A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Zsuzsi! PIhenj ha tudsz, és tényleg sok-sok vitamint tessék enni. Déligyümit (a hazaiakban még/már nincsen sok vitamin) folyadékot.
Nagyon szurkolok, hogy ne legyen gond.

AFP-sek gondolok rátok! Bár nekem nagyon nem lett jó, de nem hagyom magam elszomorítani (na jó, néha...), a 11. heti UH-m viszont szupi... Azt mondták, nem lehet baj... Ugye így van???

Én is érzem a babót, sokat is. Viszont én már 6 kg.-t híztam.... :oops: Mi lesz még? Majd teszek fel pocis képet. Alig fért bele a képbe.. :lol:
Hétvégén az abc-ben az egyik csajszi megsimogatta a pocim és közölte:
-De jó, kismama vagy? Mennyi idős? Már a vége felé ugye?? :shock: Majd közöltem, hogy félidős... és ő is megállapította, amit mindenki, hogy oltári nagy a pocim...... :roll:
baba24

Baba szerintem azt, hogy jó helyen van, ha nem így lenne mondta volna az orvos, hogy tessék kicsit vigyázni. Nem?

Andrea
Kép
kindernay

Baba: ezt találtam neked:
Kérdés:
18 hetes ultrahang után ultrahangos leleten az áll, hogy a lepény a fundusban tapad, nem érett. Mit jelent ez, okozhat bármi problémát a babának?
Válasz:
A fundusban tapadó lepény az egyik lehető legjobb helyen van, az "érettség hiánya" egyszerűen egy rossz szóhasználat, a Grannum szerinti "0" stádiumot jelenti, ami a 28. hétig a lepény normális szerkezeti sajátossága. (Bocsánat: egyszerűen rosszul tervezték a leletadó
programot, és hülyeségek keveredtek be...)
Dr. Nagy László

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dorka!

Még egy indok, a kis pöcsös mellett:

Szerinted anyaként ennyi korabeli fiús anyuka ismerőssel, nem fognád a fejed, mi lesz a pici lánykáddal??? Elcsábítják meg ilyenek... :lol: :lol: :lol:
baba24

Andrea! Remélem azt!

Jaj, igen... Brigi köszönöm!!!!!
baba24

Nagyon szivesen! :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

baba, most, hogy mondod, de tényleg! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Baba: most nézem csak! Gratula a félidőhöz! Kép

brigi73

Baba! Gratula a félidööhöz! Tegyél fel pocakképet!
molkata

Babdorka én ugyanígy érzek.Én világéletemben azt hittem nekem csak lányom lehet és a doko aztmondta majd a következő.Akkor úgy éreztem mintha nyakon öntöttek volna egy vödör vízzel olyan rosszul esett de ma már megbarátkoztam a gondolattal.Bár reménykedtem hogy a 18 hetes uh.on átváltozik lánynak de pont úgy feküdt,hogy a neme nem látszott.Így még mindíg reménykedek jövő hétig mert akkor megyek 4D ultrahangra.

Azért megnyugtató,hogy nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal.
pillangó7

Pillangó, drukkolok, és írd meg jövő héten mindenképpen, hogy mi volt a 4D-n! Nekem is jó, hogy más is érez így, egy kicsit megnyugtató. Lelkiismeretfurdalásom van, és szégyellem, de egyszerűen nem tudom irányítani, hogy minek örüljek, és mitől legyek szomorú. Ez jön és kész. Az embernek van egy álma, aztán vagy bejön, vagy nem.
De majd biztos megváltozik a véleményünk, ha már otthon fog randalírozni. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Kata! Miért kérdezed, hogy csak fél évig lehetne táppénzen lenni?
Sztem a tgyás félév, a táppénz lehet több is, de az biztosan függ a korábbi munkaviszony hosszától is, nem?
Vendég

Azért, mert írta valaki, hogy félévig lehet. A tgyás 24 hét (ha jól tudom). Mindkettöö függ a korábbi munkaviszonytól is, az elmúlt két évben legalább 180 nap biztosított munkaviszonynak kell lennie.
Neked rúgkapál sokat a kis Ádám?
molkata

