A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Tünde, Gyöngyi!

Nekünk is jó a szerda, pont magamtól is azt javasoltam volna! A Városligetben hol? Ki jön még???

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Itt vagyok, csak dráma volt a férjem és köztem, béka segge alatt voltam lelkileg, nem akartam rontani a kedveteket!

Györgyi!
Köszi a hiányolást :D

Masni!
Köszi! Pénteken Neked jó? És számold ki, hogy mennyit kell adnom pénzet!!! És a Te kisfiad is tündér!:wink:

Veronikusz!
Hát ez nem igaz, hogy még mindig betegeskedtek!!! Orvos mit mond? Drukkolok,hogy vége legyen és ne súlyosbodjon!!

Keresztelő: köszönöm mindenkinek az infokat!

Alvás: Martin ágya a hálónkban van, de átszeretném paterolni a sajátjába és most kitaláltam, hogy mi a nappaliban alszunk és meglátjuk, hogy hogy veszi az akadályt. Én úgy vettem észre, hogy azóta sokkal jobb! Mikor velünk aludt az első ébredésnél, szopi után nem tettem vissza a kiságyba és minden kis zajra, forgolodásra megriadt, most meg, hogy bejárkálok hozzá kénytelen vagyok visszatenni. Tegnap leraktam 7-kor, aztán 1x megriadt 9körül (nem értem miért??), de csak meg kellett vigasztalni, aztán aludt 11-ig, szopi, aztán legközelebb 3kor szopi (2-kor is nyöszörgött, de kivártam és visszaaludt) aztán aludt reggel 8ig, egyfolytában! Nekem ez nagy szó, mert ilyen még nem volt, remélem marad is így tovább az éjjeli 1 felkeléssel kiegyeznék! 11-ig úgy meg úgyis fent vagyunk.

Barbi?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja Eni!
Nagyon édes Benő! Csak így elaludt?! Cukiiii!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Nálunk is így van, de csak éjjel alszik mellettünk a bölcsőben, napközben meg a saját szobájában, hogy azt is megszokja. Remélem így is lesz. Remélem megbeszéltetek mindent a férjeddel. Nem könnyű velük, az enyémmel sem, mert egy csomó mindent nem ért meg. Pl. egy csomószor azt mondja, hogy túlproblémázom a dolgokat, mármint Jázminnal kapcsolatban. Szerintem nem, de mindgy. Meghogy hallgassak az ösztöneimre. Hát ebben van valami, de én nem vagyok egy ősanya típus és szerintem minél több helyen szerzünk infókat annál jobb. Simán ki lehet szűrni, hogy a te gyerekednek mi a jó. Na mindegy. Nem ők vannak velük itthon minden pillanatban. Remélem jobban vagytok, nehéz időszak ez. Nekik is. Legyedn jó Apa, de azért velünk is foglalkozzon, és ez fordítva is igaz. :)
Alvásügyileg mi nagyon jól állunk. 9-kor leteszem, 3-kor szopik, aztán fél 9-ig alszik. Jó lenne ha így maradna, de a védőnő azt mondte, hogy 4-5- hónaposan majd ez megszűnhe és nem fog ilyen jól aludni mindig. Biztosan ez van nálatok is.

Zsófi

Szerintem mi kocsival megyünk ki. Jó nektek a Közlekedési Múzeum parkolója? Ott ahol be lehet kocsival menni, a Pecsánál. Jó ott? BarbiNem vezetsz még? Jöhetnél. :lol: Ki jön még?

Kép
gyorgyi33

Veronikusz,
jobbulást nektek! Mihamarabb!!!
A homeós bogyókat mi vízben oldjuk fel és úgy adom Máténak, fontos hogy műanyagban oldd fel és műanyag kanállal add neki, fémmel nem érintkezhet!

Steffi,
pénteken babamasszázsra megyünk 2-3 között, szerintem utána át tudom vinni. Még egyeztetek apával, hogy itthin lesz-e! Pénzről gőzöm sincs, tudod a barátnőmé a cucc, én csak a megbízást kaptam eladásra :-) Lányok! Mibe kerül 2 havi Cerazette???
Remélem a dráma a múlté és szent a béke! Olyan aranyosak vagytok együtt!

Györgyi,
Az én párom is azt mondta hogy túlproblémázom a dolgokat Máté körül :-) Hagyd otthon őket egy délutánra és meglátja apa, hogy nem olyan egyszerű ez :-)

Városligeti séta? Mikor lenne??? Kocsival mi is szotkunk mozogni!

Masni
masni

Györgyi!
Nálunk nem ez a próbléma. Tudja, hogy mivel én vagyok vele egész nap én tudom, hogy mikor éhes, álmos stb... Nem is vonja kétségbe soha a 'tudásom'
Az alvás nálunk azért nagy szó, mert Martin még soha nem csinált ilyet, viszont Jázmin fiatal kora ellenére milyen jókat alszik! Én nappal is a kiságyban altatom és nemsokára megy a saját szobájába!

