A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:46-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Zsófi! Ha gondolod probáld meg a csőrös-pohárral, de szertintem a cumisüvegből való ivást is meg kell tanulniuk a babáknak. Ezt ugye máshogy kell szívni és nem olyan kellemes mint a mama cicije. Szofi is eleinte zaklatásnak vette és nyafogott. Majd ezt is megtanulta, ráérzett a technikára. Most már egyedül fogja az üveget és iszik. Tiszta HAWAI. Nekem már semmi dolgom. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali!

Szia Zsófi! Ha aventes üvegetek van, akkor viszonylag kis befektetéssel vegyél bele MAM cumifejet, a DM-ben kapni, annak is a szélesnyakú változatát és a 2. típust. (az 1.es túl szűk, az x-es meg prüéhez van) Szerintem az jobban hasonlít az anyamellhez, ahogy szopja a baba...
Azért nem baj,. ha megtanul cumisüvegezni a babó az ilyen esetekre :)

Györgyi, jobbulást nektek. Nekünk a régi gyerekdokink mondta mindig: "a nátha gyógyszerrel 3 hét, anélkül 21 nap :)

április 1 legalább nincs olyan messze, hogy kiderüljön valami.

Tünde

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:46-kor.
Vendég

Lilluska!
Dehogy lettél :D csak ha a csőrözés nem menne .....
Kata elég későn tanulta meg az abból való ivást.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, nehogy összevesszetek ám rajtam :)
Próbáltuk ám simán pohárból is itatni, az sem kellett. Lehet, hogy az anyatejet csak ciciből fogadja el? De akkor ma elmegyek a Dm-be és veszek Mam cumit. Aztán próbálkozunk.
Igazából a műanyaggal nem kéne baja legyen, mert sokat szoptatok bimbóvédővel. Bár már egyre kevesebbet. A síelésen leszoktam róla, és kiderült, hogy nincs is rá szükség.
Ja, és vettünk ugyan chicco sterilizáló folyadékot, amit ajánlottatok, de végül olyan ritkán kellett sterilizálni, hogy inkább kifőztünk. Szóval van egy flakon bontatlan sterilizáló folyadékom. Kell valakinek? Szívesen elviszem a sétára.

Szép napot ebben a borongós időben!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi, nem akarlak elszomorítani, de Olicska sem fogadta el soha a cumisüveget, talán azért mert mi is későn kezdtük. Esetleg kanállal vagy pohárból szép lassan meg tudja etetni majd anyukád, ha esti programotok lesz. Végül is a kanál már nem újdonság neki, csak kicsit lassú lesz úgy. Most azért résen leszek, Benivel szeretnék külön tréningelni az üvegből evésre, mert szeretnék én is esti programokat. Talán a kis haspók fickók jobban elfogadják!

Kép

Képurl]
eszesmerci

A nagy és a kicsi Druszánkat is ISTEN ÉLTESSE sokáig névnapjuk alkalmából!!!!!
Fiúk, hol hagytátok a meleget???????? :lol: :shock:

Nem tudom mi van Benivel tegnap óta, alig van el egyedül, állandóan azt akarja hogy foglalkozzak vele, különben hisztizik, morog..... :roll: Az én drága csodababa kisfiam...... Különben azt hiszem a foga indulhatott meg neki is.....
És tegnap este először bömbölt a kiságyban miután lefektettem. Alig akart elaludni - ezt csinálta napközben is - pedig tök álmos volt. Inkább üvöltött. Remélem ebből nem lesz rendszer. :?

Betegeskedők - remélem azért jobban vagytok!!!!!!

Szandinak szombaton lesz szülinapi bulija a mekiben és ma szólt egy anyuka, hogy sajnos nem tudnak jönni, mert a kislánya bárányhimlős. ( egy csoportba járnak ) És azt mondta, hogy egy másik kisfiú is..... Most igencsak a frász kerülget, nehogy elkapja, mert már 2 hete teljesen be van zsongva, ha le kéne mondani azt hiszem megőrülnék itthon vele, úgy ki lenne akadva. Úgyhogy erősen gondolkodom, hogy holnap-holnapután nem viszem oviba......

