A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok,
kicsit jobb a helyzet Mikolttal, remélem segít neki a homeos bogyó, és ma délelőtt remekül bealudt, mikor porszívóztam a lakásban. ebben tényleg lehet valami.
Ricsi világ életében menekült a porszívótól, de ő szereti. :)

mtunde: Budenz nekem mond valamit, mivel én is 2. kerületi vagyok alapból. én a Dimitrovba jártam (bocsi, ma ez Remetekertvárosi).

Cityfood szállít esetleg Gödre is? azt hiszem felhívom őket, mivel jónak tűnik a honlapjuk alapján.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Steffi, mi a másik Kikába járunk, de ott van tök szupi babaosztály, külön emelet és mindig van valamijük akcióban! Pl. ott vettem a Daninak a pihenőszékét 7000-ért (Chicco és hintázni is lehet benne, plusz bármilyen pozícióba lehet állítani a háttámláját), meg édi rucikat!! Gondolom ezek mind a kettő Kikában megtalálhatóak!

KépKép
barimami

Üdv mindenkinek, régieknek és újaknak egyaránt!
Végre kidölt a két terrorista és van időm ide ülni egy picit. Ja, a terrort szó szerint értsétek :D . Dóri is eljutott arra a szintre, hogy ha kimegyek a szobából már ordít!!! Miért csinálja ezt???, ha ott ülök mellette, nem kell hogy foglalkozzak vele, akkor elvan. Dani detto!!!
Anyós kedden hazament, úgyhogy egyedül vagyok velük, gondolhatjátok :? .

Marcsim
Örülök, hogy javulgatsz, én csak a melegborogatást tudom ajánlani, konkrétan szoptatás közben, az nekem már többszőr segített és 1-2 nap alatt rendeződött. Gyógyszerügyben megértelek én is ilyen vagyok, vagyis hogy nem szívesen veszek be semmit.

Gabbo
Jó, hogy előkerültél, már pont gondoltam küldök Neked egy üzit, hogy hova tüntél :) .

Kriszta
Gondolom a bölcsiben a csordaszellem nagyon hat a gyerekekre. Mi itthon kitehetjük a lelkünket, bármit főzhetünk nekik. Ott még a zsírosdeszka is manna, ha másik is eszi.

Ja csajok én is kérem ám a recepteket, mert én is nagy sütőmágus vagyok :D : sz.monacs@freemail.hu , főzni viszont utálok.

Ancsa
Bocs, de csak átfutottam és nem emlékszem, mikor mentek dokihoz?

Monacs

Kép
Kép
monacs

Manóka!
Még te is a pocakos táblában vagy. Mikor szültél pontosan?

Monacs, őszínte részvétem! Nem tudom, miért csinálják ezt a gyerkők, de rém idegesítő tud néha lenni :)

mtunde

Monacs

Front van. :lol:

Gabó

Jó hogy itt vagy!!!Hát szerintem is csak a Heni kapta meg. :cry: Biztosan azt hitte, hogy mindenki.

Barbi
Nekem is Urtica Urens D4 van. 3x5 golyót mondott a dokim. Tényleg nagyon tuti. De ha van elég akkor nem kell. Én így ma reggel 130 g-ot szoptattam az egyik mellemből!! Ezek után lefejtem még 100-at, de azt mindkettőből. Szóval tuti, de ez felesleges, úgyhogy most nem is szedem többet, mert ilyesztő. Majd ha többet akarna enni.

