A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

[quote="klzsuzsi"]S írta:klzsuzsiziasztok!

Köszönöm Zsuzsi és Többiek a megnyugtató válaszokat, tényleg fontos volt számomra, mert sajnos az első szülésem nem hozott jó tapasztalatokat, és van mivel megbírkoznom lelkileg a szülésre való felkészülés alatt. Egyébként én is bízom a doktornőben, nagyon gondosan dolgozik, de szülés-tapasztalatokról még nem hallottam. Kíváncsi volnék mi a véleményetek a klinikai újszülöttosztályról, milyenek a körülmények, érdemes-e privát szobán gondolkodni?Ésha valakinek van már tapasztalata a második szülésről, szívesen tudnék róla
köszi
Szilvi

Szilandron
! Nekem ő az orvosom, én maximálisan megbízom benne, nagyon lelkiismeretes doki, itt többünknek ő a dokija, mindenki nagyon szereti! :)
Zsuzsi
szilandron

Hájháj!
Brutál pocsék éjszakánk volt. Viola csomószor felsírt etettem, Nurofent adtam neki, Bogi is nyugtalanul aludt, nekem állandóan pisilnem kellett + a kölkökhöz keltem, úgyhogy kb mosottrongy ahogy érzem magam..... :shock:
A bölcsibe késett az ebéd csak fél 1-re értem oda Bogiért az oviba,reklamált is, hol voltunk eddig, már azt hitte ott kell aludnia :lol: Fogászaton végülis nem voltunk, mert az óvónéni is megnyugtatott, hogy bár korai, de nem egyedi eset az ilyen korai fogváltás.
Bogival nagyot beszélgettünk a témáról, ugyanis eddig még nem jött szóba, hisz azt hittem később lesz.... És először megijedt amikor megállapítottuk, hogy mozog a fogacskája...de aztán elmeséltem, hogy majd lesz helyetette másik szép erős fogacska...stb és akkor megnyugodott. Úgyhogy most nagyon várja a fogtündért :lol:

Szilvi: Mikorra vagy kiírva szülni??? Voltál már Emőke magánrendelésén??? Tudsz árakat mondani?? Én mindkét csajomat nála szültem egyébként :wink:

Dancsi, Romy: Mi van veletek??? Remélem nem betegek a srácok, hogy nem tudtok jönni....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikö! Sajnálom, remélem már jobban vagytok!

Az itteni doki kiakadt hogy CTG-re nem akarok (tudok) beutazgatni Szegedre, szerinte azonnal be kellene már most feküdnöm a harántfekvés, kétszarvu méh és az elözetes császár miatt.
Dokimmal a jövö hétföben állapodtunk meg:) És mehetek a korházba szülni, lehet altatás is!
Ja és a lényeg hogy a klinikára nem mehet fel gyerek, a korházba Orsi akkor jöhet amikor csak tudják hozni! Ez kicsit javit a kedvemen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyanixi!

Kaptál számlát a klinikán?
Ha igen, mennyi volt a végösszeg?
NIna
nina74

Üdv!

Enikő, hát most én is kb. mosottrongy vagyok, igaz, a temetés miatt, vagyis inkább a kisírt szemeim miatt, de a tusolás jót tett, mivel nem tudtam Peti után pancsizni, mert a drágám kihúzta a dugót. :) És nem adta vissza nekem...

Kármen, hát azon az egy héten már nem hiszem, hogy sok múlik...

Nina, ez tényleg jó felvetés...Niki, kaptál valamit az ellátásról?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Nina: nem a klinikán szültem, hanem a kórházban és igen kaptam számlát, a császár 174.000 pár száz ft volt, a rendes szülés hetven valahány és a baba ellátása ötven valahány!! Röhej!!! De az is, h a császár és a rendes szülés közt ennyi a különbség!!! Kép

Kép
gyanixi

Niki! most tiszta ideg lettem, fizetni kell a szülésért? én ugy tudtam még nem fogadták ezt el, csak a dokimnak kell a szokásos tarifát adni. Megmondom nem is tudok ennyit összekaparni, erre nem is készültünk! Amikor hazamentetek akkor kellett egy összegben kifizetni? Érdekes lesz mert én nem tudok ennyit adni, nem tudod részletfizetés is van? Mióta kell fizetni a szülésért ennyit???

Réka nagyon szép baba, irigyellek te már babázhatsz!

Kép

Kép

Karmen
karmen

ja, barátnöm jan. végén szült a klinikán, éjjel ügyeletben a saját orvosát rendelték be, mégsem kellett semmit fizetnie.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kármen!