Heni

Kép

Kép
cancan

Merci én meg téged nem akarlak elkeseríteni, de az én haspók kisfiam soha nem fogadta el a cumisüveget! Egyik szemem sír, másik nevet, de ez van. Na, bocs, hogy belekontárkodtam.
Még annyit, hogy mi csörös izét fogunk neki adni.
Zsofi te, hogy kezdted a hozzátápit?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Tényleg: Benedekek! Istenke éltessen titeket!!!!!!
És a meleggel mi lesz? :lol: Irgum-burgum :lol:
Fényképeket is kérünk a kis névnaposokról!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Lehet, hogy akkor egyből veszek csőrős poharat is?

Boldog névnapot az összes Benedeknek!

Steffi! Mi almával kezdtük, nem nagyon jött be, aztán banán jött, majd sütőtök, és aztán barack. Utóbbi kettő Hippes babakaja volt. Mindenből legfeljebb 2-3 kanállal evett. Tegnap akartam venni sütőtötköt frissen, de aszonták már nincs itt a szezonja... A biopiacon még lehet szerintetek kapni? Tudja valaki hogy pontosan hol van és hánytól hányig?
Ha érdekelnek a részletek, leírtam a blogban, itt a link a vonalzó alatt.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Benedekek sztrájkolnak. Pedig én ma elbeszélgetek a kisfiammal. Már elég nagy ahhoz, hogy bizonyos dolgokat megcsináljon, lsd. meleghozás :D
Nem mintha a Sanyik és Józsik jeleskedtek volna...

cumisüveg... annyira egyéni, hogy ki mit fogad le szerintem is... hát még ha nem fogadja el.... Mondjuk nyilván mindegyik elfogadná, ha már az éhhalállal küzdenének, de ki várja azt meg? :)

Heni, én kiműveltem magam bárnyhimlő-terjedés ügyben: a bárányhimlő a pöttyök megjelenése előtti 1-2 napban fertőz, és ha elkapta, az 2-3 hétig lappang benne. Nem tudom, ki lehetett a fertőző, és mikor... Ha Szandi elkapta az ovistársaival együtt, akkor az mostanság kijön rajta is. Ha nem, és most fertőzték meg a pöttyök előtt, akkor meg még van 2-3 hetetek :) Szóval a Mekibe valszeg menni tudtok :)

T

mtunde

Ajajj, Merci, mgé nem is írtalak át a táblában!
Írd meg légyszi a nagyfiú szül.dátumát!

T

mtunde

Ja és újak, akik még nem vagytok a táblázatban:
kérek niknevet, lakhelyet, születési évet, orovos nevét, baba várható szül-idejét (vagy ha már megszületett akkor a szül dátumot) és nevet (várható neveket), és szülésznő nevét. Már ha akarjátok :wink:
Du, ha tudok, felteszek egy mintát :)

mtunde

Zsófi!
Én teljesen belevetettem magam a bio dologban is, és egy csomó helyen nézelődtem, ha érdekel elküldöm privibe, amit összeszedtem, piac linket idemásolom, hátha érdekel mást is, nyitvatartással együtt van:
http://www.biopiac.net/biopiac.php

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszönöm Benő nevében a köszöntéseket!!! Ezúttal kívánok én is a nagy BENEDEKEKNEK BOLDOG NÉVNAPOT!

Nagyon megérezzük ezt a szutyok időt... Sajnos. :cry: De ígérem, beszélek én is a kismanóval, hogy készítse a zsákját! :wink:
vbea

Tünde, köszi. Mivel nem az óvonőtől tudom, hanem egy anyukától, talán még nincs járvány. Gondolom, hogy ezzel a 2 nappal nem nagyon oldom meg a dolgokat, de teljesen kiakadna ha most lebetegedne. Naponta 10szer megkérdezi, hogy mennyit kell még szombatig aludnia....

Steffi, mindjárt próbálok képet keresni, friss sajna nincs, mert még mindig szerívzben van a masinánk. Remélem a héten kész lesz.
Olyan 2-3 hete készült fotóm van.

