A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

Elvileg beallitottuk a baby vonalzomat, remelem sikerult.

KépKép
horilda

Sikerult! Hurra!!!
Koszonom Leglescat a segitseget!

KépKép
horilda

Horilda gratulalok a vonalzodhoz! En is nehezen talaltam ra, de most meg allandoan valtoztatom es ujakat nezek!!! Olyan jooo! :) Belejossz te is!

Nekem is mar egy hete fontebb van a pocakom. Ricsike felkoltozott az emeletre. :D Van amikor meg annyira behuzodik...oda be valahova hatra....hogy szinte lapos a hasam!! Na jo az mar keptelenseg...de mintha nem lenne akkor olyan gombolyu! :) Szoval ugy latszik most ebben a korban atrendezodik az egesz pocak es baboca mas poziciba helyezkedik.

Kép

Kép
lorcika

Csak probálkozok hogyan lehet képet feltenni
Kép [/img]

KépKép
horilda

Lehet hogy tulságosan lebutitottam a képet. Na majd legközelebb :)

KépKép
horilda

[quote="horilda"]S írta:horildaikerult! Hurra!!!
Koszonom Leglescat a segitseget!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Legi

Kép
leglesscat

Szia Horilda! Te már voltál terheléses vércukor vizsgálaton? Ha igen, neked milyen lett, mi lett az eredmény?

Kép
elizabeth25

Igen voltam, az ehgyomri jo lett, a terheleses 8,4 lett, mivel a doki szerint 7,8-ig jo, igy most kethetente kell jarnom vervetelre, ezen egszer voltam, meg a masodikon ma, de annak csak holnap tudom meg az eredmenyet.
Az elozonek az eredmenye 6,6 lett, itt mar zsemlet lehetett enni, nem kell tobbet a cukros vizet inni. Latszik is az eredmenyen :D
Arra azt mondta a doki, hogy az jo, tehat dietaval szepen tarthato.
Hozzatennem, hogy annyit valtoztattam az etkezesemen, hogy nem eszek feher kenyeret, csak rozs vagy barna, valamint asvanyvizet iszok, vagy frissen facsart narancslevet. Sutit eddig se nagyon ettem, de ha veletlenul ugy adodik, biztos nem hagyom ki, ha nem suru, az is johet.
A vicc, hogy eddig sem ettem sokat, ennel sokkal kevesebbet mar nem fogok :roll: Figyelek amennyire tudok, de azert nem meregetem az adagokat. Remelem nem lessz rosszabb a tegnapi sem.

KépKép
horilda

Olvastad az én kálváriámat?
Nekem az éhgyomri lett 6,5 (de hozzá kell tennem, hogy előző nap szülinapoztunk és sütiztem meg üdítőztem), a terhelés után meg 6,1.....szerinted ez gáz? :(
A szülésznő azt mondta, hogy valamit biztos elcsesztek a laborban! :( DE szerintem nem! A barátnőmnek is az éhgyomri 6,5 lett...a terhelés után meg 4,7.....
Többen megnyugtattak, hogy nincs gáz..de hát tudod hogy van az ember :)

Kép
elizabeth25

Ja és én cukros lötyit ittam!

Kép
elizabeth25

Melinda, bocs, nem figyeltem elégggé.....
Na szal, szerintem nem kell aggódnod, nem is lett magas.
Meg állítólag tényleg befolyásolja, hogy előző napokban mennyi édességet eszel.
Horilda Neked is kitartást! Ugye ki lehet bírni? Én is kb így tartottam be az étkezési rendet, nem ettem édességet, fehérkenyeret, péksütit. Sima ügy:) És tényleg meglett az eredménye.

Niki

Majd még jövök ma, csak rohanok hajatmosni aztán megyek tornára!
Hurrá!

Kép
niki30

sziasztok,
csodás volt a ma reggeli labor :(
levették a vért, de mivel NINCS MEGFELELŐ ESZKÖZÜK a vércukor vizsgálathoz, ezért ma csak az éhgyomrit vették le, továbbküldik és ha az jó, akkor fognak holnap cukroslötyivel itatni, és félóránként fognak bökni, vagyis 4x :shock:
Viszont nem nekem kell hoznom a cukrot hozzá - nem mintha vigasztalna :?

