A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi, testüzenetek meghallgatása - OK, de ez sajna nálam már csokilizmus. Az nem lehet, hogy 29 éve a szervezetem mást sem kíván, mint édessséget.... :roll:

Méret : parázol te épp eleget más dolgok miatt - ebből is látszik, mindenkinek kell az a kis "napi betevő para" :lol: :lol: :lol:
leni

Neet - halfarok!!! :lol: ezt egyszer majd részletezd, légyszi!
Pl. hogy lehet benne közlekedni? :roll:

Éljenek a kis sellő-lányok! :P
leni

Fibi,
Már megint a sógornőd ? Hihetetlen nőszemély :evil: lehet, h direkt csinálja? :?
Párommal való megbeszélést már próbáltam, mindig az lett a vége, hogy ő sértődött meg, én meg megkaptam a házi sárkány szerepet :roll:

Ancsi,
Sajna nálam elég sokat jelent a tgyás és a gyed közötti különbség :( A családalapítás előtt még simán meglettünk volna gyedemmel is, de hála az új reformoknak, sokat kivesznek a zsebünkből. Remélem apának sikerül vmi másik állás találni májusig és nekem nem kell azon gondolkozni, h mikor menjek vissza dolgozni. Nagyon fájna a szívem, hiszen nem azért akartunk babát, h aztán bölcsibe kelljen adni :(

Zuzi,
Az a baj a szemétszállítással, hogy a cég direkt jó nagy intervallumot adott meg a szemét elszállítására (gondolom, azért, h elkerüljék a panaszáradatokat, h ha nem viszik el időben a szemetet) reggel 7 és este 7 között. Sajnos reggel muszáj kitenni, mert soha sem lehet tudni, h aznap mikor érnek ide. Abszolút eltérő időpontokba jönnek minden alkalommal. A 12 óra alatt meg simán van idejük a turkálóknak kupit csinálni :(

Mása,
Sajna nálunk nem vált be, h apára hagyom Adélt. Számtalanszor magukra hagytam, míg pl elmentem bevásárolni vagy dokihoz. Ilyenkor mindig (egy kicsit gonoszul) azt reméltem, h előadja magát Adél az apjának, h ő is tudja meg. De bezzeg nála mindig alszik Adél és egy hangot nem ad ki :roll: És persze imádom a lányomat és szeretek vele foglalkozni, el sem tudnám képzelni az életemet nélküle, de amikor az ember már hullafáradt és egy kis pihenésre vágyik, akkor jól jönne egy segítőkéz.

Kép Kép
curse

Leni,
én 30 éve csokit, de még inkább sütit kívánok. :) Azt olvastam valahol, h az édesszájúság meg a cukorhiány között van némi összefüggés. Lehet benne valami, mert nekem mértek már 2.0t is (éhgyomorra) és a terhességem alatt se kellett terhelni, oly alacsony volt, h terhelve se lett volna extra (???).
neet
neet

én sosem tudok pöccintésre mosolyogni. ezért sem készül rólam már évek óta fénykép...
én azon kevesek közé tartozom, akik igen nehezen élik meg,ha az a feladat, h földöntúli mosolyt varázsoljunk az arcunkra. Pedig harmadik, viszonylag könnyű terhességemben vagyok...
és mégsem megy. Az Istennek se... :?
talán ezért sem szeretnek annyira az emberek??? :roll:
na jó, ez költöi volt, választ nem várok, de tényleg.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Curse - és ha kicsit többet hagynád apával kettesben a lányt? Ha már ennyire jól elvannak kettecskén.... Így nem mondhatja párod, hogy nem bírja ki picit hosszabb időre is a felvigyázást...
persze, ha nincs ideje arra, hogy hármasban legyetek, akkor mitől lenne arra, hogy Adéllal kettesben legyen :roll:

Neet, a mostani éhgyomrim 4,75 lett... azé' ez nem indokolná :wink: esetedben azonban!!!! :shock:
leni

Testüzenet... Akkor én mást sem ennék, mint "duplasajtburgert", mert én meg azt kívánom minden nap (minden órában :oops: ). De úgy döntöttem, hogy nem lenne túl jó ilyen vacakokkal tömni már ezt a kisbabát, elég lesz, majd ha hepimél menüt akar... :)

Amúgy én nagy Csoki-matyi voltam, aztán a terhesség elején rá sem bírtam nézni!!?!?!?!?!?!? :shock: :shock: :shock: Most azért be-be csúszik pár kocka/szelet/tábla :oops:

nukada

Ildi,
Csak nehogy tüdőgyuszi legyen :( Kitartást és +++++++++++!!!!

Barbi,
És mi a helyzet a többi szabad nappal? :wink:

Neet,
Hogy állsz a szakdolival? Meddig kell elkészülnöd?