Csajok!
Én zuglói vagyok de nem tudok semmit az Uzsoki kórházról? Nincs véletlen valami infótok a szülészetről? Mintha az rémlene, hogy nem túl jó. Ha jól tudom az Uzsokiban csak egy olyan szoba van ahol ott leeht veled a baba. Itt a fórumon meg azért nem nézem meg, mert aki ott szül az biztos inkább dícséri. Egy barátnőm májusban ott szül és hát olyanokat mesélt a nőgyógyászáról, aki ott doki, hogy egyszerűen nem hittem el!!!! Életemben ilyet nem hallottam. Ráadásul Ő ott lakik a Kútvölgyi kórház mellett, oda is tartozik, de egyszer bekerült a szülészetre és hát nagyon rossz tapasztalata volt és nem mer oda menni!!! Nem is hiszem el. Mondtam neki, hogy nem minden orvos egyforma!!! De a Kútvölgyi jó. Remélem meggyőzöm. Szegény teljesen kivan borulva, 29 hetes terhes és annyit idegeskedik a dokija miatt. Váltania kellene, de már most fél hogy mit szól a doki. :twisted: Dehát a gyerek a legfontosabb. Én nem tudtam volna olyan dokinál szülni, akiben nem bízom meg maximálisan. Méghogy miatta is idegeskedjek! :evil:

Kép
gyorgyi33

Barbi

Ja, én pár pillanat után a legnagyobb teljesítményre kapcsolok. Normál esetben olyan 50-70 g szokott lenni reggel, aztán szépen egyre kevesebb este felé. Olyan 20 g. körül. Persze biztosan attól is függ, mennyit szopik Jázmin.

Kép
gyorgyi33

Mtunde!

Igen bekerülnék a táblázatba, hol lehet azt megnézni?
Még nem nagyon tudom mi merre hány méter?
Az adatok:
Dokink: Dr.Tóth Ferenc
Szülésznő: Király Katalin
Enikő lányom 2006.január 31.-én született
És milyen adat kell még?
:lol:
Vendég

Sziasztok,

Lassan, de biztosan végigolvastam a termést és igaz én még elég kevés témához tudok hozzászólni, de azért nagyon jó olvasmány :)

Steffi: sima 19. heti UH-n voltam, azt hívják genetikai UH-nak, de amúgy egy sima vizsgálat, habként a tetején, hogy ott derült ki, hogy kislányunk lesz

Masni: én is szeretnék csokitorta receptet nagyenyed@eox.hu mert páromnak nemsokára szülinapja lesz és a csokitorta a mindene.

MTunde: ha lehet felkerülnék a pocakosok közé. Júl 9-re vagyok kiírva, dokim Tóth doki, szülésznő még nincs, első gyermek, jómagam 26 éves vagyok, Dóri.

Üdv és köszönet: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Lányok, Még lakhely, és Gabi, még kor kellene. esteleg, ha Bp-iek vagytok, kerület is jól jönne, akkor még könnyebben tudunk tájékozódni, ki lakik a közelünkben. Ez utóbbit egyébként a régebben a táblában levőktől is kérném, ha egyetértetek.

A táblát itt lehet megnézni, folyatamosan feltöltöm, hogy lássátok :)

T

mtunde

Kép

mtunde

Tünde,
Szupi vagy! Részemről kerület: 13! :lol: Említetted, bár tudom, hogy bőven ráér, de születési év 1978. Hm. :wink:

NemesGabi,
Nagyon szép neve van a kislányodnak! Én is Enikő, és mostanában olyan kevés van belőlünk... :D
vbea

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Benne akarok lenni én is!!! :lol: :lol: :lol:

Merci szülsz vagy mi? Mondtam, hogy várd meg az Álomhotelt, ma Dubai lesz... :shock: Meg tutifix, hogy tűzijáték a végén. :!:
vbea

Eldugultam. Benne vagyok. :lol:
vbea

Eni!
Még nem is mondtam, a legjobb barátnőm kislánya (4 éves) is Enikő, és imádom ezt a nevet!

Nálad és nálam már születési évet írtam be!
Lányok, akkor mindenkitől kérek születési évet és kerületet, ha Bp-i.

Margó szülésznő vezetéknevét tudjátok?

mtunde

Mtunde!

Jó ez a táblicsku.
Én 31 , és Szentendre...

Szoktak lenni találkozók? nyaralás vagy ilyesmi?

Más, a babanetre mikor feljövök van az elején panadol reklám.
Hírdetik, hogy töltsd ki a kérdőívet és kapsz egy "baby on board" figurát.
Ez valakinek már sikerült?? nekem a 2.oldaltól kezdi elölről, nem lehet a következő oldalra ugrani!szóval kamu az egész? vagy én vagyok béna? :cry:
Vendég

MTünde: Budapest 3. kerület, 1980-as évjárat vagyok. Pocaklakó amúgy Tünde lesz, csak most ég Tündérnek hívom, mert az is...