Heni

Kép

Kép
cancan

Végre alaludt ez a kis szaros. Nagyon nyűgik vagyunk tegnap óta mi is......
Na, itt van a kis névnaposom:
Kép
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Most kaptuk meg mi is a panadolos figuránkat! :P
na, milyen rendi csapat!
Nem gondoltam, hogy mi még kapunk....

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Nagyon édesek! Képzeld én is kis szarosnak hívom Martint és ő is elaludt :lol: Ilyen szépen ül már???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Nem, nem ül még. Csak állandóan ülni akarna. Ez a fotó kedvéért van.
Bár néha pár percre beleültetem már az etetőszékébe ( dönthető, puha) meg van veszve érte.
Bár tudom, hogy még nem jó neki :oops: :oops:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok

Minden Benedeket Istenke éltessen!!!!

Zsófi,
Réka sem fogadta/fogadja el a cumisüveget. Én vettem neki avent csőrös poharat, mert annak a csőre nem kemény hanem hasonló mint a cumi. (fogzásnál pl. nagyon bevált mert tudja vele masszírozni az ínyét). Ha aventes cumisüvegetek van, akkor szerintem elég hozzá csőrikét venni, és még sem kell egy egész üvegért kiadni pénzt. Egy két napig furi volt neki, de ma már olyan szépen iszik belőle, hogy öröm nézni. Amúgy szerintem semmi hátránya nem lesz, ha nem iszik cumisüvegből. Legalább is Rékánál nem vettem észre semmit. Úgyhogy hajrá! :lol: :lol:

Veronikusz,
Nincs két egyforma gyerek. Réka hiperaktív kis manó, de kitudja, hogy a második milyen lesz. Ma pl. vettünk neki labdát és nem egyszerű módon kergeti. Most már olyan helyeken is feláll, ahol eddig nem is gondoltam volna. Valamelyik nap a lépcsőnél kísérletezet persze nem sok sikerrel, szegénynek akkorát koppant a feje. Kis sírás volt, de amint megkapta a telefonomat onnantól kezdve néma csend lett. Úgyhogy talán nem is fájt neki annyira! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!
Köszönom a válaszodat, a kórházat képtelen voltam elérni a kérdésemmel kapcsolatban.
Egyébként 31 hetes várandós vagyok és azért jöttem az oldalrta hogy tapasztalatokkal gazdagodjak mind a kórház mind maga a szüléssel kapcsolatosan.
Emma az első babaánk lesz és szeretnék mindenben tájékozott lenni mire a szülésre kerül a sor.

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Boldog Névnapot kíván Dani minden Benedeknek! (na jó, én is! :D )

Biopiac
Steffi által küldött link korrekt, én a Mom-osra járok, nagyon jó, de azért 10ig érdemes odaérni, mert utána már elég sok minden elfogy, pl. kedvenc szilvás, ill. barackos biosütim csak 10 előtt kapható :twisted: Kecsketejet megnézem most szombaton és informállak titeket, hogy kapható-e, kecskekefír az tutira van, mert múlt héten vettünk, akkor elvileg tejnek is kéne lennie, nem?

Györgyi
Képzeld, ma nem sírt egyik etetésnél se Danca, sőt, mintha a hasfájás se lenne ma, tök jó!! :D De azért lekopogom!

Na tessék, elkiabáltam, most meg bömbizik, megyek és tornáztatom kicsit, pussz!

KépKép
barimami

Vica!
Nekünk is cumisüveghez való aventos csőr volt, és az aventoshoz van még keményebb csőr is (mi zöldet vettünk) "fogasabb" babáknak. Panka egy idő után a puhát totál szétrágta, és akkor szereztük be a keményebb változatot.

Cancan! Beni :lol: !!!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Lányok!

Drága kicsi és nagy Benedekek nagyon,nagyon Boldog névnapot Nektek!!!Remélem azért délutánra meghozzátok a jó időt, majd ha kiünnepeltétek magatokat!
És mit kaptak az ünnepeltek?

Cancan,
Boldog névnapot Neked, kicsit megkésve :oops:

Köszönjük mindenkinek a segítséget Kovács-Teleki ügyben!
Remélem minden rendben lesz.

Veronikusz,

Szuper ez a lista a szerekről, köszönöm szépen!

