Sziasztok!
Hű lányok bazi hosszú leszek, mert tegnap este nem tudtam felrakni amit írtam és még most is elolvastam mindent! Még mindig itt vagyok. Ma volt a 2. áramlás vizsgálatom (kicsit unom már, hogy naponta bemegyek, de végre lassan mindenkit ismerek

. Ma is Mászáros doki csinálta, már „ismer” és azt mondja, hogy én ilyen túlhordós fajta vagyok valszeg, lehet h a hormonok miatt. Amúgy minden OK, lepény és köldökzsinór és fogyni sem fogyott a drága (sajnos

).
Nem is írtam a sikertörténetet! Olics két napja Wc-be kakil/pisil. Tegnap 10 nadrág és bugyi bánta, de MA EGYSZER SEM CSURRANT BE

! Kezdek megnyugodni Mire hazajövök a kórházból anyós teljesen elválasztja a pelustól. Tény hogy birka türelme van. Óvónő volt!
Valentina! Gratulálunk és gyönyörű a kisfiad! Gyere majd és mesélj, ha kicsit megmelegedtetek otthon

!!!!
Veronikusz, kicsit korán kezdted az ivást

, a férjem a buli után a poharak aljából ivott ki mindent gyerekkorában! És csak azt tudom mondani, hogy „hajrá Kovács néni!” Oli egészen addig felkelt éjszaka cicizni (20 hónapos koráig), míg el nem hagytuk az esti cicizést. Aztán kb. 2-3 hónapig már csak reggeli cici volt és az maradt az utolsó. Azt a szívószálas kakaó váltotta ki 23 hónaposan, kb. 1-2 hétig itta, és akkor választotta el magát. És azóta sincs semmilyen esti, reggeli pia!. Csak vacsora és reggeli. Ja és amit Barbi írt, azt én vízzel hallottam, merthogy azért nem lesz érdemes felkelnie. Add neki sportkupakos üvegből vagy csőrösből. Van akinél működik. Gyógyulást neked, sztem ez eltart pár hétig én is visszaestem, megint dugul az orrom, taknyos vagyok, de most már köhögök is! Király lesz így kisbabák között a kórházban!
Vica, ez tök jó, hogy Réka ilyen korán kezd el totyogni!
Manóka, kérünk fotókat!
Marcsi, Steffi, az én húgomnak is azt mondta most a védőnő, hogy lehet akár több órát is hordozóban a gyerek, mert a legújabb kutatások szerint az anyaméh formájára hasonlít és nem káros a hátuknak.
Lilluska, köszi a jókívánságot. Olicskának is most kéne a 3. éves oltás, de nálunk már csak március végére lehet bejelentkezni, pedig most éppen egyáltalán nem beteg. A védőnéni szerint ez egy elég fájdalmas oltás. Én meg filózok, hogy mi legyen.
Barbi, Dani de édes, én viszont ezektől a pelussal betakarózásoktól valahogy mindig féltem, de van olyan baba, aki nagyon ragaszkodik hozzá. Egy kis ideig Olicska is imádta, ha a fejére teszem, így altattam! Nekem is valami Debug….. hibaüzit ír, ah a priviket akarom megnézni! Én 3 hónapig sterilizáltam, de csak cumikat kellett, félek most addig sem fogok!
Györgyi, a barátnődet egy előzetes császár után hagyták 3 héttel „túlhordani” a kórházban? Mert Olicskával én is 12 nappal később mentem be és nem is akart a doki semmit, csak hogy kéznél legyek. Magától indult be a szülés! Mivel az első császár volt és most is túl vagyok a kiírt dátumon, ezért mondja, hogy a 41. héten indokolt a műtéti befejezése a terhességnek. De azért még lehet hogy beszélünk vele Gabikával! Gabika szerint "nincsenek" szabályok, de ő is tudja hogy már így is elég sokat várt Tóth doki!
Steffi, Boldog Szülinapot és hófordulót Martinnak, és egyáltalán nem sok a fotó, azért gyönyörködni is szabad a kis pockokban nem? Martin tisztára te vagy, hogy lehettek ennyire egyformák

