A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Én meg mindig nagyon szerettem a főzelékeket, most meg rájuk se tudok nézni... :( Pedig pont azt lenne jó ennem, de nem megy... :?
Egyébként azokat eszem, amiket szoktam. Annyi még a változás, hogy sosem voltam édesszájú, de most többször gondolok sütikre, kekszekre. De visszafogom magam! Persze néha nem tudok ellenállni... ;)

Hajni!

A táblába légyszi:
Kórház: Dunaújváros.
Március 8-án megyek UH-ra!
Köszi!

Regina
KépKép
mazsola7

Miléna!

Nekem jó a jövő hét, csütörtök kivételével.

Bundáskenyér: sajna én nemrég a wc-ben láttam viszont, azóta nem szívesen ennék. :oops:
Most a rakottkrumpli és a kelkáposztafőzelék a mindenem, na meg a túrórudi!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem, pedig kedden én is voltam orvosnál, megejtettük a rég esedékes rákszűrést, uh. is volt. Nem túl megbiztható ez a számolási mód sem. Attól is függ, mennyire húzza ki magát a picipocok. Az enyém egy huncut: az egyik képen 10 hetes kort mutatott a CRL érték alapján a gép, a másodikon 11+2-t. Több, mint 6 mm eltérés volt a két pillanatfelvétel között. Doki szerint valahol a 11+2 és a táblázatban szereplő 12+1 között van az igazság. Legközelebb március 12.-n megyek, akkor mér tarkóredőt a kórházi gépen ( a keddi magánrendelői vizit volt), és majd az akkori mérés alapján fogja pontosítani a terhességi kort. :)

Mostanában én is kicsit rosszabbul vagyok, egy-egy szagtól, íztől abszolút felfordul a gyomrom. Pedig közeledünk az első (legrosszabb) trimeszter vége felé, erre most kezdek émelyegni :( )

Terhességi vitamint én is szedek, a párom addig nem is hagyott békén. A másik két gyerkőcnél bevált PREGNAVITOT szedem.
Nekem is kezd picit látszani a pocak, de még bőven jók a régi gatyók. Talán április környékén kell elővenni a Hajni által feltett képen is látható terhesfarmert. Tök buli: a nagypocis időszak pont nyárra fog esni, végre nem kell nagykabát, meg a hatalmas has felett áthajolva bakancsot fűzni, csizma cipzárját húzni. Elég lesz egy vékony ruci, meg divatpapucs. :)

Salnos a kútvölgyi kórház felett nagyon rezeg a léc, fogalmam sincs, mi lesz, ha tényleg bezárják. Rossz érzés így várni a babát, hogy azt sem tudom, hol fog születni, amennyiben veszik a kútvölgyi. :(

Bocs, h ilyen borúsra sikerültem itt a végén.

További szép napot mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok !

Nagyon jó látni, hogy ilyen sok a történés .
Remélem mindenki kigyógyult már a bacikból.

Képzeljétek el tegnap voltam Ausztriában és a H&M-ben nagyon jó kismama cuccok vannak nagy a választék divatos és kellemes anyagokból vannak a ruhák.
Az árak is elfogadhatóak egy nadrág kb 10-20 euro között van a 20 eurós az már alkalmi.
Igaz én nem találtam magamra valót mert és sajna nem vagyok egy vékony alkat viszont kint van duci osztály is és ott voltak jó dolgok csak mivel most van a váltás a téli és a tavaszi kollekcióba vagy kicsi volt rám vagy marha nagy.
Szóval semmit nem vettem magamnak de majd megyek még és remélem sok jó cuccal térek haza.

Viiszont a C&A-ban sokkal jobb dolgok vannak mint itt.
Ott találtam egy ujjatlan felsőt már nyárra azt 7 euroért vettem.
Érdemes kimenni mert nagyon jó.
Nagyon édes gyerek ruhák vannak én kaptam ajándékba 3 db -ot a 3 együtt volt 10 euro.
Nagyon jó minőségű anyagokból vannak a ruhák. Nagyon sok leértékelés volt most de mivel nem tudom még a nemét a manónak ezért amiket kaptam az is az egyik sárga a másik kettő meg fehér.
Már nagyon várom azt, hogy úgy mehessek , hogy már tudjam milyen dolgokat vehetek.

Én nem értem , hogy itthon miért nincsenek ilyenek.
Tényleg igaz az az állítás, hogy az életbe 3 olyan dolog van amiért 10-szer annyit fizetünk ki mint amennyit ér ( esküvő, szülés, temetés ).

