A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Voltunk tanácsadáson: Peti 9260 gramm, és le se merem írni, 79,5 cm! :o

Zitacicu, hogy a fenében lett magas a villanyszámlátok??? Csak azért kérdezem, mert pl. a miénk teljesen átlagosra sikeredett...

Melinda, gratula Lindusnak az új fogacskához, mi még fogatlanok vagyunk...

Bibi, mi is havonta írunk be a Démásznak, így elég minimális eltérés adódik tömbelszámoláskor.

Enikő, grat a 70%-ban puncishoz, de azért tartsd szem előtt, hogy Lackónak még van 30% esélye. :D

Zita, én is mindig kék szemű és szöszke gyereket szerettem volna, apájának fontos volt, hogy pöcse legyen. Peti teljesítette minden vágyunkat, de nálunk én vagyok a világos hajú és kék szemű.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő, Zozo!
Hogy lehet, hogy Zozonak18 hetesen csak 129 nap van hátra, Enikőnek meg 19 hetesen 143 nap????? :shock:
Lehet, hogy én vagyok már fáradt,és nem értem? :shock: :wink:

Zita

Kép
zitaa

Enikő,de jó nektek kislány lesz!!!!!!!! :D :D
Én a Barnit lánynak vártam,igaz első perctől fiúnak éreztem!!!
Mikor megszületett koromfekete volt a haja,én azt hittem tutira ez is marad,hát ahoz képpen szépen kiszökült!!! :D :D

Kép
bibi226

Sziasztok!

Enikő, :D , lényeg, hogy egészséges legyen! Bogi legalább hazaengedi hozni! :D :D
Csíkot már rég megcsináltam, csak még nem raktam fel. Majd most megpróbálom.

Timika! Isten éltesse sokáig az ünnepeltet! :)

Erika
gerika

Vonalzópróba,
gerika

Na ez nem sikerül. Mindkét kódot be kell írni, vagy elég csak az egyik?

Erika
gerika

Erika, hát gondolom, külön-külön vonalzókat csináltál a skacoknak, azok külön phbb kódjait másold be az aláírásodhoz.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
GRATULA a kiscsajhoz :lol: :lol:

Zitaa!
Biztosan a Babafalva és a Lilipye máshogy értelmezi a 9 hónapot :lol: :roll:

Exi!
Petinek nem semmik a méretei :D , biztosan nem éheztetitek :lol:

Kitti most fogyott egy kicsit. Nem hurkásak a combjai :D Ha rendesen elindul,nem csak lépeget párat,akkor lehet hogy ropi lesz belőle? :P
Egyébként nem egy zabagép. 4x eszik egy nap, közte szinte semmi nasi. Most még nem szeret rágcsálni...tanulhatnék tőle :oops:
Ha eszik 2 kaja között akkor az csak délután van és gyümölcs :wink: Már most vigyáz a vonalaira.

Bibi!
Kitti is totál fekete hajjal született és most világosbarna. Nyáron a Balcsinál leszünk kb másfél hónapot,akkor tutira kiszőkül majd.

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Számla téma(bocsika)

Szóval eddig nekünk minden hónapban vontak ugy 10 körüli összeget,de nem olvasták le .Most leolvasták és a különbözet lett 96000 ft.Én ezt nem értem soha nem volt ilyen nem tudom mi ez a baromság.... :twisted: Megpróbálok részletfizut kérni és elintézem ezt a netes dolgot.

Kép
Kép
zitacicu2

bibi,
Boldi vörös, göndör hajjal hajjal született és most tejfölszőke :D

ilyen volt:

Kép

ilyen lett:

Kép

a 2 kép közt pár hét különbség van csak, hajnyírás után lett ilyen :D
Vendég

Zita,
ez hogy a csudában lehet? :?: :?: :?:

nálunk 2 hónapon keresztül van a 9 ezer Ft körüli összeg, a harmadikban korrigálnak, akkor meg olyan 11-12 ezer körül, nyáron több egy kicsit a locsolás miatt (szivattyú)

Enikő,
gratula!

nekem tuti 3 fiam lesz, ezért várunk a harmadikkal, erre fel kell lelkileg készülni :D

