Szücsi! A folyás megnövekedett mennyiségét több helyen írták, mondták, hogy normális (én onnan jöttem rá, hogy terhes lehetek, vagy valami tuti van, mert ennyi még nem volt...). Az azonban nem normális, ami a leletedre van írva. Ha teheted, hívd fel a dokidat vagy a védőnőt, és mond meg neki telefonban, hogy mi van, mert ez nem tünet, hanem laborlelet. Lehet, hogy valahol máshol van a gomba, és ő nem is azt kezelte eddig. Illetve, ha Apát nem kezeltétek, akkor simán visszakapod tőle (szex se kell hozzá feltétlenül, elég a közös wc...)!
Antibiotikumot viszont ne nagyon szedjél, mert a kölöknek nem a legtutibb kaja!
Uxi! Ha zuhanyozás közben megy el a víz, nem látod előtte a nyákdugót? (nem értek hozzá....) Vagy más érzés nincsen? Most jól elgondolkodtam, hogy jaj, tényleg mi van akkor...
Tesómnak alig ment ki valamennyi víz, annyira be volt ékelődve a gyerek, hogy nem fért már ki mellette semennyi
Hasfájásra eddigi ötletek: magnézium, haskrém, fekvés, lógatás (négykézláb állás), mászkálás.
Szoptatási tanácsadó tanítása alapján ezt kaptam tegnap a szoptatási parámra tesómtól: ha fáj, nem jól csináljátok, és egyből ki fogja sebesíteni, ami ugye tudjuk, hogy csak tovább nehezíti a helyzetet. Ha fáj, ahogy bekapja, egyből ki kell venni a szájából, egyáltalán ne szokja meg, hogy úgy is lehet. Ráadásul neki se jó, mert nem hatékony. Össze kell nyomni a mellett, hogy kicsit lapos legyen, és úgy berakni a kölök szájába, hogy szinte az egész bimbóudvart bekapja (ez nyilván függ az udvar méretétől is), az a jó, ha teljesen rácuppan a nagyra kitátott szája, és vákuumot képez.
Nekem újdonság volt még: lehet érezni, ahogy a tej belövell a cicibe.

A méhösszehúzódásokkal, amit a szoptatás kivált (szoptatás = oxitocin termelődés, oxitocin -> méh összehúzódás), együtt járhat a váladék leválása. Mármint egy ritmusban, egyszerre a kettő!
Vérzés a szülés után: b.nőm 6 napot, tesóm 6 hetet. Némi egyéni eltérést látok a kettő között
Ezeket tanultam tegnap.