A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi
Ja, azt hittem ez volt az első alkalom. Így viszont legalább tudod, hogy ez csak olyan kivételes alkalom volt...
Nyugi, nálunk is ez a felállás kb, csak én nem vagyok megkeresztelve! Plusz templomi esküvőnk se volt, az is kellene hozzá, nem?

Heti hetesben most van szó arról, hogy a kismamáknak eltörölték a tandíjmentességet, helyette adtak 8 pontot a felvételinél :( Pedig akartam menni tanulni mindenképp, mert most ingyenes, dehát ezt fújhatom. Mindkét suli amit néztem fél milla egy év (ELTE vagy BME posztgrad)...Hát, ez van, valamiből finanszírozni kell az államháztartási hiányt. :D Viszont így nem fogom elkapkodni és csak jövőre felvételizek szerintem!

KépKép
barimami

Ez a tandíj dolgo azért is szívás, mert akinek van már diplomája, kismamaként tovább tanulhatott, valami másra átszakosodhatott ingyen. Most ez nincs, hiába kap +8 pontot, és felvennék államira, már az első diplomája miatt annyi neki. (nekem mázlim volt, szeptemberben beiratkoztam, én még ingyen végigjárhatom :))

mtunde

Hahó lányok!
A Jonhnson esti fürdetőt nem ajánlom... Máté -ahelyett hogy nyugodtan és édesen bealudt volna, ébredt 9kor és 11kor! Ilyen ezer éve nem volt! Azt mondta a barátném, hogy a fürdetőben található illóolajtól lehet hogy fepörgött.

Györgyi,
tudod, nálunk az esküvő is elmaradt időhiány miatt és azt gondoltuk, hogy a keresztelőt már nem blicceljük el. Nagyikám nagyon örülne neki...
Igaz, mi sem vagyunk vallásosak, inkább a szokás és a családi esemény miatt szeretnénk megszervezni.

Máté pont 4 hónaposan aludta először át az éjszakát, a múlt héten, aztán a következőt is, aztán elmentünk Sopronba ahol 1x ébredt. Mi nem csinálunk semmi különöset, hogy aludjon, ő alakította így. Szerintem erre nincs recept - sajnos :-D

Barbi,
már szerettem volna írni, hogy mi meg eddig nagy üdülési csekkesek voltunk, de mostantól mi is szállodaszövetségivel szeretnénk jönni-menni (hála egy barátnak). Az igaz, hogy ha szállodaszövetségivel foglalok akkor jóelőre kell szólni ill. nem szívesen adnak szobát szombatra?

A soproni program jóval kényelmesebb volt gyerekkel, 10kor indultunk, etetés után, a kocsiban is etettünk egyet, mikor leértünk sétáltunk egy nagyot a belvárosban, aztán ebédeltünk egyet úgy 3 felé. És utána már mentünk is a szállásra, kis nézelődés, játék, fürdés és fél7-kor alvás. Mi meg a bébiőrrel felszerelkezve beültünk a panzió éttermébe, borozgattunk, eszegettünk, beszélgettünk.
Másnap reggel kényelmesen megetettük Mátét. aztán apa aludt vele egyet reggel, 9 felé reggeli, 10kor Máténak tízórai, indulás, Fertőd, többieknek kastély-nézegetés, mi Mátéval meg sétáltunk a kertben. Hazafelé egy gyors ebéd, 5re értünk haza.
Mázlink volt, hogy Máté bárhol el tudott aludni!

Gratula a mellszívóhoz, kedvező áron hirdették meg!

Steffi,
Martin egy tündér! Majd fog ő jönni-menni, most méh nincs kedve :-) Máténál sajna ez nem kívánságműsor, ő egy örökmozgó családba született :-)
Szerintem ti választjátok ki hogy milyen vallású legyen, nem?
Régen, ha jól tudom a lányok az anya, a fiúk az apa vallását vitték tovább.
A héten megyünk a paphoz, egyeztetni a részleteket, majd beszámolok.

Cancan,
ez aztán a program, ámulva olvasom!

Masni
masni

Jó reggelt!

Hát Masni azt hittem én leszek az első a 8 órával. TE hajnal 4-kor fenn voltál? Vagy rossz időpontot nézek? :lol:

Barbi

Nem tudom, hogy kell-e hozzzá templomi esküvő, de szerintem már nem. Nekünk templomi esküvő is volt, ráadásul katolikus a szigorúbb. A férjemnek meg sem kellett keresztelkedni. Valami engedélyt kellett kérni, aztán hajrá. Befizettük a nem kevés pénzt és ok volt minden. :lol: Hát a tandíj téma: No comment. :(

Zsuzsóci

Nagyon boldog névnapot!!!

Kép
gyorgyi33

Rossz időt ír. 8 14 helyett 9.14-et. Vagy én vagyok a hülye? Masni ezek szeritn 3-kor írtál. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Keresztelő: Nálunk 2 hónapos volt a ded mikor tartottuk, szerintem különösebb felhajtás nélkül.Annyiban "különcködtünk", hogy mi azt szerettük volna, ha az a pap kereszteli meg aki minket összeadott.A gond csak annyi volt, hogy ő nem abban a városban dolgozik ahol lakunk, de nagyon rugalmas volt mindenki és szépen megoldottuk/megoldották.(A helyi papunk és az általunk "kiválasztott" pap megbeszélték a menetét.)
Keresztelő előtt nálunk volt a gyülekező és utána egy kis vendéglátás.Nem meleg ebédet készítettem, hanem hideg sülteket.A sütikben nagyszülői segítséget kaptam. :lol:
Mi szűk családi körben tartottuk, bár nálunk a "szűk" család is elég nagy :D .(nagyszülők, keresztszülők, férjem tesói+aktuális hozzátartozói,egyikünk részéről dédszülők- ők még mozgékonyabbak szerencsére).Nem tudom máshol mi a szokás, de a keresztelő atyát és a helyi papot is meghívtuk a szertartás végén.Nem tudom ki kérdezte, mi külön ajándékot nem adtunk a vendégeknek.Amikor kész lettek a szertartás során készült képek akkor kaptak belőle az ott résztvevők.
Még egy dolog: elvileg a keresztszülőknek "illik" állni az ünnepség költségeit.Nálunk ez nem így volt, de nem panaszként mondom :wink:

Szép napot kívánok!

