A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Rylie,
akkor nagyanyád is jofej :roll: asszem, ha rajtam mulik, mi sem sürün megyünk oda.... szerencsére Zsolo szeret itthon lenni, akkor megyünk csak, ha ünnepelni valo van.
nem emlékszem a doki nevére, azért irtam, hogy az L betüs :) Te irtad, hogy lehet hogy elmentek hozzá, hogy nézze meg Kamillát, és Votv reagált, hogy neki sem olyan kedves a stilusa :?
fibi

Rylie,
akkor nagyanyád is jofej :roll: asszem, ha rajtam mulik, mi sem sürün megyünk oda.... szerencsére Zsolo szeret itthon lenni, akkor megyünk csak, ha ünnepelni valo van.
nem emlékszem a doki nevére, azért irtam, hogy az L betüs :) Te irtad, hogy lehet hogy elmentek hozzá, hogy nézze meg Kamillát, és Votv reagált, hogy neki sem olyan kedves a stilusa :?
fibi

Sziasztok, csak egy gyors bekukkantásra van időm, próbáltam gorsolvasásban végigolvasni a hétvégét.

Tinu!
Tünde nagyon édes :) , nekem is jobban bejön, mint Dorina :twisted:

Móni!
A boros-csokis hasonlatoddal teljesen egyetértek 8) Egyetemistaként még lecsúszott a boros-kóla, most meg nem tudnám inni, néha fel is fordul a gyomrom, ha eszembe jut, miket ittunk akkoriban. Egy jó vörösbor (de fehér is) bármikor jöhet, csak nehogy édes legyen. Csokiból meg étcsoki rulez!

IGINEK BOLDOG SZÜLINAPOT![size=18]

Fibi!
Anyós :twisted:
A képen viszont nagyon helyesek vagytok! Emma is így szereti simogatni a pocakomat :)

Vahot utcai gyerekdokikkal kapcsolatban továbbra sem tud senki infót?

És még egy kérdés, leginkább Nukadához: van valakinek tapasztalata az Ikeás Index karnisokkal? Érdemes olyat venni, bírják a strapát?

Ma du. megyünk uh-ra :lol:

Kép
Kép
manoka11

Fibi :) Na szép kis hétvége, ha nem a sógornőd, akkor anyósod ilyen "kedves", brrrrrrr :evil: :evil: De legalább biztos, hoyg nem fogtok náluk lakni átmenetileg sem, gondolom ez csak megerősített az elhatározásban... Bálintod nagyon ügyes, fejjel lefelé puzzle :shock: :lol: :lol: Még a köhécselés sajnos maradt, de remélem már unja a baci a vendégszeretetünket és nemsokára távozik...

Macs :) Köszi, jól vagyunk, de már kezdem "érezni", hogy terhes vagyok, legalábbis könnyebben elfáradok, szívesebben ülök le és teszem fel a lábam, stb. :roll:

Curse :) Jaj, bulást Neked! Ez a gyomrod vagy vmi más nyavalya? Sztem a koszmó nem törvényszerű, mondjuk Bálint is átesett rajta, de Indinek igaza van, nem kell agyonparázni magad miatta, ha van. Előjött Adélnál vagy csak úgy kérdezted? Popsikrémezést már én is erőteljesen visszafogtam, mert a csajok felvilágosítottak, hogy nem annyira szükséges, ha nincs gond. Nálunk pedig szerencsére nagyon ritka, hogy piros legyen a popó, de éjjelre azért én is szoktam tenni (mivel éjjel nincs peluscsere). És sztem a pasik szeméttömörítésben utolérhetetlenek :lol:
denizsa

Manóka :) Uh, hű de izgi! Remélem minden rendben lesz és még a papír is jó lesz! :wink:

Fibi :) Persze tökre megértem, én is ilyen vagyok, megpróbálok nem beszólni anyóséknak, inkább itthon Lacinak "öntöm ki a bilit"... Mondjuk nálunk sokkal könnyebb helyzet, lévén B. első unoka, de hülyeségben soha sehol sincs hiány, tudod hogy van ez...

Curse :) Sok ++++ Neked, remélem nincs komoly baj!
denizsa

Manoka,
és Emma is puszilgatja a pocakod? :) majd mesélj az UH-rol :wink:

Deni,
köhécselés most már tényleg mehetne messzire Töletek!+++
fibi

Curse!
én minden pelusozás után használtam krémet, de csak nagyon vékony rétegben (punciba nem), hogy éppen csak csillogjon. kb. 1 éves kora után hagytam abba a folytonos kenést, de még mai napig minden lefekvéskor kap krémet, és persze , ha piros a popója. sajna, ha éppen nem krémeztem és kakkant, akkor marad a nyomán piros folt, ha nem azonnét veszem észre a kakit. szóval nem olyan rossz találmány ez a krém azért. (nem beszélve róla, hogy tök jó, én is használom, még sebes kézre is :D )

Kátya, Indi!
az igaz, hogy hivatalosan kell fizetni az egy ágyasért, de hivatalosan oda senki nem teheti be a lábát, tehát ezért kell kenni, hogy bemehessen az ember férje. mikor én gondolkodtam az egyágyason, kijelentették, hogy apjuk akkor se tud majd bejönni segíteni, tehát ez ne nyomjon a latba. aztán láttam, hogy egy 16 éves cigánynőnek beköltözött a férje, és kérdőre vontam a nővért, aki azt mondta, hogy elintézték, mert önállótlan a csaj és több lett volna vele a gond...