Szóval ennyi volt velem a tegnapi történés igaz jól elfáradtam de megérte jó volt teret szemlét tartani.

Mindenkinek kellemes hétvégét és sok sok pihit.
20200310173350

Szép napot mindenkinek!

Valaki írta, hogy megy ki külföldre. Nos én is utazás előtt állok, áprilisban vagy májusban szeretnénk kimenni Angliába repülővel.
Akkor még nem annyira nagy a hasam.
Tudtok valami infot, hogy mennyi idősen repülhet egy kismama, meg kellenek-e papírok, orvostól engedélyek stb?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok, Lányok!
Zsu, hasonló cipőben vagyok, mint Te, engem is kiborít, hogy nem tudom, hol fogok végül szülni (a Schöpf-Mereiről nemrég írtam egy hozzászólást). (Emellett az is felháborít, hogy a krónikus pajzsmirigybetegségemre -- ami miatt egész életemben 2-3 havonta ellenőrzésre kell mennem -- szépen beszedik tőlem a vizitdíjat (az államra, nem a kórházra vagyok dühös).)

Ajánlanék egy cikket, vannak benne jó infók, linkek: http://velvet.hu/poronty/2007/03/02/val ... friss_ter/

Kép
Kép
irina

Külön "poén", hogy terhesen havonta kell pajzsmirigy-ellenőrzésre menni, de a vizitdíjnál ugye nem vesznek terhesnek (pedig amiatt kell gyakrabban járnod erre az ellenőrzésre), hiszen befizettetik velünk. Jó kis szisztéma. :(

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!

Hű,de sokat termeltetek!! :shock: :D
Nem is birlak követni titeket!!!

Mi tegnap voltunk 12 hetes uh-on!!
Minden rendben van a picivel!!Láttuk szépen mindenét!!A tarkóredő is rendben!!Olyan édes!!!
Fénykép is van csak még nem tudom felrakni.
Olyan rendi volt a doki,mert ideadta ingyen...amúgy egy ezres!!

Puszi.

ancsi26

Sziasztok!

Ausztriába lehet, mi is kimegyünk majd, a leendő nagynéni ajánlotta, hogy nagyon édes ruhákat látott kinn és feltétlenül menjünk ki tavasszal! Addig még spórolok rá! :)
A neten most babakocsikat nézegetek, és olvastam is néhány fórumot, hogy kinek melyik vált be, de egyre nagyobb a tanácstalanságom. Szinte minden mást kapunk/öröklünk majd, ezt az egyet viszont vennünk kell majd. Tudom, hogy előre szaladtam ezzel, de olyan jó tervezgetni... :D

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Ja és megkérdeztük,hogy látni e esetleg,hogy milye van a picúrnak....nem 100%-ra de mondott a doki valamit...ez még titok!! :D
Megvárom a következő uh-ot!! :wink:

Nektek mikor van a következő uh??
Nekem csak 18-19hetesen kell menni!!
Olyan messze van még!!!! :?

ancsi26

Hello Lányok,

úgy látom egyre kaotikusabb a helyzet. Irina, elolvastam a cikket, meg próbáltam a linkeket is végigfutni, hát csak úgy golyózott a szemem.
Szerintem mi a legkeményebb időszakban vagyunk kismamák és fogunk szülni.
Kezdek kicsit kétségbe esni, hogy mi hogy is lesz majd.. :shock: A dokim, akihez évek óta járok, időközben átigazolt egy másik kórházba, ahol NEM AKAROK szülni. Vagyis dokit kell cserélnem :cry: De ragaszkodnék a MÁV-hoz, ami nem az illetékes kórházam :cry:
Voltam háziorvosnál (aki nem lakhely szerinti illetékes doki) aki elkérte a 300 Ft-ot, mondván, hogy a mentesség csak a nőgyógyásznál jár. Most, hogy átszaladtam a jogszabályon, derítettem ki, hogy marhára nem kellett volna fizetnem. Ráadásul vérnyomásmérésen meg adatrögzítésen kívül semmit nem csinált. Mehetek az SZTK-ba EKG-re!
Ráadásul 2 hete végre nekiálltam átiratni a papírjaimat (én hülye fölvettem tavaly a férjem nevét) úgyhogy okmányirodai kellemes ügyintézésbe is belekezdtem. Egy rakat lóvé + kiderült, hogy még a kocsi forgalmiját/törzskönyvét is át kell iratni (megint rakat lóvé) meg ugye magasabb lesz a kötelezőm is és a súlyadó miatt is rohangálni kell... ...munka mellett.
HELP! Úgy érzem kezdek besokallni. Na, befejeztem, nem rontom a kellemes babavárás még kellemesebb péntek délelőttjét

a mindrártfelrobbanódühöngőőrült silka
silka

Sziasztok!

