A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu! Én értem hogy miért kérdezted a kutyaképzős barátnédat. :lol: (az előző héten fordítva is alkalmaztam egy gyerekpszichós könyv megihletett a kutyával kapcsolatban :mrgreen: )
Én is valszínű, hogy korán kapkodtam/kapkodom fel a gyereket, de nem érdekel ki mit gondol vagy mit olvastam. Én azt látom, hogy boldog gyerkőcöm van, s szerintem ez is közrejátszik. (persze tudom, hogy van egy adag DNS is). S ahogy Kisün írta, ha TE úgy érzed, akkor úgy a jó!!! :lol: :lol: :lol:

Curse! Még az jutott eszembe a férjeddel kapcs., hogy sokan csodálták a férjemet, mert itthon mertem hagyni vele a gyereket már pár hósan. Állítólag ez nem mindenkinek egyértelmű, szóval akkor a te férjed is :wink: .
A másik hogy hajrá női praktika, s csináld úgy hogy ő úgy csináljon ahogy neked jó. :mrgreen: Ezt a szép mondatot kereteztessük be és elemezze minden kisiskolás gyermek

Macs! Ezt a bunkót! :evil:
Kék könyv :lol:

Rylie! De jó hogy már vége! :lol: :lol: :lol:

Deni! Gondolom szereted és megbízol a dokidban, de még bármi megtörténhet!!! Ugye erre millió1 példa van/volt. :wink:

Votív! Fúrás-faragás? :shock: A napokban tiltottunk le a nagybevásárlásról, akkor most inkább átépíted a házat? Nem erre gondoltunk. :mrgreen:

Neet! Oda az inkognitód. :mrgreen:
A nővéreméknél is volt egy ilyen korszak. Aztán elmúlt.

Füli :D

Indi! téma és véleményed :lol: :lol: :lol:
Én csak annyival egészíteném ki, hogy tudatosan élni és a "ma"-ban. Nem mondom, hogy nekem megy, de törekszem.

Lencsi de ééééééééédes! :lol: Megérett a kistesóra. :lol: :wink: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Ancsi, te közismerten paranoiás vagy a netes inkognítóiddal, de már tudjuk, hogy nem alaptalanul, mert volt rossz tapasztalatod...
én még lehetek naiv :wink:

mai "kovácsoltvas" karnisok egész felfüggesztő rendszere egy nagy kaka. két pöcs kis csavar tartja a rudat+függönyt két oldalt, ráadásul 6-osak... legalább 8-as kéne, vagy még dundibb, főleg ha erős rángatásnak vannak kitéve :twisted:
Isti szobájában meg egy fa karnis adta meg magát, 3 helyen tört el, ez már bizonyíthatóan az igénybevétel miatt :twisted: (bár, a 3-ból 1x csak a takarítónő járt a közelben!!) kétszer még megragasztgattam, harmadszorra már nem lehetett, úgyhogy új karnis lett a vége, de már látom hogy ez se fogja sokáig bírni, a mogyorónyi agyammal teleszkóposat vettem, és az középen nagyon sebezhető :?
votiv

Votiv, végülis "ünnepekre" meglehet - mármint a Húsvéti ünnepekre :lol:

Azt hiszem dokitok inkább az erős idegzetű hölgyeknek ajánlható - mienk meg a para- anyukank - igaz, Fibi? :oops: :wink:
leni

Tinu, én elhittem Ranschburg Jenőnek, hogy 1 év alatti gyereket NEM lehet elkényeztetni, és ha megölelni, ringatni, hordozni vágyott a szívem, akkor azt tettem. Fizikailag fárasztó egy magadra kötött gyerekkel mézeskalácsot sütni, vagy vasalni, de a lelkem így volt boldog. És most meg már jó ideje elmondom az esti dalocskákat/versikéket, és alszik reggelig. Ezt ugyan abszolút nem tartom a saját érdememnek, de ha a mai napig ébredne éjszaka - mint ahogy 1 éves koráig 1-2x ébredt cicizni - akkor sem bántam volna meg a kezdeti rengeteg babusgatást. Mert nem csak ő, hanem én is igényeltem. :lol:

De van olyan ismerősöm is, aki meg attól lenne lelkibeteg, amit én végigcsináltam. Ő fel sem ébredt, mikor a gyereke a szomszéd szobában sírt éjjel. Egyelőre az ő gyereke is normálisnak tűnik...
Majd az idő ítélkezik 8) :wink:

Azokkal értek egyet, akik szerint tedd azt, amit a szíved súg!!!!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Ancsi :) igen!!! talizzunk! például jövő héten, ha mindenki meggyógyul, meglátogathatnánk Zuzit és a világszép két szőke csemetéjét együtt.
Én sem vagyok cumiellenes, bár nem biztos, hgoy egy ügyesen szopizó babának is adtam volna, de ezt már nem tudom meg soha :wink:

Móni :) ez a sörös álom nagyon jó :lol: :lol:

Leni :) igenigenigen - megölelni, ha sír, mindig. Nekünk is bejött. És annál szebbet, mint amikor reggel arra ébredek, hogy egy kis szuszogó csomag ölelget és magyaráz a fülembe áááááááááá de jó :)

