A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Doo,

ez vicces télleg....:D talán láttuk is már egymást! :)

Ha nem vagyok indiszkrét, mennyit kért a dokinőd? És ki az a köcsög fiatal doki?

LÁnyok, én is azt tapasztalom, hogy irigyek a nem babás kortársak. Tudom régebbi téma, csak elfelejtettem reagálni rá. Nekem olyan simerősöm is van, (barátnőmnek nevezi magát), aki már csak azért is irigy rám, mert van egy férjem (neki még barátja sincs évek, majdnem évtizedek óta, nemhogy apajelöltje). És igazából én ezeken nem húzom fel magam, sőt valahol magamban röhögök rajtuk, amikor látom, hogy milyen kényszeredettem préseli ki magából a "de aranyos hasad van" c. mondatot. Mert tökre látszik, hogy nem tud vele mit kezdeni, hogy borzasztóan zavarja, hogy foggalma sincs a pocakosodás érzéséről, és főleg arról sem, hogy majd mikor lesz. Persze van néhány kivétel, vannak jogosan barátnő néven futók is, akik ugyszintén kicsit lemorzsolódnak, mert megváltozik az élethelyzet, kevesebb időnk marad rájuk, de ha tényleg jó barátnők, akkor megértik ezt, és fél év szünet után is úgy tudnak csacsogni velünk, mint annakelőtte.

Én nem tudom hol állok súlyügyileg,ma este dől el, uis megyünk haza Tébányára, alig várom!! És otthon van mérleg...de ezt már kevésbé. Kiderül mit követtem el két hét alatt...

Lányok, nem tudom milyen gyakorisággal fogok tudni ide járni, mert otthon nincs netünk...azért gondoljatok rám, igyekszem benézni legalább hetente egyszer.

Kép
[/url]
gypsophila

Sziasztok!

Jobb kedvem lett, megjártam a fodrászt. :P

Anido,
mindenképpen orvost váltanék a helyedben. Az hogy a körzeti mit mond sajnos tudjuk miért van (nem az ő betege vagy stb, plusz ez nyilván társult is még egy fajta embertípussal az ő esetében :( ). De hogy a saját választott dokid nem csinált egy uh-ot azért azt igencsak nem tartom normálisnak. :shock:
Rendben, ne ismerje el hivatalos leletként a 4D-st (ez szíve joga sajnos, és a legtöbb kórházban ez így is van, onnan is tudom, hogy a lányomnak van egy vesemedence tágulata, és több helyre is elvittük uh-ra ill. nephrológiára, és a klinikás doki nem fogadta el a bethesda gyermekkórházas uh leletet.. no comment.. :roll: ), de az, hogy egy aggódó, megrémült kismamát ne akarjon megnyugtatni, de minimum megnézni uh-al a saját szemével, aki a saját betege, azt azért felháborítónak találom.
Keress emberségesebb orvost. Én legalábbis biztosan ezt tenném, mert nem tudnék megbízni többet benne.

Remélem rendeződik ez a dolog a babával. Mindenesetre drukkolok Nektek nagyon! +++++

Rohantam a suliba Gergőért. :)
Vendég

Köszönöm, hogy velem éreztek.
Egyébként a választott orvosom nem tud UH-ot csinálni, külön személyzet van rá a kórházban, ahol rendel. Sajnos nincs magánrendelése. Ő kérte az Uh-ot, ott viszont nem csinálták meg.

Fagyizásból hazafelé pedig benéztem egy bababoltba és megvettem a manó ELSŐ body-ját.
Azt hiszem, lassan ideje elkezdeni vásárolgatni.

Mégegyszer köszi a vígasztaló szavakat. Így, hogy nektek kiadhattam a "dühömet", már jobban érzem magam! Na meg persze a nagyadag fagyi is segített!

Kép
anido

sziasztok

Anido, fel a fejjel, pozitív hozzáállást, kitartást kívánok neked és a helyedben én is megmozgatnék minden követ azért, hogy normálisan téged megnyugtató módon megvizsgáljanak.

Elismerésem annak, aki tud tanulni. Én most jogra járok, de ennél rosszabb vizsgaidőszakom még soha nem volt, pedig előtte munka mellett tanultam, volt olyan, hogy egész éjjel dolgoztam és melóhelyről mentem vizsgázni és akkor sikerült. Most meg semmi. A suli is kínszenvedés, mondjuk szerintem a sok ülés miatt, mikor reggel 8-tól este 8-ig ott kell ülni. Szépen dagadt is a lábam az elmúlt három napban, amíg suliban voltam.

Most meg az egészségügyet járom, mert egy piti kis megfázás, amiről tudomást sem vettem csak némi citromos teával kezeltem, ráment a fülemre. Még hallásvizsgálatra is elküldött az orvos annyira lelkes. De persze gyógyszert még nem adott. Nem fáj a fülem, csak be van dugulva, mintha egy akváriumban ülnék. Amúgy is minden utolér mióta terhes vagyok, pedig ennyi gyümölcsöt, zöldséget még életemben nem ettem. Persze ez is nyomja le a hangulatomat. én amúgy sem vagyok túl lelkes kismama. Szerintem nem nekem való, attól függetlenül, hogy nagyon akartam a babát és már alig várom, hogy kezemben tartsam. Az meg különösen rosszul esik, hogy csak én vagyok, a négy fal, meg a párom. majdnem az összes barát elkopott, de olyan szinten, hogy még telefonon se hív fel, hogy mi van velem. Két barátnőm maradt, akivel tartom a kapcsolatot, de az egyikük az ország másik végében él.-(( Egyedül járom a várost, sétálgatok, nézelődök és irigyekedem a fiatalokra, akik bandáznak ebben a jó időben....

mindenkinek szép napot

márti
stella2007

Nah, meggyüttem:)

Friss adatok: 100% kisfiú:)
BPD:7,6(27 5)
Súly:1200 gr

A leleteim is jók lettek, nem kell cukros lötyit igyak:) Csak vasat kell szedjek mostantól a kalcium és magnézium mellé.

