A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Jó reggelt! Kép

Márti Kép
örülök, hogy végre odaért a "nem önjáró" pipicomb!

Myssnia Kép
hogy vagy ma?

Kaska Kép
köszi a palacsintát! Hogy milyen jól esik reggelire is!!! Kép
Szerintem kártya, kocka nyugodtan bemehet a vajúdóba, nem foglal sok helyet, de ha csak 5 percet megkönnyit, már megérte Kép

Snoopy Kép
kár, hogy nem voltál! Majd legközelebb, bár addigra az én pocim vlsz lelappad Kép

Angi Kép
örülök, hogy tetszik a kép Kép Azért a többi képen valahogy kisebbnek tünik mégis a poci Kép De hamarosan úgyis kiderül, mekkora a bentlakó.

Miszike Kép
köszi a drukkot. Hajnalban megint görcsölgettem, nem mondom, hogy rémes, na de ez lesz most 3 hétig még?!! Délelött görcs, délután es este is, meg hajnalban is? Most épp nem fáj, nem tudom, meddig tart ...
Ja, és mivel még nem éreztem, hogy megfordult volna a baba, még nyügi is vagyok, hogy minek a fájás, ha úgyse hagyják megszületni farosan? KépKépKép Tudom, hogy csaszi elött is hagyják sokszor vajúdni az ember, hogy a baba könnyebben alkalmazkodjon a világhoz, de ennyivel korábban hadd ne kezdjek vajúdni mááár ...

Megyek, mert egy kolleganöm kisfia kémiát szeretne tanulni tölem, szeeegényke ... Kép

Pussz
Kangi
37+2
kangi

Sziasztok, jó reggelt!

Kangi
Tegnap pizzavacsin voltunk. Ittam egy deci sört (görcsoldó Kép), aztán egy kis pizza (kicsit csípõs), utána cola. Totális bûnözés. A pizzától egész éjszaka szomjas voltam, ittam is a vizet rendesen. Reggelre kezem lábam jó bedagadt. Talán a sós pizza? De most nem is görcsöltem. Kép

Zsuzsi
Jelentkezz! Mi van veled?

Miszike
Én már kezdek izgulni minden tüneten. És azt figyelem, hogy volt-e már ilyen, vagy ez valami új. Már nincs sok. Kép

myssnia
38+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Meg egyben es megintcsak nagyon jol aludtam a korulmenyekhez kepest!

Myssnia,
probald meg a zokniban alvast, lehet, hogy bejon. Kép Ez mar a masodik ejszaka, hogy zokni volt rajtam es nem fajt a hasam!
Az viszont furcsa hogy reggelre dagadt be a labad, akkorra szokott leapadni! Lehet, hogy tenyleg a sos pizza, meg a sok viz tett be!

Kangi,
Ha nem fordul meg magatol, nem lesz kezi forgatas? Egybol szike? Probald meg a doktornenit! Egy csomo ismerosom vigasztalt azzal, hogy nekik csak a kiiras napjan, vagy utana egy nappal fordult meg a baba, a dokik legnagyobb meglepetesere!

Miszike,
Valoban jol elvagyok a pocakommal, most nem turelmetlenkedem! Jarni viszont mar csak eleg oregecsken, pingvinesen tudok! Es hat nem tagadom, azert egyre jobban izgulok, felek a tortenesektol! Hogy s mint indul majd be, siman lezajlik e, minden rendben lesz e a babaval!
Persze anyukam duruzsol, hogy nem kene e megis inkabb korhazban szulnom?!

Voltunk reggel a bolhan! Par gyerekruhat vettem unokatesom kislanyanak, Gyurinak egy olyan igazi pelerines esokabatot, es egy mozgathato kepes mesekonyvet, azokat nagyon szereti!
Na meg magamnak es unokatesomnak baba-keszsegfejleto konyveket (o pszichologus, es szeretne letrehozni egy baba- korai keszsegfejleszto valamit, gondoltam nem baj, ha van hozza nemi modszertan, es majdnem ingyen adtak...)!