Melyik nap mentek sétálni?

Mi délelőtt az Ikeában leszünk... Ott randi?!
Majd megoldodik remélem...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jövő szerdán megyünk sétálni, gyertek-gyertek!
Györgyi, ha úgyis kocsival jöttök, akkor nem jó a Felvonulási tér valahol? Csak mert mi gyalog megyünk, és akkor nem kell egyedül átmennem az egész városligeten, az is veszi el az időt az együtt töltött sétából. Mert mi a nagykörút felöl jövünk, a Wesselényi utcán, vagy a Városligeti fasoron.
Tünde, nektek hol lenne jó? Ti milyen járművel jöttök? Van egy tök jó játszótér majdnem az Ajtósi-Dózsa sarokban, gondolom ismered, nem?

Na, ki jön még? Masni, Steffi, többiek?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Homeo:
köszönöm a hozzászólásokat. Azt hiszem veszek egy németet, mert nekem a feloldásos beadás nem megy nagyon. Mármint Szofi nem csípi. A 30-at kell venni ugye?

Olyan szar ez a nyamvadt nátha. Apucit is hiányolom, hogy most ki van túrva. Szofival is egymást zavarjuk. Folyton nyugtatgatnom kell, ő meg nem tud az én fulladásos köhögési rohamaimtól aludni, pedig már a torkomig nyomom a takarót hogy ne legyen olyan hangos. Ezt a gethes banyát mint én! :lol:

szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Helló Mindenki!

Steffi, jelentem itt vagyok!! :lol: Tegnap nagy előrelépés történt, Manóka megragadta a plüss halacskás csörgőjét és begyömöszölt a szájába,majd 2 percre rá oldalt fordult!! olyan kis édi volt! Egyébként hihetetlen mennyire cumis lett az elmúlt egy hétben, mindent töm be a szájába, a pelust, a cumit, a kezét!

Zsófi, igazad van, elfelejtettem a wiwet, de már pótoltam! :lol:
Kendőről lemondtam, most a kengurut próbálgatuk, abba már 5-10 percig simán elvan, bár néha begerjed és vadul elkezdi szopni a mellkasomon lévő ruhát (mint mindent, ami a szájához ér). Várom már, hogy lehessen úgy hordani, hogy kifelé néz, azt jobban is szereti, mert jobban tud nézelődni!

Györgyi, sajna a Városliget nekünk még kocsival is 20-30 perc, szóval azt inkább nem vállalom be, de majd ha a Margit szigetre mentek vagy a Millenárisba, akkor szivesebben csatlakozom! Bár az az igazság, hogy mi eléggé zöld övezetben lakunk, így csak ki kell mennem és máris ott a sétaterep! :wink: De ígérem, azért most már elkezdem a vezetést!

Veronikusz, az üdülési csekkről semmit se tudok, de a folyamat úgy működik elvileg, ahogy leírtad! (azt hiszem át kell faxolni a MSZSZ-es tagsági kártyát is)

Köszi mindenkinek az oltással kapcsolatos infókat (eredetileg én vetettem fel), jó halllani minél több tapasztalatot!

Eni, hát ez a kép nagyon cuki!! Őt is teljesen bekábítja a kocsikázás?

Gyerekek, tök jó ez a Medela fejőgép, mondjuk ugyanannyit fej, mintha kézzel fejnék, csak semmit nem kell erőlködni, egyszerűen csak megnyomok egy gombot!! :lol: Köszi nektek!
Amúgy ti minden hogy használjátok? A tejjel érintkező részeit minden alkalommal kifőzitek fejés előtt és az összegyűlt tejet abban a kis flaskában tároljátok és ahhoz fejtek hozzá? (én naponta 3x fejek, összeöntöm és azt mélyhűtöm le este)

Ugyan még csak 2,5 óra telt el az utcsó etetés óta, de mennem kell, mert Danibabi követelőzik!

Puszi:
Barbi

KépKép
barimami

Beírtam a szerdát a naptárba :-)
Nekem mindegy hol találkozunk, mi úgyis kocsival megyünk és nekem mindig minden messze van a XVII.kerülettől :-)

Masni
masni

Nekm mindegy. Én busszal és trolival megyek, lehet a felvonulási tér is, mert akkor odáig megyek a trolival :)

akkor legyen a szerda, fél 4-4.

györgyi, érdekes, nálunk mindig apa volt az aggódós, hogy eléggé felöltöztetem-e stb. Én ezen nem aggódtam, cserébe azon igen, hogy eleget eszik-e :) Beosztottuk.