? Szegény apukájára nem nagyon hasonlíthat

. Nekünk is Chicco a sportkocsink, de az esernyőre csukható fajta, nagyon könnyű (6kiló), gyöngyvászon huzattal, nagyon strapabíró, hóban, terepen is, még görkorizni is tudtam vele. Van hozzá lábzsák és esővédő is. Úgy hiszem most 25 ezer körül árulják többfelé.
Marcsi, én ettől infarktust kapok, pedig tudom hogy ők már lehúzzák a fejükről a takarót, ha nem tetszik vagy ha nem kapnának tőle levegőt, de akkor is
A bárányhimlőt mi is beadtuk, de az ismertetőben nem írták, hogy újra kellene oltani 5 évente, csak egyszer 18 éves kor körül és azért adtuk, mert a körzeti orvosomnak (sógor) több gyerekorvos is ajánlotta és ők is beadták minden gyereküknek. Azért mert a gyerekkorban kihordott bárányhimlő állítólag komoly szövődményeket okozhat felnőttkorban (pl. övsömör, ha jól emlékszem, meg még néhány komolyabb), szóval minket meggyőztek! És a mi dokink szerint akinek gyerekkorában állítólag enyhe lefolyású volt az felnőttkorban visszakaphatja simán (a szomszéd csaj tavaly kapta el a lányától és állítólag volt gyerekkorában) Hát it nem lehet okosnak lenni!
Sétások! Jók képek! Legközelebb megyünk mi is! Csak még nem tudom hogyan fér be a kocsiba a babakocsi és Oli biciklije. Hamarosan kiderül! De mikor már?
Eni, sztem is pergesd le magadról a védőnéni paráját! Néha nekik az a dolguk, hogy figyeljék nem leszel e depis, meg bírod-e strapát, meg hogy nem csapkodod-e a falhoz a gyereked ha ők nem látják

(lehet hogy beállít majd hívás nélkül is) stb. Örüljön hogy kérdezel tőle, végül is az a dolga hogy válaszoljon, de attól még nem kell magad hülyének, meg zizinek érezned! Benével semmi gond, ez a lényeg, akkor meg jól csinálsz mindent, nemde?
Ancsa, szopizás témában abszolút egyetértek Barbival és Veronikusszal. Keresd meg a szagértőket és aztán hallgass az ösztöneidre, de sztem se táplálj hozzá. Gyakori szopizás és türelem, meglesz a hatása! Milyen gyakran méred őt? A tejpötty pedig a dokik szent mindig attól van amit anya eszik/iszik, elsősorban állítólag a tehéntejtől.
Aynan, én a másodikat fogom Tóth dokinál szülni (4 nappal túl vagyok a kiírt időponton) és csak jót mondhatok. Végül az első császár lett, mert 18 óra vajúdás után EDA-t kértem és nem sikerült beadnia az altatós orvosnak és lelkileg szétestem, de most végig természetes szülésre készültünk és még van reményem. Bár nagyon nagy a babám (kicsi az esélyem), de csak a 42. hét első napján kell befeküdnöm. Tóth doki abszolút természetes szülés párti, viszont liberális is, szóval figyelembe veszi a kéréseidet. Annyira megnyugtató a természete, hogy azon nevetünk mindig a barátnőmmel (aki múlt héten szült nála), hogy biztos azért ilyen nagyok a babák nála, mert túlságosan lenyugtatja a kismamákat. Mindent lehet nála és a szülés után is úgy jár be hozzád, mintha a rokona lennél, ápolja a lelkedet is. Ha van konkrét kérdés mondd!
Sarmar, sztem feltétlenül válassz szülésznőt, és mielőbb! Nagy segítség, hogy valaki szinte a rokonaként bánik veled a szülés előtt, alatt (végig), után. Nem mellékes hogy ez egy személy nő, ezért bármit elmondhatsz neki, amit ő saját tapasztalatból ismer (a könyvek helyett) és mert szakmailag folyamatosan továbbképzi magát! Néhány oldallal korábban találsz táblázatokat ki kivel szült, igazából csak jót hallhatsz róluk. Talán közülünk a legtöbben Várnai Gabikánál, Zachár Erikánál, Keszegh Évinél, Nováky Ritánál, Rákóczi Áginál (ő már nincs itt állítólag) és Ferenczi Erzsinél szültek, de biztos hagyok ki neveket! Ha nem kérsz fel valakit, akkor is nagyon profi kezekbe kerülsz

és kedvesek veled! Nekem az első babánál nem volt választott szülésznőm és mindhármukról csak jót mondhatok 20 órás szülésem volt

.
Dorka, érdekes a pakolás végén nekünk is mindig akkora táskába kéne beférnünk ketten Olival, amekkorába apa pakol egyedül. Az én legközelebbi beruházásom (gyűjtésem) egy síbox lesz, és azt viszek magammal amit akarok. Bár már rájöttem, hogy a legfontosabb külföldre az útlevél a gyereknek, bankkártya, lázcsillapító vészhelyzetre, a gyerek kabalája (baba/plüss/pelus, stb.) és a Hungaricumok: porszívós orrszívó és műanyag motor

. A többi bmelyik szomszédos országban beszerezhető. De tényleg részvétem, utálok csomagolni! Ha írsz egy listát most, tedd el legközelebbre és könnyebb lesz!
Durca, gyere azért ha tudsz és van kedved írni, bármit is, talán az is segít picit ha kiírod magadból!