A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok lányok!

Leszter!
SZOTE Nõi Klinika
Dr. Mészáros Gy.
Köszi a tanácsot a helyzetem javult. De lehet hogy nem is fertõzés hanem valami kis mirigy begyulladt. Jövõ héten megyek úgy tanácsadásra majd megemlítem az ottani dokinak.

Franyo!
OK!Kép Az oroszkrémtorta a kedvencem. Milyen sokan vagyunk vízöntõk!Kép
Nagyon csinos kismama vagy!Kép

Kangi!
Gratulálok a vizsgádhoz!Kép

Myssnia!
Én meg sem bírom enni a hagymát, mert ég a gyomrom tõle. A babának biztos nem lesz tõle baja ne aggódj!

Angéla!
Én eddig hála istennek nem híztam, sõt még fogytam is 5 kg-ot, mert az elején állandóan hányingerem volt és hánytam is.

Márti!
Nekem is mondták a 12 hetes UH-án a genetikai vizsgálatot hogy el kellene mennem, mert hogy 32 éves leszek. De amíg az orvosom nem mondja addig én sem említem neki, mert meg van a kockázata úgy tudom. Nekünk meg eléggé nehezen jött össze a baba és hátha nem lesz így se probléma.

Puszi

Andy
14+5
Andy

Lányok, köszönöm a drukkot vizsga ügybenKép remélem szerencsm lesz.Képrámfér.

11-re megyek ctg-re, megnézem Pocok kislányátKép, aztán doki, utána irány a fõsuli dolikat leadni és vizsgázni.
Öreg este lesz mire hazaérekKép pedig már most is hulla vagyok. Nagyon dagad a lábam, alig fért bele tegnap is a cipõbe. Valószínûleg a sok ülés és állás nem tesz jót neki.
Valaha volt bokám, most meg nincs.Kép
Sebaj, már nincs sok hátra.KépKépKép

Tegnap elintéztük az apaságit is, úgyhogy kicsit nyugodtabb vagyok. Hétvégén összerántjuk a babaszobát, aztán már csak néhány cuccot kell mosni+vasalni ill. függönyt, rácsvédõt, baldahint varrni és kész.Kép

Na megyek, mert lassan indulnom kell, jók legyetek, pussssza
Timici
38+6
timici

Leszter, persze, hiszen tegnap még nem volt csütörtök, én meg azzal számoltam :-))

Köszi!

Lányok, ha fáj a fejetek, vesztek be vmi gyógyszert, vagy tûrjek férfiasan? Sajnos minden harmadik nap ettõl szenvedek...nem merek bevenni semmit, a dokitól meg elfelejtettem megkérdezni.

Lenne még egy kérdésem, biztos volt már szó róla: milyen krémet használtok a pocakra? Mostanában elkezdtem gömbölyödni, és anyu szólt, hogy kenegessem, minél kevesebb terhességi csíkom legyen, de nem tudta megmondani, mivel. Tudtok segíteni? Ezer köszönet!

Pocóka
15+6
Pocóka (pocóka)

Halihó Kismamekok!

Franyo, nagyon jók a képek, szép a mostani és a leendõ babalakóhely isKépKép

Kangi, gratula a pocakos jegyhezKép, a maradékhoz drukkolokKép

Timici, nem lesz könnyû napod... drukkolok ezerrelKép meg irigykedekKépKép

Panka, Myssnia, nekem csak az elsõ 3 napon kellett a normál tenna, aztán elég volt a legtöbb cseppes always ultra is. Gondolom, nem lettetek okosabbakKép...

Megint leirhatom, hogy jobban vagyok a tegnapinálKép, egyedül kajálás után rosszabbodik a helyzet, de azért azt is egyre jobban birom... Mondjuk naponta 7-8x eszem, nagyon keveset... de ez legyen a legnagyobb bajom,nem?Kép

Még jövök ma, addig is pusszantás!
Zsófi (már 29KépKép)
Csucsuka

Pocoka,
Szerintem az olivaolajnal jobb nincs! Lehet esetleg mandulaolaj is!
En mar nem a csikok miatt kenem, abbol mar ugysem lesz tobb, de ha meg jonne nehany, az sem tunne fel, hanem mert nagyon szaraz a borom es viszketek! Akarmival kenem, semmi hatasa, egyedul az olivaolajtol lesz jobb!

Zsuzsi
37+3
zsuzsi74

Manócska, Nagyon aranyos vagy. Sajnos ma megint 7 fölé ment a reggeli utáni vércukrom, így aztán lehet hogy befektetnekKép. Pedig úgy reménykedtem, mert eddig csak a legelsõ mérésnél volt magasabb.Kép És pont ma megyek a belgyógyászhoz.
Szóval ha eltûnnék, akkor vagy befektettek a cukor miatt, vagy jobb esetben kispapi nem enged dolgozni.

Franyó, nagyon klassz lett a gyerekszoba.

Márti, A diétával kapcsolatban annyit mondott a belgyógyász, hogy napi 160 g CH- ehetek. Egy táblázat szerint 30,20,50,20,40 eloszlásban. Én ennél gyakrabban eszem és kevesebbet. Konkrét javaslat, hogy mit egyek (minta) nem volt, csak egy tábla, hogy miben mennyi CH van.

Kangi, gratulálok a szép vizsgajegyhez.

Myssnia, Leszter köszi.

Nahát, már a 27. vagyok a táblában!

Miszike, csak nem fordult meg! Remélem sikerül kispapistól elmennem a következõ elõadásra.

Margit, nekem sincs székrekedéses problémámKép. (Aranyerem így is lett.)

Timici, drukk a holnapi vizsgádhoz. Hogy kell az apaságit intézni, milyen papirokat kell vinni?

Pocóka, gyakori fejfájásra a vietnámi balzsamot ajánlották (halántékra kenni). De ritkábban 1 algopyrint bevehetsz.
A terhességi csíkok adottságtól és pocakmérettõl függõen lesznek (az orvosom szerint). De azért nem árt ha kenegeted. Én egyszerû (vizes) testápolót használok reggel és este, amit kicsit feltuningoltam olajjal. (Masszázsolaj, levendula és mandarin.)