Kép Kép
curse

Fibi :) Néha nekem is figyelmeztetnem kell apát, hogy terhes vagyok és lehet hogy ezért (is) nem csak a vaslogika síkján mozgok :lol: és legyen toleránsabb, ne kezdjen egyből magyarázni, de a férfiak férfimódra gondolkodnak... De remélem ma már jobb, mindenesetre +++++++

Zuz :) Köszi, bulgatunk, és TI?? Szinkronalvás nagyon tetszik, remélem majd gyerkőceim is buzgón fogják csinálni, különben... :roll:

Mása :) Naplószám végül nem kellett, elég volt a korábbi lelet. A legpoénabb az volt, hogy amikor rákérdeztem a portán, hogy kell-e pocakosan vizitdíjat fizetni, a hölgy (szemmagasságban ült a pocimmal szemben) rámnézett és megkérdezte, hogy már terhes vagyok vagy csak "kiderítő" uh lesz-e? Mondtam neki, hogy már a 7. hónapban vagyok... :mrgreen: Cukorra mikor mész?

Indi :) Jaj de jó, hogy Dominó már jobban van! :D Te is gyógyuljál mielőbb!!! ++++

Leni :) Én per pill. abban reménykedem, hogy nem fogom a statisztikát erősíteni és a második gyerkőc kisebb lesz (az első 4080g-mal született) :wink: és a csokival én is úgy vagyok, mint Fibi, ha kell hát kell! annak biztos megvan az oka :wink: :lol:

Barbi :) Apa igazán jó meglepit talált ki Neked! :D és igazad van, egy jó fürdő csodákra képes! : 8) :D A szülésznős infót meg várom, ha egyszer ráérsz :wink:

Ildi :) Szegény Timi :( ez nagyon durván hangzik, bulást neki!! +++
denizsa

Zsanci - khhmmm, elgondoltam, milyen lehetett az előző két terhességed, ha a mostanit könnyűnek ítéled :shock: :shock: :shock: nekem ez a vérezgetés, meg kórházba menés, meg menni-vagy-maradni írországosdi már totál elég lett volna :oops: :oops:
Folyton azt éreztem: le a kalappal, mit kibírsz!

Fotómosoly: fényképezőre nekem sem megy - és lehet, hogy csak én képzeltem Mona Lizán földöntúlinak a mosolyomat, közben meg azért böktek meg, hogy szemetnyissak, mert azt hitték, rosszul vagyok :lol: :roll: who knows :lol:
leni

Leni,
hát nem tudom... nekem az elsö pocakosságom nagyon boldog volt, de ettöl függetlenül nem tudok akkor mosolyogni, amikor mások akarják. én azt eröltetettnek éreztem. amellett, hogy mondom, jol éreztem magam a relaxon is, és a várandosság alatt is. parancsszora nem megy minden :) vagy csak tulzottan hangulatember vagyok? :lol:
para: persze, mindenkinek megvan a magáé..... csak örültem, hogy valamire azt irhatom, hogy nekem ez nem gond (egyelöre) :D
fibi

Fúúú ne is beszéljük a csokikról :) Én imádok mindennemű édességet :) Bár érdekes, mert a váradósságom első két harmadában abszolút nem kívántam, aztán a végére.....két pofával nyomattam :lol:

Kép Kép
curse

Leni,
nem sellő, HAL. :) Megszállottan Balaton-mániás a lányom, előbb tudott halat imitálni (cuppogni a szájával), mint mamát mondani, de ezt túlzás nélkül értsd. :) A jele is halacska a böliben, és a holnapi farsangra egy kartonból halfarkat csináltam neki, felvarrtam egy színben passzoló póló hátuljára, és holnap meglátjuk. :lol:

Curse,
"apa is tudja meg.." :mrgreen: SOSE tudja meg!!!! És: 3 hósan még el sem tudod képzelni magad nélküle, de ez múlandó. :D 2 évesen már alig várod, h valaki átvegye egy kicsit... de tényleg csak kicsit, és akkor is végig róla mesélsz majd a kocsmában, és a barátaid csak elnézően mosolyognak... :mrgreen:
neet
neet

Barbi :) Pont most látom, hogy p.ü. jött Tőled, bocsi! :oops:

Nukada :) Duplasajtburger :lol:

Neet :) Hajrá farsang! :D
denizsa

Bocs, aki már unja - egy utolsó mondat Mona Lizáról:
Szerintem ha becsukod a szemed - és nem azért mosolyogsz, mert azt mondták, hogy az a feladat, hanem mert eszedbe jut, hogy ott az a kiskrapek a hasadban, és ennek következtében elönt a "jajj, de jóóóó" érzés, akkor gyün az a mosoly. Sőt: vigyor. Inkább az a nehéz, hogy ne a feladatra, hanem a bébire gondoljon az ember.