T

mtunde

Barbi,
bámulatos hogy fejlődik Dani! Máté olyan 3 hónaposan kezdett mindent a szájába tömni! (igaz ő 6 héttel előbb született)
Tessék mielőbb vezetni és szoktatni a babát az autózáshoz! Emlékszem, én is nagyon izgultam, az első orvosi kontrollra vittem Mátét 1 hónaposan. Azóta hetente min. 2x megyünk valamerre kettesben, nagyon szereti, egyáltalán nem sír, nézelődik kifelé.
Fejéssel kapcsolatban: igen, én úgy csináltam ahogy leírtad, mindig hozzáfejtem és este lemélyhűtöttem és minden nap ki is főztem az alkatrészeket, cumikat, stb.

Masni
masni

Steffi!
előbb elfeljtettem válaszolni. Szóval igazából múlt pénteken kezdődött Katánál. Doki nem mondott különösebben semmit, csak egy zacskónyi dolgot felírt. Nagyon pipa voltam, mert a vényre ráírt egy BNO-kódot, így kedvezménnyel kellett volna megkapnunk, erre a gyógyszertári gép nem fogadta el, (pedig ők is megnézték a kisokosukat) így teljes árat kellett fizetni. (vagy visszamehettünk volna az ügyeletes dokihoz javításra :evil: ) Egyébként szinte biztos, hogy Kata hozta haza a bölcsiből, mert mikor betelefonáltam hogy nem megy, mondták hogy nem csodálkoznak, mert szinte nincs gyerek a bölcsiben. :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bocs, múlt hét pénteken volt egy hete hogy kezdődött. már az agyamra is ráment a nátha :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

BArbi

Tök jó, hogy oldalrafordult!! Már én is alig várom hogy forogjon! :lol: A vezetést tényleg kezdd el. Nekem a Margitsziget is jó, szólj ha belejöttél! :lol:
Én minden szopi után lefejem a maradékot. De ez nem olyan sok én nem fagyasztom, kiöntöm. :roll: Ja és csak kétnaponta főzöm ki. Lusta disznó vagyok. De csak azért, mert úgysem kapja meg belőle a tejet. Egyébként nem tudtam, hogy lehet így gyűjtögetni a tejet. Azt hittem amit frissen kifejsz ahhoz nem szabad tenni később. Ja és mit csinálsz a lefagyasztottal?

Séta

Akkor jövő hét szerda fél 4 Felvonulási tér? Mondjuk az is elég nagy, de legyen mondjuk a Wesselényi utcával szemben, ha Zsófi gyalog jön. OK? :lol:

Steffi gyere te is!!! Az Ikea után. Ugye azért nincs nagy gáz otthon? :(

Lányok? Mennyi ideig kell büfiztetni egy kisbabát? Úgy értem, hogy hány hónapos koráig? Vagy egészen addig kell míg szopizik? Olyan nehéz!!! Leszakad a hátam!!! :roll:

Veronikusz

Jobbulást, te szegény!

Kép
gyorgyi33

Veronikusz!
:cry: Gondolom -tapasztalatom nincs - , ha közösségbe megy az egyik tesó akkor mindenféle 'finomságot' haza hoz... :?:
Te mitől köhögsz? Azért ez a helyzet sem lehet egyszerű... Hiába mindenkinek megvan a maga keresztje! Milyen igaz mondás.
Biztos akarsz harmadikat? :D

Györgyi!
A szerdai sétára nem tudok menni :cry: , de újévi fogadalom volt, hogy idén leteszem a jogsit!!! :D
Pénteken megyünk Ikeába. Akkor is lesz séta?
Az itthoni helyzet végülis lehetne rosszabb is, de dolgozunk rajta, hogy jó legyen minden! Nehéz ügy...

Büfi: 1x mintha lett volna ez a kérdés, és akkor valaki azt mondta addig amíg nem tud egyedül ülni :?: De én sem tudom, engem is érdekel a téma!

Barbi!
Úgy látszik ez a 2-3 hónapos kor közti időszak mikor a babák tömködnek mindent ezerrel a szájukba! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi!
Nem csak gyűjtögetni lehet, de 3 napig a hűtőben el is áll az anyatej. Bár nálatok úgysem kell pótolni.

Kifőzni nem kell minden nap az alkatrészeket, hiszen a tej tiszta, a melled tiszta, és a melledet sem fertőtleníted szpozás előtt... Ezt egyik csecsmős ajánlotta nekem. Meleg, mosószeres víz.. Na persze azért időközönként én is fertőtlenítettem.

mtunde

Sziasztok!!!
olvasgatlak folyamatosan titeket:)
Tegnap voltam orvosnál!Rákérdeztem kórház bezárásra, azt mondta dokibácsi, hogy az nem fog olyan könnyen menni, mert a SOTE-hoz tartozik és gyakorló kórház!
Szülésznő ügybe tudtok segíteni?Ajánlani?
Előre is köszi

emano/Andi
KépKép
emano

Ha apa szabad lesz aznap vagy anyukám el tud vinni, akkor mi is jövünk!! Ő lepasszol engem ott, aztán megy addig kicsit intézkedni, ahogy ő hívja, azaz kiélvezi, hogy egyedül jöhet-mehet :D

