A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Esztora, lehet, a következő UH szerint már nagyobb is lesz egy héttel.:)
Egyszer a régi dokim mesélte: attól is függ, hány hét hány napot ír ki a gép, hogy hol készítették(azaz mely populáció átlagát veszi alapul).
Pl. a kórházban az egyik gép kanadai volt a kanadai magzatok átlagával, a másik svájci, de egyik sem tartalmazta a magyar magzatok átlagát.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi nekem homeo-s van, stodal.

Bridzsi

Kép
esztora

hát igen ezért maradjunk annál amit te is irtál már egyszer: 40 hét.
szerdán kiváncsi leszek a 4d szerint mekkora lesz.
ma nagyon formában van lerugja a hasfalam,Apukája tenyerébe is rugott egyet (nagyon örült neki)

Bridzsi

Kép
esztora

Helló LÁnyok, köszi mindenkinek a drukk. Édes drága kicsi fiam van, egészéges, mint a makk! :lol: :lol: :lol:
Az egyedüli, ami bosszant, hogy az elején megmutatta a kis pofikáját a doki 4D-ben, de valamiért csak később indíthatta el a dvd-t, mert itthon keresem, és nincs rajta. Szegény Papa nem fogja látni. :cry:
MOndjuk a doki azt modnta, hogy az előzményeimre való tekintettel szerinte havonta kéne áramlási vizsgálatot nézni, nem tudom, tényleg kell-e, vagy csak ügyfeleket toboroz. Ugyanis vagy 10 percig ellenőrizte a különböző véráramlásokat, szívében, köldökzsinórban, itt-ott. A saját dokim is uh-z minden hónapban, még egy plusz uh minden hónapban azért nem tudom, mennyire jó. A költségekről nem is beszélve. Szerintetek? :?

Kép
nenoke

Hali!

Afp-értékek jók, mind negatív. Tegnap voltam uh-n, minden rendben van (legalábbis, amit a műszerek segítségével és a baba korából meg lehet ítélni). Azt mondta a dokinő, h kisfiú lesz. Mondjuk, már a 12. heti uh-n mondta dokim, h 90 %, h fiú lesz, de most már szinte biztosra mondták :P
Strapás volt a hetem, de tele jó hírekkel :P

Holnap osztálytalálkozóra megyek.
Most pedig megpróbálok átböngészni kb. 15 oldalt.

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek az egészséges babákhoz!

Annee gyógyulj meg és jelentkezz!!

Nenoke! Ha minden hónapban megnéz az orvosod, akkor szerintem felesleges, de ártani nem árt (az orvosom szerint), anyukám az ultrahangon dolgozott, és húgomat minden héten nézegették, és akkor még nem volt olyan jó minőségű a gép. Semmi baja nem lett tőle.

Mi szépen növögetünk már 5,5kg plusz van rajtam, de én előtte úgy néztem ki, mint egy etiópiai, így nem nagyon látszik rajtam.
Sütöttem palacsintát, megyek megkenem egy jó nagy adag N-nel.

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Ígértem képet, de nem tudtam eddig a fényképezőről leszedni. Apa segített. ez kb 2 napja készült... Kép

Kép
zsuzsi**

Ági!Gratula a kispöcsöshöz! Olyan szupppiii!!!

Kép
zsuzsi**

Nenőke neked is gratula a jó uh-hoz, az egészséges Cseppedhez!

Kép
zsuzsi**

Nenőke!

Ha biztosra mennek ezzel, akkor, igen is uhzanak. Engem is uhzott a dokim eddig mindig, amikor terhesgondozásra mentem. Sőt volt, hogy két hetente uhzott, mert úgy jött ki! És engem ez megnyugtatott, hogy láthatom, soha eszembe nem jutott, hogy a 21. században bármi baja lehet egy babának attól, mert tegyük fel minden hónapban megnézik. Sokkal többet ártanak, ha valamit nem vesznek észre!!! SZERINTEM!!!
Amúgy gratulálok a fiúhoz!!!