Barbi :) " van benne egy adag DNS is " - ez is jó :)

indianyo

Leni,
:lol: 8) :lol:
fibi

és Leni,
én ugy sem bántam meg a rengeteg babusgatást meg dajkálást, hogy B 2 éves koráig ébredt éjszaka 3-5-ször. Nemrég olvastam egy cikket, hogy egy anyukának az elsö gyermeke sokat siro, ölbebaba volt, és most teljesen kiegyensulyozott. A második meg olyan, hogy bárhol elvan, ahova leteszik. És anyuka tök bölcsen azt irta, hogy emiatt nekik tudatosan kell figyelniük arra, hogy ketteskének is megadják azt a figyelmet, testközelséget, mint a bátyjának. És ezzel párhuzamosan egy adalék: Zsolo tesojának középsö fiuk cukorbeteg lett 6 (!!) évesen. Ö tipikusan egy nyugodt, beletörödö gyerek volt kicsinek. Ugy látszik, most ö is "megköveteli" a törödést (azt olvastam, hogy a cukorbetegség a szeretethiányrol jelez az anya felé, 7 éves kor elött...) Szoval nehéz dolgok ezek...
fibi

Zuzi,
UM-nál szültem, sehányadik hétben nem tartok, nem vagyok még pocakos. :) Azért vallottam be előző orvosomat, mert szerettem volna korrekten elintézni a dolgot, BS rá is kérdezett, hogy ki volt, volt-e vele gondom stb. Jó lett volna a magánrendelésén személyesen beszélni vele, de kartonszám hiányában nem kaptam időpontot, csak mobilszámot. No ekkor már sejtettem, hogy ez a helyzet nem kedvez nekem. :) De semmi baj, nem ez a legfontosabb kérdés, kicsit komikus is, hogy még nincs is pocaklakóm, de ezzel foglalkozom. Csakhát ez a korrektség az én gyengém. :)
Hangosan kacarászó Panna édes. :)
Hihetetlen, hogy már mennyire elfelejtettem, miket csinált Peti pár hónapos korában. Olyan nehéz a szaladást gyakorló fiamról elképzelni, hogy csak "fekszik, mint egy zsák krumpli", hogy apukája szavaival éljek. :)

Fibi,
Értelemszerűen így maradok UM-nál, akivel nem volt gondom, csak úgy éreztem az én elképzeléseim picit mások, de alkalmasint majd határozottabb leszek ezek érvényesítésében. Úgysem az orvos a főszereplő. :) Szóval nem vagyok ám összetörve, de köszönöm az együttérzést, Deni neked is. :)

Jucus,
Porszívóra elalvás mint „defekt” tetszik. Köszi a megnyugtatást, sejtettem én hogy gyermekem porszívóutálata vagy alvás utáni nyűgössége nem defekt. :)

Monisa,
Nem kell ám nagy vasúti sorompóra gondolni. Petinek minden nyíló garázskapu, kis sorompós kapubeálló érdekes, különösen, ha van egy narancssárga, nyitáskor villogó, sípoló lámpa is a tetején. Nézzetek csak szét, hátha ilyenek a ti környéketeken is vannak. :) Mónika-Moncsicsi ismerős. :) Hasonló korosztály is lehetünk, ha már a keresztnevünk azonos? :)
Sörös álom. :)

Indi,
De jó, hogy Dominó ilyen gyorsan meggyógyult. Drukkolok, hogy te is hamar túl legyél rajta.

Votiv, értem én, persze mindenképpen kell a személyes megtekintés az ágyvásárláshoz. (A mi Minimanóban vett ágyunk egyébként megfelelt a kritériumaidnak, és nem volt anno a honlapon.) Rémlik, hogy az RS bútorházban is láttam annak idején babaágyat, csak nem ágyrácsa volt, hanem farostlemez volt a matrac alatt.

Ildi,
Timinek jobbulást, neked meg kitartást és fel a fejjel. :) Az meg vidítson fel, hogy a bölcsiben könnyen elaludt Timi. Olyan hihetetlen, hogy ezek a Manócskák mennyire másként tudnak működni egy új környezetben.

Ruz,
Bendi nagyon belevaló kissrác a „gitározós” kép alapján. :)

Deni,
Köszi. :) Drukkolok, hogy Bence-Andris megtalálja a legjobb helyét. :)

Neet,
Jófej a lányod. :) nekem volt olyan osztálytársam általános iskolában, aki erikázta az anyukáját. Sőt felnőttet is ismerek, aki editezi. Csak, hogy biztassalak. :)
nonni

Curse,
Kitartás, türelem. Azt hiszem, írtam már korábban, hogy Peti kezdetben nálunk is csak kézben és ringó babakocsiban aludt. Aztán egyre súlyosabb lett, és ugyan nagy hülyeségnek tűnt, hogy télen-tavasszal rendszeresen nyitott ablaknál altatom felöltöztetve, de bevált, alkalmaztuk. Majd jött az erkély. Aztán nyáron is változtatni kellett, mert a szomszéd kisfiú napi ritmusa más volt, és ő a mi alvásidőnkben pancsolt és homokozott az erkélyen, muszáj volt az ággyal próbálkozni. Sokáig max. 30 perceket aludt ott Peti, de később belejött…

Bele kell jönni ebbe a szülőségbe, egészen más szerep, más élet, mint korábban. És szerintem mindenkinek magának kell rájönnie, hogy kis családjának hogy a legjobb. A sírni hagyás kérdéskörben is.
Szerintem sem lehet elkényeztetni a gyerekeket. Tudom, hogy ezt nem könnyű elhinni, mert sokszor hallja az ember. Szülői reagálástól függetlenül vannak gyerekek, akik több testkontaktust igényelnek, mint mások. Ők sem egyformák.
Peti fiam sem volt túl jó alvó, sokszor ébredt éjjel. Volt olyan időszak, hogy ritkábban, aztán újra gyakran. Kezdetben hosszan is tartott egy-egy ébredés. Nagyon nehezen viseltem, igazi házisárkány voltam. Hosszú hónapokig fiam elalvása után én is mentem azonnal aludni, csak így bírtam. Olyan is volt, hogy nagy lelkiismeret furdalás mellett hagytuk sírni. Nem panaszkodhattam, egy éjszaka után látványos javulás volt. Aztán pár hét múlva újra romlott. Én meg azt gondoltam, hogy ha elvileg tud egyedül aludni, és most felébred és sír, akkor szüksége van ránk, baja van, segítenem kell. Most, majdnem másfél évesen kezdi végigaludni az éjszakákat, pedig semmit nem tettem ennek érdekében…