Györgyi, én azért fagyasztom le, mert ha bármikor beteg leszek és gyógyszert kell szednem vagy vmi miatt nem szoptathatok vagy egy szopira nem érek haza, mert el kell mennem, akkor jó, ha van tartalék a mélyhűtőben! Ezt a védőnőm tanácsolta nekem (meg Steffi! :D ), az összeöntögetést is, mivel ha mélyhűtőbe rakod utána, akkor előtte 24 órát lehet a hűtőben! A fagyasztóban pedig 6 hónapig eláll, akár pépes kaja elkészítéséhez is felhasználhatod, ha mondjuk idejekorán elmegy a tej vagy apa készíti el!
Így az se gond, ha mondjuk csak 50 grammonként fagyasztod le.
Erre a büfiztetésre én is kiváncsi lennék!!

Masni, Dani is már majdnem 3 hónapos! :lol: De tényleg csodálkoznak az emberek, mivel eléggé nagyfiús dolgai vannak, de én már rá is jöttem a titkára! Ugyanis nagyon keveset alszik a kezdetektől fogva, napközben csak max. 3 órát, így gyorsabban tud fejlődni, mint azok, akik egész nap durmiznak! :D A kocsit egyébként nagyon szereti, csak én nem :( Mármint ha én vagyok a volán mögött, igazából minden nap el kéne menni vezetni és akkor jó lenne, csak először Dani nélkül szeretnék gyakorolni, hogy ne stresszeljen ő is!

Steffi
Martin jól veszi az akadályt, úgy látom! Mi is készülünk lélekben a különalvásra, még várunk 2-3 hetet, aztán nekivágunk! Szerintem is jobban tudnak aludni a babák, ha nem a mi horkolásunk, fogcsikorgatásunk és ágynyekergésünk hallják (ráadásul a párom is és én is mind a háromban profik vagyunk! :D )

KépKép
barimami

Emano!
Hát ez jóhír!!
Én nem választottam úgy voltam vele tök mindegy kinél hozom világra a gyermekem, mert mindenki nagyon kedves, aranyos, profi stb. Végülis Bíró Zsuzsi volt ügyiben és hát nagyon jó aranyos, kedves, profi stb :lol: Ketten wiw-en is fent vannak Zachár Erika és Ferenczi Erzsike. Meg talán Várnai Gabi is?!
Fiatok lesz? Neve nem publikus? Te fent vagy wiw-en?

Barbi!
Jobb így mindenkinek! Én sem riadok meg minden neszre! És tényleg azóta többet alszik egybe, mondom ma is 3tól 8-ig! Pedig reggel a férjem készülödött fél 6-kor, de még arra sem ébredt fel. Mi nyitva hagyjuk a szoba ajtaját. 2kor is nyöszörgött, de úgy voltam vele, hogyha nem 'fajul' el akkor majd visszaalszik. Vissza is aludt!

Hétvégén ezért is megyünk az Ikeába, nézünk szőnyeget, lámpát meg ilyesmit. Szombaton megy a soroksári Kikába megyünk, meg szerintem akkor már a Brendonba is benézünk.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Steffi!!!
Igen fiunk lesz, de neve még nincs:(!Még nem találtunk:(
Na megnézem az iwiw-en a szülésznőket!!!
Én is fenn vagyok:)

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!
Ki a dokid?

Barbi!
Panka kezdettől külön szobában van, nem volt semmi probléma. Mondjuk volt légzésfigyelőnk, azért voltunk ilyen bátrak. Volt is néhány fuásunk! :D (Ez a vigyor csak így utólag, mert akkor nem volt vicces. De nem volt semmi baj, csak valamiért nem érzékelte a cucc.) Most néha ébred csak éjjel, de csak akkor megyek, ha sírás van. És néha olyan rosszat álmodik. Alig tudom megnyugtatni. Akinek van nagyobb gyereke, nálatok is van ilyen?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Szia Kriszta!
Szabó Tibor a dokim

emano/Andi
KépKép
emano

Szia Emano!

Új vagyok itt, tegnap léptem be. Üdv mindenkinek!
Én 1 évvel ezelőtt szültem a Kútvölgyiben, Dr.Tóthnál, szülésznőnek Király Katalint tudnám neked ajánlani.
Nagyon aranyos, nagyon segítőkész,talpraesett, én 2 ,5 óra alatt megszültem, pedig első gyerek volt. :D
SZóval én csak jót tudok mondani róla, bár szerintem az összes szülésznő nagyon rendes, bármelyiknél szülhetsz. A csecsemősök is nagyon jó fejek!! :D
Nekem a Kati ajánlotta,hogy a 36.héttől igyam a málnalevél teát, mert az megkönnyíti a szülést. Hát igaza lett!