Ne ijedj meg, tudomásom szerint nem kell fizetni, csak számlát adnak, így tudhatod mit fizet a TB . !!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Karmen, úgy van, ahogy Zsuzsi írta, majd "csak" júliustól kell fizetni egy részét, ha jól tudom. Ne izgulj légyszi! :)
Burkolók majd júniusban jönnek, rendesek voltak, hétvégén találkoztunk velük.

Niki, bizony nagy különbség lehet árban egy császármetszés és egy sima szülés között. Persze ez attól is függ, hogy a sima szülés mennyire sima. Ha gondolod kirészletezhetjük, némileg van rálátásom, hisz dolgoztam műtőben egy ideig.
De még mindig lényegesen olcsóbb az államnak, mintha beteg baba születne egy problémás sima szülés miatt.

Erika
gerika

Sziasztok!

Hála az égnek, Dénes végre meggyógyult! :lol: :lol: A pofija is szépen javul, bár még nem az a patyolat tiszta, a bevérzések helyén halvány foltok vannak, kicsit olyan, mintha szeplős lenne.
Én még nem vagyok a toppon, nehezen javul az arcüreggyulladásom.

Kinga! Nagy gratula Kittinek! Dini is totyogott már ilyen idősen, figyeld meg, nagyon hamar futás lesz belőle! :lol: :lol:

Niki! Nagyon szépek vagytok együtt! :)

A gyógyulás örömére dobok egy képet bociszemű Diniről, igaz, ez a pöttyösödés előtti, de remélem hamar megint ilyen lesz! :) Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!!

Bocs most önzőzök!

Éjjel 3tól 5ig aludtunk. Előtte-utána ordított a Viola! De mint akit ölnek! :shock: :cry: Adtam neki Nurofent, semmit sem ért. Ha egy picikét be is aludt, elkezdett köhögni és felsírt és üvöltött. Nem találta helyét, jött az ölembe, aztán tolt el magától :shock: Ilyet még nem értem, brutális volt :cry: Velem aludt a nagyágyon, de szinte egész éjjel sírt! :( Köhögött is, meg az orra is folyt....

Voltunk reggel orvosnál vírsos Larhingitise van+ fogzik ezerrel, nyomulnak a szemfogai! Eddig a fogacskái miatt nem aludtunk, most meg még ezt megturbózzuk egy kis gége és hangszálgyulával... fasza.... :cry:

Bogi jól van (egyelőre) ő mehet oviba, bár ma nem vittem, majd holnap...már ha V nem lesz lázas és el tudom vinni a Bogit.... :roll:

Szép napot!

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Niki: Nekem is hullott a hajam szülés után hónapokig, nem szedtem rá semmit. Elevitet szedtem csak a szoptatás miatt.

Stella (Márti): Ez a hetekig való pörgés hogy hányszor menjen az ember 4D-re és hasonlók engem is mindig bosszantottak. :) Jót mosolyogtam amikor olvastalak :)
Nekünk is Corsánk van, és BéBéGo babakocsink volt, az kitöltötte az egész csomagtartót. Pierre Cardinok nekem is nagyon tetszenek, és még megfizethetők is, de nem ismerem azt a tipust amilyent venni akarsz, nekünk PC-ból esernyőre csukhatónk van, és nagyon szerettük.
Azt gondold át hogy mikor fog születni a baba, télen vagy nyáron, mikor lesz akkora amikor már ülhet is a babakocsiban....
Igazából szerintem ha sokat tömegközlekedik az ember akkor nem lehet vagy nagyon nehéz kihúzni 1 nagy babakocsival, akkor kell az esernyőre csukható vagy könnyebb. Nekem nagyon jól jött. És olyanban már akár 8 hósan is ülhet a baba. A mi esernyőre csukhatónk háttámlája teljesen dönthető, és gyönyörűen tudott abban is aludni Gréti.

Zitacicu: Milyen volt a hétvége?

Zsuzsu: Nagyon édes Ábel :)

Kinga: Hatalmas gratula Kittinek :) Nagyon ügyes!

Gerika: Mennyit kell fizetni majd ebből a 174ezerből?!?!?! Ríva fakadok. Ebbe még bele se gondoltam. Most elkeserítettetek :( Vagyis nem ti. Akkor már most kezdjünk gyűjteni egy esetleges következő gyerekszülésre? Frankó. :( :cry: :cry: :cry:

Zsuzsi: Örülök hogy jobban van Déneske! Még mindig nagyon jóképű :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: Violának azonnali fogkinövést és gyógyulást! Reméljük Bogi nem lesz beteg és te sem!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Köszi a gratulációkat Kitti nevében. Már 11 lépésnél tartunk :D

Enikő!
Mielőbbi gyógyulást Violának! Nagyon brutál lehetett az éjszakátok :(
Akkor én is számíthatok majd a korai fogváltásra,hiszen Kitti első foga 4 hónapos korában már kibújt.