Maci_2 (szomorka)
27+2
maci_2

Maci 2
ne legyél szomorú,biztosan minden rendben lesz!
Amúgy nálam van a ruha, holnap is oda tudom adni, ha kellene mégis. Remélem igen, mert akkor nem fektetnek be!:o)))))))))

Franyó,
A bárányos is nagyon ari lehet, egy csomó dolgot lehet hozzá kapni a happy boxokban.
Aki most gondolkodik a tapétán - bordûrön, a bricoban tök jók vannak! bár én csak a budakalásziban szoktam járni, a többit nem tudom.

Angi,
hát így elég nehéz lesz nevet választani!:o)))))))))
de még van idõd! na az az egy tényleg tuti, hogy név nélkül nem marad:o))))
Az origónak van egy névutós linkje, ha az segít.

Kangi,
gratula a vizsgához:o)))))))))

Timici, neked meg drukkolok!:o)))

Pocóka,
akkor lehet tényleg minimanóficánkolást éreztem, jó lenne már biztosnak lenni benne, hogy az milyen is pontosan. Aztán meg majd alig fogom várni, hogy egy kicsit maradjon nyugton:o)))))))))))

egy kérdés:
Általában a fiús vagy a lányos mamiknál lesz olyan az ember képe, mintha épp tini lenne? annyira utálom, az egész állam tiszta pattanás! Ezzel más is így van, vagy csak szegény Manócska?:o(

Manócska
16+1
manócska

Sziasztok!

Csatlakozom az orrszívó-porszívó pártiak táborához! Mai napig azzal szívom ki a gyerekek orrát, ha nagyon sok és nagyon sûrû a trutyi (bocs), sõt a magamét is. Próbáljátok ki magatokon, úgy érzi az ember, hogy a homloka közepéig kitisztítja. Arra kell vigyázni, hogy 1220 (?-rá van írva a dobozra) W-os teljesítménynél nem szabad magasabbra kapcsolni a porszívót.
Ja, és még egy "tapasztalt anyuka" tanács. Ha majd valamikor 1 éves kora körül esetleg félni kezd tõle a gyerek, akkor a kezébe kell adni, hogy szívja ki magának! Ez mindig bejött!

Olvasom a sok és sokféle beszerzéseteket és már indulhatnékom van nekem is! Nemsokára mehetek! (egyéni babonám szerint betöltött 28. hét után kezdem-mert akkor már koraszülöttnek számít, ha netán kijön erre a világra)

Maci_2Kép
Sajnálom, hogy olyan rossz a cukrod. Remélem,nem kell befüködnöd!
Lactacydot lehet kapni Auchanban, Corában, Tescoban is, 800 valahány forint, máshol ezren jóval túl van.

KispiciKép
Kösz a magnézium tanácsot. Tényleg muszáj szednem, mert különben élesen és fájdalmasan keményedik a hasam alja, fõleg du. Bocs, de szerintem a lepényvizsgálat eredménye lehet meg 1 hét-10 nap alatt, ui amnio esetén ki kell tenyészteni a vízbõl nyert magzati sejteket, és az maga kb. két hét. Legalábbis az I-en a genetikus ezt mondta. Õ az amniot ajánlotta, mint kevésbé vetélésveszélyes mûfajt.

TimiciKép
Drukk a vizsgádhoz. beszámolót kérünk Pocokról+Ajsáról.
Szülés után meg fogsz lepõdni, hogy milyen sovány a lábad, valósággal botnak tûnt a sajátom, amikor rekord idõ alatt kimegy a víz.
Timici, diszkrét kérdés. A klinikán milyen szülési pénzekrõl hallottál mostanában?

PocókaKép
Csatlakozom Maci_2-höz, Algopyrint nyugodtan bevehetsz néha, nem csak fejfájásra, hanem, ne adj isten, lázcsillapításra is. Nem is olyan régen kérdeztem rá a dokimtól. De ha rendszeresen fáj, akkor inkább kérdezz rá, fõleg mert ki tudja miért? Pl. magas vérnyomás?

Urszila
26+3
urszila

Sziasztok!

Lányok, én nem akarlak titeket betét ügyben ijesztgetni, de én még itthon is csak 1-2 hét után tudtam a sima ultra night, éjszakai betétekkel kihúzni. igaz hohy a nagy tena akkora mint egy pelenka, de ez volt az egyetlen amiben egyáltalán ki tudtam mozdulni a korterembõl pl látogatáskor. Persze ez is gondolom mindenkinél más. És én nem értem miért hihiénikusabb a sima betét, a tena is ugyanúgy rögzíthetõ mint a betét, de én egyébként nem ragasztottam, hanem simán a Tenafix nevõ hálós bugyival vettem fel, így sûrûn tudtam cserélni, nekem nagyon bejött. És a többi szobatársam is így volt, kivéve egyet, aki császáros volt, neki elég volt a sima betét.
Jó pocakosodást továbbra is, és a finisezõknek drukkolok!

manó és Emma
manó

Sziasztok!

Megszületett egy munkatársam barátnõjének az ikrei:Anna 2760 gramm 54 cm, Emma 2800 gramm, 53 cm. Szerencsére természetes módon sikerült megszületniük. Örülök nekik.

Kangi
A hagyma megtette hatását, ramatyul aludtam. Ma pedig egészségnapot tartunk. Megyek is mindjárt gyömülcsöket venni. Kép

Pocóka
Én sokmindent használok pocakra. Elsõsorban a hidratálás a fontos, amit Milupa terhességi krémmel csinálom. Ha beítta, után a jön rá a babaolaj. Az új zselés johnson olajat használom, mert nagyon sokáig rajta van. Aztán elcsábított a gyógyszertári Vichy krém is, azt is szoktam. Eddig 0 csíkom van, és a doki is megdicsérgete a bõrõm. Remélem így marad.
A 16. hét környékén nekem is sokat fájt a fejem. Algopirynt szedj csak! semmi mást. És ami jó, nekem pár hétig volt csak, utána mintha elvágták volna. Egyszóval, kitartás!

myssnia
35+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Szerintem nyugodtan vigyetek TENA-t, bár én olyan kórházban voltam, ahol adtak mindent, annyit, amennyit akartunk, de az elsõ pár hétben tényleg dõl a vér, egy sima éjszakai betét még nappalra sem elég. Én mikor hazajöttem, úgy a 3. héttõl kezdve használtam Allways éjszakai betétet.

