A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Orsi Kép
Meglátod milyen jó fej a doki, és milyen jól tudja a dolgokat, és néhány hó alatt meg lesz az eredménye. Bea is hozzá jár, ritkán jön a topicba, a párjának kevés volt az anyaga, de szinte azonnal megjavult, 1-2 hó alatt, ha jól emlékszem. Õk jó példák, Ti is azok lesztek, és remélem mi is azok leszünk, bár nálunk a férjecskémmel nincs gond. "Csak" én vagyok bibis. De már most jók a hormonjaim majdnem teljesen, a 2. gyógyis ciklusban. Ma visztek mintát, és hõgörbéket?

NellcsiKép Eddig mit mondott a dokid a hosszú ciklusaidra?

Nati Kép Csak Clostyt szedsz? És a vetélések után kinek gyorsan összejön a babu, kinek lassan. Csomó oka lehet a sikertelenségnek. Csak akkor érdemes próbálkozni, ha
minden rendben van, mert ha nem, pl. alacsony spermaszám, gyulladás, nem reped meg a tüszõ, mennyi az esélye a terhességre? Kevés. A mostani ciklusomat számítom a 2. próbálkozós ciklusnak. Sokszor nem repedt meg: 0% esélyKép a babára, sajnos. Most viszont megreped, szedem a gyógyikat is, nagyon jó úton járok. Szóval szerintem vizsgálatok kellenek, és utána próbálkozások. Lehet, hogy tényleg minden rendben, de kitudja? Én már sokkal nyugodtabb
vagyok, mert megvan a sikertelenség oka. Ja, persze, egyébként nem is most kellene nekünk vizsgálatokra járni, hanem már ugye a vetélés elõtt kellett volna. A hasznos topicban szerepelnek a terhesség elõtti vizsgálatok! Ha ezek lettek volna, akkor nem lett volna vetélés
nagyvalószínûséggel. A statisztikai 1,5 évet Te jogosnak tartod? Én nem, és a dokim sem, ki találta ki? Akkor ezek szerint nem kellenek vizsgálatok, és nem kell megkeresni az okokat 1,5 évig? És miért alapozol a szerencsére?

Én is kicsit pihentetem a babanetet, mint CateyeKép

A hasznos topicot tényleg olvasgassátok, és ha jönnek új leányzók ajánljátok.

puszi:Nikie
nikie

NikieKép
nem mondta, hogy vigyünk mintát, megbeszélésre megyünk. Hõgörbét nem viszek, mert erre a hónapomra nincs, mert a karácsonyi utazgatások miatt nem mértem a hõmet. Nekem is nagyon rendesnek tûnt, remélem hamar megoldja a gondjainkat. Bízom abban, hogy nem olyan sokára babásak leszünk... de most idegesít kicsit ez a ciklus.
Majd beszámolok a doktorbácsi után.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nati,Bubika,

Nekem is normális volt a peteérésem, de a dokim azt mondta, hogy azért kell a Closti, merta sárgatest fázisomat is rendbeteszi. Mellékhatásom nem volt, de én este lefekvés elõtt szedem. Elõtte pár órával meg a Bromot. 2 tüszõm ért meg, cisztásodás nem volt.
Vetélésem tudtom szerint nem volt, mi jó egy éve próbálkozunk, csak a mensi elõtti pecsételgetés miatt mentem dokihoz és azt mondta jól tettem...

Ajánlottak egy másik dokit, akivel 1 órát! beszéltem telefonon és azt mondta, hogy sokkal jobb 2. naptól szedni a Clostit én meg az 5. naptól szedem. Most megyek hozzá 19. napon és megnézi, hogy volt-e repedés és mivel gyanítja, hogy nem progeszteronos problémáim vannak, nézi majd a méh nyálkahártyám vastagságát az esetleges beágyazódás idõszakában.
Azt mondja, hagyjam abba a gyogyót köv. ciklusban és többször mérjük a hormonszinteket akkor, UH-al is nézzük és tuti kiderül az igazi ok. A hormonok összefüggését is kell nézni. Tehát az sem jó, ha nagyon alacsony a prolaktin, ugyanolyan káros. Nekem pedig a mostani dokim nem ellenõrzi ezt a szintet fél éve...

Cat,
Neked hogy vették észre, hogy nem reped és hogy kemény a tüszõ. Lehet, hogy ez a 19. napi UH-on nem fog látszani nekemsem?

Még valami: az is mondta a doki, hogy sokaknak a Closti abahagyása utáni hónapban jön össze...

Ti hogy tudtok nyugodtak lenni a munkahelyeteken???

üdv
Adél
adél

Orsi Kép Várom beszámolód!