Zsuzsi!
Dini NAGYON édes ezekkel a " bociszemekkel" :D Milyen szép,szabályos a szemöldöke!! Kemény lehetett a bevérzés :( Én is totál padlón lennék ha Kittinek bármi baja is lenne. Szerencsére eddig mindent megúsztunk...kopp-kopp-kopp

Niki!
Réka milyen tündérien alszik az öledben :D Jó érzés anyukának lenni,ugye?? :lol:

Kármen!
Kitartást,már nincs sok hátra! Pár hét és a többi kismama fog téged irigyelni,mert te már babázol :lol:

Megyek,betakarom Babókámat. Húzza a lóbőrt :D

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!

Bea, igen, majd fizetni kell, de csak akkor, ha nem az ügyeletesnél és nem a lakóhelyed szerint illetékes intézményben szülsz.
Na én ezért írtam, hogy hacsak nem jön valami oltári változás, akkor ketteske nem Szegeden fog a világra jönni, tehát én majd perkálhatok.
Viszont nem értem, hogy a csaszinak mi köze a "rendes" szüléshez???

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

kinga: Persze, nagyon jó érzés anyucinak lenni, imádom!!
karmen:nyugi, nekem sem kellett fizetni, csak számlát kaptunk, állítólag majd akkor kell fizetni, ha nem az ügyeletes dokinál szül az ember!!De ez is épp elég!!

Kép
gyanixi

Lenne egy kérdésem? Tudja valaki hogy hol lehet venni kerékpárra gyerekülést a Brendonon kívül? Hiper-szuper kellene,mert sokat szeretnénk kerékpározni.

Exi!
Én fordítva tudom: a fiúk fejlődnek később :shock:
Ketteske mikorra van betervezve? 8)

szszkinga

Exi! Én is igy olvastam és a környezetemben is ezt látom, a fiuk késöbb fejlödnek

Kinga! kerékpáros boltokban is lehet kapni, gagyitól a jó minöségig. Mi középárasat vettünk, én is nagyon szeretem

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kinga: Itt a Rókusi krt-on van egy papír írószer bolt, kerékpárokat is árulnak. Felnőtt és gyerek méretben is, no meg ülést bicajra. Kb. 16 ezerért van nagyon jó minőségű,biztonságos :wink:
A Kisteleki és a Szatymazi utca közötti részen van a Rókusi krt-on! Ha a Micimackó bababolttól megyünk a Tecsó fele, akkor jobbról...
Fogzással kapcsolatban igen ezt olvastam, úgyhogy Te is majd készülhetsz rá...!
Ma megnézte a doktornénink a Bogi fogacskáját és ő is megerősítette, hogy fogváltás miatt mozog.... :roll:

Exi: Én is úgy tudom, a fiúk később fejlődnek :wink:

Bea: Hogy vagytok? Rég láttuk Grétit! Fotót akajunk, fotót akajunk :wink:

Zsuzsi: Nagyon édes Dénes :) De azért már látszott rajta, hogy a beteg, a kis szemein.... Kis drága.... Mit szedsz az arcüreggyulladásodra? Fáj??? MIóta tart? Gyógyuljatok mindketten, de izibe!

GErika: HOgy vagy??? Émelygés, hányás??? Tegnap/ma itt aludt tesóm, és reggel 6-kor kávét hozott nekem az ágyba, a nagy éjszakai buli leöblítésére, és nem volt tőle bajom :lol: Csodálkoztam is, mert pl még tegnap még carul voltam a szagoktól... Remélem múlik :lol:

Niki: Nagyon szépek vagytok Rékával. Nem is tünik olyan picikének :) Vagy csak hozzád képest nem az?? :lol: Hisz te is olyan kis vékonyka vagy.... A sebed hogy van????

Dancsi, Romy,Ziták hol vagytoooooooooook?????????

Voltam védőnőnél, a vérnyomásom alacsony :? Hát fasza, nekem vagy bazi magas vagy a padlót üti! Jó lenne ha eldöntené.... A súlyom (fogyás) miatt kicsit furán nézett, de hát nem tehetek róla.. És indítványoztam nála a cukorterhelésnél, hogy ehessek. Nagyon rendes volt, mert mondta, hogy melyik belgyógyász a jófej, aki szerinte belemegy és melyik az akinél meg se próbáljam :lol: Ne legyen már felesleges utam az sztk-ba!
Apropó sztk, nincs valakinek ismerőse a sebészeten??? Kéne nekem egy kis protekció! A párom már 2x beült nyitáskor, de nem került sorra délre :shock: , délután 2-re viszont mennie kellett dolgozni. Időpontot meg NEM adnak :( . Lenne egy kis rutin műtét (zsírcsomó eltávolítás, helyi érzéstelenítéssel 10 perces "műtétke") és azügybe szeretne elmenni valakihez, mert már fáj neki.... de először csak időpont egyeztetés (műtétre) kellene, ahhoz meg ne vegyen már ki egy szabadnapot egy rohadt időpontért :shock: :( nagyon brutál ami itt most folyik... :evil: Szal ha valakinek lenne ismerőse (sebész vagy ott asszisztens) protezsáljon már be légysziiii :oops: !!!Köszi :)