Eni, Barbi
Nagyon édesek a fiúk!

Gabbó
Merre vagy?
Gyönyörű Sári baba hogy van?
Hú már milyen nagy!!
Akkor mi jól le vagyunk maradva.

Valentina hogy vagy?

Barbi,
A megymagpárna segített?
Azt hiszem akkor nekünk is ideje beszerezni.
Nekünk a hajszárító enyhíti úgy néz ki,
De lehet hogy akkor kéne egy ilyen párna is.

Annyira édes Dani!

Csak ámulok és bámulok mikor a hajszárítóra megnyugszik.
Olyan éredekes!

Tegnap este nagyon sírt, de akkor az sem segített mire betettük a babakocsiba és az előszobában tologattam és el is aludt és a mosógép meg centrizett, de Lara édesen aludt :lol:

Kriszta
Hogy vagytok?
Babaprojekt?
Hallom eszik a pici lány. De jó!! :)

Steffi,
Gratulálok!! Már a második!!
Ez igen!

Remélem Gabriella, már TE is jobban vagy!!

Vali,
Ez borzasztó :cry: nagyon sajnálom. Borzasztó hogy milyen orvosok vannak, bezzeg ha adtál volna neki egy kis pénzt akkor biztos „segít” Gusztustalan, és ki van írva hogy bababaárt Le kellett volna tépni! És azóta hogy vagytok?
Köszönöm az infót Teleki doki ügyben, továbbítottam.

Györgyi, Lilluska,
Örülök, hogy már jobban vagytok, csak így tovább!!

Zsófi,
Üdv újra itt,
Örülök, hogy jól sikerült a sielés!!!

Lilluska

Nagyon szépek a jelmezek! Ügyes Anyukád van!!

Veronikusz?
Vettél már tejet?
Köszönöm a linket, meg is fogom nézni, ezt a helyet! Hát nincsenek sokáig nyítva. 9-től 15-ig jó kis munkahely!

Tünde,
Igen, én is imádom a tejet.
Hát a dokinő azt mondta hogy ne igyak tejet, mert attól nem szép Lara pofija, de én azóta nem eszem egyáltalán tejterméket, de a sajt meg a túró meg a tej is nagyon nagyon hiányzik, na meg a Danon édes kettes!
De használ tényleg, már sokkal szebb az arcocskája,
De lassan ki fogom próbálni hogy ha 1-2 dl tejterméket fogyasztok ahhoz mit szól a kisleány!

Vica,
Gratulálok Rékának a 7. fogához és már el is indult!!!de jó!
:)

Cumisüveg,

Mi úgye már a kórházban kaptunk cumisüvegből és ciciből is, úgyhogy nekünk nem okoz gondot egyik sem. Zsófi ezért ne utálj! :oops:

Steffi,
Nekem is elküldöd a biodolgokat, ha lehet emilben!
Köszönöm

Cancan
Gyönyörűek a gyermekeid, nagyon édesek a képek!!

Egyetértek Tündével, ha már elkapta akkor ott lappang Szandiban, úgyhogy szerintem nyugodtan engedheted oviba.
És nagyon szorítunk neki, hogy ne legyen beteg!!!
Ne is gondoljunk rá, hogy az lehet!

Tünde,
Igen, már olyan rég láttuk a táblázatot!
Köszönjük!!

Séta?
Akkor jövő héten mikor?
Kedd???
3 vagy 4?
Mikortól lesz jó idő?

Mennem kell, hív a Hercegnőm!

Szép napot!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Bio-tej-nem-tej...
Ma de ezen morfondíroztam, leírom, de ne utáljatok...
Szóval az a helyzet, hogy szerintem így is úgyis annyi méreg jut belénk, hogy őrület. Lehet persze biot enni, meg így-úgy főzni, és ez jó is. De olvastam egy felmérést, miszerint a magyar zöldségeknek-gyümölcsöknek a vitamintartalma 10-30%-át éri el annak, amenny a 60-70-es években volt bennük. És akkor ugye nem 100 évvel korábbról beszélünk, hanem a mi gyerekkorunkról!!! Akkor meg mit erőlködünk???

