Hahó! Eliza! Jó, hogy nincs komolyabb baj!
A saller az kellett azért a kölöknek. Adott esetben az is a nevelés része...
A fiú-lány dologhoz annyit tennék hozzá, hogy örülök, hogy örülsz a fiúnak, de azért készüljél, mert a fiúk sokkal keményebbek ám! Van itt a környékünkön három Miksával majdnem egykorú kislány, együt zenebölcsiztünk, elárulom, hogy a három anya összesen nem rohant a gyereke után annyit, mint én Miksa után. És tök hiába beszélek, falra hányt borsó szinte minden, és úgy látom, hogy a többi kisfiú is hasonló az oviban. Nevelem én, igyekszem, de néha mintha hiába tenném. Jó, hogy dackorszakban vagyunk meg minden, és tud jólnevelt és édes, aranyos is lenni, imádom is kellőképp, de háromszor leizzadok, mire elindulunk valahová, és ez már egészen kiskorában is így volt. Mászott föl mindenhová, radiátorra, kanapéra, kerítésre, el se tudtam ezt korábban képzelni. És húztam már a fenekére (bár régebben nem tudtam elképzelni), meg a szájára is, például amikor le akarta köpni az ovistársa kishúgát, de nem használt. Köpködésnél - az oviban tanulják egymástól, főleg fogmosásánál - utolsó érvként beígértem neki, hogy megint a szájára ütök, erre köpködött egyet, ráütött a szájára és kérdezte, hogy akkor most jó így?
Még egy: Auchan, hosszú sor, végre fizetek, havi bevásárlás, kb. 25 ezer Ft értékű áru, már majdnem minden beütött a csaj, amikor az én fiam elrohan. Hiába szólok, majd kiabálok, aztán megyek utána, mögöttem hörög a sor, a pénztáros izgul, hogy fizetek-e végül, namost a túlsó folyosóról hoztam vissza, és hiába szúrtam le, ő tök jól mulatott. Rohanás közben majdnem elütötte egy pasi, aki szintén rohant a kocsijával, csak nem előre figyelt. Ez nem volt rég. Egyébként irtó értelmes gyerek, ismer minden betűt, két évvel ezelőtti dolgokra emlékszik, egy halom mesét tud fejből, szóval nem lüke, csak fiú. A s.ggemen is folyik a víz, mire végzünk egy-egy ilyen után. Azért aranyosak a kisfiúk