Zsuzsi, ha már a poci formájánál tartunk, szerintem neked tiszta lányos pocakod van! :lol:

Elmegyek pihizni, mert ma aktív nap van mögöttünk. Elmentünk párommal piacra, mert holnap vendégeink lesznek és előre megfőztem/tünk. Menü: Pipihusi leves gazdagon zöldséggel, Lasagne, Tejfölös csirkepaprikás nokedlival, Csokipudingos Muffin, és Gyümölcssaláta. Csak a nokedli és a muffin maradt holnapra! :lol:

Pusszantás :lol:

kispiskóta

Amúgy mennyi az elfogadott afp-érték?
Nekem 0.98 mom lett. Írtak még egy csomó más értéket, meg valószínűségeket, de ezzel nem untatnálak benneteket.

Azt hiszem 0,9-től 1,5-ig normális... valahogy így. Én most voltam alacsony afp miatt egy genetikai uh-n, ahol az volt a papírra írva, hogy a tanácsadás oka: alacsony afp (0,9 alatti)...

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!!

Akkor szép sorjában..

Kispiskóta!!
A hétfői tanfolyam témája a SZÜLÉS lesz, mi megyünk apával!!
Gyertek!!
Finomakat főztél, nyami :P

Kissmanó!
A nevek: Keresztes Gábor és Ferencz Gabriella..jó fejek!! :lol:

Rózsa!
Gratula az UH-hoz!! :lol:

Ná!!
Gratulálok a kisfiadhoz!!!!!!!!! Még egy fiú, már meg sem lepődöm..
:lol:

Zsuzsi, Szivvi!!
Szépek a pocakok!! Hejjehujjahajj! :P

Nenoke!
Nagyon örülök nektek! Kicsinyke, egészséges fiúcska.. :lol:

Orsi!!
Nekem szombat reggelre volt a jobb cicimen egy rászáradt csík..és a héten is volt egyszer egy pici csepp..semmi gond ezzel..
:)

UXIék + Esztora!
Gyógyuljatok meg minél előbb! :lol:

Brigikének!
Még mindig kitartás a költözéshez! Megy az energy!! :P

Remélem senkit sem hagytam ki..ha igen ezerbocsánat!

Mi jól vagyunk, szokásos pénteki program..takarítás, mosás, barátnőnél csirkepörkölt evés, eszméletlen finom volt..utána fagyi..
és Samunak pár kisruci vásárlás..vettem neki két kis satykát meg 3 kis bodyt..be vagyok lelkesedve teljesen...
Az Árkádban voltam a Kenguru Gold-ban, nagy választék van és elérhető áron..

Most sali evés.. :lol:

Puszika, kellemes hétvégét angyalkáim!!!
torolve_20131003125716

Nna, megyek Apához! Vigyázzatok magatokra! pussssziiii

Kép
zsuzsi**

Sziasztok,

Bocsi, hogy megint itt vagyok, de egy kérdésem lenne Gurgulához.

A hétfői előadás hánytól hányig tart? Illetve máskor mikor szokott vége lenni?
Nagyon szeretnék elmenni, de a nagylányomnak még be kell szerveznem valami nagyszülőt... :)

Ja, és amugy én is egy rettenetes orvosnál voltam a kórházban ultrahangon. Kedden voltam és közölte, hogy meg se kérdezzem, hogy fiú vagy lány, mert még korai... ?!?! ...a 21. héten...???

Gratulálok a sok jó eredményhez, na és persze a sok kukishoz és kevés nunishoz... :D

üdv,
Ági
csné

Szia Ágii!!

A hétfői előadás 17.30-kor kezdődik és általában 1 órás vagy picit több és utána ha éppen nincsen szülés, meg lehet nézni a szülőszobát! jó ám.. :lol:

Sajnálom, hogy neked is negatív tapasztalatod volt..a kórházi UH-val.. :cry:
Kinék voltál, megírod priviben???

