A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Ancsa,
Védőnéni szerint "anyuci kicsit zizi", és Benő azért volt nyugtalan. Lehet benne igazság, ahogy Györgyi is mondta, hogy hihetetlen antennáik vannak. Tudom, én is éreztem, hogyha feszültebb vagyok, a kismanó is az... ha "letojom"-hangulatban vagyok, ő is csak vigyorog és kalimpál a kezeivel.
Hogy lehet-e mindezt enni, nem tudom. De én mindig is saláta-kis husi-de inkább saláta, na meg MINDENFÉLE zöldség-mániás voltam. Nem bírom a krumplit hússal étrendet. Úgyhogy próbálgatunk. Óvatosan.
vbea

Györgyi!
Vbea nem szedhetne SEDAFIC PC-t? Ez is homeos és én is szedtem anno szülés után mint enyhe nyugtató, feszültségoldó. :?: :idea:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bocs:
SEDATIF PC-t?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hogy vagytok ma?

Kinek milyen volt az éjszaka?

Eddig nem akartam itt panaszkodni :cry: , mert én olyan vagyok,hogy előbb megoldom a problémát, aztán elmesélem.
De most kérdeznék. :oops:

Sajnos nincs elég tejcim :cry: :cry: most kiderült, hogy valószínű hogy a szuri fogta vissza, mert nem akarom elkiabálni, de mintha már több lenne, kezdene megindulni. nagyon remélem, bízom benne!!! És pozitivan állok hozzá!!!
De hát nem volt eddig elég.

Így az uncsitesótól kaptunk tejcit, ezzel nagy szerencsénk volt, mert hordják a Heim Pálba, így ez bevizsgált tej. Csak hát Ő idősebb, már 5 hónapos, igaz a tejci 3 hónapos korából származott. Mert le volt fagyasztva.

Most is kaptunk egy újabb adagot de ez már 4 hónapos. De hát ettől most már nagyon nagyon csúnya lett a kis arcocskája, és biztos hogy ettől van sajnos, mert szopizunk, aztán adunk ilyen pótlást és a pótlás után lesz csúnya :cry:
Így nem tudom mit tegyek?

de képzeljétek, hajnalban annyi tejci volt ,hogy nem kellett pótolni!!!! :lol: úgy örültem.
most reggel már kellett :cry:
de nem adom fel!!!

Jó lenne ha lenne több tejci, és akkor nem kéne pótolni.
Én tényleg mindent megteszek, de mit szedjek még?
Mit tanácsoltok?

Enin kívül más is szed ilyen „boldogmamás” terméket?
Eni, Neked ezt a kórházban ajánlották?

Kicsit félek tőle, mert sajnos a múlktor a német homeopátiás bogyótól olyan rosszul lettem, mint még soha, úgy görcsölt a gyomrom. :cry:
Ezért eddig ezt nem akartam, de most már úgy vagyok vele, hogy ezt még nem próbáltam, és hátha ez bejön, csak azért érdeklődöm.

És ha nem lesz elég tejci, akkor mit tegyek? Igyuk ezt a tejcit, vagy inkább tápszer?

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat előre is!

Na megyek megnézem Lara babát!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Lara alszik és várom a gépet, hogy végezzen, így még van egy kis időm! :lol:

Veronikusz!

Tényleg??? Ezt tetted??

De akkor gondolom, jó az ellenálló képességed! 8)

Akkor elmesélem, hogy mit láttam tegnap!Mentünk Larával az utcán, és van egy hely ahol fel kell tolni a kocsit és csak ott lehet felmenni és ott mindig van egy pocsolya, most elég nagy volt.
És a pocsolya előtt guggolt egy pasi, hát nem tűnt annyira homlessnek, és mit csinált?
Az egyik keze be volt kötve, és ezzel a kezével mosta a másikat a pocsolyában.
Hát megvártam még végez, és feltoltam a kocsit.
De hát úgy meglepődtem.
Szegény :cry:

Eni
De ez miben nyilvánul meg? Mit lát a védőnő? Miket csinálsz még ott van?
:wink:
Kezdek félni tőled! :wink: :lol:

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Szült már valaki Tóth Ferenc dokinál? Mi a véleményetek róla?

Sok jót hallottam, nagyon türelmesnek és kedvesnek tűnik.

Előre is köszi!

És sok boldogságot minden kismamának :D
aynan

Húúúú, hát fél napig nem vagyok és ez fogad! Nagyon beindultatok csajok!

Először is:
Steffikém! na hari, nem is láttam, hogy most volt a szülid :oops: , de akkor:
Isten Éltessen!!!
Hosszú már a füled a sok húzigálástól?
Képzeld, nem kaptam meg a privid!

Köszi a kérdéseket, végül Dani nem kapott semmit, lehet hülye vagyok, de hőemelkedése se volt, így nem adtam neki kúpot, bár elég nyűgi volt. Na mindegy, úgy látom, hogy most már túl vagyunk rajta! :?

Ha mentek, szigetre én is megyek mindenképp!!! :D

Ancsa
Sajna hozzápótlás ügyben nem nagyon tudok tanácsot adni, viszont a LLL honlapján van online tanácsadás, ki kell tölteni egy több oldalas űrlapot (ez alapján mindent megtudnak rólad és a babáról) és emailben adnak tanácsot!!! Szerintem oda írj mindenképp, végülis ott szakértők vannak! (bár azt hiszem itt is találsz néhányat, csak én nem tartozom közéjük.) Majd mindjárt megnézem pontosan, hogy hova írtam és küldöm!
Egyébként igazad van, legelőször Dani húzta a fejére a pelust és akkor rögtön elaludt, azóta én teszem rá, mert csak úgy alszik el. (most is így durmol, hihetetlen cuki, persze ezt minden elfogultság nélkül mondom!)

Györgyi, Tünde, Ági, Zsófi
Édesek a babák és a mamák is arik! :lol: Tök jó, hogy csináltatok képeket!

Óvis hozzászólás ügyben igazatok van, nem azokra kell haragudni, akiknek nincs más választása, hanem azokra, akiket nem is érdekli, hogy fertőző a gyermekük!