Nekem azért is jó más anyákkal beszélgetni, mert látom, hogy nem vagyok egyedül, felszabadít, hogy más gyereke sem problémamentes, nem mindenki alszik/eszik jól stb. Persze tudja ezt az ember általánosságban, de jó erre konkrét példákat látni.
Engem tud dühíteni, ha valaki megmondja, mi lenne nekem jó. Ellenben szeretem azt meghallgatni, hogy másnak mi volt jó hasonló helyzetben. :)

Rémes, milyen tapasztalataitok vannak az egészségügyi bürokráciáról. :(

Füli, Lencsi nagyon édes. :)
nonni

Leni :) Ezt én is elhittem a pszichomókusoknak és nem bántam meg, és remélem kistesóval is lesz erre energiám, vagy majd veszek én is kendőt :lol:

Barbi :) DNS :lol: és köszi a bíztatást meg a mélt is :D

Votiv :) Látom, Te már nagyon jártas vagy a karnis-szakmában :lol: bocsi, ha aggódunk érted, de ehhez jogunk van :mrgreen:

Ancsi :) Lencsi szuper tesó lesz :D

Indi :) Fogmanóktól és hasmanóktól mentes éjszakát Nektek!

Jó éjt mindenkinek :D
denizsa

Szrekuc,
merre vagy???? rég irtál már...

Vica,
:?:

meg Recca, és Zanza is nagyon eltünt :(
fibi

SZIASZTOK!

Köszi a hiányolást - bevallom, csak ezért tűntem el :mrgreen: :wink: :lol:

igyekeztem olvasni visszafele, de nem jegyzeteltem, úgyh ne hari, ha nem tudok reagálni, csak nagyon mazsolázva

nálunk a heti beszt ov: van adsl! remélem, működni is fog rendesen :D eddig marha sokat fizettem betelefonálós netért, de most hirtelenjében meggyógyult a szgép és már lehetett adsl-t kérni

Macs,
Petite Füli aranyos, vérszívó nővér pedig jó lehetett :twisted: francia bolthoz tök nagy kedvet csináltál :D

Vot,
muszáj neked karnist szerelni?! van vmi mestervonal nevű bánat, ahol szakembert lehet hívni vagy nincs senki fickó? szomszéd? nagybácsi? én tiltakozom karnisfúrás ellen.....
egyébként tesóméknál is mindig leszakad - az frankó volt, amikor éjszaka közepén arra riadtak föl....; azóta nincs sehol függöny se meg karnis se - tök jó világosak a szobák 8)

és mindenki csír áp!remélem, béjb már alszik, ma vhogy be van sózva;ha elaludna, akkor végre fel tudom gyújtani a villanyt, mert így csak gúvadok a sötétben monitorra.....

Mon,
olasz prodzsekt még van? most bejárok (kop-kop) suliba, körbekérdezhetek, hogx vállal-e vki házhozmenéssel téged

Indi, Rájli, betegeskedők, maródiak ( :mrgreen: ) ,
jó, hogy mindenki meggyógyult, akinek meg nem inge, az igenis vegyemagára és gyógyuljon! ;) :lol:

el, aztán vissza, ha már látom is a betűket.... :roll: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

és hogy én is panaszkodjak:

Curse beelőzött az 500-ért folyó versenyben :cry: :mrgreen: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

még mindig vellany nélkül Neet ezt neked küldöm :D

Kép

Kép [/img]

Kép

Kép

szrekuc

Nonni!

ÉS ha tudnád,hogy magnófelvételt készítettünk porszívózúgásról,hogy ne a nagy böhöm szart kelljen cipelni magunkkal pl.nyaralni.ÉS altatáskor benyomtuk a kazit dednek :lol:
és aludt.Próbálkozhattam én bálnaénekkel meg egyebekkel,max.Cher néni jöhetett szóba,de alváshoz kizárólag porszívózúgás.MOst már komolyan röhögök magunkon de akkor....és még mennyi ilyen marhaságot tudnak produkálni ezek a dedek!ÉS el NE hidd,hogy másnak milyen példamutató,könyvszerű és szuper gyerekei vannak.Aki ezt állítja az hazudik!ÉS én mennyire utálnék egy tökéletes kölök anyja lenni és mennyire unatkoznék!
20170114224602

Deni :mrgreen: és még egy :mrgreen:

Szrek, ide senki se jönne ki vagy csak egy vagyonért... (múltkor a helyi mosógépszerelő is 6500-ért tolta ide a képét :?) világos szobákat mi is szeretjük, most is tulképp csak dísz a karnis, kivéve Istinél mert ő elsötétítésben szunnyad. söröskorsós kép :lol: :lol:

