A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Legszívesebben otthon szülnék a férjemmel. A lakást már csak nem zárják be. Kép És két nap után sem küldenek haza, és biztosan nem késem le, és biztosan otthonos körülmények között történne a nagy esemény, és nem zavarna, akárhogyis vagyok öltözve, vagy inkább vetkőzve...
Ja, és mi nem hogy csökkentjük, hanem növeljük otthon az ágyszámot! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! :wink: :D
molkata

Hahó Lányok,

Rózsa,
Gratulálok a kiscsajhoz!

Lidikóka, Tükör,
Ha jól emlékszem, jövő héttől van a Szt Imrében terhestanfolyam, megyünk együtt??

Tök jók a pocis képek, hétvégén mi is fotózunk, felrakom én is! :)

Ma voltam a nőgyogyómnál, direkt rákérdeztem a fizetős témára. Azt mondta, hogy még egyáltalán nem biztos, hogy élni fog ránk ez a körzetes rendszer. A jövő héten hívják őket megint össze, akkor kiderül minden.

A magnéziumról azt mondta, hogy amíg a feszülést érzem, addig napi 3x2 Magnerot/MgB6 + napi 500 mg Calcium.
Amikor már nem, napi 3x1 Magnerot + Calcium.

Kérdeztem a hüvelygombáról, azt mondta, ilyenkor majdnem mindenkinek van, amíg nem okoz panaszt, nem kell kezelni. Amikor igen/fájdalom, égető érzés, sok folyás/ akkor kell 1 hüvelytabletta kúra, ami 3 nap, és van hozzá krém, amit addig kell használni pisilés, mosakodás után, amíg van panasz.

Na, jó kis magánrendelést nyomtam nektek :)

Kép
gabi
blur

Blur! ÈS babócáról mi hír? :wink:
Kösz az infókat! A magnerotban és a mgb6-ban ugyanannyi magnézium van?
molkata

Szerintem igen, Jovi szerint nem.
/= nem tudom.. :) /

A baba rendben van, a doki szerint nagyon mozgékony! Képzeljétek, már én is láttam a kukiját :D ! Ebből már nem lesz punci!

Megnyugtatott a feszüléssel kapcsolatban, azt mondta hogy van, aki ilyen tipus, de a magnéziumot és a kalciumot szedni kell!

Kép
gabi
blur

Gratula Blur!!!! :D
molkata

Helló!!
Blur
Gratula a krapekhez!!

Csajok ez a terheléses cukor nem semmi..amúgy is tiszta rossz napom van ma :x Képzeljétek úgy keltem fel reggel, hogy nem hallok a bal fülemre :( Olyan, mint amikor bedugul a nyomásváltozástól, de nem tudom kidugaszolni..Plusz, ami még 30 év alatt soha nem fordult velem elő, vérzett az orrom. Szerintetek vérnyomás, vagy mi lehet? Kértem a sztk-ban, hogy mérjék meg, de ők nem tudták :evil:

KépKép

KépKép
szivvi

Feszülés: jelentem, nekem enyhült. Magától, jelentősen. A 17-22. hetek elég feszülősek voltak, de azóta csak sietni nem szeretünk...

Nenoke, körzetek: http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5118
Itt kikerestem a kórházamat, és benne volt, hogy honnan fogadnak pácienseket a Nőgyogyó osztályon. Az, hogy melyik 2 kórház lehet még, nemtom, hogyan lehet megtudni. Gondolom, kikeresed. (vagy ld. lentebb)
A 3 kórházról pedig még a kórházmizéria legelején volt szó, és azóta senki nem mondta, hogy csak 1 körzeti kórház lenne... Főleg Bp-en. Nemtom, nem ez alapján választottam, csak most láttam döbbenten.
Infok még: Dr. Info telefonszámán (06-40-374636) vagy a www.terapia2007.hu (irgalmatlan lassú, és még nem láttam működni az onlány keresőjét...)

Uxi: KIZÁRT DOLOG, HOGY AZ ISTVÁN SZÜLÉSZETRŐL ELKÜLDJENEK EGY VAJÚDÓ NŐT!!!!!! A főszülésznő egy Anyatigris! És szerintem Boros is rohanni fog, nem egy cserbenhagyós típus, ahogy nézem a működését. Csak ne legyen szabin :shock:
És grat a félidőhöz!!!