Myssnia
Lehet fogunktalálkozni néha Jb-ben, ha már sétálhattok a levegõn. Mi nyáron tuti leszünk ott pár hetet. Meg fogsz ismerni, mert JB-ben egyedül nekünk van bazi nagy kerekû kocsink. Én meg benneteket foglak megismerni, mert nektek van csak 3kerekû kocsitok!

Leszter
Szerintem minden patikus így néz az emberre, mikor terhességi tesztet veszel, legalábbisa én így voltam vele. Pedig én tavaly elõtt õsszel vettem...

Myssnia
Biztos nem bírja a hagymaszagú leheletét Kép))

Miszike
Szerintem egész más olyan szülést végignézni, ahol egy vadidegen szül, a tiéd úgyis más lesz. Én is sokat végignéztem, de szerintem az enyém sokkal szebb volt, de ezzel minden anya így van.

Urszila
Egyik rokonunk gyerekénél is ezt csinálták, hogy kiszívja magának a gyerek, már lassan 5 éves és még mindig csak azzal hajlandó orrot tisztítani, nem akarja kifújni az orrát zsepibe.

Nekem is TENA hálós bugyeszem volt a kórházban, nagyon jó volt!

Én mandulaolajjal és Milupa krémmel kentem a pocakom kismamiság alatt, nekem sem repedt szét a bõröm, nem volt egy darab csíkom sem, ugyanolyan a hasam most, mint régen.
De ez is adottság kérdése, mert van aki kenheti akármivel, attól még csíkosodik.

üdv
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a Tenával kapcsolatos hozzászólást.

FranyoKép
Nagyon szupi lett a babaszobátok.

ManócskaKép
Nálunk a baráti körben lányos mamáknál volt sok patti a terhesség alatt.

ZsuzsaKép
Ajsa: "régi magyar név, talán az ajak szó kicsinyítõképzõs származéka. Lehet azonban arab eredetû török név is, ebben az esetben a jelentése: barázdabillegetõ (énekesmadár)."

Panka
31+4

panka

Panka,
Köszi,
remélem jövõ héten látni is lehet majd, hogy miféle a leendõ csemeténk!:o)
Manócska
16+1
manócska

Manócska, Köszi a biztatást.
Az én képem (fõleg az állam) is olyan mint tinikorban és kislányunk lesz. Valamikor (mikor még talán csak olvasgattam a fórumot) volt már szó errõl. A leírások többsége alapján: ragyás kép = kislány valószínûsíthetõ. Persze ez csak amolyan "népi megfigyelés".

Maci_2
27+2
maci_2

Leszter!
Sajnos csak most tudtam bekapcsolódni,jól lemaradtam.
Ami a szülés idöpontját illeti - júl. 14-re vagyok kiírva. A különbség valószinüleg a ciklus hossza miatt más, mert nálam nem 28 napos volt, hanem változóan 25 - 27-ig. A baba mérete pedig 2003 jan.14-én 7,9 cm volt (a fejtetötöl a gerinc végéig - a lábacskáit nem számolta bele a dr.-nö.)
Én eddig a júl. 14-re szavazok, aztán majd Picurka eldönti, mikor is szeretne a világra jönni.Kép

Szióka,
Tündimami
tündimami

A pocicsíkozódás tényleg hajlam kérdése, rajtam ujjnyi repedések vannak, ráadásul a köldököm fölött, a fiam csinálta a 39. héten, amikor már alig fért el. (sebaj, vannak csini egybefürdõruhák is!). Bõrdoki azt mondta, hogy nehogy megplasztikáztassam, mert még rondább hegek lesznek, ilyen típusú (és itt jött egy latin szakszó) a bõröm.

Manócska, Panka, Maci_2Kép
Rajtam bezzeg nincs egy patti sem! És leányzó lakik a pocakban! Terhességen kívül néha beindulnak a pattanásaim, terhesség alatt viszont gyönyörû lesz a bõröm (meg a mellem is megnõ vagy 2 méretet, úgyhogy triplán megéri terhesnek lenni!Kép)Szóval asszem ez is olyan megállapítás, mint a csúcsos has=fiú. Néha bejön, néha nem. Nekem mindig is csúcsos volt, az eredmény egy fiú és 2 lány.

Urszila
26+3
urszila

Sziasztok Lányok!Kép

Az elöbb is irtam, de elfelejtettem megkerdezni: mit tanácsoltok iszonyú erös nátha ellen. Kérjek csöppeket és vitaminokat a patikában? Eddig próbaltam vitaminbombákkal bombázni magam, de úgy látszik a mai gyümölcsök és zöldségek nem tartalmaznak annyi vitamint mint kellene, mert nem segítenek. És már unom, hogy egyfolytába dáthás vagyok és sem enni, sem aludni nem tudok nyugodtan.

üdv, TündimamiKép
tündimami

Sziasztok Lányok!

Nekem is a fejfájással lenne gondom. Mindig is fejfájós voltam,de mivel a terhesség elején járok azt mondta a doki nem nagyon szabad bevenni semmilyen gyógyszert.

Az elsõ 12 hétben szinte tilos. Akkor mivel tudom megszüntetni a fejgörcsömet? Szinte úgy érzem, mintha az egész fejem leakarna szakadni!

Puszi: Julika
julika

Julika,
a leghatásosabb módszer, a fejfájásra, ha nyersz a lottón!
De csak utánam!!!!:o)))))))))))))))))))

Manócska
16+1
Manócska

Sziasztok lanyok!

Timici,
De jo sok mindent vettel, gratula hozza!Kép
Drukk a vizsgahoz!!!