Rylie!
profi vagy üi-ben is! :D

Nuk!
képzeld, Ikejában aszonták, hogy megszűnik az a fekete drótos sorozat, így már nem lehet kapni azt a szárítót!!! :(
ancsipancsi

Hagy offoljak egy kicsit :oops:
akkorát huncutkodtunk Fülessel és lekaptam, ahogy felrántja a lepedőt a fejéről, hogy kukucsoljunk :mrgreen:

Kép
macskanyu

Macs: annyira cuki ez a Füli! :D Alig várom én is, hogy Tündi is tudjon ilyen trükköket, mint a kukucs. :wink: Egyelőre még csak csendesen folyatja a tejet a szájából. :lol:

Kép
Kép
tinu

Ja, Fibi, neked is akartam írni, hogy milyen helyesek voltatok a képen hármasban. Hülyeség, de én már most alig várom, hogy megint terhes legyek. Már többször álmodtam azt, hogy terhes vagyok, és azon gondolkodok, hogy azért mégis nem túl rossz-e, hogy ilyen kicsi lesz a korkülönbség a két gyerek közt. :lol:

Kép
Kép
tinu

12fogú Fülicsek édes :D

durva napunk van, du semmi alvás, viszont konstans üvöltés :?

Manóka, Vahotos dokit nem ismerek. bár Nukadát kérdezted a karnisról, de épp friss tapasztalataim vannak vele :wink: csak teleszkóposat ne vegyél, mert az kevésbé strapabíró. Bár Emma biztos nem olyan kis vandál, mint Istók :) de jobb a békesség :wink:

Domicsek első lépései :D :D :D :D

anyósok javuljanak, férjek szorgalmaskodjanak, fogak bújjanak elő, betegek gyógyuljanak meg minden :D

Kátya, várandósok teája: csalán, zsurló (ez a 2 a veseműködést javítja), palástfű (hormonális állapot javítója), orbáncfű (idegerősítő) méhfű (nyugató) málnalevél (támogatja az anyagcserét, élénkíti a kiválasztást és segít az izomzat fellazulásában) és cickafarkfű (véralvadás-segítő) - ezt a 2 utóbbit már a szülés előtti felkészülés idején, 35-36. héttől lehet a keverékbe tenni.
Egyébként a csalán segíti a vas felszívódását is, de akkor még adni kell a teához pár csepp citromot is. És persze lehet édesíteni egy kis mézzel, bár nem is olyan rossz az íze :)
napi 2-3 bögrével ajánlott inni.

votiv 8)
votiv

Nukada, én csak 1 rossz tapasztalatot tudok leírni, a régiek már biztos halálra unják :P szóval Isti eleinte rosszul kapta be a cicim, a bimbót bevette a nyelve alá. persze mit tudtam én ezt... szünet nélkül szoptattam a gyereket, aki nem lakott jól, hiába volt már előtejem, a gyerek csak üvöltött mint a sakál. bementem a csecsemősökhöz, segítséget kérni, és elzavartak, hogy szoptassam, nem hallom, hogy éhes?! aztán vissza szoptatni, aztán megint vissza a csecsemősökhöz. akkor egy bizonyosan igen túlterhelt és nem túl empatikus nővérkével találkoztam, aki előbb közölte, hogy jobban tenném, ha otthagynám náluk a gyereket, ha ennyire nem boldogulok vele :evil: (jó kis biztatás ez egy 2napos anyukának) aztán mikor ezt nem akartam, hozzámvágott egy cukros cumit... később bejött hozzám az idősebb csecsemősnővér, amolyan vezetőféle, és kérte h tegyem cicire a babát. Egy perc alatt látta, hogy mi a bibi, beigazította a gyerek fejét és elmagyarázta, mit hogy csináljak. Attól kezdve nem volt gond a szopival :) és én nagyon hálás vagyok neki a mai napig, hogy azt a pár percet rámszánta, és segített. pedig alig tartott tovább, mint hozzámvágni a cumit...
votiv

Sziasztok!

Hú, nézem a vonalzókat - mindenki szül lassan; Den, Manóka, már ti is 30hetesek vagytok! :D

KI SÜTÖTTE GYERKŐCNEK SZÜLINAPRA A KAROBOS-VMILYEN GYÜMÖLCSÖS TORTÁT? (Fíbsz, Rylie?) Nagyon kéne a recept, kérek szépen, plíz!

én is megkóstoltam karobot - fincsi ;) :D

és annyira csoki ehetnékem van :roll: de nem szabad, így is tök lassan távoznak a kilók :lol:

Füli tök édes!!!!!!!!!!!!!! meg Tünci is, ha esetleg nem írtam vna feljebb vhol

Curse,
mi baj? drukk, h hamar jobban legyél!

én ma határozottan jobban vagyok, gyerök meg csak a fogzáskor szokásos extra adagot termeli :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vot,
itt se volt délutáni alvás, pedig együtt alvással is próbálkoztam - úgy összerugdosott..... 8) (szemüveg, hogy ne látszódjanak a kék foltok... :wink: :lol: )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrekuc! S ha én elsőre felfogtam akkor mehetek a bölcsészre tanárnak? 8) Éljen az ötödik! :lol:

Neet! Szerintem teljesen igazad van! Nem az 300HUF, hanem az ELV!
Vkinek ajánlottad az infraview-t. Én megfogadtam, s letöltöttem. Pár szóban elmondanád, hogy kell vele kicsinyíteni. Túl fáradt vagyok a progi felfedezéséhez. :?