Egy kis dolog rontotta el az örömömet: Párom felhítta az anyját, hogy kisfiúunokája lesz, erre anyós még csak nem is gratulált, hanem ezt kérdezte: És hol fogsz dolgozni?( Ehhez tudni kell, hogy párom a BM kórházban dolgozik, amit bezárnak hamarosan). Persze valahol értem, neki minden egészséges kisbaba csak felnagyítja azt, hogy az ő utolsó gyereke, aki most 10 éves, autista lett. Folyton azzal jön, hogy koraszülött lesz az enyim, mert veszélyeztetett vagyok, meg hasonlók. Úgyhogy kerülöm szegényt...De a párom sajnálom, nem várta volna ezt az anyjától...

Nah, további szép napokat és gömbőlyödést:)

Márti

Kép
horpika

Anido,

ha valaki, én teljesen megértelek! Anno a 16 heti afp után kezdődött az én kálváriám, mert ugye tök magas lett. És egyik doki küld a másikhoz, és mindenki kb kitárja a karját, hogy tessék dönteni. Ja, előtte odacsesz elém eg ypapirt, amin megrökönyítő megfogalmatzásban benne van, hogy elfogadok mindent, egyetértek mindennel és nem fogom 100 év múlva sem beperelni a kórházat. Ráadásul az ügyeletes nem akart megnézni UH-on várnom kellet másnapig. Na onnan küldtek a pesti genetikaiba, ott megnézett egy szonográfus csajszi, és egy harmadik doki mondott vélemményt (aki az UH-ot nem is látta), hogy szerinte csináljunk amniocenit. A saját dokim nem győzött bólogatni és valami idióta megkontrakciócsökkentőt akart szedetni velem, holott azt én is tudtam, hogy vetélés fertőzés miatt szokott ilynekor lenni. Na midnegy. Aztán végül nem mentem el, mert annyira vártuk ezt a bébit, nem tudtam volna megbocsátani magamnak, ha a hülye afp-analizáló, vagy valaki hibája miatt én megöltem volna az amnióval. Tök egészségesen...így persze izgulunk azért, bár az UH-ok mindig azt mutatták, hogy minden oké és nincs semmi baj, azért akkor nyugszunk meg, ha már a kezünkben tartjuk éás ép, egészséges. Na bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de teljesen segyetértek, mindenki magára hagy, ha valami bökkesz van, oldd meg magad, őket nem érdekli. A komplikációmentes kismama jobb üzlet, hiába.

Lányok, engem nagyon érdekel, hogy a légzésgyakorlatokat hogy/hol lehet elsajátítani. ??? Állítólag nagyon-nagyon hasznos, meg kéne tanulnom, de honnan???

Még egy kérdés, ti a védőnőnek tejeltek valamit???

A hálapénz mocskos dolog, főleg, ha kikövetelik. De valahol erről nem csak mi tehetünk, hanem a mindenkori vezetés legfőbbképpen. Biztos nektek is bedobták a postaládába a papirt, amin az állt, hogy a vizitdíj az orvosnál marad. Na az igazság az, hogy igen, AZ a 300 FT, az ott marad, de 'cserébe' az állam a családsorvostól pl levonja a pénzt, gondolom valahogy a kórházban is igy van... Szóval ha télleg meg akarná változtatni valaki9 odafent a hálapénz rendszerét, szerintetek ezt a 'reformot' hozná be?? Röhej. Higgyétek el, nekik baromi jó, hogy nem kell állami kasszából fizetni a dokikat, fizeti őket mindenki maga. (Meg a tb-t is ugyebár...) És azt is valljuk be, hogy bizony nem igazságos, hogy egy több mint 5 éve végzett, már szakorvos 150et visz haza. Legalábbis sztem nem. Egy egyszerű kőmüves is többet zsebre vág. Ráadásul ugye, amit a kórház fizet, azon nem lehet csalni, mint a maszekban. Na mindegy, de ezen is el kell gondolkodni. Az összeg sajnos nem kamu. Taníttassál ebből csak 2 gyereket, fizesd a lakáshiteletedet, a rezsit, egyél...hm? Autód még nincs is...nem sorolom.

Na jó, télleg elbúcsúzok egy kicsit...azért igyekszek még a hétvégén benézni..

Puszi mindekinek! Vigyázzatok magatokra!!

Kép
[/url]
gypsophila

Anido, nyugika!

Légy határozott, de ne idegesítsd magad, koncentrálj befelé:) Ha tudod, az UH-t csináltasd meg valahol, fontos, hogy te is nyugodtan érezd magad!! Gondolok feléd, és vigyázz magatokra!

Márti

Kép
horpika

Csak nem tudok elszakadni...

Horpika, fel a fejjel, az én anyósomat sem nagyon érdekli sztem az unoka. Igaz, mi se mondtuk meg, véletlen tudta meg a iwiw-ről, mert én balga tettem fel képet (4D). Aztán csak lecseszte a páromat, hogy ezt nem várta volna, de semmi egyéb. Az apósomnak már tovább sem adta a hírt...de sebaj, az én anyum annál boldogabb, néha beállít egy-egy édi babarucival, minden nap megkérdi jól vaguynk-e..:))!