Kicsit izgulok, ugyanis pénteken lesz az áltisis osztálytalálkozó, amit én szervezek mindig és este apa fogja fürdetni Danit (bár elvileg jön anya segíteni neki, ő a telefonos segítségünk :lol: ), majd lefejt tejet kap cumiból! Végülis nem gáz, mivel szokott ez lenni, amikor kevesebb a tejem este, plusz kocsival 10 percre leszek (ez az előnye, ha te szervezed, te határozod meg, hogy hol legyen :wink: ) De azért reménykedem benne, hogy nem kell haza rohannom, meg vissza!

KépKép
barimami

Ancsa, összekevertem, ezen a honlapon kell kitölteni a kérdőívet:

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kerdes

Plusz neki is írtam, ő a La Leche-s tanácsadó, de neki magadtól kell leírni mindent:
Dénes Anna
chanadenes@hotmail.com
És itt vannak a LLL-s telszámok: http://www.lll.hu/telefon

de most láttam, hogy ide is lehet írni, bár ott nyilvánosan válaszolnak a kérdésedre:
http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... ion=kerdes

Mindenestre az első kettő jó volt nagyon, nekem már másnap válaszoltak is! Sajna nekem is kevés volt a tej, de szerencsére egyre jobb a helyzet! Írj nekik mindenképp szerintem! (bár hozzáteszem, volt amit megfogadtam a tanácsukból és volt amit nem, az ösztöneidre is kell, hogy halgass) Na, most már eleget okoskodtam! :oops:

KépKép
barimami

Eni
Én nagyon sok répát ettem Dani hasfájós korszakában, főve köretnek, nyersen nasinak! Attól semmi baja nem lehet! Plusz sütőtököztem is agyba-főbe, meg persze rizs, plusz paradicsomsali. Ezek nem okoztak galibát nála!

KépKép
barimami

Ancsa!
Nagyon veled érzek. De ez bíztató, hogy már több van. Csak így tovább! Hajrá! :D
Barbi szavát fogadd meg és keresd meg őket! Ez nagyon jó ötlet. Ártani nem árt és majd szelektálod, hogy mit fogadsz meg.
Én egy dologban hiszek, hogy a hozzátaplálás nem fokozza a tejtermelést, viszont az igen, ha gyakrabban szoptatsz és fejsz! De gondolom ezt tudod és csinálod is. Nagyon drukkolok!

És igen. Ekkora csirkefogó vagyok. :mrgreen:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Barbi!

Egyáltalán nem okoskodtál!!! Ugyan már!! Én kérdeztem, és TE kielégítően válaszoltál nekem!
Nagyon köszönöm aranyos vagy!!!

Hasznos dolgokat írnak belenéztem már az első honalpba, majd a többit is átnézem, és írok is neki!

És esetleg ha nem gond leírnád, akár priviben, hogy mitől lett több a tejci?

Köszönöm szépen!!

Hányadik osztálytalálkozó lesz? De jó! biztos jól fog sikerülni, és Apa is ügyes lesz! Hol lesz helyileg?

Fenyőgyöngye éttermet ismeritek? szoktatok oda járni?

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Veronikusz!

Aranyos vagy! Köszönöm, és igen, szoptatok amikor csak lehet, és utána fejek!!! Még akkor is ha csak pár csepp, még akkor is!

És igen, igen írni fogok nekik!!!

És a lányok is ilyenek? :wink:
Bár engem sem kellett félteni!
Remélem Lara is nagy csibész lesz!

puszika

ancsaboszi

Györgyi!

Azért nem sötétek a képek, mert mielőtt feltettem, a Picasa-val kivilágosítottam őket! :wink:
Annyira hálás vagyok neked! Kipróbáltuk a tegnap esti fürcsinél, amit meséltél, hogy te csak annyi vizet teszel a kádba, hogy el tudd engedni Jázmint. Hát azt a pancsolást kellett volna látnotok! Készült róla videó is, majd fent lesz a blogban, ott meg lehet nézni! :lol: Iszonyatosan élvezte! Aztán persze megpróbált hasrafordulni, segítettem neki, hogy ne érjen bele a feje, majd hason elengedtem, merthogy már nagyon magasan tudja tartani a fejét, erre nem belerakta a vízbe?? Volt nagy köhögés, de aztán visszaforgattuk, és akkor megint nagyon élvezte! Szóval köszi-köszi!
És örülök, hogy Jázmin jól van!

Barbi!
Szerintem nem baj, hogy nem adtál neki kúpot, főleg, hogy már el is múlt a nyűgi!

Legközelebb akkor biztos Margitsziget lesz!

Ancsa!
Remélem, hogy egyre több tejed lesz, sajnálom, hogy nem bírja az uncsitesó tejecskéjét! Szerintem is írj a LLL-nek! Legfeljebb nem fogadod meg a tanácsukat!

Aynan!
Én Tóth dokinál szültem, és nagyn meg voltam vele elégedve. Nagyon higgadt, engem mindig megnyugtatott, amikor mentem hozzá a paráimmal! Írj, ha van még kérdésed! Nála fogsz szülni? Mikor?

Tünde!
Köszi a rucikat, a csíkos rugi sajnos már kicsi, meg kellett volna ott néznem, összemértük egy épp kinőtt rucival, és ez még annál is kisebb. Pedig olyan aranyos! :cry: Úgyhogy a következő sétánál viszem vissza...

Nagyon szépen süt ma a nap! Tavasz van! Március! :D

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Ancsa!
Bizots be fog még jobban indulni! Biztos vagyok benne. Nem apad az el olyan könnyen és ha van kereslet akkor lesz kínálat is. Hát nem ezt halljuk folyton a szopirol? :D Ügyes vagy. Csak így tovább!

