A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Aztaaaa, mekkora terasz, wow :D ilyen nekem is kéne 8)
fibi

Padlófűtés!?!?!?!?

Kép

A ház hátulról:
Kép

Fürdőszoba ( a férjem választotta a csempét!!!):

Kép

És egy kis csemege: Én , mint menyasszony és a bátyámék kislánya, mint koszorúslány:
Kép [/img]

nukada

ja, és Nukada:
egyik csop.társam is az érdi Mont. oviban dolgozik, ugyhogy lenne már protekcio, hogy Bálintot bevegyék fél napra a kisteso mellett :D Ha a Te ismerösöd is Ibolya, akkor lehet h ugyanaz a személy :wink:
fibi

Hu, szép a csempe is, meg Ti is az esküvön :D :D
fibi

Köszi!
A terasz nekem is nagyon tetszik, bár iszonyú lesöpörni... (ez legyen a legnagyobb bajom az életben). Nyáron kitolom a gyereket, oszt jónapot! És a nagy része fedett, tehát akár esőben is lehet majd kerti-partizni!

:oops: :oops: :oops: és a papagájt ugyebár j-vel írjuk... :oops: :oops: :oops:

Az én ismerősöm egy volt oszt társam anyukája, azért is írtam hogy dolgozott?-lel, mert lehet, hogy már nyugdijba ment...

nukada

Nukada: baromi jók a képek a házról és rólad is. Szép nagy terasz, ez az álmom. Megyek hozzád a teraszon eszem egy jó kis karfiollevest. nyámi....

Fibi: dokinéni aszonta, hogy valszeg még maradvány a régi megfázásból. de leginkább passz... adott néhány új homejós bogyót.
johanna1975

Nukada,
kerti partiban én is benne vagyok :D

Johi,
még jo hogy homejoval gyogyitja. most már tényleg gyogyuljon meg!+++
fibi

Vica: szerintem simán be tudod adni, hogy két külön receptre kéred, én rendszeresen csinálom azt, hogy valamiből kérek kettőt, de nem egy receptre. Nálunk bejött eddig. Próbát megér. Cataflam tényleg jó fogzásra? mert mi a fülgyulakor kaptunk olyat.

J
johanna1975

Votiv: neked való témára leltem. Bezárják a kis postánkat, ezzel túl sok gond nem lenne, de mondjuk az már inkább, hogy állandóan tele van, sorállás van. És a legjobb az indok, amit kiszivárogtattak nekem, mondván, nem adnak el elég sorsjegyet, plüssállatot, biztosítást és mifenét... bakker igy is akkora sor volt mindig, mi lenne ha még birkabőrrel is kereskednének. Szóval tiltakozó akció szervződik...
johanna1975

Sziasztok!

Utólag is Bolgod Névnapot a Bálintoknak! :D

És én is hatalmas gratulációkat küldök Blayenak az ikrekhez! Óriási dolog lehet ikreket szülni! :D

Tegnap akartam írni, de amikor ráértem volna nem működött ez a hülye net. :evil:

Votiv

Nagyon sokszínű izgalmas életed volt eddig, ezután is biztos az lesz, 3 diplomához csak annyit tudok én is fűzni, ejha, le a kalappal! :)

Tanulás téma én most nagyon örülök, hogy nem kell fizetnem, meg, hogy támogatták (eddig) a gyermeket vállalókat, mert egyrészt mibe fektessen ez az ország, ha nem a képzésbe, hisz másunk úgysincs, legfeljebb az eszünkkel érvényesülhetünk, emellett pedig a csökkenő népesség miatt is minden támogatás ráfér a gyermekvállalókra. Na meg még annyit, hogy nincs ingyenebéd, semmi sincs ingyen, el is veszik a fizetés felét minden hónapban adókra meg járulékokra és még ezen felül a munkahely is fizet egy jó adag TB-t, szóval valamit már csak kéne, hogy kapjon az ember cserébe. :roll:

Nukada

Ikea nálunk van sok. :D Szeretem, mert tudja, hogy mi kell nekem, ad katalógust így otthon szépen kiválasztom mi kéne, nem kell boltról boltra járnom, hogy megtudjam mit lehet egyáltalán kapni, aztán jók az árak, jó a minőség, vannak jó szolgáltatások, meg akciók szóval mondom is mindig a férjemnek, hogy na látod ilyen egy sikeres vállalkozás. :D Mondjuk nem mondom, hogy nem volt már negatív tapasztalatom, meg néha nem találok az ízlésemnek megfelelő darabot, de összességében rulez! :)

Házatok csudaszép! :)

Jucus

Üdülésicsekk. :evil: :evil: :evil: Én is arra vártam, hogy talán az idén, mivel már csak gyest fogok kapni, talán elég szegény leszek, hogy kapjak, hát ennyit erről. :evil:

Ancsi

Lencsi nagyon édes, ahogy kijátsza magából a rossz élményeket, meg kell zabálni, szegényke, de ez biztos nagyon jót tesz neki.