Nikie
nikie

Szia Nikie KépKép

Még csak négyszer próbálkoztunk, vagyis igazából csak háromszor, a missed ab után. Kivizsgált a dokim: minden rendben, hormonjaim rendben, ciklusaim rendben, peteérés rendben, vérképem oké, fertõzés nincs. Utrot szedtem két hónapig a biztonság kedvéért. Azt mondta a dokim, hogy abbahagyhatom, mert teljesen jó vagyok.
Szerintem a Clostit is csak azért írta fel, mert látta mennyire türelmetlen vagyok. Szerintem õ maga úgy gondolja, hogy hagyhatnék még egy kis idõt magunknak. A legutóbb azt mondta, hogy annyira jók a petefészkeim!

Ami már nem annyira jó nálam az a görcsös akarás. Talán (egyre jobban azt hiszem) pszihés okai vannak az eddigi sikertelen próbálkozásoknak. De már jó úton haladok. Végre rászántam magam néhány terápiára. Majd ha gondoljátok beszámolok az eredményrõl.

Mindezek tudatában tehát nem a szerencsére alapozok (bár szerintem itt is szerepet játszhat mint mindenben), hanem egy belsõ hang azt súgja: minden rendben! Csak sajnos néha túlkiabálja õt a pánik hangja.

Az utóbbi idõben kénytelen vagyok beismerni, hogy ez a belsõ hang igazat mond:
amikor sikerült teherbe esnem, akár hiszitek akár nem, megéreztem, hogy megfogant a baba! Terhességi tesztet sem kellett csinálnom, hogy tudjam. Nem ért meglepetésként a két csík! Azt is megéreztem, hogy meghalt a baba, úgy éreztem nincs már velem. Nem akarom túlmisztifikálni, de tényleg éreztem!

A páromnál sem hiszem, hogy gond lenne, mivel egyszer már sikerült a babuci.

A statisztikai másfél évet én sem tartom jogosnak. Valami doki találhatta ki. A mostani dokim pl. azt mondta örüljek, hogy nála vagyok, mert más nõgyógyász azt mondaná, hogy menjek vissza egy év múlva. Fogalmam sincs miért így állnak hozzá.

Örülök, hogy jó úton jársz és nagyon drukkolok nektek!

Puszi
Nati
nati

Szép napsütéses napot Mindenkinek!

KARMENKép
már elkezdtem irni Neked, csak folyton félbe kell hagynom Kép

ORSIKép
sajnálom Kép

NIKIEKép
úgy érzem, nekem is jót tett, hogy az ünnepek meg a szabadságom miatt hanyagolnom kellett a babanetet, most úgy érzem, sokkal lazábban állok a dologhoz. Ebben talán kivételt jelentett a Sejtjeink sorozat (ami nekünk, közvetlenül a lombik elõtt állóknak sokat jelentett

na, mennem kell...
knérita

NatiKép,KarmenKép,AdélKép

Metrodin injekcióval stimulálnak, a ciklus 5. napjától 5 napon át. Ma kaptam a 2-at. Szerintem NatiKép Neked is ezt említette a doki, ha a Closti nem hoz sikert. Ez sokkal tisztább és koncentráltabb gyógyszer mint a Closti, nem keményíti a tüszõ burkát, és a nyh-át sem vékonyítja ellenben a Clostival (bár van akinek vastagítja).Bár 14.000 Ft az 5 szuri, ami borsos hónapról hónapra. Már a múlt hónapban is ezt kaptam, és 2 nagy tüszõm lett, amik végre meg is repedtek a Profasira. Inszemre az orvos belátása szerint küldenek. Én még ennél az orvosnál csak 4 sikertelen ciklus óta vagyok, de Õ már inszemet csinál, mert elõtte már 1 évig szenvedtünk, és túl vagyunk minden lehetséges vizsgálaton is (lapar,PCT,hormonteszt,spermateszt,aids,toxo,májgyulladás,rubeola,vírológia stb). Nálam úgy látta, hogy nem reped meg a tüszõ, hogy a tüszõrepesztõ után 2 nappal behívott, és még mindig ott volt a tüszõ (Clostitól nekem csak 1 volt). A 19. napi UH_n AdélKép, már kell, hogy lássa. Aztán még megnézte nekem 24.napi UH-n is, és akkor is ott volt, majd a mensi alatt szívódott fel.

Én sem tartom helyesnek a 1,5 év tétlen várakozást. Gondoljatok bele, ha 1 hónapban 25% esélye van a teherbeesésnek, ha nincs senkinél semmi gond, akkor 4 hó alatt 100%-ra teherbe kellene esnünk. Ha nem, szerintem ott gond van vagy anyucinál, vagy apucinál. Lehet, hogy pici gond, de jobb a végére járni.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

CateyeKép Mi a csudáért nem reped meg, még gyógyik hatására sem? Erre mit mondott? Meg is fogom kérdezni a dokim, kíváncsi vagyok mit mond erre.