Megvolt az ultrahang, 2.68 cm a baba, 1.1 cm a bpd-je ez alapján 9+4.Tehát úgy néz ki, hogy átcsúszunk októberre.Igazából a hőgörbém alapján is ez a dátum jön ki, a menzesz szerint lett volna szeptemberi a picuri.Hivatalosan is kismama lettem, megkaptam a kiskönyvemet is.
annyira ficánkolt, hogy alig bírta a doki megmérni a hosszát, nagyon nagy kő esett le a szívemről.
Megpróbálok mostmár aktív tag lenni, ha még így is jöhetek, bár eléggé nem vagyok képben senkivel kapcsolatban, de igyekezni fogok megismerni titeket.
mikiné

Sziasztok!

Örülök,hogy minden rendben van mikiné!

Ha nincs gond,akkor elvileg nekem is 18 hetesen kell visszamenni uh-ra.AFP eredménnyel.

Vettem a fogmosós vérezgetésekre Parodontax fogkrémet.Azon felül hogy drága,valami iszonyú.....Ilyen rossz ízt még nem éreztem...
Azért írom le,mert minden kismama újságban ezt reklámozzák.Hát...hányingereseknek nem ajánlom...

Jó hétvégét mindenkinek!
Puszi:Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Silka, én is felidegeltem magam tegnap ezen az egészen, de próbálok optimista maradni. Én szívem szerint a Szent Imrében szülnék, de ott sem minden orvosnál (volt, akiről nagyon rosszakat hallottam), úgyhogy rájöttem, az orvos a lényeg (meg a szülésznő majd). A jelenlegi orvosomat nagyon kedvelem, és szívesen megyek utána, de ha a Schöpfben maradt (ami magánkórház lesz), akkor sajnos keresnem kell valaki mást. Van B tervem, de mivel sosem tudni előre, mi mikor lép életbe, mikorra valósul meg, egyelőre nem tudok mit tenni. Viszont nem akarok én sem 7-8-9 hónaposan orvos után rohangászni (és nem is helyeslem az orvosi szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfélként, hogy a terhesgondozásom és a szülésem szétváljon). Bizakodnunk kell, más nincs...

Mikiné, örülök, hogy minden rendben! Írj, bármikor csak akarsz, itt semmilyen feltétele nincs a részvételnek. :D

Lányok, nekem a 16. héten kell a dokihoz mennem, nem tudom, ultrahangozunk-e, de biztos kérni fogom, hogy lássam a manócskát. Vérvétel lesz (a kötelező AFP-zés). Jut eszembe, toxoplasmosisra mikor nézik meg a vérünket, tudja valaki?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nekem már megnézték a toxoplasmát, az első vérvételkor. Csütörtökön mentem az eredményért. Szerencsére már átestem rajta, úgyhogy védve van a Mazsolám! :) Bár sejtettem, mert sokszor volt macskánk...

Mikiné!
A doki nekem is úgy nézte az UH alapján, hogy 2 héttel később várható a pici, úgyhogy még én is átcsúszhatok októberre. Bár szerintem a mensim alatti számítás a jó, ugyanis én karácsonykor már tiszta hiszti voltam (de nagyon! :oops: ), azt meg csak a hormonváltozás okozhatta...

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!
Mikiné!
Örülök a jó hírnek :D Üdv a csapatban :D
Anikó!
Ha jól tudom 6 hónaposig nyugodtan repulhetsz, utánna kell csak orvosi igazolás!
Azért kérdezd meg inkább a dokidat, biztos mindent részletesen elmond :)
Miléna!
Jó, hogy írtad a Parodontax fogkrémet. Hétfőn akartam venni, így nem teszsem, örülök , hogy végre nem járkálok annyit hányni :)
Nekem is csak az AFP után lessz uh.Olyan rossz, legszívesebben minden nap megnézném a kismanót :)
Mindenkinek kellemes hétvégét
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina!