Boldi vérmérsékletben kezd Jozsóhoz hasonlítani, alig múlt 1 éves és nekimegy a játszón a nagyoknak, ha valami nem tetszik neki.....
pedig kezdetben olyan kis bújós cicafiú volt

egy barátnőmnek van 3 ilyen kisfia, 1,5-1,5 év korkülönbséggel, iszonyat mit művelnek :D
Vendég

van egy jobb hajvágás előtt után kép párosom

Kép

Kép

képzeljétek, Boldi csak és kizárólag a kecskeméti brokkolis pulykát eszi meg, de abból akár 2 üveggel is egyszerre

nagy nehezen tudok neki délelőtt délután gyümit, sütőtököt adni, csak nem ehet kizárólag brokkolis pulykát

a helyi boltban már ki sem teszik a polcokra, nekem teszik félre kartonszámra,a gatyánk rámegy :(
Vendég

Enikő!!Jippi, ez tök jó!! :D Nekem teccik!! :) Nagy gratula! :)

Dancsi! Érdekes Boldi hajszínváltozása! :)
Brokkolis pulyka??Érdekes ízlése van a fiadnak meg kell hagyni. De ha az ízlik neki, egye!Milyen gyümiket eszik? Szopival hogy álltok?
Építkezés?

Bibi! Lotti barnán született, most szőke, Lindus koromfekete volt, most világosbarna. De mindkettő kékszemű!! -akárcsak az anyjuk :) -

Exi!Szép méretei vannak Petinek!! :) Nyugi, nem marad fogatlan!! :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!!

Viola vörös hajjal született, tiszta rosszul is voltam :lol: Nekem nem tecc a vörös haj... Aztán 2x ledúrtuk neki nullással és azóta szőkésbarnás :) És meg is erősödött. :wink:

Tegnap hívtam apát (Ausztriába van a héten) és mondtam neki a jó hírt, hát tökre örült, aszittem rosszul lesz, de nagyon jól fogadta...
Mondta, hogy szép embernek lánya születik :lol: Hát ki mivel vigasztalja magát :lol: És mondta, hogy nagyon örül, a kislánynak is és imádni fogja Őt is, hja és hozzátette, hogy ő már a kezdetektől érezte, hogy kislány, csak nem akarta mondani nekem :lol: na persze! :wink:
Úgyhogy nem kötötte fel magát :lol:

Dancsi: A Vásárhelyi Pál úton a FŐNIX nevű boltban vannak bébiételek, eddig itt voltak a legolcsóbbak, ahogy figyeltem az árakat! Érdemes lenne szétnézni! :wink: ha megyünk megnézzem mennyibe kerül a brokkolis pulyka???

Zitaa: de igen akartam, vagyis a család férfi frontja miatt akartam kisfiút. Hogy meg legyen az örömük!!! Amúgy sokkal takarékosabb a lány, lévén már 2 van, így a ruhatárunkat nem kell lecserélni :) A 2 kicsi mehet egy szobába, míg egy fiút egy lánynal nem tennék egybe! Akkor játékok területén is egy az érdeklődési körük, meg egymással is jobb a kapcsolat, jobban eljátszanak.... Meg már úgy megszoktam a lányokat :lol:

Gerika: Igen Bogim nagyon nagyon örül, hogy kislány :) tegnap este bekente a hasamat csíkok elleni krémmel, és mondta neki, hogy "Te Bíbor, nehogy kinőljön a kukid mire megszületsz :lol:" megzabáltam :lol:

Violám bár még nem beszél, azért írok egy Violaszájat :lol:
Pár napja sütöttem halat ebédre. Viola elé letettem a tányért és mindig elmodnom neki mi a mai ebéd. Mondom halacska, zöldséggel és rizssel! És elkezdtem neki tátogni mint egy hala hal-ra mutatva!
És ő is tátogott és nevetett. Eltelik néhány perc, félig elfogyott a tányér tartalma, egyszercsak Viola rámutat egy halfalatra majd közli, hogy: "vau-vau" :lol: :lol: :lol: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok! :)

Zitacicu :)
Ez a villanyszámla brutál :cry: :cry: :cry: :cry:
Nem zárlatos valamitek?? Normál háztartásban elképzelhetetlen ekkora áramfogyasztás. Pláne, ha 9-10 ezreket fizettetek havonta
Nekünk 1x jött ki ilyen brutál számla (60e ft asszem, de 4 éve), és nálunk az elektromos hősugárzó volt a ludas.
Erre úgy jöttünk rá, hogy kihúztunk/kapcsoltunk mindent, és egyesével vissza kapcsolgattuk. Amikor a hősugárzót bekapcsoltuk, úgy elkezdett forogni az óra, hogy szinte követni se tudtuk! :shock:
Miután kiiktattuk, újra normál lett a fogyasztás.
Járjatok utána mindenképp, és kérj havi leolvasást, az a tuti!