Szóval holnap köv kör... még1 rákészülés és még1 sorbanállás

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Szia Elizabeth!
Szerintem is jo az eredmenyed, es bizony igen nagyon lehet befolyasolni az azelotti etkezessel.
Ha nem kuldtek ujra laborba, mert hogy gyanus nekik az eredmenyed, akkor minden OK. Nem hiszem hogy csakugy elcseszik az eredmenyt. Viszont ez tok jo, hogy a cukros viz utan sem lett magasabb az eredmeny. Orulj neki.
En kepzeljetek el, nem tulzok, hogy eletemben soha nem nagyon ettem sutit, csokit, peksutit, ha kinaltak, inkabb lenyomtam egy szendvicset. Tobbre ertekeltem, ezert aggodtam, mert igy az etkezesemen sokat nem tudtam valtoztatni. Viszont ezek szerint eleg volt az is a multkor mar, hogy nem cukros vizet kellett innom.
Ah nem is szaporitom a szot a temarol! Mar nem aggaszt egyaltalan, ugy erzem amennyire kell figyelek, ha neha meg bunozok, hat annyi kell is.

Niki30!
Milyen volt a torna?

KépKép
horilda

Legi!

Ez most komoly? Marmint hogy ilyen korulmenyesek a laborban nalatok???

KépKép
horilda

Sziasztok!

Leírom mi a protokoll a terhességi vércukor viszgálatban, hátha megnyugtat titeket!!! Legalábbis az két éve az államviszgán még ez volt, és azóta nem adott ki új protokoll könyvet a szülészet atyaistene! :?

Nos!

Ad1: Ha a családban van cukorbeteg, akkor már a terhesség korai szakaszában, majd középidőben ujra el kell végezni az éhgyomri és az "étkezés" utáni vérvételt. (Ez történhet egy vagy két óra múlva)

Ad2: Ha nincs semmi gond a csládban a fenti vizsgálatot kötelező elvégezni a terhesség 24-28hete között.

Értékelés: Ha az éhgyomriérték több mint 5,8 a terhelés(zsömle+tej) utáni érték valamelyike pedig meghaladja a 6,7-et, akkor indokolt 50 v 75 gr cukor terhelés mellett újra elvégezni a vizsgálatot. Ha ennek az értéke egy órára 7,8 felett van, akkor diétát vezetünk be.

Egyesek szerint terhelés utáni 9-es vércukor szint mellettis elég a diéta!

Ezekben az esetekben hetente kétszer ellenőrizni kell a vizeletben lévő cukor mennyiségét és a vizelet aceton jelenlétét, esetekben vércukor szintet is.

Nahmármost nem tudom miért nem szeretik a zsömle+tej megoldást, de valóban általában a 75gr cukorral kezdik.

Tehát aki cukros vizsgálaton volt annak 5,8 - 7,8 között jó a vércukra, aki zsömlés tesztenvolt annak pedig 5,8 - 6,7 között jó. :)

Eddig nem akartam ilyen szakmai töltetű hozzászólásokat írni, mert nem szülésznőként, hanemkismamaként vagyok itt én is!:)
De ha a jövőben szóltok, hogy írjak valamilyen témából ilyeneket, szívesen megteszem, de nem szeretnék kilógni a sorból! :)

Mindenkinek nyugalmas gömbölyödést ugyanis a stressz nem tesz jót a vércukornak! :D

KépKépKép
bogyra

Hello Lányok!
Nekem nem csináltak terhelésest, mivel előbb a 60 perces zsemle/tej verziót megcsinálták, és annak jó lett az eredménye. Ettől tették függővé, hogy kell-e terheléses.

Elisabeth!
Nagyon édes a kisfiad, és milyen szépen alszik. És már kis pufis az arcocskája. Gratulálok, és további hasonló szép fejlődést nektek.
Én a 33. héten tervezek még egy 4D-re elmenni. A korház genetikus dokinőjének van egy maszek rendelője (Praxis) a Bartók Béla úton, és ott 10e-ért megcsinálják. Az ár tartalmazza a DVD és 3 db kép árát.

Gabi!
Én Végh dokihoz járok. Az ellenőrzésekre a magán rendelőjébe hív mindig, az egyebeket a korház végzi. A te dokidat nem ismerem. Fiatal? Láttam pár fiatal orvost az ambulanciát.

Bogyra!
Te vagy a legfiatalabb, én meg a rangidős. Rendesen vezetem a listát, ráadásul az elsővel.
Nekem is van egy szülésznő barátnőm, és ő szokott tanácsokat adni. Igaz, ő egy ideje Németországban él, és a különbségekről is szokott mesélni. Itt minden doki/korház mást alkalmaz. Ott azért jobban összeállt a rendszer. Például nem választanak dokit, hanem mindenki az ügyeletes dokinál szül. Ők inkább a szülésznőre fektetik a hangsúlyt, és szülésznőhöz járnak a szülés előtt.

