A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Először is, ha valakinek netalántán kellenének bébiételes üvegek anyatejnek, bébikajának fagyasztóba, szóljon, mert van egy jópár, és ha kell, odaadom, egyébként megy a kukába.

Gerika, épp most olvastam egy szösszenetet arról, hogy a gyerekeknek mennyi elfoglaltságra van szükségük suli után. :)
Egyébként a szülésről még annyit, hogy eszem ágában sincs csak azért ismét vágatni magam, mert Petivel így sikerült, szerintem az bolond, aki CSAK ezért másodszor is császárt „kér”.
A méretezés Petivel is így volt, a 16. hétig mindig az első UH-n mért adatokhoz képest fejlődött, de aztán behozta a lemaradását az utolsó mensimhez viszonyítva (bő két hét volt a különbség).
Mi sehova sem megyünk a hosszú hétvégén…a családi összejövetelt leszámítva.

Bibi, :D. Majd írj, hogy melyik nap lenne a tali, aztán kiderül, hogy épp ráérünk-e.

Gira, és a hasán feküdt a dokinál a pelenkázón???? :o Hm, nekem ez magas. (Mert ugye azt írtad, hogy Hajnának leginkább a hasa a pöttyös.)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Hátttt csajok!!
2 hét alatt már másodjára lázasodom be. A múltkor csak 1 napig tartott és láz meg fejfájásból állt és nem ment 37.8 fölé!! most meg tegnap előőtt estétől és majd 39 fokos volt.Szintén fejfájás és gyengeség...Nem tudom mi lehet, a doki azt mondta, h valami lappang6, v tejláz...Mind a kétszer a jobb cicimen van/ volt piros folt, de az is lehet, h már a sok fejéstől!! Volt vkinek már tejláza??és az milyen??

Kép
gyanixi

Niki,nekem nemvolt tejlázam,de ha jól tudom a tejláz tünetei ilyenek! :?
Van mellszívód??
Vagy a kórházban nem volt szölésznőd??

Megmutathatnád neki!
szerintem!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Mátémnak mandulagyulája van(tüszős) :cry: Eléggé kivan szegény,ma reggel 9 kor kelt fel de 10-kor már aludt és 1-kor keltettem fel. :shock:

Akit érdekel:Ma voltam az FNX diszkontban ahol a hipp bébidesszertek 285 helyett 165 ft-ba kerülnek.(Főleg egy éves kortól,de van 4 hós kortól is.)

Más téma:
Most hallottam hogy a kormány 5 helyett csak 2 lombikot finanszíroz és az ehhez szükséges gyógyszerek is másfélszer annyiba kerülnek.
Remélhetőleg itt ez senkit nem érint ,de nem egy családbarát rendszer van kialakulóban.
Egyébként kedvenc szöszi Ágikánknak van gyereke?
:oops: Gondolom nincs.

Melinda!
A hipp alma citromfű teát issza Lindi?

Máté nem akarja a klacidot meginni mit csináljak vele?Gyümilé tea tej nem jött be.

Na most elég kacifántos lett a hsz.Bocsi :oops:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!
Nem volt netem par napig :( Visszaolvasni eselyem sincs annyit irtatok :lol:
Sajna most nincs magyar karakterem sem, bocsi erte :roll:

A talalkozoban, ha lesz, mi benne vagyunk barmelyik heten :D

Niki!
Remelem elmulik minel elobb a lazad!!!

Meg korabban olvastam a magassagmerest :lol: Nalunk apuci 193 cm, en 158 es Kitti valszeg 172,5 cm lesz :shock: Tudtam hogy a fejemre fog noni,de ennyire :? Most meg olyan pici,nehez elkepzelni hogy kozel 100 cm-t fog meg noni. Most kb 75 cm es 8700 gr :D

Olyan jo volt,voltam ma uto-nonapi ebeden. A fonokom minden evben elvisz minket a Fasorba kajalni. Szolt nekem is hogy menjek :D tok jol esett :D
Ferjem egesz heten itthon van, igy o volt Kittivel. EMegebedeltette, elvitte setalni es baboka mar aludt amikor delutan hazaertem.
Kitti kezd egyre apasabb lenni :wink: Soxor csak az apjaval akarja roni a koroket, de csak abban a helysegben ahol en is vagyok :D
Parom mondta hogy erti mar,miert vagyok estere annyira faradt :lol:

Meg nem voltunk gyerekulest venni a bicomra,de felirtam az otleteket amiket irtatok hogy hova menjek.

Gira!
Szegeny Hajna :( Remelem valamelyik csodaszer hasznal neki!!!

Zitacicu!
Matenak sok gyogypuszi!!!

Bocsi ha valakit kihagytam!!

Eniko!
Ti jol vagytok?

Mindenkinek kellemes hosszu hetveget!!!!!!!!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Rakok fel par kepet is :D

Kép Kedvenc kosaram

Kép Imadok menni

Kép Kapaszkodva is :-)

szszkinga

Sziasztok!

Gira :) Gyógypuszikat küldök Hajnának, bakker nagyon durvák azok a kiütések! :shock: Ha esetleg más bőrgyógyásznak is meg szeretnéd mutatni és érdekel, priviben tudok elérhetőséget adni.