Jucus, jól beszéltél, könyvbéli mintagyerek csak a szülők elvakult mellébeszéléseiben létezik :D

engem most az idegesít halálra, hogyha ilyenekkel jönneka rokonok/ismerősök, hogy majd meglátjuk, egyik napról a másikra hirtelen elkezd folyékonyan/értelmesen beszélni a gyerek :twisted: hát én még olyan gyereket nem láttam aki mindjárt egész szavakkal meg mondatokban kezdte a beszédet!!!! és egyik napról a másikra! a mesékben :twisted:

azt hiszem Nonninál olvastam, hogy ez is gyerekfüggő, hogy ki mennyi törődést-testközelséget-ringatást igényel, sztem is nagyon így van! de azért én úgy gondolom vannak kimondottan szoktatási problémák is, ami nem kényeztetés/szigor kérdése és nem is feltétlen hiba, ill. akkor lesz csak "baj", ha valamelyik félnek nem smakkol a dolog. és ez lehet a szülő is, nem kell mindig mártírkodni, épp eleget szívunk :)
a mi ágyrácslevevős-projektünk is azért halt be elsősorban, mert nem bírtuk idegekkel/energiával, szépen beismertük a gyengeségünket, és azóta mindannyiunknak sokkal jobb :D

és ahogy Kisün is írta, mindenki a saját lelkiismeretével kell elszámoljon, akármit is enged/tilt. a gyerek szempontjából a következetesség/kiszámíthatóság a lényeg, akár szabad vmit akár nem. de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet finoman befolyásolni/változtatni a dolgokat :wink:

vajon Reccáékkal mizujs? úgy örültem hogy jött, erre megint eltűnt :(

Neet, hajrá HP! drukk hogy ne legyen vismaior! kis halacska tetszett magának a farsangon?
votiv

Ancsi,
dehogy adom a drága nedűt a gyermeknek!!! :lol:

Juc,
magnós porszívó nagyon jóóó!!! :D

Kiflis Macskagyerek se kutya. :D

Vot,
kishalacska végig táncolta a farsangot, majd a végén jól megharapta Lacikát. "Mondd neki láv...!" :D

Sörös Ábel csúcs! :D És nekem fel se tűnt, hogy Szrek eltűnt. Tán mert nekem nem tűnt el? :D

Nonni,
"felszabadít, hogy más gyereke sem problémamentes", IGEEEN!!! s amikor a buszon üvöltenek, az annyira jóóóóóóóó! Komolyan, imádom és megnyugató nagyon! :D

neet
neet

Sziasztok! Máris megyek visszaolvasni, de előtte leírom a mai fejleményeket beutaló-cukorterhelés-kartonszámmal kapcsolatban...

MACS, Fibi és akit érdekel! :)
Ma reggel felhívtam a dokimat és rákérdeztem erre a kartonszám dologra. Nos, mivel a 22 kerületi vagyok így két dolog van:
1). Bemegyek a háziorvoshoz, aki HETI KÉT ÓRÁT KÖTELES terhesgondozást végezni!!! Szerintem ide tartozik a belgyógyászati vizsgálat és külömböző beutalók kiadása :roll:
2). Bemeygek a helyi sztk-s nőgyógy rendelésre és ott kérek beutalót! Én fel is hívtam őket és baromi rendes volt az aszisztens, mert készségesen válaszolt :shock: Mondta, hogy menjek be személyesen és rövid időn belűl kiadja a beutalót meg a receptet (valami cukor). Azt a nőci is mondta, hogy olyan kavarodás van :( és hogy a betegek is türelmetlenek, ami érthető is!!! De soxor a beteg rajta tölti ki a mérgét, hol ott Ő aztán tényleg nem tehet semmiröl :roll:
Szóval holnap megyek a helyi sztkába beutalóért meg a hülye naplószámért :? 8) Végül is még "csak" 22hetesek vagyunk :)

Ja, mellesleg pont azt is beszéltük( ráért a néni, mert nem volt még ott a doki), hogy a vizitdíj nem a dokiké!!! Hanem a fele az OEP-é, a másik fele meg valami ....... úúúúúú már nem tudom. De a lényeg, hogy nem a dokiknak jó :? Nemtom....... :roll: :roll: :roll:

Macs,
szóval csak kell hogy valami ÉRTELMES ember beutalót adjon... :roll: :? :roll:

MérgesazegészségügyreMása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Leni!
Lencsi 1,5 éves múlt pár nappal. :)

"Mert nem csak ő, hanem én is igényeltem." mondatodról jut eszembe:
egy másik könyvben egy külföldi nő azt írja, hogy az elkényeztetés valójában nem a gyerek, hanem az anya szükségleteit elégíti ki, azzal érvel többek közt, hogy mondjuk mit szólnánk mi, ha egy ringató karban aludnánk el, majd egy tök idegen helyen ébrednénk. szerinte akinek folyton kézben van a gyereke és még 1 éves korában is az ő ágyában alszik, gondolja végig, hogy a gyerek akarja így, vagy az anya. ez nem az én véleményem, kizárólag idézet egy könyvből! még ha így is van, miért baj, ha az anya saját szükségletét akarja kielégíteni a sok gondoskodásért cserébe? :)

Votiv!
nem is tudnálak másképp elképzelni, mint naívan. :) szvsz a felhaszn. neved se juthat nagyon ki, így nem igen tudnak rájönni a jelszavadra sem. persze én ettől paranoiás maradok :), most már örök életemben.
mivel a boxomat is feltörték már, kénytelen vagyok különböző jelszavakat a burámban tartani.
beszéd: unokaöcsém kb. 3 éves koráig halandzsázott, érteni nem lehetett egy szavát sem, egész nap pörgött, minimum olyan volt, mint Isti, elképesztő dolgokat művelt, aztán egyszer csak, hipp, hopp, ha hiszed, ha nem, elkezdett folyékonyan beszélni. (és érthetően) persze nem 1 perc, hanem mondjuk egy-két hó alatt. aztán később kitűnőre végezte a középiskolát, most meg 4-es átlaggal a szegedi egyetemet.

a takarítónődet meg rendszabályozd meg, micsoda dolog tépni a gyerekszobában a függönyt?? :)

Curse!
Ábel megitta a korsó egész tartalmát? van huzatja! :)

Jucus!
teljesen helyesen és praktikusan jártál el. több szakember is javasolja az elalváskori monoton zajt, még a porszívót is ide sorolják! (neked meg ez ösztönösen ment!) ha visszamégy az oviba, alkalmazhatod, mint Jucus-terápiát.