Margit,
Es mi az a baj, ami most van? Fel a fejjel, biztos rendbe jossz!Kép Hidd el, en is nagyon parazos vagyok, ugyhogy megertelek. De nehogy mar azon aggodj, hogy nincs szekrekedesed!!! Az ugyis inkabb majd kesobb lesz jellemzo, de ha sok gyumit eszel, es amugy sem vagy ra tulzottan hajlamos, akkor lehet, hogy meg meg is uszod, ennek pedig tessek nagyon orulni!!!Kép

Pocoka,
A gyogyszertarakban lehet kapni ket fele terhessegi csikok elleni kremet: Milupa 75 ml kb. 800 Ft, Vichy 125 ml 5570 (!) Ft. Allitolag nagyon fontos, hogy masszirozd is, amikor kenegeted magadat, de nemtom, en a hasamat nem merem nyomogatni, most meg mar a cicimmel is igyekszem ovatosan banni, nehogy gorcsoljek tole.
A fejfajas eleg gyakori tunet a Te terhessegi korodban, el fog mulni, ne aggodj. Idonkent ha mar nagyon nem birod, egy Algopirint allitolag be lehet kapni.

Maci_2,
Drukk, hogy meguszd a befekvest!!! Bar azert az sem katasztrofa, ha nem is tul kellemes...

Manocska,
Nekem is eleg vacak lett a borom, de azert mar alakul. Allitolag lanyunk lesz.Kép

Tundimami,
Beirtam a 07.14-et is, majd holnap a tablaban nezd meg, hogy igy okes-e.Kép

Julika,
Hat, az elso harmadot tenyleg jobb lenne meguszni gyogyszerek nelkul... Masszirozas nem segit? Vagy a vietnami balzsam? Vagy vannak mas hasonlo eros illatu cuccok, en is szoktam hasznalni neha.

Kispici,
Drukkkkk!

Henivel vajon mi lehet?

Na megyek, mert odaeg a sult husi!Kép
Puszi:

Leszter
28 !!!! A harmadik harmad!!!!!!!!Kép
leszter

Leszter!
Köszönöm és boldog pocakoskodást a harmadik harmadban is!Kép

Tündimami
tündimami

Hello LanyokKép,

Fejfajassal kapcsolatban, en migrenes vagyok es bar sokat javul a terhesseggel az elejen bizony sokat fajt a fejem. Esetleg kerjetek meg a Kispapikat, hogy egy kis masszazsolajjal maszirozzak meg a tarkotokat es a halantekotokat, szerinetm sokat segit, de vegso esetben en is veszek be gyogyit, mert azert babonak se jo ha allandoan nyugi vagyok a fejfajas miatt.
Zsuzsi, esetleg tudnal irni valami homeopatias bogyot, mert azt en is szivesen vennem.

Terhessegi csikok, szerintem is fugg a pocid meretetol, mennyire hirtelen no a pocko, illetve alkati dolgok is belejatszanak. En sima vizes alapu testapolot hasznalok, ezt is azert, mert iszonyuan szarad a borom most is akar csak a fiammal anno.

Pattik, hat en kb. olyan vagyok, mint Urszila, terhessegen kivul van neha, de ilyenkor semmi. Eredmeny elso fiu lett. most valszeg lany.

Maci 2,
Sajna, hogy rossz lett a cukrodKép. Esetleg kerdezz ra a dokira vagy egyeztess egy dietetikussal, hogy konkretebb dietat kaphass. Tudom utalatos a korhaz, de ha muszaj inkabb fekudj be par napra.

Timici,
Szep hosszu programod van mara. A vizsgahoz egy kalappal, azert amikor beadod a dolit mutasd meg rendesen a pocidat, biztos figyelembe veszi a tanarKép.

Tundimami,
En megfazaskor a Bronchicum szirupot szoktam eszegetni, ez foleg kisgyerekeknek keszult, de felnottek is hasznalhatjak es csak gyogynovenyek vannak benne( sajnos ha jol emlekszem eleg huzos az ara), meg persze C-vitamin es ezerrel a gyumi, foleg citrom, mar ha birja a gyomrod.

Lanyok mennyire lettetek faradekonyak a terhesseggel. Korabban siman fent voltam ejfelig, de most 10 ora utan alig tudom nyitva tartani a szemem, bezzeg hajnal 4 korul meg kukorekolok.

Angi
19+6
angela2

Pocoka, Leszter!Kép

A pocakot lehet maszírozni (az eddig leírt készítményekkel) igen finom simogatással is, durvább felületü mosdakodópamaccsal tusolás közben. Ezt a növérkém (nalunk nincs védönö, csak az orvosod növérkéje "védelmez" és a terhestornás ápolónö) ajánlotta.

Tündimami Kép
15+0
tündimami

Sziasztok!

Na tegnap én is kirúgtam a hámból, apuci elengedett egyedül nézelõdni a babának, hát mit ne mondjak Kép Beszabadultam egy bababizományi boltba (valami turkáló féle) És ott vettem két kis kantárosfarmert, egy 62-est vékonyabbat és egy 68-74-est vastagabbat. Két kis lánykaruhát, fehér 68 és piros 74-est (remélem a piros pont jó lesz rá karácsonykor, ha nem akkor tévedtem) Egy 68-as kis világoskék pólót, egyy világoskék kantáros pamutnadrágot, kb 62-es, és egy világoskék kissapkát, és 62-es méretû pamut "munkaruha" szerûséget. Ezért fizettem összesen 3000Ft-ot. Ja és a két kantáros nadrágon és a fehér ruhácskán kívül minden vadonat új volt (itthon szedtem le róla az eredeti árcimkéket) szerintem egy jobb bababoltban adtam volna érte kb 15000 Ft-ot.

Julika!
Nekem is fájt a fejem amikor annyi idõs terhes voltam, de én mindig mérlegeltem a dolgot, hogy mennyire fáj. Ha már nagyon fájt akkor lefeküdtem pihenni, általában segített. Nekem az orvos azt mondta, hogy tényleg minél kevesebb gyógyszert vegyen be az ember ilyenkor. Az én példám: kb 18 hetesen elkaptam valami lázzal járó náthát, akkor mondta a doki, hogy inkább vegyek be lázcsillapítót, mint, hogy 38 körül legyen a hõmérsékletem, mert az többet árt.

Manócska!