-Ktina-

Jajj, Györgyi, neked is köszönöm az üdvözlést! :D
ktina

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:28-kor.
Vendég

Masni

Feljebb kérdeztem, hogy Máté mikor aludta át először az éjszakát. Egyedül csinálta, vagy valahogy rászoktattad? Jázmin mostanában egysze kel 3 körül, megszoptatom, aztán alszik tovább 8-ig, fél 9-ig is. Hogy megy ez? Ehyszercsak gondol egyet és nem kel fel éjjel, hanem reggelig alszik? :lol: :lol: :lol: Jó lenne.

Kép
gyorgyi33

Ja és még egy-két dolog, amivel nem tudok nagyon mit kezdeni: A cumival elalvás. Hagyjam egyedül elaludni, vagy cumival? Ha van cumi nem sír, csak elalszik. Ha nincs, 3-10 perc sírás, aztán alvás. Viszont azt vettem észre, hogy amikor cumi nélkül alszik el akkor sokkal nyugodtabban és tovább alszik. Ti nem tapasztaltatok ilyet? A múltkor meg elaludt, kiköpte közben a cumit és a torka alatt volt. Megrémültem, mert nyomta neki. Ha nem adok cumit az öklét rágja, de azt sem szeretném, ha az ujját szopizná. Bár úgyis Ő dönti majd el tudom. :) Ráadásul a pelenkát amit a feje alá teszek teljesen felgyűri az arcába, rémísztő!!! Hiába feszítem ki. Van légzésfigyelő, dehát azért mégis idegesít egy kicsit.

Kép
gyorgyi33

Györgyi,
felébredtem Mátét etetni (adieu átaludt éjszaka) és úgy maradtam :-)
Ha megkérdezhetem mennyobe került a templomi esküvő, csak azért kérdem, hogy milyen tarifára számíthatunk a keresztelőnél?

Ktina,
ez aztán a jó hír, ma együtt ebédelek a leendő keresztanyával és felvilágosítom a költségviselésről :-) :-) :-)
Nehogy komolyan vegyetek, csak viccből írtam! Elképzelem az arcát, mikor közlöm hogy kezdhet spórolni :-)

Lilluska,
köszi az infót keresztelő ügyben!

Györgyi,
na akkor valahol eltűnt a válasz?! Máté épp 4 hónaposan aludta át az éjszakát és mi nem szoktattuk sehogy. Úgy 3 hónapos korától éjjelente 1x ébredt enni, aztán egyszercsak úgy gondolta hogy nem éhes.
Nem tudom nálatok mi a szokás, mi éjjel ha jelzi hogy éhes, kikapjuk a kiságyból, a sötétben megetetjük, egy kis böfi, addig rendszerint be is alszik és vissza a kiságyba. Mindezt csöndben. Van olyna is, hogy eszik de még kuruttyolna utána, akkor 5 perc böfi-várás után vissztesezm a kiságyba, megsimogatom és hagyom. Pár perc múlva elalszik.

Masni
masni

Györgyi!
Szerintem, ha tényleg 3-10 perc után kis siírással elalszik cumi nélkül, és ráadásul nyugodtabban is, akkor egyértelmű, hogy nem kell erőltetni a cumit. Benével fordítva volt, ő nem aludt el cum élkül, csak több órás üvöltés után végkimerülésben, és nem is aludt úgy sokáig.

K8ülönben tényleg ők döntenek, de mire ezt megértetik velünk :)

mtunde

Masni

Nálunk is pontosan így van. Egyszer felkel olyan 3 körül, hallom hogy mocorog, egyből kiveszem, hgoy ne kezdjen sírni. Szopi, aztán szépen visszaalszik. Hát akkor várakozom. :lol: Egyszercsak majd jól meglepődök és reggel ébredünk együtt!! :roll: :lol:

Tünde

Hát igen. Éjszaka egyébként sosem kellett, mert visszaalszik. inkább napközben sírogat. De pl. Most tettem le 2 perce és már csöndben is van. Alszik. Meg is nézem, mert a pelenka biztos az arca, orra előtt tornyosul. :roll:

Kép
gyorgyi33

Tünde
Hát igen, nekem is ezért gáz, mivel a külkeres dipim után szerettem volna egy kis tolmácskodást tanulni. :( Na mindegy, azért így sem adom fel az álmom! Majd most spórolok rá egy évig és utána megyek tanulni!

Györgyi
Nekem is mindig totál össze volt gyűrve a pelus reggelre és most úgy teszem a pelust Dani feje alá, hogy mind a 3 csücskét nagyon szorosan betűröm a matraca alá (egyet a feje felett a fejtámlához, kettőt két oldalt, egy meg ugye a baba alatt van valahol) és ez elég jól bevált! Nálnuk is az van, hogy ha cumi nélkül alszik el, mintha jobban aludna, de sajna ő néha nem tud elaludni nélküle szinte egyáltalán, valamikor meg simán!
Most Dani 3 napja úgy alszik, hogy 6 órát egybe (fél 10-től fél4-4-ig), utána kajcsi, majd 4-től 7-fél 8-ig! De már én is nagyon várom, hogy egyszer csak ne ébresszen éjjel! Bár nem panaszkodom, unokatesóm babája 10 hónaposan még mindig kel éjjel enni, sőt, max. 4 órát szokott kihagyni!!