RitaKép Nagy drukk a lombikhoz!

Annak a lánynak a babuja már beszél, képzeljétek el, akivel majdnem egyszerre lettünk terhesek anno....Mi már elég régóta "állunk a levegõben", amikor Egerszegi az úszónõ elõször terhes lett, írta az újság, elõtte 2-3 hónappal, na azóta. Már 2 gyerkõce van.
Elõre kell nézni, a dokim nagyon bíztat, és csak jó hírt mondott nekem eddig, biztos lett volna rossz is, de nem kell mindenrõl tudnunk, ami meg nem tartozik a tárgyhoz, arról nem is akarok. Sokszor mondják, hogy kicsi a méhecske, meg elõre/hátra hajló. Ez lényeges? Nem. Szülnek ilyen méhhel is.
Ja, azt olvastam, hogy akinek hátrahajló, az akciózzon hátulról, jobban odatalálnak a kisfickók, hihi...

Köszi Nati Kép Neked is nagy drukkKép A hõdet méred? Hány vérvétel van egy ciklusban?

Nikie
nikie

Nikie!
Legutóbb a cisztámmal voltam nála, ami ugye hormonális probléma. Akkor még nem tisztult le ennyire, hogy hosszúak a ciklusaim. Még nem akart a hormonommal se semmit csinálni, mert idõ elõtti beavatkozást nem tartja célszerûen.
Most megyek elõször ezzel a problémával. Olvasva Titeket a lehetséges vizsgálatokról, gyógyszerekrõl, hatásokról, eléggé berezeltem. Eddig is féltem a beavatkozásoktól, azok káros következményeitõl, de most egyenesen elrettentem. De azt is tudom, ha baj van, hiába próválozunk, nem fog jönni a baba.

Nelli
nelli2

Nelli Kép
Na látod, a ciszta a tüszõrepedés hiánya miatt alakul ki(biztos más miatt is lehet, nem tudom, de nálunk ez jöhet szóba). Túlélte a tüszõ a ciklust. A ciszta még viszonylag jó, mert sokkal rosszabb dolgok is lehetnek. Nézd csak meg a hasznos topicot:Pszichés meddõségnél fel van sorolva egy csomó minden. Kezelni kell. Nálam is ez volt.
A vizsgálatoktól ne félj, nem fáj, és utána annak tudata, hogy néhány dolog oké sokat fog jelenteni.

Nikie
nikie

CAT,
Köszi a válszod. Attól féltem, hogy UH-on nem látszik ha nem reped meg, mert ugyanúgy átalakul sárgatestté.

Lányok! Én is tök megértem ezt a stresszelés dolgot. Az ember egy idõ után rájön, hogy mi a fontos az életben igazás és csak ez a legfontosabb. Eddig mindig minden sikerült életemben, 2 diplomám van, nyelvvizsgáim, jó munkahelyem és akkor a baba miért nem rögtön sikerül? Biztosí lelki dolgok rengeteget számítanak. Van két kolléganõm, akik már 3 éve házasok és itt bent is sokat ez a téma. Sajnos. Viszont szerintem azért az is normális, hogy egy nõ nem a karrierjével foglalatoskodik, nem ez az életcélja.

Nati,
Milyen terápiára mész?
Én akármilyen terápiára mennék, alapban pörgõs vagyok sajnos...
adél

NIKIEKép
köszi a drukkot, rám fér Vasárnap kell bevennem az utolsó fogigátlót, utána pénteken kezdem kapni az injekciókat, 21-én UH, szóval beindultak az események. Azt hiszem, ekkortól már táppénzen leszek, többek között azért, nehogy elkapjak valamit, ami nem jönne jól pl. a lesziváskor, amit altatásban csinálnak.

KARMENKép
sorry, a Te megkezdett leveled még mindig félben, mert fõnököm beindultKép, de azért igyekszem nagyonKép

Cuppantás mindenkinek!

KnéRita
knérita

Sziasztok!
Óriási gratula NOÉMInek és LAURÁnak! Boldog, problémamentes babavárást kívánok!Jaj de jó, babaesõ!!!Kép
ADÉL:nem értem miért nem UH-z meg a dokid! Rögtön látnátok, hogy megrepednek-e a tüszõid! Nekem 2 napig feszül, fájdogál a Clostitól, de ez egyénfüggõ.
ORSI:Kép De te is tudod, hogy még nem az igaziak a férjecskéd eredményei!Majd a következõ ciklusban! És ne stresszeld magad azzal, hogy bajod van, mert az nem tesz jót az ügynek!
Virág
Virág

Nikie! Köszi a biztatást! Remélem, tényleg lesz jó eredménye a vizsgálatnak. Kedden még nem biztos, hogy bármi is kiderül, mert neki nincs gépe az UH-ra, csak a kolléganõjének. És vérvételre is be kell hívnia a kórházba. De legalább talán elindul valami.
Rossz, hogy rengetegen vannak nála. Eddig még nem kezelt komolyabb problémákkal. Most derül ki, jó orvos-e.

