A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgula, köszi az infót. Remélem, nincs nagy baj. Nagyon figyelem minden rezdülését.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Húúú, mennyire le vagyok maradva!

Brigi: gratula a költözéshez! Kipakolás ráér ám, nekünk a konyhánk félig kész volt vagy 4 hónapig (mosogató, tűzhely volt, szekrények nem...egy "álom" volt").

Én önvédelemből nem olvasom el Zsókucit, bocsánat érte. Így sem tudok kirekeszteni minden rosszat, de pluszban nem keresem a negatív élményeket.

Hát, én nem emlékszem, a második gyereknél mennyivel volt több, vagy kevesebb a vérzés, de a méhösszehúzódások sokkal erősebbek voltak. Ráadásul (szintén kórháza válogatja a protokollt) a Margitban, Jánosban, ha 3 év alatti a korkülönbség a két gyerek között, szülés után 2-3(?) napig adnak napi 3x oxitocin injekciót popsiba. Úgyhogy megerősítik a szopizással együttjáró összehúzódásokat :shock:

Méhösszehúzódás: Andrea, tök jól leírtad! Én csak annyit tennék hozzá, hogy most már elég nagy a méhünk ahhoz, hogy tapintható legyen egy keményedés. Hanyattfekvésben, ha ráteszed a méhedre a kezed, egyöntetűen kemény gömböcöt tapinthatsz, ha valódi méhösszehúzódásod van. Ha csak egyik oldalon dudorodik, akkor a bébi betámaszt, ami érzésre nagyon hasonlít a keménykedésre (legalábbis nálam).

Bori: szerintem is cuki a macid! Illetve Ádám macija:)

betegeknek gyógypuszit küldök! :D

Gurgula: én mostanában mindentől ingerült vagyok :oops: Tegnap este már bőgtem...előjött az allergiám, vagy ömlött a taknyom (pardon), vagy totál bedugult az orrrom, kifújni sem tudtam, szájon át lélegeztem. Orrcsepptől az orrom száradt ki, egyébként a szám, ehh. Utátam a világot. Ráadásul Apácska is leroggyant (ő szimplán dáthás, de nem kicsit), így sajnáltuk magunkat marhára együtt, Berci meg kikészített minket a fene nagy jókedvével, szokásos nyüzsijével. :? :oops:

Ma megkapta a gyermek a 15 hós oltást. Jujj, de csúnyán nézett a dokinénire utána :)

kissmanó: Bercit én is megbűvöltem, a 32. héten faros volt, szülésznő mondott fordító-trükköt. Nem tudom, mikor fordult meg, de a 36. héten fejjel előre jött ki :wink:

Rózsa: ablak, ajtó nyitva, jöhet a fánk! De csak egyet kérek, tudod, a cukromra vigyázni kell :lol:

Csajok, annyira tavasz van, hogy még az allergiám sem zavar! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Kinder
Igen, az a jobb eset, ha csak puffad az ember - az is elég durva nálam 2 hete, - de a múlt pénteki olyan volt, hogy nyillallás, és utána az egész has kőkemény. Másik topikon mondták, hogy az 'számít" mikor még a bordád alatt sem tudod benyomni, annyira bekeményedik nem csak egy pontben, hanem mindenütt. De persze akkor nagyon ciki, ha görcs is járul hozzá - így nyílt ki a sógornőm méhszája. De állítólag napoi 10 keményedés még lehet normális, a növekedés része.

Bori
Imádom az ilyen macikat! Nem szeretem a tökéletes játékokokat, jobb ha a gyerek nem olyanok közt nő fel (ld. Barbie)

Na nekem a másfél hetes bugyburékolást ma felváltotta a rúgás. Ebéd előtt 3 akkorát rúgott a kisfiam, hogy teljesen meghökkentem :D jó volt nagyon :D

Kép
Kép
emma1976

Dorka, szerintem sincs semmi probléma. Marci baba is van, hogy csak reggel meg este jelez, napközben meg semmi. Szerintem most még nem gáz, ha nem virgonckodnak annyit. A kiskönyvben is az van, hogy a 34. héttől kell figyelni a mozgásukat, napi tíz meg legyen.

Egyél édeset! Nálam ez bejött! De komolyan. És kiderült, hogy a felszabaduló boldogság hormonok rá is hatással vannak, és azért kezdenek el mocorogni! :wink: :lol:

kispiskóta

Dorka: akkor is mozoghat kevesebbet a baba, ha Te aktívabb vagy. Nekem pl. szinte csak akkor mocorog (ill. akkor érzem), amikor nyugiban vagyok, fekszem.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Emma, én az ilyen Transformerektől vagyok ki teljesen, meg a Pokémonoktól! Áááááááááááá!

kispiskóta

Megint köszi a maci gratokat. Asszem még varrok babzsákot is, meg ilyeneket, mert túl sok kidobandó zoknit találtam a nagy rendrakásban, viszont a tavasz hatására kezd visszatérni az életkedvem.