Nekem néztek toxoplazmát még a terhességem előtt novemberben, mivel jártunk optimális családtervezésre. Ott kiderítették, hogy kialakult a védettség a kutya és macskaszőrre.
Illetve megnézték, hogy milyen betegségek ellen alakult ki védettség. Pl. aki volt himlős nem biztos 100%-osan, hogy a szervezetében termelődtek védőanyagok. Legalábbis a csnt-n nekem ezt mondták.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Köszönöm, hogy így is maradhatok!Látom a toxoplazmáról beszélgettek.És arról mit tudtok, ha az előző terhességemnél 1:32 volt az első és a második vizsgálat eredménye is, az mit jelent erre a terhességre nézve?Akkor azt mondták, hogy egy évnél régebbi fertőzésre utal.Tehát akkor mostnézni fogják?
Lehet hogy furán hangzik de nekem nem is a hányinger okozza a legnagyobb problémát, hanem a böfögés.Folyton büfiznem kell és rengeteg nyálam termelődik.Ti is tapasztaltok hasonlókat?
Mazsola, akkor az Uh alapján most 10 hét 2 naposak vagytok?
Mekkora volt a baba?
mikiné

Mikiné!

A keddi UH-n volt 37,8 mm, elvileg 10 hét + 3 nap.
Tehát ma 11 hét + 1 nap...

Regina
KépKép
mazsola7

Úgyhogy mégsincs két hét a kettő között... rosszul írtam... :oops:
Az első UH-nál volt két hét az eltérés.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok !

Ma voltam a védőnéninél megkaptam a kiskönyvemet.
Jó fej volt mindent megkérdezett.
Nekem nem említette, hogy szeretne jönni most hozzánk azt mondta azt majd csak ha már közeleg a szülés ideje.
A napokban egyre szarabbúl vagyok egyre több a hányingerem és elég hamar elfáradok.
Ma este megyek fogorvoshoz remélem ott is minden rendben lesz.

Mindenkinek szép napot ebben a szép időben.

Jön a tavasz hurrá.
20200310173350

Sziasztok!
Rég nem voltam megint, de valahogy nem mindig van energiám, türelmem a számítógéphez.
Jól vagyunk ez a lényeg. Voltam védőnőnél, megkaptam a kiskönyvet, vizelet, vérvétel is megvolt, most a belgyógyászatra készülök. Hogy mennyi helyre kell menni.
Voltunk 12 hetes UH-on. Olyan futószalag érzésem volt. rendes volt a dokinő, de mivel nem szoltam előre nem adott képet! :-(elég szomorú lettem, pedig már úgy készültem a köv. képre. A lényeg hogy azt mondta hogy a gyerkőc jól van minden normális, korának megfelelő a nyaki redő is normális, "anyuka megnyugodhat". Ennyi biztat. A vérvételt is jól bírtam. rettentően féltem tőle mert rossz tapasztalataim vannak, de olyan finoman vették le hogy le a kalappal. már nem félek. Szóval most csak a belgyógyászatra kell mennem EKG-ra, aztán 4 hét múlva AFP. Nekem nem mondtak hogy mikor lesz következő UH. Majd a következő terhesgondozáskor megkérdezem. Szerencsére a hányás, émelygés az elejétől kezdve elkrült. Csak kicsit fáradékonyabb vagyok és hirtelen meg tudok éhezni. Ja és 0-as vércsoportuként HÚS evő voltam. Ha egy nam nem ettem valami hús félét akkor "elvonási "tüneteim voltak :-) de most nem kívánom a húst egyáltalán. Csak a zöldségeket tésztákat, szóját.....
A pocim picit dudorodik, a derekam kezd eltünni, hát lehet lassacskán kiamama ruhák után kell nézni. Mi még semmit nem vettünk a picurnak, nem tudom, biztos babonából, majd ha beindulunk...... előre félek.

Szép hetet mindenkinek

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Csak egy pár napot hagytam ki, de annyit irtatok, hogy alig bírom követni.
Anikó!
Repülés esetében ált. az utolsó harmadban kell orvosi igazolás, de az a legbiztosabb, ha megkérdezed a légitársaságot amivel utazni fogsz. Én a kisfiamnál is repültem, de nem kértek semmit. Mi is tervezzük, hogy májusban még elmegyünk nyaralni.

Mit tudtok pontosan mikor kell menni AFP-re?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Ja, még valami fontos!
Először várandós kismamáknak, ha el van számolva az időtök, ne kapjatok frész rögtön, ha rossz lesz az AFP, mert az csak akkor jó, ha nagyon pontosan (időben) veszik le. Most nekem is bizonytalan egy kicsit a terhességem ideje, ezért is csináltatom meg az integrált tesztet. Rám ne hozzák a frászt! :?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Ezért jó talán annak, aki hőmérőzött a teherbeesés előtt. Legalább körülbelül tudja, mikor fogant a bébije...