Ági :) Nekem 40%-ot mondott a dokim, de olvastam egy könyvet, amit egy nagyon elismert amerikai bába írt, aki születésházban dolgozik illetve otthonszüléseket is kísér és ő 98%-ot írt! Állítólag csak két esetben állt fenn a hegszétválás esélye, kórházba is vitték az asszonyokat, megcsászározták őket, de végül nekik sem vált szét a hegük! :shock:
Persze nem vagyok naiv, tisztában vagyok vele, hogy itt messze nem ilyen jó a helyzet, de azért reménykedem, mert nagyon szeretném átélni a szülést.

Enikő :) Jobban érzed magad?
A tortát az Agni vega étteremben rendeltük meg, ők készíttették el egy cukrásszal, aki lefelejtette róla a lényeget… Viszont tényleg nagyon fincsi volt.

Bea :) Ti mikorra tervezitek a kistesót? :?:

Révi! Édesek a gyerkőcök!!! Ne haragudj, hogy megkérdezem, de tulajdonképpen mi baja van Balázsnak? Vhogy lemaradtam a lényegről… :oops: :oops: :oops:

Exi :) Köszi, akkor azt hiszem mi is ellátogatunk majd a FNX-be, nagyon nem mindegy, ha ennyivel olcsóbb!!! :shock:

Bibi :) Engem is bejelölnék az iwiw-en? (meg akinek még esetleg van kedve… :oops: :oops: ) A mostani péntek nekem sem lett volna jó a talihoz, mert ha nem lesz holnap balhé, 16-án felmennénk Pestre, viszont a jövő hét teljesen jó.

Zsuzsi :) De jó, hogy Dénes végre újra egészséges! Közös sétában szívesen benne vagyok!!! :D

Gerika :) Te a kórházban fogsz szülni?

Zitacicu :) Utólag is isten életesse az ikreket!!! :lol: :lol: :lol: Máténak pedig gyors gyógyulást kívánok!!! Esetleg a kakaót nem akarod megpróbálni?

Niki! Szerintem is tejlázad van! Ülj be meleg vízbe vagy zuhanyozd a melledet meleg vízzel és próbáld közben finoman masszírozni!

Kinga :) Nagyon cukik a képek! :lol: Ne haragudj, hogy a héten nem kerestelek, de Kristóf meg van kicsit fázva, nem akarom, hogy Kitti elkapjon tőle vmit!

Jó pihit mindenkinek!!!

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!!
Tegnap voltunk Pesten, megvettem a babakocsit (kerekes hordozó) :) Nagyon szép el vagyok ájulva, alig várom hogy kibújjon a belevaló és tologathassam :lol: :oops:
Iszonyat dugó volt amúgy, az a Blaháról Budára a Flórián térre 2 óra volt az út egyirányba. Pont annyi mint amennyi idő alatt tegnap este hazaértünk a Blaháról Szegedre :lol:
Nagyon szépen fel vín díszítve amúgy a város, mindenhol zászlók tök szép ünnepi hangulat. Remélem nem lesz balhé.....
Úgy volt ma hazamegyünk a hosszú hétvégére, de kiderült apának mégsem kell dolgozni, így maradunk, vagy majd csak 2 napra szombat-vasárnap....majd meglátjuk!

Én még köhögök, de már azért jobb a helyzet. Csak sokszor van, hogy hánynom kell a köhögéstől :( :oops: A gyógyszereket szedem, mást úgysem tudok csinálni....

Timi: Az Agni vera étteremben? Aszittem cukiból rendeltétek! Jártok oda????

Kinga: Nagyon édes Kitti, látszik nagyon boldog hogy mehet :lol:

Zitacicu: Tuti, hogy nincs gyereke...ha lenne ilyen intézkedéseket nem tenne, bár sztem ő csak szócső, ő csak a komunikációért felelős, nem ő hozza meg ezeket a család-, ember-, gyerek- ellenes döntéseket! De épp elég az hogy tőle halljuk, eladta a lelkét az ördögnek :evil: :shock:

Most ennyi Viola nyúúúúúúúúúz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Üdv.

Timi, hát igen, az FNX tényleg olcsó, én a múltkor a DM-ben is vettem néhány üveg bébiételt, mert betelt a kuponfüzetem, és volt egy cetlim, így 21% kedvezményt kaptunk.

Enikő, a lényeg, hogy hazaértetek. Tegnap az Árpád hídon a férjem kollégái karamboloztak, pontosabban beléjük mentek hátulról, ők meg koccolták az előttük levőt, stb. De nekik nem lett bajuk.
Egyébként délután itt is dugó volt, mert a Rókusi krt.-n kb. 25 perc alatt értünk végig.

Kinga, nagyon ügyes Kitti. Peti még nem áll, csak kapaszkodva, menni is csak úgy. :) De lesz ez még így se!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zituska: És mit sportol?

Enikő: Gyógyuljál meg! Holnap suli! :lol: :lol:

Gira: Grétinek így nézett ki nyáron a háta meg a karjai...az meg melegkiütés volt :(

Révi: Tündériek a gyerkőcök :) Jó testvérek? Holnap lehet nem lesz időm írni, úgyhogy Isten éltesse az ikreket! :)

Zitacicu: Ti ikreiteknek is sok boldogságot, egészséget kívánunk 1. szülinapjuk alkalmából! Én konkrét végigbőgtem Gréti első szülinapját. Még jó, hogy csak másnap jött a család ünnepelni.