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Bea, 30 %-ról tudok, de majd idővel kiderül. Amúgy neked a korábbi császár miatt valószínű, hogy programcsászár lesz a második, így azt betervezik majd munkaidőre.

Enikő, javulok, gyengeség, érzékenység már sokat javult, többet kell még pihennem lényegesen, mint eddig, de már sokkal jobb. Hányni nem hánytam, csak időnként majdnem...A wc-be utálok menni :oops:
De Te azért jól elhúztad ezt az érzékenységet akkor, remélem én nem fogom. Eddig a 9. hétre elmúltak nekem ezek a gondok, talán most is így lesz.
Violának jobbulást!

Zsuzsi, neked is jobbulást! Nagyon helyes a kisfiad.

Kinga, grat. Kittinek!

Erika
gerika

Gerika: Tényleg. Hirtelen erről megfeledkeztem. Ja, nekem tuti programcsászár lesz, doki is mondta. Akkor nem kell fizetnem majd? Legalább valami jó is legyen ha már vágnak.

Exi: Ketteske miért nem Szegeden fog születni?!?!?!

Enikő: Csak neked, csak itt, csak most:

Bemutatom a bejárónőmet:

Kép
porszívózni jó

Kép
még mindig élvezem

Kép
csuda jó móka a tükör tisztítása is

Kép
ilyen huncut vagyok ám

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Gréti nagyon aranyos! :D

Enikő,
megvagyunk, semmi különös nincsen
Vendég

Üdv.

Kinga, én eddig úgy tudtam, hogy a fiúk gyorsabban mozognak de lassabban beszélnek, mint a lányok. De ezek szerint erre is különböző tanulmányok vannak...
Ketteske? Majd egyszer...most fogigátlót szedek, szóval ebből látszik, hogy nem mostanában.

Kármen, fentebb írtam, hogy én mit tudok. Más fórumokon és a környezetemben meg a fiúk a mozgékonyabbak. :) Sebaj...

Enikő, akkor hajrá maradó fogak!
Kit ajánlottak evős cukorterhelésre? Csak kiviből...

Bea, leírtam: a klinika nekem jelen állapotában nem szimpi, szóval, ha az elkövetkezendő időkben a kialakításban és hozzáállásban nem változnak, akkor keresek más kórházat, ahol ketteske a világra jöhet. (Persze bízván abban, hogy ő természetes úton jön, de erre a gyakorlat kevés esélyt mutat.) Na és ez nem most lesz, tehát addig még a klinikát is lebonthatják...
Ja, és szuper bejárónőd van! Nem adod kölcsönbe?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Timika: Kristófot Isten éltesse 1 szülinapja alkalmából :D :D (tegnapra vonatkoztatva :oops: )

ceniko
Szeged

Kinga,a nagykörúton a (csongrádi sgt-nál kell elforduln )A katasztrófa elhárításal szemban) van egy bicajos,mi ott vettük a milyénket, és nagyon jó minőségű gyerek üléseik vannak!! :lol:
Bár lehet venni a corában, és a tescoba is! :D
Mi is sokat bicajozunk,a Barni azóta abszolút nem marad a babakocsiban!

Ne ijedj meg ha nem akar bicajozni a Kitti.a Barni kb.1 évessen akart csak beleűlni addig órdított benne(mondjuk én nem erőltettem neki):

Timika,mostmár lassan talizhatunk!!! :lol:
Kristófnak boldog szülinapot!!! :lol: :lol:
Remélem jobban van már: :D

Bea,Gréti nagyon tündi-bündi!!! :D :D

Karmen,én úgy tudum (bár nem biztos),hogy a fizetést a szülésért ha a saját orvosodnál szülsz és nem az ügyeletesnél ,júnusban vezetik csak be.

Enikő,nekem is mindig alacsony volt a vércukrom!
De amúgy jól vagytok???

Kép
bibi226

Köszi a bicikliüléses tanácsokat. Asszem köv. hétvégén próbálunk venni egyet.