Titkárnői gyönyörökből nekem is jutott, brrrrrr, én megyek vissza szeptembertől dolgozni, ha minden jól megy, nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen munkakört kapok majd, mert én egy ideje programszervező voltam a cégnél, de már az se nagyon akarok lenni, az is csak egy csicska munka és már elegem van, öreg vagyok én már bohócnak, szóval nagyon megértelek.

ruz
ruzicsky

Ruz,
és Bendire ki vigyáz szeptembertöl? vagy bölcsi? és suli mellett munka, ejha.
fibi

Fibi

Hát bölcsi. Remélem mivel akkor már 2,5 éves lesz, nem lesz neki olyan rossz, hogy bölcsibe kell mennie. De ha meg nem adom be szeptemberben akkor meg még egy évig otthon kellene maradni, mert nagyon kétséges, hogy év közben felvegyék a bölcsibe a szeptember a biztos. És suli mellett munka, mert ugye most már csak a gyest fogom kapni és hááát, naon húzós így megélni. :?
pl: tök jó, hogy ma van a házassági évfordulónk és nincs egy vasunk se. :evil: :evil: :evil: Pedig most még gyed-et kapok...

ruz
ruzicsky

Ruz: én is titkárnőztem sokáig. :lol: sőt valami olyasminek is megyek én is vissza legkésőbb szeptemberben.

Tanulásnál sok dologgal egyetértek, de mondjuk azt nem csipázom, amikor valakit kiképeznek borzasztó drága pénzen és utána dobbant külföldre. Van családi példa is, ezért merek ennyire keményen nyilatkozni, valszeg amúgy nem mernék. Az nem biztos, hogy jó magyar államnak, hogy kiképez drágán emberkéket, aztán elhúznak külföldre, nekem meg különösen nem jó, hogy nincs itthon az öcsikém. :cry:

Ingyenesség: Votiv és Ruz hozzászólásainál is bőszen bólogattam, mindkettőtőknek igaza van. Olyan nehezek ezek a kérdések.

Na megyek inkább dolgozom egy kicsit.
johanna1975

Johi,
és szerinted ezzel az uj rendszerrel (hogy fizetös lesz minden tanulás) több esély lesz arra, hogy a fiatalok itthon maradjanak? mert szerintem nem, söt egyre több helyröl hallom, hogy elhuznak..... :(

Ruz,
én hallottam olyanrol, hogy januártol felveszik dedet oviba.
fibi

Sziasztok

Blaye csapatnak nagy grrrrrratulaaaaa. :D :D Remélem Blaye apa közvetíti a sok jókívánságokat. Vincének is sok puszi!!!
Hát nem lesz egyszerü dolga Bláyenak, de tudnia kell (amit a nagypapám mondott mindíg), hogy mindenkire annyi terhet rak a jó Isten amennyit elbír, ja és nem kell aggódni a sokaság miatt, mert ha bárányt ad, akkor legelőt is ad hozzá az ég :D

Mi jól vagyunk. Már van fűtésünk az egész házban, eddig csak 1szobát tudtunk fűteni, meg a fürdőszobát, mert a gyerekek szobája át lett kötve az új rendszerhez, így az utobbi hónapokban öten együtt aludtunk. Végre ezen is túl vagyunk. Most kezdjük majd a metlachizást és a festés-mázolás , parketta csiszolást. Szóval rengeteg meló lesz :shock:
kókuszdió

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem nagyon tudtam!:(
Azthiszem kezdek besokallni ettől a két hete tartó nem alvástól Timinél és ráadásul iszonyúan hisztis! :( Egyre kevesebb türelmem van!

Voltunk ma Timivel a szokásos neurológiai kontrollon! Eddig sosom kellett beutaló, erre mától csak úgy fogadnak, hogy újaknak, régieknek is kell! Állítólag szóltak, akinek tudtak! :evil: Úgyhogy onnan rögtön fel kellett hívnom a doktornőt, csak úgy mehettünk be! Hát kicsit se volt ciki :oops: , tegnap meg tegnapelőtt az igazolás miatt, most meg mindenféle naplószámot, meg miket kértek a beutalóhoz! :evil: Doktornő hangja ezek után egyáltalán nem volt kedves! :( Már rohadtul elegem van ezekből a papírdolgokból!

Ja, és Neet!

Szóltam óviban előre, hogy nem tudunk menni csüt, pénteken! Erre nagy kegyesen eltekintettek az igazolástól! :evil: Mondtam, hogy ebben a hónapban 3.-szor már nem vagyok hajlandó igazolást kérni a doktornőtől! :evil:
Eszti gondozónőiről meg megvan a véleményem! :evil: Ilyen helyzetben csak dühös és tehetetlen tud lenni az ember sajnos! Ha ennyire nem lehet beszélni velük...! :( :evil: Vagy nem is tudom mit lehetne csinálni! Esetleg a vezetővel beszélni? Vagy akkor csak magával szúr ki az ember, igaz? :(

Den!