ÉS HOGY LENCSI SZUPER TESÓ LESZ?
hát igen! majd 2 hónap alatt dúvaddá válik, és ő is pontosan olyan lesz, mint a többi tesó: egy időre kezelhetetlen. DE LEGALÁBB FELKÉSZÜLÖK RÁ, az itt leírtak alapján! :)

ancsipancsi

Ancsi,
úgy tűnik, Curse-szel gyereket cseréltünk :wink: :mrgreen:

tényleg kiderült h Curse mitől Curse? Jaj ez olyan izgi - rángassuk le mindenkiről a leplet :lol:

Neet,
meghatottan szipogó szmájli ;) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Vot,

mi az h még a helyiek is csak drágán? :shock:
én nem ajánlkozom fúrni - én még a képfelrakásnál is úgy leverem a falat h utána mindig át kell rakni a képet, hogy ne látszódjon, mármint a leverés, nem a kép :mrgreen: de ha én raknám fel, legalább garantáltan lehetne tudni, mitől esik le ;) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

tegnap voltunk busszal az új lakásban, és végre körvonalazódni látszik a zuhanyzónk is, ahova a zöldet álmodtam. (a tálca még hiányzik, meg tök koszos az egész, de legalább a burkolók felfogták, hogy mit szeretnék :) )

Kép
ancsipancsi

és a mosdó felől nézve:
Kép
ancsipancsi

Sziasztok!

Tudósítás a tegnapi, első ágyba szoktatós napról: jelentem, napközben Tündi teljesítette a tőle elvártakat - csak sokat kellett az ágy mellett állnom, simizni a fejét, na és Halász Jutka is sokat segített (legalábbis nekem :lol: ). Tehát az ágyikójában aludt, és én cserébe levágtam a körmeimet és kivasaltam. Ennyi telt tőlem, de erre is büszke vagyok. Este még nem nyüsztetem egy ideig, marad az anyucin alvás, mert engem is ez nyugtat meg. Hát ennyit arról, kinek az igényeiről is van szó a "kényeztetésnél". :D Én is azt vallom, hogy mindig a baba-mama kettősről van szó, vagyis egy szokás nem jönne létre, ha nem pont az a páros lenne. Tudom, hogy nekem is nagyon jó volt, hogy kézben, hason volt, mert imádom a kis testét. :D Olyan kis tökéletes. De azt is tudom, hogy hosszútávon mindkettőnknek az lesz a jó, hogy ha ő megszokja a kiságyát. Mellesleg neki jobban megy a dolog, mint ahogy én azt a kis korlátolt agyammal elképzeltem. Rájöttem, hogy legtöbbször amikor a gyerekem "tulajdonságairól" beszélek, akkor az leginkább rólam és az én elképzelésemről szól róla, sokkal inkább, mint a gyerekről.
Na megyek, kihasználom az időt a hajmosásra...

Kép
Kép
tinu

húúúúúúúúúú, megint lemaradtam...

Macs:
AFP :evil: Nem is az zavarná az embert, hogy elküldik, ha normális hangnemben közölnék, hogy nekik szükségük van arra a papírra/sorszámra/beutalóra...

Votiv:
Ha szépíteni szeretnéd a lakást, miért nem veszel egy csokor virágot?!?!?!?! :wink: :wink:
Nálunk apukám rakta fel a karnisokat, hát... vízszintezővel nem ellenőrizném... De a szándék a lényeg! 8)

Ancsi:
Király a züld füri, nekünk a kiswc zöld, pillangós dekorral. Volt már olyan látogatónk, akinek az a helység tetszett a legjobban...

nukada

Ma megyünk torkoskodni!
Budakeszin néztük ki a Gesztenyéskert éttermet. Rám osztotta a család, hogy foglaljak asztalt. Foglaltam is, csak azt felejtettem el mondani, hogy nemdohányzó részre kérem... :evil: :evil: :evil: Tegnap előtt telefonáltam és bár nagyon készséges volt a fiatalember, azt mondta, hogy mindent megpróbál, de nem ígérhet semmit, főleg, hogy 8fős asztaluk csak a dohányzó részen van... Azért a végén még megígérte, hogy mindent elkövet...
Csak én lehetek ilyen hülye... :roll: :roll: :roll:

Meg dél körül jön a kutyaidomár a kis dögömhöz... Tavaly már egész jól alakult a dolog, aztán mostanáig nem jött és az eb elkanászodott. Mentségére legyen szólva, nem is viszem minden nap sétálni, mert egyedül nem merem, a páromat meg nem akarom még a kutyával is terhelni.

nukada

Szia Szrek :) Nekem eltűntél és már fogalmaztam is egy fél sms-t :wink: Drága édes fiúgyermek tudja, mitől döglik a légy :lol:

Jucus :) porszívó magnón- ez mekkora ötlet :lol: Érdekes, hogy némely gyerekeknek így kell valami monoton zaj!

indianyo

Votivia :) én igyér' felfúrom neked azt a fránya karnist, na! Mondjuk, ha beton, akkor azt tényleg nem viszi a sima fúrógép, akkor egy erősebb változat kell.

indianyo

Csúcs a gyerekem. Ezerrel nyomatja a dumát a játszószőnyegen és tépi a lógó játékokat, egyszer csak csend, odanézek, az egyik játék a kezébe maradt és ettől ő olyan szinten meglepődött, h még a duma is abban maradt. De látom elégedett a művével, mert most legalább megrágcsálhatja :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Visszaakasztottam a játékot és mintha megnyomtam volna egy gombot a távirányítón, duma újra beindult :lol:

Kép Kép
curse

Szrek,
De jó, h vagy újra :) Látod én szóltam, h gyere, mert beelőzlek :lol:
Ábel korsós képe :lol: És most már tényleg elárulhatnád mi volt a korsóban? :wink:

Jucus,
Kazira rögzített porszívó hang? Hát ez nagyon jó :lol:

Nukada,
Örülj neki, h apukád nem sokat vacakolt a karnish felrakásnál :) Nálunk apa képes gyököt vonni a karnis valószínűsíthető helyéről. Annyira precíz, hogy engem időnként az örületbe kerget. A képek is úgy kerülnek fel, hogy leméri a fal távolságát és azt felosztja. :lol:

Nonni,
Türelmet felcseréltem a hozzászokással :) A napi altatást totál feladtam, a lényeg az, hogy legalább este alszik 5-6 órát, persze azt is olyan éjfél magasságában kezdi. De optimista vagyok, én bízok abban, h ez változni fog, már csak azért is, mert ha elkezd mászni, akkor gyanítom egy perc nyugtom sem lesz, plána, ha akkor sem akar majd aludni :?

Na most hirtelen ennyi, a játszás sírásba torkollott.

Kép Kép
curse

Szia Curse!!!!! :D :D

a korsó - még mielőtt rámszáll a gyivi - üres volt, illetve előzőleg szűetlen búzasert tartalmazott, amely Ábel apájának egyik kedvenc itala (sztem mindegy, csak jó sör legyen..... :lol: ) és Ábel lecsapott az üres korsóra :lol: én fiam 8) :lol: :lol: :lol:

lánykád aranyos lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

sztem ha majd elkezd mászni, jobban elfárad, nálunk legalább is nagy általánosságban ez így igaz lett, előbbre is jött a fekvés ideje - persze ettől még vannak olyan napok, hogy fél 11-kor még kukorékol, de ez lehet h azért van, mert elalvás előtt még egy jót akar röhögni a hullahoppozó anyján :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Nukada!

IKEASos felajánlásod kb.meddig érvényes?NAgyon gondolkodom fehér asztalban :oops:
20170114224602

Jucus:
Ameddig ki nem rúgnak, de mivel most nem tehetik meg, ezért valószínűleg még pár évig! :D

nukada

Akkor még van időm gondolkodni csak úgy értettem,hogy mondjuk pár hets csöpséggel nem biztosan szeretnél intézkedni. 8)
20170114224602

Ancsi,
Igen, tök igazad van. Csak nekem még annyi van hátra, h saját magamat legyőzzem. Alapvető természetem a maximalizmus, precizitás (amit sajnos gyerekkoromban neveltek belém), folyton azon stresszelem magam, h minden tökéletesen meglegyen. Ezt most így elég nehéz megfogalmazni, de ez olyasmi, mintha vkinek vmilyen fóbiája lenne, én időnként már betegségnek érzem.
Lencsi nagyon édes lehetett a babanézőben és tetszik, h ennyire tervezős típus vagy te is, ez a másik betegségem :)

Deni,
Amikor a doki kérdezte tőlem, h hány kilós babák szoktak születni a családba, akkor én mondtam, h olyan 4 kiló körüliek és erre mondta nekem azt, h az simán meglesz nálam is. Úgyhogy én ilyen 4 kilón felüli gyerekre gondoltam, de szerencsére Adél alább maradt :)
És tényleg az ember úgy próbálja nevelni a gyereket (legalábbis én majd így szeretném), h még maradjanak benne fontos emberi értékek. De én annyira tartok attól majd, hogy milyen társaságba fog keveredni, vagy h milyen barátai lesznek pl. a suliba, mert te hiába teszel meg minden tőled telhetőt, ha másnak a gyereke majd kifordítja abból :?

Macs,
Füli lavóros képe :)

Votiv,
Azt már akartam tőled kérdezni, h minden típusú témában szoktál cikkeket írni? Fúrás-faragás, nem semmi vagy, de szerintem tényleg nem neked kéne ezeket megcsinálni :wink:

Móni,
Párom egyébként totál fura, mert az elején tök lelkes volt meg minden, azért vagyok meglepődve rajta, h most mindenre tojik nagy ívből. Mondjuk azt elismerte, h neki a csaj, akkor fog igazán tetszeni, amikor már ő is tud vele mit kezdeni, hát nagyon remélem.
Elsősorban nem azzal van a bajom, h a házimunkában nem segít, hanem azzal, h Adélra sem szívesen vigyáz.

Barbi,
Női praktikák? :) Ahhoz egy kicsit össze kéne magam szedni :lol:

Neet,
Anitázás :)

Indi,
Jobban vagy már? És mi az a negatívum, h te soha sem tudod meg a szoptatós babánál a cumi témát? Majd a másodiknál!!! :)

Kép Kép
curse

Szrek,
Akkor ezek szerint még mindig nyomod a hullahoppot, kitartó vagy :) Én is már alig várom, h egy kicsit kezdhessek vmit magammal, persze nem azért, elsősorban, h fogyjak, hanem mert világéletemben sportoltam, mozogtam. Ez most baromira hiányzik. Jó, tudom a gyerekkel történő közlekedés is sport, sőt itt már többen bizonyították, h inkább extrém sport :lol: , de az még sem az, amire én vágyok. Ráadásul remek stressz levezető :)

Kép Kép
curse

Sziasztok,

Itt Zombi jelentkezik.... napok óta ledöntött minket a kórság. Na de ennyit a panaszkodásról.