A csajok? Hát! Még csak most bontogatják a szárnyikat, de én már ettől is kivagyok néha akadva :D Úgy látom nagy szövetségesre leltek egymásban. (ellenem persze) :mrgreen: Lesz még velük gondom. :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

elnézést, de mióta Szofi több billentűt kikapirgált, azóta olyan sz.rul lehet gépelni. Bocs a hibákért.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa
Fenyőgyöngyét ismerjük, tuti hely, családdal néha járunk oda! De az egy kicsit túl puccos, mi inkább eddig olyan olcsóbb helyekre mentünk, vagy néhányszor nálunk volt, amikor anyáék elmentek otthonról (egyszer hajnali 5ig ott volt nálam 10 ember!!!), most a Kolossy téri Sörpatika nevű helyen van a sor! Hát, ez kb a 10-13. lesz, az elején nagyon sűrűn volt, most már csak évente kb! Elég összetartó csapat vagyunk!
Szoptatsáról meg megy majd a privi!

Zsófi, örülök, hogy egyetértünk! :wink:

KépKép
barimami

Sziasztok!
Ancsa! Ha egyre több van, az nagyon bíztató!!!
Hozzátplálás ügyben, szerintem ha kiütéses az idegen tejtől, akkor azért az óvatosan, DE inkább szakembert kérdezz!!!

A chiccotól szedek majd jutalékot :)

Eni! A citromfűtea nagyon jó, és még a levendula is! Persze, mint minden gyógynövény, inkább később hat, vagyis 1 hét rendszeres ivás után. Napi 2 csészénél többet azért nem érdemes inni.
De majd ha tudok, írok privit!!!

És ami a legfontosabb! JÓ ANYA VAGY. És igen, a gyerkők sokmindent megéreznek, DE nem okozol ezzel életreszóló sebeket... :)

mtunde

Ricsi is az ellenpéldák közé tartozik járóka ügyben,mert bár rendszeresen betettem járókába, 8 hónaposan pillangóúszáshoz hasonló mozdulatokkal haladt csak előre (amúgy szédítő sebességgel) és esze ágában sem volt négykézláb menni, vagy felállni. egy évesen is még négykézlábazott és 14 hónapos kora körül kezdett el járni, akkor viszont már kanyarodott is, meg minden.

most megyek zuhanyozni (már csak két-három hét és végre újra fürödhetek forró vízben!!!!!!!!!!!!!!!, számolom már a napokat), mert Mikolt este mindig túráztat 2 órán keresztül, és utána már úgysem lesz energiám zuhanyozni.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Ancsa! nem lehet, hogy azért lesz kiütéses, mert akkor sokat eszik? Dani nagyon kiütéses lett 1-1,5 hónapos kora körül, mivel akkor kezdett el sokat enni és ilyenkor jönnek ki a tejpöttyök!! Közvetlenül szopi után jöttek ki neki is.

KépKép
barimami

Ja, és ment a privi! :wink:

Steffikém, neked is! :lol:

KépKép
barimami

Lányok!
Én is kérnék tanáncsot ha lehet!
Szofihoz még mindig fel kell kelni éjszaka etetni. Eddig azt mondtam, majd csak leszokik róla .... de ez már kicsit szerintem nem normális. Mit csináljak vele? Nem elég neki a cumit visszarakni a szájába, mert sír tovább. Egészen addig, míg nem kap kaját. Talán mostanában már csak egyszer kell felkelni hozzá, ha azt vesszük, hogy eszik esete, hajnalban és reggel 5.30-6 fele. Ha nem adok neki akkor hátracsapja a fejét és hiába sétálok vele akkor is ordít. Ötlet? Katát nem akarom felkelteni azzal hogy hagyom ordítani. :oops: :oops: :oops: már nagyon fáradt vagyok. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Hát, már megint osztani fogom az észt :oops: :lol: Bár most mások eszét! :D
Barátnőm kislánya is pont most lesz 11 hónapos és ő is ugyanígy kelt fel éjjel, sőt, ő általában kétszer kelt fel éjjel és utána 9 körül. És most szoktatják le teával, úgy, hogy előre mindent bekészítenek és amint sejtik, hogy enni akar, rögtön cumi a szájba, lehetőleg valami jó nagy lyukú! Azóta már csak egyszer kel vagy egyszer sem, mivel rájött, hogy nem kap szopit éjjel és a teáért meg nem érdemes felkelnie! :lol: nagyon kis rafkós! :wink:

KépKép
barimami

Barbi!
erre én is gondoltam, de nem mertem megpróbálni, mert Szofi szószerint nem iszik nekem. Valahogy az a kis táp amit iszik elég neki mint folyadék, habár azt mondják hogy ha csak tápszert kap egy gyerek akkor itatni kell, de mégse... Bár ő már mindenevő. megpróbálom, de ha nem iszik teát... hát én nem is tudom. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa

Jól van és tényleg nem volt semmi gond. :lol:
Tejcitéma: mennyi tejed van, márami nem volt elég? Honnan tudod? Mennyit szopik és mennyit hízik hetente?
NEkem nagyon sok tejet csinált az urtica urenc d4. 3x5 golyó naponta. Hát nem tudom mit tennék a helyedben, de valószínűleg a tápszer lenne az utolsó, csak ha másképp nem megy. Ja és sok tejet csinált a Naturland tejelválasztó teája, de azzal azért óvatosan, mert fájhat a baba pocija. De ha nincs tej, akkor idd. Ja és amit Barbi írt: ezerrel hívnam az LLL -t, de megadom a védőnőm számát: hivatkozz rám (Szöllősi Györgyi) ő LLL-s tanácsadó és mégiscsak jobb, mint emilben. Gitidiszné Kriszta: 70-3113774 Ja és Jázmin is tejpöttyös lett 1 hónaposan. De hívd a Krisztát, tutira segít!!!

Veronikusz

Hát egy két órára elmegyek vele, remélem tényleg nem lesz semmi, de miért lenne? Ja, én 178 cm vagyok. :lol: :lol: Nem ismerem azt a bogyót amit írtál. :(

SZia Ajnan!

Üdv neked itt, de nem ismerem a dokit.

barbi

Biztos nem lesz semmi gáz, szórakozz egy jót. Márha egy osztálytalálkozó az lesz. A miénk nem szokott túl jó lenni. :?