Úgy rémlik nem volt semmi mellékhatása az oltásnak! Vagyis azt tudom, hogy másik kötelezőkkel kapta Timi, de nem emlékszem lázra, meg ilyesmire!

Nuk!

Tetszenek a képek! :)

Titkárnő én is voltam és nagyon utáltam! Szó szerint bele is betegedtem! Biztos, hogy nem csinálnám többet! :(

ILdi
ildi76

lldi,
nekem is megvan és nem túl jó. Ráadásul az egyik kedvenc barátnőnket meg kivették... jól állunk.
Viszont nálunk no para, ha nem viszem 1-2 napig, csak telefon és lehúzzák az ebédet. Hogy miről, azt nem tom, mert pénzt vissza még nem kaptunk, na de... 8)

Kókusz,
szia! :)

Eszter épp Marcikutya lábát celluxozza, az meg némán tűri. :lol:

neet
neet

Fibi: nem tom, valszeg nem... de valóban áll az a dolog, hogy amit "ingyen, alanyi jogon kapunk" nem becsüljük. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy örülök, a fizetősnek sőőőőőőőőőt. De mindennek több oldalát kell nézni. De mondom ezek rohadt nehéz dolgok és ráadásul nem is értek hozzá. sajnos eddig az összes tanulmányomért fizettem és dolgozom is 15 éves korom óta.

Ildi: kitartás. Ja ez a naplófőkönyv baromság nálunk is bejátszott ma.

Kókusz: éljen a fűtés.
johanna1975

HELP!
39 fokos lázam van (bár szerintem már megy lefelé). Nem érzek semmit a lázon kívül és a mellem sem fáj. A gyereknek nincs láza, viszont reggel lett néhány pötty az arcán és egész nap nagyon nyűgös volt - szinte óránként szoptattam, mert csak akkor nem sír.
Na most a kérdésem, hogy ilyenkor mit szokás csinálni? Menjek le a háziorvoshoz (mármint a felnőtthöz)? Vagy hívjak ki ügyeletet? A gyereket is érdemes megnézetnem?
Nagyon nem tudom, mit is kéne, és persze a védőnőm nem veszi fel a telefont. :cry:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
a pöttyök Tündin nyugodtan lehetnek tejkiütések is. Ha azok akkor semmi teendő nincs vele, elmúlik magától. Ha eszik, nem lázas, valószínűleg semmi baja sincs, csak val.szeg nyűgösebb napja van. Ha ez téged megnyugtat, mutad meg a dokinak. a babák nagyon nagyon ritkán betegek, mert az anyatej erős immunitást ad nekik a fertőző betegségekkel szemben.
Hogy te mitől lehetsz lázas, azt nem tudom, de inkább hívd ki a dokidat, mint hogy te menj a rendelőbe, mert ha most nem vagy beteg, akkor MOST tényleg rádköhöghetnek ott mindenfélét.
Mindjárt teszek fel neked egy fotót a tejkiütésről, hogy milyen az...

szóval: NYUGI!! :)

csók

Macsek
macskanyu

Tinu: szoptatásnál jobbat nem tehetsz Babócáddal. Én ilyenkor nem hívtam még dokit magamnak, mert nem vagyok dokihoz járós. Tünde Alízhoz, ha rosszabbul lesz vagy láza lesz, akkor mindenképpen. Addig szopi stb.. Magadnak valami szelid lázcsillapítás és leginkább pihenés, már amennyire ilyenkor lehet. Gyógyulj meg és reméljük babócád nem lesz beteg. ++++
johanna1975

Barbi :) Angi ma hogy van? ÉS tök a gyűjtemény, nagyokat nevettünk és néhány topic lakó is eszembe jutott, akire hol ez, hol az ráillik :D És egy csomó rám is :lol:

Votiv :) sebaj, de megérte :D Mondjuk párom azt mondta, hogy szte természetes arcoddal szebb vagy :) És én nagyokat néztem, hogy merre jártál és miket csináltál…. És milyen ismereteid vannak!!!!??!?! Adóbevallás kérdés ismerős, csak éppen idén a cégem úgy döntött, a kismamáknak nem csinálja meg a bevallást – meg sem kérdezték, hogy megcsinálják-e, pedig tavaly még én kérdezgettem az akkori kismamákat, hogy melyik variációt kérik… - úgyhogy ezúttal a magamét is csinálhatom.

Vera :) Indi is kérdezte, nem viselte-e meg a sima almalé, igazából nem nagyon tudom, hogy gond-e. Illetve az az igazság, hogy miután ette másnap – tegnap – eléggé fájlalta a pocóját és nagyokat eregetett. Lehet, hogy az alma ilyen szintű bélgáz termelést csinál? … de közben ma is ugyanúgy csinál, pedig tegnap nem kapott almát…., nem értem…..Dóci kép jóóóóó és ugye Rád hasonlít leginkább? Marci ma hogy volt/van?