Dóri, te tetted fel a pocis képet pár oldallal előbb, ugye? Hát nem semmi, és elvileg előtted jártam volna eddig, de hát elszégyellem magam, mert az én pocakom igen stagnálósra fogta kb egy hete. Olyan vagyok, mint egy 2x hetes. Úgyhogy már alig várom a jövő hetet, sztem kedden átugroma dokimhoz. Csak nehogy szabin legyen.

Doo, te most még dolgozol?? Vagy abbahagytad mán jó ideje?

Na tééééllleg bi-bi!

Kép
[/url]
gypsophila

Dehogy bi-bi!

Csak azt akartam még, hogy elisabeth, figyelj oda, nehogy baj legyen ebből a vizesedésből! Vérnoymáskontroll!!! Súlykontroll!!

Kép
[/url]
gypsophila

Sziasztok!

Bocs, hogy bepofátlankodok, de most olvasom Anido kálváriáját.
Anido!

Ha nem tudsz mást, én tudok Neked Db-ben ajánlani magánnőgyógyászt, aki tud uh-ozni, 2-3-4D gépen, ha gondolod, akkor priviben megadom a számát.

Azt hiszem a 2D 6000 Ft, a 4D 10.000,-Ft.
Mi voltunk náluk 2X is. A pasi nőgyógyász, a felesége szonográfus!

Ha kell megadom az elérhetőségüket!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Szia Gypsophila!
En nem fizetek a vedononek, neki az a dolga, hogy...szoval tudjuk mi, es en meg nem is hallottam, hogy valaki fizetett volna neki.
Meg aztan miert kene? szoval szerintem ne bovitsuk a "listat", eleg az amit ki kell hogy pengessunk :?

Horpika! Ne hagyd, hogy Anyos egy pillanatra is elvegye a kedvedet! Nem kell torodni senkivel, csak a kis csaladunkkal. :D

Udv Marti! Sajnalom, hogy a baratok nem osztoznak Veled ebben az oromben, en azt mondom Te probald Magatokat mindig jol erezni, neked is jobb.
Egy boldog kismama a kornyezetere is jo hatassal van.
Jobb egeszseget kivanok Neked es persze Mindenkinek!!!

KépKép
horilda

Én sem fizetek a védőnőnek. Arra gondoltam, hogy ha meglesz Manócskám, és lelkiismeretesen jár majd hozzánk, akkor készítek neki valami kis ajándékcsomagot. Ha gond van, akkor úgyis a gyerekorvoshoz viszi az ember lánya a gyerekét.
Vendég

Stella! nagyon depisen hangzott a hozzászólásod.. nem tudom megítélni persze e helyzeted, de néha én is szarabbul látom a helyzetem mint amilyen valójában, amikor nayon magam alatt vagyok. HA hiányzik a társaság, menj el emberek közé. Én pl kismama jógára járok, de biztos van felétek is akár kismama torna is.
Ott hozzád hasonló cipőben járó emberekkel találkozhatsz.
Én most olyan ismerőseimmel is felvettem újra a kapcsolatot, akikkel hosszú ideig nem beszéltem ,gimis osztálytársak, akik most otthon babáznak, és évek óta nem beszéltünk, de most újra összeköt minket a közös téma. És egyáltalán nem érzem cikinek, és szerintem ők is örülnek hogy újra hallanak rólam. Szóval ne hagyd eluralkodni magadon a magányt és a depit.

én még nem hallottam olyat hogy valaki fizetne a védőnőnek...

Csajok, ha már itt tartunk, hogy ki miért aggódik, hát bevallom tegnap óta én sem vagyok teljesen nyugodt... tudom hogy nem nagy gáz, de azért csak nem tudom kiverni a fejemből hogy csak 65 mm BPD-t mértek Zsófinak, ami nekem csak picinek tűnik a ti 75 mm-es adatotokhoz képest. A férjem szerint túlspilázom, és én is próbáltam meggyőzni magam... de akkor is idegesít... lehet hogy mégis elmegyek a jövő héten egy 4 D -re... szerintetek hülye vagyok?
pici76

Sziasztok!

Teljesen fel vagyok háborodva ezen a 2D vs. 4D dolgon.
Mert ugyanis csak egyféle ultrahang létezik.... olyan ami 2-200 ezer frekivel adja le lökés szerűen a hullámokat, ha nagyon szakmai akarnék ellni, akkor hozzá tenném, hogy longtudinális hang hullámokról beszélünk. Ezek a hanghullámok, pont úgy mint az ember hangja visszaverődnek, elnyelődnek, iránytváltoztatnak stb....

De ezeket a változásokat egy SZÁMÍTÓGÉPES SZOFTVER fogja fel és rajzolj aki nekünk olyanná amilyenné mi szeretnénk, azaz vagy hangyák háborújának, vagy szép kis mozgó képnek.... Ennyit a 2D - 4D különbségről....

Azonkívűl szerintem nem csak nekem csinálták úgy a 4D-t, hogy előtte 2D-ben és color dopplerrel ellenőrizték a méreteket és áramlásokat...

Innentől kezdve végképp nem értem az elutasítást az orvosok körében....

Ha a 4D-n látszik valami nem oda való, akkor a világ legtermészetesebb dolga az, hogy a saját gépén, amit ugye ledokumentálnak ránézzen!!!!!!