Zsófi

Ez jó. Örülök hogy élvezte!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok, Mariann vagyok, 4 héten belül születik meg az első babánk a Kútvölgyiben, Sipos doktornál. Szülésznő-választásban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tapasztalataitok szerint mennyire szükséges és hasznos felkérni valakit? És kit válasszak, ha úgy döntünk? Előre is köszönöm a segítséget:
Mariann
sarmar

Barbi, Veronikusz, Ancsa!
Köszi nektek is a köszöntést! :D

Ancsa!
Larának is tetszett Martin?! :lol: Apa 9kor ért haza egy nagy csokor virággal és pár szelet sütikével. Nagyon aranyos volt, de tegnap nagyon rossz napom volt :cry:
Tejcsi ügyben drukkolok! Rendben lesz minden és próbálj meg nem idegeskedni!!!!

Györgyi!
Tegnap mondtam a férjemnek a chamomillát meg az oltásokat! Mondtam neki, hogy rád hallgatunk és nincs chamomilla és oltás! Viszont az agyhártya ellenit se adassuk be?!

Barbi!
Olvastam a privit fogok válaszolni!!!

Manóka!
Mikolt hasa?! Mondtam már, hogy tök jó ez a név is?!

Zsófi!
Már kérdeztem, de biztos átfutotta a szemed: mit szólt Léna a banánhoz? Teljesen rá vagyok állva a hozzátápi témára, szedem a linkeket össze-vissza kismillió cikket olvasok. Úgy izgulok! :oops: :lol: Jó hülye vagyok mi?! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Helló Lányok!

Steffi,
azért rendes ez az Apa, hogy legalább tortát kaptál!! :lol:

Ancsa,
sajna, én is küzdök a tejcivel, vagy tejciért - pedig Kristóffal volt bőven - és én szedem a More Milk Plust. Nekem nagyon bejött, mert én éjjel már nem szoptatok, így reggelre és délre bőven vam tejci, de az uzsi és a vacsi már kevés lenne, úgyhogy én délután szedem a nagyját és este. Én próbáltam előtte mindent, az Urticát is, az abszolút nem csinált semmit. Mivel Lara baba még nagyon pici, szerintem nyugodtan etethetnéd 2 óránként 2 napig, és attól nagyon jól beindul a tejci.

Veronikusz,
hát nem csodálom, hogy kivagy a szopitól. Bencus már nem eszik éjjel elég rég óta, csak a cumi van, attól általában visszaalszik simán. Szerintem is próbálkozz meg egy kis teával - langyossal, az talán megnyugtatja jobban - , bár az igazság az, hogy már elég nagy a csajszi ahhoz, hogy át lehessen "verni", és valószínűleg pár napig a hiszti elkerülhetetlen lesz. Szerintem csak akkor kezdj bele a leszoktatásba, ha tényelg kész vagy rá és végig tudod csinálni - no meg a család is. Ha gondolod, szívesen megnézem Neked a suttogós könyvemet, hogy mit ajánl ilyen esetekben, mert azért néha vannak benne jó ötletek. És aztán talán aludhatsz is. :lol:

Sarmar,
én Nováky Ritánál szültem mindkét porontykámat és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de mivel már vagy 1000* leírtam, nem teszem újra. Szóval, én mindenképpen választanék szülésznőt a helyedben, mert tényleg nagyon sokat tud segíteni és igazából ő van ott Veled végig, nem a doki. Egyébként mindegyik szülésznő nagyon aranyos, úgyhogy nem foghatsz nagyon mellé. :P :lol:

Szaladok pakolni egy kicsit, mert szombaton indulunk síelni és kb. az egész házat vinni kéne, úgyhogy most majd kihúzogatom a nem annyira fontosakat. Gyerekek, 4 embernek, köztük 2 gyereknek összepakolni... nem vicc, szinte inkább maradnék. Múltor 2 napra mentünk a Balcsira, de már oda is bepakoltam szinte mindent. :? :twisted:

Györgyi,
ügyes, nagy lány ez a Jázmin! :lol:

Gabbo,
Sára baba hogy van? Gyógyulóban?

Durci,
mi van veletek? (már csak zárójelben merem meggkérdezni) :(

Pusz mindenkinek,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Steffi!
Bocs, nem futottam át, csak elfelejtettem az előzőben írni, aztán amikor nyomkodtam a mai banánt, akkor eszembe jutott, de azóta csak most ültem ide. Szóval: talán kicsit jobban tetszett neki, mint az alma, de még nem az igazi. Ma azt játszottuk, hogy az ujjamról nyalogatta le, de még így sem fogyott túl sok. Nem baj, ráérünk, szerencsére van bőven tejci!
Jól látom, hogy martin ma 5 hónapos? vagy a te vonalzódat is megkavarta a február?
Ti mikor akarjátok kezdeni a kajákat? Szerintem nem vagy hülye, hogy izgulsz, mi is már jó előre elterveztük, hogy mikor lesz a nagy nap. Milyen cikkeket olvasol?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi!
Na köszi, hogy leírtad! Igen ma 5 hónapos!!!!! :lol:
Egy hónap múlva pont, a védőnő és a doktor bácsink is nagy egyetértésben azt mondta, hogy nyugodtan szoptassam kizárólag 6hónapig és utána ráérek elkezdeni a hozzátápit.
Milyen cikkeket olvasok? Egy egész gyűjteményem van, bébiételekről, hogy hogy kell kezdeni stb. De ez az oldal elég sokat segített:
http://www.bebietel.lap.hu/
Majd apa bent szépen kinyomtatgatja nekem :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz!
Nálunk annak idején bejött, hogy csak megitattam (vízzel), de amikor tényleg éhes volt, nem lehetett átverni, és muszáj volt megetetni. De azért nekünk szerencsénk volt, mert Panka nem nagyon kelt föl egy idő után. Mondjuk este mindig jól bezabált, aztán hajrá.
Egyébként jól vagy már? Fül, arc?

Zsófi!
Nem próbálod meg a banán anyatejjel? MInt egy banánturmixot?