Nelli
nelli2

Cateye Kép

köszi az infot az injekcióról. Remélem nem lesz rá szükség.

Nikie Kép

nem mérem a hõmet, mert azt hittem a Closti mellett felesleges. Aztán most jövök rá, hogy az Utro növeli meg a hõt, ami használhatatlanná teszi az eredményeket. Ugye a Closti nem csinál ilyet? Akkor mérjem, mérhetem?

Adél Kép

most már nagyon remélem, hogy sikerül végre olyan pszihológust találnom, aki késõ délutáni idõben is tud fogadni. Már keresek egy ideje, de most már aztán elhatároztam, hogy mindeképp kerítek egyet.
Aztán elmegyek természetgyógyászhoz is, sõt aroma terápián is részt fogok venni. Ha igazából ezek nem is használnak, a tudat, hogy még nagyobb esélyt adtam magunknak mégis segít.
Aztán az is lehet, hogy elmegyek Írisz diagnosztikára is.
Szóval ilyeneket tervezek és már el is kezdtem véghezvinni õket.
Azt hiszem mindenképp segíteni fog, ha másként nem, hát legalább lenyugszom. Tiszta ideg vagyok.

Puszi
Nati
nati

Rita! Ma ugysem érek már rá elolvasni.

Karmen
karmen

NikieKép
Itt a neten a doki azt mondta, hogy azért nem repedtek meg a tüszõim, mert nem volt benne petesejt. Az én dokim szerint kemény volt a burka a Clostitól, és azt látszik igazolni az is, hogy az elõzõ hónapban a szuris stimulálás mellett megrepedtek (persze sajnos babás nem lettem). De nem anov. volt a ciklusom, mert gyönyörû hõgörbéket produkáltam, a tüszõm átalakult sárgatestté, és volt progi is, és felszívódott mensi alatt a sárgatest. Szerintem nem tudják igazából, hogy mi volt az oka, csak találgatnak.

RitaKép
Nagy drukk a lombikhoz. A jó szerencse legyen Veletek !!!!!
Aztán már babás hírt várunk ám !

NatiKép
Már az nagy eredmény, hogy szembe tudtál nézni a lelki bajaiddal. Ezek a hókusz-pókok meg arra is nagyon jók, hogy teljesen elvonják a figyelmedet és sokkal lazább leszel.
Mellesleg a Closti emeli a hõt, de azért persze érdemes mérni, mert a repedés idejét ha máskor nem utólag fogod tudni. Nekem a 36,5-36,6-os alaphõmet a closti 36,9-re emelte, de a 7. nap után visszaállt normál hõre, majd onnan indult 37 fölé.

CatEye

Cat
Kép
cateye

NATI:csatlakozom Cateye-hoz, nekem is ugyanígy megemelte! Az Utrogestan viszont nem befolyásolta.
Ja és nekem nagyon sokat segített az idegbaj leküzdésében, hogy elmentem agykontrollra. Jártam én is mindenhová: talpmasszázsra, akupunktúrára, kineziológushoz. Azért sok a szélhámos, de ha megnyugszol tõle, hajrá!
CAT: mikor mentek inszemre?
Virág
Virág

Szia VirágKép Dejó, hogy Te is jöttél.

Szerintem lányok az utrogestan miatt emelkedik meg a hõ, lehet a closty is benne van a dologban, de ha azt nézzük, hogy a 2.fázis a sárgatestfázis, ahol a progi emelkedése történik, akkor ez alátámasztja. A hõmérés azért van, hogy lássuk, milyenek a hormonok, ez a lényeg.

Nikie
nikie

Virág Kép
téged is régen láttalak, jó, hogy itt vagy. Persze tudom, hogy a párom eredményei nem fényesek... de örök optimista vagyok, és abban reménykedtem, hogy ficánka átvergõdött a hosszú úton, és megtalálta a helyét... de sajna nem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Képzeljétek egy német honlapon 5 euro egy hõgörbe kielemzése, félévre pedig 20 euro. Már ebben is van üzlet,nahát...