Kinga :)
Bár nincs időm visszaolvasni, de a szavaidból jól veszem ki, hogy Kitti már elindult? :D Nem semmi a csajszi!! :lol:
Pláne az én lusti fiamhoz képest, aki még mindig nem hajlandó elindulni. :?

Dancsi :)
Tényleg hogy kiszőkült Boldi! :D
Boti is imádta a brokkolis pulykát, még mindig a brokkoli a kedvence, bármilyen variációban! :D
Próbáld ki, hogy másfajta kajához keversz belőle, hátha úgy megeszik mást is! :wink:

Ági :)
Jó hosszú Peti! :D Kosaras lesz belőle! :wink:

Enikő :)
Itt is gratu a 70% puncihoz! :lol: Apa mit szólt?? Vagy megvárod a nagy hírrel, míg hazaér?? :lol:

Zozo :)
Ti jól vagytok?
Nem tudjátok még a babó nemét? Vagy nem is akarod megkérdezni?

Kép
Kép
zituska28

Enikő :)
sikerült egyszerre írnunk! :lol: :lol:
Akkor már meg is kaptam a választ! :D Gondoltam én , hogy örülni fog Apjuk is! :wink:
Bogi- és Violaszáj haláli!! :lol: :lol:

Kép
Kép
zituska28

Melinda,
cici megy még ezerrel, ha rajta múlna csak szopizna, nyáron tervezem elválasztani, bár lehet ez csak terv marad.....

és Linda baba?

gyümiket mindent eszik, pépesítve

építkezés most indul, engedélyek megvannak

Enikő,
köszi ha megnézed

Zituska,
próbáltam keverni más kajához, 1-2 napig műkdödött is, aztán nem ette meg
Vendég

Nem tudok mit mondani a számlával kapcsolatban, piszok rosszul esett.Ez van legközelebb jobban figyelünk.Após szerint az lehet a ludas hogy a szg. egész nap be van kapcsolva.Szerintetek?

Dancsi!
Édi a szöszi Boldi!Nem semmi a változás.
Én nem vágatom le Norbim haját akkor soha mert félek hogy bebarnul... :lol: Imádom szőkén.
A Máté is csak a brokkolis pulykát szerette.Sajna most is rosszul eszik.:(Amúgy az FNX diszkontban 160 ft körül van a kecskeméti bébikaja 5 hós kortól.8 hós kortól pedig 180.

Enikő!

Éljenek a csajok.Én nem bánnám ha nekem három lányom lenne.Nagyon csípem a csajokat. :)

Zozo!
Hogy vagytok?

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv.

Zitacicu, a netes dolgot nem kell intézni. A www.demasz.hu oldalon kell az internetes ügyfélszolgálat alatt megkeresni a mérőállásfogadást, és ott bepötyögni az adatokat. A Démásznál legutóbbi infom szerint nincs részletfizetés, legalábbis a bnőm ezt mondta, mert ő is kért volna levélben, de le se tojták, majd küldtek ők egy papírost, hogyha nem fizet, akkor kikapcsolják az áramot. :o

Dancsi, jelenleg úgy műxik, hogy havonta küldenek egy ab-hasikó számlát, és ÉVENTE van leolvasás. Van ilyen korrekciós rész is, de az más...
Egyébként hihetetlen, hogy mennyit változott Boldi hajszerkezete (és mindennel együtt az arcszerkezete is), bennem még mindig a talis (göndör fürtös) kép él. :D De pl. a férjemnek szőke göndör haja volt kicsinek, levágták, azátn kisimult, és aztán jól besötétült.
Brokkolis pulyka...sajátot nem próbálsz meg csinálni? Vagy csak az üveges kell neki? Én épp ma kotyvasztottam a fiatalságnak vegyes főzit pipicombbal, már ott figyel a fagyiban.
De az FNX-ben most minden KK bébiétel akciós, lehet, hogy még brokkolis pulyka is van! (Most nézem, Enikő is írta, nekem úgy rémlik, hogy az öthós kortól adható kaják 160 Ft körül vannak.)