Akkor mostmár szinte mindenkinek mocorog a kis jövevény? Az jó!

Haskeményedés. Tényleg kétféle dolgot hívtam eddig én is keményedésnek. Akkor nekem nem is keményedés van, hanem csak puffadás? Kitapinthatóan csak a méhem nagyon ritkán keményedik, de az egész hasam viszont nagyon gyakran.
Vendég

Jovika, mik azok a bababefordulós trükkök?

Hétvégén nem voltam annyira aktív: délelőtt bevásároltunk, ebéd után voltam masszázson, után filmet néztünk apával... én is észrevettem egyébként korábban, hogy akkor aktívabb, ha én nyugton vagyok, de most hétvégén ez nem jött be. Először arra gondoltam, neki is hétvége van, szimplán sztrájkol, de ma sem aktív... és ez már nyugtalanít. Kép
Édeset... hm. Kép Nutella! Kép Ja, az itt nincs. Kép De teát iszogatok, és rengeteg cukor van benne. Nincs nálam semmi más édes. Kép De majd beszerzek. Megteszek én mindent a mocorgásért!

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és a mocorgás.
Nekem kb. napi 5 műsorszám van, viszonylag ugyanabban az időben. A legelső pl. csak 11 körül. Remélem, ezt tartjuk, ha már kint lesz....
Vannak napok, amikor kevesebbet mocorog. Nálunk is akkor, ha sokat ugrabugrálok, vagy ha stresszesebb vagyok. Sztem olyanis van, hogy nem vesszük észre, mert másra figyelünk.
Azt hiszem, eddig 4 nap volt a legtöbb, hogy nem igazán mozgott, csak alig-alig. Ez közvetlenül azután volt, hogy kiakadtam a sok méhszáj rugdosástól (kicsit sírtam is), és leszídtam Ádámot, hogy mostmár hagyjon. Szóval biztosan megsértődöt... :oops:
Vendég

Hú gyerekek, ez a Kölök ma nagyon elemében van. Úgy látszik ő is érzi a tavaszt a levegőben, mert egész nap rugdos széles jókedvében. Amitől persze a mamájának is széles jókedve van! :lol:

Bori, édi a macid, mi az a babzsák? :oops: Én eddig csak két kismama blúzt varrtam át, de a hosszú hétvégén majd jön a folytatás! Gondoltam, majd a falra is lehetne valami aranyos képet varrni mindenféle foltokból. Mert akkor, mint Ádám macija teljesen egyedi, utánozhatatlan (és nem sablon Pókemon meg Barbie).

Kép
nenoke

TAVASZ VAN DEBRECENBEN!!! :lol:
Jovika!ELKÜLDTEM A FÁNKOT, REMÉLEM VISZI A GALAMB.
Brigi! Olvastam a költözködést, ügyesen haladsz, gratula.Biztos szép a házikó.
Esztora! A cicusod jól van?
Nagyon szép az Ádi macija.Van neve a mackónak?
Lányok! Nekem 3 napja fájdogál a pocim. Pénteken jobb oldalon, mint akit késsel hasogattak, szombaton szintén. Ma pedig bal oldalon hasogat.Nektek szokott ilyen lenni?

Kép
Kép
christine

Christine, erre meg a Kismamában azt olvastam, hogy a szalagok nyúlnak! :roll:

Ja, bori a maci tényleg jó!!!!!!! :wink:

kispiskóta

Ma letöltöttem a listát innen, hogy mi is kell egy babának! Ki is nyomtattam.

Tegnap vettünk az Árkádban két bodyt és egy sapit Neki! Olyan édesek.

kispiskóta

Jovika, lehet írtad csak elsiklottam felette, milyen lett az eredménye az amnionak?

kispiskóta

Dorka!
Szívesen :lol:

Nenoke!
Örülök a kis mocorgódnak!!!