Johi :) Jobbulást Nektek! Igen, nekünk kifejezetten arra írta fel dokinéni és használ. Én azt vettem észre – naponta összesen kétszer lehet adni -, hogy ha nyűgös, és beadom neki, akkor utána fél órával már horpaszt kb. egy órát. Innen gondolom, hogy a fogacska miatt. Mert mivel mire eljutunk a Cataflam-ig, addigra eszelősen rágja a kezem és azt már nem bírom. És recept kérdésre most az jutott eszembe, hogy azért kell kettő, mert egyet rakok az úti batyuba, legyen nálunk mindig…….vagy túl átlátszó?

Világosítsatok fel, hogy ez a rizspép, meg egyéb mindenféle, amikről szoktatok eszmét cserélni, mire, mikortól, hogyan jó?

Neet :) Te is levágattad a hajadat ???? Itt mindenki rövidít? Ha igen, egy fotó??? Szegény Marci kutya :lol:

Gabi :) bocsánat, én nem tudtam. Sajnálom :cry:

Ancsi :) a hullámpala és cserép közti hőszigetelés különbséget megvétóznám, ha lehet. Igen, nálunk a házon hullámpala van. Bátyám beépítette a tetőteret és kiszigetelte úgy, mint minden tetőteret szokás. No, mármost. Onnan tudom, hogy jól csinálta és jó a pala is, mert mondjuk télen – ha esik a hó – a hó a mi tetőnkön nem olvad el, míg a szomszédén igen. Tehát. Sztem egyik tető fajta sem szigetel önmagában jól, ha nincs megfelelően megcsinálva a belső szigetelés. És a mi esetünkben a légrés is ott figyel, mint egy cserép esetében. És a belmagasság a földszinten 2,5 méter, a tetőtérben pedig 1,9-től kb. három méterig terjed :wink:

Macs :) Füli forgatása :lol:

Indi :) Nálatok hogy sikerült a nap? Milyen volt Másáéknál?

Nukada :) pont erről beszélgettünk a minap Párommal…. Hogy a túróba megy a nálam leütött betű a madzagokon keresztül villámgyorsan akárhova is? Mi történik vele? Egyszerűen nem fér a fejembe, biztos buta vagyok.... :oops: Ha valaki nekem ezt egyszer elmagyaráznááááá. Szép lesz a házikó, a terasz kivitelezése nagyon tetszik. És padlófűtés az egész házban lesz/van, vagy “csak” mondjuk a fürdőben? És szép menyasszony voltál :)

Fibi :) Neked mióta van piros delfined? :) És légyszi Te tegyél fel fotót a hajadról, mert Zuzinak szegénynek nincs ideje én meg ollllyan kíváncsi vagyok :D

Titkárnő én is voltam, én nagyon nehezen szabadultam. Aztán rá két évre felhívott a volt főnököm, hogy dolgozok-e valahol, mert ő most titkárnőt keres……mindezt azok után, hogy a hátam mögött anno, sok mindennel meggyanúsított ……………. na, mondtam magamban még egyszer nem ugrom bele az ő cégébe…………………

Kókusz :) sok erőt a felújításhoz.

Tinu :) én sajnos nem tudok segíteni, majd jönnek a többiek, Ők okosabbak :) De sok-sok ++++++-t és kitartást kívánok Neked. Hasonló helyzetben voltam én is, csak nekem fájt a mellem :(

Vica

Kép
Kép
vica94

Én is tejkiütésre gyanakodtam reggel, de akkor még nem voltam lázas. :shock:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
az alábbi tejkiütéses képeken Fülöp dettó akkora volt, mint most Tündi Kép

Kép
macskanyu

Tinu,
a lázad, ha egyéb tünettel nem jár, (nem vagy rosszul, nem vagy fáradt, nem fáj semmi, stb. ), akkor nyugodtan lehet az izgalomtól is. Ha a baba eszik, nem lázas, nincsenek látható fájdalmai, "csak" nyűgös kicsit, az valószínűleg nem betegség!
A te nyugtalanságodat is átveszi ám egy ilyen pici baba, meg a nagyobbak is :)
macskanyu

johanna1975

Szeretnék segítséget kérni, hátha nálatok is így volt és csak én állok előtte értetlenül:

Ma kiküldte a cégem a gyed-re vonatkozó kérelmet/nyomtatványt. Majd mellékelt hozzá egy, a HR-nek címzett nyilatkozatot, miszerint én idén február 5-től fizetés nélküli szabadságot kérek xy nevű gyermekem után.

Kérdések:
- miért pont február 5-től, mikor Picur 22-én tölti a fél évét? Vagy milyen összefüggés van itt?
- miért is kell ilyenkor - és egyáltalán helyes ez így - fizetés nélküli szabira íratkozni/kérelmezni?
- és ha fiz. nélk. szabin vagyok, akkor ugye nem kell megadniuk/feltüntetniük az éves szabimat :evil: egészen addig amíg itthon vagyok? ( Csa mert így nem gyűjthetek x napokat össze a gyed utánra?????)