Masni
Még jó, hogy mondtad ezt a Johnson dolgot, mi is láttuk a reklámot és épp gondolkoztunk, hogy veszünk!
Az az igazság, hogy ezt a szálloda foglalás dolgot nekünk a barátunk szokta intézni és neki elég határozott a fellépése, szóval eddig még ne mvolt olyan, hogy nehezen adtak volna szobát, mindegy milyen nap mentünk! Persze amikor teltház volt, akkor nem volt mit tenni, de egyébként eddig neki nem volt olyan problémája, hogy húzták volna a hotelben a szájukat! (azt hiszem azt szokta modani, hogy kiemelt ügyfeleik vagyunk vagy vmi ilyesmi :lol: de ezt se muszáj, igazából nincs közük hozzá, annak foglalnak, akinek akarnak)
Húúú, tök jól hangzik a programotok, már alig várom, hogy mi is mehessünk! :lol:

Lilluska, Ktina
Köszi nekem is a keresztelős válaszokat! Mi még hezitálunk, nem vagyunk vallásosak, de jó lenne együtt megünnepelni Danit a családdal! Bár mivel pont karácsonykor volt Dani prezentálása, elvileg akkor mindenki látta, meg ajikat is kapott...

Páromat épp masszírozza a masszőr a másik szobában, engem is akart, de visszautasítottam, mivel ez gyógymasszázs és kb. beszarsz, annyira fáj! Mondtam, hogy köszi, de akkor inkább kihagyom! :D

KépKép
barimami

Sziasztok Lányok!
Megjöttem. remélem, egyenlőre minden kórságon túlvagyunk... (kop-kop-kop)

Valentina! Manóka! Gratulálok!

Nem tudtam mindent végigolvasni, de a morgásokon túljutotta. Milyen másik topic van? És ki szid ott kit?

A síelés jó volt, csak kicsit fárasztó az út. Elég hülye voltam, hogy belementem, apa nélkülünk is ellett volna. De valahol a szívem mélyén jólesett, hogy akarja, hogy menjünk mi is.

Heni! Én is Vidánál szültem.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Barbi

Akkor nagyon hasonlóan alszik Dani, mint Jázmin. Csak én a reggelit egy kicsit kihúzom. :)) Egyébként szerintem sincs okunk panaszra, örülök, hogy így alszik. Azzal ijesztgetett több ismerősöm, hogy náluk is így volt, aztán a 4-5 hónaptól meg nem aludt éjjel a pici. Hú remélem ez nálunk nem jön be. :roll: Ja és jó hogy nem veszel Johnson-t. Nemcsak az illat miatt amit Masni írt. Már írtam régebben, hogy a dokink kifejezetten tilt minden fürdetőszert, de ki van hegyezve a Johson-ra. Azt mondja, hogy rengeteg baba allergiás rá. A sminkes barátnőm meg kipróbálta magán az olajat, vagy a popsitörlőt már nem emlékszem és szétcsípte az arcát. Így mi tiszta vízben fürdünk. Kétszer egy héten kicsi kamillatea megy a vízbe. Nagyon szép a bőre és még popsikrémet sem használtam soha egyszer sem. Szerencsére ott lenn is minden rendben. :lol:
Hú én irigylem a páradat! Mire jó ez a masszázs? Nekem sajnos el kell mennem csontkovácshoz, vagy valahova, mert fáj a hátam, meg a derekam. Most kezdett. Lassan olyan leszek mint egy görbebot. :(

Szia Kriszta!

Én azért irigyellek a síelés miatt! Hát a morgásokkal meg már ne is foglalkozz. Nem érdemes. Jó hogy kimaradtál belőle. :D

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Későn szóltál, már elolvastam. Szomorú lettem.
Azt gondolom, hogy mindenkinek szíve-joga oda írni, ahova akar, de akkor a másik oldalról egy szót se. Jót se, rosszat se. Mi se írunk más topicokról, bár - gondolom - azért mindenki kirándul erre-arra.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Azt szeretném még kérdezni, hogy most mi van ezzel a kórház-területiséggel. Terhes egy barátnőm, és most volt dokinál, akinél az elsőt is szülte, és mondta neki a doki, hogy fizetős lesz, mert a lány vidéki. Most azon filózik, hogy bejelentkezik a szüleihez, mert ők a kórház körzetéhez tartoznak, de azt sem tudja, elég-e ideiglenesre vagy az állandó lakcím számít. Az OEP-nél meg nem veszik föl a hülye telefont, szegény itt próbálkozik ezerrel.

Na meg engem is érdekelne a dolog, ha összejön a Ketteske...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta
sajnos ezt én se tudom 100%-ra, de azt hiszem a bejelentett lakcím számít!
Te is síeltél azért?

Györgyi
Na, akkor a Johnsont elfelejtem!!
Még azt akartam kérdezni, hogy te be fogod oltatni Jázmint a kötelező oltásokon kivül valamire? Pl. tudom, hogy az USA-ban, Kanadában már kötelező oltás a bárányhimlő elleni oltás, itthon még nem, de már lehet kapni. Plusz még van a pneumococcus (www.pneumo.hu), meg a rotavírus elleni, ami nem kötelező, de orvossal fel lehet íratni. Én azt hiszem az első kettőt szeretném, de majd a védőnőmet ki szeretném kérdezni előtte. A dokim eléggé régivágású, nem hinném, hogy őt érdemes megkérdezni, biztos azt mondaná, hogy felesleges! De a pneuomot, meg a bárányhimlő ellenit lehet, hogy tényleg érdemes lenne beadatni!