Kinga: Gyönyörű a lányotok :)

Timika: Mi tavaly szeptember-október környékén szerettünk volna belevágni, de azóta mindig közbe jön valami és most abban sem vagyok biztos hogy egyáltalán valaha bele merek vágni még....:( Pedig nagyon szeretnék Grétinek kistesót. Csak sajnos odaföntről mindig beleavatkoznak valamibe :cry: :cry:

szép napot mindenkinek

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi: van mellszívóm és a kórházban is jártam már, de előszőr azt mondták, h nem vsz, h mellgyulladás, most másodjára meg azt mondta dokim, h lehet, h az!!!De tegnap du-tól már egyáltalán nem volt lázam...szerintem az lehetett a baj, h nem fejtem ki mindig szopi után a maradék tejet és lehet, h az okozta!!! :?:

Kép
gyanixi

SOS Csajok van valakinek kölcsön egy utazóágya??? :oops: Viola csak "kenelben" alszik és tesómnál nincs kiságy. Utazóágyunk pedig nincsen!

ceniko
Szeged

Timika: Kristófnak boldog névnapot! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Enikő!
Mikorra kell az utazóágy? Nekünk van, de nincs itthon, még télen kölcsön adtam, és nem került még vissza. :lol: Bent van Szegeden,mi nem haszználtuk, Márk nem maradt meg benne! :roll:
Ha elmész érte Szegeden, én szivesen oda adom! :wink:
Nincs tőletek messze! :wink:

Zita

Kép
zitaa

Zitaa: Ha minden jól megy, akkor holnap reggel felmennénk Pestre és vasárnapig kellene....
Tehát pl ma el tudnék érte szaladni :wink:
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :wink:

Timi: Ma van kristóf napja?? :oops: Bocsika nem tudtam, Isten éltesse Kristófot! :lol:
Enikő

ceniko
Szeged

Violám benyelte Lackó/Bíbor babakocsiját :) Nagyon tetszik neki folyton a hordozóban csücsükél :lol: :lol:
És sztrájkol ha ki akarom venni! :lol: :wink:

Zitaa: Privi ment :wink:

ceniko
Szeged

Üdv.

Enikő, jó, hogy Violánank tetszik LackóBíbor járgánya. :)

Timi, Kristófnak sok puszi névnapja alkalmából.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok csajok!

Régen jártam már itt, de igyekeztem visszaolvasni és először is : Isten éltessen sokáig minden aranyfalat babókát itt a babaneten :) !!!

Pár szóval leírom, hogy mi történik éppen velünk.

Barnikám betöltötte a 4. hónapot is és mivel már csak kb 1-másfél hónap van hátra a féléves korig, úgy döntöttem kíváncsiságból megnézem mit szól az új ízekhez.

Mivel se a cumit, se a cumisüveget nem fogadja el, ezért nehéz dolgom van, a keze mindig a szájában van.
Meg is próbálkoztunk - a védőnő tanácsára - egy pici kifacsart almalével, szegénykém nagyon elfancsalodott képet vágott hozzá, de jót nevettünk együtt, olyan aranyos volt.
mindenfelé ment a lötyi, egyedül befelé nem .

Én alapjában véve 6 hónapos koráig csak anyatejjel szeretném "táplálni", de kíváncsi voltam.

Az biztos, hogy még nem jött el az ideje.
Azért én szeretnék felkészülni, hogy ne akkor legyek gondban.

Van valamelyikőtök most ilyen helyzetben?
Banánt is próbáltam neki adni (szétnyomkodva egy hangyabokányi adagot) , de ez sem tetszett neki.
Legközelebb a krumpli jön.

Érdekes lesz majd megismerkednie az ízekkel.

Ti mivel kezdtétek?
Bébiétellel érdemes, vagy az már kényeztetésnek / nem természetes dolognak számít?

-----------

Másik újdonságunk, hogy egyre nyitottabbak vagyunk:)
Egyre többet mosolyog és imádom mikor kipihent és jóllakott. Mindenkit levesz a lábáról, épp a ma délutám mosolyogtunk nagyot.
Amíg énekeltünk neki, ő is kitartóan "ÓÓőőőő--ÓÓÓ"-zott, ahogy abbahagytuk az éneklést elhallgatott, ezt játszottuk vagy negyed óráig. Haláli volt, kicsit be is rekedtem.

Most megyek is, mert pihiznem is kell!

A fürdetőkarika engem is érdekel!!

Megkérdezhetem, hogy merre van az FNX diszkont, amit írtatok (olcsóbb bébiétel)? Babakocsival be lehet menni?
Köszi
Puszi
Jó éjt!

KépKép
esztermoro

Üdv.

