Professzor Okoskatörp jelentkezik.
A bruttó fizunak kell 120nak lennie, tudtommal, hogy jobban járj az elhúzott táppénzzel. És igen azért, mert a táppénz és a tgyás nincs korlátozva összegben, de a tgyás max 6 hónapig adható, és utána a 93e (?) ft-ban maximalizált gyed jár további 1,5 évig (a gyerek 2 éves koráig).
Igen, nem pont a 70%-át kapod, mert a táppénzből, tgyás-ból, gyed-ből csak egy járulékot vonnak (eü, 19% ???), míg a fizudból kb 6ot.
Ha a bruttód közel jár a 120-hoz, akkor sztem mindegy, mert havi 1-2e ft-ról beszélünk max (ha valaki tud pontos számokat, szívesen kiszámolom, hogy mi a havi különbség, az egész novemberemet bér-okoskodással - illetve ügyeskedéssel - töltöttem).
Sztem akinek 120 alatt van, annak mindegy, mikor vált, aki pedig határozottan 120 fölött van (pl. 140 vagy fölötte), az húzza minnél tovább táppénzen, és csak a legutolsó pillanatban menjen tgyás-ra. Nemtom, meddig lehet tologatni, mert én nem az utóbbi csoportba tartozom.
Ja, és nem csak a bruttó fizu számít, hanem MINDEN tavalyi (2006-ban) fizetés jellegű pénz, ami után járulékot vontak, pl. jutalom, megbízási díj, prémium, végkielégítés.
Szeméremdomb mögött fájósók: akkor Ti is nivelláljátok ezt a fájdalmat? És ha mégis húgycsőgyulladás, nem kéne dokinak mutatni? Én nemtom eldönteni már 2 hete. A lakásmizéria annyi feladatot ad, h örülök, ha nem kell dokit látnom...
Baba! Én nem dolgozom, hanem főállásban keresek lakást, adom el a jelenlegit, és keresem a legjobb hitelajánlatot. Aztán valószínűleg felújítás. Úgyhogy bár pénzt nem keresek a következő 2 évben, azért "dolgozom" még kb. májusig, vagy ha baj van az átalakítással, akkor egészen a szülés napjáig...
Mennyit utazom? Hát vagy 5m a számítógépig, vagy 15 perc a kiválasztott környékig