Bibi!
Remélem Kitti szeretni fogja,mert imádok biciklizni :D Majd megírom hogy volt-e ordítás :shock:

Enikő!
Férjem is pont így járt zsírcsomó leszívással kapcsolatban. Ő maszekhoz fog elmenni,mert inkább fizet minthogy fél napokat várjon. Ha volt kiszedetni,akkor megírom hogy hol és mennyiért.

Bea!
Gréti tündéri bejárónő :lol: Esetleg elküldhetnénd hozzánk is,hátha Kittit megtanítja :lol:

Jó lenne szervezni egy találkozót....mondom én aki lakásban lakik...Olyan klassz idő van. Akár játszótéren is lehetne. Mit szóltok?

KRISTÓFNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Hogy ízlett neki a gesztenye torta?? :P

szszkinga

Sziasztok!

Vagyok ám én is de annyi minden jött össze hogy...... :cry: :cry:
Bocsi hogy nem reagálok most mindenkinek ,de kész vagyok.Megkaptuk a villanyszámlánkat és annyi hogy azóta csak :cry: :cry: :cry:

BEA!
A hétvége szuper volt Máté imádta a tropikariumot.Az ikeába jól kiéltem magam bár jobban tettem volna ha fél gyufát sem veszek. :evil:
A csaj gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timika!
A Drága kincsednek sok boldog szülinapot!!!!

Mindenkinek jobbulást lehet hogy most pár napig nem leszek ki kell hevernem egy két dolgot.

Zozo,Cenikő!
Nagyon sajnálom!Majd legközelebb.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Timi!
Kristófnak nagyon sok boldogságot szülinapja alkalmából!! :lol:

Kinga!
Mi is abban a boltban vettünk gyerekülést amit Enikő leirt, a Rókusi krt.-on. :lol: Van nekik több fajta. A miénk olasz gyártmány ha jól emlékszem, felül is van biztonsági öv, meg a bokáinál is van egy egy pánt. Kis szivacspárna is van benne. 6000 ft körül volt. :wink:
Én szeretem. :D
Márk elmúlt 1,5 éves mikor vettük. Már itt laktunk kint Szatymazon, itt meg mindenképpen hasznos. :wink:
Előszőr nem tetszett a fiatalembernek, de most már egy mukkott se szól, csak nézgelődik. :wink:

Bea!
Gréti nagyon édi! :lol:
Megjegyeztük ám, hogy jelentkeztetek Márk feleségnek, ha ilyen kis háziasak vagytok, biztos ti lesztek a befutók. :wink: :lol:
Egyébként azért Márk is szeret porszivózni! Csak ő nem a szivócsővet, hanem a porszivó testet tolja. :shock: :wink:

Mindenki!
Képzeljétek pár napja Márk belepisil, belekakil a bilibe. :wink: Ebéd és vacsi után szokott ráülni, általában fél óriág rajta ül, többször is mondja közbe, hogy kaka, és kétszer már bele is tojt. :wink:
Szóval talán mi is elindultunk valami felé!! :lol:
A másik, kinyilt az első tulipán a virágoskertünkben. Van egy csomó nárcisz is, meg minden, ha igazán kinyilik minden, majd teszek fel képet, hátha jobb kedvetek lesz! :wink:

Zita

Kép
zitaa

Helló!

Timika! Nagyon boldog szülinapot kívánunk Kristófnak! :):):)

Bea! Édes a takarítónőd! :):)

Enikő! Látom nálatok sincs toppon egészségügyileg a család! :( Viola hogy van? És Bogi foga? Jobbulást mindenkinek, sok gyógypuszi!
Én lassan javulgatok, Maripen extrát szedek antibigyónak, meg infralámpázok. Ennek ellenére tegnap középtájt az arcom akart "leszakadni", ma a fülem környéke és a haléntékom fáj, evésnél a felső fogsorom. :? :shock: Előre hajolni nem tudok, akkor fáj legjobban. :(

Köszi a dicséreteket Dini nevében! :):):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Timika: Isten éltesse Kristófot! Képet kérünk! :)

Zita: Nagyon ügyes Márk! Nálunk azóta sincs semmi fejlemény. :) Várom a nyarat, hogy pucér fenékkel tudjon itthon rohangálni, bugyiban, és bármikor rá tudjon ülni magától a bilire. Mert most azzal szórakoztat hogy fél óránként leveteti velem a ruháját, pelusát hogy pisil...de aztán nem pisil....elég unalmas :)

Zitacicu: Mi történt? Bánt valami?