Pusszancs
torolve_20131003125716

Gurgula,
Köszi a választ, megpróbálok intézni valamit. Ha minden igaz a dokim fogja tartani az előadást... :)
A szülőszoba látogatást megbeszéltük a szülésznővel, hogy vele megyünk majd valamikor külön, hármasban (apával) megnézni...

puszi
csné

NNNa, elolvastam mindent.

Rh negatív: Kinek ilyen még a vércsoportja? Azt olvastam, h ha apa Rh+, akkor nagy az esély arra, h a pici is pozitív. (Nem tom, a párom milyen, sztem neki is kell majd vérvételre mennie.) És az anya ez ellen termelhet ellenanyagot. Eddig negatív az ellenanyag, de kb két és fél hónap múlva újra vérvétel. Szurit állítólag a szüléskor kapok, m a 2. gyerekre lehetek "veszélyes". Az elsővel még nincs közös vérkeringésünk. Jah, és ilyenkor fontos, h volt-e esetleg korábban akár spontán vetélés is, m elindulhatott az ellenanyag-termelés.

Nekem a körzeti dokihoz 4 hét múlva kell menni, uh-ra a 32. héten. De a jövő héten elmegyünk a magándokim kórházába, m vmi szuper uh-géppel megnézi ő is a picit (ahol a héten voltam, az kötelező uh volt). Meg megmutatom neki a kapott leleteket. Terheléses vércukor a 24-28. héten vmikor.
[b]
Rózsa:
: Ki a dokid és a védőnőd?

[/b]

Naa, már megint nem így akartam vastagítani. :shock:

Nenoke, szerintem ártani nem árt az az áramlásvizsgálat.
Azt is uh-val csinálják?
(Nem is tudom, nekünk volt-e Emivel, az lehet az, amikor a köldökzsinórt nézik, meg piros és kék a vér megjelenítése?)

Én 0,7-től tudom normálnak az afpt - de a Nyírőben már 0,55-től elfogadhatónak tartották. Ahány (kór)ház, annyi szokás...

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, lehet, hogy hülyeség, de ma eszembe jutott valami.

Ha valakinek szülés közeli időpontban zuhanyzás/fürdés közben elfolyik a magzatvize, az hogy veszi észre?
Mondjuk beül a kádba, és közben elfolyik a magzatvize. Ha jó sokáig ücsörög benne, észre sem veszi, nem? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi nem hülyeség mert Anita b.nőm barátnője igy járt.zuhanyozás közben folyott el neki.azért beértek időben és minden rendben volt.

védőnő nekem is elnézte azt hitte rh neg. vagyok és annyit mondott hogy a fenekembe kapok szurit majd a szülésnél.aztán javitott mert mást nézett,én rh poz. vagyok.

légcsövem fáj ma reggelre (mivel nincs mandulám)nem vészes köhögök meg rekedt vagyok.

Bridzsi

Kép
esztora

Hello-bello!

Uxi: Lehet.... érdekes az afp, mert a dokim aszonta, hogy 0.8-tól okés, az I-es Nőin meg 0.9 alatt kóros. De engem jobban érdekel ez a vastag anyai hasfal szöveg. Az uh-s doki úgy belecsípett a hasamba, hogy kicsit fájt is. Ezzel akarta megmutatni, hogy jaaaaj, nekem mekkora vastag hasfalam van. Az előttem lévő csajszika meg kicsit kövér volt, neki meg szemét hangsúllyal kérdezte, hogy : Hol sikerült mindezt összeszedni és mennyi idő alatt??
Szóval ez volt. Még képet is elfelejtettem kérni.
Szerintetek létezik olyan, hogy az én hasfalam miatt nem tudják a szívét megnézni rendesen? 21-én vissza kell mennem szívuh-ra!

Kép
zsuzsi**

Csajok! Egy hét múlva félidőőő!!!

Kép
zsuzsi**

Halihó lányok!

Nenoke, ná: Gratulálok az egészséges pöcörőshöz!

Nenoke: én biztosan elmennék minden egyes vizsgálatra amit csak esetleg ajánlanak, szerintem ők azért tisztában vannak azzal, hogy mi ártalmas a picinek és mi nem.