Eszti, ha van időd, akkor jobb, ha magad pempőzöl, de ha veszel valami gyümit, azt inkább idős nénitől a piacon. Én lusta voltam, és üveges bébiételt vettem...az biztos jó helyről van, amit beletesznek.
Az FNX diszkont a Vásárhelyi P. u. 3-5. szám alatt van, a Szárnyasbázis, Tejdiszkont és társai mellett. És olcsóbb a bébiétel...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Eszter:

Bocsi, hogy belepofázok, de szerintem teljesen felesleges 4 hósan kóstoltatni Barnit. Untig elég ha 6 hósan kezd el kóstolni, és akkor haladtok ahogy haladtok.
Magad mondod hogy csak anyatejjel szeretnéd táplálni 6 hósan...akkor hová ez a rohanás? :) Hidd el semmiről nem maradtok le ha még 2 hónapot vártok.
És mi úgy kezdtük a hozzátáplálást, hogy egyszerre 4-5 napig csak egyféle új dolgot kapott. Mindig kicsit növelve az adagját. Ezt azért hogy ha valamire véletlenül allergiás, akkor tudjuk, mi az.
Tudom, hogy az ember mindig azt szeretné ha nagyobb lenne a babája, ha már enne mást is, ha már járna, ha már beszélne, ha már átaludná az éjszakát, stb. De olyan hamar felnőnek, élvezzétek mindig az éppen aktuális dolgokat. Fog még Barni mindenfélét enni éppen eleget. De anyatejet nem fog már 10 éves korában.
Egyébként ez ellentmondás:
"Az biztos, hogy még nem jött el az ideje.
Azért én szeretnék felkészülni, hogy ne akkor legyek gondban."
Akkor pont annyira leszel gondban mint amennyire most vagy gondban, illetve ha most nincs itt az ideje, akkor később sokkal kevésbé leszel gondban ha már eljött az ideje, mint most.
Na ezt jólmegaszontam....
Szóval én a helyedben nem sürgetném a "felnőtté válást" :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Mi holnap leszünk 5 hónaposak, nagyon rohan az idô.

Elkezdtem én is a hozzátáplálást kb. 1 hónapja hasonló megfontolásból, mint Eszter, no meg úgy tünt a kis torkosomnak nem elég a tejcsi.
Szopizás után elôször csak 1-1, most már 3-4 kiskanál babakaja minden nappali etetéskor (utolsónál már nem, ott tápszerrel pótolunk). De hamarosan a déli szopit teljesen ki fogom váltani babapapival.
Kezdetben almalevet meg narancslevet csináltam a gyümölcscentrifugán, késôbb fôztem barackot meg almát és azt turmixoltam, aztán kaptunk 2 üveg Hipp papit, így most már az a sláger. A barackos almás minden mennyiségben, meg a körtés is bejön. Az almáról azért álltunk le, mert hasfogónak bizonyult, a narancsról meg azért, mert kipirosodott tôle Zolka baba pofija.

A kis gazfickó fordul az oldalára, beszélget és felül az ölünkben. A hasonfekvést is kezdi megszokni :), de azért még most sem szereti nagyon. Szereti a délutáni sétákat, aludni csak a babakocsiban és a karomban hajlandó napközben, cicivel. Jó lenne valami egyszerübb módszer, csak nem találtam még ki :(

Teszek fel néhány képet, és mind-mind Zolka baba egy-egy arca :), Imádjuk!

Legyetek jók!

Kép
Oldalra fordulok

Kép
Hason fekszem

Kép
Babakocsizom

Kép
Felülök (apa csak vigyáz rám, hogy nehogy leessek!)

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Üdv.

Cseppek, hogyhogy Zolka kapott narancslevet??? :shock: Mert tény, hogy vannak olyan bébikaják négy hós kortól, amikben van, de nagyon-nagyon minimális, aminek az az oka, hogy a klementinek allergizálhatnak, tehát minél később kell adni a gyerkőcöknek. :idea:
Egyébként édes a kisfiad.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Timika! Boldog névnapot Kristófnak!! :D

Eszti! Csatlakozom Beához én is, de tényleg ne vedd beleugatásnak.Örülj neki, hogy anyatejjel tudod táplálni Barnit, hidd el nem maradtok le semmiről, attól nem lesz a későbbiekben jobb evő a fiad, mert megkóstoltatod vele a "más kaját".
Egyébként én szinte mindig pempőztem, bébiétel a "rendkívüli esetekre" volt itthon.

Cseppek! A narancsot 1 éves kor után ajánlják, allergizálhat (Zolka piros pofija is erre utal szvsz)
Miért gondolod, hogy kevesebb a tejed? Gyakori szopival szvsz bármikor feltornázható a tejmennyiség.
Nagyon cuki a majdnem 5hósod. :)

Enikő!Tök jó, hogy megvan a hőn áhított babakocsi. :D De ha ennyire tetszik Violának, nem kéne venned még egyet? :lol: :lol:

Niki! Jobban vagy?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Helló!

Csak bekukkantottam, de én is kicsit hozzászólnék hozzátápláláshoz.
Eszter! Mikor 6 hónapos lesz a baba, nem azt jelenti, hogy akkortól rendesen kell mást is ennie, ezért előbb el kell kezdened kóstoltatni, hanem akkor kell elkezdenie a kóstolást! :!: :!: Az se baj, ha utána 1-2 hónapig még csak kóstolás szintre juttok el az elsőként adható ételekkel! :lol:

Cseppek!
A déligyümik elég allergének ha jól tudom, a narancs elég savas is, mi kaptunk egy táplálási táblázatot a gyerekorvosunktól, aszerint narancsot (általában a déligyümiket) nem is kaphatja 1 éves kor előtt! Felesleges ilyen ételekkel kísérletezni sztem, ha túl hamar találkozik bizonyos ételekkel a szervezete, kialakulhat allergia! :shock: Ha mindenképp úgy érzed, hogy anyatejen kívül enne még, akkor egy ekkora babának alma főzve, krumpli, barack, sütőtök a megfelelő étel!