KépKép
barimami

Györgyi
Masszázs ügyben meg annyi, hogy ez ilyen reflex-pontos vagy milyen, a férjem nagyon hisz benne, de én nem annyira!
Terike egy 50-60 év közötti nénike, aki szerinte nagyon jó, de én jobban bízom azokban, akik fiatalabbak és továbbképzik magukat, nekem ő picit egyszerűnek tűnik. Nem akarom őt megbántani, nagyon aranyos, de nekem nem tűnik eléggé szakszerűnek! Pl. nekem elkapta a kezem és megállapította, hogy valamilyen májbetegségem van! Mondanom se kell, hogy ilyesmiről szó sincs!! :evil:
Most is kérdezte, hogy mit csináltam ezzel a fiúval, mert szerinte mindene tönkre van menve...hát nem tudom :?

KépKép
barimami

Barbi

Hát nem tudom. Még nem is gondolkodtam ezen. De majd megkérdezem a dokimat. Két hét múlva megynk. A bárányhimlő elleni oltás meddig véd? Mert a lányok úgy tudom szerencsésebbek ha elkapják, mert ugye később nagy baj lehet belőle. De tényleg nem tudom, nem akarok hülyeséget írni, de a dokinőben maximálisan megbízom, úgyhogy megkérdezem. EGyébként ő még a normál oltást is két héttel később adja be, (a védőnőm nagy egyetértésével) mert azt mondja, hogy a két hét is sokat számít és már erősebb az immunrendszere. Ja és persze kap majd valami bogyót is, a mellékhatások elkerülése miatt. :lol: SZóval mi 2 hét múlva kapjuk az elsőt. Dani nagyon sírt?

Kriszta

Én is úgy tudom ahogy BArbi, a lakcímed szerinti kórházban ingyenes.

Kép
gyorgyi33

Györgyi,
Nálunk is ugyanígy alszik Máté: pelus két oldalt felgyűrve, arc belefúrva. Ne aggódj, ha nem kapna levegőt, akkor felemelné a fejét, ez ösztönös.
A cumival mi is úgy vagyunk, hogy néha kell, néha nem. Mostanában sír, ha elalvás előtt beteszem a szájába, pedig folyamatosan nyammog és nyalogatja a pelust meg az öklét. Aztán vannak olyan napok, mikor csak a cumi a barátja és semmi más nem kell. Nekem mindegy, csak aludjon el szépen, sírás meg félórás nyüglődés nélkül.

Kriszta,
Én úgy tudom, hogy a területi kórház még nem vonatkozik a szülészetre.

Masni
masni

Sziastok lányok,

Györgyi, Barbi,
a pelenkát teljesen feszesre tudod húzni 4db biztonsági biztosítótűvel, amit a bababoltokban árulnak. Én a Brendonban láttam. Olyan, hogy miután becsatolod, meg kell nyomni és csak Te tudod kinyitni a baba nem. Én az elejétől kezdve ezt használom mert a gyűrött pelus elég veszélyes a doktornőm szerint.

Szeretettel
Hurcia
:wink:

Kép
hurcia

Hú, Hurcia, ez jó ötlet!! Köszi! :)

Györgyi, Dani alig nyikkant meg, szerintem ha oltás után azonnal felveszed és babusgatod, még nyöszörögni is alig fog! Nekünk picit nyüszizett utána 8de nem sírt), mivel nem vettük fel rögtön, hanem elkezdtük öltöztetni, de legközelebb nem így csinálom!

KépKép
barimami

Ja, és ha megkérdezed a dokid az extra oltásokkal kapcsolatban, azt megköszönném!!

KépKép
barimami

Masni, Hurcia

Kösz a tipppet!

Barbi

Megfogadom. Lesz babusgatás. :lol: Ja és persze megkérdezem az oltásokat. Ha eszedbe jutna egy másfél hét múlva rám szólni, akkor tedd meg, nehogy elfelejtsem. :roll:

Kép
gyorgyi33

Hahó!

Oltások: Én beadattam a bárányhimlő ellenit, mert a TV-ben mindenféle szövődményes bébiket mutattak. Állítólag 20 évig véd, aztán meg már csak lesz annyira magánál a gyerekem, hogy újraoltatja magát. Egyébként van egy webcím: www.baranyhimlo.hu, itt van minden az oltásról. Meg úgy voltam vele, hogy ha lesz még egy bébi, akkor ne kapja már el.

Meg beadattam a vírusos agyhártyagyulladás ellenit. Ezt érdemes 1 éves kor után, mert akkor csak egyet kell belőle.

Erősen gondolkodunk a pneumococcus ellenin is, most hogy a Tb már támogatja. És ha veszélyeztetett csoport (ezt meg kell kérdezni, melyik az), akkor állítólag még olcsóbb.

Barimami. Mi van a fürdéssel? (Remélem, jól emlékszem, hogy Te kérdezted.) Olvastad a múltkor, amit írtam, hogy mi betettük a kiskádat a nagykádba, hogy szokja a teret?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Lányok!

De jó Kriszta, hogy előkerültél :lol: ( Vidás dolog már késő, csak egy kis meglepit alkottunk a szülinapjára de nem tudom hogy megkapta-e, mert nem jelzett vissza )

Most beszéltem vele különben , szerdán megyek hozzá rákszűrésre :lol: , majd rákérdezek, nem említette most sem a telefonban, hogy kapott volna valamit......No kíváncsi vagyok.....

Én nem tudok Beni feje alá pelust rakni, mert pillanatok alatt kiszedi.