Nálunk általában 9-10 között indul be, aztán napközben is..de az esték a legaktívabbak, Tv nézés vagy olvasás közben..de van úgy, hogy éjfélig is nyomja Samu. :lol:

Hu de mérges lettem..kimentem venni valami kajánal valót..nem volt Bolognai mártás..vettem helyette Bio lecsót..fújj de rossz..eccerűen ízetlen..szegény apa azért valahogy megette én meg itt puffogtam..
most rendeltem 2 mákos gubát.. :lol:

Na ja pokémon és társai...görkori sindy..ken baba..jajjjj

Hol vannak a jó kis játékok a 70-es évekből?? :roll:

Én hintalovat fogok venni!!!!!!!!!!!!! hihihi
torolve_20131003125716

Most tudtam meg, munkatársam is kismama, és ugyanaz a körzet.
Én ma nagyon be vagyok rosálva, hogy babának baja lesz, meg Zsókuci is lehangol, má venni se merek semmit.Nyugtassatok meg, hogy csak hülye vagyok.....

Kép
Kép
christine

Kispiskóta!!!

Ti is a Kenguruban vásároltatok??
Ugye mekkora a választék és elérhető áron vannak..

Én egy kis kék csíkos és vajszínű satykát vettem de sajnos nagyokat..(ezt eléggé elbénáztam) mutatom apának, azt mondja ez nagy..hát tényleg.. :lol: 2-es méreteket vettem..(a kis amatőr kismami) :roll:
torolve_20131003125716

Rózsa
Mi a fenének olvastad el? Nekem annyi elég volt, amiket leírtatok..Szép tavasz van, van egy jó nagy tál fánkod, egy gyönyörű kisfiad, tessék pozitívan hozzáállni!

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok
Én azt vettem észre, hogy minden üzletben mások a méretezések. Anyu vett Maszatkának egy bodyt a hétvégén, de kb. 3-4 cm-mel keskenyebb, mint amiket a c&a-ban vettem..

KépKép

KépKép
szivvi

Dorka! Az teljesen normális, h nem mozog minden nap ua-olyan aktívan. Minden rendben van azért, a kis babócáddal. :-) Mi elég sokat mozgunk, de nem mindennap ua-úgy. Ma kicsit nyugisabb. Lehet, az idöö az oka, mert itt be van borulva. :-(

Rózsa! Nekem is szokott olyan lenni. A szalagok nyúlnak. Nyugi!

Emma! Gratula a rúgásokhoz!

Brigi! Jó, hogy végre már kifele... :-))
molkata

Rózsa a maci neve: Mackó, esetleg Maci. Arra gondoltunk, hogy majd Ádám ad neki fantáziadúsabb nevet... :oops: (tudod, mi ilyen elhanyagolós szülők vagyunk...)

Neno! A babzsák az, amit dobáltunk az oviban. Azért jó, mert van súlya, ezért el lehet dobni, de tk. kicsi kárt lehet vele csak okozni. Plusz jól jön, hogy nem puha anyag van benne, hanem tapintható, és az fejleszti a kölök tapintását, és azzal együtt az agyát is.
Arra gondoltam, hogy már az elején odaadom neki, nem csak 2 éves korában, mert sok baba szereti a motyorgatható, más tapintású dolgokat, főleg, hogy ez csörögni is fog.
És asszem rávetem magam a kismama cuccokra is. Megpróbálok egy pólót a mostani Kismamából, és ha megy, akkor majd gatyát is.
Tavaty van...
Vendég

No akkor Rózsaaa!!

A babádnak semmi baja nincs és nem is lesz!! Sajnos előfordul az ilyen, mint Zsókuciékkal..de szerencsére ritkán.
Nyomatni a pozitív gondolatokat.
Rózsababa! Higgyé nekem, hogy minden a legnagyobb rendben van és lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép
torolve_20131003125716

Bori
Hogy te milyen "előregondolkodó" kismami vagy :lol: Ha majd esetleg megvarrod a polót, lécci fotózd le hogy milyen, mert engem is érdekelne! Köszi

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgula én 1-es méretet vettem, vajszínű és az elején egy autó van. Mindgyá lefényképezem.

Csajok itt egy kép rólam kicsinek. Szerintem jobban mutattam! :lol: Kép

kispiskóta

Zsú
Én egy ilyenforma, fekete fürtöske kiscsajt vizualizálok magunknak..Nagyon aranyos vagy!

KépKép

KépKép
szivvi

Mindig a belső hangotokra hallgassatok, még akkor is amikor ilyen szomorúságokat olvasunk..

Nekem van egy módszerem.
Amikor rámjönne valami para..akkor nyomok egy stop-ot a gondolataimon, lecsendesedem..és figyelek belülre..és ott viszont nyugalom van és minden a legnagyobb rendben..
Szal, el kell hessegetni a negatív gondolatokat..nem szabad azonosulni az ilyen történetekkel..