Mert azt már jól tudjuk, hogy bizonyos leleteket nem fogadnak el kórházak közt, ennek is meg van az oka, más paraméterekkel dolgoznak, más labor technikával stb.., ami félreértéshez vezethet, de basszus ha valamit lkátnak az egyik helyen, az pont ott lesz a másik helyen is ha megnézik.

Ezeken én is nagyon fel tudok dühödni, mondjuk én az eü dolgozók rémálma vagyok amúgy, mert én megkövetelem ami nekem jár!

Úgyhogy anido ne hagyd magad, amitől te magad megnyugszol azzal a babának is jót teszel!

KépKépKép
bogyra

Jah meg még valami, azt fontos tudni ezekről a 4D-s rendelőkről, hogy jó részük nem rendelkezik szerződéssel az OEP fel, így nem minősül egészségügyi létesítménynek, csak a neve megtévesztő....

Tehát olyanhoz tudnám ezt hasonlítani, hogy a kozmetikus is nagyon jól ért a bőrproblémákhoz, aszondja neked keress fel egy bőrgyógyászt mert ezért és ezért virágoznak rajtad a ragyák.... odamész az orvoshoz elmondod neki a problémád és beleröhög a pofádba. MAjd megcsinál húsz vizsgálatot és kiderül hogy pont az a bajod amit fél évvel ezelőtt a kozmetikus megmondott neked...

Ez lehet hogy rossz példa volt, csak szemléltetni szerettem volna.

Nah szal iagzából ezek nem ultrahang rendelők, hanem babamozik. :)

Ezért nem fogadják el leletként! :(

KépKépKép
bogyra

Jajj most én ijesztettem el mindenkit? :cry:

Eliza! nyugi én már hetek óta püffedek a víztől, hol kevésbé hol jobban, de mindig jelen van! És ahogy melegszik az idő ez csak egyre rosszabb lesz!

KépKépKép
bogyra

anido,
sajnálom h ilyen fafejűekkel vetett össze a sors. de sztem is lehet h óvatosan, nyugisan vissze lehetne térni a témára a dokidnál h mi lenne, ha... és sztem is sokat segítesz magadon és a babódon, ha próbálsz megnyugodni és gondolatban-agykontrollal programozni azt a nyamvadt tágulatot h szépen fejlődjön vissza. a testünk és lelkünk csodákra képes!!!

gypsophila,
én a szanatóriumban dolgoztam, tehát az annyira nem valószínű h összefutottunk volna, de azért nem kizárt. már nem dolgozom szept óta, mert akkor 10. hetesen volt egy vérzésem, amivel feküdnöm kellett itthon és aztán már nem mentem vissza. utólag nem bánom h így alakult, bár eredetileg kb december végéig szerettem volna dolgozni.
az orvosom 50 ezret kér. arra nem emléxem h "köcsög fiatal dokit" emlegettem volna, remélem, nem ;) mert nem is gondolom így. Varga Zsoltra gondoltam, jó híre van és nekem szimpi is, viszont ő 70-et kér. nyilván megteheti, ha népszerű. és sztem ez addig nem gáz, amíg ez nem megy a "minőség" rovására. vagyis biztosan utána is megtehetné egy darabig, csak akkor nekem már nem lenne olyan szimpi :) de eddig egymástól független forrásokból csak jót hallottam a munkájáról és a hozzáállásáról és a kevés saját tapasztalatom is ez vele. pl ő volt az egyetlen, aki adott nekem UH-s fotót és átkapcsolta a gépet 4D-s képre is, amikor látni lehetett a baba pofiját.

lányok, én pár napja nagyon gyengének érzem magam, pedig eddig elég pörgős voltam. zuhanyozás és öltözködés után meg kellett állnom negyedórára h pihegjek egy kicsit, meg ilyenek. van más is így? vajon a frontok miatt lenne v az utolsó hónap teszi ezt velem?
Vendég

Sziasztok,

En csak 3. hete vagyok itthon..de mar hianyoznak az emberek! :( Azt eddig is tudtam, hnogy nem nagyon tudok otthon ulni..egy ido utan hazimunka, pihi, tv, szamitogep unalmassa valik. Illetve nem is az a gond, hanem a tarsasag hianya! :( De jovo hettol megyek elokeszitore, meg remelhetoleg a kismama torna itt Mikloson is beindul, azonkivul azt hiszem hetvegen bevasarolok ilyen kreativ boltba es elkezdek kepeket gyartani Ricsike szobajaba. Azt imadom csinalni. :)
De ma pl. nem sok mindent csinaltam es ilyenkor duhos is vagyok magamra,hogy csak punnyadtam egesz nap!!! :shock:

Nekem erom meg van, a reggeli kis 50 perces setam nagyon jot tesz!! Meg a labam se faj annyira, mint eddig!!! Viszont az teny, hogy hamarabb elfaradok..pedig terv hogy az ablakokat megpucolom...de lassan haladok minden ilyen munkaval! Hat megiscsak egy baboka van bennunk!!!! Leszivjak az energiat!!!!!

Bogyra nem riasztasz szerintem minket a 4d-s uh magyarazattal. Szerintem tudjuk, hogy mozi...de mivel mernek is adatokat, bosszanto,hogy a dokik nem fogadjak el!! Plane mondom indokolt esetben, amikor probelmat mutat!! Pofatlansag teteje!!!

Lorci

Kép

Kép
lorcika

Doo,
Nekem fáj a fejem, de nagyon. :( Már hányinger is társult hozzá, ezért megettem egy Algopirint. Ez van.. várom a hatását..

Nekem a napi kétszer egy órás babakocsizás alkalmával két napja kőkemény gombóccá válik a pocakom és nagyon rossz érzés. :?