De már befogom, és véget vetek az ész osztásnak. Főleg, hogy nekem sincs :wink:

"para: persze, mindenkinek megvan a magáé..... csak örültem, hogy valamire azt irhatom, hogy nekem ez nem gond "
Ennek én is örültem!!! :P de tényleg!
leni

Szrek,
Merre vagy??? Hiányoznak a jó kis hszeid :) Ha hamarosan nem jelentkezel, be foglak előzni :wink:

És egy kicsit, h jobb kedvem legyen egy kis rossz májúság :) Nézte vki a legyen ön is milliomost a szombat esti láz sztárjaival?
Azért vmire ezek a műsorok is jók, pl. hogy megtud milyen okosak a magyarországi "sztárjaink".
Az egyik beugró kérdés az volt, hogy mi Bécs német megfelelője, a német szónak kellett a betűit sorrendbe állítani, tehát Wien. Négyen voltak akkor éppen versenyben, és közülök egy vki nem tudta helyes sorrendbe állítani. Én sem beszélni német, de azért még ennyit én is tudok, pláne, ha már jártam az M1-es autópályán :)
Na szerintetek ki volt az? Hát a Mónyika!!!! :lol: :lol: :lol: Most már értem miért olyan felemelő a műsora :lol:

Kép Kép
curse

Curse,
nem hiszem, hogy házisárkány lennél :roll: biztos mindketten kimerültek vagytok, de ha kicsit javul a helyzet, szerintem azért meg kell értenie, hogy szükséged van a segitségedre.

Deni,
Zsolo nagyon toleráns és türelmes ember :wink: szegénykém, nem is értem, hogy bir még engem elviselni :lol: meg tudtuk végül higgadtan is beszélni a dolgokat :)
fibi

Curse,
szeretném leadni ebben a félévben és nem csúsztatni tovább. (03.31) Viszont alig van meg valami belőle, ellenben mégis látok némi fényt pislákolni az alagút végén, csak baromira fúj odakint a szél, ha érted a költői képemet. :D A gyerek bármikor beteg lehet, én is, a gép is zombulhat, bármi összejöhet, de legyünk optimisták, és a kövi kb 6 hétben nem lesz vis major. :) Most épp egy kis borsodival mosom át a szürkeállományom, sok volt mára. :D

Én a csípőset és fűszereset kívántam és ettem terhességem alatt, ezért mindenki fiút jósolt, de Eszternek csak ma varrtam farkincát.
Ja, volt a minap ez a szó-izé. Hogy ki hogy nevezi a terhességét. Nos, nálam terheletlenebb sztem nem is létezik (2. hóban vettem észre, h terhes vagyok, semmi hányás, rosszkedv, 9. hóban még ottalvós HBbe mentünk, 10. hóban szültem és bármikor tudtam aludni, enni, busz után futni, stb. De nekem egyszerűbb terhesnek hívni, mint áldott állapotnak, esetleg még az úgy maradtam a szeretőmtől jöhetett volna számításba, de azt sokan félre értették volna. Pedig ha jobban belegondoltok, a SZERETŐ egy csodaszép szó, és mire kiderült a terhesség ténye, mér ki volt túzve a kézfogó napja, ruha le volt foglalva, stb. Na, azon egy kissé igazítani kellett, no de... :D
neet
neet

szoval: segitségÉRE, bocs :)
fibi

Curse,
én baromira nem csípem a Mónikát, se a műsorát, de nem lehet, hogy csak lányos zavarában nyomta félre a gombokat? Ha régebbi vizsgáim tesztjeire gondolok csak, annyiszor előfordul, h az ember jót akar, de rosszat xel, vagy nyom...

És én tudok nevetni, ha kell. :D És asszem sírni is. Most ez jó vagy rossz?
neet
neet

Leni,
Te tök jol csinálod, nemcsak a Mona Lisát, hanem pl szülés alatt is képes voltál a vonatra vagy hullámokra (bocs ha rosszul emlékszem) koncentrálni/vizualizálni a kontrakciok alatt. és tényleg szép szülésed volt. nekem pl az sem ment, én csak kiabálni birtam, nem tudtam kiiktatni a külvilágot és a fájdalmat :?
fibi

A lányom hasrafordultan kinyomott popival alszik. :lol:

Curse! hát akkor egy kis +++++++++. Valaki már írta, de tényleg vhogy totál káoszosnak tűnik az első időszak aztán tisztul, meg jobban szervezhető. :D

Deni! :D

Nekem a Mona Lisa mint festmény nem jön be.
gödibarbi

Leni,
miután végigrelaxáltuk a múlt hetet, ami után én elbőgtem magam, ahelyett, h kurvajól éreztem volna magam, na, ezután jött a monalisa mosolya, és (milyen érdekes) nem csak én vettem észre,h nem tudok mosolyogni, pedig Isten lássa/látja lelkemet PRÓBÁLTAM, de olyan SZARUL ment,h én lettem az utsó,akit oldalba böktek, de csak azért, mert a dokinak már mennie kellett műtétre.
Hát igen, voltak most gebaszok, de a vérzés is valszeg azért volt, csak úgy tudatalattiból irányitva,h Levi ne menjen el, mert bár vágytam rá,h bebizonyitsam magamnak (is), h elboldogulok a saját gyerekeimmel, de azért tudtam én azt, h erre teljességgel alkalmatlan vagyok. Jött vérzéske, és szépen megoldott helyettem mindent. Érdekes, azóta nincs vérzés.

első terhességemmel még 7 hónaposan is futottam az egomi busz után, h ne késsek le a nyelvészet szigorlatomról, tehát, tényleg nem volt okom panaszra...
Igivel, szülés előtt egy nappal is még én fuvaroztam a nagyot oviba, és emelgettem a 16 kilóját be a kocsiba, mert őnagysága nem volt hajlandó beülni a székébe...
szülés napján is én vittem volna oviba, de akkor már mondtam a páromnak, h ma szülök, akármi is lesz, és ne legyen már akkora dög,h elmegy dolgozni...
én meg, miután elvitte oviba a srácot, azon izgultam ,h ma midenképp meg kell szülnöm a gyermeket, mert Levi már bejelentette, h szülünk, és milyen ciki lenne, ha mégse...