Akata! Igen tudom, hogy neked nem könnyű erre járni, de örülök, hogy benéztél. :D Azért vigyázz azokkal az esti száguldozásokkal!
Köszönöm kérdésed: poci, háááááát úgy ahogy .Végül kiderült, hogy én eszek vmit ami nem tetszik a dednek. Per pill kiiktattam a paradicsomot, hagymát és mindenfajta egzotikus dolgot. S utóbbi időben – koppkopp – nem volt véreskaki. :D

Hűha! Füli sem kispályázik ezekkel a fogakkal! +++++ a lappangóknak.

D-nek gratula!!! :lol: :lol: :lol:

Fibi! Angit is kicsapta a Libero ugyanott ahol B-t. :cry: Mostanság Pampers-öztünk, de kipróbáltam a pelusbugyiját, s ez lett.

Most hirtelen ennyi. Szép altatást és mókás fürcsit mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

mikor én szültem, dömping volt, így én a 4 ágyasba kerültem császáros létemre, dühöngtek is a szülésznők, mert a császáros szobák a nővérpultnál vannak, érthető okokból.

a lényeg, hogy egy nőt nem tudtak elhelyezni, mert nem volt hely, csakis a fizetős szobában, vagy a szülőszobán, és volt képük még kérni is lét érte, mi több, mikor a csaj mondta, hogy muszájból nem akar a szobában maradni, mert nincs rá annyi léje, 2 nap után átköltözne (ha már van üres ágy), nem engedték. azt mondták, hogy gondolta vón meg előbb, hogy marad a szülőszobán 1-2 napig, vagy megy a fizetősbe.
ancsipancsi

Megvolt ma is a fizikai munka: havat lapátoltunk B homokozos lapátjaival :lol: roppant mod élvezte nagyfiam :D

Macs,
mi az hogy off? :) Füli csodaédes :D

Tinu,
köszi :) álmod :lol:

Barbi,
Angi popoja :(

Szrek,
sztem én is, és Rylie is azt sütöttük :) megprobálom elökaparni a recipét.
fibi

Curse,
Koszmó P-nél egyszer volt, akkor is pár nap alatt elmúlott. Van, hogy elég makacs. Nekem az segített, hogy jó sok olajat vagy mit rákentem, rajtahagytam a kicsi kobakján, majd finoman lefésültem és megmostam a haját. Ha csak simán rákentem, majd hajat mostam az nem segített. De sztem nem kötelező tartozék a kölköknél. (Én egyébként a szájpenészre hittem ezt - egyfolytában figyeltem, hogy P-nél mikor jön elő. Már 2 éves, még nem jött....)
Attól, hogy lábbal kell beletaposni a szemetet a kukába sztem férfi (és gyerek)szemmel még lehet az a szemét láthatatlan. Nálunk öcsém dolga volt éveken át - hidd el, hogy nem látta.

Fibi,
Anyósodék most tudták meg a 2. unokát? (Már a ti részetekről.)

Kátya,
Én 4ágyasban voltam és nagyon szerettem. Eszembe se jutna egyágyasba menni. Klassz volt látni a többi babát és anyukájukat (pedig volt köztük számomra eléggé idegen és vicces/idegesítő is - én viszonylag sokáig voltam kórházban, forogtak körülöttem a babák/mamák). És nekem is tetszett, hogy nem jöhettek be látogatók. Viszont magadat tényleg te ismered a legjobban.

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok

Indi,
hááát épp majdnem feláll már a Manó, ha fogjuk a kezét, tipeget de ezt csak a játék kedvéért, nem igazi "járásiból" :D meg a hülye holdkompot sem akartam, de hoztak így kipróbáltuk és azt nagyon élvezi hátrafele :D :shock: Meg van 4 fog és ki tudja hány rece. Nagy nevetgélés közben vagy további hármat számolok :wink:
Dominó meg lépeget!!!! Nekem mindig ti vagytok a mérce, hogy mit fog a ded másfél hónap múlva csinálni :) de jó!

És 3 hete nem szopizik éjjel!! csak este elalvás előtt, így nagyjából egy ébredéssel (tea) végigalusszuk az éjszakát. Istenem, de jó is - persze ha jön a fogacska akkor több ébredéssel :D
na ennyi az off :lol:

Barbi,
gratulcsek a vizsgáidhoz, mert én meg annyira el vagyok maradva ám! :) az jó hír, hogy a pocival minden OK!

Fibi,
sajna a ház de mostmár a pocakra koncentrálj, nagyon szép nagy! meg a simogató is!! :) :)

Votív,
hű a vizesedés az már a finissss :D de jó mindjárt új picikénik lesznek. :)
Móni, rajtad a világ szeme! :D

Zanza hol vagy? te is dolgozol?

Füli meg nagy huncut a képen, gondolom igaziból is :D

Curse,
a lányok tanácsára kezdtem nem használni a krémet - csak este fürcsi után - és bizony a popsi gyönyörű, úgyhogy spórolj rajta bátran!