Azt hiszem, a 16. héten nézik az AFP-t, de ha nem megfelelő az érték, akkor sem kell megijedni, csak akkor további vizsgálatokat végeznek, hogy kizárják a betegséget.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Én túlestem egy nagy riadalmon tegnap...Este elkezdett görcsölni a keresztcsontom és elől jobb oldalon csípőcsontnál a pocim.
Nagyon fájt,úgy megijedtem.....
Ma voltam dokinál,szerencsére ezt "csak" a táguló méhem okozza.Szóval ha csípőcsont mellett fáj,az nem baj.
Viszont van egy jó kis húgyúti fertőzésem,Pyassan kapszulát kell szednem. :( Doki azt mondta ne izguljak,nem fog ártani a babának.

Kisfiam jól van,nő mint a gomba. :lol: Olyan aranyos,kis örökmozgó.Vele minden oké.

Anikó!A találkozást ha nem baj tegyük át másik hétre....Feküdni kell,teázni,ráadásul nem bírom az antibiotikumot.A gyomrom kikészül tőle sajna.

Puszi mindenkinek,vigyázzatok magatokra!

Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Bár nem hőmérőztünk, mindig is nagyon ponos volt a ciklusom és hát elég tudatosan hoztuk össze a kis apróságot, úgyhogy nálunk van egy A és egy B verzió :lol:
Sajnos a baráti körben is előfordult, hogy a doki rosszul számolt, ezért egy totál rossz érték jött ki AFP-n, utána meg hetekkel később kaptak csak időpontot a genetikai UH-ra. Szegények hetekig görcsöltek, hogy vajon mi a helyzet...

silka
silka

Sziasztok!

Én is utálom az antibiotikumot, nekem is azt kellett szednem a torkomra a múlt héten (Maripen). Aztán most meg kijött tőle valami gombás fertőzés féle... :( A múltkor is így jártam, mikor antibiotikumot szedtem.
A doki azt mondta, hogy a 12. hétig úgyse adhat semmit, úgyhogy kenjem Canesten kenőccsel, az nem árt. Már valamennyire enyhül, de remélem, nem fog a későbbiekben ez problémát okozni!!! Pénteken megyek hozzá, akkor már lassan 12 hetes leszek, akkor majd leveszi a kenetet, megnézi mi ez, és ad rá valamit.

Miléna!
Hú! Jól megijedhettél. :(
Mint én a múltkor, mikor véreztem egy nagyon picit. Azóta voltam kontrollon, de azt mondta a doki, hogy semmi nyoma a vérzésnek, minden rendben van a babával. :D

Silka!
Azt tudod, hogy nem mindenkinek középidőben van peteérése? Hiába pontos valakinek a ciklusa.

Meg az is idegesítő, hogy 2 héttel többnek számolják a terhesség idejét, én már teljesen belekeveredtem... :roll:

Szép napot mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Szia Miléna!

Átérzem a helyzetedet, gyógyulást kívánok. Feküdj sokat, teázz, aludj vagy olvass, és ha meggyógyultál találkozunk!
Van aki segítsen neked? Azért kérdezem, mert írtad a múltkor, hogy nemrég költöztetek ide és nem nagyon ismersz senkit. Szólj, ha bármire szükséged van! De tényleg!!!!

Gyógyulj meg hamar!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Köszi Anikó!
A férjem segít sokat és én is meg tudom csinálni amit fontos.Ő jár boltba is legtöbbször,egészen belejött.
:D
Egyébként nem a húgyúti fertőzés miatt kell feküdni,más bajt nem okozott a rengeteg pisilésen kívül.A görcsölgetés miatt ajánlotta a doki a pihit,azt mondta azon csak az segít.Ha fekszek semmi bajom vele,de ha ülök.....jobb oldalon rögtön megnyom valamit a kis mogyoró.Doki szerint vmi ideg lehet,vagy a méhszalag.Néztük uh-n,a méhem jobb oldalában csücsül a baba.Arra van "dőlve".
Azt nem tudom mi lesz ha nagyobb lesz?Gondolom még jobban nyomja majd... :?

Írta egy kismama akinek ugyanez a baja,hogy ő végiggörcsölte a terhességet.....szintén jobb oldali baba volt.Most a 35. hétben jár.