Más téma: a kórház ill. a szülészet megszüntetéséről hallott valaki? :( remélem,hogy nem igaz...!
Vendég

Szia Gabi!
Nekem is őt mondta a doki, meg a Fántzi Mónit!
Én elvileg április végén szülök!
Mikor célszerű megkeresni a szülésznőt vagy hogy megy ez az egész??? :?
Nem tudják olyan könnyen megszüntetni!Én tegnap kérdeztem rá a dokimnál!!!Azt mondta mivel a sote-hoz tartozik és gyakorló kórház nem megy az olyan könnyen!

emano/Andi
KépKép
emano

Szia Emano!

Én a 36.héttől kerestem meg a szülésznőt, mert ráérsz akkor amikor elkezdesz majd járni a CTG-re.
Mondjuk előtte már megismertem, mert ő tartotta az előadást az apás szülésről.Nem tudom, hogy te mész e esetleg a szülőszoba látogatásra? vagy valamelyik előadásra?
HA esetleg mész, ott is nagyon sok szülésznővel megismerkedhetsz, kérdezhetsz tőlük bármit. :lol: Megmutatják a szülőszobákat (3 van, tök jó mindegyik) a csecsemőosztályt, meg az alapítványos (fizetős) szobákat. Azokat is meg lehet nézni.
Más: hogy lehet ezt a vonalzót a végére tenni? Mellékletként kell feltölteni? nem sikerült. :cry:
Vendég

Elvileg megyünk szülőszoba látogatásra és szülés,együttszülés előadásra!Gondolom ez a kettő ami fontosabb!!!!?????
A vonalzót úgy tudod bemásolni, hogy fölül van olyan,hogy segédletek rákattintasz és ott van olyan hogy profil és ha jól emlékszem aláíráshoz kell rakni
megnézem ha nem így van akkor mingyá írok!

emano/Andi
KépKép
emano

köszi a jó kívánságokat!

Steffi:
Nem tudom én mért köhögök ennyire. Kata is köhög álmában, de ő nem kel fel. Szofi mondjuk már felriad rá :cry: :oops: én meg kifejezettem meg akarok fulladni. :( Eddig úgy aludtam, hogy ha nagyon rámjött a köhögés akkor egy fél percre bevettem egy negrót. Sajna elfogyott. Gáz is volt éjjel. Pedig nagyon odafigyelek, hogy lefekvés előtt már vagy 3-4 órával NEM vegyünk be köptetős kanalast, mert az álmunkban is köptet = köhögtet. Olyan a hangom, mint Domingo-nak. Lassan szervezhetem is a koncertet. :wink: :lol:

Emano!
Én Keszegh Évit ajánlanam! Írtó kedves, türelmes, figyelmes, ügyes szülésznő. :D de mindegyik nagyon ügyes.

Barbi!
Tök ügyes hogy már forog! Már csak a mamájának kell forgatnia a kormányt. :lol: Hidd el ahogy elindul a kocsi megnyugszik és nem lesz vele semmi gond. És ha lenne is akkor is meg lehet állni. Bár ez nálunk max. egyszer fordult talán elő. Különben szinte mindig elalszik vagy Katával hülyülnek hátul.

Üdv Nemes Gabriella! :D

tejgyűjtés:
nekem mindig olyan műanyag szaga lett a tejnek. Ez normális? pedig tejgyűjtő zacsikat használtam. Mindig a lefolyóban végezte. :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabi!
Megnéztem!Úgy kell csinálni ahogy írtam!

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi!
Te hol laksz? Nem az volt a táblicskuban hogy KISTARCSÁN? Mert ott lakik a nagymamám. (Nevelőmamám mamája) :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Bocs! Utolsó kérdés: ismer valaki egy jó proktológust? Nő lenne a legjobb!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, igen, műanyag szagú :(

Barbi! Tessék ám vezetni, mert elkobzom az autótokat! Komolyan, használd ki, hogy van autó, és mehetsz!!! Én itt bkv-zok már mióta... mit nem adnék egy autóért, mert jogsim bezzeg van már 11 éve!

:)

mtunde

Veronikusz!
Kerepesen, de csak egy köpés Kistarcsa :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Oké, meggyőztetek, apa legközelebbi szabadnapján nekivágunk hármasban, aztán majd kettesben Danival! Köszi a biztatást csajok, igazatok van! 8)

Egy gyors kérdés:
ti a plüss állatkákat, csörgőket, zenélő plüss cuccokat hogyan fertőtlenítettétek ki? mert ugye a műanyagcucc az sima ügy, de ezek... :? :?:

Nemes Gabi: welcome! (már ha nem baj, hogy becézlek, a gabriella picit hosszú)

Kriszta
Légzésfigyelővel nekünk is volt kb. 8 riastásunk, aztán mióta az érzékenységét feltettük 4-esre, egy se volt! Furcsa...

KépKép
barimami

Lányok, én belső információból az tudom, hogy a KÓRHÁZAT NEM szüntetik meg ( az említett ok miatt ), de bizonyos osztályokat igen. És sajnos a szülészet-nőgyógyászat, belgyógyászat a veszélyeztetett kategória. De én is reménykedek, hogy csak vaklárma......