Nekem úgynéz ki lányom lesz, de én nem vagyok pattanásos. Karácsony után jött ki egy kettõ, de szerintem az a szaloncukortól volt Kép Mondjuk kb 18 éves koromtól nem nagyon voltak rajtam pattanások, inkább kiomlottam a melegtõl. Ja és édesanyámon se volt pattanás, már kérdezte, és én is lány lettem Kép

Na megyek megnézem mi van uzsonnára nekünk a hûtõben, mert rendetlenkednek odabent Kép

Nadine
22+3

Nadine
KépKépKép
nadine

Angi!
Kösz a tippet, ma megyek gyógyszertárba, rákérdezek a cseppekre. A citromot nagyon szeretem (eszem is) és a gyümölcsöket is. Eddig mág nem volt gondom székrekedéssel. (kopp - kopp).
Viszont én is nagyon fáradékony lettem, pedig azelött egy örökmozgó voltam. Most reggel 6-kor kelel és már este 20:00-korül már csak pillogok. Olyankor elmegyek letusolni és azrán 21:30-ra úgy elalszom, mint a foxi - maxi. Kép(Erröl van egy kis történetem):
Én mostanáíg elég intenzíven táncoltam és a gyakori fellépésekre való kiutazások során a tínckar természetesen mindig jól becsípett Kép(enyhe megfogalmazás). Ilyenkor aztán ment az éneklés, hegedü és tánc ( a buszban) és többek között volt egy slágerunk is, ami már mindig csúcshangulatban jött elö. Így szól:

Egy, foxi - maxi hazamegy!
Két, bekapcsolja a tévét!
Há, foxi - maxi alszik már
Mire négyet mondok horkol már!

Hát kb. én is így vagyok ezzel! Kép

Sziasztok, majd csak holnap jövök.
Tündimami
15+0
tündimami

Szisztok Lányok,

köszi Mindenkinek a drukkot, sjana lecsúsztam a vizsgáról.Kép
11tõl 15,45-ig voltam a Klinikán, így 16,30-re értem ide a suliba, arra a fél órára meg már nem volt képen bepofátlankodni, fõleg, hogy tanulni se tudtam. Mindegy majd szóbelizek szülés után.

Pocok jól van, Ajsa állítólag tiszta Manka. Egy kicsi Manka és nagyon jó baba, most is éppen aludt, így sajnos nem láttam. De Pocok nagyon boldog volt. Ma már a csecsemõsosztályon van és hétfõn vagy kedden már haza is engedik.

Myssnia,
gratula a csíkmentes pocakhoz. Nem akarlak ijesztgetni, de nekem is a 36.hét után jöttek a csíkok, mióta Bence méár nem igen fér el és feszegeti a határait.Kép De azt hiszem ez hajlam kérdése is, mert elõtte és utána is kentem és Milupa ide-oda csak van csíkom.Kép Kívánom, hogy Neked ne legyen!Kép

Most megyek, mert megjött értem a párom, a többit otthonról.
Pusssza
Timici
38+6
timici

Nadine, és pattanásmentes társai,
jó nektek! félhomályban lassan úgy nézek ki, mintha szakállas lennék:o))))))) mert persze nyomkodom, és annyi seb van már az arcomon:o(

Manócska
16+1
Manócska

Sziasztok!

Pocoknak hatalmas gratula! Kép

Most csak címszavakban: ma voltam a követéses UH-on a több magzatvíz miatt. Megint nem találtak semmit (húúú Kép Kép Kép ). Így egyre nyugodtabb vagyok!

Pattik: nekem is ilyenkor a legszebb a bõröm! A kozmetikusom is megdícsért! Jó lenne, ha így is maradna!

Krémek: én is Vichyt és Milupát használok, éppen mennyi pénzem van rá! Kép A köldökömnél van két egy centis csík, lefelé és fölfelé, de ezeket még a nagyfiam "csinálta", és normál köldökállípotban nem is látszik!

Puszi mindenkinek!

Judó
34+4
judó

Helló kismamák!

Timici!
Úgy emlékszem, hogy Te tudod hol lelhetõ fel Kispesten (XIX) a Villanytelepnél egy méteráru bolt. Az amelyik el van dugva.Kép Lennél olyan kedves és megirnád nekem emilben a pontos címet és ha tudsz akkor telefonszámot? Azért kérem emilben, mert azt bármikor meg tudom nézni, viszont a fiam mellett már nincs annyi idõm bogarászni az archivokban, igy is éppenhogy el tudom olvasni az aznapi terméstKép Persze már nem a kismamákoknálKép Itt csak gyorsan átfutom és ha látok GRATULÁT akkor utánanézek, hogy kinek és miértKép
Ha nem te voltál aki tudja a címet akkor bocsi!

puszi
sasha és a 14 hetes Gábor

Kép
sasha

Sziasztok Kismamákok!

Leszter, Kangi,
köszi a drukkot! Kép még mindig itt..., pedig a Kispapa horoszkópja mára mondott családgyarapodást. Kép Igaz még csak 5 óra múlt, még bármi lehet... Kép

Urszila,
lehet, hogy valóban a lepényvizsgálat az ami a gyorsabb, (egy ismerõsöm mondta ezt az egy hetet, szóval nem saját tapasztalaból való az infóm) de Márti kedvéért azért remélem, hogy minél elõbb megkapja a jó, azaz a negatív eredményt. Kép

Tündimami, Angi,
az aluszékonyság majd el fog múlni. Fõleg az elsõ harmad vége, második eleje szokott ilyen lenni. Szerintem ha tud az ember, akkor csak aludjon, mert késõbb már úgysem fog tudni olyan jól szunyálni, elõbb a hasától, aztán meg a babától. Kép

Nadine,
húúú, nagyon klassz dolgokat vettél, és tényleg nagyon olcsón. Ügyes vagy! Kép

Margit,
én õszintén szólva irigyellek, azért mert nincs székrekedésed! Bárcsak én is így lennék... Ezen eszedbe ne jusson parázni! Kép

Manócska, Panka, Maci_2
a pattanások a terhesség elõrehaladtával el fognak tûnni. Állítólag... Kép Nekem legalábbis bejött. Az elején kiütött mindenféle ragya, aztán egy idõ múlva azt vettem észre, hogy nincs egy se. A hormonok mennyiségének változásával függ össze a dolog.

Franyó,
nagyon aranyos a babaszoba, és külön édes a macis bordûr! Kép Mi is valami ilyet szeretnénk majd feltenni a falra, ha majd meglesz a kiscsaj szobája. Egyenlõre ugyanis a mi szobánkban lesz az ágyikója.