Nikie
nikie

Sziasztok,

Ne haragudjatok mar elozetesben is megjegyezve, mivel teljesen off leszek. Sokszor vagyok itt, mert mi is babatervezesben vagyunk a parommal mar hat kemeny honapja, igy tudom, hogy itt mindig akad valaki es ki tudja???
talan tudnatok segiteni!
Kulfoldon elek es kereskedelmi kapcsolatba szeretnek lepni magyar vallalatokkal. De ehhez szuksegem lenne informaciokra a vallalatokrol...Pl.;veszteseges, nyereseges, mekkora forgalmat bonyolit le.
Itt nalunk mindez megtalalhato a minitelen. Hogyan tortenik ez Magyarorszagon? Kerlek valaszoljatok ha tudtok, es megegyszer ezer bocsanat, az off-ert.
Aniko
dufi

Sziasztok,

Ne haragudjatok mar elozetesben is megjegyezve, mivel teljesen off leszek. Sokszor vagyok itt, mert mi is babatervezesben vagyunk a parommal mar hat kemeny honapja, igy tudom, hogy itt mindig akad valaki es ki tudja???
talan tudnatok segiteni!
Kulfoldon elek es kereskedelmi kapcsolatba szeretnek lepni magyar vallalatokkal. De ehhez szuksegem lenne informaciokra a vallalatokrol...Pl.;veszteseges, nyereseges, mekkora forgalmat bonyolit le.
Itt nalunk mindez megtalalhato a minitelen. Hogyan tortenik ez Magyarorszagon? Kerlek valaszoljatok ha tudtok, es megegyszer ezer bocsanat, az off-ert.
Aniko
dufi

NikieKép
Vállahatunk mi is 5 EUR-ért hõgörbe-elemzést nem ? Majd ha GYED-en leszünk akkor kiegészítõnek jó leszKép

Nekem az Utro és a Closti is emeli a hõmet. Már szedtem mindkettõt is külön-külön ciklusban, és le tudom mérni. De ennek ellenére is hasznosnak tartom a hõmérõzést, mert a hormonhiányt (progi), le tudom mérni a gyogyik ellenére is.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Ja, ja a hõmérõzés jó.

Azért nem hiszem, hogy olyan jól tudnánk kiértékelni a hõgörbét, legalábbis a magam részérõl. A dokim tegnap mondta, hogy ez a ciklusdiagnisztika az egyetemen egy külön tétel, vagy külön tantárgy(?). És állítólag nehéz pontosan meghatározni dolgokat belõle, mi(én) csak kb. tudjuk szerintem..

pusz
Nikie
nikie

Cateye Kép
Azért az rossz, hogy ide be se néz egy doki sem, nem? Mi problémásak vagyunk(többen) és annak ellenére, hogy van dokink azért bekukkanthatna valaki orvos, nem? Fõleg, ha vitatkozunk, bennehagynak a bizonytalanságban..
Nikie
nikie

NIKIE: Erazmusz a minap is benézett!KépSzerintem a problémás esetekért kevés orvos rajong...
Virág
Virág

KrissiKép, TinkaKép, HermiKép, KarmenKép, LauraKép, NelliKép, KrisztinkeKép, LujzaKép

Köszönöm mindenkinek a gratulációt! Vigyázunk magunkra!
Ma voltam UH-n és láttam a petécskét! Pedig a doki azt mondta, még nem fog látszani. Csodálkozott is!

Én meg vagyok egyébként gyõzõdve róla, hogy a Maca Vibe segített. Most kezdtük el szedni a párommal, és máris terhes lettem! A sógornõm is elkezdte szedni és õ is azonnal terhes lett! Én egy év után mondom ezt, most sem csináltunk semmit másként, mint eddig. Kivéve a Macát.
Aki még nem szedte, szerintem próbálja ki, nekünk bejött.

Kívánom mindenkinek, hogy mielõbb babásodjon!

Puszi: Móni
bogu

RitaKép

Köszönöm Neked is, kívánok sok sikert a lombikhoz!

Móni
bogu

Bogu Möóni,

jaj de jó, hogy dícséred ezta Maca Vibet, én is tegnap kezdtem el, te hányat szedtél naponta.
És most nem járok orvoshoz, kihagyom a hónapot,
de lehet, hogy kettõt is.

Ennek örömére tegnap elõléptettek a munkahelyen.

Csak az nyugtalanít a Maca-val kapcs.-ban hogy vki írta, hogy a májának rosszat tett???!!

bubi
Névtelen

Lányok Kép Nikie Kép
voltunk dokinál... haláli egy fazon, mindent elmondott, hogy minek mi az oka, és hogyan orvosolható... nagyon meggyõzõ volt.
Az akcióterv:
1 hónap kezelés (egy másik probléma miatt), majd 2-3 hónap a ficánkák kikezelésére, tehát legközelebb kb. májusban lehet akciós hónapunk... ezen kicsit most el vagyok keseredve, de tudom, hogy jó kezekben leszünk, és minden OK lesz utána. De május annyira messzinek tûnik! Kép
Májusig én is hõmérõzök, és engem is ellenõrzünk, hogy minden rendben van-e, nehogy az legyen, hogy a párom kezelése után kiderül, hogy rajtam is van még mit dolgozni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kedves Orsi,
ez az az orvos az aki a könyvet: A fog.képesség zavarairól címût írta?
Megkérdezhetem tõled, hol rendel?

bubika
Névtelen

Bubika Kép
igen. Add meg az e-mail címed és elküldök neked minden adatot. Neketek milyen problémátok van??? Ne haragudj, de nem emlékszem rá.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akkor írom:
bella@axelero.hu

Hogy mi a bajunk, az a baj, hogy én sem tudom,
egyedül a magas prolaktin biztos és õ errõl olyan sokszor ír a könyvében is és a honlapján.