Ancsa!
Anyós mit mondott pöttyökre? A saját tejes babákon is szokott pötty lenni. És mit szól, hogy több a tejci? Remélem megdícsért...

Dorka!
Én is elcsodálkoztam, amikor először memntünk a babával, hogy nekün kettőnknek egy bőrönd, a babának meg még egy. Meg ez is kell, az is kell, mert hátha kell. :D

Csajok!
Nálunk beszigorítás van, miután kislánykám tegnap egyáltalán nem evett a bölcsiben. Este úgy bőgtem, mint a fene. Szóval nincs esti cumisüvegig semmi nasiszerű, mert a hölgyemény valszeg erre bazíroz egész nap.

Steffi!
Utoljára, de nem utolsósorban: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok lányok!!

Bocs,hogy eltűntem,több oka is van...

Nagyon fáradt vagyok,és jobbára rosszkedvű....pocakos koromban naponta írtam nektek és tudtam is válaszolni és dumcsizni veletek,erre most nincs időm..
azt meg olyan rosszízűnek tartom,hogy ha néha jövök,csak magunkról írjak,mivel nem tudok reagálni szinte semmire amit ti írtok...

a másik pedig a szokásos,ami ilyenkor előjön...együtt pocakosodtam,Seffikével,Györgyivel,Enivel és nem tudok olyan boldog dolgokról beszámolni,mint ők/ti..NE ÉRTSETEK FÉLRE,NEM IRIGYKEDEM,HANEM AZ FÁJ,HOGY ÉN NEM TUDOK ÖRÖMTELI DOLGOKAT MONDANI A BABÁMRÓL,MERT NINCS ITTHON..ÉS NEM IS LESZ...

mindig olvaslak benneteket,de nem tudok írni...csak látom,hogy telik az idő,Martin 5 hónapos,Léna 6, Jázmin majdnem 3 és Benő is elmúlt 1...

lányok,szomorú vagyok,ennyi az egész,nagyon szeretlek benneteket,de most egy darabig nem jövök..remélem mire visszatérek,azért még bőven találok ismerősöket.

ENI,ÍRTAM PRIVIT,MA.
STEFFIKE,GYÖRGYI,jelentkezzetek néha iwiw-en..

Csók,mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

köszönöm Dorka a gyors választ!
Akik szintén Siposnál szültek, van valami tapasztalat arról, hogy kivel szeret/nem szeret együtt dolgozni a szülésnél?

Mariann
sarmar

Sziasztok mindenki!

Még végig kell olvasnom a mai termést...

Aynan!

Én Tóth dokinál szültem. Nagyon aranyos. Végtelenül Türelmes.
Sokat segített a szülésnél is. Hamar megszületett a lányom.
kérdezz,mire vagy kiváncsi?
Vendég

Sarmar!
szerintem mindenképpen válassz szülésznőt.
A kútvölgyiben bármelyik szülésznőt választhatod, mert mindegyik nagyon szimpatikus ,aranyos és érti a dolgát! :lol:
Az én szülésznőm Király Katalin volt.
Esetleg kérdezd meg a dokidat,hogy ajánl-e valakit? :lol:
Vendég

Durci drága, én meg válaszolok, ígérem...

Ancsa, abszolút csatlakozom Dorka mellé, More Milk Plus. Igen, a kórházban ajánlották, de hamarabb hallottam róla Henitől. Nekem nagyon bejött. Honnan veszem? Igaz, Benő nagyétvágyú (egyre inkább), és épphogy tartani tudom a tempót, de mai napig ott áll a szekrényben a melltartóbetét, szóval egy gramm sem felesleg. Azt hiszem, ez a kapszula nélkül nem menne. Beszélhetünk priviben.

Veronikusz, rendi tőled a tipp. Azt hiszem, a védőnénim kicsit túlparrantja ezt a dolgot. Nyilván sokat aggodalmaskodom és parázom, de azért nem kell úgy engem elképzelni, mint aki tök kettyósan mászkál egész nap... Majd igyekszem. :wink:

Barbi, köszönöm. :roll: Répát én is nagyon szeretem, látom, tényleg nem megy másképp. Ki kell próbálni.

Manóka, Mikolttal mi újság? Hip hip hurrá, nekünk egyre kevesebb (2-3 naponta egy) hasfájás-sírásrohamunk van. Azt hiszem, ezt ráfogom az infacolra. :D

Tünde, annyira köszi. Meggyőző. :oops:
:roll:
vbea

Dorka!
Én kész lennék, de a férjem is alig van itthon és ha itt van akkor elvárná, hogy legalább aludni tudjon. (tényleg már hajnali 3-kor elmegy itthonról és szombat vasárnap is dolgozik) és azt se tudom megtenni, hogy felordíbáljuk Katát. Mit csinálok akkor két kukorékoló csajjal? Én ezt nem értem. Kata 4 hónaposan átaludta az éjszakát. :cry: Szofi mért nem? Elég türelmes voltam. De az lesz tényleg. Csinálok teát és nincs más. Most különben nagyon megjött az étvágya. A 2 hét betegeskedés alatt lefogyott és most úgy néz ki hogy bepótol. Arról nem is beszélve, hogy 4 kilkóval született, azt hittem hogy vagy 10 kiló lesz majd 1 éves korára, erre nincs 8,5 se. Majd beszámolok hogy mi volt. :)

Kriszta!
Köszi a kérdésed. Sajnos még mindig nem vagyok jól. Nem bírok felülkerekedni ezen a csúnya taknyon. :evil: Még ez se hagy aludni. Szegény embert még az ágy is húzza. :)
Szofi különben eddig ha tápot kapott reggel este ill. hajnalban akkor mindig csak 100ml-t evett (kórházban már 80 volt az adagja. Nem értem) most meg éjjel 150-160-190-eket eszik. És sajnos néha 2-szer is felkelt és ennyit eszik. Ezért félek a teától. :oops: Körberöhög és majd ordít. De hátha ... Nem adom fel! 8)