Mary! Te nem gondolkoztál a varráson, vagy varratáson? Anyukád vihetne most szabásmintát (pl. márciusi Kismama magazin), és vagy Te, vagy egy varrónő megvarrhatná a ruhákat. Remélem, azért anyagot lehet kapni, abban a furán öltözködő országban! :D
Nem lehet, hogy azért híztál "sokat" a doki szerint, mert a 30 kilós japán lányokhoz van szokva? Nem mindegy, hogy vki 30-ról hízik 32re, vagy 60-ról, 62-re!
Vendég

Szivvi!
Nekem kb. egy éve sokszor vérzik az orrom, előtte meg semennyit, soha. Kérdeztem több dokit, azt mondták, önmagában semmit nem jelent. Rengeteg dolog kísérő jelensége lehet :magas, alacsony, ingadozó vérnyomás (tényleg mindháromé...), vitamin hiány, nyálkahártya gyulladás, allergia, terhesség :) stb. stb.
Amíg nem erős sugárban ömlik, hosszan, nem jelent orvosi gondot. Viszont ha nyomás alatt van a vér, ami jön (lüktetve lökődik ki, "íve" van hosszú percekig), azonnal mentőt kell hívni, mert akkor főér pattant el, ami viszont jelent valamit... (rosszat)
Vendég

Bori
Kössz! Ami jobban idgesít az a fülem..Végül is nem olyan nagy baj, ha süket mami leszek :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

No, itten vagyok.
Minden ok, fél kilót híztam csak, de megen volt letolás.Átadták a körzetünket másik dokinak, az meg kiakadt, mert a "régivel" vetettem le a rákszűrést magánrendelőben.Mi az hogy én ide is meg oda is járok...+még fogadott orvosom is van., stb.
Elegem van, csak lenne már meg a 4 pecsétem...
Babdorka! A név maradhat, meglátjuk, nem e vált neem megint a lurkó.
:lol:

Kép
Kép
christine

Rózsa
De azért minden rendben? Most nézem, egyrugóra jár az agyunk! Maszatka is Lili lesz, de sokáig Emma volt a favorit, aztán mindkettő, de végül csak egy neve lesz!

KépKép

KépKép
szivvi

Nemár, Rózsa! Ennyire undokok voltak? Mi közük van hozzá? Nem vagy köteles csak egy orvoshoz járni a terhességed alatt!!!!! Sőt! Ezt csak a nők szokták igényelni....

Matekosok! Az nem tűnt fel nektek, hogy Annee előrébb jár a terhesség napjainak számában, de később fog szülni???? :twisted:
Háháháháháháháhá, gondolkozzatok! :twisted:
megoldás: én tudom a foggantatás napját, ami igen közel volt az utolsó menzeszhez, így Ádám nem a 40. hetemen tölti be az ő 38. hetét!
Vendég

Megjöttünk a fodrásztól, egy gyors terepszemle.
Szivvi:
én azt olvastam az orrvérzésre, hogy terhesség alatt lehet a c-vitamin hiánya miatt is. Füldugulásom nekem is volt, azt mondta a doki, hogy lerakódott zsír és menjek mosassam ki. De nem volt benne semmi :lol: , úgyhogy nincs meg az oka, de nálad lehetőségként még szóba jöhet.

Kép
szücsi

Nem tudjátok holnap a kórházban is rendes munkanap lesz? Kell a fülészetre beutaló?

KépKép

KépKép
szivvi

Nekem a sok nyavajám miatt már van 4 nőgyógyis, 1 kórházis, 3 háziorvosi és 2 védőnői pecsétem. Ezek mind számítanak :roll: ?

Kép
szücsi

Szivvi: nálunka házidoki is meg tudja nézni a lerakódást és ki is tudja mosni! Nem kell kórházba menni miatta. Nálatok nem? Szerintem érdeklőd meg.

Kép
szücsi

Én házidokim tudása a vérnyomásmérésig terjed..