Nem bánom én,csak egyszer végre a karomban legyen majd. :D

Puszi:Miléna

Peteérésre visszatérve:én tudom a teherbeesés napját is. :lol:
Ez a programozott terhesség előnye (talán az egyetlen).December 13.... :lol:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hello Regina,

bízom benne, hogy nekem akkor volt. Októberben külföldön voltam abban az egy hétben és nem is jött össze a baba, novemberben meg direkt azt a hetet céloztuk meg és sikerült. :lol: Nagyon gyanús a dolog és az UH-s méretek is összhangban vannak ezzel :lol: :lol:
Aztán számolgathat az ember oda-vissza és úgyis akkor fog megszületni, amikor ő akar. :lol:

Lányok,

antibiotikum szedése mellett ajánlatos élőflórás kefírt inni. Az antik tönkrerakják a bélbolyhokat (ha jól emlékszem) emiatt elszaporodnak a gombák és felborul az egyensúly. A kefír és tsai segítenek az egyensúly visszaállításában. Dokitól tudom, tavalyi Candidás történet kapcsán. Az is segít, ha szénhidrátszegény étrendre fogja az ember magát :wink:

silka
silka

Ajaj,sajna ismerős történet...A doki előre írt fel hüvelykúpot,amit az antibiotikum szedése után kell használni majd.Minden alkalommal előjön nálam. :cry:

Szinte soha nem szedek ilyen gyógyszert,de most a baba miatt nem merek mással próbálkozni.(pl.természetgyógyászat).

Remélem hamar elmúlik... :roll:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Igen, én is a baba miatt vettem be az antibiotikumot, miután megijesztett a védőnő, hogy a szövődményekkel sokkal többet árthatok...
Az Aktiviát javasolták még, az is helyreállítja a bélflórát. Azt eszem!

Regina
KépKép
mazsola7

Miléna!
Én is próbáltam időzíteni a baba projektet, de még sem akkor jött össze, hanem egy héttel később. Ami még érdekes, hogy nem az nap termékenyült meg a petesejt, hanem várt még egy-két napot a kis rafinált.
Állítólag ez kislányra utal :roll:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Andi!

Nálam ez bonyolult volt,mert peteérést kiváltó szereket kaptam.A tüszőrepedés napján voltam uh-n.A doki megadta a jelet:kaptunk 48 órát "termékenyítésre".Én úgy gondoltam akkor este,hogy majd holnap.. :lol:
Így is lett,az eredmény pedig a pocimban....
Lehet ha várunk még egy kicsit,akkor kislány lett volna...
Ez amiatt van,hogy állítólag a "kisfiús" sperma rövidebb ideig él,ott fontosabb a peteérés napja.A "kislányos"hosszabb életű,kivárja a sorát.... :lol:
Hát igen,a nők kitartóbbak.

:D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Tegnap voltam a 12 hetes uh-on.
Törpi egy pillanatra sem állt meg, és minden rendben van vele. :P
Felvették videóra és már szinte az egész család megcsodálta.
Sajnos azt mondták, hogy a neméről még korai lenne nyilatkozni. :cry:

És nem kell tovább hüvelykúpoznom!!!!!!! :P :P :P :P :P

Megnéztem a kismama könyvemet. A tietek 2006-os? Az enyém 2004-es. :(

Szép napot!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

sziasztok !

nekem a könyvem az 2005-ös.
Mindenkinek gratula az uh-hoz én szerdán megyek majd remélem minden rendben lesz.
Nagyon jó idő van tiszta tavasz jó lenne ha ez igy is maradna.
Voltam fogovosnál minden rendben van de azt mondta ajánlatos nponta többször fogat mosni és akkor tutti nem lesz semmi probléma.
Ha nincs semmi panaszom akkor majdcsak a 8 hónap végén kell újra mennem.

Sok pihit mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok!

Gratula mindenkinek a jó uh eredményhez.

Mi ma este megyünk 4D-re, kérek drukkokat. :lol:
Vendég

Tábla:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hajni!