Vbea!
remélem nem értettél félre! Nem hiszem hogy zizi lennél, de ez a homeo nem is egy lórugás és ha megnyugtatja az emnbert ... Nekem tejhiány parám volt és egyedül voltam és Katával is a dokihoz kellett 2 napont rohanni, mert dőlt a szájából a vér (akkor jöttek ki rágófogai és nagyon csúnyán megharapta magát és mivel folyton ráharapott a sebre, nem gyógyult). SZóval nagyon összejött minden és ez nekem segített. De szerintem akkor is segített volna, ha C-vitamint kapok, csak nem árulják el hogy mi az. :D De nem kicsínlem le a homeos dolgokat, mert nagyon jók. Szóval ezt a gyerekorvosunk ajánlotta és mindenhol kapható. Azért minden jót neked! :D

Durca!
mi mindig örülünk neki ha jössz .... :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Csajok, az én kérdésem az lenne, hogy ki mennyi ideig sterilizált? Ha itthon leesik a cumi, gáz, hogy néha én már csak lemosom vízzel? És a cumisüveget meddig kell kifőzni? 6 hónapos korig? Nekünk van mikrós sterilizálónk, de persze az is 8 perc, plusz még előkészíteni, beletenni a megfelelő mennyiségű vizet, stb... :?

KépKép
barimami

Sziasztok!

Láttam,hogy többen dícsértétek a Chicco Ponee babakocsit.Nekünk is az volt,imádtam,akkoriban úgy hírdették,mint a világ legkönnyebb(4kg)babakocsiját.A kisfiam hat hónapos volt mikor elkezdtük használni,mert dönthető a háttámlája.Még háromévesen is belefért,mikor Horvátországba utaztunk,és lusti volt gyalogolni.
Én most szeretném eladni,mert a közeljövőben nem lesz rá szükségünk.Nagyon szép állapotban van,sötétkék,fiús.Momentán lent van Balcsin a hétvégi házunkban,de ha valakit érdekel,szívesen felhozom.Ez az extrakönnyű XS változat.
13 ezer körül gondoltam de megállapodás kérdése.
Ha érdekel valakit ,írjon,megadom a számom.
Sziasztok
A.
almavirág

Nem hiszem el, hogy ennyit írtatok ma! :lol:

Sárinak szívattyúzom még az orrát, de egyre kevesebbszer kell.

Gyönyörű időnk volt ma. Kint voltunk 2 óra hosszát. Sárci nagyot durmolt, én pedig ültem egy padon, napoztam, és Nők Lapját olvasgattam.

Irigykedem rátok, sétáló lányok, jó lehetett személyesen is beszélgetni. Majd egyszer mi is csatlakozunk.

Én is örülök neked, DURCA!

Ancsa, az LLL biztosan nagyon jó tanácsokat fog neked adni!

Mariann, pont azért mert minden szülésznőről csak jókat hallottam, én nem is választottam, hanem az ügyeletesekre bíztam magam. Én nem bántam meg. Először Nováky Rita volt ügyiben, ő készített elő, majd Ferenci Erzsike váltotta. Mindkettőjükkel nagyon-nagyon meg voltam elégedve. Kedvesek, türelmesek, és profik!

Manóka! Kérhetünk fotókat rólatok? :wink: Nem emlékszem, hogy tettél-e már fel!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Lányok!
hallottatok vmit a Kútvölgyiről?
Egy ismerősöm szerint összevonják a Jánossal és a mostani Kútvölgyis épületnek teljesen más funkciót terveznek. Talán még átjáró is lesz a két intézmény között, az út felett. A mostani fejes politikusok átkerülnek a Róbert Károly krt-i (pár éve felépített, de be nem fejezett) kórházba. Tudjátok? egy sarokra a Teve utcától. :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok lányok!
Ma hazaengedtek a kórházból.Bocsika hogy nem irtam de két hetet bennt kelett lennem remélem
mindenki jól van!!
Ime egy kép a Vikusomról Kép

Kép

valentina

Sziasztok!

Mindenki jól van? Györgyi ma alig jöttél! :(

Képzeljétek Martin ma 5 hónapos!!!!!

Ennek örömére: :lol:
Kép Kép

Eni!
Megbeszéltem Nimivel a dolgokat, de az tudnod kell, hogy csak a 6-12 rész van meg :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Valentina!
Jujj, de édes!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Valentina!
Örülünk, hogy ismét itt és hogy jól vagytok! Nagyon édes Viktor! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi!
Boldog hóhordulót a nagyfiúnak! Ez a fiú tiszta anyja! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Valentina
Még egyszer gratula, Viktor hihetetlenül kiváncsian néz már most! :shock:

Steffi
Még mindig cukik ezek a képek! :wink:

Gyerekek, ma ettem életem legfinomabb tiramisuját 250 forintért!!!! Az Avantitól kaptunk kupont, amit beváltottam és nem bántam meg, apának meg akartam hagyni a felét, de végül csak a harmadát tudtam, mivel nem bírtam abbahagyni :oops:
Azoktól kérdezem, akik rendelnek kajcsit: 1 napra hány forintból jönki egy 2 vagy 3 fogásos menü? Az Avantitól 1200ért tudok úgy rendelni, hogy tök jól lakom!!

KépKép
barimami

Barbikám!
Köszi! :lol: Priviben bombáztalak még Téged egy párral :D
Én a cityfood-tól rendelek, leves, főétel, édesség olyan 800-900 Ft-ért max 1000.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:33-kor.
Vendég

Durca

Mindig írj ha van kedved és úgy érzed hogy ki akarod önteni a lelked! Nem terhelsz senkit!!! Puszi!