Magánvélemény, de szerintem azt se kell siettetni, hogy egyes szopikat hamar ki lehessen váltani szilárd ételre. A baba érthetően jelezni fogja, ha egyáltalán nem igényel utána szopit. Egy 4-5 hónapos babánál meg pláne nem... Persze mindenki maga gondolja át, hogy akarja etetni a babáját.

Enikő! Ha nem sikerülne ágyat szerezni, nekünk van, hozzánk is elugorhatsz érte, itthon vagyunk egész délelőtt.

Timika! Nagyon boldog névnapot kívánunk Kristófnak! :lol: :lol:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ezt lehagytam: Zolka baba gyönyörű! :D :D :D
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zitacicu!
Kicsit megkésve,de Boldog Szülinapot az ikreknek!!!!!!! :D

Timika!
Kristófnak Boldog Névnapot!!! :D

Cseppek!
Zolka baba nagyon édi!! :lol:

A hozzátápláláshoz csak annyit, hogy én majdnem 6 hós koráig tudtam anyatejet adni Kittinek és utána kezdtem el.A sütőtököt a mai napig utálja a banántól öklendezett ( ezt ma már szereti) és a bébiételes gyümölcsöket kezdte el szeretni. 2 hónapon keresztül csak a brokkolis husis kaját volt hajlandó megenni( ma már szinte mindent megeszik)...ebből arra következtetek hogy valszeg még én is korán kezdtem el a hozzátápit,mert elég nehezen fogadta el a különböző főzelékeket :idea:
Nem kell siettetni! A babócák is jelzik!! :shock:

Voltunk ma korzózni. Itt van róla egy kép :wink:

Kép Séta a Kárászon

szszkinga

Sziasztok!

Szeretnék segitséget kérni tőletek!

Jár valakinek a gyerkőce a Cső utcai illetve a Gáspár Zoltán utcai oviba? Ha igen milyenek a tapasztalatok?
HA válaszoltok megköszönném.
MucskaAndi és Anna aki ovi előtt áll

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Koszonjuk a dicsereteket es a hozzataplalasi hozzaszolasokat is.

"A narancsot 1 éves kor után ajánlják, allergizálhat (Zolka piros pofija is erre utal szvsz)"

Erre nagyon gyorsan en is rajottem, ezert kiiktattam kb. 1 nap utan.

"Miért gondolod, hogy kevesebb a tejed? Gyakori szopival szvsz bármikor feltornázható a tejmennyiség. "

Egesz nap "kummogott", surun szopizott. A tej mennyisege nem sokat novekedett azota sem. A 3-4 kiskanal bebikaja javitott a helyzeten.

"Magánvélemény, de szerintem azt se kell siettetni, hogy egyes szopikat hamar ki lehessen váltani szilárd ételre. A baba érthetően jelezni fogja, ha egyáltalán nem igényel utána szopit."

Lehet, hogy rosszul csinalom, de most mindig szopi utan kapja a plusz babakajat. Tehat meg ehes, amikor a cicibol mar nem tud tejhez jutni.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Bea!
Én is melegkiütésre gyanakodtam, csak Rékánál sose volt ilyen durva, ezért vetettem el... de még benne van a pakliban. Most egyébként egy kicsit javult... Tegnap este befejeztük az előírt kúrát. Ha ma este már nem vakarja eszeveszettül, akkor használt. A doki szt mondta, ne várjam, hogy a kiütések is hamar elmúlnak, de ha nem vakarja, az már javulás.

Képzeljétek! Már eszik 3 kanál almát!!!! :lol: És nem fölül jön vissza :lol: Talán a jövő héten meg merem kínálni krumplival is :wink:
Hát igen, Melindához és Beához csatlakoznék abban, hogy 4-5 hós babának még nyalogatásra sem adnék semmit. Rékánál még én is nagyon vártam a hozzátápit, 1 héttel előbb el is kezdtem, de így utólag látom azt a rengeteg hátrányát...
1. elkezdett fogyni a tejcsi, ami a tápszerhez vezet :( Mert ugye tejet nem ihat 1 éves koráig.
2. már nem volt maximálisan védve a ferőzésekkel szemben - egyre többször lett beteg (a legdurvább akkor volt, amikor végleg abba kényszerültem hagyni a szoptatást - 1 hónapig folyamatosan beteg volt, ebből 1 hét durva lázzal)
3.egyre többször lett pelenkakiütése, /mert az anyatejes kakiban nem szaporodnak a kórokozók/
4. kényelmi szempont - nálam ez is szempont :oops:

Szóval a kérdés, hogy milyen kicsi korában akarjuk, hogy ezekkel szembenézzen. Szerintem 4 hónaposan még pici ehhez... És igen, én is gyakran esek abba a hibába, hogy "jaj, már csak 1-2 hónap" De az a babánál rengeteget számít, rengeteget nő, fejlődik, erősödik ennyi idő alatt is.
Én még most se eröltetem a kajálást... miindenfélére fogom, hogy még nem... 2 naponta megkinálom napi 1x almával. Várom, hogy foga legyen, hogy melegebb legyen, hogy ő kérje a kaját :lol: Szóval kifogás az van :lol:

Niki!