Kitti, nem éheztetjük. :) De ahhoz képest nem is eszik sokat, a bnőm féléves lánya többet eszik, mint Peti. Egyébként a súlya teljesen átlagos...és öt hét alatt csak 290 grammot szedett magára.

Zita, a Démásznál nincs havi leolvasás, ahogy pl. a Dégáznál sincs, ha jól tudom. Ha veszed a fáradtságot, akkor havonta megnézed az óraállást és bepötyögöd, ha meg nem, akkor lesz, ami lesz.
Ja, egyik rokon is azt mondta, hogy most 80 cm és majd 180-nál áll meg. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zitacicu!
nálunk is megy a gép ha nem is egész nap, de fél nap biztosan, igaz még nem kaptunk elszámolószámlát, de havonta 20-at fizetünk.
mi a gáztól (is )megyünk majd a Tiszának :shock:

köszi mi jól vagyunk, nem unatkozok, na nem mintha eddig azt csináltam volna...
egy sétát majd ha ráértek összehozhatnánk 1szer :)

Zitaa!
én soha nem nézem h. mennyi van még hátra csak h. hol tartok :D
jó sok a különbség :)

Zituska!
nagyon kíváncsiak vagyunk, majd 2hét múlva Kecskeméten kiderül.
(remélem )
Vendég

Dancsi!Kb 3x szopizik még naponta Lindus, ha nyűgösebb akkor többször. :)

Zitacicu! A 24 órás szgép működés olyan napi 200-,Ft.

Zozo! Kecskeméti UH szuper!!
Neveitek vannak?

Exi! Magasságra ezt találtam:
"Magasság kalkulátor
Nagyon sok módszer forog közkézen a gyerek felnőttkori testmagasságának megbecsüléséhez, de szinte mind megkérdőjelezhető valamiért. A következő viszont nagyjából elfogadható:
az apa magassága cm-ben + az anya magassága cm-ben osztva 2-vel
fiúnál: + 9
lánynál: - 3"

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zitacicu :)
Nálunk is éjjel-nappal megy a szgép, mégsem ilyen brutál a számla!
Sztem ellenőrizzétek le az összes gépet, hogy melyik tekeri nagyon a villanyórát! Nem mindegy, hogy a továbbiakban mekkora lesz a számla!

Exi :)
Én is erre gondoltam havi leolvasás címen - hogy sajátmagad leolvasod, és bediktálod! :wink: Lehet, félreérthető voltam!
sajna nagyon képben vagyok, mer nekünk kapásból van 4 villanyóra, és 4 gázóra, amit havonta diktálunk!

Melinda :)
Kiszámoltam, akkor Boti 183 cm magas lesz! :D Húúú de jó lesz rá felnézni! :lol:

Zozo :)
Kecskemét??? Az jóóóó! :D
Várjuk a híreket!! :D

Kép
Kép
zituska28

Dancsi: Elugrottunk a FNX (FŐNIX) diszkontba, és rengeteg Kecskeméti bébiétel van, köztük van brokkolis pulykás is és 164 ft-ba kerül. Ami meg nagyobbaknak való az 176 ftba!

Megyek főzni! Hétvégén nem leszünk -ha minden jól megy-, így befőzök apának...

ceniko
Szeged

:shock:
174 cm-es lányaim lesznek :?: Csak kapjanak pasit maguknak :wink:
Vendég

Zitacicu! lehet venni fogyasztásméröt, mi is akkor vettünk amikor sok lett a villanyszámla, azóta ezzel szoktuk ellenörizni azokat a fogyasztókat amik több áramot esznek. Kb. 4 e ft egy ilyen, szerintem megéri, mi szeretjük

Dancsi! örülök hogy már itt tartotok! Nekem a héten minden nap menni kellett az önkormányzathoz törlési engedélyt adjanak a földhivatali bejegyzésükre, 1 hét alatt nem tudták megirni ezt a 2 sort. Mellesleg ma össze is vesztem velük mert feküdnöm kellene erre még naponta igérik és szaladgálok oda.