Legi!
Köszi a táblázatot!

Horilda!
Ügyi vagy! Jó lett a vonalzód. Ja, és a te babukád is nagyon édes az uh-n.

Látom, hogy sokan nem dolgoztok már. Ki az, aki még dolgozik, és meddig szándékoztok még dolgozni?
Én még márciusban tervezek bejárni (annyi könnyítéssel, hogy március 15-től nem jövök az ünnepet követő héten – így talán kibírom).

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Hihetetlen ez a tortúra a cukorral.Már kezdtem azt hinni az én orvosom nem elég alapos,nekem ugyanis csak a zsömis tejcis vizsgálatot végezték el,nem volt cukros löttyi,nem volt fél óránként szúrkálás,stb.Még jó,hogy bogyra megírta a protokollt,köszi érte!:-)
Így legalább nem érzem magam elhanyagolt kismamának...Az elején egyébként én nagyon sok vizsgálaton átestem,kb a második hét után,amikor egyik rendelőből a másikba kellett mennem meguntam,belázadtam,mert ha addog nem éreztem magunkat betegnek vagy legalábbis veszélyeztettnek,hát addigra igen!Mint minden másban az életben itt is az egészséges,arany középútnak kéne érvényesülnie.

Viszont lányok aggódom!Már két napja olyan keveset mocorog a kicsikém!:-( Éjszaka nagyon soxor fent voltam,nem ő keltett fel,inkább a kényelmetlenség.Már fáj az oldalam,a bordám,a csontjaim....De nem ez a lényeg,attól félek azt fogja megszokni,hogy nappal alszunk,éjszaka meg fent vagyunk.Ez a gondolat annyira elhatalmasodott rajtam,hogy rendesen olyan lettem,mintha tudathasadásom lenne:be akaram csapni magunkat,igenis alszunk!
veletek volt már hasonló,vagy tényleg megbuggyantam????????????

Kép
bringababa

Amióta beléptem a táblázatot és a képeket molyolom,nézegetem! :-)
A táblázat szuper,a bébik édesek!:-)
Nekem sajna nem sikerült képet felraknom,azt írja túl nagy hozzá,arról pedig lövésem sincs hogyan kell lekicsínyíteni.Ha valaki tudna ebben segíteni köszönettel elfogadnám!Szeretnék kicsit én is büszkélkedni.És ezzel kapcsolatban lenne egy lehet,hogy elég bugyutának tűnő kérdésem:szerintetek látható lehet rajta a baba haja(már ha van neki)?A mi képeinken a feje búbján sötét árnyak vannak,több ismerősöm is azt mondta az a haja.A vizsgálatnál én is ezt gondoltam,de nem mertem megkérdezni,nehogy hülyének nézzen a szonográfus néni :?

Kép
bringababa

Bogyra, jó tudni a protokollt, köszi!

Angie, szerintem ne aggódj! olyan érzésem van, hogy itt 1 kicsit túllihegik ezt a dolgot... mindegy, végigcsináljuk :D

bringababa, velem ugyanezt csinálta a babszi, 2-3 napig olyan keveset és kevésszer mozgott, hogy kezdtem tiszta ideg lenni. Aztán elvonult a front :) vagy mittomén mi, aztán visszatért a szokásos viháncoláshoz. De ha nagyon aggódsz, szerintem jobban jársz, ha szólsz az orvosodnak - kevesebb idegeskedés...

Az éjszakai randalírozást viszont a héten kezdte el :lol: amikor kimegyek éjszaka pisilni, tuti, hogy ott kalimpál már ő is! Első időszakban biztos össze fognak folyni a nappalok meg az éjszakák :D

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Bringababa! (és még valaki más is említette a mocorgást)
Én nem vagyok ebben szaki (talán Bogyra tud többet erről), de az ismereteim szerint vannak a babának is kevésbé mocorgós időszakai. Lényeg, hogy ne legyen olyan nap, hogy egyáltalán nem érzed a babót. Ha párszor megmozdul az már jó jel. Én is szoktam nagyokat nézni, amikor olyan mozdulatokat csinál odabent, hogy nem tudom eldönteni, hogy ez most mitől is lehet. Tuti, hogy a baba, de beazonosíthatatlan gyors mozgásokat érzek, majdnem vibráláshoz hasonlítható, és legtöbbször olyankor, amikor éjjel az oldalamra fekszem, és talán neki nem tetszik, vagy megnyomhatom, vagy fogalmam sincs hogy mitől. Olyankor agyalok, hogy ilyen gyors mozgást nem lehet végezni, lehet, hogy beteg a babám, és ilyen furcsaságokat művel.
Igazából egyéb miatt nem szoktam parázni. Ez az egy, ami idegesít. A második ellenanyag szürésemig egy kicsit izgultam, hogy nehogy el kezdjek ellenanyagot termelni, és ártson a babának, de hál'Istennek negatív lett a második szűrésem is.
Azért ha nagyon nyugtalan vagy, és okot látsz rá, hívd mindenképp az orvosodat.
Vendég