Heni

Kép

Kép
cancan

Kriszta, egyelőre 1 hete megint szeret fürdeni a kiskádban, most azt gyakoroljuk, hogy a fejére csurgatok vizet úgy,hogy az arcán végigcsurogjon. A ti módszereteket fogjuk alkalmazni (kiskád a nagykádba), jövő héttől kezdjük, majd beszámolok!! :wink:
Bárányhimlő ellenit mikor adattad be neki?

KépKép
barimami

Nekünk ez már nagyon jól megy Barbi. Neked nem kell mondanod előtte valami "vezényszót"? Én ugyan ezt csinálom, mondom hogy "hoppá" és víz az arcába. Olyan édes, már előre csukja be a kis szemét, ahogy kimondtam a hoppá-t.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Én nem oltattam pluszban Benét, egyedül a bárányhimlőn ágódok, most megúsztunk egy járványt a baráti társaságban. nme lenne az sem gáz, 1 nap viszket nekik, a többi csak pötty, csak nálunk apa sem volt még bárányhimlős... Úgyhogy ez miatta lenne, de ha 10 éves koráig nem lesz himlős, lehet, hogy beoltatom, nehogy már felnőttkorában legyen az. Én 12 évesen voltam, akkor már macerásabb volt, és csúnya hegnyomok is maradtak...

A pneumococcus szerintem ( és a mi dokink is ezt hajtja) egy nagy üzlet. Évente van néhány komoly megbetegedés, mind a veszélyeztetett csoportból: szociális problémák, gyenge immunrendszer, és koraszülöttség. Ráadásul az egész betegség dolog 0-2 éves korig gyakoribb (mármint önmagához viszonyítva) és persze antibiotikummal kezelhető, csak észre kell venni! Nos, ha az ember megbízik a dokijában, és nem veszélyeztetett...
Engem nem győzött meg a marketingjük, mentésgemre legyen mondva, én nem félek ezektől a betegségektől annyira...

DE ez csak az én véleményem!

mtunde

Sziasztok!

Hvégén nem nagyon voltam, de azért elolvastam, csak ahhoz szólnék amihez van mit :-) részemről

Barimami
Én a dokimmal még teherbeesés előtt megbezséltem hogy természetes úton szeretnék szülni és láttam hogy támogat, csak ezért vágtam bele. Semmilyen akadálya nem lehet hivatalosan a császár utáni spontán szülésnek, ha terhességed zavartalan. Az utolsó időben persze találhatnak olyat ami miatt ajánlják a műtétet, de igazából csak a vajúdáskor derül ki. Ma bezsélgettem sokat a dokival, azért azt mondta baromi nagy mázli kell hogy megszüljema a babaát, de inkább azért, mert picit anagy a drága és mert nem tudnak bmikor összekapni egy műtéti brigádot. Különben örült hogy vállaljuk a természetes szülést (múlt hétenfelajánlotta a programozott csásázrt is), mert szerinte is így van rendben. Meg sem vizsgált ma, azt mondta nem bolygat, próbáljak nyugodt maradni és hagyjam hogy minden történjen ahogy kell. Nagyon megnyugtatott! A terhesség elején azt mondta, hogy nem szeretné ha sokat híznék (most 12-13 kg-nál tartok, az elősnél 18 volt), hogy minden rendben legyen és ne legyen 4 kilós a gyerek, de most már látja hogy tök mindegy mennyit hízok, mi csak ilyen 4kilósokat tudunk :-)!
Szóval a dokitól függ sztem hogy enged-e. Beszélj vele ha már a közelében lesztek és válts nyugodtan ha úgy érzed nem támogat már az elején sem. És tiszta szívvel ajánlom a az "Útmutató a szüléshez" című könyvet. A méltósságteljes szülésről szól és sok tanácsot ad, a császár utáni spontán szüléshez is!

Különben reggel óta fájogatok olyan 15-20 perceseket (csak keményedik nem fáj még), szóval lehet hogy utoljára írok, mielőtt kibújuk Bebe!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Hú Merci!! Szurkolok Neked!!!

Kép
gyorgyi33

Heni!
De, mi is hoppázunk, de még csak 2 napja, szóval még nem érti a dolgot! Bár mi ezt magunktól csináljuk, ugyan felhívtuk a babaúszást, de ők nem mondták. Te wiwen fennt vagy?

Merci
Köszi a kimerítő választ! Sipi nekem azt mondta, hogy a császár miatt nagy az esély, hogy a köv. is az lesz! Persze ez még azért távolibb jövő, orvosváltáson még nem gondolkodom, addig még sok minden történhet (kórház vagy szülészet bezárás, stb.)
Megy a DRUKK! :wink:

Györgyi
8 nap múlva megy a figyelmeztető jelzés! :D

KépKép
barimami

Barbi,
én is szeretném feliratni a bárányhimlő elleni oltást, mert én még nem voltam bárányhinlős és amilyen mázlim van, Máté tuti akkor kapja el, mikor én megint várandós leszek.
A pneumococcust is szeretném beadatni, mert én nagyon torokfájós és takonykóros voltam, apa meg asztmás.

Györgyi,
úgy tudom, hogy a bárányhimlő oltás mellett is el-elkapják a gyerekek a bárányhimlőt, csak jóval enyhébb lefolyású.
Máté nem ijedt meg nagyon az első oltásnál, mikor beadta a doktornő akkor kicsi sírt, de ahogy felvettem azonnal nézelődni kezdett, majd elaludt az autóban és szinte az egész délutánt átaludta. Éjszakára mindenképp adj neki kúpot, akkor szoktak nyugtalankodni.

Merci,
drukk megy!!!

A múlt héten voltunk Babamasszázson, nagyon tetszett Máténak! Ma este megdögönyöztem a lábát fürdés előtt, úgy mosolygott!
Ajánlom mindenkinek!