Mert én úgy tudtam, hogy minden itthon töltött év után jár a szabi is, amit rendszerint kiadnak az újbóli munkába állást követően. Illetve kérhető, hogy kiadják..... ÉS nem is hallottam még erről a fizu nélküli szabiról :shock: , mármint gyed alatt!!!!!!!!!!

Tudtok segíteni? Mindent szívesen fogadok, bármi jut is eszetekbe róla.

Köszönöm előre is,
Vica
vica94

Johi,
igen, tényleg kérnék rizsát :)
macskanyu

Vica,
nekem is kellett ilyen papírt aláírni. Nem tudnád holnap felhívni a munkaügyiseteket, hogy mi az ábra?
macskanyu

Macs: köszönöm a képet, Tündinek is hasonló. Igyekszem megnyugodni. Csak ilyen még eddig nem volt, hogy semmivel ne lehessen megnyugtatni, csak a szopival. Nem tudom, ti hogy bírjátok az ilyen helyzeteket. Meg lehet edződni, ugye? :oops:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
Macs kimeritö választ/segitséget adott :) én csak jobbulást kivánok!! és szedsz valamit a lázadra? Belladonna vagy... ?

Vica,
ahogy a neveket váltogatom, ugy cserélgetem a vonalzos figurákat is :lol: fö a változatosság :D és fotot nem biztos hogy tudok tenni az uj hajamrol, mert épp az imént áztam meg :?
Én a fiz. nélküli szabihoz nem értek, nálam más a helyzet (saját Bt-be voltam/vagyok bejelentve), viszont az jutott eszembe, hogy sztem azért febr. 5-töl, mert a TGYÁS, amit eddig kaptál, nem pont fél év, hanem 265 nap (ha jol emlékszem). talán ezért nem 22-e.

Macs,
mi volt tegnap dokinál? nem árulod el?

Johi,
tök igazad van, én is értetlenül állok ezek a dolgok elött :roll: és tényleg az éremnek két oldala van.

Ildi,
látom, Neked sincs vmi jo kedved ma :( ezzel a naploszámmal tényleg kiboritják az ember lányát..... És miért kell igazolás, ha nem viszed Timit bölcsibe?? :?: :shock:

Kokusz,
fütés rulez :) föleg, hogy lassan itt a tavasz 8)
fibi

Tinu,
amikor B ilyen pici volt, ö is szinte oránként szopizott, ha vmi bánata volt. és néha én is kiborultam, de tudtam hogy ettöl megnyugszik, és ez a lényeg. Neki most erre van valamiért szüksége, és örülj, hogy a ciciddel megnyugtathatod :) edzödni, persze hogy, csak idö és türelem kérdése :wink:
fibi

Sziasztok!

Vica! Most járt le a tgyás-od (168 nap) és a gyed idejére fizetés nélküli szabit kell kérni. Ezzel együtt én is úgy tudom, hogy a gyed első évében jár a szokásos éves szabadság is, amit majd a munkába állás előtt kell kivenni.

Hírek Blaye-ről:
A szülés nagyon gyors volt, reggel 5-kor elfolyt neki otthon a magzatvíz (később kiderült, ez a Blanka magzatvize volt), fájás még nem volt, így a dokinéni utasítására nem rohantak a kórházba, hanem szépen összekészültek, nagymamát megvárták,hogy vigyázzon Vincére. A kórházba 7 körül értek, BB volt az ügyeletes, aki nagyon szimpi volt Verának, megnyugtatta, hogy simán, császár és fájdalomcsillapítás nélkül is meg tudja szülni a babákat (előző napi uh szerint mindkét baba fejvégű). Azt hiszem 9 körül villámgyorsan megszületett Blanka, közben Dénes átfordult Vera pocakjában harántfekvésbe, így már a császárt fontolgatták, de valamelyik ügyeletes doki (Bencsik és Urbán M.) átfordította, burkot repeszetettek, így pár perccel később ő is megszületett.
Azt mondja Vera, igaz, hogy gyors volt a szülés, de nagyon nehéz volt, főleg, hogy a 2 baba között kb 5 perc pihenőideje volt.
A fogadott orvosa is lekéste a szülést, mire odaért már mind a 2 baba megszületett.
Sajnos egyik babát sem adták oda Verának,hanem elvitték őket melegedni, mert elvileg 36-ik héten születtek, bár szép nagyok. Blanka 2600 gramm, Dénes meg 2800 gramm (vagy fordítva).
Blanka ma délután már próbálkozott a szopival, Dénes még csak alszik.
lindicita

Vica,
hülyeséget irtam, a TGYÁS 168 nap.
fibi

Nagyon szelektíven olvastam, csak két gyors reagálás.

Vica,
én is fizetés nélküli szabin vagyok a gyed alatt (közalkalmazottként dolgozom), én nem értetlenkedtem anno, hogy miért is, olyan természetesen kezelték. nem tudom, hogy hogyan befolyásolja ez az éves szabadság napokat
És igen, azért lehet fbr. 5. nem 22. , mert a tgyás 168 (?) nap, és nem pont 6 hónap.