Timici,
sajnálom, hogy nem sikerült bejutnod vizsgázni, biztos jó lett volna túl lenni rajta. Kép
A Chicco fertõtlenítõt gyógyszertárban vetted, vagy illatszerboltban is lehet kapni?

Ja, és végül egy kérdés, a házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban. Jó az eredeti, vagy be kell-e szerezni valahonnan egy igazolást, hogy még mindig házasaok vagyunk? Ha igen, akkor hol kell kérni? Ott ahol házasodtunk?

Pusza!

Kispici
kispici

Sziasztok!

Köszönöm a sok "csíkos" hozzászólást, beszerzem a hozzávalókat.

Manócska, nekem sosem látott mennyiségben törtek ki a pattanások az arcom bal felén (csak ott), illetve ma reggelre az orrom körül piros foltokban kiszáradás is megjelent. A barátnõmnek is ilyen volt a bõre, egyáltalán nem szép és kisimult, mint a hogy azt ilyenkor hallani...

Pocóka
15+6
Pocóka (pocóka)

Szia Kispici!

Én úgy tudom, 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kérnek, és onnan kell beszerezni, ahol történt a házasságkötés.

Pocóka
Pocóka (pocóka)

Kispici!

Az uzsokiban 3 honapnal nem regebbi hazassagi anyakonyvi kivonat kell (ez tuti), de ugy tudom, ez nem mindenhol egyseges. Ha nincs hazassagi, akkor apasagi nyilatkozat.

Leszter (helyett a kispapaja, mert o palacsintat sutKép)
28+0
leszter

SZiasztok!

Megjöttem a genetikai "tanácsadás"-ról: egy nagy NULLA volt Kép VIszont eldöntöttük, hogy nem megyek amniora KépKépKép, hanem boldog kismama leszek a továbbiakban KépKépKép és nem aggódom, mert semmivel nincs rá több okom, mint volt másfél éve, mikor Ármint vártam, akinél viszont egyáltalán szóba sem jött a vizsgálat.

Hascsíkosodás: szerintem nagyon alkat kérdése, nekem egyetlen csíkom sem lett az elõzõ terhességem alatt és egyelõre most sem mutatkozik ilyesmi! Kép Holott nem kentem és nem kenem semmivel most sem.

Fejfájás, nátha: szerintem a legjobbak a gyógyteák (kamilla, kakukkfû, hársfa, csipke, csalán, bodza, stb) és a homeobogyók! Fejfájásra jó lehet a belladonna vagy a Pulsatilla - de még mások is, csak most nincs itt a könyvem és fejbõl csak az jut eszmbe. Megfázásra, influenzára Aconitum, Ferrum Phosphoricum - és még mások, amik nem jutnak eszembe, de a Kispici által tegnap feltett linken el lehet indulni! Kép

Tena: a kórházban még én is azt használtam de késõbb (5-6, naptól) jobb volt egy sima betét, mert a Tena túl nagy volt és nagyon bántotta a gátsebet.

Fáradékonyság: nekem az elsõ harmad elmúltával nagyrészt elmúlt, csak ritkán vannak álmos napjaim (de akkor nagyon!)

Leszter! Gratula a 3. harmadhoz! Kép Szeretnék már én is ott tartani! A táblázattal kapcsolatban lenne egy kérdésem: úgy látom, ez az utolsó mensi dolog szinte senkinél nem stimmel és úgyis a szülés várható ideje a lényeg meg a betöltött hetek-napok! Nem lehetne kivenni? Akkor legalább toligatás nélkül rögtön látszódna a táblában az is, hogy valaki hol/kinél fog szülni! Rossz ötlet?

Snugli: tegnmap a kispapi elszabotálta a képek felrakását, de remélem, ma már megteszi! Kép

Orrszívás: szerintem is a porszívós a legjobb módszer! Én azt tapasztalatm, kiskorban egyáltalán nem zavarja a babát, nagyonbb korbanb sem maga az orrszívás, hanem az, hogy le kell fogni hozzá, amit utál. Legalábbis Árminnál így van.

Leszter! (Még egyszer! Kép) Megírnád nekem még egyszer azt a telefonszámot, ahol el lehet érni azt, ahol a 4D-s UH-t csináltattad? Ugye, neked jó tapasztalataid voltak? És a 23. hét környékén érdemes menni, vagy mikor a legjobb?

Megyek, mert Ármin uzsit kér! Kép

Márti
19+2
márti

Pocóka, Leszter kispapi,

köszi az infót! Kép

Kispici
kispici

Angi

Én az elsõ másfél hónapban szinte kómás voltam, akár egész nap aludni tuttam volna. Kép Majd elmúlt, és a 17-20. hét környékén csak este jött elõ a tömény fáradtság, és 9-kor már aludtam.

myssnia
35+6
myssnia
Budapest XI. kerület

"tudtam", bocs! Már írni sem tudok..
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok! Kép
Megjöttem a fodrászból meg az egész napos futkározásból ... torna volt, meg apósomnál a kórházban, meg nagymamáztam is ... rettentöen elfûradtam, de hisz puffatag is vagyok én már a rohangászáshoz, no nem?! Kép
Kispapának tetszik a fejem. Ami jó dolog, mert neki kell néznie (igaz, nekem meg viselnem Kép) Szóval szülés elötti uccsó fodrász is megvolt, mert holnap meg válallati buli, amire még elmegyek (irtó nagyszabású inygombonyom lesz Kép)

Angi Kép
én az elsö harmadban a klaviatúrára borulva aludtam egy fél órát minden ebéd után Kép

Pocicsikok: csak a Milupával kenem, eddig nincs csikom. Pedig a csipöm sajnos zebraszerü, de már 16 éves korom óta, ami nem tegnap volt Kép

Margit Kép
irigy-irigy Kép Nem szedsz még vasat? Mert az bizony fog, mint a veszedelem Kép Nekem a vas kiváltotta székrekedés volt a legkellemetlenebb Kép Hálistennek, úgyhogy ha neked még ez sincs, akkor örülj, és ne aggódj! Jó pocisodást!