:?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet,
Haláli a stílusod, annyira bírom :lol: És naná, h meglesz az a szakdoli időre, hajrá optimizmus :lol: Egyetértek a szerető tényleg szép szó, ezért sem szeretem pl. a szeretkezés egyéb szinonimáit 8)

Fibi,
Értem én :)

Kép Kép
curse

"nem tudtam kiiktatni a külvilágot és a fájdalmat "
Andi, MAJD MOST!!!

No, további jó trécselést, én elmenni ágyikóba. 8)
És sorry a ma esti szófosásért :oops: csak hát apjának ma este még nem sikerült hazjönni a munkahelyről, kisded alszik - így anya szórakozik :lol:

Minden betegnek kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!
leni

Mazs, UGY LEGYEN :D adhatsz nekem szaktanácsadást :lol:
fibi

Sziasztok!

Az gyermek ilyenkor szokott csak annyira mélyen elaludni, hogy el tudok surranni alóla. :D

Votiv: nagyon-nagyon-nagyon szép vagy és tényleg nem a smink, a haj teszi, hanem a gének. :wink: Isti iszonyúan hasonlít rád és csak jó fej lehet, hogy szereti a spenótot. Én is imádom. :)
A Tünde nevet én is csak azért fogadtam el, mert tünde, vagyis tündér. :wink:

Ma volt nálam a barátnőm, aki nem szakmáját tekintve, de mellesleg kutyakiképző is és tanácsot kértem tőle gyereknevelés terén. A férjem ezen nagyokat hahotázott, de én teljesen komolyan gondoltam a dolgot. Na mindegy, de holnap elkezdem a gyerek visszaszoktatását a kiságyába programot. Persze csak az én viráglelkem szerinti tempóban. A barátnőm szerint túl gyorsan reagálok a gyerekem sírására, vagyis az szerinte még csak nyüffögés, de én már rögtön felkapom. Hát való igaz, utálom, ha sír a kiscsaj. Ha már megszületett erre az árnyékvilágra az én önző vágyam miatt, hogy gyereket szeretnék, legalább igyekszem minél kevesebb rosszérzést hagyni neki, amíg csak rajtam múlik... :wink:

Csoki, édesség: sajna én is szörnyen édesszájú vagyok. Meg is látszik rajtam. :oops: Egyébként mikor lesz az a rész, mikor a szoptatás alatt fogyok? Mióta hazajöttem a kórházból, az első mínusz 10 kiló óta egy dekát sem fogytam. Pedig még egy tizest kéne leadnom.

Asszem mennem kell etetni...

Kép
Kép
tinu

Moni,
én a szülés utáni napokban tobzódtam a szénhidrátokban (Soosoo sorstárstól kaptam marcipánt, Ancsi hozott eszméletlen finom dobostortát, páromtól előre rendeltem pizzát :lol: ) ANNYIRA jóóóóóóó volt :lol: Nálad is magas volt a cukor, vagy más miatt volt a diéta?

Tinu,
"a szoptatástól olvadnak a kilók" elmélet nálam mítosz maradt :? Dócinál ott követtem el a hibát, hogy tartottam magam a "szoptatás alatt mindent lehet enni"-elvhez, és jól felszedtem 8-at a szülés alatt ledobott 13 kilóból. Amit aztán szép lassan le kellett adnom, de ehhez elég volt annyi, hogy kiiktattam a napi 1,5l mézes teát, és a csokibevitelt napi 1-2 kis kockára redukáltam :) Marcinál ugye a cukordiéta miatt eleve nem híztam annyit, és szülés után néhány szénhidrátnap kivételével, ami a lelkemnek kellett, odafigyeltem, hogy normálisan, kiegyensúlyozottan egyek (ebbe is bőven belefért az édesség, csak mértékkel), és így most újra a Dóci előtti versenysúlyomon vagyok, ami 58kg :lol: Nem mondom, hogy lehetne még ebből is faragni, de őszintén szólva annyira imádok enni, hogy nem éri meg :D
Sírni hagyás: mint profi szőrösszívű, sírni hagyó hadd figyelmeztesselek, hogy nagyon figyelj oda rá, hogy csak és pontosan annyit hagyd sírni, amennyit a te lelked kibír! Ha bent mélyen úgy érzed, hogy nem tudod elviselni, akkor ne hagyd még nyüszögni se, mert szerintem rosszabb, ha konstans lelkiismeretfurdalásban élsz, mint az, ha Tünde csak a kezedben marad meg :)

Leni,
én is így voltam: nagyon könnyű szülés után Marcinál mindig figyelmeztettem magam, hogy készüljek arra, hogy nem megy ilyen gyorsan, szépen stb. :D Aztán gyorsabban és szebben ment :lol: Drukk, hogy nálad is így legyen!!!