És nem vizesedem egyáltalán, de nagyon fájnak a lábaim a mászkálástól. Az a plusz 16 kiló (ma már 70-et mutatott a mérleg :oops: ), azért nem könnyű teher, meg mikor Vikit cipelem a maga kis 10 kilójával.. :shock: :? Estére hulla vagyok.. és ma extra szar napom volt, annyira fáradtan indult már eleve.. :roll:
Komolyan vannak kétségeim, hogy hogyan fogom bírni a maradék két hónapot, plusz ha még hozzáveszem azt a nem elhanyagolandó tényt, hogy mindkét gyerekemet túlhordtam.. :shock: :roll: Most nagyon nem szeretném..

Gypsophila,
én tettem fel a képet. :)
Vendég

LORCIKA! Jajj istenem, de kis nyugodt baba Ricsi. Mintha még mosolyogna is a fotón. Látszik, hogy jól érzi magát odabennt.
HORPIKA, gratu a barátosnédnak!
Lányok, mondhatom nagyon visszamentetek az időben...egy kis nosztalgia:)

Anido, nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen veletek.
Tényleg ne hagyd magad...igaza van Picinek. Mindent meg kell tenni a csöppségért! De biztos így is fogsz tenni.

Alig bírtalak titeket végigolvasni, de sikerült.

A védőnőnek én is gondoltam, hogy adok majd néha-néha valami aprócska ajándékot. Egyenlőre elégedett vagyok vele és örülök, hogy ő a védőnőm.

Jó éjt!

Niki

Kép
niki30

sziasztok!

most voltam dokinál.

28.hét adataim:

bpd:79mm
thq:72mm
FL:55mm
súlya:1600g!!!!!!!!!!!!!!hatalmas!

Hála Istennek,minden rendben.

Védőnő:8 éve nagyfiamnál én is tejeltem neki,elvárta.már nem tenném.

Vizesedés:nálam is jelen van,mértékkel.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Lehet, hogy még mi is szívuk ezzel a kórház témával.. ha tényleg ápr. 1-től vezetik be. Bár egyenlőre nekem pl. szerencsém van, mert IV. ker a MÁV-hoz tartozik. De pl. Fót már a Váci kórházhoz. :shock: Nem beszélve a gyerekkórházakról, a Bethesdáról nem igen mondanék le.. :evil: Főleg, hogy a levegőben lebeg a fejünk felett egy nem kis műtét.. :evil:

Bocs, hogy kora reggel ezzel nyitok, de este már ezt nézegettem.. :?

Más:
Gabibaba,
örülök én is, hogy minden rendben. :)

Védőnő:
tőlem sem kapott soha zsozsót, nem is fog. Én még a szolgáltatását sem nagyon vettem igénybe. :) Majd pont erre van most időm, hogy vele jópofizzam meg a bölcsességeket hallgassam. :lol:
Vendég

Sziasztok,jó reggelt Mindenkinek! :D

Anido!Kéretlenül is csatlakoznék ahhoz az állásponthoz,hogy a gondolat ereje teremt!Ha te elhiszed,hogy minden jóra fordul,hidd el úgy is lesz,csak ne add fel,ne fordulj be!Mindenesetre én nagyon szurkolok Nektek és gondolatban Veletek vagyok!Szorítok Értetek,nagyon!!!!!

Legi!
ezennel felvételt nyertél a színes hajúak nem túl népes,ám annál feltünőbb táborába! :lol: :lol: :lol:

Gabi!
Nem semmi a babó súlya!!!!!!!!!!! :wink:

Lányok,tegnap óriási meglepi ért!Az orvosnál most előstör maga elé engedett egy úri ember!Úgy meglepődtem,hogy el sem hittem velem történik mindez!
Ez a kis történet nagyon feldobott azután,hogy előtte a kádba borizás közben majdnem beszorultam! :oops: nem túlzok,komolyan mondom!a következő már nem fog egyedül menni,segítséget kell igénybe vennem!ez azért rendesen elszomorít!szörnyűűűű! :(

És engem is utolért a vizesedés,gondolom ez a melegben még faszább lesz!
Én már egy hete úgy vagyok,mint az eljén,álomkór,hányinger,plussz fáradékonyság.Nagy élmény lehet velem élni most,mire párom hazaér én már nem is tudok beszélni...

Kórház témával kapcsolatban annyit,hogy az újpesti Szülőotthont is bezárják,mindenkit az Uzsokiba küldenek,telt ház lesz,mire jön Lili.1általán nem örülök neki! :?

Kép
bringababa

Megbolondult a rendszer!a fórum szerint január 19én írtam az üzit,ez aranyos!magamban úgyis időt akartam még kérni,hát most megkaptam! :lol:
vagy csak hiba van a Mátrixban.....
vagy én is a Hösök közé tartozom és képes vagyok az időt visszafordítani.....
vagy mivaaaaaaaaaaaan??????????????

Kép
bringababa

Szep jo reggelt mindenkinek!