Masni
masni

Masni

Én is csinálom a babamasszázst. A védőnőm oktató és megtanított mindenre.NAgyon jó fej. Ja és persze Jázmin imádja. :lol: Még a hasfájásban is segített.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Na, már megint jó rég nem voltam...

Üdv az újaknak!

Barbi! még nem köszöntem meg a dícséretet, amit a blogos fényképekről írtál! Köszi! Végül nem jelöltél meg, ugye?

Györgyi! Örülök, hogy visszajöttél, mikor megyünk sétálni?

Pelenka: mi babylove-val kezdtünk, de nem nagyon vált be, azóta libero-t használunk, az egész jó, bár néha vannak balesetek. A huggies-ról egy ismerősöm áradozott, kipróbáltuk, nekünk nagyon nem jött be. Viszont a tesco-s pelusról már én is több jó véleményt hallottam, majd kipróbáljuk.

Oltás: Léna eddig mindig a kezemben volt, úgy kapta meg, a másodiknál szinte nem is sírt, viszont mindig úgy alakítottam, hogy pont utána legyen szopi-idő, és akkor ott rögötn megszoptattam, ami megnyugtatta. Nekünk is mondta a védőnő, hogy adjunk neki kúpot, de mi nem adtunk, nem lett hőemelkedése, és nyűgös sem volt.
És majd 1 éves kora után fog kapni agyhártyagyulladás elleni oltást.

A johnsons-ról én is csupa rosszat hallottam.

Cancan! Ti aztán jókat utaztok! Az esztergomi fürdőbe mekkora gyerekkel lehet/érdemes már menni?

Kriszta! Mi is megyünk majd márciusban síelni! Már töre várom! Visszük magunkkal anyukámat, aki nem síel, ő lesz napközben Lénával. Addigra már fog enni gyümölcsöt (remélem), és akkor ő fogja tízóraiztatni.

Masni
! Sopront mi is nagyon szeretjük, bár utoljára pocakosan voltunk ott. Mi hétvégén Szegedre megyünk barátainkhoz. Mi is masszírozunk ám!

Merci
! Drukkolok ám nagyon!

Jóéjt mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsofi,

de jó hogy jöttél :-) Már épp kérdezni szerettem volna, hogy van Léna!
Mi sem adtunk kúpot az első oltás után, aznap nem is volt semmi gond, de másnap... délelőtt 10től nem aludt. Este elvittem autózni, gondolván az mindig bejön, hát amíg autóztunk nem volt gond, de ahogy hazahoztam felébredt. Végül úgy 9 felé elrohantam a gyógyszertárba Germicidért és azonnal kapott Máté egy egészet, még másfél órán át ébren magyarázott az apjának és fél11-kor aludt el. Ezek után én nem kockáztatok, kúpot be és jóéjt :-)

Nálatok hogy alszik Léna idegen helyen?
És utána, mikor hazahozzátok van valami változás?
Amióta hazajöttünk Máté sokkal nyugtalanabbul alszik.

Masni
masni

Sziasztok Lányok!
Elnézést ha nem reagálok valamire vagy valakire. Épp csak átfutottam hogy mit írtatok.

Oltás:
elnézést a tudatlanságomért, a baci által terjesztett agyhártyagyulladás = pneumococcus ???? Mi beadattuk. Én megbízom a dokinkban. A bátyámnek, nekem, öcsémnek és most a lányoknak is ő a gyerekorvosa. Én nyugodtabb vagyok és bízom a dokimban hogy nem ver át.
A bárányhimlőről azt hallottam, hogy akár kisfiú, akár kislány, jobb ha nem az oltással, szerez védetséget, hanem inkább átesik rajta.
Tünde: azt nem lehet hogy a férjed ha már nem esett át gyerekként akkor őt beoltatjátok és a nagyfiú meg majd megkapja HA megkapja?
Nálunk a nagylány volt titokzatos pöttös mikor 8 hónapos terhes voltam Szofival. Vettek tőlünk vért. Rubeolára gyanakodtak, de valáószínüleg csak fogzási láztól volt pöttös. Minden esetre a gyerekorvos tanácsára egy hónapja beoltattam magam MMR oltással. Mivel volt papírom, hogy nincs védetségem rubeolára, így ingyen volt az oltóanyag. (alá kellett írnom egy papírt, hogy mostantól 3 hónapiog nem leszek terhes!!!) Szóval ezt a mi gyerekeink automatice magkapják, csak mi még ebből kimaradtunk.

Györgyi/ keresztelő:
Te Lány! Egyre szimpatikusabb vagy! :D :D Az én lányaim sincsenek megkeresztelve és nem is lesznek. Én ateista vagyok, mivel édesanyám 9 éves koromban meghalt balesetben. A lányaim majd eldöntik felnőtt és érett fejjel, hogy hinduk, mohamedánok, vagy esetleg keresztények lesznek. (nekhogy félre értsen vki!!! azokat is birom akik megkereszteltetik a gyermeküket! :D )

Barbi!
akkor ha egy bármilyen szálloda ír egy céges faxon foglalást, akkor féláron van? Csak legyen szállodaszövetségi tag? ebben az esetben is elfogadják az üdülési csekket? vagy akkor nem?

