most biztos nem leszek népszerű a véleményemmel, de én eddig minden diplomámért fizettem, vagy részben vagy egészében, ezért nekem nem elvárás, hogy ingyen legyen, főleg hogy ez befektetés, és később 2x-3x-10x és 100szor is megtérül az ára (jó esetben) állásban, fizetésben, nyugdíjban, életszínvonalban, egyáltalában.
de mondjuk, hogy a rászorulóknak legyen ingyen, okés (bár én 3 gyereket egy fizetésből nevelő anya gyerekeként sem tekintettem magam annak sose, de ez már csak anyám karakánsága volt, hogy mi sosem kértünk sehol semmit). tehát a rászorulók továbbra sem fognak fizetni, és ha még jó tanulók is, akkor meg még sokkal jobban járnak az ösztöndíjjal, mint eddig. és még a simán jó tanulók is elérhetik az ingyenességet. szóval nekem ezidáig nem úgy tűnik, hogy rosszabb lett a rendszer.
néha csak ámulok azon, hogy a magyar emberek mi mindenről hiszik azt, hogy "ingyen van", meg hogy "alanyi jogon jár" nekik. az egészségügyi szolgáltatások sincsenek senkinek se ingyen, van aki maga után fizeti be a tb-t, van aki helyett meg más.
és ugyanígy nehogy azt higgyük, hogy az oktatás ingyen van, mert azt is fizeti valaki, eddig is fizette. mert ingyenebéd márpedig nincs
Ancsi, az összes estélyi ruháim

ott figyelnek a szekrényben, szépen bezsákolva. Ha Medveczky Ilona fel tud venni egy estélyit 3-nál többször is, akkor én is

ennek egyedüli akadálya a testméreteimben leledzhet

de marhára bízom benne, hogy még azért fogom tudni hordani a pirosat. egyébként ha szigorúan nézzük, az nem is nagyestélyi, bár nem olyan kirívóan nem, mint Derili Hannájé volt (kopirájt Kondor Csabika ex-KT-lávör)...