Persze ezzel együtt én is igyekszem egészségesen főzni, meg kevés műkaját enni, mert nyilván a szennyezettségnek is van mértéke. De ami messze van (biopiac, teljes kiőrléső kenyér) azt nem szerzem be, mert nem vagyok elég motivált. És Tejet is iszom továbbra is, mert szeretem, és hát gynege vagyok :) Most úgyis diétázom, ha még tejet sem ihatnék!!! :)

(ez egyébként olyan mint a szelektív hulladékgyűjtés. Ha niincs tényleg elérhető közelségben, az ember nem fog elzarándokolni a szemetével munka előtt mondjuk... Ha a biopiac a világ mások felén van...)

Tünde

mtunde

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Sziasztok lányok!

Ancsa: Köszi, hogy hiányoltál. Köszönöm kérdésed, meg vagyunk. Bár mostanában éjszakázunk a férjemmel, mert Vikus nem akar aludni és ha alszik is akkor 2 óránál többet nem alszik.

A tejcsim kezd elapadni, pedig minden trükköt bevetek a cél érdekében :cry: :cry: :cry: :evil:
A tápszert hanyagoljuk,de olyan mint ha Vikus mindig éhes lenne.

A sebem még fáj, bár bezárodott a sebem, még is rossz.
Ha tudok még jövök.

valentina

Heniii
Nagyon cuki a névnaposod és milyen édi a Snoopys felsője is!!

Valentina
jaj, te szegény, remélem növekszik majd a tejállományod! pihensz eleget? doki mit mondott arra, hogy még fáj a sebed?

Tünde
Köszünjük a táblát! :D
Igazad van, hogy nem lehet csak biot enni, de én ezt úgy fogom fel, hogy nem mindegy, hogy mondjuk naponta x gramm mérget juttatok a szervezetembe vagy 5-ször x adagot! Gyümit és zöldséget én csak biot eszem, de a tejről én se tudok lemondani, igaz, Manó kedvéért már majdnem 4 hónapja egy kortyot sem ittam, de szándékomban áll lassan azt is iszogatni, de abból biot könnyű beszerezni, kaisersban is lehet kapni. Lényeg, a lényeg, hogy én amiből csak lehet, biot veszek, de ez tényleg függ attól, hogy mennyire elérhető, van-e rá pénze az illetőnek, mert ugye sokkal drágább, mint a vegyszerezett, stb...

Ancsa
Igazság szerint nálunk hajszárító, ill.vizes porszívó jött be, amikor nagyon fájt neki, csak az segített. Mostanában egy kis torna vagy pici tea is elég ahhoz, hogy elmúljon a hasfájása, meggymagpárnát csak 3x vetettem be, úgy, hogy azon altattam hason, de ugye ahhoz először el kellett altatni, ami valami mesterséges zúgás kíséretében sikerült! :lol:
Séta mehet, de az időjárást én sem tudom, hogy milyen lesz, majd ma nézem a híradó után!

Zsófi
Mi megyünk szombaton biora, megkérdezzem a sütőtököt?
Mi Nuk, ill Nuby cumivéget használunk etetéshez, azt eléggé szereti, direkt tejhez van közepes folyású, de mi teához is azt használjuk. Nekem nem vált be a nagyon erős folyású, attól Dani elkezd mindig fulladozni.
Te a szilárd ételek bevezetését pürével kezdted vagy előtte kifacsart gyümilével?

Steffi
Martin továbbra is rejtőzködik, ha a fogát akarod megörökíteni? :D
Egyébként milyen babakocsit is veszel? Már annyit beszéltünk róla, de még nem tudom a típusát!

KépKép
barimami

Barbi, igazad van, azért a porkajákat én is kerülöm :)

Lányok, ez most nem önreklám :) Csak én árulom a barátnőm lánya által kinőtt rucikat :)

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=187978

mtunde

Sziasztok!