Miki egyelore ugy tunik jol elvan odabent, feszkelodik, rakosgatja a labacskait. Fajasom egy szal sem napkozben, talan az egesz delelotti seta soran ha ketszer kemenyedtem be! Meg a vegen tulhordom? En lennek a csaladban az elso!
Holnap elvileg nem szulhetnek (szuleszno fianak van szulinapja), de amilyen makacsak a fiaim ugy altalaban...

Finisezok,
Ti meg fel tudjatok huzni a nem bebujos cipoiteket? Mert bizony en nem...anyukam es a ferjem huzzak-kotik a cipomet (a ferjem majdnem a labamat is kirantotta alolam), Gyuri legnagyobb megrokonyodesere!

Zsuzsi
39+6
zsuzsi74

Sziasztok!
Tegnap este ota itthon. Kép
Szulestortenet majd kicsit kesobb, a MArgit Korhazrol a gyors velemeny, hogy a Szuleszet szuper, a Frissen szult mamik ellatasa szinten, de a Csecsemosok roviden es velosen, botranyos. Kép

Zsombi jol van, de nem hajlando cicirol szopizni, szinte midenki megprobalta megtanitani ra, most mar elvileg tudja is, de tul moho es turelmetlen, es hamar elfarad. Ha cicirol szopik, akkor 5 perc szopi, aztan 10 perc alvas, aztan ujra 5 perc szopi, megallas nelkul. Kép Ennek az lett az eredmenye, hogy a korhazban tobb, mint 10%-ot esett a sulya, alig akartak hazaengedni minket. Most hizokuran van a gyerkoc. Lefejem a tejcsit, azt megkapja cuclisuvegbol, es most vessetek meg, de egyszer-egyszer tapszert is kap, mert az meg jobban roboral. En egy kritikus helyzetben levo kisbaban nem akarok kiserletezni, meg szopit probalgatni, mert most eleg gazos a helyzet. Kép Azt mondtak, ha kicsit jobban megerosodik, akkor menni fog valoszinuleg a szopi is, addig probaljuk igy megerositeni.

Nem latom a tablat, de a finiseloknek nagy drukk, az azota szuletett kisbabaknak (es mamijuknak) sok boldogsagot, a tobbieknek boldog pocakosodast! KépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

[url=http://zsombor.victorinet.hu/" TARGET="_top]http://zsombor.victorinet.hu/[/url]
A kepek a korhazban keszultek. KépKépKépKép
Gombóc
Gombóc

Zsuzsi Kép
nem lesz kézi forgatás, és mivel elsö baba, szike várható, hacsak meg nem fordul addig. Én is sok mindent hallottam már utolsó heti-napi-órai befordulásról, de amig velem nem történik meg, addig nem vigasztal. Ráadásul már az is megfordult a fejemben, hogy mivel Anyu velem 24 órát vajúdott, még az is lehet, hogy voltaképpen ÉN nem akarom igazán, hogy megforduljon. Vagy a baba tart a hosszú kinlódástól. Nem tudom. Most mindenesetre négykézlábazok, amitöl mindig begörcsölök enyhén, szerdán term.gyogyi, és ha egyik sem válik be, akkor a dokinénit is felhivom, és még egyszer köszi a számát Kép

Gombóc Kép
Zsombor édes kis királyfi!!!

Myssnia Kép
tuti, hogy a sós pizzától dagadtál be, tán több sört kellett volna igyál, mert az meg vizhajtó! Kép
Én tegnap végül benyomtam egy gyüszünyi zöldfüszeres páleszt görcsoldónak ... jól el is aldutam töle délután, de este meg hajnalban megint görcsöltem ... Hát, most már biztos ez lesz végig. Amúgy egyáltalán nem kibirhatatlan, csak éppen kellemetlen, na de sokkal kellemetlenebb lenne, ha szakállam nöne Kép

Pussz
Kangi
37+2
kangi

Sziasztok lanyok!