Köszönöm kérdésed! Múlthét óta szabadságoltam magam (táppénz), mert nem bírtam már dolgozni, kicsit fájogatok is, és kell az erő a költözéshez.
Azóta kisfiam még aktívabb. Biztosan magát is ringatja az elmaradt pörgés miatt. Naponta kb 4x van ébren, és akkor negyed órát is képes rúgkapálni. És imádja, ha cirógatom a hasam, olyamkor máshogy ficánkol, mint szokott. Olyan, mint az Apja ;)

Ti is jól vagytok? Fájások Neked hogy vannak?
Vendég

jajjj, Bori, ez olyan csodálatos lehet! :lol: Én még nem nagyon érzek semmit, de tudom, hogy ez normális.
De mid fájogat? A derekad? Hátad?

Kép
zsuzsi**

Tényleg!

Köszönöm a gratulációkat :lol: Tényleg ma vagyok félidős!!!
Innentől jön a hajrá! Gyors növekedés, meg minden ami belefér. Eggyem is meg... Kis pöcsös.. Nem tudok betelni. Mostanság már csak 3-ig vagyok bent a munkahelyen, de már sos-ben intézni kéne otthonra netet, hiszen ha otthon kell maradnom, akkor muszály lesz a kapcsolattartás a külvilággal... Veletek :wink:

Lányok, tudom hogy elcsépelt téma, de rám a napokban jött rám, hogy félek a szüléstől :roll: Majd elmúlik, gondolom, de mostanában már élesebben látom. Ahogyan látom a hatalmas pocim, ami még csak töredéke annak amekkora lesz, és hogy onnan majd kijön a kisember... :shock: Mondjuk biztosan minden kialakul majd akkor, csak én most élem át ezt a korszakom. Tudom már volt itt egy ilyen hullám. Csak én is közölni szerettem volna. :wink:
baba24

Baba: Egy kicsit én is félek, pedig te egy hónappal előrébb jársz már... de szerintem ez a félelem természetes, hiszen még nem szültünk. Bár lehet, hogy még azok is félnek egy kicsit, akiknek már van egy vagy több babójuk... :?: :!:

Kép
zsuzsi**

Jajj. Olyan hihetetlen, hogy így növekszik bent a kis babóca, megnő hatalmasra, kész emberkére, és utánna úgy dönt, hogy kijön. Mindenféle foglalkoztat, hogy odaérek-e időben a kórházba, hogy meg tud-e születni rendesen, problémamentesen, hogy mindene meglesz-e :wink: Meg minden....... :lol: Dehát ez tényleg természetes.

Találkoztam a múltkor egy kismamával az UH-n, akinek már szülnie kellett volna, a második babát várta, és nem érdekelte a szülés, csakhogy már meglegyen a baba, mert otthon várja a másik lurkó. Tehát a szülés nem volt olyan "nagyon fontos" dolog... :roll:
baba24

Bori! A fájások nekem is jönnek, hol a derekam, hol a hasam, hol a csípööim..., de ma egészen jól vagyok. :D Már nem íjedek meg ilyenkor, mert sztem normális. Babóca nekem is sokat mocorog. Àltalában délután 2-3 körül, aztán este nagyon felélénkül és éjjel is.... :P Ma reggel öö ébresztett. :D
Csodálatos érzés!

Baba! A szülés nagyon-nagyon fontos dolog a baba és a mama számára egyaránt. Az is természetes, hogy félsz. Jó, ha van kivel ezeket megbeszélni. Èn még nem félek, de lehet, hogy majd fogok. :? Most csak azt szeretném, hogy Babóca egészséges legyen és semmi gond ne merüljön majd fel. Annyira féltem.
molkata

A félelem a szüléstől szerintem normális! Az ember álltalába fél az ismeretlentől :? Én már ugye szültem 3mat, néha mégis elkap engem is a félelem. Mi van, ha akkor kezdődik el mikor egyedül vagyok otthon a srácokkal, nem érek be a kórházba, valami komplikáció adódik, stb. De aztán elhesegetem magamtól, hogy ez nem történhet meg és minden rendben lesz, és lesz még egy egészséges gyrkőcöm :lol: A szülés meg igenis fontos dolog akárhanyadik is legyen. Én imádok egyébbként szülni :lol:

Jaj, én is akarom már érezni a mocorgást! Remélem már nem kell sokáig várnom rá :?
Nagyon fáj a fejem :cry: Pedig már pihentem is, de nem segített :roll:

brigi73

A fejem nekem is fáj de állítólag front van.Ja és már a torkom is biztos megleszek fázva.Nem is csodálom annyian voltak betegek körülöttem.

