Sziasztok!
Végre valahára végigolvastam a hátralékban lévő 20 oldalam

. Nagyjából azt hiszem képben vagyok újra.
Minden szülinaposnak, névnaposnak sosk-sok boldogság így utólag is, a betegek gyógyuljanak meg gyorsan.
Niki, itt is gratula Rékához, látom nagyon szépen növöget.
Pár dolog rólunk. Azt nem tudom mekkorák vagyunk, addig nem nagyon megyünk az orvos közelébe, míg el nem fogy a tápink, de saccra olyan 8-8,5 kiló lehet a csajszikám és olyan 68 centi. Közlekedik a lakásban, igaz hogy hátrafelé, de nagyon azon van hogy előbb utóbb előre is menjen neju a dolog. Jógázni már elmehetne, gyönyörűen nyomja ki a kis popsiját

Egyik napról a másikra elkezdett hason aludni, ő aki eddig még a hasonlét gondolatától is üvöltött
Volt egy jó két hétnyi "éjjel is eszem 2x" műsorszáma, de mióta kap egy kis husit ez is megoldódott. Mivel mi tápisak voltunk, így korábban kapott mindenfélét, mindent megeszik és amíóta megint átalussza az éjszakát megint normálisak a nappalok is.
Írtam egy csomó mindent, miközben olvastam, megpróbálok csak olyasmire írni amire még nem válaszolt senki, bocsi ha ismételnék valamit.
Enikő:
Amit írtál a pneumóban meghaltak száma, abból 40.000 eset az USA-ban forul elő évente, a többi világszerte mindenfelé. Kiemelt kockázatúnak számítanak a krónikus beteg gyerekek (szív-érrendszeri, tüdő, máj), diabéteszes, asztmás, az immungyengített (transzpantált), az immungyengült (leukémia, sarlóssejtes anémia, stb.), a lépírtottak, vagy lép nélkül születettek, illetve a hátrányos szociális helyzetűek. Asszem ennyi
Gira:
Almapép helyett miért nem kóstoltatod meg almalével? Az folyik és ízlelgetheti öklendezés nélkül. A reszelt almát én beletettem egy teaszűrőbe és kiskanállal átnyomkodtam. Kicsit macera, de tuti 100 % alma, meg nem is kell neki még mennyiség. Utána meg megpároltam az almát és azt turmixoltam, az megint kevésbé darabos mint a reszelt alma.
És egy csöpp kiegészítés ahhoz amit az immunrendszerről írtál. A fagocitáló (bekebelező sejtek) nem fejlődnek egy fertőzés során, egy részük azonnal belehal amint lenyelte az idegen anyagot (ez a genny) másik részük elkezdi emészteni, őket a nyirokrendszer szűri ki és a makrofágok pusztítják el. Szóval egy ilyen fehérvérsejt egy kórokozó.
Már nem tudom ki írta a toxoplazmózist. Diagnosztikusan ha jól tudom még csinálják, elég hozzá egy láz, meg annyit mondani a dokinak hogy macska közelében voltál, vagy földiepret ettél mosatlanul. A laborok nem vizsgálják, hogy az orvos milyen tünetet észlelt és hogy miért kéri a diagnosztikus vizsgálatot.
Zozo:
Én is olvastam a területi ellátási listát illetve a kórház klinika ágyszámait. Ami számomra, de szerintem mindenki számára egyértelművé tette hogy itt azt sem tudják mi merre mennyi, hogy a klinika 90 ágyára 86.000 beteg ellátása kerül, a kórház 20 ágyára pedig 186.000. Ami még érdekes ugy van a klinikán is fertőző beteg ellátás, és a kórházban is. Igen ám de a klinikán csak gyerek, a kórházban csak felnőtt. A klinikához tartozik minden környéki, a kórházhoz minden szegedi lakos, vagyis szegedi gyerek ne legyen fertőző beteg és fordítva.Ráadásul egész Csongrád megyében ha jól láttam egy szemészeti osztály van 30 ággyal mindenkire... És még van képük azt mondani hogy ezt a betegbeutalást az ÁNTSZ szerkesztette. A fejemet teszem rá, hogy ezt az intézetünkből senki nem látta, mert aki erről dönthetett volna az ezekkel totálisan tisztában van.
De ez csak apróság ahhoz képest, hogy pl egy celldömölki gyereket szombathelyre, győrbe, kaposvárra, pécsre, és pestre kell vinni, attól függően mi a baja, és aki BP IX. kerületben lakik az sehova nem tartozik
És a "kedvenc" szöszi államtitkárom szerint nincs hiba a rendszerben
Akkor mostantól aki szegedi és a klinikán szül az fizeti a 30 %-ot? És hova tesznek annyi kismamát 20 ágyon amibe benne van a nőgyógyászat és a terhespatológia is. Ez a rendszer előbb utóbb nem fogja bírni...
Épp tegnap mondtam apának, hogy ideje kitanulnom a kuruzslást és javasasszonyságot, mert ebben a rendszerben nem tudom kit hogy és mikor fognak tudni meggyógyítani
Ági