Tegnap eleg elfoglaltak voltunk, igy nem tudtalak elolvasni sem Titeket, nemhogy irni... Most viszont nem birtam a kivancsisagommal, igy gyorsan megneztem a veget, es latom, hogy Zsuzsiek meg egyben.Kép

Voltunk tegnap butorszovetet nezni par helyen (Kika, Inku, Domus, es egy pici uzletben Zugloban, a Locsei u.-ban) es ezzel kapcsolatban lenne egy OFF kerdesem: nem tudtok valahol olyan meteraru uzletet, ahol elfogadhato aron lehet butorkarpitozashoz pluss anyagot kapni? A Kikaban voltak szepek, na meg az Inku-ban is, de sajna nem akarunk 15-20e Ft-ot fizetni 1 meter anyagert...Kép

Aztan este a baratainkkal talalkoztunk, es amikor ejfel korul hazaertunk, mar nem volt erom bekapcsolni a gepet. De most visszaolvasok, es mindjart irok egy nagggyon hosszut!Kép (Na jo, kozben megnezem a Jack&Jillt, szokta nezni valaki rajtam kivul? En imadom!Kép)

Addig is puszi:

Leszter
30+3
leszter

Gomboc,
Szerintem azert nincs annyira kritikus allapotban Zsombi! Persze anno a sajatomat en is ugy lattam, hogy mindjart ehenhal, mert nem tud rendesen szopni! De igy utolag azt mondom, nagyon jo lett volna, ha valaki lelket ont belem, es tamogatja a szoptatast es az onbizalmamat!
Probalj meg segitseget kerni a LLL-tol szoptatasi kerdesekben, meg nem keso! En sajna feladtam, es Gyuri fejt tejet kapott, de nem kivanom senkinek azt a melot, ami ezzel jar!
Drukkolok, hogy sikeruljon szoptatni- de a tapszer miatt sem foglak "megvetni" Kép persze! Amugy nagyon jol fejlett husi kisfiunak nez ki Zsombi, meg ha a "tobb, mint 10 szazalekot" le is vonom! Kép Gratulalok hozza, nagyon szep baba!

Kangi,
Anyukam es en is hasonlitunk, viszont teljesen mashogy szulunk! Nem torvenyszeru, hogy ezt anyukadtol orokolted! Raadasul azt is mondjak, hogy minden szules mas! Ezt meg bizonyitani nem tudom, nekem az elso ketto elegge hasonlitott, csak kisebb elteresek voltak!

Zsuzsi
39+6
zsuzsi74

Gombóc!Kép
Mégegyszer gratulálok ehhez a kis gyönyörûséghez.
Egyetértek Zsuzsival(mint már annyiszorKép), ne menj bele ebbe a lefejt tejes játékba, mert akkor egyrészt könyebben elapad, bár vannak olyan szerencsések, akiknek nem, de ez a ritkább. Másrészt tényleg iszonyú meló, persze mindent a gyerekért, de én pl. ínhüvelygyulladást kaptam a sok fejéstõl, alig bírtam felemelni a gyereket, úgy fájt.
A szopis topicban biztos segítnek. Egyébként nekem mindkét gyerkõcöm sokat fogyott, de most nem estem bele ugyanabba a csapdába, és Anna szopik is rendületlenülKép. Mondjuk nem egy óriás most sem, de stabilan meghízza a heti 10-15 dekáját.
Finiselõ mamekoknak nagy drukk, Zsuzsiért meg nagyon izgulok, és várom az otthonszülõs sztorit élõ egyenesbenKép!
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Gombóc Kép
Nagyon gratulálok nektek. Most jöttem rá, hogy ismerem a férjed, hisz együtt dolgoztam vele, még anno Matávnet néven futó cégnél. Csak én még mindig ott vagyok. Hihetetlen!!! Zsombi nyönyörû, és tedd azt, ahogy jónak érzed etetés terén.

Zsuzsi
Ezek szerint Miki jól érzi magát. Most én drukkolok azon, hogy péntekig ne történjen semmi, mert akkor megyek legközelebb dokihoz, és jó lenne addig különösebb történés nélkül kihúzni. Bátyjám meg azzal idegesít, hogy drukkol, hogy holnap szülessen, mert akkor van az õ szülinapja. Milyen dolog már ez? Cöhhh. Jól felb...ák az agyam. Ráadásul apaságit nyilatkozatot sem intéztem még el.

Lányok hova is kell menni ez ügyben? Megpróbálok visszakeresni, mert tudom, hogy volt téma a topicban.