Elnézést az okoskodásért.. :oops:
torolve_20131003125716

JA gurgula igen a Kenguruban voltunk, és a csíkos bodyt kivéve mindet Apa válogatta az ő Marcijának!!! :lol: Kép Kép Kép

kispiskóta

Ez a kölök ma meg van kergülve! Ma még egy percre sem állt meg!
Legalább behozza a hétvégét, amikor olyan lusta volt, hogy meg sem moccant!

Kép
szücsi

Zsu!!!
Ez nagyon aranyos!! Tök hasonlít rád.. :lol:

Oké, fotózd!!
Nekünk az egyiken nyuszi van..a vajszínűn, a másikon meg maci..egy kis karikában..és mindkét satyek csíkos..
Az egyik body vajszínű és bébi oroszlán van rajta, a másik pedig halvány sárga és egy tojából előbújó kiskacsa van rajta..(ez vékonyabb pamut és 2 db body volt egyben)
torolve_20131003125716

Zsú: ezekek a rucik nagyon édik

Kép
szücsi

Édik vagytok, puszi mondenkinek.
Szerintetek korai megrendelni 23 hetesen a kiságyat? De azt mondták az üzletben 6 hét, míg itt van, aztán meg össze kell szerelni.Ti mikor veszitek az ilyesmit?

Kép
Kép
christine

Zsuuuuuuuuuuuu!!

Ugyanilyen oroszlánosat vettem én is!!
Pedig jó nagy választék van..és mégis egyformát vettünk!!! :lol:

Aranyosak nagyon, édes a sapka is..
torolve_20131003125716

Rózsa! Én jún. 16ra vagyok kiírva, és május előtt nem veszek meg nagy dolgokat, illetve asszem semmit. Max, amiket kapunk (meg az alkotások).
Ha nem ér ide, nem ér ide. Majd alszik velem, vagy Apa elmegy az első bútorboltba, és megveszi az elsőt, ami megfelel a kritérium rendszernek.
Nehogymár a bolt paráztasson be, amikor én fizetek!!! Ha meg elfogy, nem nekem lesz kevesebb a hasznom!
Sztem.
Vendég

Szücsi!
Látod, mocorog a kiscsákó ezerrel!! Ugye milyen jóóóóóóóó..

Kezdünk felpörögni, ezt már szeresssem! :lol:

Rózsa!
Hát mi is lassan el kezdünk nézelődni..kiságy, babakocsi, pelenkázó ügyben..most egyelőre kisrucikat nézegetek, vásárolgatok..Szerintem a 30ik hétre már meg lesz egy csomó minden Samunak..szal áprilsban-májusban megvesszük a kiságyat, stb..a nagyobb darabokat is..
torolve_20131003125716

Rózsa
Mi már megrendeltük az asztalosnál a bútort, sztem 1-2 hét és készen van. És már megvettük a babakocsit is!

KépKép

KépKép
szivvi

Szücsii!
Jajj kiscsákót írtam pedig lehet, hogy kislány... :oops:
torolve_20131003125716

Csatalkozom Gurgulához. nekem meg azt modnták, hogy tegyek a karomra karkötő gyanánt egy befőttes gumit. és ha negatív gondolataim vannak a babával kapcsolatban, csak nyújtsam ki, hagyjam visszapattani, hogy jól megcsípjen. És akkor az fáj, ezért egy idő után hogy elkerüld a fájdalmat, egyre kevesebb negatív gondolatod lesz, a végén meg már nem is. :wink: Egyszerű pavlovi reflex. Rózsa, elő a befőttes gumival! :lol:

Bori, és bab van benne? Azzal azért lehet kárt okozni. :lol: Egyébként akkor Bori után szabadon egy zokniba bele lehet varrni egy üres chipes zacskót. Az frankón csörög, tuti imádni fogja a gyerek!

Piskóta, tényleg nagyon édi voltál! Nekünk szőke fürtös gyerekünk lesz. Legalábbis mindketten azok voltunk gyereknek.

Kép
nenoke

Látod-látod két leendő fiús anyuka, csak az egyik Samu a másik Marci!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És hányas a mérete? A mienk 62-es, 56-sokat nem merünk venni! :lol:

kispiskóta

Fantasztikus érzés a mocorgása, felőlem állandóan csinálhatná megállás nélkül! (De akkor nagyon elfáradna szegény.) Így annak örülök ami van :lol:

Kép
szücsi

Nenoke
Ez nem semmi :lol: Remélem nem sok negatív gondolat kerülget, jól nézhet ki a karod :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgula: sebaj, a lényeg, hogy jól érzi magát.
A neme remélem kiderül pénteken.