Den,
te is 30.???? :D hú hogy telik az idő, még egy picur :D :D :D és láttam eluralkodik a férfiúság a családban :)

Popsitörlőkendőt mi használunk, de teljesen panaszmentesen - ez a tétovázók kedvéért :)

Terhestornát én itthon csináltam Kállai Ildikó dvd-re, és tök jó volt :? nem kellett elmenni és tv nézés közben a laptopon ment a dvd :D aztán meg fejből.

Tinu,
milyen hajasbabád van! szerintem minden kislány ilyet akar :)

nem beszélt valaki Kisherczeg Andival?

Kép
akata

sziasztok,
köszönjük a köszöntéseket!!!!

Fibi, Macs,
szépek vagytok a képeken!!!!!!!!!!!!!!!

minden betegeskedőnek jobbulást, én is hulla vagyok, mert, hallod Votiv, itt sem volt du alvás, viszont mostanra már mind2 alszik!!! És ma tök egyedül voltam egész nap a kettővel, B oviban sem volt, hát nem mondom, a hasam sem akar már kisebb lenni, olyan volt, mint egy többhetes kiképzés. Viszont ocsmány módon hizom, lehet,h "csak" vizesedem, de rossz nézni a lábaimat, tudom, akkor ne nézzem, de mégis... :?
és bánatomban megettem egy fél kürtős kalácsot, hurrá, és még ettem mindenféle hülyeséget, de most már jó lenne, ha eljönne a Nukada-féle, nem birok semmit enni érzés, de csak nem... :?
ennyi a mai napra rendelt panaszkodás, hétvégén itt voltam az apósék, akik lelkes jobboldaliak, és mikor mondtuk,h Merse lesz a szentem, hát nem tudták,h az egy MAGYAR név, vazze... :roll:
az ember sehogy sem tud a kedvükben járni??????? Na, jó, azért sógoréknak sikerült, mert kiderült,h nem János lesz, hanem Ákos... :lol: (az is szép, ősi magyar név??? :roll: mert, ha igen, még meggondolom... :wink: az bezzeg tetszett nekik, most erre már inkább nem varrok gombot...)

megyek is ledőlni, nagy sonkáimat lepihentetem...egyébként nem kéne panaszkodnom, sok sok ruhában nem is látszik ,h terhes vagyok... :lol: :lol:
csak én érzem magam kissé lomhának... :shock: (mint egy hangyászsün...ugye az lomha???)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

És persze Dominónak nagy gratula az újfajta helyváltoztatási képességéhez!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Zsan,
neked sonka?! hol?max a spájzban ;) :D és már te is 27hetes vagy!!! :D gratula h egyedül elbántál a kőcökkel

imádom, h mindenkinek szuper anyós-apósa van! :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsan,
igen az Ákos egy ősi magyar/török név :) nálunk is ilyesmi kerestetett. az apósék sztorin + nagyon kell röhögni :lol: :lol:

Kép
akata

Zsan,
ááá, aposod :roll: nekem Zsolo apja az Ágoston nevet javasolta :shock: bocs, ha valakinek tetszik... nekem a Guszti jut rola eszembe :lol:

Moni,
dehogy, már régota tudják.
fibi

Macs :) Lepedős Füli hiper-szuperédes!! :D ez a mosoly!! :D :D

Szrek :) Örülök, hogy jobban vagy! :D Ma is vár a hullahopp vagy bretegen azért tartasz egy kis szünetet?

Barbi :) Szegény Angi popó :( És hogy-hogy pelusbugyiztatok? Minden másból kifolyt az anyag?

Fibi :) Hólapátolás :lol: de legalább kipróbálhatta Bálintod ezen a télen a havat :wink: :lol: És szokta B. puszilgatni a pocid? de édes lehet! :D Nálunk a poci-kencézés a nagyfiú feladata, anniyra szereti csinálni, hogyha hosszabban maradok a fürdőszobában, bejön reklamálni a tubussal a kezében :lol:

Akata :) Gratula Ákosnak a fogakhoz-recékhez és a tipegéshez!! :D Átaludt éjszakák is nagyon jók, gondolom Rád is férnek! :wink:

Zsan :) Ezen mindig olyan jót mulatok, amikor kövérnek titulálod magad (bocsi :lol: ) Jó pihizést!
denizsa

Rylie,
Kedves nagymama :evil: Nálunk is hasonló helyzet volt. A testvérének mindig azt mondta, hogy hát az ő unokái (azaz mi) nem olyan műveltek, mint az övéi :shock: :evil:

Deni,
Jól kifog rajtatok ez a nyavalya, most már tényleg továbbállhatna. D4 uhra mikor mész?

Macs,
Füli :lol:

Tinu,
Már a következő babán gondolkozol? :shock: Nem semmi :)

Barbi,
Nem irigyellek, azért a hagymát az étrendből kiiktatni. A jó kis magyar ételek alapját :wink:

Ancsi,
Nagyon durva ez az egy ágyas sztori, bezzeg, aki meg odavágyott, esélye sem volt. Bár utólag belegondolva, annyira nem volt gáz a kétágyas. Szerencsére nagyon jó fej csaj volt a szobatársam :)

Fibi,
Hólapátolás :lol:

Kata,
Jó volt olvasni, h Ákos már ilyen jól halad minden fronton :) Én is alig várom már, h Adél valamivel megörvendeztessen. Mondjuk egy fordulással :)

Zsanci,
Neked sonkák? Ne viccelj!!! :)

Szrek,
Hirtelen hosszú lenne elmondani, de egyelőre távgyógyításban (telefonon keresztül) sok-sok vitamint kell ennem, aztán csütörtökön a többi.