Exi: Legújabb infóm a kórházról amúgy, hogy nem szűnik meg ott a nőgyógyászat, csak nem 50, hanem csak 20 ággyal fog működni.
Én bízom benne, hogy a mi ketteskénk ott fog születni majd egyszer. De én inkább a dokimhoz ragaszkodom :)

Kinga: Hónapok kérdése és Kitti is Magdi anyus nyomába lép :lol: :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

ceniko:Nekem mindig alacsony a vérnyomásom...neked nem adnak vmit az ingadozásra??Vagy vmi homeopátiás szert nem próbálsz???köszi, azért már növöget Rékánk...tényleg nem tűnik olyan picinek, bizti azért mert súlyához képest hosszú baba, meg olyan arányos, de most már 3290 gr volt tegnap pucéran!!

Viszont két napja szinte semmit nem alszunk, mert egyfolytában sír, szinte mindig szopizna ha felveszem, de szerintem fáj a hasa, a cicit meg vígaszból kéri. Persze arra is gondoltam, h nem elég a tejem, mert amikor csak úgy 40 gr-ot szopizott, utána csak 10 gr -ot tudtam kifejni, de a védőnő azt mondta, h attól mert én nem tudok többet kifejni, attól Réka kitud még szopizni belőle sokat, meg ha megnyomom a cicim, akkor jön belőle tej!!Hát nem tudom..... :?: Azért, ha éhes maradna, akkor nem aludna több, mint 4 órát, meg nem fejezné be a szopit, hanem sírna, h nem elég!!!Nem??? :roll:

Kép
gyanixi

Timi! Boldog szülinapot Kristófnak!

Bea! Orsi is imád takaritani, remélem a lányaink nem fognak erröl késöbb sem leszokni:)

Zita! De ügyes már Márk, gratulálok nektek is!

Enikö! Tudjátok már a baba nemét? (Heni mikor fekszik be, nem tudod? NEm válaszolt nekem)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Niki! Ha Réka magától hagyja abba a szopit, utána nem sír, elalszik, sztem szinte biztos, hogy nem a tejmennyiséggel van baj. Az, hogy csak 10g-ot tudsz fejni, sztem se probléma, egy nagyobb szopi után közvetlenül nekem se jött le több 10-20 grammnál, pedig végig sok tejem volt, még most is van. A hasfájósság általában 2-3 hetes korban jön elő, de nem kell a legrosszabbra gondolni, lehet, hogy pl. csak frontérzékeny Réka, minél kisebbek annál nagyobb a sírás a frontoknál (én így tapasztaltam Dénesnél). Másik lehetőség, hogy több tejet akar szopizni, mint eddig, ha erről van szó, ez beáll pár nap alatt, csak tedd mellre mindig, ha kéri. Más most nem jut eszembe, a többiek majd segítenek. :):):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Niki! Most látom, kicsit ellentmondásba keveredtem! :):):) Szóval úgy értettem, hogy valósz. általában nem kevés a tejed, tehát nem lesz gond, csak most épp próbálja nagyobbra állítani a tejtermelést, ez nem mindig úgy jelentkezik, hogy a szopi végén sír, hanem gyakrabban akar szopni, akár 1-másfél óránként! Bizony volt, Dénest is óránként szoptattam!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea!

Igen bánt ,mégpedig az a horror összeg villanyszámla amit kaptunk.Extra brutál sok. :shock: :cry: .
Szerettünk volna alsópáhokra elmenni a családdal de ez ugrott rendesen.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük szépen a szülinapi köszöntést, nagyon aranyosak vagytok! Ne haragudjatok, most csak képeket teszek fel, holnap jövök hosszabbra is!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

KépKép

KépKép
timika

Timi! A férjed alsóváűrosi volt, ugye? Nekem nagyon ismerös, mármint ugy értem itt nött fel már kb. 15 éve. Tortát hol rendeltétek, irtó guszta! Kristóf meg nagyfiu lett, most látom csak mennyit változott!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi zsuzsi a választ, remélem,h erről van szó. Az este már nyugodt volt, majd 5 órát aludt végig az egyik szopi után!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!!

Ma reggelre én is gatya lettem, alig bírok nyelni :shock: Meg Bogaram is köhög már... :cry: Nem is ment ma oviba! Fasza, ez már úgy megint nagyon hiányzott......

Karmen: Ma volt nálam Heni azt üzente felhív! :wink: Sztem őt befektetik 1-2 héten belül...