Bogyra, akkor en normalis vagyok azok alapjan amit leirtam, ertekek...stb? :) (mert ugy vettem ki, hogy a terhelesesem tok jo lett....de az ehgyomri a 6,5el kicsit magas...bar nem akarom ismetelni magamat, elozo este/ejszaka buliztunk es hat volt zaba :(, akkor ez befolyasolhatta?) Erdemes lenne megegyszer csak egy ehgyomrit csinaltatnom, vagy te mit javasolsz??

Angie, igen ismerem a rendelot, tobb ismerosom is volt mar ott! :)
Biztos nagy elmeny lesz nektek is, majd meglatod! :)

Lanyok, ti hogy alltok a kg/al es a vizesedessel, ill. a vernyomasotokkal?

Puszi

Kép
elizabeth25

Najó, szétszórt vagyok :oops:

helyesen:

Angie, én még mindig dolgozok, és úgy tűnik húsvétig biztos dolgozni is fogok :( nem megterhelő, de baromira nem érdekel már...

Bringababa, szerintem ne aggódj! olyan érzésem van, hogy itt 1 kicsit túllihegik ezt a dolgot... mindegy, végigcsináljuk

:D :D :D

Legi

Kép
leglesscat

Elizabeth! Sztem semmi aggódni valód nincs, legfeljebb valóban el kell majd menned vérvételre, de nem hiszem hogy most azonnal....
Én a terhelés előtt nem kívántam az édeset egyaltalán, utána pedigg.... mostmár ott tartok hogy nem iszom meg a kakót tejszínhab nélkül :) De hát olyan finomis az :)

Nekem tegnap nem akart mozogni ez a kis bocika, már valóban kétségbe estem, a sztetoszkopommal hallgattam a szívecskéjét.... :) :) Agyamra ment a tudomány.

Ma meg úgy érzem bepótolja a tegnapit is! Biztos az idő miatt, tegnap nekem sem volt kedvem megmozdulni... estig ki sem dugtam az orrom a lakásból, délután lementünk sétálni és mikor vissazértünk éreztem hogy egy molekula oxigén sincs a lakásban, valszeg ez sem tett jót...
Úgyhogy most szellőztetek óránként egy 5-10 percet... sokkal aktívabb is vagyok.

Meg úgy érzem a sok köhögés is nagyon zavarja... estére rendesen fájnak a méhfüggesztő szallagjaim....

A vizesedés az jelen van az életemben már egy hete kb, de nem fokozódik egyenlőre, csak a bokám és lábam környékén.

A súlyom + 6kg még minidg számomra is hihetetlen, szerintem szar a mérlegünk vagy nem tudom.... anyunál mindig többet mutat, de az sem jelent ugye semmit, mert az elejétől fogva többet mutat 1,5 kg-val....

A vérnyomásom a múltkor 130/80 volt épp határon belüli... bár aszondják ha a terhesség elején mérthez képest 30 hgmm-mel emelkedik az is kóros.... nekem az elején pont 100/80 volt. De nem estünk kétségbe....

KépKépKép
bogyra

Bogyra, akkor nem aggodok! A vernyomasom viszont nekem sajnos nem olyan jo, mint neked...bar terhesseg elott is ilyen 120 es 130 kozott mozgott...most mar tobb....de azert meg nem 160 hala Istennek, folyamatosan merem, de ha ugy erzem mar gaz van, biztos fogok szolni a dokimnak!

Kép
elizabeth25

Legi!
Mire is érted, hogy ne aggódjak? A koromra? Egyébként ha aggódok is csak csupán azért, mert jó lenne egy tesó, és nem szeretnék kicsúszni az időből. Igazából én mindig három gyerekről álmodtam, de az élet így hozta, hogy ilyen későn kezdem el a babázást, na meg a másik, hogy ebbe az országba, ilyen bizonytalan körülmények közé nem biztos, hogy bevállalnám a harmadikat.