Gira! Én pont akkora vagyok, azért csak akadt férj:)

Nekem meg azt mondták hogy 2 évesen amekkora a gyerek felnött korában a duplája lesz

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő,
hú, köszi, hogy vannak nyitva? itt 280 Ft egy üveggel, és naponta kb. 2 fogy, azt hiszem bespejzolok onnan

Exi,
próbáltam én mindent, hidd el, ha jó napja van, megeszi az általam főzött cuccot is, de nehézkesen, a mélyhűtő teli van kajával, mindig azzal próbálkozom először és ha nem megy, akkor kapja a brokkolisat

még amit szívesen eszik, az az UNiver alma + csirke
Vendég

Dancsi: Este 6ig vannak nyitva, szombaton délig vagy 1-ig??? Vasárnap zárva! Holnap délelőtt ha elmész tudsz venni, volt jósok brokkolis megnéztem :wink: És a pénztárnál tudsz kérni lakossági kártyát amire 4 % kedvezménnyel tudsz vásárolni. Azt is érdemes kérni, ha gyakori vendégül leszel! érdemes még szétnézni, nagyon korrekt áron van minden. (konzervek, üdítők,ásványvizek, édességek.....stb)
Pusz

ceniko
Szeged

Nekem a magasságkalkulátor szerint 165 cm-es lesz a lányunk!!

Kép
gyanixi

Melinda!
Ha lány akkor Patrícia (még nem tuti, tegnap találtam ki :lol: )
, de van Barbara, Linda, most csak ezek, apa nem is tudja még, fiú néven még gondolkozok, ill. egy van, a többi nem tetszik, ill. kettő.

ez a magasságkalkulátor érdekes, akkor Viv törpike lesz :D
pedig most 1fejjel nagyobb mint sok kortársa :shock:

viszont azt hallottam v. olvastam v.hol, h. a magasság a 77.ágig öröklődhet :?: nem tudom így van-e...
:roll:
Vendég

Enikő,
és hol van pontosan ez a bolt?

holnap nem tudok menni,mert Bogyit kell vinnem pulmonológushoz 11-re, csóri Jozsónak meg bölcsibe kell mennie (még jó, hogy van), mert apa dolgozik, szüleim meg elutaznak, és 2 gyerekkel nem szívesen megyek
remélem délben el tudom hozni és nem kell ottaludnia, addig csak végzünk, ismerősként megyünk, remélem nem váratnak meg bennünket

de jövő héten valamikor kimegyek
Vendég

Üdv.

Zitacicu, nálunk két számítógép megy egyszerre, az egyik néha egész nap be van kapcsolva (néha este is, és az a nagyobb teljesítményű), és nem jelent sokat...jó, megdobja pár kW-tal a számlát, de azért annyira nem, hogy brutál összegű legyen a számla! Mi mindenestől havi 15e körül fizetünk, most febr. 9-márc. 9-ig 350 kW ment el...
Ja, és ha már szó esett a fogyasztásmérőről: a keresztapám adott egyet kölcsön, és öcsém lemérte, hogy egy nyüves telefontöltő is többet fogyaszt, mint a számítógépe... :o

Melinda, ezt én is hallottam, eszerint Petinek 179 cm-nek kell lennie (ha lányunk lenne, akkor meg 167 cm-nek), szóval még el is találta a kedves rokon. :D --> megjegyzem, közelítőleg nálunk is bejött, mert anyukám kb. 163 cm, apukám kb. 173 volt, én 165 cm vagyok, öcsém meg 180 cm körül van.

Zituska, akkor jó, én másképp értettem, azért írtam, amit.

Kármen, hát jó ez a hivatal...mi meg ma kaptuk meg (pontosabban anyu), hogy mehet be majd a Széchenyi térre hagyaték ügyében, és vinni kell tulajdoni lapot, amiért persze fizetni kell, igaz, nem illetéket, hanem adatszolgáltatási díjat. :o

Dancsi, hát akkor passz. Egyébként én is az FNX-ben vettem Petinek a bébikaját, tényleg ott a legolcsóbb. (Én még nem kértem kártyát...pedig a múltkor már beugrott, de aztán elmaradt.)
Az FNX diszkont a Vásárhelyi Pál utcában van, van egy csomó diszkont egymás mellett, Szárnyasbázis, Tejdiszkont és társai, meg fogod találni!