Bringababa: Szerintem hiba van a Matrixban!!!! :D Dézsa vú!! :D

Gabibaba: Azt a mindenit es meg en aggodtam,hogy orias bebim lesz!!! Nem baj, inkabb nagyobb legyen, mint pinduri. :)

En nem vizesedek. A labam delutanra be szokott dagadni..de azonkivul meg nem vettem eszre mast!
Nem tudom mi van Ricsikevel, de rendkivul aktiv tegnap ota! Tegnap szinte egesz nap izgett-mozgott, es ejjel is akarhanyszor a hatamon fekudtem bujkalt, reszketett, bokodott!!! :) Most talan szunyal egy kicsit! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Nalunk ket napja esik az eso, szoval depis hangulatom lehetne, de nem hagyom! :D
Mert pentek van, jon a hetvege, es mivel holnap lesz a nevnapom, annyi sutit hoztunk a munkatarsammal, hogy ma durvan fogok vetkezni. En azt mondom elni tudni kell, es neha meg lehet engedni egy kis bunozest a kismamaknak.
Van amit meg kell unnepelni es kesz! na tulmagyaraztam... :o

En nagyon enyhen vizesedek, szinte eszre sem veszem.
Estere a bokamnal latom a zokni mintajat, mikor leveszem :)
Amugy eszre sem veszem.

Ami pedig furcsa nekem, hogy van olyan nap, hogy barmennyit birnek setalni, akar egesz gyors tempoban is. Ez nagyon jo erzes.
Van amikor pedig 10 meter utan szur ket oldalt a hasamnal, es az utca kozepen ugy erzem, hogy most leulok a jardaszegelyre aztan pihenek egyet :D

KépKép
horilda

jóreggelt

pici76! hát a kismama jóga tudna még csak igazán felidegesíteni szerintem. Amúgy egyáltalán nem vágyom kismamák közé. a barátnőmmel - két hete szült - megtárgyaltuk, hogy sajna mi nem vagyunk tipikus kismamák, mi egyáltalán nem érezzük úgy, hogy ez életünk legszebb periódusa. Nem tudom mi abban a szép, hogy arra ébredsz, hogy begörcsölt a lábad, hogy óránként wc-re kell menned és ha éppen egy boltban vagy úgy kell könyörögnöd, hogy engedjenek már be a személyzeti wcbe ígéred, hogy nem lopsz el semmit. és még sorolhatnám. Mi ebben a csodálatos??? szerintem az a csodálatos mikor ott van már a pici a kezedben és ott a feladat, hogy ellásd, hogy kitaláld mi baja van, hogy szórakoztasd ha unatkozik, hogy tápláld, hogy neveld. ez lehet csodálatos!!! elnézést ha megbántottam valakit ezzel a véleménnyel. Látom rajtatok, hogy nagyon lelkesek vagytok, ez belőlem hiányzik, azért sem írok olyan sokszor. de azért olvaslak titeket.

no lépek is, gondolom ezek után kapok tőletek hideget, meleget:-)))
stella2007

Jó reggelt!

Horilda, nagyon boldog névnapot kívánok!

Képzeljétek, tegnap nőnap alkalmából a kicsi Emma is kapott apukájától virágot! Hát én majdnem eldobtam az agyam. Hihetetlen édes.
Még a meg nem született kislányának is vett virágot... :lol:

Én egyenlőre nem vizesedem...később talán majd fogok.

Kép
niki30

Koszonom szepen Niki!

En is kaptam szep viragokat, most valahogy azt is jobban ertekelem, mint a varandossag elott. Biztos fejlodott az esztetikai erzekem :D

KépKép
horilda

hát senki nem igyekezett nagyon megnyugtatni ... és magam sem nagyon sikerült és a páromank sem igazán, szóval asszem mégis bejelentkezem 4D-re... csak zavar ez a pici fejméret :(
pici76

Stella,
én megértem h van, akinek nem fenékig tejfel ez az állapot és már szíve szerint túl lenne rajta. részben én is hasonló okokból nem vállaltam sokáig babát (most szerdán töltöttem a 31-et), mert tartottam az várandósság nyűgeitől, de az utána következő időszak álmatlánságától, kiszámíthatatlanságától is. vhogy a sors kegyelmének érzem h az állapotosságom elején jelentkező vérzést (és ennek következtében pár hetes fekvést) leszámítva nekem semmilyen tipikus kismamás panaszom nincsen és így azért könnyű élvezni a helyzetet. nem jöttek elő visszereim, csíkok, nem vizesedem, nem fáj a derekam, eddig gyenge sem voltam, pisilni nem járok olyan elképesztően gyakran és a lábam sem görcsöl. szal én feltétlenül szerencsésnek tartom magam. ha nem így lenne, vszeg én sem élvezném annyira a dolgokat. és sztem az jó h el mered ezt mondani, nincs benne semmi gáz. sokkal rosszabb, ha az ember kínlódik ezekkel és mégcsak meg sem tudja osztani senkivel, mert "nem illik" ilyesmiket gondolnia egy kismamának.
Vendég

bocs a nyavalygásért :oops: tudom hogy van akinek ennél sokkal komolyabb gondja van...
pici76

Pici,
a dokid azt mondta h rendben, nem? mondjuk egy UH, ha megnyugtat, biztosan nem tesz rosszat. a család doki tagjai mit mondanak? mert gondolom, a mérések azért közel sem 100%-osak! az biztos h én semmilyen adatot soha meg sem néztem h ne idegesítsem magam semmivel, mert azért minden baba más, nem kell elkezdeni már most versenyeztetni őket. úgyh én csak itt a fórumon láttam először h miket is takarnak ezek a BPD és egyéb kifejezések. pontosabban a 4D-n is adtak hozzá egy leírást, de azzal sem foglalkoztam különösebben. ha a dokik azt mondták h minden OK, akkor nekem az elég volt. azért nekik már van bőven összehasonlítási alapjuk is!
Vendég

Doo, en is igy vagyok ezzel, valamint 4 hete voltam utoljara ultrahangon az is maganakcio volt 4D, ugy ertem nem a kotelezo UH, es 3 het mulva megyek legkozelebb, igy en nem tudok aktualis datumokat, csodalkoztam is, hogy Ti mindig tudjatok a mereteket.