Timi: Kristóf tényleg nagyon nagyfiú let, el sem hiszem, hogy eltelt egy év :) Szuperek az ajándékai :wink:

Zitacicu: Tudom, hogy ez nem vígasztal, de nagyon sokan kaptak ilyen horror összegű villanyszámlát :( Pl a barátnőm aki egy 48 nm-es pici 1,5 szobás házban él a kisfiával (mosógép,hűtő,tévén kívül semmi más villamosság, a tűzhelye gázos az izzók energiatakarékosak, fával tüzel kályhába) havi 8-9et fizetett és most egy 73 ezres számlát kapott :shock: :evil: Kiábrándító és elszomorító maximálisan. Nem tudom hány réteg bőrt akarnak még lehúzni a már így is semmiről :evil: :cry: ....????????
Azért fel a fejjel, csak ennél nagyobb bajotok ne legyen soha!!!!!+++++++++++

Niki: Nem ingadozik a vérnyomásom, félreérthető voltam :oops: ... Violával nagyon magas volt, most meg nagyon alacsony..ezért írtam a fentieket! Nagyon szépen gyarapszik Réka :wink: Sztem tutira nem éhes, nyugodj meg! Miket eszel? Lehet valami olyat ettél amitől elkezdett fájni a pocakja.... :roll: ?

Bea: Nagyon éééééééééééééééééééééééééédes a Gréti :) Enyim csajaim is szeretnek takarítani, háziasak mint anyájuk :lol: Ajánlom őket a fiús anyukák figyelmébe :lol: , bár asszem Zitacicu Mátéja már kinézte magának Bogimat :lol:

Zsuzsi: Gyors gyógyulást Neked. Maximálisan együttérzek veled, iszonyat kínkeserves fájdalommal jár ez a genya betegség :( :cry: Hú én nagyon gatya voltam, bőgtem a fájdalomtól :oops: :cry: Minden megmozdulás iszonyat fájdalommal járt.... szörnyű! :cry: Kitartást, gyógyulást+++++++++++++++

Zitaa: Gratula Márknak, lassan nagyfiú lesz :) . Irigymirigy vagyok :oops: . Én is szeretném ha lenne 2 szobatiszta gyerekem, de az nem most lesz sajna....
Milyen a bölcsi???? Jártok már?

Kinga: Köszi akkor majd várom a zsírcsomóleszívásos infókat. Nem is tudtam hogy azt le is lehet "szívni" A zuramnak 2 éve a sebészeten kivágták.... :roll: Máig látszik a helye, nagyon rondán csinálták meg... :( :cry:

Exi: A Császár doktornőt :)

Bibi: Köszi, hát túlzás, hogy jól, olyan közepesen..lásd fentebb! De már kezdek hozzászokni ehhez az állapothoz bakker! :? Ti????

GErika. Hát elkiabáltam, tenap is meg ma is sugárba....áááááááááááááááááá És nem jövök rá, hogy mitől, tegnap pl nem is ittam kávét.... És bármikor reggel, délbe, délután este bármikor rámjöhet. Nagyon car! :shock:
Nem csinálsz tickert??? Olyan jó lenne tudni naprakészen, hogy hány hetes is vagy :wink:
na eldugultam!
Szép napot!

ceniko
Szeged

Üdv.

Timi, én is csatlakozom a Kristófot köszöntők táborába, még ha így megkésve is.

Enikő, én is hozzá jártam, szerintem nagyon jó orvos!
És jobbulást nektek...számodra ez a terhesség a betegségekről szól...eddig legalábbis. :(

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Timika! Kicsit megkésve ugyan de annál nagyob szeretettel kívánunk mi is nagyon sok boldog szülinapot Kristófnak!! :D Klassz volt a torta nagyon, milyen ízű? Nagyon helyes kispasi lett Kristóf!

Enikő! Mihamarabbi gyógyulást nektek!! :D

Zitaa! Nagy gratula Márknak! :) Tényleg, jártok már a bölcsibe?Tetszik a fiúnak?

Bea!Vállal a bejárónőd máshol is takarítást?? :lol: Irtó édi, és milyen komolyan csinálja a dolgait. :)

Kinga! Nagyon ügyes a kicsi lányod! Hamarosan szaladhatsz utána! :)

Zitacicu! Sajnálom a számlát, megértem, hogy kiakadtál. :(

Lindussal volt 2-3 nap nyűgös éjszakánk, de tegnapra megmutatta magát az ok is. A 8. fog!! :)
Lotti rendületlen ovizik, hála egészségesen!!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Niki!
Itt a többiek már leírták nagyjából, mi lehet a gond. Én csak azzal egészíteném ki saját tapasztalatból (bár ne gondoljunk a legrosszabbra :lol: ), hogy a te lánykád is csak úgy sírós, mint az enyémek voltak.
/Ez az elméletem szerint azért volt, mert a testi adottságait lassabban fejlődtek, mint a szellemi, és nem tudták megfelelően lefoglalni magukat./
De tényleg nem kívánom, hogy ez legyen, mert akkor ugrott a kellemes babázgatás :roll:

Hajna brutál durva volt mostanság, azért is nem jelentkeztem. Már sírva vertem a fejem a falba... Aztán szinte egyik napról a másikra megtanult stabilan ülni... azóta nem ér rá lépten-nyomon üvölteni :roll: Összetépte cafatokra Réka rajzos füzetét... :x De legalább csendben volt és békén hagyott WC-zni :lol: (Bocs)
Réka se bánta, mert őt is teljesen kikészítette. Ha nem hagytam sírni, akkor Rékával nem tudtam foglalkozni, és Réka azért sírt. Ha hagytam sírni, akkor általában Réka sírva-reszketve bújt a karomba és azt mondogatta "Sír, sír" Szóval tök gáz volt, de már javulóban :wink:
Vendég

Enikő:72000ft áramszámla ?????
Basszus!!!
Mi interneten keresztül havonta diktáljuk!!!! :?
A terhességi hányinger,az f.... lehet,én a mai napig nem felejtettem el!!

Volt hogy a buszon a hátam mőgé üllt valaki ,aki büdös cigi szagú volt,az Anna-kúton le kellett szálnom,és megkeresni a bokrot,a többit nem részletezem..........
Én is ilyen nagyon hányos voltam,bármikor,bárhol rosszul lettem,mind a 9 hónapon át!!!
Szegénykém,küldök neked egy kis pozítív energiát!!!

Mi jól vagyunk,Barni a tökéletesre fejlesztette a szétpakolását,imád kinnt a játszótéren,itt a Vajda utcán van 1 ami ilyen piciknek van mint a Barni.
Egyszerűen nem akar hazajönni,múltkor az apukája felvette és kezébe hozta haza,pesze végig bömbőlt a Barnabás mert ,ő nem akart,és úgy megharagudt az apukájára,hogy még itthon is csak kb. 2óra múlva tárgyalt!!!
Máskor alig lehet levakarni az apjáról,most rá se nézett!

Timika,nagyon édi a fiad!!!!!!!!!!
Azon a kutyuson meg pláne! :D :D

Niki,a szopi miatt ne aggódj,a Barni is igazi "cicifűggő" volt,ha úgylátod hogy megnyugszik rajta,nyugodtan add oda neki szerintem.
Ha szépen gyarapszik nincs ok az aggodalomra.
Barni is 1-1,5 óránként szopizott,eleine,aztán me össze vissza.volt hogy óránként,volt hogy 6-7 óra ia eltellt.

Kép
bibi226

Jaj, ezt muszáj megmutatnom:

Kép
Vendég

Sziasztok!!!

Voltam UH-án a barátnőm dokija megkukkolt, célirányosan nemre mentünk :lol: Aszonta 70% hogy kislány :lol:
Csicsónénak 3 lánya mind a 3 egyszoknyába :lol:
Úgyhogy valszeg lesz egy Bíborunk :) :lol:
Most nagyon hepi vagyok :lol:

ceniko
Szeged

Én is havonta diktálok be neten villanyt, gázt sosem volt gondom, igy mindig pontosan annyit számláztak amit tényleg fogyasztottam. De a most jan. volt durva mert akkor még nem kaptuk meg a támogatást utolag fogják jováirvni. Nekünk most a 160m2 a febr. villany lett 12e ft.

Enikö! Már megint?:):) Gratulálok!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Hát ez óriási!!!!!!!! :lol: Lány :) Nincs annál jobb :lol:
A múlt heti Nők Lapjában épp erről volt szó: Csicsónék... a 3 lányosság előnyei... Ha gondolod odaadom :lol: Én is, mint potenciális Csicsóné tapadtam a témára :lol:
Vendég

Enikő!
Hát lesz aki segitsen pár év múlva Neked a főzésben, takaritásban. :wink: :lol:
Nem akartál fiút??? :wink:
Én mindig szőke, kék szemű kisfiút szerettem volna, pedig tudod, hogy én sötét hajú vagyok. :lol:
De szerencsére Márk apájára ütött! :lol:
Tegnap előtt turiztam neki egy Thomasos pólót, most abban csücsül itt az őlemben, és kommentálja az eseményeket. :wink:
Ma megkapta a szülinapi ajándékokat, egy autópályát :wink: , és egy 3 kerekű bicajt :wink:
Ugy feszitett rajta a Corában, hogy csak a pénztárnál volt hajlandó 1 pillanatra leszállni..
Bölcsibe még nem járunk, amig nem muszáj, nem viszem. :roll:
Még pár hónapig itthon lesz velem. :lol:

Zitacicu!
Mi is interneten jelentjük be a gázt, és a villanyt. :shock:
Igy célszerűbb, és tényleg a fogyasztás után fizet az ember! :wink:

Zita

Kép
zitaa

Enikő!
ez szuper :lol:
igaz a 70% nem sok...
(apa mit szólt???? 8) )