Zozo, szerintem lehetséges, amit írtál...mármint a magasságörökléssel kapcsolatban.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

A számítógép meg a tévé nem fogyaszt sokat nálunk is mennek egész nap, vagyis csak a szgép, a tévé csak ha apa itthon van, ő függő... :lol: ! Ami viszont igen az pl. a mikró, a tűzhely (ha villany), a hősugárzó, meg a vasaló is...
Meg érdemes energiatakarékos izzókat tenni a lámpákba. Nekünk szinte mindenhol olyan van, és pl 3 helyett csak 1 van becsavarva az állólámpába. Látunk azzal az eggyel is :wink: Meg nem is égetem a villanyt feleslegesen!

Én a mikrót csak végszükség esetén használom (pl szilárd kaja melegítésére) ha leveseket, szaftos egytálételeket melegítek azt a gázon szoktam (az átalány).
Este 10-től van olcsóáram én igyekszem akkor,azután mosni :roll: Ha valakinek villany bojlere van, célszerű azt is olcsó -éjszakai- áramra kapcsolni, hogy akkor melegítsen... a víz kibírja benne melegen másnap estig bőven....
Apukám villanyszerelő ki vagyok kupálva a témában :wink:

ceniko
Szeged

Üdv.

Enikő, annyiban javítanálak, hogy az energiatakarékos izzó csak ott éri meg, ahol, ha feloltják, akkor világít legalább 1 órán át. :)
Éjszakai áram??? Nektek van olyan? Nekünk csak általános van…

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Én naponta mosok, nekünk is egész nap megy min. az egyik számitógép, megy a tv most egész nap hogy fekszek, akkor is ha közben olvasok, mélyhütö is van most már, a villany mégis 12e ft lett. Energiatakarékos izzó valoban akkor hosszu élettartalmú ha sokáig ég, a fel-le kapcsolgatás hamar nem tesz jót neki. Igy a szobákban pl. nálunk is normál izzo van, de konyhában, étkezöben már takarékos.

Na ugy néz ki megvagyok, hétföig akkor már csak kibirom itthon, aztán ha meglesz a baba a férjem majd ugyis megirja nektek. De még 2 hét kb.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen, hétfőn akkor be is fekszel?
Hivatal szörnyű :(

Exi, mindnek csináltam vonalzót, de azt írja ki, hogy túl hosszú az aláírás. Közben rájöttem, hogy a profilban nem erősítettem meg a változást, így nem is történhetett semmi. :oops:

Talán most majd sikerül.

Szép hétvégét mindenkinek. Mi megyünk Makóra ma, fiúk remekeltek egy mat. versenyen. Annak lesz eredményhirdetése.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika, na babónak már lett vonalzója. :)
Tettél entereket az aláírásban a vonalzókódok közé? Ha nem, akkor egy próbát megér, mert egyébként tényleg hosszú lenne.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi, igen, tettem.

Most egyenlőre meg vagyok elégedve ezzel, a nagyok korát talán tudjátok, de ha nem ,leírom most.

Peti 11, Dani 9, Benedek 3,5.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

ugyan nézzétek már meg, mindjárt behalok!!!
szegdi lakos lévén szülészet-nőgyógyászat szempontjából a Kórházba tartozok, na meg gondolom ti is... :(
ha elvileg nem oda megyek akkor 30%ot perkálhatok.
nézze meg valaki h. jól látom-e :shock:

(asszem kezdek gyűjteni a mindenkor aktuális 30% ra)

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
Vendég

aki ezt kitalálta nem normális, engem a kórházba senki be nem csalogat az már biztos...
Vendég

bezzeg Szatymaz Klinika!
valahová kiköltözök papíron :wink:
Vendég

na, nem baj, van egy tanyánk Szatymazon, asszem költözök :lol:
ha kell 8)
Vendég

Feküdt már valaki az újszegedi gyerekkórházban a baba mama szobában, a pulmonológián?

érdeklődnék, hogy mire számítsak, ugyanis az ünnepek után Bogyival megint kórházba vonulunk :(
de ezúttal csak kivizsgálásra

ma voltunk pulmonológusnál, a gyerek elvileg tökegészséges, a doki meg gyulladtnak látja a torkát, manduláját, hallja a taknyot is, de még nincs tünet, csak 1-2 ekcémás kiütés, gondolom holnapra kitör rajta a betegség is
levették a mintákat, hétfőre lesz eredmény, meg hogy kell-e antibiotukim

amint meggyógyult, be kell fektetni, kezd a kisfa.....om kilenni............ :( :( :(
Vendég

Üdv.