Zsan,
de akkor mentek Irországba, csak később? :)

Mona Lisa és relax: én kétszer voltam kiváncsiságból, jól is esett meg érdekelt is, hogy a hipnoterápiát hogyan alkalmazza Bálint Sándor a várandósságra. Az is nagyon érdekes és jó volt, hogy az egyéni terápia helyetti csoportmunka számomra mennyivel mélyebbé tette a módosult tudatállapot-élményt. A mosoly-gyakorlat viszont nekem is furcsa volt kicsit, mert nem tudtam közben elszakadni attól a kettősségtől, hogy nem csak belülről jön a mosoly, hanem kívülről is, utasításra :wink:

v
kisün

Kisün!
a Műegyetem ovija belóg hozzátok??? apám, bazi nagy kertetek van :), frankó nektek!(ez az az ovi, ami a Dión kezdődik?) ha arra járok megkukkolom hogy van ez. és zavaró a ded óvó?

Curse!
korábban írtad a fáradtság dolgot. én így, visszagondolva, azt látom, hogy a férjednek is szoknia kell az új szitut, hogy már nem azt csinál, amit akar, és hiába fáradt, kötelezettségek vannak. ha egy elcsigázott napján még pörölsz is vele, lehet, hogy rosszabb lesz a helyzet, mint volt. nagyon be tudnak sértődni és fordulni, nem beszélve a megfutamodásról. lehet, hogyha vársz, minden megoldódik magától. (ha más nem, elmúlnak a feladatok :) )

a Legyen ön is milliomosban én azt feltételeztem, hogy csak elnyomták a gombot a "sztárok", mint az a sok sültbarom a közönség soraiból, akik a "na melyik helyes, A, vagy B?" kérdésre C és D válaszokat nyomnak. lehet, hogy tényleg nem tudták a választ? (mellesleg nem műveltségi vetélkedő volt, legalábbis nem kellett hozzá túl nagy műveltség, nagy részét a kérdéseknek még én is tudtam)

Nukada!
bocs, én ránéztem a "korodra" és aszittem, hogy addigra már szülsz. na,ha egyben leszel, felveszel valami slafrokot és mégy esküvőre. ne is törődj vele! :)

Leni!
úgy hallottam, hogy második esetben nagyobbra nőhet a pocak, mert már könnyebben tágul.

Ildi!
+++++++++

Neet!
ha a googlben próbálkozol a tajoddal, akkor szerintem 99%, hogy végeztek rajtad agyátültetést. (jobb esetben a magyarorszag.hu -n, ügyfélkapun keresztül lehet megnézni)

CSOKI:
terhesség alatt nagyon nem kívántam, így nem is ettem. jeleztem is dokimnak, hogy ez a gondom :), amire azt mondta, hogy ne aggódjak, a kórházba vigyek csokit, mert szülés után azonnal kívánni fogom. :) ha nem is azonnal, de később visszajött a csokivágyam, amit azóta se csillapítok :)
ancsipancsi

Vera!
és Neet is vitt neked valami Ch bombát, pizzát, vagy palacsintát? már nem tom :). éljenek a szolidáris nők! ;-)
ancsipancsi

Jó ( :?: :?: :?: ) reggelt, legalább is jobbat nektek, mint nekem...

Egyszer volt, hol nem volt, ma reggel egy naaagy, gonosz AFP vizsgálat. Emiatt a vizsgálat miatt sokat kellett szervezkedni, főleg a Zapa melóhelyén, hogy az aprócska, édesen alvó Dedre vigyázzon valaki, míg szerető Anyája szurkálás átali vérvesztésben részesül.. Fel is kelt a Zanyája, reggel 5.30-kor, hogy elkészüljön, odaérjen az ESZTÉKÁ-ba és bár tudta, hogy soookat köll várnia, de előbb is végez, így előbb is ér haza a Dedhez, a Zapája meg melózni.
Az Esztékában elővette a Túlélés Miatt Elhozott Olvasnivalót és békésen álldogált másfél órát, hogy felengedjék a többi véráldozatossal együtt a Labor Szentséges Szintjére. Már a lépcsőn sétáltában hallotta, hogy az Áefpé papír kuncog a táskájában, de nem vett róla tudomást. Beáll a sorba, szépszerényen, majd mikor sorrakerült a laborpultnál, majd' halálra ijedt. Igen, ott volt Ő. A Félelmetes. A Kérlelhetetlen. Telefonnal a fülén, zordon, visszautasító elszántsággal a képén, maga a Rettenetes Bürokrácia!!! Aki először rondán összeveszett a telefonzsinór túlvégén reszketve lapító családtagjával, majd nekiesett az előtte ácsingózó Zanyájának és kioktatta, hogy az orvosa egy Kretén, mert igenis KELL AFP mellé beutaló, ÉS nincs naplószám, ÉS mi a fészkesfrancér' jövök ide, ha a szentimre kórház utalt be???!! "Mennyen és szerezze be az iratokat, ha azt akarja hogy a vérét ontsuk!!!" fröcsögte, majd hozzátette: " Örüljön neki legalább nem kell dolgoznia menni, van ideje, nem?!!!!"