Kriszta: Szandi is ennyi idős korában kezdte az éjszakai sírásokat. Valami kegyetlen hisztiket levágott, nagyon sírt, de úgy, mintha nem voln amagánál. És a keresztfiam is produkálta ezt. Nagyon utálta, mert majd megszakadt a szívem, de nem tudtam rá hatni. Kinőtte. Okosabbat nem tudok.

Hú, ez a séta elég jól hangzik. Én nem ígérek semmit, de nagyon mennék. Viszont a fél 4-4 nem késő? Úgy értem, 5 kor már lemegy a nap, nincs olyan szép idő, hűvösebb van. Nem akarok belepofázni ( főleg ha nem is tudok menni ) de miért nem korábban pl. 3 körül?????

Beni annyira szépen kinyomja magát hason, majd megzabálom ilyenkor. Olyan , mint egy kis fóka. Itt van sógorom fotómasinája - csak nem tudom kezelni, de majd este ha hazajött apa csinálunk pár képet. ( mivel a sajátnkat leejtettem :cry: )
Emano: én is tökikének (is) szoktam hívni Benust. :lol:

Steffi: Mi a baj otthon? Már ha publikus... Anyós???
Én tegnap összefutottam az enyémmel, jó előre nagyot köszöntem. Kérdezte, hogy fodrászhoz jöttem ( ott a fodrászat melletük) , mondom neki nem , hanem a Zolihoz ( sógorom ) . Ennyi volt, de nagyon fagyos hangulatban.... :?

Holnap megyek este Vidához, kifaggatom, hogy megkapta-e a mailt.

Jaj, a barátnőm ma volt az első ctgn, és mondta, hogy egész végig én vigyorogtam szemből a falról. ( oda rakták ki a tablót )

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi!
Én mindig mindent (új ruha, plüss állatka, plüss csörgő, ágynemű, stb) kimosok! Gabi mosóporral és öblítővel. Kicsit drága, de csak Martin cuccaira használjuk és elég belőlük egy kicsi. Hosszútávon megéri. És isteni illata van! Főleg, ha ki tudom tenni az erkélyre száradni! Hát annak párja nincs! :lol:

Heni!
Akkor majd dobsz fel képet?
Nagy vonalakban annyit, hogy volt egy téma amivel kapcsolatban én elmondtam a véleményem az apósomnak (e-mailben, ő kezdte...) és a levelet elküldtem Niminek is, de előtte szóban egyeztettünk. Vagyis egyetértett velem. Ezekután mikor a téma szóba jött akkor nem állt mellém, nem mondta, hogy igazam van, olvasta a levelet, stb. Tudom, hogy ez csip-csup ügynek hangzik, de sajnos nem ez volt az első, hoghy nem állt ki értem és elég kemény napokat éltünk, kapott egy ultimátumot (tudom dög vagyok, hogy fenyegetőzök), de úgy érzem, hogy felnőtt ember, 31 éves(!!!) lesz idén, jó lenne, ha nem anyuci és apuci szava lenne az első. Kb. ennyi, de még tudnám ragozni. Most béke van, de a tüske bennem van és azt mondta, hogy el fogja mondani a szüleinek az elszenvedett sérelmeket (ámen!), mert érzi, hogy most nagyon betelt a pohár és elég drasztikus lépésre szánta volna el magam!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ancsaboszi!
Ha erre jársz: http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=406
Családi kollekció, amit szeretnél!!!!
Minden rendben???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Cancan!

Nekünk a sokkal korábban nem jó, mert Bene alszik.

Nagyon remélem, hogy túléli a szülészet!

Emano, Gabi, üdv!

mtunde

BArbi

Nekem egy jégkockatartónyi van a hűtőben, vészhelyzetre. :lol: De az nem sok. Szóval úgy csinálod hogy lefejed, beteszed a hűtőbe, aztán utána ráfejed a többit?
Tessék gyakorolni azt a vezetést!!! :lol: :lol:

Emano

Remélem igaza lesz a dokidnak!

Veronikusz

Azt sem tudom mi az a proktológus. Az gáz? :lol: :lol: :lol: Mi az?

Heni

Gyere te is! És még fél 6-kor is világos van. Mi most jöttünk meg.
Tök jó, hogy kinnt van a tabló!

Szia Gabi!