És köszönöm mindenkinek a koszmó és popsi krém ügyében a hszeket :)

Kép Kép
curse

Zsanci :) Mit gondoltak apósék, Merse milyen eredetű? :shock:
Szülinapi képet szeretnék látni sok hojompóval :wink:

Kata :) Ákos de ügyes! Hű de jó sok rece :) Tényleg nagyon egy rugóra járnak a fiúk :wink:

Macs :) Fülöpkét receptre írja fel az orvos borongós napokra :)

indianyo

Én is offolok egy kicsit :) Most már apa segítsége nélkül is megy a képkicsinyítés :)

Kép Így mosolyog az én rosszasságom :)
Kép Erőlködünk hason, közben még a nyálam is folyik :) És közben rájöttem, h a barack színű fal nem mindig előnyös kép készítésénél :evil:
Kép Többek között ilyen pofavágásokra képes :)

Kép Kép
curse

Nukada! Szopis álom :lol:
Én is hallottam ilyen kedves mosolygós de jó hogy 3hósan krémtúrót evett sztorikat a párom családjától :shock: :evil: , s én halkan beszóltam hogy talán nem kellett volna (nem egy egészséges family).

Ancsi! Eső. Hogy te miket tudsz??!!! :D

Kátya! Dumás Emma :lol:

Curse! :D örülök, hogy legalább erre „jó” volt a rosszulléted. +++++++ neked
Nálunk koszmót apa lekaparta, popsikenőcsözés mértékkel vékonyan, olykor semmit.

Fibi! Anyós autista dumájára kinyílik a bicska a zsebemben!!! :twisted: :twisted: :twisted: Hát én tuti nem bírtam volna ki, hogy ne üvöltsem le a fejét. De komolyan hogy lehet vki ekkora ....???!??!?!?! Én túl bunkó vagyok, s nem lennék tekintettel a férjemre. Általában én is a Deni féle itthon kiadom magamat választom, de ez az én határaimat átlépi.
Fejjel lefelé puzzle :lol:

Macs! Füli tündéri! :D S te sem vagy semmi, hogy el tudod kapni az ilyeneket! Nekem sokx csak később esik le, hogy nem csak röhögni kellett volna, hanem megörökíteni is. :roll: :D

Akata! :D

Den! Reméljük akkor tényleg az uccsót futja nálatok a kéretlen vendég.
Azért használok néha bugyispelust, mert reptében azt könnyebb a gyerekre adni mint a hagyományosat. :mrgreen:

Zsan! Sonka? Ezt valaki elhiszi???!!! :mrgreen: Persze kívánom, hogy könnyebb legyen!
gödibarbi

Indi,
Neked felejtettem el még írni, hogy én már csak ilyen naiv vagyok :) Az a szomorú az egészben, h ezzel a gyártók visszaélnek. Én alapvetően bízok abban, hogy ami sensitive, az tényleg az, de ezek szerint még sem.

Kép Kép
curse

Megvolt az uh, és minden rendben, a kiskrapek méretei korának teljesen megfelelőek, a súlya kb. 1400gramm. Rákérdeztem a szonográfusnál, hogy igaz-e, hogy a második babák ált. nagyobbak, azt mondta, hogy egyáltalán nem biztos, mert pl. ha ott van egy kicsi, aki után sokat kell rohangálni, és az anyuka nem tud olyan sokat pihenni, akkor pláne nem.

Fibi!
Puszilgatni nem szokta a hasamat, de simizni egyre gyakrabban :D

Macs!
Ez a Füli nagyon cuki!

Votiv!
Köszi a karnisos tippet, meggondolom, mert néha Emmában is felfedezem a vandálkodásra való hajlamot. De itt most nincs földig érő ablakunk/függönyünk (az új lakásban lesz), így nem tudom tesztelni :lol: Na és ugye lesz egy öcsikéje, aki ki tudja, milyen természetű lesz.

Zsanci!
A sonkákat nálad én is max. a spájzban tudom elképzelni :lol: De tudom milyen érzés így elnehezedni, csodállak is a két fiúval, én néha az egy szem lányomtól is kiborulok :?

Na el aludni, jóccakát.

Kép
Kép
manoka11

Indi,
szégyen gyalázat, de asszem még nem készült hojompós kép... :( :oops: de majd holnap...

és mivel engem is elkapott a nosztalgiavonat, ime néhány kép: de előtte még hadd olvadozzam kicsit, Adél szuper édes, nekem az utsó kép tetszik nagyon!!

szóval, a képek:

ilyen volt:
Kép

ilyen lett:

Kép

és ezt csak úgy...

Kép

és Rek,
a 27-es azt jelenti,h már a 28-ba léptem!!!!!!!!!!!!! 27-et már végigcsináltam!!!! 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jaj de jó, mennyi kép!! :D :D

Curse :) Adél baba nagyon szépséges!! :D ez a mosoly!! :D :D 4D-sre majd kb. 2 hét múlva szeretnék menni (akkor úgyis kellene megint mennem a Bártfaiba, hogy kiderüljön éppen milyen fekvésben van a pocaklakó, de ezzel majd "kiváltom").