Na ekkor szakadt el végképp a cérnám......
További szép napot mindenkinek, egyenlőre igyekszem higgadni, aztán megyek a kiskönyvemért....
jelen (és akkori) idegállapotom: Kép Kép Kép

csók

Macsek
macskanyu

Macs!
ez nagyon durva, újságba illő!
ancsipancsi

Jó reg!

Itten egy tökéletesen egészséges bivalyerős gyerek kicsit megviselt, de javuló tendenciát mutató anyája jelentkezik. Remélem, másnál is ilyen hamar elmúlik ez a ragya betegség - bár a vele járó fájdalmat nem kívánom.

Neet :) Éljen a farsangi buli! Azért egy képet majd nyomjál a halacskádról :)

Ügyfélkapu: bemész az okmányirodába, kitöltesz egy nyomtatványt, rá 1-2 órára kapőod e-mailben a jelszót, amit az ÜK oldalra belépve megváltoztatsz - nem lehet benne egyetlen betű sem azonos a felhasználói névvel! - majd az oep oldalon megnézed a taj-szám alapján a rád költött pízmennyiséget. Az egész nem tart semeddig tulajdonképpen.

Ildi :) szerencswére nem voltunk rotásak sem tavaly, sem most - tavaly is egy ilyen hasmenős volt, de az hosszabb lefolyású. ÉS persze, hogy jól tetted, hgoy kihívtad az orvost, egy iylen magas lázzal nem lehet a gyereket odahurcolni a rendelőbe!

Én tudom, hgoy pocakosan/kisgyerekkel minden sokkal nehezebb, de azért az itten szép számmal összegyűlt melankolikus kollégáknak ajánlanék egy-két napnyi szociális munkát valódi rászorultak között, mindjárt más színben látnátok a saját életetekben felgyűlt nehézségeket.
Az élet szép és gyönyörű gyerekeitek vannak, van hozzá egy szerető házastárs és lakás, amiben lakhattok és eldönthetitek, hogy esztek-e csokit, vagy inkább vigyáztok a vonalaitokra. Többnyire autóval közlekdtek, hát mitől ez az irgalmatlan panaszáradat????? Most komolyan, tessék már egy kicsit jobban értékelni a saját életeteket!!!!

Szép napot kívánok midnenkinek!

indianyo

Macs :) kalapács ezeknek fúúúúj milyen bunkók :evil:

indianyo

Ancsi,
igazából nem az volt a bajom, hogy az orvosom esetleg hibázott és nem a megfelelő papírokat/instrukcióat adta, hanem a stílus.....de már sokat higgadtam

Indike,
nem panaszkodni akartam, hanem színtisztán dühös vagyok/voltam, de fenntartom a jogot, hogy a feldühítenek, akkor néha dühös is legyek. Ha elfolytom, még ámokfutó is lehet belőlem :mrgreen:

Nu, tényleg lépek, mert vár a védőnéni :) PÍSZ
macskanyu

Macs,
ez brutális........ de MIÉRT volt a lecseszés? a hiányzo naploszám miatt????
és szerintem is: ha dühös vagy, ne fojtsd el, add ki magadbol, hátha könnyebb lesz utána.
fibi

Halihó Mindenki!
Köszönjük akik aggódtak értünk - megkerültünk, pontosabban itthon vagyunk péntek óta.
Votl szerencsénk egy hetet "üdülni" Heim Pál intézményben, mert ÉN voltam olyan hülye, hogy bedőltem a fehér köpenyes varázslatnak :?
Kamillának vesemedencegyulladása volt sajnos, és beijesztettek egy kezdődő tüdőgyulladással is - emiatt feküdtünk be, mert ezt nem tudtam, hogy hogy kezelik. Majd kiderült, hogy ez két nap alatt felszívódótt és elmúlt :roll:
Mire elkezdtem pedzegetni, hogy momentán lehetnénk bejárósak is a szurikra, addigra perszehogy elkaptuk a hányós kórságot a többi gyerektől :x CSóri Manócska hányt egy napig, kapta az infúziót de szerencsére másnapra már okés volt.
Én péntek hajnalban hánytam, Apjuk meg itthon szombaton - szóval kapott mindenki belőle!
Kamilla az első napot leszámítva egész jól viselte a hercehurcát, az utsó napon már nem is sírt amikor viszgálták és kivették a kanült a kezéből! Én kikészültem érzelmileg - a sok beteg síró vékonyka gyerek...az aggódó anyukák vagy éppenséggel a leszaromagyerekem anyukák...
Péntekre már eldöntöttem, hogy akárhogy is van hazajövünk, igy kénytelen voltam csalni a folyadékbevitellel, mert Kamilla soha az életbe nem ivott emg egy nap 1300 ml-t és itt meg az elvárás volt.
Itthon Anyukám pesztrált minket hétvégén mire mindenki helyrejött, és most már jól vagyunk!! Csak még 5 hétig! kell antibigyót szednünk :?
A vesecucc meg onnan jött, hogy a kakijából bevándorolt a baci a húgycsőbe, szóval most a kaksinál alvázmosást tartunk, mert azt mondták, hogy a parfümözött törlőkendők még csak tovább rontják a helyzetet, szal inkább mossuk és ezzel szívok itthon, mint mégegyszer szegénykémet (meg magamat) kitenni ilyennek!

