsgálat.Az idősebb babáknál nem tudom mi a helyzet.

Julika!!
Hát persze,hogy befogadunk!!!!!!
Hogy is kérdezhetsz ilyet???
Nagyon sajnálom a babáidat,szőrnyű hogy megtörténhet ilyen.

Nekem az orvosom3-hónap várakozást mondott.
Puszi
sütõtök

Tontica !
Hol vagy? :lol:
sütõtök

Zsálya!
Szerintem ne akard sürgetni az időt, nem tesz jót!
Igazából mi már november óta próbálkozhatnánk, de ha rajtam múlna, még mindig csak hezitálgatnék...
Az idő sok sebet begyógyít, de a nyoma mindig megmarad. Szerintem ha frissek az emlékek, akkor még nehezebb lenne viselni az új terhességet. Szeritem még így is állandóan pánikolni fogok...

Kép
faul

Faul! Pont így érzek én is! Szeretném is, de lehet, hogy a három hónap tényleg korai lenne. Nagyon hamar elmegy az idő, és még nem hiszem, hogy késznek érezném magam.
Tegnap felhívott a párom a munkhelyéről, hogy mikorra írja ki nyáron a szabiját, és megbeszéltük, hogy június utolsó hetében megyünk nyaralni. Azt hiszem az lesz az első próbálkozás ideje. Persze lehet, jogy májusban majd nem bírom tovább, és belevágunk, de ezt még nem tudom. Majd meglátjuk.. :shock:
zsálya*

Nálam úgy volt , hogy eleinte alig győztem várni, hogy teljen az idő. Aztán minél több idő telt el, annál jobban visszazökkentem rendes kerékvágásba, és csökkent a vágyakozás. Persze szerettem volna, de már nem olyan "betegesen".
Most ott tartok, hogy az idegesít, hogy miért nem sikerült... Tehát bírnék még várni, de attól félek, hogy megint nem sikerül, és ugye akkor megint várni.., stb. tellik az idő és már én sem leszek fiatalabb. Szóval ezért döntöttünk úgy, hogy belevágunk.

Kép
faul

Hu, csajok, sokat irtatok, en is szeretnek sokmindent mondani de hulla vagyok, nem birok megallni a labamon ugyhogy irany az agy! :lol: Amugy minden ok, semmi bajom csak faradtabb vagyok mint szoktam. Kaptam idopontot 21-ere a vedonohoz addig nem tortenik semmi.

Julika: megkonnyeztem a tortenetedet, nagyon sajnalom, borzalmas lehetett! Nagy segitseg hogy hivo vagy es hogy igy osszetartotok a ferjeddel! Most nagyon nehez lesz egy ideig de sajnos nem lehet mit tenni tul kell elni ezt az idoszakot!

Tunder: latod Edina komolyan mondta hogy kuldi a babakat, Sutotokhoz es hozzam ideert most Ti jottok! :lol:

Megyek lefektetem a kisfiamat aztan magamat!

Jo ejszakat!

KépKép
KépKép
tontica

Kedves Faul!
Látom középidőben jársz! Hajrá!! :D
Mennyi időt is vártatok végül? És mennyi ideje próbálkoztok?
zsálya*

Sziasztok!

Alig gyoztem visszaolvasni a annyit irtatok :D Az ujabb kismaminknak gratulakok, a tobbieknek meg hajra!!!!!!!!!!!

En ma varom a masodik ciklust aztam mar csak egyet kell kibojtolni...ha minden jol megy akkor az elso probalkozast egy kis nyaralassal kotjuk ossze. Van Csokonyavisontan egy kis termal appartmanhaz es nagyon szimpatikus bene hogy a furdokadba lehet engedni a termalvizet igy nem kell a kozosben azni. Remelem a stessmentes kornyezet nekunk is segit es csatlakozhatok majd a kismamikhoz. De addig is sokan vagytok meg elottem.

Zsalya/ Julika! :( nagyon sajnalom hogy nalatok is igy alakult de en mindig azzal nyugtattam magam hogy valami miatt nem volt megfelelo az idopont...amint latjatok itt jo a hangulat es egyre tobb a pozitiv pelda is. Csak a harom honapot kell kivarni, megerosodni, feltoltodni es utana minden rendben lesz, de majd ugyis erzitik melyik a megfelelo idopont :)

Valaki kerdezte a homeopatias bogyokat... nem kell hozza recept/vagy orvos ha csak tunetileg akarod kezelni magad eleg ha elmesz mondjuk a Gazdagreti Homeopatias patikaba, ott biztosan meg tudjak mondani mit kell szedned. Ha komplexebb a dolog esetleg lelki hattere is van erdemesebb egy homeopatias orvoshoz elmenni es akkor o megmondja az alkati szeredet is.