Várom a leveled. Köszönöm elõre is.

bubi
Névtelen

Nikie!
Emlékezz rá: egy alkalommal, amikor éppen nem volt kedvezményes internetem és mégis ebben a topicban tettem egy javaslatot, némelyik lány meglehetõsen durván utasította vissza a tanácsomat. Te tudod, hogy én ezt önszorgalomból teszem, senki nem kért rá, senki nem fizet érte, ha órákig ülök a számítógép elõtt, és próbálok segíteni a lányoknak, ezért meglehetõsen zokon esett az a hangnem (hogy nekem ehhez semmi közöm,ne szóljak bele). Ezért hát azóta nem nagyon strapálom magam. Legutóbb is csak azért írtam itt, mert senki nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a prolactin normál értéke.
Az e-mailedre azért nem válaszoltam még, mert egy kicsit utána kell néznem a válasznak.
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

NikieKép
Jó lenne itt egy orvos, aki önszántából tanácsokat adna, de senkinek nincs annyi ideje, hogy ezt felvállalja. Ráadásul nagyon sokan vagyunk, és akkor dilemma lenne, hogy kinek a kérdésére válaszoljon,kiére ne, ráadásul ez sértõdésekhez vezetne. Ez egy egész napos elfoglatság lehetne akárKép

VirágKép
Valószínûleg jövõhét kedden lesz az inszem. Szombaton kapom az utolsó szurit, majd hétfõn UH, és szerintem akkor már kapom a Profasit is. Neked mikor lesz HCG vérvétel ? Hõd merre tendál ?

OrsiKép
Semmi elkeseredés, örülj, hogy jó orvoshoz kerültél, és a legfontosabb, hogy bízz benne, ha szimpatikus. Tudod milyen hamar elszállnak a hónapok, és itt igazán 1-2 hónapon nem múlik semmi.

BoguKép
Párod is szedte a Maca-t ? Hányat szedtél belõle naponta ?

CatEye

Cat
Kép
cateye

Lányok! Szeretném megkérdezni ha valaki tud Cipomamáról. Annak idején emlékszem 3-as terhességgel hagyott itt benneteket. Megvannak? Tudtok róla valamit? kérlek írjátok meg ha igen.
Köszönöm.
Névtelen

Kedves ErazmuszKép
Igen, emlékszem, de azt hiszem nem a mi "csoportunk" volt. Biztos nem tudta a leányzó, hogy orvos vagy, igaz amúgy sem mondhat senki olyat, hogy nincs köze hozzá, meg hasonlók.
Kedves Erazmusz mi nagyon megköszönjük a segítségedet itt, és fõleg a másik topicban!

OrsiKép
Látod, már egyenes az út, és hipi-hopi elszáll az a néhány hónap májusig. Mondtam, hogy jófej doki.

Na, nekem leesett a hõm(meg az állam is), úgyhogy holnap, vagy ma megérkezik. Nem baj, mert legalább ezt a szuper szabályos ciklust akár mutogathatom is(hihi)..., ma vagyok a 26.cn-on.

Nikie
nikie

Erazmusz! Kép

Szerintem az is jó lenne, ha csak ritkán írnál be néhány jó tanácsot, az is segítség lenne nekünk. (Mint a prolaktin normál értékénél.)
Mostani két hozzászólásod után legalább látjuk, hogy orvos is olvas minket, még ha nem is folyamatosan.
Szeretnénk remélni, hogy legalább a nagyobb tévedéseinket kijavítják.
Ha más orvos is olvas minket, idõnként hozzászólhat bárki nyugodtan! Szerintem nem fogunk rátelepedni a dokikra, folyton faggatni, elvárni a segítségét, néhány tanácsot is hálásan fogadnánk. (Fõleg a magam nevében, de remélem többen egyet értenek velem.)
A kis segítség is több mint a semmi, szerintem nem becsülnénk le és várnánk el egyre többet és többet, hiszen tudjuk, hogy az orvosok is a szabad idejüket áldozzák erre.
(Itt vannak még azok akik durván utasították vissza a tanácsodat?)

Laura! Kép
Mi volt a dokinál? Ugye megerõsítette hogy terhes vagy???
Nagyon-nagyon drukkoltam, remélem minden rendben van!
Jelentkezz!