KépKép
horilda

Sziasztok!

Hajnali háromkor felkeltem, forgolódtam reggelig, kiebrudaltam a családomat fél nyolckor a lakásból, gondoltam visszafekszem hátha el tudok aludni.... 7:45-kor megérkezett a traktor amivel az erkélyünk alatt éppen parkot gondoznak azóta is folyamatosan.... :( :(

És ma megint iskola.... Én már csak a menzát élvezem az egyetemen :) Olyan jól főznek! :D

Pici! Ne keskenyedj el, kisebb buksival könnyebben bújik ki...:)
Gondolom ti sem vagytok labdafejűek, ilyenkor már simán bejátszik a genetika is. De lehet érdemes új Uh-t csinálni, főleg ha megnyugtat, kicsit más szögből nézik és máris lehet nagyfejű lesz :) De ne aggódj emiatt, ha minden más normális!

KépKépKép
bogyra

En minden masnap alszomjol rajottem! A ma ejjel masnap votl szerencsere! :) Csak a hulye macska ebreszt orokke reggel, legszebb almombol, mert kaparja az ajtot es nyavog ezerrel!!!! De minidg odavagok ilyenkor azt ajtohoz egy pluss macit (direkt erre a celra bekeszitve), ettol megijed es abbahagyja..csak ilyenkor mar nem mindig megy a visszalvas!!!!! Budos makkaja a foldnek!!!!! :)

En is ugy tudom hogy ha nincs baj a pici buksival, akkor csak konnyebb a szules!
Bogyra a gatmetszes nagyon vesz? :shock: Marmint faj? Es utana? Amekkora az en kicsikem, nem fogom meguszni gatmetszes nelkul!! Ilyeneken azert aggodok..nem szeretem ha ott lenn matatnak..igazandibol ettol felek a legjobban utana a felepulestol!!! Aaauuuuuuu!!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Stella!Én sem vagyok az a tipikus mama,de szerintem te picit eltúlzod a magad álláspontját.Legalább annyira,mint aki csak a kilenc hónap szépségeit ecseteli.Némi nemű öniróniával és humorral azok a dolgok,amikről írtál már nem is annyira elviselhetetlenek,sőt szerintem nagyon is viccesek!Én jókat mulatozok magamon és igenis élvezem ezt az időszakot.Nem mondom vannak pillanatok,mikor befordulok(pl.:mikor már nem tudok 1dül borotválkozni),de ez nagyon hamar elmúlik,mikor beszélek róla,azt általában már nevetve teszem!
szóval lehet nem kéne mindig egy oldalról tekintened a dolgokat(én most teljes elutasítást érzek belőled,ami a terhességedet illeti),talán akkor Te is jobban tudnád élvezni ezt a néhány hónapot az életedből!
Remélem nem gáz,hogy véleményeztem amit írtál?!
Szerintem az szupi,hogy így "bevállaltad"! :lol:

Kép
bringababa

lorci!a cic veletek lakik?
nekem is van kettő,szabad bejárással mindenhová,lövésem sincs hogyan fogom nekik megtiltani ezután,hogy a mi szobánk az tabu...
pont a hülye kapirgászás miatt! :twisted: :twisted: :twisted:

Neked is csináltak TORCH vizsgálatot miattuk?Te leszüretted a cicád?És a védőnéni hogy állt a kérdéshez?Az enyém jó fej volt,pedig aggódtam azt tanácsolja deportáljam őket,akkor sajnos kénytelen lettem volna megölni őt! :evil: :!: De nem tette! :lol:

Kép
bringababa

Bringa: Egy cicank van, aki elvileg benti macska, de miota kertes hazban lakunk ki is szokott menni es a kutyat eloszeretettel nyalja...aztan meg lekever neki parat!! :) Szoval kisse parazok miket szed ossze a kutyatol!!!
Dokihoz elvisszuk hamarosan es ha itt a baba vagy kirakjuk..vagy egy fel evig valakinek odaadjuk.

Vedono nem is tud meg rola, mint mar irtam itt maskor, februar elsejen voltam vedononel es akkor azt mondta, hogy majd marcius vegen menjek!!! :shock:
Meg jo, hogy a doki havonta egyszer mer vernyomast..en meg merem a sulyom (amit a doki sose kerdez)....szoval kisse elhanyagoltnak erzem magam!!!! :( De hat ez van....igazandibol a dokimat se szeretem, de most mar mindegy az egesz! Csak babuka szep egeszseges legyen es jojjon ki siman!! :)

Kép

Kép
lorcika

Stella, én is reagálnék a hozzászólásodra, ha nem bánod.

Mikor még csak terveztük Emmát, akkor találkoztam egy nagyon negatív, búskomor kismamával. Mikor megkérdeztem tőle, hogy hogy érzi magát, élvezi e a terhességet, ömlött belőle a keserűség, illetve hogy mennyire nem egyszerű, mert a szerevezetedet totál felborítja.
És ez tényleg így van. Nekem is voltak rosszabb pillanataim. Iszonyat érzékeny vagyok, a 7 hónap alatt 3x jött rám sírógörcs és egyszer egy pár napig tartó depi rémülettel párosulva. Szóval aláírom, hogy a terhességnek valóban van egy negatív oldala is.
Viszont emellett meg azt gondolom, hogy egy borzasztóan csodálatos időszak, ami nem mindennap történik meg az emberrel. Én nagyon élvezem. Főleg ha belegondolunk, hogy sokaknak meg sem adatik. Szóval nagyon nagy mázlisták vagyunk. Én sokszor hálát adok, hogy egyáltalán teherbe tudtam esni, vagy hogy passzolunk a párommal és ilyen hamar összejött. Szóval szerintem ez nagyon szép dolog.
Szerencsére mondjuk, nekem sincsenek különösképpen panaszaim. Se vizesedés, se túlsúly, se túl nagy pocak, se görcsök, se vérezgetés.
Pisilni sokat járok, illetve egy ici-pici viszerem van, de ez aztán tényleg elviselhető. Egyenlőre még aludni is tudok, bár már nem úgy mint azelőtt.