Steffi

Hát én csak azt tudom mondani, amit a dokim. Jázmin nem kap semmi mást, csak amit kötelező. De ezt persze nektek kell eldönteni, nem venném a lelkemre hogy rossz tanácsot adtam, csak a dokim már annyit segített nekem, meg sok barátomnak hogy én tényleg mindent elhiszek neki. Na jó majdnem mindent. :lol: A homeopátiával egyébként az a gond, hogy mivel nincs mellékhatása már mindenki beveszi magától, meg hall ugye ezt azt és használja. Baja nem lesz tőle a gyereknek, meg nektek sem, csak nem működik így jól. Tehát be tud egy kicsit zavarni. A chamomilla pont ilyen. Pl. nálunk hihetetlenül működik a pukik ellen a Licopodium, egy nap nem kapta Jázmin, mert gondoltam megnézem mi lesz hát szegény tök szarul volt. Segít neki pukizni. De ez a szer nem okoz nyugtalanságot. De hogy melyik mit okoz, ezt meg csak a doki tudja és néhányat meg én tőle, mert már régóta járok hozzá.
Nagyon izgi lehet, hogy mindjárt esztek mást is nemcsak tejet!!! Biztosan én is izgulni fogok. Addigra te már tapasztalt leszel és segítesz. :) Martinnak boldog hófordulót!!!

Valentina

Nagyon édes!!!!! Végre kiengedtek!!!

Barbi

Hát én sem fertőtlenítem a cumit ha leesik. Lehet hogy ez gáz? Én minden reggel kifőzöm, aztán ennyi. Vettem egy ilyen csatos izét, ha kiejti a szájából, nem esik le. Bár jóformán alig használja a cumit. :( Csak sétához. Tényleg akartam kérdezni, hogy hogy néz ki most egy napotok? Nekem azt hiszem változtatni kell a bevált kis napirenden, illetve Jázmin úgy gondolja. Eddig mindig 9-kor fürdettem és utána szopi, vagy fél 9 hogy kijött. Előtte meg 6 körül szopi és utána már nem fektettem le. Na ezt már nem tudom megcsinálni, mert nagyon elfárad valahogy és akkor csak üvölt. Lehet hogy 4 körül kellene megpróbálnom szopiztatni, aztán 7-kor fürcsi, masszázs aztán 8 körül szopi és alvás. Nem tudom mert félek ha megborul a kis napirendje akkor meg azért lesz ki. Kicsit tanácstalan vagyok, dehát elvileg ő tudja hogy jó neki vagy nem? :roll: Te hány óránként eteted Danit? Nem is nagyon merem ritkábban etetni, mert akkor meg félek hogy nehogy ne legyen tejem! Hm. :?:

Steffi

Azért bepótoltam a mai hiányzást nem? :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaj lányok majdnem elfelejtettem a nagy hírt: Jázmin már teljesen kinyomja magát!!! Annyira erős, hogy hihetetlen. Hasra teszem és hopsz fel a két hátsó láb, kezek meg erőlködnek és egyszercsak felemelkedett. Mostmár nagyon jól megy!!! A kis gladiátor! Képpel nem tudom bizonyítani, mert lemerültek az elemek. De nem kamuzok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Hű lányok bazi hosszú leszek, mert tegnap este nem tudtam felrakni amit írtam és még most is elolvastam mindent! Még mindig itt vagyok. Ma volt a 2. áramlás vizsgálatom (kicsit unom már, hogy naponta bemegyek, de végre lassan mindenkit ismerek :o . Ma is Mászáros doki csinálta, már „ismer” és azt mondja, hogy én ilyen túlhordós fajta vagyok valszeg, lehet h a hormonok miatt. Amúgy minden OK, lepény és köldökzsinór és fogyni sem fogyott a drága (sajnos :lol: ).

Nem is írtam a sikertörténetet! Olics két napja Wc-be kakil/pisil. Tegnap 10 nadrág és bugyi bánta, de MA EGYSZER SEM CSURRANT BE :D ! Kezdek megnyugodni Mire hazajövök a kórházból anyós teljesen elválasztja a pelustól. Tény hogy birka türelme van. Óvónő volt!

Valentina! Gratulálunk és gyönyörű a kisfiad! Gyere majd és mesélj, ha kicsit megmelegedtetek otthon :lol: :lol: !!!!

Veronikusz, kicsit korán kezdted az ivást :roll: , a férjem a buli után a poharak aljából ivott ki mindent gyerekkorában! És csak azt tudom mondani, hogy „hajrá Kovács néni!” Oli egészen addig felkelt éjszaka cicizni (20 hónapos koráig), míg el nem hagytuk az esti cicizést. Aztán kb. 2-3 hónapig már csak reggeli cici volt és az maradt az utolsó. Azt a szívószálas kakaó váltotta ki 23 hónaposan, kb. 1-2 hétig itta, és akkor választotta el magát. És azóta sincs semmilyen esti, reggeli pia!. Csak vacsora és reggeli. Ja és amit Barbi írt, azt én vízzel hallottam, merthogy azért nem lesz érdemes felkelnie. Add neki sportkupakos üvegből vagy csőrösből. Van akinél működik. Gyógyulást neked, sztem ez eltart pár hétig én is visszaestem, megint dugul az orrom, taknyos vagyok, de most már köhögök is! Király lesz így kisbabák között a kórházban!

Vica, ez tök jó, hogy Réka ilyen korán kezd el totyogni!

Manóka, kérünk fotókat!

Marcsi, Steffi, az én húgomnak is azt mondta most a védőnő, hogy lehet akár több órát is hordozóban a gyerek, mert a legújabb kutatások szerint az anyaméh formájára hasonlít és nem káros a hátuknak.

Lilluska, köszi a jókívánságot. Olicskának is most kéne a 3. éves oltás, de nálunk már csak március végére lehet bejelentkezni, pedig most éppen egyáltalán nem beteg. A védőnéni szerint ez egy elég fájdalmas oltás. Én meg filózok, hogy mi legyen.

Barbi, Dani de édes, én viszont ezektől a pelussal betakarózásoktól valahogy mindig féltem, de van olyan baba, aki nagyon ragaszkodik hozzá. Egy kis ideig Olicska is imádta, ha a fejére teszem, így altattam! Nekem is valami Debug….. hibaüzit ír, ah a priviket akarom megnézni! Én 3 hónapig sterilizáltam, de csak cumikat kellett, félek most addig sem fogok!