És egy délelõtti vicc, fõleg Laurának, de mindenkinek:
Masodik gyerekunket varta a felesegem. Azelott rendszeresen kavezott, a terhesseg alatt azonban abbahagyta. Harom eves kislanyom meg is kerdezte:
- Anya, azer' nem iszol kavet, hogy nehogy fekete legyen a kisbaba?

Leone

KépKép
leone

Lányok,
Én azt hallottam a Maca Vibérõl, hogy csak a pasiknak kell szedni, rá is van írva. Nõkön nem is vizsgálták a hatását és egy ismerõsömnek 3 hónap szedése után cisztái lettek tõle (valószínûleg tõle). Viszont a kolléganõm férjének nagyon rosszak voltak az eredményei, mindenfélével kezelték és nem javult. A Maca Vibétõl meg ugrásszerûen gyógyult, fürgébbek lettek a spermácskái. Azt is mondja a lány, hogy szerinte akkor érdemes férjecskénkkel szedetni csak, ha nem jók az eredményei, egyébként felesleges.

Ha tud valaki Maca Vibés tapasztalatot, írjon és ha kiderül, hogy mégis jó, akkor rögtön szedem...
adél

Adél

A papírján az áll, hogy serkenti a fogamzóképességet és a férfiaknál a spermaszámot. Nem mondták, hogy nõk nem szedhetik. Én is szedtem és a 2. ciklusban, amikor szedtem jött a baba. Ja és folyamatosan sárgatestelégtelenségem volt. Ebben a ciklusban mintha elvágták volna, igaz azért az 5. hét végétõl használok Utrogestant, biztos, ami biztos. Amúgy meg azt hallottam, hogy vastagítja a nyálkahártyát. Nekem az 5. heti UH-n a doki azt mondta, hogy extravastagságú a nyálkahártyám. Amikor nézte UH-n peteéréskor, akkor a 12. napon elég sovány volt mindig.

Hermi
Hermi

Hermi,
Ezt tök jó, hogy leírtad, bíztatónak hangzik!!! És nekem is a sárgatest elégedetlenség elvileg a gond, de nekem az Utrogestan nem segített, még több volt a vérzés. A dokim azt mondta, hogy valószínû a nyálkahártyábal van a gond és nem a progival, úgyhogy most 19. napon megnézzük UH-on (ma megyek).
Nekem 14. napon 12 mm-es volt a nyálkahártyám?
Neked? Mi számít extra jónak? Mikor beágyazódik a bébi (20. nap körül) mennyinek kell lenni?

köszi
Adél
adél

Sziasztok MindenkiKép

CatKép
Nagyon drukkolok neked az inszemhez!!!

OrsiKép
Hipp-hopp elrepül majd az a néhány hónap, meglásd! A lényeg, hogy férjecske egészséges ficánkákat produkáljon!

Macához:
Én is szedném, de nem merem. Mindig félek valami újat beszedni. Fõleg most, hogy olvasom, májkárosodást, meg cisztát okozhat. Mennyire igazak ezek? Ha valaki tutira tudja, adja közre!!! Azt is hallottam, hogy van külön nõknek Maca, meg férfiaknak, és állítólag létezik egy uniszex változata is. Már szemeztem vele a DM-ben, de nem mertem megvenni, nem volt ráírva, hogy ez most kinek jó.
Mindkettõnknek szedni kell párhuzamosan?

BoguKép
Klassz, hogy már láttad az UH-n a bébit. Ezek szerint a Macát ketten szedtétek. És melyiket? Mi volt a dobozra írva?
A ciklus melyik napján kell elkezdeni?

Lányok, mi van Gittával???

Krissi

PS: Tegnap meglestem a szomszédnõm újszülött babáját, olyan picike!!!! Sötét bõre van, biztos a mamája sok kávét ivott...KépKépKép
krissi

Krissi,
Szerintem, ha valaki hajlamos a cisztásodásra, akkor lesznek cisztái, tök mindegy mit szed. A Clostira is azt mondják, hogy sokaknál cisztásodást okoz.
Szerintem ez a Maca is növeli a termékenységet, lehet, hogy van akinek több tüszõ érik és akkor ugyanúgy okozhat cisztásodást. Állítólag nõkön nem vizsgálták, de ez is csak egy forrás...
Persze, jobb félni, mint megijedni! Én is csak gondolkozom rajta, különösen a nyálkahártya miatt lenne fontos.
Ma este rákérdezek a dokimnál és ha mond valamit rá, megírom Nektek. Nincs errõl valahol az interneten fórum???
adél

Lányok Kép
köszönöm a bíztatást. Megtaláltam a dolog jó oldalát. Így, hogy biztos nem lesz most baba elkezdek megint sportolni járni, és 4 hónap alatt visszafogyok a versenysúlyomra, és én leszek a legcsinosabb kismama Kép
A kezdeti sokk után már jól vagyunk, és megláttuk a jó dolgokat. A tatár amúgy sem hajt minket, és most már tényleg úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Képzeljétek azt mondta a doki, hogy az eddigi legjobb eredménye, hogy 0 spermaszámból 60 Mió/ml-t csinált... Akkor mi a 25 Mió/ml-rel nagyon jó esélyekkel indulunk Kép
Remélem, hogy májusra, már nagyon nagyon kevesen leszünk itt Kép
Lesz tali januárban???