Kangi
A sör igazán jól esett Kép, tudtam volna még inni, de nem mertem. Nem is tudtam, hogy vízhajó hatású.

myssnia
38+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Timici!KépKépKép

Bence GYÖNYÖRÛ baba!Kép

Gombóc!KépKépKép

Zsombi szintén!Kép

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Angi,
Irtal a pisiturakrol. Tok fura, mert nekem is voltak minden ejjel ejszakankent egyszer, ugy kb. a 17. hettol. Aztan ugy egy honapja elkezdtek ritkulni (pedig mar annyira hozzajuk szoktam, hogy reggelente meg voltam ijedve, hogy nem pisiltem-e beKép), es most mar szerintem vagy 2 hete teljesen elmultak. Ebben nem is remenykedtem.Kép Lehet, hogy nem csak en vagyok ilyen szerencses, hanem Neked is elmulik, legalabb egy idore.Kép
Matyi nagyon edes lehetett, ahogy csalogatta a csigakat!Kép

Kangi,
Na neeee...Kép Negyed hetig kellett volna csak varnunk, es akkor en is atmentem volna kispapastul a Burgerkingbe...Kép Mondjuk lehetett volna annyi eszem, hogy megkerdezzem, csak Ti olyan jol elvoltatok, hogy nem akartam nyafizni, hogy menjunk mashova, nehogy szetrobbantsam a tarsasagot. AaaaaaaKépKép Es a kispapam is ugy szeretett volna megismerni Titeket... Na majd legkozelebb...KépKépKép
Szep nagy a pocid, es bar en meg nagyon kezdo vagyok, de nincs kicsit lent mar?Kép
A boci nagyon finom lett! Mar megbeszeltem kispapaval, hogy maskor is csinalok ilyet, es nagy szo, hogy neki is izlett, mert o egyebkent vajpuha, omlos csirke- es karajparti.Kép Tenyleg, van valami modszeretek meg arra, hogy a marhahust hogy lehet omosabba tenni? Mert a borju most nem lett ragos, de szerintem ha ugyanezzel a modszerrel marhahusit sutok, az cipotalp maradt volna... Ti hogy szoktatok?Kép

Zsuzsi,
Koszi az aszaltgyumis otletet! Es drukkkkk!Kép

Urszila,
Milyen volt a bal?Kép

Kaska,
En is szeretnem, ha lenne meg tali! A tavaszi grillezosre (amikor mar jo ido lesz) en nem biztos, hogy tudok menni, mert a babank akkor meg nagyon pinduri lesz, de ha addig is van kedvetek osszeroffenni ujra...Kép

Marti,
Mivel csak ma olvastam, hogy ilyen iranyu igenyeid lennenek, sajnos lekestel a borjuhusirol, tegnap megettuk!Kép

Timici,
Bence nagyon kis aranyos!Kép Hogy vagy? Szopival mizujs?

Myssnia,
Remelem, ma mar konnyebb ejszakad lesz...Kép

Miszike,
Koszi a mailt, kispapam feltette a kepeket, amit csinaltam.Kép Szoval lanyok, erdemes ujra megnezni, mert van par uj kep a talirol, na jo, csak 5!!!Kép
Hogy vagy?Kép

Babajaga,
Nagggyon tetszett a kukacoskodasod a "njujork" temaban!KépKépKép

GombocKép
Zsombi nagyon edes baba, es biztos, hogy belejon a szopiba is! Ne ess ketsegbe, kerlek!Kép Kerjel tanacsot, sok szakerto van itt a babaneten, biztos szivesen segitenek! Teljesen normalis, hogy kezdetben veszit egy picit a sulyabol! A tapszer pedig ha egyelore kell, hat kell, ezen ne bankodj!Kép

Na puszi:

Leszter
30+3
leszter

Gomboc baratnem !!!
Orulok hogy otthon vagytok mar,gondolom nem ersz ra de irtam neked tegnap sms-t.
Gondolom most nem nagyon vagy vevo a kezdeti idegeskedesben a keretlen tanacsokra de egyet ertek Zsuzsival es Zuluval.
Ha van tejetd akkor 1-2 nap alatt megszokja hogy hogyan szopjon.O meg csak par napos es tanulgatja a modszert,ahogy erosdik ugy fog mindig egyre hosszabb ideig es erosebben szivni .
Ugyhogy ne add fel es meg ne hasznald az uveget mert ha minel tobbszor mellre teszed meg tobb tej termelodik es az csak jo.
Lecci lecci,tudom hogy sokat kuzdottetek Zsombiert es hidd en aztan megertem de raersz meg 3 nap sikertelen szopikazas utan is az uveghez nyulni.En is akkor tettem,de az a harom nap kemey volt.Te most csak pihenj es szoptass ha kell negyedorankent is.Zsombi baba meg pici eleg neki egyszerre 20ml is.

Hidd el nagyon nagy melo ez a tapszer keszies+mosogtas+fertotenites stb/
Remelem minden Ok lesz ,Nagyon drukkolok nektek!!!!!
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
most elaludt. Kép Koszi a gratulaciokat. Kép

Zsombi tenyleg nagyon szep baba, de tegnapelott a korhazban mar az intenzivre akartak atvinni infuziozni. Enyhen szolva is bepanikoltam. Kép Aztan vegul hazaengedtek minket, de csak ugy, hogy naponta 8X kell 40 ml-t megennie, vagy tejcsit vagy tapszert. Ezert varunk 1-2 napot, aztan ha addig hizik rendesen, lehet tanitgatni szopizni. Remelem, menni fog. (Na es szopizni is csak bimbovedovel hajlando, mashogy senki sem tudta a szajaba gyurni a cicit. Kép)

Az egyetlen pozitivum a dologban, hogy a lefejt tejcsit a kispapi is oda tudta neki adni, igy a kispapi tegnap bevallalt 2 ejszakai etetest, es ki tudtam magam aludni. A korhazban, hala a csecsemosoknek, es a kialvatlansagnak, kijott rajtam a depi, de most, hogy aludtam par oracskat itthon nyugiban, ujra jobb a kedvem. Kép

Myssnia, paromnak megmondom, hogy ismeritek egymast. Majd megmutatom neki a profile-odat is, biztos o is megismer majd. Kép

NA megyek, eszem-iszom valamit. KépKép

Jok legyetek,
Gombóc
Gombóc

Gomboc,
A depi valahol "termeszetes" ilyenkor, hiszen akkora valtozas allt be az eletedben egyik pillanatrol a masikra, amekkorat igen nehez feldolgozni ilyen hirtelen!
Es persze a sok okos tanacs, kialvatlansag, tanacstalansag, es a felelosseg tudata csak adalek!
Kivanom, hogy miharabb helyre razodjanak a dolgok! Ne feledd, a 6 het gyermekagyat nem viccbol talaltak ki, a kismamanak ilyenkor nem is szabadna massal foglalkoznia, mint a babajaval, szopival, pihenessel, labadozassal!

Zsuzsi
39+6
zsuzsi74

Halihó Kismamekok!

Gombóc, Zsombi nagyon édesKép, a szopin pedig próbáld magad nem húzni! Az jó, ha ki tudod aludni magad, nekem is sokat segitettKép. És ne add fel, nekünk 3 hét alatt sikerült elhagynunk az üvegetKép, kitartás!

Zsuzsi, mit össze nem sütszKép a kissrác meg nem indul be az illatokra?Kép DrukkolokKép

Képeket majd rakom, csak ujra kell telepitenem a progit, ami leszedi a géprõl...

Na pusszantás!
Zsófi
31+3
Csucsuka

Sziasztok!
Én is megvagyok még...

Márti!
Boldog szülinapot neked!!! Kép

Miszike, Leszter, köszönjük a fotókat! Talin egyébként nagyon jól éreztem magam, és én is támogatom a kerti-party ötletet, meg az újabb taliét, bár arra lehet, hogy mi már nem megyünk. Kép

Zsuzsi!
Drukkolok neked, hogy könnyû szülésed legyen, és gyönyörû egészséges babád szülessen, mindegy, hogy Miki, vagy Tekla! KépKépKép

Kangi!
Szuper az a fotó a pocakodról! Remélem, a négykézlábazás, vagy a természetgyógyik megfordítják a pocaklakódat! Drukk!!!