Györgyi, a barátnődet egy előzetes császár után hagyták 3 héttel „túlhordani” a kórházban? Mert Olicskával én is 12 nappal később mentem be és nem is akart a doki semmit, csak hogy kéznél legyek. Magától indult be a szülés! Mivel az első császár volt és most is túl vagyok a kiírt dátumon, ezért mondja, hogy a 41. héten indokolt a műtéti befejezése a terhességnek. De azért még lehet hogy beszélünk vele Gabikával! Gabika szerint "nincsenek" szabályok, de ő is tudja hogy már így is elég sokat várt Tóth doki!

Steffi, Boldog Szülinapot és hófordulót Martinnak, és egyáltalán nem sok a fotó, azért gyönyörködni is szabad a kis pockokban nem? Martin tisztára te vagy, hogy lehettek ennyire egyformák :) ? Szegény apukájára nem nagyon hasonlíthat :) . Nekünk is Chicco a sportkocsink, de az esernyőre csukható fajta, nagyon könnyű (6kiló), gyöngyvászon huzattal, nagyon strapabíró, hóban, terepen is, még görkorizni is tudtam vele. Van hozzá lábzsák és esővédő is. Úgy hiszem most 25 ezer körül árulják többfelé.

Marcsi, én ettől infarktust kapok, pedig tudom hogy ők már lehúzzák a fejükről a takarót, ha nem tetszik vagy ha nem kapnának tőle levegőt, de akkor is :shock:

A bárányhimlőt mi is beadtuk, de az ismertetőben nem írták, hogy újra kellene oltani 5 évente, csak egyszer 18 éves kor körül és azért adtuk, mert a körzeti orvosomnak (sógor) több gyerekorvos is ajánlotta és ők is beadták minden gyereküknek. Azért mert a gyerekkorban kihordott bárányhimlő állítólag komoly szövődményeket okozhat felnőttkorban (pl. övsömör, ha jól emlékszem, meg még néhány komolyabb), szóval minket meggyőztek! És a mi dokink szerint akinek gyerekkorában állítólag enyhe lefolyású volt az felnőttkorban visszakaphatja simán (a szomszéd csaj tavaly kapta el a lányától és állítólag volt gyerekkorában) Hát it nem lehet okosnak lenni!

Sétások! Jók képek! Legközelebb megyünk mi is! Csak még nem tudom hogyan fér be a kocsiba a babakocsi és Oli biciklije. Hamarosan kiderül! De mikor már? :( :( :(

Eni, sztem is pergesd le magadról a védőnéni paráját! Néha nekik az a dolguk, hogy figyeljék nem leszel e depis, meg bírod-e strapát, meg hogy nem csapkodod-e a falhoz a gyereked ha ők nem látják :shock: (lehet hogy beállít majd hívás nélkül is) stb. Örüljön hogy kérdezel tőle, végül is az a dolga hogy válaszoljon, de attól még nem kell magad hülyének, meg zizinek érezned! Benével semmi gond, ez a lényeg, akkor meg jól csinálsz mindent, nemde?

Ancsa, szopizás témában abszolút egyetértek Barbival és Veronikusszal. Keresd meg a szagértőket és aztán hallgass az ösztöneidre, de sztem se táplálj hozzá. Gyakori szopizás és türelem, meglesz a hatása! Milyen gyakran méred őt? A tejpötty pedig a dokik szent mindig attól van amit anya eszik/iszik, elsősorban állítólag a tehéntejtől.

Aynan, én a másodikat fogom Tóth dokinál szülni (4 nappal túl vagyok a kiírt időponton) és csak jót mondhatok. Végül az első császár lett, mert 18 óra vajúdás után EDA-t kértem és nem sikerült beadnia az altatós orvosnak és lelkileg szétestem, de most végig természetes szülésre készültünk és még van reményem. Bár nagyon nagy a babám (kicsi az esélyem), de csak a 42. hét első napján kell befeküdnöm. Tóth doki abszolút természetes szülés párti, viszont liberális is, szóval figyelembe veszi a kéréseidet. Annyira megnyugtató a természete, hogy azon nevetünk mindig a barátnőmmel (aki múlt héten szült nála), hogy biztos azért ilyen nagyok a babák nála, mert túlságosan lenyugtatja a kismamákat. Mindent lehet nála és a szülés után is úgy jár be hozzád, mintha a rokona lennél, ápolja a lelkedet is. Ha van konkrét kérdés mondd!

Sarmar, sztem feltétlenül válassz szülésznőt, és mielőbb! Nagy segítség, hogy valaki szinte a rokonaként bánik veled a szülés előtt, alatt (végig), után. Nem mellékes hogy ez egy személy nő, ezért bármit elmondhatsz neki, amit ő saját tapasztalatból ismer (a könyvek helyett) és mert szakmailag folyamatosan továbbképzi magát! Néhány oldallal korábban találsz táblázatokat ki kivel szült, igazából csak jót hallhatsz róluk. Talán közülünk a legtöbben Várnai Gabikánál, Zachár Erikánál, Keszegh Évinél, Nováky Ritánál, Rákóczi Áginál (ő már nincs itt állítólag) és Ferenczi Erzsinél szültek, de biztos hagyok ki neveket! Ha nem kérsz fel valakit, akkor is nagyon profi kezekbe kerülsz :lol: és kedvesek veled! Nekem az első babánál nem volt választott szülésznőm és mindhármukról csak jót mondhatok 20 órás szülésem volt :shock: .

Dorka, érdekes a pakolás végén nekünk is mindig akkora táskába kéne beférnünk ketten Olival, amekkorába apa pakol egyedül. Az én legközelebbi beruházásom (gyűjtésem) egy síbox lesz, és azt viszek magammal amit akarok. Bár már rájöttem, hogy a legfontosabb külföldre az útlevél a gyereknek, bankkártya, lázcsillapító vészhelyzetre, a gyerek kabalája (baba/plüss/pelus, stb.) és a Hungaricumok: porszívós orrszívó és műanyag motor :lol: . A többi bmelyik szomszédos országban beszerezhető. De tényleg részvétem, utálok csomagolni! Ha írsz egy listát most, tedd el legközelebbre és könnyebb lesz!

Durca, gyere azért ha tudsz és van kedved írni, bármit is, talán az is segít picit ha kiírod magadból!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?