Leszter Kép
ide a palacsintával! És üdv a nagypocisok harmadik harmados csapatában Kép

Zsuzsi Kép
sikerült Gyurit kihúzgálni az ágyból? Kép

Pattanások: nem vagyok ragyaverte, csak valahogy mintha mélyen zsiros lenne a böröm. A felszine persze száraz, amitöl pikkelyszerüen hámlik, ami viszket, amit megvakarok, amitöl kisebesedik. Egyszóval: rút vagyok, és hogy a kispapa mást mond, annak két lehetséges oka van: vagy a szeme romlott el, vagy az izlése Kép
Mindenesetre lányt várunk Kép De a fiút is elhozzuk Kép

Timici Kép
hát, ha már nem vizsgáztál, akkor egyél valami finikét vacsorára! Kép

Maci_2 Kép
sajnálom ezt a fránya cukrot Kép De ha diétára fognak, biztos rendbejön! Kép

Na abbafejezem, mert regény lett. Ja, ma volt még a védönéni is, és aranyos volt, megbeszélgettük a kórházi csomagot meg a készenléti csomagot, meg a babacuccokat Kép De nem mondott extra újat Kép viszont kedves volt, és a kedves emberekkel jó beszélgetni Kép

Most már tényleg pussz
Kangi
34+6
kangi

Pocóka,
ez fura, mert nekem is a bal oldalam a sokkal ragyásabb, így inkább a jobb oldalamat mutogatom:o)))

Leszter,
megint palisütés? Te ezt direkt csinálod!!!!!!!!:o)))))))))

Márti, itt nézhetsz pár képet, és eldöntheted mikor is a legjobb a 4D:
[url=http://www.4dultrahang.hu" TARGET="_top]http://www.4dultrahang.hu[/url]

Ma nem lett babi? azt mondta reggel a Vissy Károly, hogy olyan front van, hogy ilyenkor könnyebben beindul a szülés.
Bár még van néhány óra a napból.

még 1 kérdés:
Azt vettem észre magamon, hogy mostanában mindentõl félek, úgy értve a buszon pl, ha kanyarodik, hogy nehogy felboruljon, az autóba, hogy nehogy belénk szálljon valaki, a villamoson, hogy rám esik valaki, aki nem kapaszkodik.
Azelõtt meg direkt szerettem, ha valami izgis történik. Ez normális?
Pusz:
Manócska
16+1
manócska

... nem "nagyszabású inygombonyom", hanem "nagyszabású INGYOMBINGYOM" lesz, csak ez valamiért nem jött össze elsöre KépKépKép

Kangi
kangi

Manocska Kép
mintha magamat hallanám! Én is sebességiszonyos lettem! Pont 16 hetesen, mint te, voltam Finnországban, és a partner által vezetett kocsival lehetett csak eljutni a pályaudvartól a szállodába. Jó dimbes-dombos út volt, de ö ismerte, hát megnyomta rendesen a gázt. Te! Hogy én hogy rettegtem! A gyomrom a torkomban volt, és tényleg úgy kellett a sikoltást visszafojtani!
Ami a legröhejesebb, hogy a hetes buszon is tapasztaltam ezt a pánikot, pedig az leginkább csak araszol Kép

Pussz
Kangi
34+6
kangi

Kangi,
én is a 7-essel vagyok így, meg a 141-essel, ahová szerintem az idegbeteg, közveszélyes buszvezetõket számûzik.
multkor volt egy helyettes sofõr a 141-esen, annál nem féltem, de a többinél!
még jó, hogy csak 1 megálló!:o)))) de néha úgy kapaszkodom, hogy attól félek a kezemben marad a fogódzkodó:o))))))
Manócs
manócska

Manócska Kép
az viszont érdekes, hogy vezetni a mai napig szivesen vezetek, biztonságban érzem magam, és ha én hajtok gyorsan attól nem félek Kép ... csak a kispapa ... Kép

Kangi
kangi

Kangi,
lehet azért van, mert magában jobban bízik az ember!:o))
Na pusz, szép estét mindenkinek!:o))
Manócska
16+1
manócska

Manócska,

én is rettegek, de a vezetéssel semmi bajom, úgy váltok sávot, mint elõtte soha:-)

Lányok, ma szedtem le a karácsonyfát, jól megszúrkáltam az ujjaimat, ezek szerint a kispocok csupa tûszúrással fog megszületni Kép

A vietnami balzsam bevált, köszönöm, már el is múlt a fejfájásom!

A kispapik hálistennek ilyenkot elkezdenek nõi hormont termelni, és mindenre csak bájosan vigyorognak, és szerintünk mi vagyunk a legszebb kismamekok a világon!!! És ez így van jól!!!! (mert õk a legjobbfej kispapekok a világon)

Pocóka
holnap 16!!
Pocóka (pocóka)

Jaj, Lanyok tiszta natha vagyok, es hoemelkedesem is van!

Sajna ezekkel a homeopatias bogyokkal az a helyzet, hogy pontos "korkep" alapjan lehet csak meghatarozni a szert, ami valoszinuleg hasznalni fog.
Nekem is fajt a fejem (par hetig, ugy a 15-17. het tajekan), egyszer, amikor mar nagyon nem birtam bevettem egy Algopyrint. Azert idemasolom a tuntettipusukot egy rovidebb kiadvanybol, ha valamelyik ugy erzed rad illik, akkor kiprobalhatod a szert, artani tuti nem fog sem neked, sem a babanak.

Kalium Bichronicum 9CH (napi 2*5 golyo)
Szemureg feletti migren, gyakran a jobb oldalon. Hanyas, gyomoreges kiserheti.

Lycopodium 9CH (napi 2*5 golyo)
Jobb oldali, szemureg koruli fejfajas, ehsegtol, vagy est 5-7 ora korul rosszabbodik.

Belladonna 9CH (napi 4-5*5 golyo)
Akutan fellepo, lukteto, dobolo fejfajas, kipirosodott arc, javulas sotet, csendes szobaban pihenestol.

Kalium phosphoricum 9CH (napi 2*5 golyo)
Tarkotaji fejfajas minden nap, szellemi tulterheltseg kovetkezmenye, atmeneti javulas evesre.

Acidum phosphoricum 15CH (napi 1*5 golyo)
A fejteton es a tarkon nyomaserzet, psziches kimerules, faradsag, emlekezetzavarok, szellemi tulterheltseg miatt.

Pattanasok: emiatt hittem azt, hogy lanyom lesz, olyan szepen kirugyeztem a terhesseg elejen. Aztan elmultak, es szebb lett a borom, mint valaha, akarcsak az elozo terhessegeknel.