Zsan :) Nosztalgiavonat rulez :lol: Nagyon édes Igi :D és milyen cuki kis hajasbaba volt! :D

Manóka :) Örülök, hogy minden rendben! :D Látom, Te is aggódsz kicsit a kistesó súlya miatt... de tényleg nem kéne, most aztán tiszta lelkifurim van, hogy így beparáztattalak :oops: pedig csak azt mondtam, amit nekem is mondott a dokim :roll:
denizsa

BABÁK HIHETETLEN ÉDESEK MIND!!!!

VATTA:
imént jártam utána, minden vatta itthon 100% pamut. (nagy csomagos egész, két fajta korong és labda) igaz, a tapintásuk nem pamutra utal (szóval jogos Indi felvetése), de én, mint pamutfan, ezen már nem csodáxom, azok után, hogy még a durva anyagú farmerjaim is mind 100% pamutok... a műszálastól viszket és kipattogzik a bőröm, nem beszélve róla, hogy minden szúr, ami nem pamut. úgyhogy, ha akarjátok, betehetem egy északára valahova a vattát, hogy teszteljem :). szerintem a vizet is azért tartja olyan jól magában, gondolom a műszál elengedné.
ezek után kíváncsi lennék miből vannak a popsitörlők, mert elég szívós az anyaguk.
a tampont is megpróbáltam megvizsgálni, de sehol egy felirat. szinte biztos vagyok benne, hogy az már nem tök pamut.

különben én sokszor puhább WC papírral törlöm L. fenekét, ha kakkantott és a végén csak egy fél nedvestörlővel "lemosom" a maradékot...

Curse!
volt eddig bármi gondod a sensitive termékekkel? úgy értem olyasmi, ami arra utalt volna, hogy nem sensitive? mert ha nem, akkor az sensitive. :) tenmagad vagy a tesztere a termékeknek. egyébként én is hiszek általában a feliratokban, a szenzitív cuccokat nem szagosítják, és mentesek ettől v. attól, amelyek allergizálnának. csak nem dőlök be nekik! :) legalábbis nekem nincs rájuk szükségem, semmi bajom a vegyszerektől. (ésszerű korlátok között)

Zsanci!
a képeket úgy kellett volna, hogy 0, 1, és 2-es verzió :).
btw meglett a fazekad?
ancsipancsi

Jaaaj, Adél és IgiBoy nagyon édesek!!!!! :D :D

Ancsi,
birom, hogy utánajársz a dolgoknak :D

Deni,
igen, puszilgatja a pocakom, és sokszor már magátol is , nemcsak kérésre :P Bálintod aranyos, hogy kenegeti a hasad :lol:

na, el aludni, mert holnap hosszu nap lesz.
fibi

Ancsi :) hol jártál utána? az össze vattagyártót lellenőrizted? :roll: :evil:

Igi és Adél tündérek :)

indianyo

Fibi, Bálintod tökügyi. :) Eccer volt olyan puzzlém, aminek mindkét oldalán ugyanaz a kép szerepelt, de 90 fokkal elforgatva, Bálint előbb-utóbb megérik vmi hasonlóra. Anyóssal ne foglalkozz sztem.

Indi, pont erre a típusú különellátásra gondoltam - azért perkálni, hogy mégiscsak beengedjék Apát...

Amúgylag a hány ágyas szoba is lenne megfelelő című kérdésre valszeg csak utólag tudnék jól válaszolni, mert függ pár dologtól - mennyire volt komplikációmentes a szülés, mennyit bénázok a bébivel, milyen az aktuális hangulatom stb.

Manoka, Nukada, Den, mi jó közel járunk egymáshoz a szülés várható időpontját tekintve. Ti jártok keddenként előadásra és vagy terhestornára a H-ba?

Macs, Füli tündéri, nagyon jó pillanatban kaptad el. :)

Votiv, köszi a recipét, már csak annyi, hogy mindenből uannyi kell a teába? És kb. mekkora mennyiség? :)

Kata, gratula éjjeli nukuszopihoz! :)

Zsan, ded gyönyörű before és after és csak úgy is. :)

Curse, Adélbébiről is csak hasonlóképp tudok nyilatkozni. :)

És a végén jól beletrafáltam a front témába - Emma meg sem állt ma a pocakomban, Ti is írtátok, hogy dedek rakoncátlanok, nyűgösek, nemalvósak voltak, szerdán szerencsére ( :?: ) újabb frontot ígértek, de az elvileg legalább meleget hoz.

Én most el, hátha Ficere (Emma új beceneve a mai hancúr után) hagy egy kicsit aludni.

Jóccakát, szép álmokat! :)

Kátya
kincsimano

Jó reggelt :)

Kátya, kb ugyanannyi kell mindenből, igen, de nem kell méricskélni, jó az szemmértékre is. összekeverhetsz egy üres befőttesüvegbe egy nagyobb adagot előre, és akkor mindig annyit veszel ki, ammenyit bármilyen más leveles teából tennél kb 1 liter vízhez.