Bogyra!
Tök jó, hogy így összefoglaltad a cukor mérésének menetét. Már én is azt hittem, hogy a dokim elhanyagol. Az tény, hogy fölöslegesen nem paráztat. Mindig megkérdezi, hogy panaszom van-e, és mivel legtöbbször az a válaszom, hogy nincs, ezért gondolom ezt készpénznek veszi és nem kezd bele semmilyen litániába. Mondtam neki a keményedést, arra megadta a korrekt válaszát, és hogy néha fáj a szeméremcsontom, arra is adott elfogadható magyarázatot, és mondta, hogy a méhszáj szépen zárt, így nincs semmi gond.

Elisabeth!
Nekem a vérnyomásom mindig 120/70-120/80 között ingadozik, ami tökéletesnek számít. Egyáltalán nem vizesedek. A gyűrű, cipő ugyanúgy áll rajtam, mint előtte. Kg-ból egy kicsit sok van - 10.5 kg - rajtam, de megnéztem a barátnőm kiskönyvét és ő is hasonló tempóban hízott, a 29. héttől már csak 3 kiló ment rá összesen a szülésig. Hasonló alkatúak vagyunk, így bízom benne, hogy én sem fogok 14 kg-nál többet felszedni. Jó lenne!

Lányok!
Itt kinek mennyi időre jött össze a babó? Sokat kellett próbálkozni?
Vendég

Köszi a nyugtatást,már az is jót tett,hogy kiírhattam magamból! :wink: Délután meg amúgy is megyek orvoshoz,ott biztos megnyugvást találok.Hiába a tapasztalat,az már olyan régen volt,hogy nyugodtan első bálózónak mondhatom magam,ha a várandósságról van szó! :D Meg hát,ugye az ember jánya nem ugyanaz,mint 18évesen volt! :o

angi! Rh negatív vagy?

elizabeth! én rossz gyerek vagyok,már most meghaladtam a 10kilót.el is határoztam,hogy jobban odafigyelek a kajára,mert amúgy sem voltam kicsi amikor teherbe estem(72kiló).A kádban lassan nem férek el,ha a greenpace aktivistái látnának élő lánccal óvnák a nagy fehér bálnát-engem! :P

Kép
bringababa

angie, bocs, nem neked szántam azt a fél mondatot, hanem bringababának :D ...csak összekeveredtem (és semmi baj sincs a koroddal :) )

A vérnyomásom eddig normális volt, csak 2 hete a védőnőnél produkáltam 1x 130/80-at. Azóta 5-6 naponta meg szoktam mérni, de azóta nem megy 120/75 fölé :) Még a vizesedésnek sincs jele... (ezt nagyon le kellene kopognom) és +4 kilónál tartok

A babó nekünk első próbára jött össze - nem is akartam elhinni :D

Legi

Kép
leglesscat

Próbálkozás?Én tavaly májusban felkerestem az onkológiát a cicimben találtam csomó miatt,ott azt mondta a doktor néni,hagyjam abba a gyógyszert,mert lehet a hormonok miatt van,szeptemberben pedig már teherbe is estem.Nem mondanám,hogy trevezett bébi volt,de a nagylányom annyira vágyott tesóra,hogy onnantól nem nagyon figyeltünk a védekezésre.Hol igen,hol nem,mikor milyen passzban voltam.Féltem a nagy korkülönbség miatt.Szóval nekünk nem kellett sok idő és megfogant Lili!Azt mondják gyógyszer után nagyon is hamar teherbe lehet esni.Igaz ez bogyra?

A súlyomon kívűl nekem egyéb orvosi panaszom nincs,nagyon jó bébi nem gyötört meg sosem,leszámítva,hogy nagyon be tud keményedni a pocakom és állandóan be van dugulva az orrom.Tudom ez természetes,nem is nagyon foglalkozom vele,nem olyan panasz,ami nem lenne kibírható.
Ja és terhességi feledékenységben szenvedek! :D

Ti hogy álltok a vezetéssel?Én amennyire szerettem, és sportos voltam,most annyira besz... fáni lettem! :?