KépKép

KépKép
szivvi

Kata, én is hallottam ezt a szőrszál-baci dolgot, de máshol meg azt, hogy ez nem igaz, sőt, a borotválás okozta mikrosérülésekbe sokkal több baci telepszik. Most kinek higgyen az ember? :oops:

Szerintem úgyis letörlik valami fertőtlenítő folyadékkal, meg a borotválás után nem épp kellmes az amúgy is sajgó alfelünknek, ha még a kinövő szőr is szúrja. :shock:
Nálam ez inkább hiúsági kérdés, nehogy dzsungel legyen már, még a végén nem találják meg a gyerkeket benne... vagy felakad... :shock: :wink: :oops: .

Viszont a beöntés nem zavarna, csak ne más adja be. De asszem az Istvánban nincs. Úgyis hasmars van szülés előtt...

Bori, remélem! Sajnos a szabi esélyes, nem lehet tudni, mikor búvik elő az öcs, meg BJ sem tudta még a szabiját, mikor elvállalt. Azt mondta, nagy egybefüggő szabira nem megy.

Most komolyan kellene gyűjteni a nőgyogyós pecséteket?
A kiskönyvet nem nézte senki, a doki adott egy igazolást, hogy voltam négyszer, azzal intéztük az anyaságit.

KépKépKépKépKép
uxi

Gyakori orrvérzésre Rutascorbint szoktak javasolni.

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, köszi, azt a linket az előbb is megnéztem, de ott én csak a Dél-Pesti Kórházban leltem meg a Bp. XX. kerületet, pedig szerintem a Női KLinikák vannak utána a legközelebb hozzá, ott viszont nincs benne a XX. ker. Igazából nem a pénz miatt izgulok, hanem én is atótl, hoyg ne utasítsanak el, mert a dokim cask másodállásban van ott. Dehát majd megbeszélem vele, hogy jogos-e a félelmem.

Kép
nenoke

Nekem eddig 2pecsétem van. 1a védőnőtöl 1meg a dokimtól. Viszont az anyaságihoz nem kértek kiskönyvet csak az igazolást amit a dokim állított ki!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Uxi! Nincs beöntés az Istvánban, mondta a főnéni.
Tesómnak nem igazán volt hasmars, neki adtak beöntést (Szt. Imrében), és nem volt vele semmi baja.
Én azért kérnék, mert zavarna, ha esetleg közben valami kijön. Egyrészt esztétikailag :? , másrészt higiéniailag...

Bikinivonal: én sem szeretnék dzsungellel odaállítani...
Nem elég a rövidre nyírt szőrzet? Mondjuk 3mm? Az már nem szúr, de elég rövid ahhoz, hogy jól látható legyen minden. Bár akkor még ottvan az is, hogy belemegy a sebbe, és a 3mm-t még nem is látják jól, nem tudják kivenni, ha ráesik a sebre....
Bár, az asok trutyi ami ott előkerül, az nem mossa ki a sebet? :oops:
Vendég

Sztem a vajúdás baromi sürgős ellátást igénylő helyzet. Legfeljebb az mondod, hogy a kapuban kezdtél el szülni, próbálja meg valaki az ellenkezőjét bebizonyítani!

off
Annyira vicces az az a angol kifejezés a vonalzóm alján. 99 days TO GO.
on
Vendég

Hallo Lányok,
rohanásban vagyok, mint mindig...
olvaslak Titeket, csak nem mindig tudok reagálni... azaz ritkán...
Szt. Imrés, júliusi lányok, Orsi és Gabi,
kedden 6-kor van az első előadás! úgy várom. Tali a terem előtt 17:50-kor?Írjatok!
Jó hétvégét!
Kitartást Mindenkinek, ez a budapesti eső teljesen lehangol...(((
Ildi

Kép
lidikoka

Hát, nekem volt hasmarsom, mégis kaptam beöntést, a Nyírőben kötelező volt.
Semmi bajom vele, inkább, minthogy a babára kerüljön a cucc :oops: , de nekem olyan durván adta be a szülésznő (hanyatt fekve a nőgyógyászati vizsgálóágyon), hogy megsértette a végbelemet azzal a vas izével a végén, és kaptam egy varratot a fenekembe is.
Na, ezt mégegyszer nem, ha nem adhatom be magamnak, akkor ne adjon senki! (adtam már magamnak régebben).