Rylie: jaj, de rosszul hangzik, amint szegény Kamilla átment. Most már remélem jobb lesztek. Antibigyó mellé adjál neki bélflórabacit és vagy joghurtot ha eszik, persze csak naturt.

Manóka: már te is milyen előrehaladottan jársz a pocakossággal. Nem semmi.

Macs: micsoda emberek vannak?.. naplófőkönyvvel engem is beszívattak, Fanni vizeletével, úgyhogy amit nagy nehezen levettünk, annak annyi, igy legalább egy hetet csúszik a téma. Mert naplófőkönyvi szám nélkül nem vették át, pedig megígértem, hogy majd felhívom őket és bediktálom, de nem.... úgyhogy most lementem a dokihoz kértem naplófőkönyvi számot és mehetek majd le egy másik pisivel.... ha egyszer meggyógyulunk. brrrr. A rizsa nálunk van...megdumcsizzuk az átadás átvételt.

Elnézést, hogy most nem tudtam jobban visszaolvasni, délután igyekszem magam összeszedni. J
johanna1975

Szrek :) Jó, hogy megint jöttél, már nekem is hiányoztál :D Ábel szuperédes a söröskorsóval :lol: és gratula, hogy még mindig ilyen lelkesen hullahoppozol! Eredménye van már a kemény munkának?

Fibi :) Vicáékról tudom, hogy jól vannak, csak rengeteg az elintézni-, takarítanivalójuk és még Máté is ott van ugye :wink: puszil mindenkit, jön ha tud! Recca és Zanza már tényleg ezer éve nem írt :(

Nonni :) Tökre igazad van, a szülőség tényleg más "életforma", be is voltam tőle tojva előre rendesen, de most nem adnám a világ minden kincséért sem :lol:

Juc :) Porszívós kazetta :lol: király!

Mása :) Ez a beutalómizéria már rémes és dühítő :evil: sztem így akarják felemelni a kismamák alacsony vérnyomiját :lol:

Ancsi :) Fürdőszoba rulez! :D Bocs, de elfelejtettem, mikorra is lesz kész a lakás?

Curse :) Letépett játék :lol: na majd ez lesz Adélnak a kihívás :wink: Apa és a gyökvonáson olyan jót nevettem :lol: mintha csak a párom látnám! ő is dettó, a legkisebb dolgot is matematikailag megtervezi és kiszámítja, a legtutibb az volt, amikor rakott krumplit csináltam és ő segített a kolbászkarikákat rátenni: először megszámolta hány karika kolbi van, aztán kiszámította a tepsi területét, majd sorokra és oszlopokra osztotta és szépen elhelyezett minden mezőben 1 karika kolbászt. :shock: (én meg röhögőgörcsöt kaptam az első sokk után :lol: )
A későbbi "milyen társaságba keveredik a gyerek"-től én is előre parázok, de csak egy vmit lehet tenni, a lehető legkorábban és legjobban "megalapozni" a jót, aztán remélni...

Kép
Kép
denizsa

Johi :) Bulást Nektek!!! Melyik nyavalya söpört át rajtatok? Most már jobban vagytok? Naplószám :evil:
denizsa

Johi :) Bulást Nektek!!! Melyik nyavalya söpört át rajtatok? Most már jobban vagytok? Naplószám :evil:
denizsa

Curse, szinte mindenféle témában alkotok. a fix az a heti tv-kritika, néha film is, sok kultúra (programok, kiállítások, zene, tánc, színház stbstb) aztán mindenféle színes hírek sztárokról (de mondjuk nem Britney Spearsról, a mi olvasóink azt se nagyon tudják kicsoda :)), meg minden szombaton ügyelek és akkor a világsajtót böngészem mindenféle vezető hírekért, amik a címlapra kerülnek nálunk, és emellett mindenféle közéleti dolog is jut rám.
Van egy-két téma ami évek óta az én reszortom (pl. minden Magyarországról szóló külföldön megjelent hír és a Mo-i külföldi tudósítókkal a kapcsolattartás, aztán az ausztráliába kivándorolt magyar háborús bűnösök kiadatási eljárása, vagy a vatikáni hírek inkluzíve pedofil papok :wink: és az összes nagyobb kulturális esemény, Cannes, Arany Glóbusz, Tavaszi Fesztivál stbstb - a héten írok egy teljes oldalt az Oscarról, most is azon kéne barkácsolnom :)) de míg még nem volt Isti volt egy közérdekű rovatom is, az Igaz-e? amiben általános tévhiteket meg városi legendákat nyomoztam le :lol: és havi 1-2 nagyinterjút meg közéleti jegyzetet is írtam, de most már ezekre nem nagyon van időm, sőt. Azért néha még egy jegyzetet bevállalok, de csak ha nagyon kikivánkozik belőlem vmi :D

Ancsi, köszi a bíztatást!
a pár hónap alatt azért mégse egyik napról a másikra :wink: és előtte volt még halandzsázás is, ez is egy lépcsőfok. Isti meg még most is kb. mint a néma levente :lol: órákig meg se mukkan. de már határozottan haladunk, bár új szavai megint régóta nincsenek, de a nem-de-jó-bibi-baba már egész flottul mennek.

Indi, hát ez az, először is kéne egy jobb fúró :D kórság teljesen elmúlt?

Szrekuc, hát őőő most őőő nem értem a kérdést :oops: :D

Tinu, utsó hsz-ed nagyon bölcs és nagyon "szakmai" volt :D :D :D
votiv

Úgy látszik imáim meghallgattattak és a lányom immáron háromnegyed órája alszik :shock: Lehet, h Adél akar rajtam segíteni apja helyett :? :)

Deni,
Ez a rakott krumplis dolog, hát ettől totál kész voltam :lol: Párod véletlenül nem informatikus? :)

Johi,
Jobbulást Nektek!!!