Stella, csak annyit mondanék, hogy tényleg nem vagyunk egyformák és egyrészről tökéletesen értelek.
Próbáld meg a jó oldalát is észrevenni a várandósságnak! Meglátod, minden eltörpül emellett!

Niki

Kép
niki30

sziasztok

látom, szépen fejlődnek a babák, nőnek a pocakok!!! helyes :wink: :wink: :wink:

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Koszi a tablat Legi! :)

Kép

Kép
lorcika

óóóó, ez a helyes táblázat (bocs)

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Legi, köszi a táblázatot. Én sajnos a súlyát már elég régót nem tudom pontosan megmondani. A dokim annyit mondott legútóbb, hogy egy kg. körül van. Na de most már annál biztos több lehet a drága.

Ma megvettem a málnalevél teámat az utolsó 4 hétre.
Állítólag könnyíti a tágulást és erősíti a méh izomzatát.
Ti fogtok inni?

Kép
niki30

sziasztok

azt hittem nagyobb közutálat lesz irányomban:-))) amúgy mint már azt annyiszor írtam nagyon akartam a babát, sőt sokat törődök vele és igyekszem nem éreztetni vele, hogy a terhesség maga nem dob fel. Rengeteget beszélek hozzá - más úgysincs itthon - még az utcán is, szerintem néha hülyének néznek. De muszáj vele néha megosztanom ha valami érdekeset látok az utcán:-))

Aki aggódik a méretek miatt, én úgy szoktam, hogy összehasonlítom az adatokat az előző uh-val. A lényeg szerintem, hogy nőjön az adat:-)) Tehát fejlődés legyen ne stagnálás. Jó azért ne hetente menj uh-ra és azokat hasonlítsd össze, mert lehet, hogy akkor nem sok változás lesz, vagy lesz olyan adat, ami nem változik. Én pl. jan. 2án voltam uh-n meg most hétfőn és a kettőt ha összevetem, pont duplája lett a bpd és az fl érték. A lényeg, hogy legyen növés szerintem. Az orvos biztos mondaná ha túl kicsi.

aki a gátmetszést kérdezte, bár én nem vagyok eüs, de barátnőm két hete szült és neki volt. Azt mondta, hogy szülés közben érezte, hogy vágják, de nem fájt - vagy legalábbis nem figyelt rá, de én úgy tudom, hogy adnak helyi érzéstelenítést vágás előtt -, utánna viszont hát nem kellemes. Én három nappal a szülés után beszéltem vele és akkor még elég óvatosan ült le, illetve állt fel. ez a két mozdulat fájt csak neki, amúgy menni tudott és nem is fájt.

a táblázatba bevennéd, hogy 29+3 uh-n bpd 8,2 ??? Köszike

Üdv mindenkinek

Márti
stella2007

Stella: En kerdeztem a gatmetszest! Mem dobatl fel! :( :) De nem baj, ez van..hozzatartozik ez is!

Niki irj bovebben errol a malnalevel tearol! Ez tenyleg segiti a tagulast? Na de mikor kezded el inni?? Par hettel szules elott?
Amugy ti csinaltok intimtornat? Mert en nem! Csak neha nagyon roviden ha eszembe jut! :shock:

Kép

Kép
lorcika

Stella, ne hülyéskedj már. Mindannyian másképp éljük meg a várandósságot, ki így ki úgy.
:)

A málnalevél teát kb az utolsó 4 hétben érdemes inni. Előbb ne kezdje el senki.

MÁLNALEVÉLTEA:A mélnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk. (Beszerezhező patikákban és gyógynövényszaküzletekben)

Kép
niki30

stella, dehogy utálunk innen ki :) sőt, gyere többet!
Egyszerűen mások vagyunk, másképp reagálunk és másképp éljük meg a dolgokat. Én egyelőre szeretek babavárós lenni. Amilyen kellemetlenségek jönnek, azokon előbb-utóbb röhögcsélnem kell, szóval nem bírom halál komolyan venni a dolgokat :lol: de közel se biztos, hogy mások is így élik meg.

Nekem az is sokat számít, hogy itt van a fórum, és megoszthatom veletek mindenféle apró butaságomat (amikkel persze nem akarnám terhelni a környezetemet, de mégiscsak foglalkoztat). Persze van olyan téma, amihez nem tudok/nem akarok hozzászólni, de ez nem zavar, meg remélem a többieket sem :wink:

uff én beszéltem :lol: :lol: :lol:

Legi

Kép
leglesscat

niki, de egyszerre írtuk! :o

egyébként én fogok málnalevél teát venni és inni is majd. Ártani nem árt, ha használ, az meg külön jó :D

intimtornát én még nem csináltam és a lustaságomat nézve, sztem nem is fogok... Ha már végre otthon leszek (még kb. 4 hétig dolgozok) talán utána, ha nagyon elszánt leszek.

Legi

Kép
leglesscat

Tényleg :D

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?