Zsófi! Mi almával kezdtük, a levével. Aztán jött az almapép. Majd krumpli, amit nem evett meg magában és azt most keverem almával. Így már elfogadja. De elég keveset eszik, 2-3-4 kanálkával. Napi egyszer délelőtt szopi után kínálom meg, úgyhogy valószínűleg azért eszik ilyen keveset, mert már nem éhes. Félek szopi előtt megkínálni, mert akkor biztos nem kéne neki a tejci és valószínű apadna a tejem is...ezt meg nem szeretném még egyelőre. Hiszen a fő tápláléka az anyatej. Ti hogyan csináljátok?

Cumi terén nekünk sem jött be az Aventes. Már régen nem próbáltam, de amikor 4 hónapos volt kb. akkor én is rá akartam szoktatni, hogy fogadja el cumiból is a tejet. Nekünk akkor a Nuby tipusú vált be, meg egy gagyi noname cumi. Azóta nem próbáltam cumiztatni.

Voltam tegnap a nőgyógyászomnál, Telekinél és Ő sem tudott semmi biztosat mondani a kórházzal kapcsolatban. Azt mondta, hogy ma lesz valami értekezlet, de biztosat csak április 1-je után fogunk tudni.
marcsim

Sziasztok,

Egy vidám apróság :D ebben a csúnya időben: valamikor írtatok egy pár szót a zenehallgatásról, mindenkinek ajánlom, aki még nem ismeri esetleg Gryllus Vilmos gyerekdalait. Nem olyan mint az Égből pottyant mesékben, azaz nem egészen. Gyönyörű dallamok, egyszerű, de nem együgyű, nagyon jópofa szövegek, és gyakorlatilag megtanulja belőle a kismanó az egész természetet. Akusztikus hangszerek meg sok gyerekhang. Felnőttként is jót szórakozunk rajta. A kislányom nagyon szereti. Szerintem a könyvtárakból is kölcsönözhető.

Cancan,
ha ez "vigasztal", nekünk eddig soha semmi problémánk nem volt (ezért is nem nagyon írogatok), de tegnap-tegnapelőtt óta mintha kicserélték volna Melindát, és a gyerekorvos mesélte, hogy sokan mondják ezt most. Nem látom betegnek, nem tudom a fogzás számlájára írni és arra sem, hogy féléves és lassan változik. Az azért nem ilyen "egyik-napról-a-másikra" történik.

mTünde,
táblázatba ha kell: Pető Melinda, Kecskemét, 1973. A kislányom Zsombok Melinda, 2006. szept. 27. Vida G. - Rákóczi Ági.

Szép napokat mindenkinek. M.
memme

És persze boldog névnapot a Benedekeknek!
memme

Barbiii!
Chicco ponne xs :D
És a fogát továbbra sem lehet fényképezni, pedig már egész nagyok :lol:

Memme!
27-én szültél? Akkor ha jól számolom 1-jén engedtek haza? Én meg akkor szültem, de 29-től élvezhettem a kórház vendégszeretetét... Melyik kórteremben voltál? Képet tudsz feldobni magatokról?!

Györgyi!
Remélem jól vagytok??!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziazstok csajok!

Erőmből most ennyi telik, nem tudok visszaolvasni: BOLDOG NÉVNAPOT A BENEDEKEKNEK!!!!!

Teljesen kész vagyok mert Jázmin nem eszik. Már feladtam az egészet és csak sírni lenne kedvem... :cry: :cry: Úgy döntöttem feladom a harcot, nem tömöm bele. Két óránként mellre teszem, ha elfogadja elfogadja, ha nem nem. Eszik amennyit eszik, végülis még jó húsban van. Az orrát meg szívom kb hatszor egy nap, de már nem is sok jön, tehát egészen jól van, vigyorog meg minden, csak nem eszik. Se cicből, se pohárból. SZóval teljes szhopi sztrájk. Meddig???? :cry: :cry: :cry:

Kép
gyorgyi33

Györgyiiii!!! Ne keseredj el, ez biztos csak átmenti, a könyv is írja, hogy sokszor a beteg babó nem eszik vagy csak kevesebbet átmenetileg, mert mi is étvágytalanok leszünk, ha betegek vagyunk, szóval ne aggódj!! Pár nap és jobban lesz! És semmi baja nem lesz, ha nem hízik vagy picit fogy, ahogy láttam a képeken, bőven van tartaléka! :wink:

KépKép
barimami

Sziasztok!
Bocsi, hogy ezer éve.. de most sem foglak benneteket sokat untatni :lol: :lol: :lol: .. Na jó, majd leszek, csak anniyra vicces ez a babanevelés, hogy inkább itt vagyok mellette..
Csak annyit akartam naggyon mondani Nektek, hogy nem tudom, mi lesz a Kútvölgyivel.. tök kivagyok. Mert ma felhívtam a sebészemet a kórházban, mondta, hogy már pakolnak, mert jövő héttől nem lesznek.. és, hogy lehet, hogy "a bolondok jönnek a Lipótmezőröl" - idézet vége..a Kútvölgyibe..Ez vicc, ugye? Remélem csak idegességében mondta ezt.. :( Mit tudtok? Bocsi, nem tudtam visszaolvasni, ezért csak így belevágok a közepébe a társalgásotoknak.. Elnézést. :oops:
Györgyi.. a cicisztájk az szar dolog.. szoptattam én négykézláb is kutyában.. Lehet, hogy ez mentette meg a szopi dolgot, mert ez segített átvészelni a szopi dolgot. Kitartás, tudom, hogy nem könnyű. Főleg Neked, akinek annyira fontos a szoptatás.. Én azt hittem, hogy mivel Anyum csak 3 hónapig szotatott, velem is ez lesz, fel is készültem rá.. tehát én csak örültem minden napnak.. most meg még mindig megy a szopi, még este is elég az egy cici neki.. és ez nekem nagy dolog .Szóval kitartás, túl lesztek ezen is..
Most csak ennyi, de remélem tudok még jönni.. Puszi mindenkinek!

satuk

Zsófi: Ricsi 6 hónapos koráig egyáltalán nem volt hajlandó cumisüvegből inni, aztán hirtelen igen. most viszont a tejet csak abból hajlandó inni, sima pohárból, vagy csőrös pohárból nem.

kórház téma: múlt héten engem sem kecsegtettek semmi jóval. majd nyárra talán kiderül, hogy mi lesz a szülészettel.

Kép
Kép
Kép
manóka28

xxx
Vendég

KépKép
barimami

Sziasztok!

Jól vagyunk, minden rendben velünk, megkezdtük a 15. hetet. Jövő héten újabb orvosvizit, és valószínűleg AFP megbeszélése. :)

Ugyan még nem hivatalos, de én biztató dolgokat hallottam a szülészetről. :)

Tünde, bekerülhetnénk a táblázatba?
zsuzsóci229 - Budaörs - 29 év - pocakbaba 14 + 3 (pontosított számolás szerint. a vonalzót még nem javítottam) - kiírás: 2007. 09. 20. - Dr. Mészáros - előző gyermekek: Ákos: 2001. 11. 29; Alexandra: 2005. 03. 24. - szülésznő: Várnai Gabi (remélem, most is ő lesz majd! :) )

Szép napot kívánok mindenkinek
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Györgyi!
Szerintem se add fel semmiképp, különben sem az jött le Rólad Nekem, hogy olyan feladós fajta vagy! Nem lesz semmi gond, ne aggódj! Esetleg hívd fel a lll-t vagy írj nekik, tök megnyugtató dolgokat mondanak, múlt héten én is fel vettem velük a kapcsolatot és az Ungváry Renáta nagyon jó dolgokat mondott!!!! Kitartás!!!!

Zsuzsoci!
Hú a két kicsi közt másfél év lesz? Tök izgi! Majd mesélj milyen így az élet. Én is 24évesen szültem Martint, kiváncsi vagyok, hogy nekünk hogy lesz a többi...

Tényleg többiek ti, hogy akarjátok a korkülönbséget? És tapasztaltak két kicsivel nem nehéz? Lilluska Neked milyen volt, nálatok kb. 1év van ugye?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:47-kor.
Vendég

Sziasztok lányok!