Masni:
Hogy hívják a barátotok panzióját?
köszi a többi tippet. Felírtam. :D

Merci!
nem csodálkoznék ha ma már nem jönnél. :D :D :D drukkolunk!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!
Végre van egy kis csönd, így tudok írni. mi is éppen oltásmizériában vagyunk.
Most jelenleg 2-féle agyhártyagyulladás elleni oltás van, amiről beszéltek azt most kezdték el reklámozni, asszem 17000 forint/oltás. A másik a m....cocus, azt beadattuk, az nem ilyen drága. Hár én is filozok, hogy mi legyen ezzel a pneum...-tal.
Györgyi, mi nem adatunk be bárányhimlőellenit, mert pont akkor veszti hatását, amikor 20 év körüliek lesznek, akkor meg már nagyon nem kéne elkapniuk. Máté már volt bárányhimlős, és valszeg akkor Mirus is elkapta, de mivel ő korosanimmunhiányos, rögtön kapott zoviraxszuszpenziót, így nem nagyon voltak tünetei.

Én inkább a küllancselleni védőoltást pártolom, mondjuk nekünk kertünk van és ott azért nagyobb az esélye, hogy összefutunk egy ilyen kis döggel, mint akár egy városi játszotéren.

A rota elleni oltást nekünk eddig senki nem dicsérte, így ezt tutira kihagyjuk.

Megyek mert övültés ezerrel odabnet.

Réka
Vendég

Sziasztok

Hát sajna :lol: még itt. Tegnap este direkt elmentem apáékkal a Tesco-ba vásárolni (isteni, senki nem volt), hátha beindulnaka fájások jobban, de semmi. Estére teljesen leálltak a délelőtti görcsök. Éjszaka két mini görcs, most meg semmi.

Mi sem keresztelünk, mert én sem hiszek (érdekes Veronikusz hogy az én anyukám is gyerekkoromban halt meg, 12 éves voltam). Persze a bátyám hívő, szóval ez talán nem ettől függ, de tény, hogy én is sokszor éreztem úgy, hogy nem létezhet az isten, ha ilyenek történnek. Különben az egész család (apuéké, amelyikben felnőttem) kommunista és ateista volt, szóval inkább ezért. A férjem hívő, de már beletörődött abba is, hogy nem volt tempomi esküvő és keresztelő sem lesz. A gyerekek felnőtt korukban majd eldöntik. Amúgy abszolút keresztényi életet élünk, igazából formaság lenne számunkra. Imádkozik értem a bátyám, nekem ez elég. Tegnap este egy nagymama a Tesco-ban megkérdezte mikor jön a baba, és mikor mondtam, hogy vasárnapra vagyok kiírva, nagyon megörült és megáldott, megsimogatta a karomat. Ez nem esett rosszul őszintén, és csodálom azt aki hinni tud, de én valahogy mindig csak magamban hittem és bízhattam. Most azért bővült a kör mióta családom van :lol: .

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!

Azért ne add fel a reményt, Eni is előtte vajúdgatott, aztán csak kipottyantotta Benedeket. Biztos meg lesz ennek az eredménye!

Veronikusz! dehogynem lenne logikus apát beoltatni, azt annyi. DE mivel férfi, és már nem gyerek, hogy utasítani lehessen, nem hajlandó. (mivel fél a szuritól!!!) Beszarás! Amikor úgy volt, hogy Bene elkapta, akkor másnap már majdnem lement az orvoshoz, mert megfenyegettem, hogy impotens lehet... De aztán kiszámoltuk, hogy Bene nem kaphatta el, és aztán persze azonnal nem ment oltani. "nekem és a fiamnak jó vérünk van, úgysem kapjuk el" Ezt fatális fatalizmust :)

mtunde

Jó reggelt!

Tünde, Gyöngyi!

Séta???

Tünde! Megnéztem a rucikat, amiket árulsz, és ha még megvan, akkor érdekelne a 25-ös rugi és a 118-as gatyó. Bár lehet, hogy a rugi már kicsi, de azért megnézném, ha lehet, mert a C&A-s méretek általában nagyobbak, legalábbis a body-k. Én meg viszem a pizsiket Benének!

Cinicini, Kriszta! Tőletek is kérdem, mekkora ruhát hordanak a csajok? Kaptunk nagyon aranyos 92-es talpas rugikat, szívesen kölcsönadnám nektek pizsinek, amíg Léna belenő! Na?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Hello,
Csak egy gyors, mert Benő nyöszög... :shock: .
Merci! Tesco-ban voltam szülés előtti este. Ott már nagyon nyígtam férjemnek, hogy menjünk hazafelé, mert leszakad a derekam. Tudod, éjfél után már a kórházban voltunk. Másik tipp, meglátogattam Tündét szülés előtti este, aztán kikentem magam itthon. :oops: Majd beültem a kádba egy Elle-lel. De amire esküszöm, az a BORZASZTÓ, már-már TASZÍTÓ Álomhotel c sorozat (hahó, csütörtökön lesz!!!). Tuti attól gyorsultak fel az események. :wink:
Na ennyit a hülyeségemről... Kép
vbea

Zsófi

Már azt hittem eltűntél! :lol: A sétát mindenképpen összehozzuk mostmár, a jövő héten. Nekem a péntek kivételével egyenlőre bármelyik nap jó, úgyhogy írd, írjátok meg, hogy melyik nap legyen. Beszéljülk meg még ma és akkor arra a napra nem tervezek semmit. Mármint nem engedek látogatókat pont akkor. :lol: OK?

Cinicini

A kullancs elleni védőoltás jó ötlet és tuti, hogy hasznos. Főleg ha kert van, de a Városliget is tele van kullanccsal. :?

Veronikusz
:lol:

Merci

Nembaj, majd csak kibújik!! :lol: Jázmin akkor jött amikor előző este karácsonyfát vásároltunk. Vegyetek egyet. :lol: :lol: :lol:

Eni

Csakhogy itt vagy! Gyere még!

Steffi?

Kép
gyorgyi33

Hahó!
Tegnap már nem tudtam jönni, mert lejárt a kvótám, mire elolvastam mindent, amit írtatok, amíg nem voltunk itthon.