A szüléstől én is félek.Most még tudatosan megpróbálok nem gondolni rá állítólag amikor már eljön az idő akkor meg azt várod,hogy túl legyél rajta.Ezt a tapasztaltaktól hallottam.Akkor már csak az érdekel,hogy a kezedben tarthasd a bébit
pillangó7

Sziasztok!

Szerintem attól a részétől mindenki fél a szülésnek, hogy nehogy komplikáció legyen.

Én a fájdalomtól most annyira nem,mint az elsőnél, pedig nagyon fájt, de már másnapra el is lehet felejteni az egészet. (Érdekes módon a vajúdás sokkal jobban fájt, mint képzeltem, a kitolás viszont szinte egyáltalán nem, pedig előtte attól féltem jobban :roll: ).

De most ha lehet, szeretném elkerülni a gátmetszést, én attól a részétől tartok, hogy nehogy megint olyan legyen, mint a múltkor :cry: . (Nem minden gátmetszés ilyen rossz, csak nekem nagyon nagy volt+repedtem is).
Meg attól, mi lesz szülés után...:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, az Istvánban folyamatosan indul szülésfelkészítő? Láttam a faliújságon, de az már tart+ még korai is lenne.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: minden rendben lesz szülés utánn is! :wink: Nekem összesen 2hétig volt segítségem utánna magamra voltam hagyva! Férj éjjel dolgozott nappal aludt, én meg itt a 2 picivel. Nem volt egyszerű, de csak szervezés kérdése a dolog. 2-3 hét alatt belerázódtam és ment minden magától :lol: Neked lesz segítséged?

brigi73

No itt vagyok.
Majdnem felfaltam egy egész zacskó kakaós nápolyit.. :oops:

A szüléstől pillanatnyilag nem tartok bár sokat gondolok rá.
Általánosítani nem szabad, hogy így fáj meg úgy fáj, mindenkinek van egy fájdalom tűrési határa...szal, majd akkor úgyis meg tudjuk..
De én egy Brigi féle gyorsvonatot szeretnék!! :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Voltam ma dokinál, és hát két nappal előbb megjött az AFP, ami 1,1 MoM lett. Így hát apósom jóvoltából rögtön genetikai uh-ra is mentünk. ismét két héttel nagyobbra datálták, így a drága egy 20hetes méreteivel dicsekedhet.
Gyönyörű, mindene meg van, keze-lába, mindene, egy valami hiányzik, illetve... Nem nőtt kukaca, így ha minden igaz akkor KISLÁNY!!!! :lol: :lol: :lol:

Persze Doktor úr rögtön hozzátette, hogy pár százalék esélyt hagyunk, hátha kinőne, de ő ugyan semmit nem lát a lábai között, pedig kétszer is nézte! :lol:

Ja és gyönyörű nagy szemei vannak, mint apukájának én ezt is láttam!!!

Nagyon-nagyon Boldog vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És akkor most visszaolvasok!

kispiskóta

szülési félelmeim nekem is vannak. pedig 3xra szülök és ráadásul császárral, mint az előzőket. de valahogy bennem is mocorog a félsz. brigihez és uxihoz csatlakoznék, talán a lehetséges komplikációk miatt... :roll: :D
na de fel a fejjel többiek! :lol: :lol:

rote grütze pontosan az amit esztora is irt. és én is ezt kérdezem: nálunk miért nem lehet kapni?? :evil:

nah.. megvolt az afp-m, mindjárt le is lohasztott a vérszívó néni. a rész(??) eredmények már 2-3napon belül meglesznek, na de az afp eredmény csak 3hét! áááááááááááá.... :x :x

KépKépKép
mütyürke

Gurgula!

Már aggódtam, hogy ma nem jelentkezel édességgel!

Piskóta!
Végre, végre egy csajszi!!! Gratulálok!

KépKép

KépKép
szivvi

NA VÉGRE, EGY KISLÁNY!!! :lol: :lol:
Kispiskóta, gratulálok!