KépKép

KépKép
snowwhite

Gabi, legközelebb pl szerdán találkozunk a Felvonulási téren az emlékműnél. Azért olyan gyakran eddig nem volt találkozó.

A korod helyett beírhatom a születési évet? 1975?
T

mtunde

Sziasztok!
Adatok a táblázatba
Név:emano
Kor: 29év
Lakhely: Budapest
Orvos:Dr. Szabó
Szülés:2007.04.27.
Kell még valami hozzá????
olvastam, hogy van valamifinom csokitorta recept??????Én is megkaphatom??Van cserébe nadon finom muffin receptem!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Tünde!
1982 a születési évem :lol:
És nem azért, de én úgy tudom, hogy Marcsinak Zachár Erika volt a szülésznője nem?! :?:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

ég = még, sorry

KépKép

KépKép
snowwhite

Emano!

A korodra mostantól inkább születési évet írnék, hogy ne kelljen mindig átírni ha fiatalodunk :)
Hányadik kerület? Azt még beírom.
Majd ha lesz szülésznőd, azt is mondd meg.

T

Ja, csokitortareceptet én is kérek!
mike.tunde@gmail.com

mtunde

Oké
1977-be születtem
XVIII.ker. lakunk

Csokitortarecept:
emano@citromail.hu

emano/Andi
KépKép
emano

Osori
Most nézem lányod és köztem pont kereken 30 év van :D :D :D !!! Tök jó :wink:

Tünde
1976 az év.

Nemes Gabriella
Szentendre? Én Pomáz :) .

Kép
Kép
monacs

Köszi lányok, és várom tovább az infókat :)

mtunde

Monacs: eredetileg én is Pomáz, nővérkémet ismered is, ha jól tudom már kibeszéltetek engem :)

KépKép

KépKép
snowwhite

Mtunde!

Születési évem: 1976
Vendég

Tönde! Steffinél van a pont, nekem valóban Zachár Erika volt a szülésznőm! Kijavítanád, köszönöm!

Györgyi! Igen a lecitin a görcsök képződését akadályozza meg állítólag, itt a link, ahol bővebben írnak a gyulladásról és ott olvastam:

http://www.lll.hu/node/13
marcsim

Snowwhite
Teljesen felcsigáztál...
Jaj most ugrott be, azt hiszem :wink: . Csak nem Linda a nővérkéd?

Kép
Kép
monacs

….én még mindig itt, ezt a kis tököst nem lehet sürgetni egyszerűen! Hnap reggel lesz az utsó randim a dokibácsival mielőtt elutazik, és Olicska is aznap indult meg magától mikorra behívott a Tóth doki! Ma délelőtt még anyóshoz is leugrottunk Fehérvárra ebédelni, és semmi!

Steffi
Mi is kérjük szépen a Tiramisu receptet Mascarpone nélkül, azt ugye mostanság nem nagyon szabad ennünk, mármint aki várandós vagy szoptat, annak nem olyan jó, úgy tudom.
Hű ez a gyerekülés kérdés nagyon bonyolult szerintem. Érdemes megnézegetni a honlapokat, aztán megvenni a kifutó modellek boltjában (Megatoys, Soroksári út.). Mi Römert King-et vettünk, ami újonnan elég húzós (50 ezer) volt, de nagyon tetszett anno a Bébé Confort is. Mi persze 2-3 gyerekre terveztünk, majd Benjáminé lesz amiben most Oli ül. Nekünk fontos volt hogy igazából fektethető legyen a hosszú utazások miatt, egy kézzel hátranyúlva lehessen dönteni, mosható huzata legyen és viszonylag egyszerűen átrakható legyen másik autóba. Nekünk 2 autónk van, és persze hosszú útra mindig apáéval megyünk. Ezeket mind tudja a Römer. Mi kint vettük meg végül Ausztriában a Shopping City Südben, mert akkoriban csak ott volt, isofixes rögzítésű Römer (az egy kattintással ki-be rakható) de végül nem tetszett, mert olyan karótt nyelten mereven lehetett csak bekötni. Aztán a BabyOne-ban megvettük és átsétáltunk a Kiká-ba ott meg ugyanaz Forma1-es huzattal akciós volt. Rágtam a kefét, főleg a huzat miatt, mert annyira profin nézett ki. Szóval jól nézzettek körbe.