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Hát, az valóban durva lehetett :twisted: Èn a müütétem elöött kaptam a nyáron, de nincs vele semmi rossz emlékem. A nöövérke nagyon kedves volt és elöötte és közben is magyarázta, hogy mi történik. A veszprémi kórházban kötelezöö, de én is kérnék...
molkata

Na kislányok, megettem egy fél fazék paprikáskrumplit.
Asszem zabagép lettem.
Gyerekek, a beöntés hurka, higgyétek el.
Én már rengeteget kaptam.

Kép
Kép
christine

Nincs kedvem dolgozni, nincs kedvem dolgozni, nincs kedvem dolgozni...

Kép
nenoke

ANYUKÁM ERRE AZT MONDTA VOLNA, HOGY A VADGALAMB IS AZT BÚGJA, HOGY
NE DÓGOZZ, NE DÓGOZZ.
SZÓVAL SZERINTEM NE DOLGOZZ NENOKE.
:lol:

Kép
Kép
christine

Igenis, Rózsa, nem dolgozom. Csak az a baj, hoyg 5-re még jönnek hozzám, azt mindenképp meg kell várnom. Mert egyébként pétenk lévén már alig lézeng valaki az irodában. Meg holnapra le kell adnom egy jelentést a főnökömnek, de még van vele vagy fél órás munkám, csak semmi de semmi kedvem. Lehet, hyog holnap reggelre hagyom. :oops:
Inkább körbenézek a neten pelerin-kérdésben. Milyen lehet a szabásmintája?

Kép
nenoke

Pelerin: Sztem egy kör, közepén kivágva egy 20 cm-es kör, arra körgallér, a vágásra meg gombok.
Hm?
Vendég

A galléron gondolkodom, hogy tekintettel a tavaszi esőkre esetleg lehetne kapucni is. Bori, írtam privit, olvasd el lécci!
nenoke

Most hívtam én is a Krisztit, azt mondta, hétfőn postázza a nacijaimat.
Most készül a 2 gatyóm.
Jó lesz, lesz sok ruhám, amibe kitavaszolhatok... :lol:
Nenoke! Biztos szép lesz a pelerined.Majd fotózd le , ha elkészült.

Kép
Kép
christine

Na, jelentem, bejártam két kismama-boltot, a waitinget, meg azt a másikat, amit Bori ajánlott. Az egyikben volt pelerin, megnéztem ám a szabásmintáját. :wink: Amúgy sok szép ruha van. Kár, hoyg most autóra gyűjtünk. :(

Kép
nenoke

Esztora, édi a babád!!! :D

Kispiskóta és Szivvi, remélem minél hamarabb rendbejöttök!!! :?

Köszi, arik vagytok, de tényleg híztam :oops: 52kiló voltam, s most 57-58vagyok... Úgyhogy ez tényleg sok, mozognom kell.

Bori, nincs varrógépünk sajnos. Még kisbaba cuccokkal lehet próbálkoznék, de magamra varrni?!? Háát még sosem próbáltam. Nagyon ügyi vagy Te is, Nenoke is, hogy ennyi mindenbe belevágtok! Az a maci is nagyon édes szerintem:)

Ez a szőrtelenítés vicces téma, én ilyenre tuti nem tudnám megkérni a férjem :lol:

Kitartást a munkához annak aki dolgozik, további szép napot, én megyek aludni lassan.
Jóéjt :)
Vendég

Mary! És varrónő?
Bocs, hogy így erőltetem, csak azt mondtad, nagyon bénák a kismami cuccok...
Azért kérjél egy márciusi Kismama magazint Anyukádtól, hátha megváltozik a véleményed, és akkor meg tudod mutatni a japán varrónőknek, mit szeretnél...
Vendég

Mary köszi! (azt hittem senki nem dicséri meg az én kis Lurkómat)
:cry:
jól bekajáltam ruccola salátából.kicsi feta is volt benne,mozzarella,paradicsom olivaolajjal meglocsolva.