most már kezdem érezni, hogy a közérzetemmel is nagyon jót tesz (vszínű az orbáncfű :wink:), és még a víz is 2 napja elkerül, szóval minden nagyon klassz és én nagyon hepi vagyok :D :D

szüléssel kapcs. most az a para, hogy mivel az 1.-nél már bent feküdtem a H-ba, mikor elindult, nálunk kimaradt a berohanós, beérünk-e, milyen lesz a forgalom stbstb téma.
ráadásul most itt van Isti is, akinek ide kell érnie vki felvigyázójának, újabb para-faktor. bár, legalább azt tudom, hogy nem vagyok egy gyorsan szülő csaj :lol: szóval nagyon rohanni úgysem kell :? :D

ma megyünk az önkormányzatba apasági nyilatkozatért. Ha nem olvasom a hülye bulvárújságokban, hogy "Bochkor Gábornak apasági nyilatkozatot kell tennie", eszembe se jutott volna :lol: olyan jól elvagyunk mi itt vadasan :D

Curse, Adél nagyon szép kislány, a tekintetében van már egy jó adag huncutság, szóval felkötheted a gatyód :D

Fibi, Guszti :lol:

Zsanci, imádom a fiad, hihetetlen hogy már csecsemőnek is kész pasi volt!! mégegyszer gratulálok a 2. szülinaphoz, Neked is a 2. szülésed 2. évfordulójához és az azóta eltelt 2 év minden egyes napjához :D és sztem Merse rulez, és ne is figyelj a fanyalgókra, egyszerűen csak nem ismerik. én eddig akárkit kérdeztem, aszitte, hogy a Szinnyei Merse az egy vezetéknév :lol:
és mi lesz a 2. neve Mersének?

Neet, hogy vagytok? bölcsihez tapasztalat híján nem tudok hozzátenni, de mintha ez a gondozó néni nem találná (keresné) veletek a közös hangot :(
másik bölcsibe nem lehet átkérni magatokat? esetleg közelebbibe? a napokban hallottam, hogy az ovikorhatárt leviszik. Eszci akkor már akár szept.-től mehetne egy klassz kis óviba, hiszen ő már nagyon érett, komoly kislány! talán már most sincs túl korán valahová várólistára bejelentkezni, hogy tuti legyen helye.
votiv

És egy felháborító dolog: tegnap kétségbeesetten hívott a 7. hós pocakos barátném, aki a Schöpf-Méreiben szült volna, hogy az ottani dokik szélnek eresztik a kismamákat.
Ráadásul nem is akármilyen szöveggel, az ő dokija azt mondta, eldöntheti, vagy szül vele magánkórházban (többszázezerért, de hitelkonstrukció is van :twisted:) vagy keressen új dokit/kórházat, vagy szüljön az ügyeletesnél a körzetijében. Most nekiállt 7hós pocakkal dokit keresni :roll:
ok, hogy bezárják a Söfit, amit lehet erősen vitatni, de van egy olyan érzésem, hogy lenne itt más lehetőség is, hiszen a Söfis dokik se mennek át mind magánba, és úgy nem zárnak be a kórházat, hogy ne lenne jogutódja vagy helyette kijelölt H. Egyszerűen nem lehet, hogy a mindjárt szülő kismamák százait így beszivassák! :evil:
(egyébként már másodszor szült volna ezzel a dokival és évek óta fizet neki a magánrendelésért is, dehát ez se jelent ma már semmit)
votiv

Votiv,
öö.. köszi a hsz-t nekem is eddig Kovács Nagy Bélának tűnt Szinyei Merse Pál... mondjuk hiányzott az a rohadt kötőjel, no de ilyen apróságok .... :D szal köszi, ma is tanultam valamit. :D

Más böli kizárva, kígyóznak a várakozólistás gyerekek, arról nem is beszélve, h új beszoktatás, stb, áh.
Ovikorhatár: nos, nekem, mint ALIG elfogult anyának TÉNYLEG úgy tűnik, h Eszter különlegesen okos és szép gyerek, de azért a félév korkül nagyon sok ilyenkor, szal nem akarnám az öregek közé betenni, nehogy koravén legyen :lol: Jucus biztos tudna mesélni az ovis dolgokról, én nem ismerem azt az oldalt, de biztos "komolyabb" elvárások vannak ott már.. úgyhogy nem sietünk, én is évvesztes voltam, vagyok, Eszter is, bár ahogy hallom, ma ezt már évnyertességnek hívják. :D Érdekes, én kb 8 évesen mondtam, h nem vesztettem, hanem nyertem egy évet, erre tessék, bekerült a köztudatba :lol:
És mindjárt eléred a 4000t! WOW! És ne parázz, lesz pár napod beérni a H-ba. :lol: Tényleg, ki vigyáz addig Istire?
na el, most nem tudok visszaolvasni, vár a fogadott fiam meg a csöröge fánk. (Tudom, tudom, elkéstem vele, na és? :? )
neet
neet

Jóreg! :D

Votiv, ösmét köszi! Söfis doki durva, gondolom, nem ez az egyetlen ilyen eset. Beérés H-ba - mi a Velencei-tónál lakunk, de megnyugtattam Apát, hogy hiába dógoz ő Bp-n, amikor én rikkantok, hogy szülünk, onnan kezdve minimum jónéhány óra "luftunk" van még, tehát nem kell sietni hazafelé, csak kényelmesen. Persze, azért kivi vagyok, mi lesz a valóság... :D Második babánál már pöröghetnek gyorsabban az események, de sztem Nektek sem kell aggódni. :)

Neet :) én nagyon korán (nem sokkal múltam 2 éves) kerültem oviba, kétszer jártam a kiscsoportot (nem azé', me' megbuktam), nem lettem koravén, de nem volt felemelő élmény az biztos. Nehéz döntés ez.