Mi volt az uh-on?
Mi is szeretnénk menni, de nem tudom hányadik hét lenne az ideális? Mit láttatok?
És hol voltatok?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Nyerkit:
hát, sokat még nem láttunk, a gép szerint 5 nappal kissebb a babócám. A szívét hallgattuk meg. Nyaki redőt is 14-én mér a dokim.
Én ápr. 7-re jelentkeztem be még 4d-re. Akkor leszek mensi szerint 16. hetes uh szerint picit lehet kevesebb. ŰAkkor már ha jól fekszik látszik a neme.
Mi Marcival 21 hetesen voltunk, az már nagyon cuki volt. :)
De majd most is olyan 25 hetesen akarok még. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ancsi, akkor már tervezitek a gyerekszoba színét és gondolkodtok a neveken???? :D
Ezen gondolkodva, lehet, nem is szeretném tudni, hogy mi lesz... De ahogy magamat ismerem, a kíváncsiságom úgyis győzni fog! :lol: :lol:

Silka, remélem, megnyugodtál... Borzalmas ez a hercehurca. Eddig azt gondoltam, Bp-en könnyebb lesz, több kórház és orvosválasztási lehetőség. Nálunk ugye 1 kórház helyben, max messzebbre mehetek máshová. De amiket leírtál, hát szerintem nem bánom, hogy van egy kórház, azt jónapot! :lol: Az okmányirodánál kérj előre időpontot, és akkor nem kell órákat várnod, és egy fényképpel megúszod a személyit és a jogsit meg az útlevelet is. :)

Mikiné, örülök, hogy minden OK veletek! :) Olyan kis mozgékonyak ezek a babák. Bár mi még semmit nem érzünk ebből. (ami késik, nem múlik) :lol:

Miléna, a fogínyvérzésre és gyulladásra valami öblögetőt vettem, herbária, azt hiszem, és a fogmosó vizben fogmosáskor azzal kell öblögetni. Ez finom citromos, és ettől nincs hányingerem. A régi fogkrémet nekem is le kellett cserélni... :lol:
Közben olvastam, hogy mi történt veled. pihenj sokat és gyógyulj meg! Jól rád hozta a frászt ez kis babó! Nekem is hasonló görcseim vannak, és szintén szigorú pihenés van. Nekem is jobbról szokott görcsölni, és olyankor csak az oldalt fekvés segít felhúzott lábakkal.

Legközelebb majd 18 hetesen kell nekem is menni UH-ra. Az még olyan sokára lesz!!!!!! Addig csak képekről figyelem, hogy mekkora is lehet éppen a MiniManó.

Hajni, drukkoltam, remélem, minden ok volt az UH-on! Teszel majd képet????????
Aktuális a táblába: 03.26 AFP

Kaqk,
mi sem vásároltunk még semmit. Még egy zokninak sem csábultam el, de nagyon szeretem nézegetni a kirakatokat... :D :D

Andi, ennyire fontos, hogy mikor csinálják az AFP-t? Bár sokszor hallottam, hogy rossz lett az eredmény, és semmi gond nem volt. Akkor ez is az idő miatt lehetett????

A repülést nem merjük bevállalni, főleg, hogy egyébként annyira élvezem, de egyszer nagyon betegen ültem végig, hát a 2 óra is szenvedés volt. Mi most Prágára hajtunk, tavasszal nagyon szeretnék kijutni. Amikor még aktívan nézelődhetek és bírom is a sétákat. :lol: Talán április, vagy május...

Bocs, jó hosszú lettem... szép napot mindenkinek!
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Hahó!!

Jól eltüntem én is!! :oops: :oops:
Olvasni,olvaslak titeket,csak irni nem mindig van kedvem,erőm...inkább alszok!! :D :D :oops:

Örülök,hogy mindenki jól van!!
Akinek meg pihenni kell az pihenjen...én egy 18 hónapos örökmozgó mellett ritkán tudok!! :lol: :lol:

Hajni.
Átirnád a tábliba Meli 18 hósra??Anyám,hogy megy az idő!! :shock:
Afp:márc.26.

Manófalvi.
A gyerekszoba szinén nem kell gondolkodni,mert a Meli szobáját kapja és az jó kislánynak is meg kisfiúnak is!!! :D :wink:

Jajj,olyan messze van még a 19 hetes uh!! :(

Az émelygésem még alapfokon megvan és szinte minden nap fáj a fejem!! :( :( Ez nagyon rossz!!

A vér és vizeletvizsgálat teljesen jó lett!! :D
És még nem hiztam egy dekát se!!! :D :D
De majd bepótolom!! :? :wink:

A belgyógyászatra mindenkinek kell menni??
Oda a háziorvos küld??
Én Melivel nem voltam!! :oops: :roll:

Vigyázzatok magatokra!! :D

ancsi26

Hajni!
Tetemes kis táblázatot rittyentettél! :shock:
Manófalvi!
Igen nagyon fontos az AFP időpontja, mert ahogy nekem egy orvos fogalmazta. Magyarországon fordítva ülünk a lóvon, mert nem az időponthoz rendelik a helyes értékeket, hanem a jó értékhez rendelik az időpontot, mert így központilag egyszerűbb. Nekik! Én ezért is csináltatom meg az integrál tesztet, igaz az pénzbe kerül, de sokkal pontosabb.