Brigi, az első hétben lesz segítségem, utána csak kevés, de valamennyi lesz.

Babdorka, ha majd javítod a táblát, átírnád nekem a kórházat Szt. Istvánra?

KépKépKépKépKép
uxi

Én úgy ennék francia hamburgert... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

NAVÉGRE!!! Megvan az első kislány!!! Kispiskóta: Gratula! :lol:

brigi73

Kispiskótaa!!!

Nagyon nagy gratuláció a kislányhoz!!!!!!
Az első kislány a topikban!!!!!!!!!! (eddig) :lol:

Ki volt az UH-s doki??
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Köszönjük szépen!

Gurgula, Orbán doktor úr volt, egy nagyon aranyos ember, mindig mutogatta az egérrel, hogy éppen, mit látunk. :D

kispiskóta

Kispiskóta! Sok gratula!!! Jó dolga lesz ennyi fiú között :lol:

Egyáltalán hol lehet kapni azt a rote grütze-t?

Èn is egy csomó mindent megkívánok és legtöbbször azt, amit itt nem lehet kapni :( Egyik nap a krémest, aztán egy másik torta-félét, amit csak Romániában lehet kapni.... :shock: Végül vettem vmi mást, ami meg csak itt van :lol:
molkata

Köszi kispiskóta..megkuksizom a neten..

Remélem szerdán is jó fej doki lesz, mert a múltkori az nem volt az..sajnos..

Kispiskóta!! Kislááááááááány!!!! :lol:

(én titokban fiút várok) :oops:
torolve_20131003125716

Tudom ki Orbán doki, Ő UH-zott a nyáron :( , tényleg nagyon aranyos..rendes..
torolve_20131003125716

Hát Csajok, mi majd tudunk válogatni a fiúk közül!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

De tudjátok aza pár százalék még ott van!!!

Ki uhzott múltkor?

Ja gurgula védőnéninél is voltam és az ő mérlege szerint egy dekát nem híztam, az enyém szerint másfelet, no ezt hogy csináltam! Nagyon megdicsért!!!! Annyira kedves, aranyos!!!

kispiskóta

A múltkor Versényi Tibor..Uh-zott.

Ugye milyen cuki a védőnő, egy tünemény..
Jön hozzám környezettanulmányra pénteken..
:lol:
torolve_20131003125716

Szerintem a múltkori védőnő dirrekt többet mért..mert az otthoni szerintem én is híztam 1kg-t..kb.

Na lassan indulok kismamitornára :lol:
torolve_20131003125716

Haliii!

Babdorka, fel a fejjel, én is annyira hasonlóan érzek a kisfiúkkal kapcsolatosan.Mintha engem idéznél amikor írsz az érzéseidről. Bár én , a hülye, még reménykedem, nem volt benne biztos az orvos...Én is fokozatosan barátkozom a gondolattal, próbálom elképzelni milyen gyönyörű kisfiú lesz, hogy olyan lesz, mint az apja, na de persze csak néha felbukkan, hogy de miért nem kislány????De csalódottnak lenni szabad, nem mi vagyunk az elsők,biztos hogy ugyanúgy fogjuk imádni és ha már a kezünkben tarjuk,nem adnánk 3 kislányért sem a mi, erős kisfiúnkat.(na ez a speech magamnak is terápia volt...).Különben vásároltam egy édes kis KÉK felsőt és abba próbálom beleképzelni.

Brigi biztos még bővebben tudna mesélni arról, hogy milyen imádnivalóak a kisfiúk. Tényleg Brigi, még semmi jel, hogy kislány lenne?Én nagyon kívánom neked!

Kispiskóta, nagy gratula!!!!!Elhiszem mennyire boldog vagy.Hátha most te elindítottad a kislányok sorát :wink: .

Baba, gratula a félidőhöz!Én is úgy várom már.

Szüléstől még én sem félek, mind azzal nyugtatom magam, hogy hamar fog menni. Ha nem úgy lesz,akkor elér utána is gondolkoznom ezen. Arra gondolok, hogy én kell erős legyek, mert igazából a kisbabának nehéz, neki trauma, szegénykém azt sem tudja mi történik (ahhoz képest, hogy mi 9 hónapig készülünk rá...)- tehát őket kell nekünk, anyukánknak segíteni.