Miszike, drukk!!!

Timici, Gombóc!
Gyönyörûek ezek a fiúk!!! Gratula! KépKépKép

Myssnia!
Neked is megy a drukk! Apasági nyilatkozat intézésére már én sem emlékszem, de olvastam a nandu.hu-n, hogy egy hónappal a baba születése után is ráérsz benyújtani, szóval szerintem ezen ne idegeskedj! Persze, lehet, hogy kórháza válogatja, és van, ahol azonnal kell... Na, ezzel nem sokat segítettem. Kép

Leszter!
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem kb. 4-5 hete tértek vissza a "pisitúrák", elõtte nekem is elmaradtak. Kép
Most viszont már legalább kétszer, de van, hogy háromszor is menni kell. Kép

Egész délután lepkéket meg halakat festettem üvegmatrica-festékkel, a lepkéket a babaszoba-ajtóra, a halakat a fürdõszobába. Kép Majd mutatok képeket én is...

Pussz mindenkinek!
Franyo
36
franyo

Myssnia Kép
ne hagyd magad idegesiteni! Majd jön a babuka, hogy mikor, azt ö tudja!
A sört pont azért mondják tejelválasztást serkentönek is, mert vizhajtó. A fiúk is azért lesznek viztornyok töle KépKépKép

Leszter Kép
NAGYON örülök, hogy fini lett a borjú!!! A marhát is be lehet igy pácolni, esetleg hosszabb idöre. A vadas marha is azért olyan puha, mert pácolják. Egyszer biztosan érdemes megpróbálni azt is!!!
Poci: nincs még egy tenyérnyi sem a gyomorszáj és a pocitetö között, úgyhogy szerintem itt még nem készül semmi.

Franyo Kép
köszi a bókot és a drukkot. A málnalevél teát nem is kezdem el még inni, megvárom, mi lesz a természetgyogyinál...

Zsuzsi Kép
most már én is kezdem látni, mert Anyunak nem voltak jóslófájásai, én meg reggelre majd' meggebedtem KépKépKép

Megyek, megnézem Leszterék képeit!

Pussz
Kangi
37+2
kangi

Leszter Kép
klasszak a képek! Kép És ne búsulj! Február végéig még elvileg én is járóképes vagyok! Hozzunk össze egy következö talit!

Pussz
Kangi
37+2
kangi

Marti!

Kibujt a medve a barlangjabol (legalabbis Pesten)! Boldog szulinapot!Kép (Ugye jol emlekszem?)Kép
Puszi:

Leszter
30+3
leszter

Leszter
Tényleg klasszak a fotók, idõközben Maci2 és Franyót is felismertem a képaláírás nélkül is. Kép

Márti
Boldog Szülinapot!

Franyo Kép
Azért köszi, megnézem a nandut. Várjuk a képeket lepkékrõk. Én meg lusta disznó vagyok, pedig nekem is jó lenne néhány kis képecskét kitenni a babaágy fölé.

myssnia
38+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Franyo! KÖszi! Kép

Leszter! Neked is, jól emlékeztél! Kép Úgyhogy ,kérlek, írd is át a koromat a következõ táblában: mától 35 éves vagyok Kép Bár nincs okom panaszra, az ünneplés nagyon jól sikerült, mindenki nagyon kedves volt, sok és jó ajándékot kaptam Kép, az ebéd nagyon fini volt, csupa olyasmi, amit ehetek, a torta is fini és gyönyörû Kép és még scrabble-ztünk is, amire már nagyon rég vágytam! Kép És anyukám rendet is tett a lakoma után, úgyhogy ma igazán csak örvendeznem kellett! A tegnapi mozikat is a szülinapomra kaptam, a bazi nagy lagzi nagyon tetszett Kép, a Jamesbond nem Kép, de mindegy, a mozi volt a lényeg!

ZSuzsi! Hogy vagytok? Még nem jelez a babó, hogy kijönne?

Márti
21+5
márti

Márti Kép
szülinapodra én is sok boldogságot kivánok! Meg hosszú életet, meg egészséges babákat! Kép

Pussz
Kangi
37+2
kangi

Sziasztok!