Én is voltam durván lázas a szülés után... 1-2 hétig. Nem a tejcsitől volt, hanem bennem maradt a magzatburok... :(
Vendég

Helló!

Cseppek! Jól csinálod! :) Előbb a szopi, aztán a hozzátápi! Elírtam a dolgot, mert Dénes bár 14 hónapos, és minden étkezésre szilárdat kap, még szokott néha cicit kérni evés után. Ha el akarsz hagyni egy szopit, akkor kell előbb etetni aztán szoptatni.
Ennek ellenére azt mondom, ne siess az étkezés kiváltásával! Ameddig lehet, szoptasd az evés mellett, még nagyon kicsi, az se baj ha hosszú hónapokig szopizik minden evés előtt!!!
Azt írtad, hogy "egész nap kummogott, sűrűn szopizott". Nem tudom meddig próbáltad feltornázni a tejcsit, de ez nem megy 1-2 nap alatt. Viszont ha inkább eteted, mint óránként szoptatod, tuti nem lesz több, talán ezért van, hogy "a tej mennyisége nem sokat növekedett azóta sem". Én ha kellett akár 1 hétig is 1-másfél óránként szoptattam Dénest, elég fárasztó, de megéri. Sőt, ha szükség van rá, fejni is kell. Nem beleugatás akar lenni, de annyi bajtól kímélheted meg Zolka babát, allergiától, betegségektől, hogy nagyon megéri a fáradságot!!!!
Na mindegy, ne vedd magadra, ha mindent megtettél de nem ment, nem írtál erről semmi közelebbit.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Köszi csajok!

Hál Istennek nem vagyok az a típus, aki beleerőltet a gyerkőcébe valamit.
Én csak játsziból és kíváncsiságból nyalattam meg vele az almalevet és a banánt, azért hallgatok rátok.
De azért szerintem ennek nem lesznek végzetes következményei.
Hagyom majd megy minden a maga utján.

Jégvirág:
Hát igen, ellentmondéásba keveredtem, de ez valószínűleg az miatt van, mert Barnabás az első gyermekem és sok mindenben vagyok még bizonytalan sokszor még a saját véleményemben is, ez miatt elnézést, ez nem azt jelenti, hogy nincs véleményem, vagy üresek a gondolataim, csak tapasztalatlan vagyok.

Ezért is szeretek ide feljönni, mert ti olyan sokat segítetek.

Mindenki másképp csinálja, de én szeretek az arany középúton járni.

Ja, és nem siettetem Barni fejlődését, erről szó sincs.
Csak imádom minden pillanatát és kíváncsi vagyok az újabb élményekre, ez ugye normális dolog.
Szerintem hazudik magának az, aki nem sürgeti picit magában az időt, hogy:
"Vajon hogyan fog kinézni 1 évesen...Milyen lesz majd, ha majd tud beszélni..milyen aranyos lesz majd ha tipeg...stb"

Ez nem jelenti azt, hogy a "mát" nem élvezem (csúnya szóval élve)

Hozzátápis ötleteket nagyon-nagyon köszi.
Alapvetően onnan indult a kóstoltatás ötlete, hogy még mindig 2-3 óránként szopizik, éjszaka is többször, pedig marad a cicimben, van elég tejcsi), és gondoltuk egy próbát megér a dolog.
De majd visszatérünk rá pár hét múlva:)

Köszi a Diszkont címét is!!
Majd egyszer beugrunk férjecskémmel és szétnézek!!

Puszi!
Eszter

KépKép
esztermoro

Mucska:

A lányom a Cső utcai oviba jár. Nekünk nagyon-nagyon bejött.
Haza sem lehet rángatni:)
Mire vagy kíváncsi?
Nina
nina74

melinda:köszi, a láz már elmúlt...megint ugyanúgy volt, mint a múltkor, h jó egy napig tartott...azért idegesít, h nem tudom mitől...
gira:gondolom bennem nem maradt ilyesmi, azért császárnál csak kiszednek mindent.

Kép
gyanixi

gyanixi,
ha mellgyulád van, azt tudni fogod, mert nem csak lázzal jár, hanem iszonyatosan fáj is, meg lehet piros kívülről, és érzel egy kőkemény csomót is valszeg

de fájni mindig fáj!

ha ez van, akkor:
1/ irány a gyermekágyas osztály, ahol valszeg antibiotikumot fogsz kapni
2/ ne fejjed, de szoptatás előtt forró vízzel melegítsd (amennyire csak el tudod viselni) és mindig a beteg ciciből kezdd a szoptatást
3/ pihenj, amennyit csak tudsz, szerezz segítséget a baba mellé egész napra
4/ próbálj hónaljtartásban vagy "lógatós" módszerrel szoptatni (baba háton, de meg fölé hajolsz, kényelmetlen, de így a leghatékonyabb a mell ürítése)

Nekem Jozsóval az első 4-5 hónapan non stop mellgyulám volt és sosem derült ki 100%ban, hogy mi okozta, Boldival még egyszer sem volt (kopp kopp).
Vendég

Sziasztok!