Steffi
Hát ez tényleg nehéz ügy. A pasik olyan fafejek tudnak lenni. De néha mi is. :lol: De ha tényleg ez a probléma, mármint anyós-após, ezt tutira megoldjátok. Nem velük él, hanem veled. Pénteken mikor mentek az Ikeába? Én mindennap megyek sétálni, vagy a ligetbe, vagy a MArgitszigetre.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Fél 9 9körül találkozunk Tündével :D (üzleteltünk :D ) aztán 10re megyünk a 2. kerületbe, aztán az IKEÁ-ba. Miért?? :lol:
Remélem Martin jól bírja majd :?
Muszáj megoldani, ez így nagyon nem állapot!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi!
Zuglóból minden nap jársz vagy a ligetbe vagy a szigetre??? :shock: Akkor nem fogadok el kifogást, Budakeszi onnan egy köpés! :lol:

Ha szép idő lesz megyek, de én nekem is kocsival kell bemennem, ott parkolás ( na ez gáz, mert sehol nincs hely ) és onnan majd haza. ( esti dugó....) Nem tudom kajcsi ügyileg hogy oldom meg....

Steffi - értem. :cry: És abszolút át is érzem. Bár mellettem kiállt eddig a férjem, de múlt év végén nekünk is kemény gondjaink voltak. Azért ne hozz elhamarkodott lépést.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Györgyi!
Proktológus = aranyérre specializálódott doki :oops: :cry:
Szofi a 4 kilójával kipréselte belőlem és a 3. gyerek előtt feltétlenül rendbe kellene rakatnom :shock: :?

Jövő hét szerda 4 óra? hát jó lenne. Majd meglátom. 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hahó
Köszi csajok a drukkot és a tippeket. Sajnos most számolgattam kicsit, és mivel én anno írtam a peteérés körüli akciók dátumát (hogy majd tudjam pontosan mikor jön Bebe :lol: ) úgy tűnik ez lehet március 2. is. De ha igaz az, hogy a kisfiúk a peteérés előtt vagy pontosan az elején foganhatnak, akkor álla csütörtök is,na persze meg a kettő közt bármi. Szörnyű ez a számolgatás, abba is hagyom.
Különben a Tescoban egész jó Cherokee baba-gyerek cuccok voltak tegnap. Vettem három hosszú-ujjú pólót Olinak 3200 Ft-ért.

Eni.
Köszi, az Álomhotelt is bevállalom (bár jó volna már a kórházban nézni), mert olyan gyönyörű helyeken játszódnak, hogy öröm nézni, ha már nem jutunk oda mostanában :cry: . Hát a sztorik, meg a sok szörnyű Klinikás, Guldenburgos német színész :shock: és a tüzijáték a végén :roll:
De vagány Benő ezekben a rucikban!

Kriszta
Köszi, most várom haza apát, hogy nézzünk valami jó kis mosható szőnyeget Oli szobájába, mert a mostanit csak tisztíttatni lehet és lassan az egész nem ér annyit. Ne kenődj el, Oli a tízkilós tegnap megette a bölcsiben a spenótót!!!!!! Másfél év után újra. Meg múltkor a korhely levest! Érthetetlen. Egyszerűen vannak időszakok, amikor csak egyfélét esznek, aztán mindent, aztán újra válogatnak!

Barbi
A Rubinban is emlékszem kellett valami vezényszó merüléskor, jó az ha már a kádban gyakoroljátok! Mikor először vezettem Olicskával bekerültem a dugóba a Margit krt-on és Olicska rázendített az ordításra, azt hittem megőrülök abban az 5 percben, amíg félre tudtam állni egy gyors cicizésre. Aztán már csak arra figyeltem, hogy dugóban sehova nem indulok el! És vettem egy kis tükröt (bababoltban lehet kapni) , amiben mindig láttam, mit csinál, mert mindig csak hátra tettem őt és így háttal volt nekem!

Veronikusz
A bogyóktól ne félj, kapjál be belőle annyit, amennyit kell (nyelv alatt a legjobb) és figyeld meg milyen hamar elolvad, én is paráztam az elején. Igazából nemcsak fémhez, de a kezedhez sem érhet (a kupakba kell adagolni vagy műanyag kanálba) és tudod előtte utána legjobb félóráig semmit nem enni/inni/fogat mosni és messze rakni erős illatú cuccoktól és a mobil telefontól. Elvileg ekkor hat. Nekem különben a dokim azt mondta, hogy a kalcium pezsgőtabletta vagy a Calcimusc injekció szájon át is úgy a legjobb, ha minden más gyógyszertől elkülönítve adod min félóra különbséggel. Egy külön szervezés a gyógyszerbeadás nálunk is, utálom! Most már csak vége lesz! A húgomék is mindig betegek, a nagyaz oviból hazahozza, de azt mondja a doki, hogy a középsővel és a legkisebbel már nem lesz gond mire közösségbe kerülnek. Adsz valami vitamint vagy immunerősítőt Katának?

Györgyi
Hát igen én sem vagyok ősanya típus és ez az ösztön dolog úgy működik szerintem, mint az orvostudomány, összegyűjtjük az infókat, választunk egy megoldást és ha működik, akkor az volt a bajunk, ha nem akkor keresünk tovább. Aztán ha már másodszor kerülünk szembe valamivel marha jól működik az „ösztönünk” (azaz a memóriánk).