Kép
bringababa

Sziasztok,

Bogyra tenyelg jo, hogy leirtad a cukros temat. En izgulok..ma megyek a dokihoz.
Nekem a vernyomasom magasabb, mint terhesseg elott. Altalaban 110/75 korul voltam, most 130/85 korul van altalaban. A dokim semmit nem szolt ra eddig..sajnos eleg sokszor az az erzesem csak egy kovetkezo hus darab vagyok neki.,.....allitolag nagyon jo...de hat nem tudom. Mindegy most mar, remelem a szules rendben megy, aztan a kovetkezo babat nem nala fogom szulni az tuti!!!!! Nem erzem azt, hogy rohadtul torodne velem...persze lehet, hogy sokat varok!!! bar a vedono is kijelentette februar elejen, hogy csak marcisu vegen menjek....szoval meg szerencse,hogy egesz jol viselem a terhesseget (leszmaitva az idegeskedest...de annak mas okai vannak), mert szerintem feloluk fel is fordulhatnek!! :( remelem babuka jol van, siman kitolom, nem lesz komplikacio, semmi es minden megy majd a maga utjan! :)

Mi probalkoztunk mar tavaly nyaorn teherbe esni, szamolgattam mikor ovulalhatok....de nem tortent semmi. Aztan augusztusban vettunk egy lazmerot es lazmeroztunk...egybol sikerutl! :) Pedig jol szamoltam az ovulalsom addig is. A homerozseel meg rajottunk, hogy ugy mukodik a szervezetem, ahogy az a nagy konyvben meg van irva! :)
Szoval azert viszonylag hamar osszejott babuci. :)
Nektek?

Lorcika

Kép

Kép
lorcika

Bringababa!
Igen, Rh negatív vagyok :(

Legi!
Nagyon ügyes vagy. Elsőre! És a kilók miatt is. Hányós voltál az elején? Azt mondják, hogy azok híznak kevesebbet. Én kb 4 hétig nem bírtam rendesen enni (de sosem hánytam), aztán utána mindent bepótoltam :)
Vendég

Sziasztok!

Én amondó vagyok, hogy az orvosnál tessék panaszkodni... Az első terhességemnél én is mindig azt válaszoltam, hogy jól vagyok köszönöm.... Az eredmény az volt, hogy a pajzsmirigyem leállt, még a hátam közepén is egy centire belehetett nyomni a vizesedést, és kb 40 kilót híztam...

Amikor elkezdtem panaszkodni, hogy mostmár azértnem vagyok túl jól meg fáradékonyabb avgyok stb stb, betudták annak hogy jól megnőtt a hasam és fiatal vagyok (18 éves), úgyhogy nagy ívben tojtak rám....

Persze szülés után amikor majd meghaltam kiderült minden... de ha egy kicsit panaszkodósabb vagyok és az orvos kicsit gyanakvóbb, akkor talán most is 30 kg-val lennék könnyebb. Ugyanis amit a pajzsmirigyem miatt szedtem fel, sosem tudtam leadni.... Így ért véget a modell karrierem, ami persze el sem kezdődött, de kezdődhetett volna :lol: :lol:

Mi nekünk a második vagy harmadik ciklusban jött össze, de nekem előtte spirálom volt....

KépKépKép
bogyra

Angie, én is az vagyok, mármint Rh -.
Én 1,5 hónapig hánytam, mint állat! :( A második hónap közepétől a harmadik végéig, negyedik elejéig! :(

Kép
elizabeth25

Nekünk Domcsi, a 15. hónapban jött össze..

Kép
elizabeth25

bringababa, itt röhögcsélek magamban ezen a fehér bálnás grínpíszes hasonlatodon :D :D :D azért messze vagy még a bálnától (volt olyan ismerősőm, aki 51 kilóval kezdett és a végén 89 kilóval szült :shock: majd' 40 kiló többlet - na az valóban bálnásodás)

A korkülönbséghez: a mi családunkban én vagyok az, aki Lili lesz majd nálatok :D A nővérem 13 évvel idősebb nálam... szüleim is dilemmáztak, hogy most mi lesz, de hidd el, nagyon jól döntöttél! Igaz a mi életünkből kimaradt a testvérveszekedés, meg féltékenység, de nem bánom. Nagyon közel állunk egymáshoz és nagyon szoros a kötelék :lol:

Legi

Kép
leglesscat

Lányok, szégyen - nem szégyen én 85 kg-val kezdtem és most 94 vagyok! De nem szeretnék többet hízni már...max. a 12 kg-ig ami állítólag ideális....

Kép
elizabeth25

Elizabeth: En is igy allok mar lassan...es akkor meg csak most kezd noni sokat a babu.!! De hat nem baj, le fog az menni szepen!!

Kép

Kép
lorcika

Reménykedjünk! :)

Kép
elizabeth25

Nálunk is úgy volt, ahogy most lesz Gergő és kistesója között, 8,5 korkülönbség.