Csikok: engem ugysem fogtok tudni uberelni csikok szamaban es vastagsagaban, az tuti! Most mar tenyleg csak azert kenem magam, mert viszket a pocakom, derekam!

Myssnia,
Akkor holnap mentek? Kivanom, hogy elegedetten terjetek haza a haromkereku jargannyal!

Timici,
Ejnye! de kar, hogy nem sikerult letudni a vizsgat legalabb egy ketteskere!

Marti,
Ugy tudom a gyogyteakkal vigyazni kell, pl. a kakukkfu kifejezetten vetelest idezhet elo. Na persze, ebben igy 100 szazalekig nem hiszek, szerintem egy egeszseges terhessegnek biztos nem art meg, de jobb vigyazni!

Leszter,
Lam, csak most jottel, es mar te is az utolso harmadot taposod!

Gyuri setabol hazajovet megall az ajtoban, nem engedi, hogy az apja vegye le a cipojet, de o is csak all es nez lefele: "nem tudom levenni, nagy mar a pocakom!" .Annyira edes, ahogy utanoz, hanyatt fekszik es figyeli a hasat, ahogy rugdos a baba benne, meg hasonlok!

Zsuzsi
37+3
zsuzsi74

Sziasztok,

Koszi a valaszokat, megnyugtat, hogy mas is rendelekzik ilyen alomkorral. Sajna a korai csicsika nem jatszik, mert a fiam kb. 1/2 10 fele alszik el, utanna pedig meg tanulgatok illetve a hazavitt munkanak ulok neki. De tegnap felfedeztem, hogy mar barmilyen pozban es barhol kepes vagyok aludniKép

Nadine,
Gratula az uj szerzemenyekhez, nagyon ugyin vasaroltalKép

Kangi,
Gratula a szep frizuhozKép Aposod jobban van?

Timici,
A vizsga megvar, bar gondolom jobb lett volna tulesni rajta.

Henirol tud valaki valamit, azon tul, hogy szegeny bekoltozott a koriba?

Marti,
Akkor boldog kismamisagotKép
Multkor irtad, hogy Armin is keson fekvo es kis alvasigenyu gyerek, detto, mint a fiam. Azert javult valamit a helyzet es tudsz tobbet pihenni?

Tenyleg, masodik, illetve tobbedik babosok, ti hogy tudjatok megoldani a nagyobbak emelgetesenek kerdeset?
En probalom elkerulni, de vannak helyzetek amikor ez lehetetlen es bizony mar van sulya a gyeroknek. Mi lesz nagypocisan?

Megyek, mert eloadsra kell mennem.

Pussz
Angi
19+6
angela2

Timici
Meglesz a vizsga, elõbb vagy utóbb. Remélem nem aggódsz miatta.

Zsuzsi
Holnap CTG 11-tõl. Mivel sötétben érnénk oda, és azért jó lenne Bécsbõl is látni valamit, így szombaton lesz a körút. Izgulok is már rendesen.
A gyógynövényekkel kapcsoltaban én is úgy tudom, hogy nem minden szabad inni. Pl. a kamillát az elsõ harmadban nem szabad. Pedig ki gondolná...
Gyuri meg igazi mókamester lehet, és reménykedem, hogy az én tökmagom is ilyen kis belevaló lesz.

myssnia
35+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Julika!
Ezt találtam fejfájásra:
Kismamáknak fejfájásra (nõvérem perui anyósától): Frissen hámozott krumpli héját tenni a homlokunkra. Nõvérem egyszer próbálta, mûködött neki.
PIldi írta, remélem nem haragszik, ha terjesztem.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Tundimami,
Koszi a jokivansagot!Kép Neked is hasonlo jokat az elkovetkeo (majdnem) ketharmadra!Kép
Koszi az otletet, majd akkor megprobalom zuhanyzaskor valamivel megsurolni a hasamat.

Nadine,
Nagyon ugyes vagy, hogy ennyi mindent vettel, ilyen olcson.

Timici,
Sajnalom, hogy nem jott ossze a vizsga...Kép
Olyan jo volt olvasni, amiket Pocokrol irtal, hogy milyen boldog!Kép

Gumicukor,
Hmmm, szoval a tobbi patikus sem mentes az eloiteletektol...Kép

Judo,
Gratula a jo eredmenyhez!Kép

Kispici,
Neked mar edes mindegy, hogy 1 vagy 3 honapig ervenyes a hazassagi anyakonyvi kivonat, ha most akarod kikerni!Kép
Drukkolok tovabbra is, hogy mondjon igazat a horoszkop!

Marti,
Orulok, hogy megszuletett a dontes az amnioval kapcsolatban! Minden rendben lesz, igazad van!Kép
UH: 3D UH Centrum a Hattyuhazban, 1015 Batthyany u. 49., bejelentkezes 10-16h kozott a 224-9540, 224-9541 szamokon. Es igen, jo tapasztalataink voltak, mi a 25. het kozepen voltunk, ha erdekel, meg tudod nezni a felvetelt (ez mar CD-re irt, a vagottverzio) ITT.
A tablarol kispapaval irtunk egy hosszabbat, mindjart azt is kuldom.Kép

Kangi,
Jo bulizast holnapra!Kép

Manocska,
Csak maradt meg egy kis teszta multkorrol, azt sutottem meg, es en le sem mertem volna irni, csak hat a kispapi bearult!Kép
Amugy en is felek mindentol. Hogy nehogy karambolozzunk, vagy ne is koccanjunk, sot, ne is kelljen nagyobbat fekezni, mert megnyomodik a pocim, meg nehogy elcsusszak, meg a multkor a vonaton hogy nehogy valaki az olemben landoljon amikor a slozira igyekszik... Es meg sorolhatnam...Kép

Pocoka,
Tegnap este en is "keszitettem" egy anyajegyet a babo bal mutatoujjara, ugyanis megegettem.Kép

Zsuzsi,
Mi az, hogy csak most jottem, kikerem magamnak!KépKép
Gyuri nagyon aranyos lehet, olyan jo olvasni, hogy miket csinal!Kép
Jobbulast!

Puszi:

Leszter
28Kép
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?