Emano
Zácher Erika, Várnai Gabika, Keszegh Éva, Nováky Rita, Rákóczi Ági (ők jutottak hirtelen eszembe) úgy hiszem ők a legkedveltebbek, őket ismerjük a leginkább, de nagyon jókat lehet igazából hallani mindenkiről, pl Ferenczi Erzsi is nagyon kedves volt Gabóval, pedig nem is felkért szülésznője volt! Mindenkivel jó kezekben leszel. De róluk hallhatsz szüléstörténeteket is biztosan bmelyikünktől. Remélem tőlem is hamarosan Gabikáról, most őt kértem fel, hogy legyen velem.
Én Olíviával csak az átmeneti szakba jutottam el 3 műszakban Arankával, Gabikával és Erikával, és csak jót mondhatok róluk. Császár lett a vége, de természetesen nem rajtuk múlt!

Na a Kika kimarad, mert apa csak most jött haza!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Hú tök jó, egyre többen leszünk! Cancan, a Felvonulási téren simán meg tudsz állni! Ott mindig van hely, és asszem nem is fizetős, de majd utánanézek. Nekem nagyon jó, ha ott találkozunk, ahol Györgyi írta! És tényleg már fél6-ig világos van!

Veronikusz! Neked is szól az ajánlat a kölcsönrugikkal kapcsolatban, 92-esek tündériek, adom, amíg Léna bele nem nő. Pizsinek tök jó! Jobbulást nektek! Ja, és én sem tudom, hogy mi az a proktológus...:oops:

Tejről én is azt tudom, hogy 1 napig lehet gyüjtögetni, és aztán kell lefagyasztani. 6 hónapig eláll. Én is azt tervezem, hogy majd a főzelékeit azzal csinálom.

Barbi
! Mi is mindent kimostunk, ami újonnan jött, aztán azóta is néha, meg ha agyonköpi. Ha valamit nem lehet mosni, akkor azt csak letörölgettem. De ha elkezd mászni, akkor már úgyis mindegy, végig fogja nyalni a parkettát, amit meg nem fogok tudni folyamatosan fertőtleníteni. És nem is akarok!

Néhány kérdés: szerintetek a bimbóvédőt meddig kell sterilizálni minden használat előtt? És a mellszívót?
Azt írtam, hogy majd megyünk síelni március közepén. Szerintetek egy ekkora babónál még van limit, hogy mennyit lehet levegőn?

Nálunk szombaton nagy nap lesz, elkezdjük a hozzátáplálást!!! Már tök kiváncsi vagyok! Gondolom az ahhoz használt kanalat nem kell sterilizálni, ugye?

Steffi! Lehet, hogy mi Tündével péntek délután is sétálunk! Az jó lenne nektek? Most úgy néz ki, hogy nekem jó, Tünde!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Merci, meg persze neked is ajánlom a rugikat, meg ha még kihagytam valakit, aki lány, és 92-es ruhát hord, annak is!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Hali!

Zsófi, a mellszívó fertőtlenítést előbb írtam, a bimbóvédőt gondolom, azért napi 1x?

Szerintem LÉna már egész nap levegőn lehet, legalább jól fog aludni :)

mtunde

Rákóczi Ági már nem dolgozik a Kútvölgyiben..... :cry: :cry: :cry:

Heni

Kép

Kép
cancan

Zsófi!
Aranyos vagy, Kata most tényleg 92-est hord, de mivel folyton papucs nélkül rohangál tökre elpiszkolódna. (pedig már kúppal és orrszívó-porszívóval is fenyegettem, ha nem veszi fel a papucsot. Teljesen ki vagyok a csajtól) Sokszor be kell raknom a járókába BÜNTIBE. :evil:

Merci!
Nem nekem kell a homeo bogyó, hanem Szofinak és mivel Urtica Urenst szedtem szoptatás alatt, így már tudom a 30-30 percel eőtte-utána. Mondjuk azt nem tudtam hogy ez a kálciumos injekcióra is vonatkozik. Ez már kicsit túlzás szerintem. ezt én már nem tudom követni. Ja! csajok Vitakolant kapnak reggel, C-vitamin cseppeket délben és este.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Heni!
Szar ügy nagyon. De kettőnk közt ez már lerágott csont. Igazából az fáj, hogy egyetért velem akkor miért nem mondja meg? Mitől fél?! Inkább felvállalja velem a konfliktust és azt és a bajt... Most nagyon igyekszik, muszáj is neki, mert olyat mondtam neki, hogy észbe kapott tőle! Legalábbis ajánlom neki!!!!!!!!!
Emlékszem, hogy mondtad, hogy gondjaitok vannak, csak soha nem részletezted. Nyilván meg van rá az okod...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
Persze, hiszen eddig te voltál a kisebb ellenállás. Nyilván a szüleitől jobban fél, mint tőled. De ahogy látom, ennek vége :)

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?