Bridzsi

Kép
esztora

ESZTORA!!Télleg édi a bébid és szép a pofija nagyon!!!!HATALMAS GRATULA HOZZÁ :lol: :lol: :lol: :lol: .

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

Van itt valaki?

Kép
zsuzsi**

Én itt vagyok,ezek szerint nem egyedül.

Kép
Kép
christine

Szia Rózsa!

Gratulálok Lilihez! Boldog vagy, mi?
Ma nem volt nagyon időm, de kicsit visszaolvastam!

Nagyon szomorú vagyok a Margit kórház miatt. Ott szültem volna. Most nem tudom, mi lesz...

Kép
zsuzsi**

A VÉDŐNŐ NEM TUD VALAMIT MONDANI, VAGY A FOGADOTT DOKID?
ELHISZEM, HOGY SZOMORÚ VAGY , ÉN IS AZ LENNÉK...
ÖRÜLÖK, HOGY KISLÁNY LESZ, CSAK FÉLEK, HOGY NEMET VÁLT MEGINT.
BESZÉLGESSÜNK MÉG, JÓ?

Kép
Kép
christine

Persze, beszélgessünk:)

Hát, nem tudom, de szeretném követni a dokimat, mert nagyon bízom benne. a kórházak közül még a Szt. Imre tetszik, csak ott senkit nem ismerek. Nekem az egyébként a legközelebbi kórház.

Ne félj, nem vált nemet! Szép kislány marad....
Olvastam, hogy milyen cuki volt a férjed, hogy beszélt Lilihez... annyira jó, hogy ilyen. Az én férjem is nagyon ari... Sokat simizi a pocakomat:D

Kép
zsuzsi**

Rózsa, ne haragudj, de megjött vidékről a férjem, megyek, adok neki vacsit. Holnap, ha tudok, benézek. Sok puszi!

Jó éjszakát! :lol:

Kép
zsuzsi**

Jóeste!

Csak ebbe az oldalba olvastam bele (idecsentem magam a géphez, amíg Bogi föláll vacsizni, hehe).

Blur: nem szerintem, hanem a leírás szerint van 10x annyi magnézium a Magnerotban...vagy ki tudja, most, hogy végigolvasom a linkeket, már nekem sem egyértelmű :?
http://www.webpatikus.hu/index.php?s=it ... =210019061
http://www.webpatikus.hu/index.php?s=it ... =210019029

Na, két kölök is jajgat, az egyik pancsizni, a másik msn-ezni akar. Jó éjt!

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JÓ KIS CSAPAT VAN ITT. SZÉP KISMAMÁK, ARI APUKÁKSZERINTEM NÉZZ SZÉT AKKOR A SZT. IMRÉBEN IS,HA AZ IDŐDBŐL KITELLIK. KÉRDEZD MEG, MIKOR VAN SZÜLŐSZOBA LÁTOGATÁS.
EGYÉBKÉNT SZERÉNY VÉLEMÉNYEM SZERINT MÉG AZ ORVOSOKNAK SINCS HALVÁNY FOGALMUK SEM, HOGY MI HOGY LESZ ITT VÉGÜL...

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

Kispiskóta! Nagyon sajnálom hogy szarul voltál együttérzek veled, én két napja voltam ugyanígy, és nagyon megijedtem hogy kiscsajszinak vmi baja lesz, de már minden ok! Minél hamarabb gyógyulj meg!

Brigi! Laxbene volt, amit adott a doki, amiket írtál már kipróbáltam, de sajnos nem hatottak. De azóta minden rendben.

Megyek, mert végre hazajött a drágám, egy hétig külföldön volt, főzök neki vmi finomat!

Kép Kép
emi_25

Esztora! Nagyon édi a babád. Bocsi, már akartam írni. :oops: :oops:

Zsuzsi! Tényleg rossz ez a bizonytalanság. Esetleg néz meg több kórházat is.
molkata

Jovika, tudsz valami bíztatót írni? Abban lehet még reménykedni, ami a Margit honlapján szerepel, hogy aki ott megkezdte a terhesgondozást, az még szülhet ott?

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?