Eni
Ennyi idősen az már tudatos mosoly! Vegyél fel sokszor pirosat és tetszeni fogsz neki :lol: nagyon! Arra emlékszem mikor először kacagott hangosan Oli, én bizony sírva fakadtam! Az sincs már messze!
Szörnyűséges Álomhotelt megnézem, aztán kéne picit aludni és mondjuk mennék reggel, mit szólsz? Amúgy is mennem kell.

Masni
Add el a fotót a notebook gyártójának, ilyet nem tudnának beállítani sem! És a FF fotón gyönyörű a kisfiad!

Györgyi
H&M van a Camponában is (ott kétszintes) és ide is vastag bankkártyát vigyél, édes dolgok vannak babának és anyának is (férfi cucc nincs sajna). Az összes csüngő has alá érő polóm onnan van Á: kb 2500 Ft-ért!

Dóri
Miért nem Tündér lesz? Úgy hiszem azt is lehet már anyakönyveztetni.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!
Hova küldjem? Wiw, e-mail, privi? Ha e-mailre akkor kéne a címed, mert a másik gépen van a postafiókom a címekkel együtt!
Köszi a kimerítő választ ülés ügyben, hát igen jól körbe kell nézni. De ausztriai utazást mi is tervezzük! Drukkolok Neked!!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!

Römert akartam én is írni még.

Érdemes megnézi a Babaszobán is hazsnáltan! Vannak jók, jó áron.

Merci, drukk.

mtunde

Ja, Merci, születési év és kerület kéne a tábla frissítéséhez.
T

mtunde

Tünde: 1974-ben születtem. :cry:

Manóka, érdekelne a Mikolt név, mit jelent, hogy hogy emellett döntöttetek. Még sosem hallottam. :wink:

Lányok, nagyon jól esik, hogy ennyien örültök szerény személyemnek. :wink:

Barbi, én ma veled álmodtam. :lol: Elmentem hozzátok, nagyon szép helyen laktatok, egy dimbes-dombos vidéken, egy erdő mellett, nagyon szép régi, nagy házban. Este volt, és égtek nálatok a fények, és kívülről láttam, ahogy bent a házban járkálsz a kicsit idősebb férjeddel, és Danival. aztán bementünk a férjemmel, felmentünk az emeletre, ahol megmutattad, hol fogunk aludni...a többire nem emlékszem. :?: :?: :?:

Sári? Alszik, eszik, durrant jó nagyokat, kaki, pisi, kis bömbivel fűszerezve. Nem sír sokat, lehet, hogy kárpótol mindazért, amit Zsombi művelt velem annak idején.

A danis vonalzó-kép nagyon jó eredeti méretben. Olyan igazi csajozósan pózol. Nagyon szép fiatalember!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Dani nagy betűvel, természetesen.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Tünde
1983-ban születtem, kerülethez beírnád, hogy 2-3? Ugyanis mind a két ker.-ben otthon érzem magam, nem vagyok hajlandó a 2-től megválni :lol:

Gabbó!!! Hát ez nem semmi! ha gondolod, áthozzuk a matracot szüleimtől, amin régebben a párom aludt, ha nálunk aludtunk :wink: Egyébként ez a leírás inkább a szüleim házára jó, a miénk még csak 7 éve épült, de az emelet az stimmel! (2. emeleten lakunk!) :lol:

jaj, Dani sír, futok!