Kátya
kincsimano

Neet, nincsmit :)

a korai óviról engem is érdekelne Jucus, mint szakértő véleménye, bár minket aztán végképp nem fenyeget az óvi :cry: majd úgy 5-6 évesen, talán, esetleg, hátha felveszik Istit...

hát ez az, hogy ki vigyáz Istire, ha mondjuk éjjel indul el a szülés? Anyámra nem számíthatok, apám közölte, hogy akkor nyugodtan átvihetjük hozzá alvó Istit :twisted: a dédi meg busszal nem érne ide csak reggel... szóval eddig semmi bíztató. drukkolhattok, hogy napközben induljon el a szülés, és akkor valaki csak ideér. Vagy, apjuk szerint majd egyedül bemegyek kocsival szülni, és ő majd jön utánam. És mi van ha épp az autópályán a belső sávban jön rám egy fájás? Legalább 15 perc beérni (és akkor a sebességkorlátokat nem figyeljük), azalatt legalább 1-2 fájás befigyelne, ha nem több.

csöröge fánk, nyámiiiii! máris eláztattam a billentyűzetet :P
votiv

ja és ha épp a reggeli csúcsban kell indulni, akkor akár egyórás is lehet az út a H-ba! szóval oké, hogy lesz pár órám a kitolásig, de ha az a pár óra pont ilyenekkel fog elmenni :roll: :lol:
votiv

Indi!
"imént jártam utána, minden vatta itthon 100% pamut." szóval annyira nem ellenőriztem senkit, csak az itthoni készletet néztem végig.

Votiv!
a Söfis (és egyéb dokik) mentik, ami menthető, gyorsan beijesztenek mindenkit, és megszedik magukat vastagon, félve az eljövendő rendszertől.
és ne izgulj, úgyis tudni fogod, hogy mikor jött el az ideje, és bejutsz szépen.
ancsipancsi

egyébként ne vegyetek komolyan, nem olyan igazi para ez, csak amolyan adrenalinserkentő :lol:
eddig ugyanis nem volt még min izgulni :wink:

na de elég már belőlem, megyek készülődni, fél 10-kor jelenésem van a drága jó védőnőnél :twisted: és még Istit is ki kell kaparnom az ágyból.

piszok kölök megtanult cuppanós puszit adni, de csak az apjának hajlandó...
votiv

Votiv :) És ha dédike taxival megy ki hozzátok? Gondolom, az elég gyorsan ott tud teremni - főleg éjszaka, és máris meg van oldva a gond. (a belső sávban fájást nem tudom ilyen egyszerűen megoldani:lol:)

Neet :) Eszci valóban szép és okos kislány, s ami fő, rendkívül kiegyensúlyozott :) ha nagyon nem szeretne bölcsibe járni, akadna más megoldás? De az ovit tényleg érdemes lenne megpróbálni, hátha találtok egy remek óvónénit - ez bizony ebben az életkorban rajta fog múlni. Barátaim gyerekei mind korán mentek oviba, mert szerették a közösségi létet, de egynek közülök nem volt szerencséje az óvónénivel, őt "halasztották" is egy évet emiatt - új nénivel ő is örömmel jár már, a másik kettő pedig picurka kora ellenére is boldogan ment minden nap és hétvégén is alig várta, hogy hétfő legyen.

indianyo

Votiv,
neked legalább kocsid van, képzeld el az én helyzetemet, csordogáló vízzel besárgabuszozni az Etelére, majd a hetessel a háig. :lol: :lol: :lol: Megvárom, amíg E-nek lesz jogsija és majd bevisz ő. :mrgreen:
neet
neet

Minden ÁKOSnak boldoságos névnapot kívánunk Kép

Adél baba gyönyörű és naaagyon huncut képpel néz a kamerába :)

Igi boy pedig roppant jóépű legény lett :D Nagyon hasonlít Zsánára :D

Megyek, gyereket fárasztani... :)
macskanyu

Ákosoknak bódogot!

indianyo

Indi,
háát, nincs éppen, (más megoldás) bár nekem most már nem kell bejárnom órákra, csak szakzárni kell, éjjel is tudok HP-t írni, arra az egy vizsgára meg átvinném valakihez, ha nem lenne bölcsis (az tuti nem éjjel van :lol:) de ha már beszokott, hülyeség lenne kivenni, újba szoktatni, (aug közepétől dolgozom) aztán megint egy újba (ovi). De egyébként nincs is ilyen trauma, minden jó és szép, csak vannak apró nyavaják, de azok hol nincsenek? Ez a bölcsi egyébként tényleg jó, és az apróságok úgyis mindig csak menet közben derülnek ki. Én sose értettem, hogy lehet iskolát meg ovit választani... midnen a tanárnőn, ovisnőn múlik, nem? Vagy szinte minden. AKi "választ", az előtte egy jó félévet maga is odajár és vizsgálja, mi hogyan történik? Egy beszoktatás is max 2 hét, addig nem derül ki, milyen a tanár/óvónő, ha épp pms-e van. :wink:

BOLDOG ÁKOS NAPOT!!! :)

És most már rugdossatok a word elé, csöröge kicsörögte magát (Votiv, ha du erre jársz, bekaphatsz párat. :D ), nem haladok a fiammal.
neet
neet

BOLDOG ÁKOS NAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Votiv,
alvó Istit hozzánk is bedobhatjátok!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?