Zsuzsi: szuper a pocakod, szerintem csak idegesítenek ezzel a vastag hasfallal. Lehet hogy egyszerűen bénák és a hasfaladra fogják. Egyébként is egy bunkó doki lehetett a történet alapján. Csak Nyugi, minden rendben van!

Kép
szücsi

Légyszi segítsetek!

Tegnap meglett az újabb vizelet - eredényem. Teljesen magam alá kerültem, még mindig van fehérvérsejt benne, de mostmár 1-2 gombát és sok apró Ca-oxalát kristályt is találtak benne.
Tudja valaki, hogy mi ez? Van rá valami jó ellenszer?
A dokihoz csak kedden tudok menni, addig tiszta stresszben leszek.

Kép
szücsi

Köszi Szücsi! Csak azt nem értem, hogy már két különböző helyen is ezt mondták, akkor biztos lehet benne valami, nem? De én láttam a szívét, és négy részből állt. Nem hiszem, hogy baja van, csak csinálják a parát.

Remélem, te jól vagy...

Kép
zsuzsi**

De van jó hír is:

Félidősek lettünk, még ugyanennyi és Kép

Kép
szücsi

Szerintem magadtól ne csinálj semmit... Nehogy nagyobb baj legyen. Lehet, hogy ez semmi. A fehérvérsejt jelenléte (vagy ha több van belőle) az gyulladásra utal. A márciusi Kismama magazinban van egy egész oldal a hólyaghurutról, hólyaggyulladásról. Gyógyteák nem segítenek, meg kell várni a tenyésztést, és a doki monnnya meg, hogy mi legyen, de azért sztem olvasd el, ha teheted...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: ez a jó hozzáállás! Az én párom mindig azt mondja nekem (és ha jó belegondolok igaza van), elég lesz akkor aggódni, amikor kiderül, hogy tényleg baj van. De neki azért "könnyű"!! mi nők teljesen másképp fogjuk fel és éljük át. De azért csak pozítivan!

Kép
szücsi

Tééényleg, félidősek vagytok! Nagy-nagy gratulaaa! 8)

Kép
zsuzsi**

Tegnap délután iszonyúan feszült a pocakom, és szerintem ez azért van, mert nőtt megint. Annyira rossz volt, nem tudtam, hogy feküdjek vagy üljek, vagy mi... olyan volt, mintha egy nagy hordó lennék :D
Kicsit vicces....

Kép
zsuzsi**

Én is olvastam azt a cikket, csak az a baj, hogy már kaptam antibiotikumot és hüvelykúpokat is, igy a doki azt mondta múltkor (mert akkor is folyásom volt) hogy nem ír többet, mert nem lehet az egész időt végigkúpozni és több gyógyszet sem beszedni.
A tenyésztés szerintem eszébe sem jutott! Már gondolkoztam rajta hogy vmi hazugságot fogok kitalálni, hogy történjen előrelépés. Szerinte a megnövekedett hüvelyváladék normális terhesség alatt. Jó! De ez mekkora mennyiséget jelent? És miért jön elő újra és újra? Szerintem azért mert nincs rendesen kikezelve!?

Kép
szücsi

Köszi a gratut! Nekem is szokott ilyet csinálni a pocakom, úgyhogy biztosan nő. Mindig azt mondom, hogy én bármit kibírok csak a babának ne legyen semmi baja!

Kép
szücsi

Mostmár megyek, mert felkelt papa és megyünk megnézzük az általa tegnap kinézett kocsit, hogy tetszi-e nekem is.
Aztán meg "éléskamra " feltöltés, mert kiürült. Este még benézek.
Mindenkinek szép napot és jó hétvégét kívánok.