Szerintem köztem és a tesóm közt nem a korkülönbség jelentette a legnagyobb gondot. Ég és föld vagyunk.... De amióta nem kell egy fedél alatt laknunk azóta tök jóban vagyunk :D

Remélem Gergő és Levente nem lesznek olyan rossz tesók mint mi voltunk.

Leglesscat, akkor én valóban megbálnásodtam :) :) És azóta is élő reklámja vagyok ama kihalóban lévó állatnak!:)

Kismama boltban is úgy kértem nadrágot, hogy bálna méretben van-e ez a fajta! :lol: Eladó pironkodva mondta, hogy igen, van nagy méretben :oops:
Szegény jól zavarba hoztam :D

KépKépKép
bogyra

[quote="angie34"]B írta:angie34ringababa!
Igen, Rh negatív vagyok :(

Legi!
Nagyon ügyes vagy. Elsőre! És a kilók miatt is. Hányós voltál az elején? Azt mondják, hogy azok híznak kevesebbet. Én kb 4 hétig nem bírtam rendesen enni (de sosem hánytam), aztán utána mindent bepótoltam :)

3 hónapig folyamatosan nagyon émelyegtem , és komolyan mondom inkább hánytam volna, hátha azzal megkönnyebbülök, de nem :twisted: na akkor pár kiló lement (mondjuk volt miből :D)
Azt a minuszt hoztam be a 20. hétig és azóta lett +4. Szóval nem 1 tudatos, rubintrékás hozzáállás eredménye :D :D :D

Szoktatok tornázni/jógázni? Nekem csak 1 kismama jógakazettám van otthon. 4 óra után itt semmit sem tartanak a kismamiknak, :( olyan mintha mindenki az elejétől fogva otthon lenne.

Legi

Kép
leglesscat

Legelsscat: en szoktam kismama tornat csinalni, van egy videokazettam....de azert en se viszem tulzaba, nem minden nap csinalom, olyan hetente 2x-3x! pedig lehet minden masnap kene minimum!!! :)
Most epp kisrucikat nezek at, miket kaptam...hat van egy-ketto elnyutt!! Azert jo lesz vasarolni is! :)

Kép

Kép
lorcika

Legi!Libabőrös lettem attól,amit a tesvérsgéről írtál!Remélem nálunk is így alakul majd!Azért is vállaltam,mindenféle kételkedés nélkül,mert úgy éreztem és abban hiszek,hogy az ember nem élhet testvér nélkül!A nővéremmel mi is nagyon szerelemben vagyunk,jó érzés tudni,hogy sohasem leszünk egyedül!Nem akartam,hogy ez kimaradjon Alexa életéből!
És tudod mi a nagyon sorsszerű?Hogy amíg Te ezt írtad,pont felhívott a tesóm:megvette első ajándékait Lilinek! :)
Na ennyit a szentimentalizmusból,vissza a földre:
Önző módon örülök annak,hogy végre hús-vér kismamák között vagyok,akik nem feltétlen a Kismama címlapjáról léptek le! :lol:

Félre ne értsetek nagyon jó,hogy vannak köztünk ideális mamák,de létezünk mi is,akik sosem voltunk "manökenek"! :wink:

Olvasta valamelyikőtök Szécshi Noémi könyvét,a Kismama naplóját?
Aki igen,az tudja miről beszélek,aki nem az tényleg pótolja,nagyon emberi,életszerű és szagú,emelett pedig nagyon "viccességes". egyszóval (szerintem)kihagyhatatlan!

Kép
bringababa

En olvastam Szecsi Noemi konyvet!!!! Eszmeletlen jo, nekem nagyon tetszett!! Tenyleg erdemes elolvasni! Nagyonjopofa! :)

Kép

Kép
lorcika

En olvastam Szecsi Noemi konyvet!!!! Eszmeletlen jo, nekem nagyon tetszett!! Tenyleg erdemes elolvasni! Nagyonjopofa! :)

Kép

Kép
lorcika

jaj, bogyra, ne haragudj, ebből már nem jövök ki jól, de nehogy magadra vedd, mert nem akartalak megbántani! Szórok is hamut a fejemre és kicsit magamba fordulok...

Ezennel kijelentem, hogy a kismamaságnak semmi köze sincs a bálnákhoz!

Legi

Kép
leglesscat

Leglesscat, én is bálnának érzem már magamat, de még milyennek! :))

Kép
elizabeth25

OK, mindenki bevallotta, én se maradok ki: 74 kilóval kezdtem!