A bárányhimlő oltást augusztusban adattuk be (20 hónapos volt Panka). Mondom, én úgy vagyok vele, hogy amikor állítólag lejár, akkorra csak lesz már annyi esze, hogy újraoltatja magát.

A vásárlás az tuti szülésindító. Mi szőnyegügyileg csavarogtunk anno. Kika, Domus, Diego, alig bírtam már menni.

Síelés: Mi csak hárman voltunk. Én kb. 5 éve síeltem utoljára, azt is kezdőként, úgyhogy most kihagytam. kettőt kirándultunk fel a hegyre együtt, volt egy tök jó játszótér is a sípályák mellett. Apa kinézte nekünk, és felmentünk vele egy napra. Kemény eurókért.

Arcmosás: Nálunk apa fürdet mindig, és mondja a csajszinak, hogy szem becsuk, és arcmosás. Csak ugye Panka már 2 elmúlt, így azért egy kicsit könnyebb, bár én arra esküszöm, hogy mindent tudnak, és értenek már előbb is.

Elértük a rosszevő gyerekek étrendjét: Leves, tészta, rántott hús, sült krumpli. remélem, lesz még jobb is.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tünde!
Vajon mért ismerős ez a reakció a férjed részéről?! :lol: :lol: :lol:

Eni!
nagyon édes Beni, így elveszve abban a nagy ruhában! :D :D :D

Röviden rólunk csak annyi, hogy még mindig elég betegek vagyunk. Mivel már nem győzök átrohangálni Szofihoz (ő a betegebb) ezért a férjemet kizavartam :lol: anappaliba eludni és már 3 napja Szofibval alszom (alszom???). Folyton nyoszörög és szírdogál. Nem kap levegőt. A száján veszi a levegőt. Néha horkol is ettől. :oops: :cry: reggel 5 percig tart, mire minden szart beadok neki. Vitacolan + kálcium injekció szájon át + kanalas + orrspré. Jó tanács: az ügyeletes doki tanácsolta, hogy naponta 2-szer vizezzek be egy fülpiszkát, majd erre egy csepp Betedint és kenjem be ezzel a cumit. Így nem fertőződik vissza a cumitól.

HELP! A CAMOMILLÁS golyót hogy adjam be neki fogzásra? bazi nagy golyók ezek! Vegyek másik fajtát?

Merci!
Pedig drukkoltam az éjszaka miatt. :( sebaj még van idő. 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi, írok privit!

Csüt du séta? tudom, most Györgyinek nem jó :(

Viszont jövő héten nekem csak szerda du lenne jó... csüt-pénteken suliban vagyok, kedden tanítok, hétfőn kötelező jelleggel megyek nagyihoz :) Na nem mintha nehezemre esne.

Veronikusz, sajnálom Szofit, de téged is!!!

mtunde

Veronikusz,
a panzió neve: Átrium, ez Sopronban van, a másik panziója Classic, ez Nagycenken van.Mi itt voltunk, mert nyugalmasabb, kevesebben vannak, és van egy jó étterem az aljában, ahol este lehet beszélgetni, borozni ha már a gyerkőcök alszanak.
Nekem azt mondták, hogy ha szállodaszövetségivel foglalunk akkor nem lehet üdülési csekkel fizetni. Nem értem pontosan, hogy miért, a csekk is ugyanolyan, mint a pénz, nem?

Szia Cinicini,
de jó hogy jöttél!
Mi a különbség az m..coccus meg a pneumo..coccus között?
Tényleg, milyen jó hogy írod a kullancs elleni oltást, arra mindhármunknak szüksége lenne nyáron!

Keresztelő
őszinténszólva én sem vagyok hívő katolikus, mi inkább a családi esemény részére készülünk, hiszen az esküvő kimaradt.
Egyébként én az angyalokban hiszek :-))

Steffi,
merre vagy? Itt van a Cerazette nálam, szükséged van rá? Mert akkor valamikor átdobom neked!

Masni
masni

Sziasztok!

nagyon el vagyok havazva, úgyhogy csak pár dolgot tudtam visszaolvasni és azokra reagálnék,

védőoltás:
mi a prevenar (ez a drága pneumococcus) oltást beadatjuk, mert apa nagyon fülgyulladásos volt és ez állítólag öröklődik és ettől is megóvja az oltás. Támogatott most ez az oltás, de csak bizonyos betegségben szenvedőknek....

Veronikusz! Sajnálom, hogy még mindíg tart nálatok a betegség, jobbulást! Milyen a homeos bogyó, mert nekünk a Boiron van és azokat a golyókat nyugodtan beadhatod, nem fullad meg tőle....én is pont tegnap adtam be így Kolosnak és nem volt semmi baja tőle.

Masni! Gratula az éjszaka átalvásához!!!!Ügyes fiu Máté! Elképzelhető, hogy egy kicsit megbolydulhat az alvás a helyváltozás miatt, nálunk is ez volt most, a hétvégén voltunk minden felé és amikor hazajöttünk akkor nagyon rosszul aludt, de másnap már minden helyreállt.

Eni! Ez a kép nagyon cukor, olyan, mint egy mini rapper :wink:

Merci! Hajrá, már nagyon a finishben lehetsz!!!!
marcsim

Veronikusz

Sajnos a Boiront vetted. Az nem jó! A német gyártmányt vedd a gyógyszertárban! Sokkal jobb. Ja és kisebb, simán beteszed a szájába és pillanatok alatt elolvad.

Tünde

Nekem ok. a szerda, ha nektek is. Fél 4-4 városliget?

Masni

Vannak is, mindenkinek egy saját. :lol: (mármint angyal)

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?