Kép
szücsi

Az kék csíkos ujjataln ennivaló! elképzelem benne, ahoyg repdes, tudjátok, mikor fel van dobódva, és mindkét gömbölyű kis karjával kapálózik. na persze, amirko megszületik, még nincsenek kis gömbölyű karok. :?

Amúgy én is csak májusban tervezek venni bármit is.

Ja, és visszatérve egy régi témánkra, végül is úgy döntöttünk, hogy első időkben mégiscsak mellettünk lesz a babaágy, konkrétan a fejem mellett, mert Emi (Lynia) küldött valami honlapról linket, és ott azt olvastam, hoyg sokkal jobb a babának, ha első időkben közvetlenül érzi a mamát. Úgyhogy lesz egy csudaszép babaszoba többek között egyéni faliképpel - de üresen. :lol:

Kép
nenoke

Nenoke: remélem ez csak elméletben megvalósítandó!? És már a puszta gondolattól is elszállnak a negatív érzések!

Kép
szücsi

Csá Csajszikáim!

Olyan szép ez a tavasz!!!

De: Nem olvastam el Zsókuci történetét, mert már attól is kivoltam, amit ti írtatok!

Beszéltem ma szépdoktorbácsival, aszonta, hogy nem kell visszamennem a Margitba is uh-ra (a szíve miatt), hanem elég az I-es Nőire menni, mert ott megcsinálják a szívultrahangot 21-én. Nna, majd meglátjuk. Ha nem alszik el az uh-s doki :)

Remélem, a betegek jobban vannak!! Megy az energia +++++++ mindenkinek!

Nekem egyáltalán nem mocorog Kovács Pötty! Akkó most mi van?

Kép
zsuzsi**

A baba elhelyezéséről én már mindenféle variációt olvastam és hallottam. Nagyon megoszlanak a vélemények, úgyhogy szerintem mindenki oda teszi a picit, ahová saját belátása szerint szeretné :!:

Kép
szücsi

Zsuzsi
Szia! Én arra jöttem rá, hogy nekünk nyugis kisbabánk van! Nem zargatja anyját! :lol: Én se sokat érzek, max naponta egyszer, ha apa simizi a pocakomat, odaúszik, azt ennyi..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi ne aggódj tudunk trécselni (max. idő nem lesz rá) jó kis idegesitő hangom van mára.
jelentkeztem én is tanfolyamra,szerintem ha indul majd a következő akkor szólnak nekünk is.lehet oda is együtt járunk majd.

Bori nagyon édes ez a maci.
Rózsa azt hiszem te kérdezted Viva cicát,köszöni nagyon jól van.nyoma sincs szerencsére hogy milyen komoly betegsége van.

az én Lurkóm se túl aktiv ma néha jelez azért.
megcsináltuk a mosogatógép helyét várom már hogy beüzemeljék végre.

Bridzsi

Kép
esztora

Zsuzsi: biztosan mocorog a pici Pötty, csak nem érzed!
Én is azt hittem, hogy nem mozog mert vmi nagy dologra vártam, de ma is mondta a házidokim, hogy csak nagyon finoman mocorog. Na de azóta meg sem áll!
Minden rendben Pöttyel! Ne aggódj!

Kép
szücsi

Bori, nekem elmesélheted priviben, hogy történt a cukorvizsgálat, ha odajutok, tudjam már...
Emivel csak zsömlét+tejet kellett fogyasztani, előtte vért vettek, aztán egy óra múlva megint. Cukros lötyi nem volt.

Szerintem aranyos a maci! :D Te mennyi időre kapsz a dopkihoz időpontot? Én még most megyek hozzá először magánba (csütörtökön), de majdnem 4 hétre adták ezt az időpontot. :?

Nenoke, várom a ruhafotót, ha lesz időd! Április 7-ére kellene majd, szóval még nem sürgős.

Kispiskóta, panelt és távfűtést kizártuk, az olyan nagyrezsijű, hogy majdnem eléri a lakáshitel törlesztőrészlet felét...
Az előbb találtam egy jó lakást, de az meg 2 éve átadatlan újépítésű, valami gubanc lehet az építtetővel, ha még mindig nem jegyezték be a lakásokat... :shock:
Egyelőre 4. és 13. kerületben gondolkodunk,de szóba jöhet majd a 15. is, ha itt nincs.

KépKépKépKépKép
uxi

Zsuzsi, nekem is a 21. héten kezdte. Még nem késtél le semmiről. :lol:

Nem raktam fel a karomra a gumit. De elméletben is működik. :wink:

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?