Tudtok nekem ajánlani egy jó helyet ahova elmehetnék 4D re?Nem vagyok bp.i, csak felugranánk babát kukucskálni.A Brendon Babamozi milyen?
Köszke.
Vendég

Gurgula, hova mész kismama tornára?

kispiskóta

A MOM-ba megyek Kispiskóta, odajár a barátnőm, már régóta hív és most elmegyek kipróbálom..de egyébként otthon tornázom.

Zsanett!!!
Praxis rendelőt tudom ajánlani, mi is oda fogunk menni..és van itt egy link, ha regisztrálod magad egy ezressel olcsóbb.

http://www.babanet.hu/ultrahang.php

na rohanok, puszi
torolve_20131003125716

Mi is a Praxisba fogunk menni, eddig mindenki ezt ajánlotta!

kispiskóta

Zsanett! köszi! Egyenlőre még semmit nem tudok. Ugye 11hetesen látott valamit a doki a lába között, de utánanéztem és olyan korán még nem lehet biztosra tudni. Jövő héten megyek megint, remélem akkor már biztosan nem fogunk látni semmit :lol: Ha meg igen az sem katasztrófa, imádnivalóak a fiúk is :lol: Csak néha túl sok energia szorul beléjük és akkor fárasztó :lol:

brigi73

Brigi! lehet, hogy most elindult a lányok sora és akkor talán.... :D

Hát, én már +9 kilónál tartok. Nem gond nálam, mert elég sova´ny vagyok, de azt olvastam, hogy ezután fel kell készülni arra, hogy hetente fél kilót hízunk. :shock: Most vagyok 59. Még sohasem voltam ennyi. A Védöönöö 3-4 kiló plusznál kezdte a mérést, tehát öö nem fogja tudni mennyi az igazi többlet. :D
molkata

Sziasztok!

Köszi a felvilágosítást esztora, jól hangzik ez a rote….

Szarvasbori, köszi az infót! Én egyelőre nem tervezem be a táppénzt, a tgyást meg elkezdem rendes időben, mert a fizum messze van attól a br 120tól!

Ma felhívtam védőnénit, hogy mikor lesz a köv. randink. Belopta magát a szívembe, még csak 2szer taliztunk és ahogy mondtam ki vagyok, mindent tudott rólam fejből! Naprakész kis nő! Csípem…

Babdorka, ne keseredj el, majd amikor rád teszik, és rádnéz… hmm, habár én is megiléyednék, ha kiderülne hogy nálunk kislány jön!

Zsuzsi, jobbulást!

Fundus=fenék???? Az utcsó leletemen ez van: lepény fundus-hátsófali Akkor most mi van? Nem mondta a doki, hogy gond lenne.

Baba, nem elcsépelt, ahogy közeledik nekem is folyton előjön a félelmem a szüléstől, ami szerintem nem is a szülés hanem nálam inkább a kórház miatt van! Sosem voltam kórházban, és ezért tartok tőle inkább!

Piskóta, gartula a kislányhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hű, +9? Egyelőre nekem szerencsém van, még tartom a súlyom, remélem nem fog a maradék hónapokban 20kg csak úgy felugrani!

Fájdalom: nem tudok néha aludni sem a mellem miatt! De ez nem az a nő és érzékeny fájdalom, hanem a jobb mellem jobb oldalánál olyan néha mintha tőrrel döfögetnének! Borzalmas! Még éjjel is erre ébredtem, de nézegettem, és csomót nem érzek, szóval nem hiszem, hogy valami más oka lenne. Remélem!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi
Sztem nézesd meg!

Heti fél kg :?: :?: Én elég szarul fogok kinézni a végére! :oops:
Nem is emlékszem mikor voltam utoljára 59 kg :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

megemlítem védőnéninek, kérek tanácsot

neeeeee, az nálam 11 kg innen számolva!

lynia-

Emi, a melleim nekem is szörnyűek, és nekem is vannak ilyen jellegű fájdalmaim csak a bal mellemben.

kispiskóta

de "jó" hogy nem vagyok egyedül! te beszéltél róla dokival vagy valakivel?

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?