Nikie Kép
a doki nagyon tetszik Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó lenne, ha valami Maca szakértõ véletlenül olvasná sorainkat. A májkárosodástól azért tartok jobban, mert 6 éves koromban volt egy húzós hepatitisem, szóval májacska akkor kicsit megzakkant. Bár tökéletesen meggyógyultam, azért jobb vigyázni.
AdélKép
A több tüszõben benne vagyok. Inkább több, mint semmi.

Olvastam a hasznosban, hogy a nyák megjelente után még három napig termékenyek vagyunk. Ez tényleg így van????
Most éreztem a nyákot is és csodák csodája a szurkálást is.
Amit nem értek: nyák = megérett a tüszõ, szurkálás = éppen reped??

Krissi
krissi

Krissi Kép
Akciózni kell Kép szerintem ez a lényeg Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Szia, nekem is tetszik, hihiKép
0 spermaszámból 60 Mió/ml-t csinált? Nem semmi! Hát akkor a 25-ösbõl tényleg jó sok lesz. Mindjárt itt a babu a pocidbanKép

Cateye Kép Nagy drukki az inszemhezKépKépKép

Adél Kép
Ha a progeszteron szinted jó, akkor a méhnyálkahártya vastagsága is!
"elégtelen progeszteron-termelés esetén a méhnyálkahártya nem lesz alkalmas a megtermékenyített pete beágyazására." Tehát a fõok a progi. Biztos, hogy ez jó?

Tényleg GittaKép merre vagy? Csak nem szabin még mindig? Ha igen, az jóKép

Nikie
nikie

Sziasztok Lányok!Kép

Már elég régen jelentkeztem utoljára, jó sokáig szabin voltam, így nem nagyon tudtalak olvasni Benneteket.

Elõször is (bár nem olvastam még teljesen az írásokat), szeretnék minden babásnak szívbõl gratulálni.Kép

A Macáról: én emlékszem kb1 évvel ezelõtt elég sokan szedtek itt lányok macát a neten, mert állítólag cikluszavarra jó. De nem beszélt soha senki cisztásodásról, és én is úgy emlékszem a tájékoztatón rajta van, hogy nõknek is ok. De nem tudom, mennyire bevizsgált nõknél.

Cateye
Olvasom, hogy inszem lesz. Jó dokihoz kerültél.Kép

Orsi
Örülök, hogy jó kézbe kerültetek. Én is nagyon jó dokinak tartom. Mi májusban voltunk nála tavaly elõször, a férjem szeptemberre jött rendbe, vagyis a gyulladás ekkora tûnt el teljesen. A spermaszám regenerálódásához utána még kellett 2 hónap. (a 2. gyógyszer volt csak hatásos)

Nikie
Amikor megnézte a múltkor a görbéimet még egyszer, azt mondta, hogy erõsítsünk rá, úgyhogy ebben a hónapban szedtem Bromot, Clostit, Utrogestant. Szerinte ezek nélkül is teherbe kellett volna már esnem. Azt mondta, hogy ezzel a 3 gyógyszeres összeállítással 2 hónap alatt össze kellene jönni, ha nem :hsg a 2. sz. Nõi Klinikán. De azt mondta, csodálkozna rajta, ha ilyen jellegû gond lenne (p.vezeték átjárhatósági gond), merthogy ennek szinte mindig van valami elõjele.Hát nem tudom. Mindenesetre ez a gyógyszeres összeállítás nagyon szépen felnyomta hõmet, a Closty a ciklus elejét átlag 1 fokkal, az Utrotól mindig 37, vagy afölötti volt a hõ. A Bromot nagyon nehezen viselem, állandó nyomás van a fejemben még most 30 nap után is.
Lányok lenne egy kérdésem. Ezek a gyógyszerek kitolják a ciklust? Amikor a 26. napon abbahagytam a Bromot, meg az Utro-t, másnap 3 tizeddel felment a hõm, azóta minden nap1-2 tizeddel megy lefelé, de nem akar megjönni.

Bea
Bea

Én amikor elkezdtem szedni a Macat, akkor lett megint endom, elötte tünetmentes voltam. Mindenesetre azóta nem merem szedni, a férjemmel szedetem 1 hónapja viszont.
Amúgy én Edelweiss-tól kaptam, neki is volt tõle valami baja, igy ö se merte szedni.

Karmen
karmen

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?