Zozo, nekem ez a kórházas dolog jó hír, de akkor mi van azzal, hogy megszűnik a kórházi szülészet? :shock: Én ezt nem értem :!: (Főleg, hogy egyébként úgy tudtam, hogy Szegeden a Klinikák a kiemelt intézmények.)

Dancsi, remélem, semmi komoly nincs Bogyinál!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Én is ugy tudom a korházban a szülészet meg fog szünni, erre majd rákérdezek amikor bent leszek tudnak-e már idöpontot. Ha esetleg vállalnánk 3. babát én is gyüjthetek mert klinika kizárt nekem is. Erröl már beszéltünk.

Zozo! Marha jó, Mórahalom is a klinikárhoz tartozik. Akkor egyszerü, ha ott tartunk elötte visszajelentkezek anyuékhoz lakhelyileg:)

Erika! Igen, hétfön kell befeküdnöm, de csak óvatosságbol mert hetek óta vannak jósló fájások, meg ugye csak a méhem harmadrészében van a baba, igy nehezebben is tágul, meg fér el, szoval ilyenkor már nem lehet itthon maradni, pláne még utazni is hirtelen bajnál. 2 hetet szeretne a dokim kivárni aztán végre szülünk!:)

Dancsi! Sajnálom már megint be kell feküdnie!:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gréti 168 cm lesz :) Amúgy én is azt hallottam eddig, hogy a 2 éves kori magasságot duplázzuk és kb. akkora felnőtt lesz :)
Gyanítom nekünk úgy is kb. 168 fog kijönni, mert január végén volt 82 cm Gréti :)

Zozo: Hú ez a kórházas dolog nekem tetszik. Viszont maximálisan megértem, hogy ki vagy borulva. De én pl. akkor lennék kiborulva, ha a klinikára "kéne" mennem.

Exi: Én hallottam ám már sok forrásból, hogy nem fogják megszűntetni a kórházban a szülészetet. Úgy legyen!

Dancsi: :(:(:(:(

Karmen: Drukkok mennek! Már csak 2 hét :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Végre valahára végigolvastam a hátralékban lévő 20 oldalam :-). Nagyjából azt hiszem képben vagyok újra.

Minden szülinaposnak, névnaposnak sosk-sok boldogság így utólag is, a betegek gyógyuljanak meg gyorsan.

Niki, itt is gratula Rékához, látom nagyon szépen növöget.

Pár dolog rólunk. Azt nem tudom mekkorák vagyunk, addig nem nagyon megyünk az orvos közelébe, míg el nem fogy a tápink, de saccra olyan 8-8,5 kiló lehet a csajszikám és olyan 68 centi. Közlekedik a lakásban, igaz hogy hátrafelé, de nagyon azon van hogy előbb utóbb előre is menjen neju a dolog. Jógázni már elmehetne, gyönyörűen nyomja ki a kis popsiját :-) Egyik napról a másikra elkezdett hason aludni, ő aki eddig még a hasonlét gondolatától is üvöltött :-)
Volt egy jó két hétnyi "éjjel is eszem 2x" műsorszáma, de mióta kap egy kis husit ez is megoldódott. Mivel mi tápisak voltunk, így korábban kapott mindenfélét, mindent megeszik és amíóta megint átalussza az éjszakát megint normálisak a nappalok is.

Írtam egy csomó mindent, miközben olvastam, megpróbálok csak olyasmire írni amire még nem válaszolt senki, bocsi ha ismételnék valamit.

Enikő:
Amit írtál a pneumóban meghaltak száma, abból 40.000 eset az USA-ban forul elő évente, a többi világszerte mindenfelé. Kiemelt kockázatúnak számítanak a krónikus beteg gyerekek (szív-érrendszeri, tüdő, máj), diabéteszes, asztmás, az immungyengített (transzpantált), az immungyengült (leukémia, sarlóssejtes anémia, stb.), a lépírtottak, vagy lép nélkül születettek, illetve a hátrányos szociális helyzetűek. Asszem ennyi

Gira:
Almapép helyett miért nem kóstoltatod meg almalével? Az folyik és ízlelgetheti öklendezés nélkül. A reszelt almát én beletettem egy teaszűrőbe és kiskanállal átnyomkodtam. Kicsit macera, de tuti 100 % alma, meg nem is kell neki még mennyiség. Utána meg megpároltam az almát és azt turmixoltam, az megint kevésbé darabos mint a reszelt alma.