KépKép
barimami

Ancsa, Györgyi,
küldeném én a csokitorta receptet, nem találtam a mailcímeteket :-(A többieknek már ment a mail)

Barbi,
én Móriczos voltam, de szerintem jóval idősebb korosztályból, mint Te, '94ben érettségiztem (úúúriiisteeeen)

Steffi,
van egy egész nagy gyerekosztály a Kikában, érdemes körülnézni. Vettem 3 édes kis partedlit Máténak, hátul tépőzáras, aranyos mintával, 300 Ft/db. Remélem még mindig jó kevesen lesznek a hétvégén, mi nagyon jól éreztük magunkat a múltkor. Egyébként lehet, hogy mi is elnézünk szombaton arra, még meg kell beszélnem apával.

Gabbo,
jó hogy újra megvagy!!!!

Tünde,
hát hogyne mondana a Budenz! Én Lorántffy-s voltam, később Fillérnek hívták, nem csíptük a Budenzeseket :-)
Nagyon ügyes vagy ezzel a táblázattal! Én a XVII.kerben lakom., szül.év: 1976

Monacs,
kitartás! Okos az a két kis lőkötő, ha ott van anya akkor minden oké.
Tényleg front van :-(

Györgyi,
nekem ott szült egy ismerősöm, a szülőszobát nagyon dícsérte, végig a labdán ücsörgött, csak az utolsó percben feküdt fel az ágyra. A szobákkal viszont volt gondja, pontosabban az ottani szokásokkal, bárki bemehet a kismamákhoz, volt hogy 20 ember nyomorgott a kórteremben. Nem hiszem, hogy ez jó az újszülötteknek, nem szólva a fáradt kismamákról.
Ha jól emlékszem, vele volt a baba napközben.
Ha a barátnőd idegeskedik a dokija miatt, azonnal váltson. Kit érdekel mit szól az orvos? Nem ő várandós?!!!!

Snowwhite,
gratulálok a kis hercegnőhöz, küldöm a receptet.

Gyerekülés,
köszönöm az infót Merci, nagyon jókat írtál! Nekem is épp ezek a tulajdonságok fontosak a gyerkeülésnél. Tényleg érdemes Bécsbe menni, előtte körülnézni a Babyone és a Toysrus honlapján, minden hónapban van akció.
A BébéConfort-tal üzletel egy lány, valahol Gödöllőn, domandi az azonosítója a neten, szinte féláron adja az ülést, babakocsit, stb.

Masni
masni

Tünde

SZületési évem 1977. 05. 13. Ha kijavítod az évet. Vagy félreértettem?

Uzsokiról senki semmit?

Merci

Elutazik a dokid?

Kép
gyorgyi33

Masni

szgyorgyi@mail.tvnet.hu Kösziiii! A barátnőmnek meg én is ezt mondom. Abszurd az a doki!!!

Merci

Én ettem mascarponés tiramisut terhesség alatt is, meg most vasárnap is. Szombaton Jázmin névnap lesz és buli. A férjem istenit csinál. :lol: Miért nem szabad enni?

Kép
gyorgyi33

Lányok, köszi az adatokat, és persze várom a többit :)

Azért a táblázaért nem engem illet a dicséret. Még Kiscsillag kezdte el csinálni, átadta Vicának, és most nálam van :)

Igen, Györgyi, átírom a korunkat születési évre, és akkor nem kell mindig frissíteni, ha valakinek szülinapja van. És beírtam hozzád a XIV: kerületet is. Gondoltam, ez is segít, hogy rájöjjünk, ki kinek a közelében lakik :)

Ha kellene, én a neten böngésznék ülés után, mert tényleg vannak ilyenek, akik féláron adják, stb. Szerencsére kaptunk egy kinőttet, és ez nekünk most jó, mivel nincs autónk, és csak ritkán kell ülést használnunk. Sajnos :(

Bene egész nap lázas volt, de este nem akarta megenni a Nurofent, pedig eddig ezekkel nem volt probléma :( Szegénynek kúpot nem szeretnék adni, de ha megint nem veszi be, muszáj lesz.

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:29-kor.
Vendég

Tünde

Jobbulást Benének és mindenkinek jó éjt!

Kép
gyorgyi33

Masni
Ja, hát igen, én 2001-ben... :oops:

Uzsokiban szült egy ismerősöm, ő elégedett volt vele, ő is azt mondta, hogy szüléskor "bármit" lhet csinálni, de nem emlékszem a részletekre sajna!