Eszter: Oké, nem kötözködni akartam, csak szerintem (és ahogy látom a többiek szerint is) tényleg ráértek még a hozzátápival és a mindennemű kóstoltatással. De ettől függetlenül úgy csinálod ahogy te szeretnéd :)
Gréti nekem is első gyermekem, és határozott elképzeléseim voltak/vannak bizonyos dolgokról, amiket szerencsére véghez is tudtam vinni. Ha nem lettem volna olyan elszánt, sok minden nem sikerült volna. (pl. szoptatás, a régiek biztos emlékeznek mennyit nyafogtam az első 4-5 hónapban...) Van ami nem jött össze, de azt így utólag nem is bánom, ezek csak kis dolgok... :)
Pl. nekem ilyen határozott elképzelésem volt hogy fél éves korig csak szoptatok, nem adok cumit Grétinek, hogyan táplálok hozzá (ebben leginkább arról volt határozott elképzelésem, hogy kitől fogadok el tanácsot és kitől nem), stb.
Valószínűleg az is sokat segített, hogy a védőnőnkkel sem kellett hadakozni, mindig egyetértettem a tanácsaival.
Az idősürgetéssel kapcsolatban, én is azt írtam, hogy tudom, hogy mindig azt szeretnénk hogy már többet tudjon, várjuk a fejlődést. Ez így normális. De én nagyon elhatároztam, hogy ha lesz még egy babánk, akkor nagyon fogok igyekezni minden pillanatot kiélvezni. Sokkal tudatosabban, mint Grétinél.
Érdekes különben, én kicsi gyerekként se akartam soha felnőni. Nem vágytam arra hogy nagylány legyek, hogy felnőtt legyek....szóval hogy múljon az idő. Így is olyan gyorsan múlik :(
Ez is nagyon érdekes, hogy pl. azt se vártam különösebben hogy Gréti megszülessen. Mármint persze, vártam, de nem voltam türelmetlen, tudtam hogy úgy jó neki hogy a pocakomban van amíg csak szeretne, terhességet jól viseltem, szóval valószínűleg nehezen engedtem el Grétit, és el tudom képzelni, hogy ez is közrejátszott abban hogy a vészkijáraton távozott végül. Ezt mondjuk akkor kudarcnak éltem meg, hogy még arra se vagyok képes, hogy a világra hozzam a saját gyerekem....
Na mindegy, nagyon elkanyarodtam a témától....
és már nem is tudok visszakanyarodni, azt hiszem mindent leírtam, amit szerettem volna. Talán még többet is.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nina!

Köszönöm , hogy irtál.
Mennyit vannak levegőn , mennyire számit az időjárás? ( bölcsi ebben nem jeleskedik sajna)
A tornatermet ténylegesen használják e rendesen?
Nálatok hány gyerek van egy csoportban?
Jelenleg ezek foglalkoztatnak, mert a progjamjuk nagyjából ugyanaz mind a három ovinak. Az óvónőket meg hétfőn úgy is meglátjuk a nyilt napon.
Eddig mi a Temető utcába készültünk, de az nagyon felkapott ovi, egy csoportban 28 gyerek is van, szerintem az nagyon sok.
Nagyon megköszönném ha ezekre válaszolsz nekem.

Köszönöm és szép napot!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Timika,persze megjelönélek,de mi is az email címed??
Hogy ,hogy vagy fennt az iwiw-en??
De te is megjelölhetsz ám.

Kristófnak, 1 kicsit megkésve nagyon boldog névnapot kívánunk!!
A keresztfiam is Kristóf,és majdem elfelejtettem felköszönteni!!! :oops: :oops:

Kinga,nagyon édi a Kitti!! :D

Niki,szvsz tejlázad lehetett,(nekem sose volt),lehet hogy neked minden szopi után ki kell fejned a maradék tejet!
Bár szerintem,a szülésznőd is tudna segíteni!! :wink:

Eszter,saját tapasztalatból írom,hogy nem szabad erőltettni a hozzátáplálást.
ha van elég tecsid,akkor felesleges!!
A mi Barnink,ezért nem eszi a mai napig a gyümiket!!
Nálunk a Barni soha nem ette meg a bébiételt.
Én levesbe főztem neki zöldségeket,azokat ette csak.

Cseppek,teljessen egyetértek Zsuzsi vélményével! 8)

Enikő,mi is mijkor megvettük a Barni babakocsiját,én is alig vártam hogy kibújjon,hogy tologathassam!!! :D :D

Kép
bibi226

Sziasztok!

Mi is jelentkezünk. Sikerült alaposan megfáznom, esténként belázasodok, nappal még elvagyok a náthával és fejfájással. Ábel eddig nem kapta el, de próbálok vigyázni és ezekben a napokban csak anyatejet kap. Remélem megússza.

Enikő!
Tennél fel képet a Lackó-Bíbor kocsijában csücsülő Violáról?? :-)

Kinga!
Kitti nagyon ügyes, h már így sétál!!! A kosaras kép is nagyon tetszik!!!

Csibe!
Zolka is csodaszép és nagyon ügyes! Kitartás a szopihoz!

Niki!
Remélem jobban vagy! Rékafotó?? :-)

Eszter!
Barni kép?? :-)

Bea!
Grétiszáj?? :-)

Nagyon boldog születésnapot és névnapot minden ünnepeltnek!! Jó egészséget, sok örömet kívánunk!!

Szép hétvégét Mindenkinek!!

Kép Ábel 8 hónaposan a hintában

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Andi!
Írtam privit oviról
NIna
nina74

Niki!