Indi,
tudok segíteni Cataflam csepp recept ügyben, ha van egy vkinek felírt recept, segítek megkettőzni, részletek inkább priviben
nonni

Aztaaa, micsoda szülése lehetett Verának!! állitolag ez a megforditás eléggé fájdalmas pocakon keresztül.....
fibi

Fibi: hát magától megy lefelé a lázam. Kerestem a neten, hogy mit lehet bevenni ilyenkor, de nem találtam semmi infót. :?

Kép
Kép
tinu

Tinu,
akkor jo :) Lehet hogy jobb is, ha nem veszel be semmit, dolgozik a szervezeted, és még magátol is lemegy.
fibi

Tenapelőtt én is kivoltam az eü rendszerre.
Annyi tejem van, hogy már nem fér a hűtőbe, így elhatároztam, hogy akkor leadom. Hívtam az anyatejgyüjtő állomást, többek között kell bőrgyógyászati vizsgálat, de ha nincs bajom, elég a védőnőtől egy igazolás. Kértem a védőnőt, hogy adjon ilyen igazolást, erre ő, hogy ő nem foglalkozik velem, mert én anno írtam egy kérvényt, hogy nem tartok igényt a szolgálataira. Úgy kiakadtam, micsoda rendszer ez, nemhogy örülne, hogy nem kell idemásznia, de azért ha szükség van rá, akkor segítsen már. Nagyon csúnyán összevesztünk, úgyhogy elkezdtem magam intézni a dolgokat. Mentem a Heim Pálba Aids szűrésre, és Grétinek is vittem az aktuális pisimintát a II.gyerekklinikára. Ott is úgy leteremtettek, egy hülye picsa nővér, akit még addig sose láttam, hogy mit képzelek én délután 3-kor ideállítani a pisvel, menjek haza, tegyem a hűtőbe és vigyem vissza másnap reggel 9-kor. Persze nem hagytam magam, főleg, hogy máskor Peti akár este 9-kor is bedobhatta a pisit. A nőci majdnem dobott eg yhátast, mikormondtam, hogy nemcsak pisit hoztam, de még recept is kell. Erre se szó, se beszéd otthagyott. Énmeg nekiálltam keresni egy dokit, akivel normálisan lehet beszélni. Találtam is, oda is adtam neki a pisit, írt is nekem receptet, de a nővér csak pampogott még a dokinak is, hogy ő nem veszi át. Aztán meg megint letámadott, hogy febr.15-től majd megváltozik itt minden, akkor nem állíthatok csak így be. Én meg csak lestem rá, hogy eleve még csak 13-a van, mmi közöm az egészhez. De csak nem hagyott békén, mondta a magáét, hogy csak beutalóval mehetek, stb. hogy én erről nem hallottam, egész nap ezt nyomatja a tv. Mondom neki, nincs tv-nk, erre ő: akkor olvassak újságot, és otthagyott. Milyen hülye emberek vannak :roll:
Úgyhogy jó napom volt, Barnika szopiidejéről is lecsúsztam, de szerencsére cumisüvegből is elfogadta a tejcit.

Tegnap meg hívott a fő-fő védőnő, hogy hallja, hoyg tejet akarok leadni, akkor ő kijönne, és elmondja mi a teendő. Ide is jöttek a saját védőnőmmel együtt, és mintha semmi nem történt volna, mézes-mázasan előadták magukat. De legalább megvan a bőrgyógyászati leletem is.
lindicita

Kisün,
Tematikus matricákat hol lehet kapni? Libri? Gyerekjáték bolt? Hogy ismerem fel? Petinek is van egy matricás könyve, de nem tudom édesanyám hol vette és annyira bejön neki. És ami neki bejön, az nekem is - percekig elvan egyedül...

Fibi,
Lehet hogy mostantól Bálint is le tudná vágni a hajad. Legfeljebb frufrut nem kérsz a mestertől.

Kókuszdió,
És mikor lesz vége a munkának? (Úgy értem kb vége.)

Tinu,
Persze, meg lehet edződni! (Nekem mondjuk nem sikerült ... de te biztos jobb leszel.)

Zuzmó,
Hogy vannak a gyerekeid?

Móni
Kép
Kép
monisa

Nahát ez a Blaye! Csúcstartó! :D Gyorsabban megszül 2 gyereket, mint sokunk egyet! :lol: TÖKJÓ! Képeket olyan jó lenne!!!!!

Vica,
nekem is ilyen papírjaim és gondolataim vannak, voltak. De én vakon rábízom magam a munkaügyesekre, ügyesek is, és nem akarnak rosszat. :)

Hajam kb egy éve lett vágva. Azóta nő. És a kövi 2-3 évben nem is tervezek fodrászt. Nálunk csak apa költ ilyen dolgokra, dednek én vágom, nekem senki. :lol: Én meg szeretem, ha hosszú. Bár leengedve tényleg nem volt 2 éve, de bízom benne, h eljön a mi időnk. :D

Tinu,
lázra szoptatósan nagyon jó a langyosvizes rongyos borogatás, ami lehet hideg is, csak ne annyira, h homloküreg-gyull. vagy mi legyen belőle. Én is voltam egyszer nagyon lázas és a szopi miatt nem vettem be semmit, de ez áldásos volt! :) Jobbulj!!!