Végre ismét kisütött a nap!! :D :D :D
Olvasom,hogy a korkülönbségről beszéltek.
Biztos van előnye is , hátránya is ha korán jön a második.
De mi a korán? Szerintem ,mint ahogy Lilluska is irta minden gyerek más-és más.És nagyon sok múlik a szülőn is,hogyan tudja kezelni a helyzetet. (nem árt ha van segítsége is,legalább az elején)
A barátnőm mindenórás már (Jánosban szül) a kislánya 02.21.-én volt 1 éves, szóval náluk 13 hónap lesz a különbség.
Majd megírom,hogy hogy boldogul... :D
Mondtam neki,hogy segítek bármiben.Közel lakunk egymáshoz.Amíg szül addig A kislánya itt lesz nálunk. Ugyhogy most nekem is 2 babám lesz. És egykoruak!!!
Kipróbálom milyen ha ikreim lettek volna... :D
:D :D
Már szeretnék tesókát is Encinek,ugyhogy drukkoljatok!! :D
Majd jelentkezem...
Gyönyörű szép napot és "pihenést" mindenkinek!!!
Vendég

Most írtam be egy olyan hosszút...erre azt bírta kiírni a tetves babanet, hogy critical error.
nincs energiám újra, bocs...majd délután :evil: :cry: :cry: :cry:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Halihó,
szép napot mindenkinek

Steffi,
igen, elsején jöttünk haza, gyönyörű őszi napon. Az 508-asban éltünk.
Nem tudok fényképet felrakni, pedig van egy nagyon jó, pont a folyósó végén készült aznap a szülőszobás csapattal, karomban a Csöppkével, de nem fér fel, és a többi is mind nagy.
Barna szemem, hosszú hajam van, gyakran hordtam koszorúban, néha hátra befonva. Biztosan találkoztunk, csak hát annyian evickéltünk ott...

Testvér-téma: mindenképp kell és én a kis korkülönbség mellett vagyok. Annyi mindenre megtanítják egymást és tudnak együtt játszani. Az emberekhez való viszonyuk is más lesz, érzelmileg, testileg, a kommunkáció terén. Persze, sokminden nevelés függvénye. Megboldogult bébiszitter koromból emlékszem egy testvérpárra. Egy év volt a korkülönbség és semmi gond nem volt velük, a nagyobbik pedig úgy figyelt a picire... Én egykeként nőttem fel, és nem kívánom senkinek. Mindenképpen szeretnénk még az idén legyártani a kistesót, azaz elindítani. Én egyedül vagyok, a szülők nem segítenek, de neki kell vágni. A meló szempontjából sem mindegy, hogy hányszor állok le (én táncot tanítok és egy jó csoport kineveléséhez évek kellenek). Bár ezt valamelyest gyerek mellett is lehet csinálni. De ez mellékes szempont. És talán néhány hónap múlva már tudni fogjuk, hogy merre járnak a szülésznőink és az orvosaink. És persze nem szólva arról, hogy szívesebben látnám pl. Böbe kezében a kisbabámat, mint másvalakiében aki lehet hogy jó, de akkor látom először. No, jól elkanyarodtam, ezt nem folytatom.

Sok napsütést, sok tejet, jó étvágyat és jókedvet minden kismanónak és az anyukáiknak!
memme

Sziasztok!

zsuzsóci, korodra beírtam, hogy 78-as vagy. Ugye így van??? :)

Korkülönbség. Én féltem még belekezdeni. Most érzem, hogy lassan megérett a dolog arra, hogy vállaljuk. Mert én beleszámoltam a terhességet is. Bene lassan már nem igényli, hogy állandóan felvegyem, eljátszik, bár még kellek hozzá. Vinni kell minden nap valahova, különben iszonyat nyűgös (és én is :)) Úgyhogy én tudatosan vártam... Féltem... Még most is félek, de már kezd úrrá lenni rajtam a babavágy. Egyébként is azt szerettem volna, hogy ezt érezzem, és ne csak kötelességből kezdjük a másodikat is, mert arra sajnos több negatív példát is láttam.
És bizony a segítség a háztartásban elkel. Ha nincs muszáj egy atkaírtónő, és rendelni az ebédet... 2 gyerek, különböző igények, nekünk meg jobb, ha nem beleszakadunk, hanem élvezzük...
Az biztos, hogy 2 gyerekkel nem fogom tudni naponta többször megnézni a babanetet... :)

T

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?