Tééényleg, bocsi :oops: ... A császár az tényleg más :oops: Ne haragudj!
Vendég

Jégvirág:
Köszi a tanácsokat!
Nekem is vannak dolgok amiről határozott elképzeléseim vannak, de minden gyermek más és így nem mindenhol válnak be az alapvető szabályok.

Most nagyon fáradt és szomorú is vagyok egy kolleganőm halálesete miatt, de ha vidámabb leszek visszajövök.

Aranyosak vagytok!
Puszi

Így találtuk egyik hajnalban az ágyban: Kép

Kisangyalom:
Kép Kép Kép

KépKép
esztermoro

Eszti, részvétem a kolléganőd miatt. Az ágyas képen mit is kéne nézni, nekem egy kicsit kicsi... :o

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Csajok keresek etetőszéket, aminek van tálcája. Nem kell semmi extra, se kerék, se állítható magasság, nem kell, hogy reggelre kávétfőzzön :lol: csak ne legyen sérült és drága :wink: ennyi! Tehát sima mezei legyen, Mamáékhoz szeretném..... :wink:

Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
E

ceniko
Szeged

Hjajj és kaptunk tesómtól 2 csomag (jumbó pack) Pampers pelenkát 4+-osat de elég tangabugyi jellege van Violám hurkás hátsójára :lol: avagy kicsi :( .... Egyik csomaggal elhasználjuk, de a másik bontatlant szereteném eladni vagy becserélni 5-ös méretűre :wink: Ha valakit érdekel riadóztasson léccike!

Köszi

ceniko
Szeged

Bocs ezt a képet muszáj :lol: Olyan ééédes! :oops:
Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Eszter: Kolléganődet sajnálom. :( Barni nagyon aranyos :)

Enikő: Szép nyelve (is) van Violának :lol:

Zsuzsu: Remélem már jobban vagy. Grétiszáj: Tegnap reggel nézem milyen csipás a szeme, mondom is neki, ott egy nagy csipa a szemedben. Mire Gréti: Picsa szememben. :roll: :roll:
Vannak szavak amiket kicsit furcsán mond, betűket, szótagokat felcserél bennük. Pl. a labda az badda, kaptam az pakkam...meg most már a csipa is átalakult :( De remélem nem így fog tudatosulni.
Cukipofa Ábel :) Gréti itt irigykedik mellettem, hogy hintázik, ő meg nem.
Ja, és Gréti már árulkodik és mindent kikotyog. Pénteken kettesben voltak délelőtt apjával itthon, hazajöttem, azt mondták nem történt semmi említésre méltó. Aztán délután a Gréti közölte hogy leesett az ágyról és beverte a fejét, és kapott rá puszit, úgyhogy apa jól lebukott.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő,
VIola nagyon édes! :)

etetőszék: vegyél az IKEAban, vagy vetessél valakivel ha arra jár, de asszem a tescoban vagy coraban is szokott lenni hasonló, kb. 3 ezer Ft.
nekünk a Balcsin, meg anyukámnál olyan van, nagyon jó féle, igaz, csak stabilan ülő gyereket lehet beletenni

én el akartam adni a mienket, de már nem eladó, ugyanis Bogyi ha nincs bekötve szökik kaja közben, ennek meg 5 pontos öve van
Vendég

Üdv.

Enikő, remélem, már meggyógyultatok!
Édes Viola a kinyújtott nyelvével...

Bea, eszméletlen a lányod lepénylesője. :D
A kikotyogás régebben nálunk is megvolt, de mi a fagyizással voltunk így... :roll:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!

Tényleg haláli aranyos Vilola :)

Bea!

Réka is felcserél szótagokat. Én vagyok a tolmácsa :lol:

Képzeljétek, Hajnának kijött az első foga... NAPRA PONTOSAN annyi idősen, mint Rékának :o Szóval a genetikai kódolásuk itt is azonos... Ezen kívül még az az újság, hogy négykézlábra állt... de ezt csak 1 héttel Réka után :lol:
A kiütései nem javulnak, de megint egyre inkább az izzadságra gyanakszok. Most vékonyan öltöztettem, és hintőporoztam... Holnap megyünk vissza a bőrgyógyászatra :(

Ja újjabb problémám adódott ezzel a foggal: harap :shock: Ötlet?
Vendég

Sziasztok!
Eszter!
Kolléganőd :cry: :cry:

Enikő!
Viola nyelve jó hosszú :lol: Nagyon tetszik a kép!! :D

Bea!
Gréti jól lebuktatta az apját.. :lol:

Ez az IKEA-s etetőszék engem is érdekelne. Megnéztem a weben és egyszerű,de a célnak tökéletesen megfelel. Kár hogy nem lehet házhozszállítást kérni :(
Miért nincs már itt is IKEA????

Kitti megfázott :( Most először mióta megszületett. Kicsit folyik az orra meg köhög. Szerencsére láza nincs és az étvágya is megvan. Azt hittem hogy sosem lesz beteg :wink: , de úgy látszik ő sem ússza meg a takonykórt.. :o

Gira!
Szerencséd van hogy Hajnának csak most jött ki a foga :shock:
Én sajna ötletet nem tudok adni :(

Gratulálok a 4kézlábazáshoz!!! :lol:

szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?