Kép
szücsi

Szücsi gratulálok a félidőhöz!
ezt találtam neked:
Kristályürítés:

*
Ca-oxalát kristály táplálékbeviteltől függően jelentkezik-nem kóros,
nekem a multkor baktérium volt a pisimben.nem volt semmi gond vele.
ne stresszeld magad.
csütörtökön én is megyek megint laborba,nagyon kiváncsi leszek milyen lesz az eredmény.szerencsére nem kell étgyomorra menni.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Csajok, nektek mióta terhesek vagytok nem fáj többet a fejetek? Nekem igen, és ráadásul olyan érzésem van néha, mintha össze akarna nyomódni! :roll:

kispiskóta

De. Nekem is többet fáj. Bár én azelőtt is fejfájós voltam, de most többször fáj.

Kép
zsuzsi**

Ná.Nekem is Rh- a vércsoportom,apáé természetesen Rhpoz. Én is parázok,de én is úgy tudom amit te írtál,hogy nincs belőle gond.Nekem is csak egyszer néztek ellenanyagtermelést,azt hiszem a következő a 24.héten van ha jól emlékszem.A védőnő szerint ez nem nagy gond,esetleg nagyobb az esély,hogy a baba besárgul.
pillangó7

Szücsi én is úgy érzem gombám van,de a dokim csak hétfőn lesz.A gyógyszertárban ajánlották a Canesten krémet azzal kihúzom hétfőig nehogy bedurvuljon a gyulladás.Nálunk is a párom tök nyugodt,szerinte biztos nem gomba csak megint parázok.Nem tudom mitől gondolja magát doktor bácsinakde lehet csak meg akar nyugtatni.
pillangó7

Szücsi! A folyás megnövekedett mennyiségét több helyen írták, mondták, hogy normális (én onnan jöttem rá, hogy terhes lehetek, vagy valami tuti van, mert ennyi még nem volt...). Az azonban nem normális, ami a leletedre van írva. Ha teheted, hívd fel a dokidat vagy a védőnőt, és mond meg neki telefonban, hogy mi van, mert ez nem tünet, hanem laborlelet. Lehet, hogy valahol máshol van a gomba, és ő nem is azt kezelte eddig. Illetve, ha Apát nem kezeltétek, akkor simán visszakapod tőle (szex se kell hozzá feltétlenül, elég a közös wc...)!
Antibiotikumot viszont ne nagyon szedjél, mert a kölöknek nem a legtutibb kaja!

Uxi! Ha zuhanyozás közben megy el a víz, nem látod előtte a nyákdugót? (nem értek hozzá....) Vagy más érzés nincsen? Most jól elgondolkodtam, hogy jaj, tényleg mi van akkor...
Tesómnak alig ment ki valamennyi víz, annyira be volt ékelődve a gyerek, hogy nem fért már ki mellette semennyi :D

Hasfájásra eddigi ötletek: magnézium, haskrém, fekvés, lógatás (négykézláb állás), mászkálás.

Szoptatási tanácsadó tanítása alapján ezt kaptam tegnap a szoptatási parámra tesómtól: ha fáj, nem jól csináljátok, és egyből ki fogja sebesíteni, ami ugye tudjuk, hogy csak tovább nehezíti a helyzetet. Ha fáj, ahogy bekapja, egyből ki kell venni a szájából, egyáltalán ne szokja meg, hogy úgy is lehet. Ráadásul neki se jó, mert nem hatékony. Össze kell nyomni a mellett, hogy kicsit lapos legyen, és úgy berakni a kölök szájába, hogy szinte az egész bimbóudvart bekapja (ez nyilván függ az udvar méretétől is), az a jó, ha teljesen rácuppan a nagyra kitátott szája, és vákuumot képez.
Nekem újdonság volt még: lehet érezni, ahogy a tej belövell a cicibe. :shock: A méhösszehúzódásokkal, amit a szoptatás kivált (szoptatás = oxitocin termelődés, oxitocin -> méh összehúzódás), együtt járhat a váladék leválása. Mármint egy ritmusban, egyszerre a kettő!
Vérzés a szülés után: b.nőm 6 napot, tesóm 6 hetet. Némi egyéni eltérést látok a kettő között :D
Ezeket tanultam tegnap.
Vendég

Zsuszi, én sem értem ezt a vastag hasfalat.
Elvileg az uh akadálya csak a csontos rész, nem? Csak nincs teknőspáncél a hasadon... :roll:

Szücsi, vizelettenyésztést kérhet a háziorvos is, nekem is úgy volt. Adott egy beutalót, másnap mentem az sztk-ba, és megtenyésztették. Egy hét múlva lett eredmény. Picit érzékenyebb volt pisiléskor, emiatt kértem, hogy nézesse meg, szó nélkül megírta a beutalót.