Lindi,
na, én ekkor intenék be, h kapjátok be. Mármint tudom, h ezzel más jár rosszul nem a védőnő, de akkor is. Az ember rendes akar lenni, azt meggátolják az elemek. :evil:

Én holnap megyek gyerekellenes gyógyszerért, ma megtudakoltam, mi lesz, állítólag nem jár a kismamakedvezmény (3 helyett 1db százas lenne elvileg, de mégsem, azaz mégis 300) de nem vitatkoztam, mondtam, h én ilyen beletörődő fajta vagyok. A telón át láttam a nő csodálkozó fejét, h nem ugatom le a haját. :D Mondtam, h 3 havonta valahogy kiszorítom azt a 300 ft-ot, máshova meg hálistennek úgyse járok. (Dokihoz, kopkopkop) Ebben maradtunk.

Üdscekk: háhá. Tavaly nem kaptam, mert szírgazdag tanár vagyok, idén meg nem kapok, mert csak. "Azért jó, mert jó." (Üvegtigris) Meg mert nálunk semmiféle ingyenes vagy kedvezményes cucc nem szokott összejönni, legalább nem is próbálokozom, egy adag neurózis megspórolva. :mrgreen:

Zanza, Réka?????
neet
neet

Lindi,
Milyen jó fej vagy, hogy anyatejet adsz le. Engem Petinél elrémisztett a sok vizsgálat, most (ha egyáltalán lesz sok tejem) még jobban elrémisztene. Legalábbis most ezt gondolom.

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!

Vica :) Ha sikerül a két recept hálás köszönet, ah nem megy, akkor majd adatokat kérek a te receptedről bemásolni és Nonnihoz fordulok.

Másáéknál annyira jó volt, Deni és Mása gyönyörű és hopp-hopp szaladgálnak a dedek után pocakosan. Bálint olyan nagyfiú! Orsi továbbra is szerelmesen követi Bálintot mindenfelé, de azért egy-két gyengéd ölelés és cumicsere Dominónak is jutott :) Curse is eljött, kicsit kendőztünk. Adél baba egy tünemény, irtó figyelmesen szemléli a világot, nagy bölcs lélek! Mivel kismamák és szoptatós anyukák voltak rajtam kívül, így nekem jutott az összes tokaji, kávé, cappuccino, süti és nyámnyám - és én mindent becsülettel el is fogyasztottam :)
Remélem, majd megoszthatunk képeket veletek, Deni és Mása irtó sok képet csinált.

Másenyka :) Cukorfalat, köszönöm mindannyiunk nevében a sok zizegést, nyamit és törődést :)

Deni :) Remélem, gyorsan-gyorsan jobban leszel és nem a csúnya vírust kaptad el! Sógornőm hívott, napok óta iszonyú magas lázzal fekszik otthon, torokfájással vegyítve.

Lindi :) elképesztő mind a védőnő, mind a kórház :evil:
Jól vagytok?

Tinu :) Remélem, hamar jobban leszel, lázat én se szoktam csillapítani.

Én nem adnék semmilyen gyógyszert Domicseknek, magam sem élek velük, de ha nem hat a CH, akkor muszáj valamit tenni, nem hagyhatom, hogy éjjel órákig zokogjon, mert fájdalmai vannak.

Neet :) Csókoltatom a nevelt gyermekedet :) vizitdíj: beápítettek a gyesbe havi 300 ft-ot kompenzációként :lol:

Juc :) üdülési csekk :evil: érthetetlen!

ÉS Juc :) Kép

indianyo

Gabika :)

Kép

indianyo

Monisa! Én is azt gondoltam Grétinél, hogy milyen sok hülye vizsgálat van ezzel kapcsolatban, és elment a kedvem tőle, meg féltem, hogy egyszer elfogy a tejem, sé jól jönnek a fagyitejek. Aztán több liter a mosogatóban végezte. Most meg tényleg nem is fér a fagyasztóba több, és kiöntés helyett inkább fogyassza más, úgyhogy rávettem magam, és nem is kell oylan sok vizsgálat.
1. A Heim Pál H-ban 5 perc alatt levették a vért az Aids teszthez.
2. A szifiliszt az első vérvételnél nézték a terhesség alatt, tehát annak csak a papírját kell előkeresni.
3. 1 éven belüli tüdőszűrő eredmény kell (én tavaly áprilisban voltam)
4. Bőrgyógyászati vizsgálat (elég a védőnő igazolása, akivel így is úgy is találkozni kell, mert ő ad valami kartont)
5. Kakavizsgálat: a Heim Pálban adtak eg ykis dobozt, amit majd az első tejleadáskor kell odaadni a gk vezetőnek.
Szóval ez tényleg nem sok.
Ráadásul nem is kevés pénzt fizetnek érte, 1800.-ft / liter, és nekem több, mint fél liter van naponta, szóval még a végén meg is gazdagszunk belőle. Ja, és adómentes.