És egy csöpp kiegészítés ahhoz amit az immunrendszerről írtál. A fagocitáló (bekebelező sejtek) nem fejlődnek egy fertőzés során, egy részük azonnal belehal amint lenyelte az idegen anyagot (ez a genny) másik részük elkezdi emészteni, őket a nyirokrendszer szűri ki és a makrofágok pusztítják el. Szóval egy ilyen fehérvérsejt egy kórokozó.

Már nem tudom ki írta a toxoplazmózist. Diagnosztikusan ha jól tudom még csinálják, elég hozzá egy láz, meg annyit mondani a dokinak hogy macska közelében voltál, vagy földiepret ettél mosatlanul. A laborok nem vizsgálják, hogy az orvos milyen tünetet észlelt és hogy miért kéri a diagnosztikus vizsgálatot.

Zozo:
Én is olvastam a területi ellátási listát illetve a kórház klinika ágyszámait. Ami számomra, de szerintem mindenki számára egyértelművé tette hogy itt azt sem tudják mi merre mennyi, hogy a klinika 90 ágyára 86.000 beteg ellátása kerül, a kórház 20 ágyára pedig 186.000. Ami még érdekes ugy van a klinikán is fertőző beteg ellátás, és a kórházban is. Igen ám de a klinikán csak gyerek, a kórházban csak felnőtt. A klinikához tartozik minden környéki, a kórházhoz minden szegedi lakos, vagyis szegedi gyerek ne legyen fertőző beteg és fordítva.Ráadásul egész Csongrád megyében ha jól láttam egy szemészeti osztály van 30 ággyal mindenkire... És még van képük azt mondani hogy ezt a betegbeutalást az ÁNTSZ szerkesztette. A fejemet teszem rá, hogy ezt az intézetünkből senki nem látta, mert aki erről dönthetett volna az ezekkel totálisan tisztában van.

De ez csak apróság ahhoz képest, hogy pl egy celldömölki gyereket szombathelyre, győrbe, kaposvárra, pécsre, és pestre kell vinni, attól függően mi a baja, és aki BP IX. kerületben lakik az sehova nem tartozik :-)

És a "kedvenc" szöszi államtitkárom szerint nincs hiba a rendszerben :-)
Akkor mostantól aki szegedi és a klinikán szül az fizeti a 30 %-ot? És hova tesznek annyi kismamát 20 ágyon amibe benne van a nőgyógyászat és a terhespatológia is. Ez a rendszer előbb utóbb nem fogja bírni...

Épp tegnap mondtam apának, hogy ideje kitanulnom a kuruzslást és javasasszonyságot, mert ebben a rendszerben nem tudom kit hogy és mikor fognak tudni meggyógyítani :-(

Ági

Ági73

Friss Grétiszáj:

Talált egy morzsát a földön: Pószíjó mózsája :) (porszívó morzsája)

Amúgy brutál hosszú mondatokban beszél már. Tegnap közölte: Apuci este iszik a tea.
Ma: Anuci nem taáááta mózsapószíjó, apuci etetttte.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Bea!
Grétiszáj!! :lol: :lol:

Zozo!
Szatymaz valóban a klinikához tartozik, szóval én nyugodt vagyok!!! :wink: :D

Zituska!
Boti nincs benne a mai Délmagyarban? :lol:

Mindenki!
Holnap 9-től 17-ig Babaexpó a Mars téren!! Belépő 400 ft, 12 év alatt ingyenes. :wink:

Zita

Kép
zitaa

Zita :)

Én is láttam a képet, de ő nem Boti, csak állatira hasonlít rá! :lol: :lol:

Bea :)
Grétiszáj haláli! :lol:

Na fasza...akkor mi is kezdhetünk gyűjteni :x . Mert én a dokimhoz is meg a Klinikához is ragaszkodom.
Bár remélem, mire mi odakerülünk, megváltozik ez a dolog! :twisted:
(Na meg az sem kizárt a jelenlegi helyzetünkben, hogy 2-eske külföldön fog születni.)

Kép
Kép
zituska28

Bea! Grétiszáj irtóédi! :) Kis dumaláda! :D

Dancsi! Remélem nincs semmi komoly baja Boldinak! Mi 2005 -ben töltöttünk Lottival a mandulaműtétekor 1 éjszakát a kórházban.
A műtét előtt kaptunk egy listát arról mit kell vinni neki illetve magamnak.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?