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, az a gond, hogy a nyákdugó nem feltétlen akkor megy el, mikor a magzatvíz. Nekem a nyákdugó két részletben, szülés előtt 2 és 1 nappal jött ki, kicsit véres-nyálkás nyúlós cucc (bocs...), a magzatvizem viszont nem folyt el, a vajúdás közepén repesztették a burkot.

De hallottam olyat, akinek nem is jött nyákdugó, hanem egyből a magzatvíz.

KépKépKépKépKép
uxi

Zsuszi=Zsuzsi :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Jaj, én 7 hetet véreztem szülés után. :? Remélem, nem ismétlődik a dolog...:roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Szülés utáni vérzés?
Remélem nálam bejön az, hogy a szülések számának növekedésével csökken a vérzés. Bár az is igaz, hogy első szülésem alkalmával volt szerencsém valami belső fertőzésfélét (vagy mi a kicsi francokat) összeszednem (kívülről vizsgálva makk egészségesnek tűntem), de szülés után 6,5 nappal ismét nődokinál voltam, mert sem állni, sem ülni, sem feküdni, szal semmit nem tudtam, csak siránkozni, annyira fájtam. Aztán valami propoliszos kezelés meg mittoménmilyen kúpok segítettek. Bár elvileg dokinéni szülés után antibigyót is adott, direkt a fertőzés elkerülése végett, mett szülészeten fertőtlenítő anyag csak jódos összetevőjű volt, s nekem van szerencsém allergiás lenni eme elemre. Így nem fertőtlenítettek a lepény távozása után.
Másodszorra pedig megúsztam. Igaz, akkor a szülés volt 1 órával rövidebb, de annyival intenzívebb is.
Lehet olyan "fájdalommentes" szülést kérni mint amilyen az első volt, s olyan utótünetmentességet mint amilyen a második volt?
Ja, vagy ez itt most nem a kívánságműsor helye?
Bocs, akkor hova kell fordulnom?
Vagy bármerre forgok, lutri az egész? Na jó, akkor 4 hónap s 1 nap múlva kiderül. Hacsak rá nem húz a kölök, vagy előbb nem deríti ki.
Addig is szorgalmasan próbálok türelmes lenni márc. 6-án 17:15-ig.

Na jók (ne) legyetek, mi menyünk visszük kölkéket játszóházba, mi meg elhúzunk addig mozizni.

Kép
kissmanó

[quote="gurgula"]J írta:gurgulaa igen, nagyon jó a babazene de végig bőgöm az egészet..
Ha menni fog mindenképpen feltöltöm nektek a weboldalunk alá és le tudjátok tölteni!!!

Na, nem mintha kalózkodni akarnék most rögtön azonnal és halaszthatatlanul, csak beugrott a kérdés? Sikerült feltölteni? Ha igen, akkor hun hallgathatunk bele?

Kép
kissmanó

Csáá Lányok!
Ma voltam saját dokimnál, nekem ismét gombás fertőzésem van :evil: Azt mondta dokker, hogy nézessem meg a cukrom ,mert ez annak a folyománya! Azt is mondta, hogy ez a terhesség idején "szinte normális", de mindenképp kezelést igényel!
Még mindig lánykának látja Maszatkát :lol: .Sztem az is lesz, mert csak az apja érintésére reagál..Ha simizi a pocakom, akkor szinte odapúposodik hozzá, persze ha én tapizom, akkor semmi :?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, mi a természetes a doki szerint a gomba vagy cukorbetegség?
pillangó7

Nem túl jól fogalmaztam, mi :roll: A visszatérő gombás fertőzés a magas cukorszint miatt (is) lehet. Bocsi :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?