Nem sok könyvet olvastam eddig (megkaptam a Jamie Oliver feleségének könyvét asszem Mínusz 9-től 12-ig címűt), de komolyan mondom levadászom ezt a SzécsiNoémi könyvet!

Én is csak jógázgatok... khm, elég ritkán. A végén viszont van 1 nagyon jó relaxálás, amikor a kisbabóval irányítottan felveszem a kontaktust, na az csudajó!! :D (jókat bőgök rajta, pedig alapvetően nagyon racionális lény vagyok, de kismamaságom óta ez hussssss)

bringababa, ne csináld, mert mindjárt elkezdenek potyogni a könnyeim :pityereg:

Legi

Kép
leglesscat

Legi: Ilyen van a kismama jogaba?? Ezt en is akarom!!!! nagyon jo lehet! :)

Kép

Kép
lorcika

Legi!Nyugi én is valamiféle metamorfózison mentem keresztül:olyan szentimenti lettem,hogy csuda! :oops:
A környezetem meg csak pillog,csak pillog és nagyon nem értik hová lett az a másik brigi?!Ez a kislány nagyon megváltoztatott,nyugis,békés,hüppis lettem,pedig decemberben még egy sörözőt igazgattam,vezetgettem,nem éppen azt sugallja,hogy egy csendes kislányka voltam,ugye?! :? de amint megfogant,nem volt kérdés egy percig sem,hogy kocsma repül,Lili van mindenek előtt és felett!Pedig ez volt életem munkája,mégsem volt olyan nehéz a lemondás róla!Mondom:amióta ez a pici lány - lény itt lakik bennem csodálatos változások történtek velem! :P

A jógán pedig dettó:az egész nem különösebben érdekel,de aztán a végén a kommunikáció!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)percekig nem térek magamhoz,sőt nem is akarok! :lol:

A bálnaságot pedig szigorúan levédettem már! :lol: Magamra! :D

Kép
bringababa

Elisabeth!
Gondolom, nálad is mindkét szürés negatív lett. Már hallottam olyat, hogy mérgezte az anya vére a babát.

Legi!
Pedig Pécs nagy város. Furi, hogy olyan korán kezdik a tornákat. Mondjuk, itt is láttam olyan helyet, ahol mindig délelőtt tartják, pedig pont az esett volna nekem az utamba. Így maradt az otthon torna. Vettem egy DVD-t, kis egyszerű. Van rajta egy könnyített és egy kicsit nehezebb program. Azt csinálgatom. Többször kellene, de amikor dolgozom, olyankor reggel 7-kor indulok, és 6 előtt sosem érek haza. És hát minden hétköznap dolgozom. Van, hogy sikerül reggel 3/4 6-kor kelnem, és fél órát beiktatok, de ez nagyon ritkán sikerül. Este meg már nincs erőm, a hasam is könnyebben bekeményedik, és feszül, húz lefele.

Bringababa!
Szerintem meg nincs olyan, hogy ideális kismama. Az a szép az életben, hogy ahányan vagyunk, annyi félék, és mindenki úgy szép nagy hassal, ahogy van. A férjem nem győz gyönyörködni bennem. Már a látványom kielégíti az egyébként nem enyhe szexuális éhségét. Csak odabujik, simogat, beszél a babóhoz. Ez annyira jó. Annyira elvakult az édesem, hogy azt mondja, hogy a pocakomon kívül egy deka sem jött fel rám. Pedig aztán ő kritikus! Most meg nem látja a derekamon az úszógumit, a popsimon és a combomon a kis felhalmozódott zsírréteget. Nekem pont ez gyönyörű az egészben, hogy a férjem így áll a dologhoz. Megváltozottan is tetszem neki, sőt, imád :) :) :)
Vendég

Angi!Ezen nem veszünk össze,én is így gondoltam,lehet,hogy véletlenül lehagytam a cicakörmöt " " az "ideálisról"!Na így! :) Az én párom is nagyon elfogult és imád,mondjuk én előtte sem voltam soha vékonya!De azért valljuk be: a Kismama magazin és társai nem éppen a 80kiló fölötti anyukákkal van tele! :? Én erre értettem,azt amit írtam.

Nos lányok én indulok lassan,ha valaki tudna segíteni a képfeltöltéssel kapcsoltaban azt még mindig nagyon várom,és a választ is a haj ügyben!(mármint hogy látható-e a 4D Uh-on a babuci haja)

Mindenkinek további szép napot,a dolgozóknak kitartást,puszi holnapig! :D Bár,ha a kis terroristám(Alexám)engedi,akkor még délután bekukkantok! :lol:

Kép
bringababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?