Na el visszaolvasni 1282 oldalról

Rylie és mostmár vidám Kamilla
rylie

MACS :) természetesen nem neked szólt a dörgedelem!!! Mérgelődni szabad, sőt kell :)

Arra szeretnék rávilágítani, hogy meg kell tanulnunk örülni a meglévőnek és nem azon panaszkodni állandóan, ami nincs.

Rylie :) Jaj de jó, hogy újra itt! Gyors felépülést és mindenmről megfeledkezést kívánok!!!

indianyo

Arra szeretnék rávilágítani, hogy meg kell tanulnunk örülni a meglévőnek és nem azon panaszkodni állandóan, ami nincs.

ÁMEN!

Indim, szavaid platinába, most rohanok, az élet szép, tenéked magyarázzam? :)
neet
neet

Indi,
abban igazad van, hogy meg kell tanulnunk örülni a meglévönek, és nem azon panaszkodni, ami nincs. Viszont szerintem mindenki a maga életéhez és kihivásaihoz mérten rendelkezik bizonyos problémákkal, és azt joga van sulyosnak itélni vagy sem. Mint pl Leni a csokievést, vagy Curse a fáradtságot, stb. Ezen kivül nem irjuk le tul részletesen a problémát, tehát nehéz kivülálloként megitélni más helyzetének a sulyosságát (mint ahogy én sem irtam le, miröl eszmecseréltünk a párommal fél éjszaka), viszont nagyon jol esik, amikor vigasztal/biztat/megnyugtat valaki. Az meg tök jo, hogy ezen a forumon panaszkodhatunk (IS), és hogy ilyen sokfélék vagyunk. Aki meg tud, az segit a másiknak. Szerintem.

Rylie,
remélem, most már minden rendben lesz!!+++++++
fibi

Rájli,
üdv next és remélem hamar elfelejtitek mindketten a kórházat...
a maradékhoz is sok ++++ :)

Fibi,
igen, azért cseszerintettek le, mert nem volt külön beutalóm és nem volt naplószám az afp-s papíron.... csak az az eeerdekes, hogy direkte rákérdeztem, a dokimat is, meg ma is(persze utólag :evil: ) és nem kell külön beutaló afp-hez!!! naplószám nem volt,valóban, d.u., ha Fülest rá tudom bízni vkire, akkor megyek a házidokimhoz és kérek tőle..beutalót is DAFKE, csak hogy Mrs. Bürokrata orcájába tehessem.... persze, boszantott, hogy potyára szerveztem mindenki napját át és feleslegesen álldogáltam éhesen, másfél órát, de ha normális hangnemben, segítően szólítanak meg, két sóhajjal túlteszem magam a dolgon..

Indike,
akkor neked ajánva egy kedves sztori máról: :D ha már elbattyogtunk a védőnőhöz, hazafelé jövet bementem a francia boltba, almaborocskáért. Belépek a zsebkendőször virágcserépnyi helységbe, ahol is egy kedves, szemüveges fiatalember áll, aggodalmas mosolyal orcáján. Köszönök, mondom miért jöttem. Erre ő előhalászik a farzsebéből egy gyűröttkés papírt és ráncos homlokkal rebegé: " Marie jön...ő beszél..én nem ért.." a papírra sandítva láttam, hogy kihagyta a "mindjárt" szót, rögvest a "jön" után :mrgreen: megértem :mrgreen: Próbaképp elismételtem franciául is az óhajom. Hát EKKORA megkönnyebbült vigyort már rég nem láttam ember arcán, rögvest kaptam is almaborocskát, meg a farm történetét is, ahol házilag készíti ezt a finom nedűt, aztán megjött Marie is, aki tényleg beszél ( magyarul :mrgreen: ), bájos francia akcentussal. Fülesnek nagyon tetszett a francia nyelv és jókat nevetett, miközben megpróbálta utánozni, hogy "petite" ( "pöti" =kicsi) nagy nyálas "P" lett belőle, de a lényeg, itt hűl a szerzemény a frigóban :)
macskanyu

Indi: én is szépnek látom az életem így gyerekestül, de azért még nem jelenti azt, hogy problémátlan. :wink:

Macs: :twisted: Ezért utálom az egészségügyet...

Kép
Kép
tinu

Macs,
elhiszem, hogy bosszant a dolog :( meg Mrs Bürökrata stilusa undorito lehetett :roll: Én dokim mondta anno, hogy külön menjek beutaloért a védönöhöz vagy a háziorvoshoz AFP és minden vérvétel miatt.