Indi! Köszi, jól vagyunk. Grétikém növeszti a fogacskáját, ami azzal jár, hogy csupa takony, így éjjel ha éppnem Barnit szoptatom, vagy a popóját rázom,akkor Grétinek szívom az orrát. Mára Barnikám is betaknyosodott, így neki is szippantyúzni kell. Az orrszívók feliratozva vannak, és felváltva szívom az orrukat. És nekem is fáj a torkom. És 2 hete nem alszom egybefüggően 2 óránál többet. És ma reggel apjuk is kiakasztott, amikor mindkét gyerek 7-kor riadót fújt, persze egyszerre, így előszőr Grétihez mentem, addig Barni üvöltött az éhségtől, aztán mikor Barnit szoptattam Gréti akart a vállamra feküdni, és mivel nem fért, ezért ő nyavíkolt, de persze apjuk a mellettünk lévő szobában semmit nem hallott, csak akkor ébredt már fel,amikor Barnikát visszaaltattam, és Grétit reggeliztettem. Így ma kicsit kiborult a bili, de azért nem adom fel, majd lesz jobb is, és hiszem azt, amit Kókusz írt, hoyg Isten tényleg annyi terhet rak ránk, amennyit elbírunk.
lindicita

Indi,
ez szép :)

Gabi,
értem :( azt hiszem, mást nem kell mondanom, vigyázzatok magatokra!

Fibi,
szerintem egy megfordítás jobb, mint egy császár :D

Tinu,
gyógyulj!!! :) Lehet, hogy Tündin is átmegy, ami téged elkapott, csak őt védi az anyatejben levő ellenanyag :D

Lindi,
mindkettő akkora bunkóság, hogy nem is lehet rá szépen és kultúráltan reagálni :evil:
kisün

Móni,
Dóci egy barátnémtól kapta karácsonyra, megkérdezem, hol vette. Hasonlót a Camponában egy nagy újságosnál láttam, mindenféle helyszínre (farm, mező, strand, park stb.) kell felragasztgatni az odaillő figurákat :)

Vica,
csak azért kérdeztem rá az almára, mert ha először kapta, és ez volt az első dolog, amit anyatejen kívül kapott, akkor simán lehet tőle egy kis pocakfájás-nyugtalanság :) Aztán az is lehet, hogy valami egészen más volt :D
kisün

[quote="kókuszdió"]mindenkire annyi terhet rak a jó Isten amennyit elbír, [quote]

akkor valamit nagyon elnézhetett, ez nem izom rajtam, hanem háj!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

persze, azok után, hogy belegondoltam, mennyire nem lehet egyszerű most Blaye-nak, és hogy milyen jó, hogy nekem csak 1 db gyereket kellett egyszerre szülnöm! :roll: :shock:

egyébként próbálom pozitívan felfogni a betegséget. B kezdi NEM szeretni a posszíííííjjjóóóót :lol: :lol: :lol: Nem hiszitek el, de segít helyrerakni!!! :shock: :lol: :lol: :lol: Csak szegény Pannuskámat sajnálom, nem tudom normálisan kiszívni az orrát. De javulgatunk, csak nekem is kezd fájni a torkom :?

B annyira édes volt ma, bekéredzkedett Panna ágyába és ott tobzódott. Még be is takarózott :lol: :lol: :lol: És esküszöm felesel a gyerek! Ma ledobálta a könyveit, erre én szigorúan rászóltam, hogy tegye őket a helyére! Erre ő elkezdi kiabálni, hogy "azonnal!!!" :lol: :lol: :lol: (mert én hülye ha nem érek el nála valamit és keménykedni akarok, akkor mindig ezt mondom neki)

Kókusz!
örülök, hogy haladtok a házzal! biztos nagyon szuper lesz!!!!!

Neet!
szegény Eszci :cry: A kisgyerekek annyira kötődnek emberekhez!!!!

betegeknek gyógyulást, és köszönöm, hogy olyan sokan érdeklődtök!

Gabi!
Ma láttam, hogy van BS topic! és te vagy a szakértő-tanácsadó :wink: :D

Nukada!
szép menyasszony voltál és a kecó is szuper! És akkor ezek szerint tele a lakás klippan kanapéval és förby ülőkével :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1

Móni,
hogy lehet felismerni: a miénk egy füzet, elől-hátul vannak a matrica-oldalak, középen meg a "helyszínek" :)

Neet,
akkor nálatok elmondható, hogy G szórja a pénzt szépészetre :mrgreen:
kisün

Lindi!
védőnő, kórház :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: de minden elismerésem!!!!!!!!

Móni!
Te kit fogsz értesíteni, ha beindulnak az események??????? Mert most nézem, hogy hamarosan újra izgulhatunk :shock:
zuzmo1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?