KépKép
barimami

Szépjóreggelt mindenkinek,

nem tudom ki kérdezte a Panadolos kérdőív kitöltést. Jelentem kipróbálta ésa 2. oldal után nekem is visszaugrik az elejére.

Barbi,
ez botrány, érettségiztek emberek 2000 után?!?! Jajj de öregecske vagyok...

Masni
masni

Gyerekülés,
van egy lány az Index, Szülői munkaközösség, Felesleges gyerekholmik topikban, aki használt gyerekülésekkel üzletelget, mona lisa a nick-je. Márkás dolgai vannak, Römer, Concord, Maxi Cosi és 20.000 alatt van az ár.

Most jut eszembe, mi az Ebay-en vettünk már jónéhány dolgot Máténak, érdemes ott is körbenézni. Most pl. egy Maclaren sport-babakocsit nézegetek, villámára 65 dolcsi, itthon a Brendonban meg 50ezer... ha meg tudom oldani a hazaküldését akkor megvesszük.

Masni
masni

Sziasztok!

Tünde, jobbulást Benének, remélem szerdára tényleg meggyógyul! Születési évem 1978, kerület: VII. (még...)

Sétával kapcsolatban: van egy barátnőm, aki szintén a Kútvölgyiben szült nyáron, de nem szokott ide írogatni, szóltam neki is, hogy jöjjenek, gondolom nem gond, ugye?

Györgyi! Babaruhához már mindent elmondtak a többiek, a H&M és a C&A tényleg nagyobb méretek, vigyázz a Váci utcai H&M-ben nincsenek babaruhák!!! Léna a kengurus rucikból már jócskán 68-ast hord, a külföldieknél meg nemrég nőtt bele a 62-esbe. És tényleg tuti a H&M, nekem tavaly nyáron az összes ujjatlanom onnan volt, 1-2000Ft-ért, és mindbe belefért a pocim, még a legvégén is!

Babaüléshez még nem tudok hozzászólni, nekünk még nem aktuális, de nagyon hasznos elolvasni amit írtok, mert így tudom, hogy mire kell majd figyelnünk! :wink:

Marcsi! Örülök, hogy jobban vagy!

Ancsa! Igen, láttam, hogy írtad a Cora-t, csak nekünk nincs kocsink, néha hétvégén kapunk kölcsön, de nem volt időnk kimenni oda. Végül a Máriában vettünk. Merci, amit te ajánlottál, oda majdnem elmentünk uszi előtt, de aztán kifutottunk az időből. Pedig megnéztem a honlapot és tényleg jó dolgok vannak!

Uzsokiról én sem tudok semmit.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Tünde! Én jobb szerettem volna, ha marad az életkor, már így is elég ciki. De ha muszáj: 1969. :(

Van uzsokis ismerősöm, de olyan gyorsan szült, hogy semmi labda.

Úgy tűnik, Elizabeth Schöpf-Méreis lett. legalábbis az iwiw alapján. (???)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Babaülésben én is a concordról hallottam nagyon jókat, de a Minimanóban azt modnta az eladó, hogy a concord 0-18ig ülés, A concord ultimax most ugyan szuper jó lenne, de amikro azt kinövi, még kicsi a következő mérethez, így jobban megéri kivárni az utolsó időpontot, amikot még jó neki a hordozó, és utána venni egy 9- felfelé kategóriásat.

Zsófi,

na, tescos pelus? séta megint valamikor?

Tünde,

1980, II.ker, köszönöm, ha átírod!

Kép

Kép
jube

Kriszta! Maradhatsz örökifjú is! Nem muszáj átírni. A Táblán is úgy van, hogy kor/ szül. év. Szóval döntsd el, és csak utána írom át :)

Jube, mi kipróbáltuk a tescos pelust, most is az van, de engem nagyon zavar, hogy olyan műanyag kívülről. És szagelszívó sincs benne :roll: Olyan pisiszag van... Pedig a lilát vettem... De azért jóval olcsóbb, és minden benne marad :)

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?