Hihetetlen, hogy mennyit szívoznak az emberekkel az egészségügyben. Azért azt kéne észrevenni, h ez nem olyan dolog, h egy lámpát akarok visszacserélni, mert nem olyan szinű volt a dobozban, amit ráírtak.

Kép Kép
curse

Votiv: az analitikusom is mondta, hogy ha anya leszek, az felér majd egy továbbképzéssel. :lol: És így is van, mert más az elmélet, és más azt megélni saját magamon és úgy megérteni. Azt hiszem, sokkal empatikusabb leszek majd az első interjúkon az anyákkal, ha majd visszamegyek dolgozni...

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Neet!
Emma mostanában az apját szólítja keresztnevén, elég vicces, de remélem ez csak átmeneti időszak.

Szrek!
Ábel és a söröskorsó csúcs! :lol:

Ancsi!
Nagyon klassz a zuhanyod, jó ez a szín! Ilyen lesz az egész fürdőszoba, vagy csak a zuhanykabin fala? És tálcás lesz, vagy épített zuhany?
Nálunk is burkolják a fürdőszobát :D

Tinu!
Ugye, hogy egy szimpla körömvágás is milyen jól tud esni? Korábban soha nem értettem a babás anyukákat, hogy mi az, hogy még körmöt vágni sincs idejük??? Hát most már totálisan megértem...

Johi!
Jobbulást nektek!

Tegnap voltam doki nénimnél, hála Istennek minden rendben. Egyedül a vasam alacsony, így most (ha bírom) napi 2 vastablettát kell szednem. Mondtam, úgy érzem, hogy már befordult a baba, és amikor megnézte a szívhangot (uh-val), ő is mondta, hogy igen, már lent van a feje. Kérdezte, hogy mekkora súllyal született az első gyerek - na ekkor egyből Deni jutott eszembe, kérdem miért, a másodikok nagyobb súllyal születnek? Mondta, hogy nem feltétlenül jellemző, pláne ha viszonylag gyors egymásutánban születnek. Hétfőn megyek "rendes" uh-ra a Bártfaiba.

Kép
Kép
manoka11

Jucus,
Nagyon jóóóóó :) elképzeltem, hogy hogyan készítettétek a porszívófelvételt. :) És mi történt Soma másfél éves korában? Hogy jöttetek rá, hogy anélkül is alszik? :) Mesélj méééég. :)

Neet
Megnyugtató buszon üvöltő gyerekek :)

Szrekuc,
Szia újra :) Sörös Ábel szuper :) különösen az első képen az az átszellemült arc:)
hogy megy a hullahoppozás? :)

Tinu,
Hajrá
A zenehallgatást mi is azért alkalmaztuk kezdetben, mert bennünket (szülőket) megnyugtatott :)

Curse,
Hozzászokás=elfogadom gyerekem egyedi igényét? :)
Én egy idő után egész jól tudtam pihenni séta közben, jókat olvastam, megtanultam, hogy kell felöltözni, hogy bírjam a 2-3 órás gyaloglást. Elismerem, a konkrét alváshiányt nem kompenzálta.
Én is elég kényszeresnek érzem magam, családilag örököltem, hogy egy valamire való nő maga főz, mos, vasal, takarít stb. Azért lejjebb lehet ám ebből adni. Nekem egyrészt azt kellett megszoknom, hogy a férjem is nagyszerűen meg tud oldani dolgokat, nem lényeges, hogy marad-e porcica a sarokban stb. Másrészt meg rájöttem, hogy nem kell belegebednem a családi hagyományok folytatásába. Nem baj, ha nem én főzök, ha nincs mindig rend és patyolattisztaság, nem vasalom a pólókat, ágyneműt stb. Tesómnak 4 hónappal idősebb a kislánya, és ő vígan mos-főz naponta-vasal-takarít maga a gyermek mellett. Nem volt egyszerű, de rájöttem, nem az én gyengeségem, vereségem, ha nekem ez nem megy, nem fontos stb. Na jól van, eldugulok. Nem akarom fényezni magam, leírni egyszerűbb ezt, mint csinálni. :)

Deni :)
Elképzeltem a mértanilag megszerkesztett rakott krumplit. :)
Sok éve, közös életünk első közös főzéseinél, akkor még leendő férjem ütemtervet készített a főzéshez. Nem ér hangosan röhögni.
:lol:
nonni

Gyermekem ma a gyapjúszőnyeg nedvszívó képességét tanulmányozta. Szerintetek kibírtam nevetés nélkül?

Kép Kép
nonni

Deni :) férjed a kolbászmérnök :lol: ez annyira jóóóóóóó

Nonni :) még képet, gyönyörű a csemetéd :)

Jucus :) két hét múlva tervezem az ikejás kirándulást, időzíthetnénk egyszerre? Két legyet ütnénk egy csapásra : egyrészt Nukadának csak egyszer kéne mennie, másrészt akkor hozzátok betehetném a komódomat és tőletek könnyebben tudnék fuvarost szerezni, aki hazahozza, mint Törökbálintról :oops: és akkor a babacsokit is át tudnánk szállítmányozni.

indianyo

Sajnos ez a vírus rondább, mint az én optimista hozzáállásom azt tegnap reggel sugallta :( :lol: Úgyhogy csak tejecskézünk, nem megyünk sehová és szép lassan intézzük a dolgokat - kivéve a pelenka- és ruhacserét, mert az gyorsan kell, ha támad a szörnyeteg :( :oops: El ne kapjátok!!!!

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?