Lányok!
Nincs jelentősége, hogy mikori a kiskönyvetek, mindeggyikbe ugyanaz van, csak azt mutatja mikor adták ki. Nem okoskodni akarok, csak azért tudom, mert én is és a férjem is nyomdászok vagyunk, és ezt épp ők nyomták. :wink:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Én sem híztam egy dekát sem, ennek ellenére egy felsőm se jön rám...

Sajnos nem tudtam ma UH-ra menni, mert a melóhemen közbejött egy értekezlet, de lehet, hogy nem is baj, mert az UH szerint még nem vagyok 12 hetes. Kedden megyek, akkor már biztosan meg tudja mérni a nyaki redőt a doki! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Én sem tudom mi van velem,teljesen elért az álomkór... :lol:
Az én fejem is sokat fáj,de alvás után elmúlik.
Most nő leggyorsabban a baba,lehet az veszi el az erőnket.

Ma potya uh-n voltam.A vérnyomásom miatt menni kellett hasi és pajzsmirigy uh-ra.Dokinő kíváncsi volt,megnézte a picit. :D Minden oké vele,focizott éppen.

Minden leletem oké,meg lett állapítva,hogy a magas vérnyomásomnak semmi oka nincs...A terhesség hozta elő valamiért.

Azt hiszem megyek alszom egyet... :lol:

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Most én vagyok a világon a legboldogabb leendő anyuka! Akkora megnyugvás volt látni, hogy minden rendben van Kismanóval, annyi mindenen mentünk keresztül!
CRL: 52 mm, fejátmérő: 19 mm, nyaki redő: 1,4 mm
Szuper jók az eredményei, végig virgonckodott, integetett, kalimpált. Íme egy sztárfotó, ahogy épp fogja a fejét:
Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Gratula Anikó!!!!! :D

Remélem hamarosan találkozunk,addig is pihenjetek ti is sokat!

Puszi

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok lányok,

nekem is még gubancos a számítási mód, mert az utolsó menszesz alapján minden táblázat szerint szeptember 24. jönne ki, azonban az első UH alapján egy vagy két héttel későbbi időpont. Nekem még csak jövő héten következik a 12 hetes UH és nem csak emiatt aggódom, hanem a kórház miatt is.
A Kútvölgyiben voltam kétszer, de most mindenféle honlapokon uánaolvastam, hogy Budaörs és Herceghalom tartozik ide (terhesgondozásban még 3 település, de egyik sem Bp.!!!)
Elég magas a fizetésem és szó szerint évente milliókat fizetek TB-re, ezért akaszt ki, hogy nem választhatom meg az orvosom (Azt a bizonyos 100000 forintot persze mindenki szívesebben költené gyerekre - no meg mi lakásfelújítás alatt is állunk...)

Egyébként az UH-nak is utánanéztem, egy terhesség alatt max. 7-szer ajánlják ( a protokoll szerint 4 szűrés kötelező), mert egy minimális szövetkárosító hatása azért van a hullámoknak. Olyan kb. mint a kóla, egy pohár még nem árt, de ha víz helyett is ezt iszod…
Ezért én egy jövő heti „babamozit” le is mondtam.

Amikor nem megyek dolgozni, nyugodtabb vagyok (és hányás sincs!!) úgyhogy áprilistól búcsút intek a munkahelyemnek.

Üdv Mindenkinek, hamarosan hozom a fotót.

Kép
granda

Sziasztok!

Granda:én úgy tanultam,hogy az egyetlen diagnosztikus vizsgálat aminek káros hatása nincs és az az uh...A dokim is azt mondta.Minden alkalommal csinál uh-t,nekem ez megnyugtató,tudom,hogy biztosan nincs baj.Szóval én már most kb. 6-nál járok...

Nincs olyan dolog egyébként,amiről nem terjednek negatív hírek. :lol:
A kóláról:én is kerülöm.Unokatesóm viszont a terhesség alatt naponta több litert megivott,csak az maradt meg benne valamiért.Azóta van egy gyönyörű egészséges kislánya....

Azért visszakerestem a tankönyvet,biztos ami biztos:jól emlékszem,az uh-nak nincs káros hatása,elvileg korlátlanul végezhető.
De ki tudja,lehet azóta kitaláltak vmi. újat,bár ezt 4 éve tanultam. :lol:

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?