HELP!!
Most akkor a vércukros vizsgálathoz is kell naploszám? :?: mert beutalom van a háziorvostol, de naploszám az nincs....
fibi

Vagyis bocs, rá van irva a beutalora, hogy "Forg. naplo: 00131....". akkor az AZ?
fibi

szerintetek jelent valamit, hogy kék babakönyvet kaptunk? :mrgreen: Füles anno rózsaszínt kapott... :mrgreen:

Fibi,
nekem panaszkodhatsz bátran, majd vígasztallak, ha tudlak :) Egyébként sztem Indike, ( a költő ), azt akarta mondani, hogy ha elénk hoz az élet egy problémát, ill, valamit, amit az embör lánya problémának érez, akkor nem erre kell koncentrálni és szomorkodni, hanem arra, hogy a meglévő (vélt, vagy valós) problémán kívül viszont mennyi szépség és tartalom van az életünkben, körülöttünk és ha erre koncentrálunk, erőt meríthetünk belőle, hogy túllépjünk/megküzdjünk a bennünket lehangoló dolgokkal.
Uff. eldugultam :)
macskanyu

Macs,
természetesen ezzel mélyen egyetértek :) ezzel is kezdtem a hsz-em :wink: és igen, ha emellett még az embör lánya optimistán is áll hozzá a problémához, akkor meg még könnyebb megoldani. És az élet szép dolgai mellett milyen jo tud lenni, ha megoldodik végül a "dilemma" is.
fibi

Mindenkinek igaza van :)

Rohadt jó dolgomban nem találtam más nyavajogni valót, csak hogy túl sok csokit eszek. Ez azért elég vérlázító. Meg röhejes is.

Ejj, de szar is nekem :oops: :oops: :oops: :lol:

Szóval bocsánat mindekitől, akinek tényleg sokkal rosszabb kártyákat osztott az Élet. 8)
leni

Ancsi,
Igazad van, valóban nem műveltségi vetélkedő volt :). Bevallom olyan dolgokat én sem tudtam pl. hogy Mónyikának milyen vállalkozása van, vagy Hajas Laci milyen hajkiállításon volt stb. :oops: :lol:
És abban is igazad van, hogy apának szokni kell az új helyzetet. Úgyhogy már nem is idegesítettem magamat azon, h tegnap rögtön munka után bowling edzésre ment. Aztán vmikor 10-kor hazajött, vacsorázott, oszt beült a gép elé. Próbáltam éjfél körül firtatni, h volt-e ma Adél a kezében és erre annyi volt a reakció, hogy jaj, most nem dől össze a világ, ha egy nap kimarad :shock:

Fibi,
Egyetértek veled néha jobb kiírni, mint magamba mérgelődni :)

Indi,
Örülök, h már jobban vagy :) És abban is van igazság, h örüljünk annak, ami van, de ahogy Fibi is írta, néha jobb kiírni magadból és az is jól esik, ha vigasztalják az embert, plána akkor, ha otthon már ezt sem teszik meg.

Macs,
Ez de brutál, totál ki vagyok akadva ezen a nőcin :shock: Hogy lehet vki ekkora sútykó egy kismamával. Ráadásul ezzel a van ideje szöveggel.

Rylie,
Olyan rosszul hangzik ez a kórházi mizéria :( Szerencsére már jobban vagytok és ez a lényeg :)

Tinu,
A sírással kapcsolatban én is úgy vagyok vele, mint te. Annyira rosszul esik, ha sír. Én is rögtön kézbe veszem, bár nem tudom ez is mennyire szerencsés dolog hosszú távon :?
Az alvással kapcsolatosan, én már írtam, h nekem is Adél nagyon sokáig csak a hasamon volt hajlandó aludni, aztán szépen lassan áttudtam mellénk szoktatni az ágyra és jelentem, h most már két hete a saját ágyában alszik. A saját ágy szoktatás tulajdonképpen csak annyi volt, h egyik este elhatároztam kipróbálom. Bealudt a kezembe, átvittem a kiságyába és szó nélkül tovább aludt. Azóta sincs semmi cirkusz a saját ágya miatt :)

Kép Kép
curse

Mindenki jól beszélt :)

CSak két pici adalékot ahhoz, hogy problémás életünkben is milyen szépségek vannak:

Pici fiam, akiből folyik a kaki és elég gyengécske, de azért nem adja meg magát, áll a fiókos szekrény előtt és rázza a fiókot, mert így a tetején lévő éjjeli lámpa fénye táncol a plafonon - és ettől sikongatva nevet. Icipici dolog, de milyen nagy öröm!

A másik: vasárnap az Alma-koncerten ott csápolt egy csoport értelmi/fizikai sérült. Na az ő éltük tényleg nehéz és borzasztó sok akadállyal kell megküzdeniük, de azt a határtaslan örömöt az arcukon, ahogyan együtt énekeltek-táncoltak a többiekkel... tanítani kéne.

indianyo

A gyerekektől és testi/értelmi fogyatékosoktól gyakrolatilag a legtöbb felnőtt tanulhatna, róluk példát vehetne. Ez van. :roll:
leni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?