Sajnos megint mennem kell, mert mar szallingoznak befelele a kollegak :? .

Mindenkinek nagyon szep napot!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
tn_zsuzsi

Annyira rendes itt mindenki, köszönöm!!!!!! :D

Mi a férjemmel még hiszünk a mesékben, és nagyon bízunk benne, hogy sikerülhet, akár lombik nélkül is - ha már ezt elhisszük magunkról, az már egy jó jel - tavaly el sem hittük......Még nagyon nehezek az esték és reggelek, mire vége a reggelnek, már az estétől rettegek általában, és azért drukkolok, hogy szaladjanak a napok előre!!!!!!!

Olyan jó, hogy ilyen kedvesek vagytok!!!!!

Mindekinek, aki már próbálkozhat (de jó azoknak ám :D ) nagyon drukkolok, nekem nagyon jó, ha pozitiv példákat látok magam előtt, úgyhogy tessék mindenkinek jól belehúzni!!!!!! Mielőbbi babásodást kívánok!!!!!
julika79

sziasztok!

Hivatalosan mára voltam kiírva a szülésre. Olyan rossz belegondolni, hogy már anyuka lehetnék. Reggel egy kissé morcosan ébredtem, jól össze is vesztem a férjemmel. Szegény nem tudta, hogy miért nem lehet hozzám szólni. :? Amúgy jól vagyok, csak egy kicsit elgondolkodtam, a mi lenne, ha... kérdésen.

Zsálya: én sem javaslom, hgy sürgessétek a dolgot. Így is benned lesz az aggódás folyamatosan, de ha még lelkileg sem leszel rá felkészülve, akkor teljesen ki fogsz borulni. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a 3 hónap gyorsan eltelik. Nekem tetű lassan telt, azt hittem, hogy sosem lesz vége. De az biztos, hogy szükség van arra, hogy a testi felkészülés mellett lélekben is ráhangolódjunk a dologra.

Babicskó: akkor ha jól számolom legkorábban ápr.1. lehet a táppénzre íratásom. Akkor lesz 182 naptári nap. Már ha addigra egyáltalán összejön, amit szeretnénk. :)

Tontica, Sütőtök: helyzetjelentést kérünk. :lol:

Kép
Kép
tündér09

Helló Lányok!!

Megvagyok,de már hányingerem van,vas íz a számban,kávé nem kell,és 2-hét után most tudtam aludni előszőr éjszaka.

Tündér!!
Megértem a kiborulásodat,én tavaly december18-án voltam kiborulva kb akkor szűltem volna.Szerintem beszélj a férjeddel,hogy miért voltál ilyen reggel.Ez nagyon fotos!!!Lehet,hogy ő nem is tudta hogy mára lettél volna kiírva!!

Puszi
sütõtök

Sziasztok!

Tündér: Talán tényleg jobb lenne megmondanod a férjednek, hiszen végülis az ő gyereke is ma születne meg. Én is megkönnyeztem az első vetélésem után a születésének a napját. (április 1-ig meg kitartás (ha esetleg már várod a babát és mégsem akarsz az első hónapokban dolgozni, menj el táppénzre és a 3. hónap után dolgozd le azt a pár napot, ami hiányzik a 180 naphoz (vagy próbáld meg kivenni a szabidat)

ma vittem a kisfiamat kontrolra, várt előttünk 2 egy hónapos baba. Milyen édesek voltak! :lol:

julika: nektek kitartást!!! Nálam most telt el három hónap, most úgy tűnik hamar eltelt az idő, de korábban tényleg nehezen mentek a napok.
babicskó

Sziasztok!
Zsálya!
Nekünk tavaly májusban fejeződött be a terhesség, és ha hónapot javasoltak várni. És ebben a hónapban próbálkoztunk először. Igazából nem célzottan, nem figyelünk peteérést vagy ilyesmi, csak nem védekezünk...

Kép
faul

Faul!
Szóval ti türelmesen kivártátok a 6 hónapot. Ügyesek vagytok!
:wink:
Jaj, én annyira szeretném, ha nyáron teherbe esnék!! Nem akarom, hogy tanév közben történjen, és újra megbetegedjek várandósan..
zsálya*

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?