Néhány hete olvasgatlak már benneteket, sok hasznos ötletet, tanácsot kaptam a csapattól, így kívülállóként is. Köszi! A tali története úgy elbûvült, hogy elhatároztam, csatlakozom hozzátok. Ha nem bánjátok. Sosem vettem részt még ilyen fórumon, remélem gyorsan belerázódom. Bár õszintén szólva csodállak benneteket, hogy bírjátok követni a személyeket, és megjegyezni a történéseket.

Szóval ma vagyok 35 hetes, elsõ babámat várom, aki - ha minden igaz - kisfiú. Nõnapra vagyok kiírva, már nagyon izgulok. A Nyírõben fogok szülni. Van valakinek errõl a kórházról infója?

Myssnia!
Én most intéztem az apaságit, az önkormányzathoz kell menni, azon belül is - legalábbis Zuglóban - a gyámhivatalnál intézik. Kell hozzá egy igazolás a terhességrõl, illetve a szülés várható idõpontjáról - van ahol elfogadják a terheskönyvet, nálunk az orvostól kértek külön igazolást. Továbbá szükséges egy másik igazolás a családi állapotodról. Ha elvált vagy, akkor bírósági ítélet vagy házassági anyakönyvi kivonat a válásról szóló bejegyzéssel, ha hajadon vagy, akkor egy hajadonsági igazolás - ha jól tudom, akkor ezt a népességnyilvántartótól kell kérni. Elég bürokratikus az egész, én a helyedben telefonálnék az önkormányzathoz, mielõtt bemész. Mi harmadszorra tudtuk elintézni.

Sziasztok,

Beu
35
beu

Szia Beu! Kép
Üdv itt! Ezelõtt én sem írtam semmilyen fórumba, ez a topic az elsõ. Már jó néhány hónapja írogatok ide, ennyi idõ alatt már nem nehéz követni ki-kicsoda stb... Kép
Köszi szépen az infót az apaságival, holnap fel is hívom õket.
Én Valentin napra vagyok kiírva. Kép

Többiek!
Mi újság? Tévéztek?

myssnia
38+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

Szerintem Valentin-napi bébinek lenni jobb, mint nõnapi fiúnak! (Ide most tennék mosolygó fejecskét, ha tudnám hogy kell.)

Ettõl függetlenül arról próbáljuk meggyõzni, hogy egy picit hamarabb, március 3-án jöjjön, akkor a személyi száma 3030303 kezdetû lesz. Kép)

Beu
35
beu

Valahogy sikerült! De hogy?
beu

Beu Kép
üdv közöttünk! További problémamentes gömbölyödést!
Van az "Anyaságról"-on belül "Nyirö Gyula" topic, ott is tudsz érdeklödni a kórházról.

Myssnia Kép
csak én vagyok, aki néha belesegetek ide Kép De én is elmegyek most aludni, persze még négykézlábazok egyet elötte Kép Mér, egyébként mit lehetne ma nézni a TV-ben? Kiszavazást? Broáf!

Pussz
Kangi
37+2
kangi

Beu Kép

ezt kell gépeld: : ), de space nélkül!

kangi
kangi

Beu Kép
Ha az egérrel a kis jel fölé mész, akkor látod, mit kell begépelned.Próba:
Kép Kép Kép

myssnia
38+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Kangi Kép
Én is mindjárt elteszem magam. Jó éjszakát!
38+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Gomboc,
jo, hogy megerkeztetek! Nem vagyok egy nagy szaki, de szerintem otthon csak jobb lehet, mint korhazban.
Zsombi nagyonnagyon EDES!
Amugy most olvasgattam Kismama ujsagot, es az o "peldababajuk" (akit havonta mutatnak) az elso napokban szinten lement 3400-rol 3080-ra. Ugyhogy biztos nem lesz semmi baj.
Vigyazzatok egymasra, mi meg szurkolunk!

Ilyenkor mindig visibolok a kepernyo elott, hogy "enisilyetakarok", az emberem meg rohog rajtam :-))

Marti,
na muti a fulcimpadat :-)) szoval: boldog szulinapot! Amugy tagadhatnal belole rendesen.

Zsuzsi,
kuldtem palcsit, remelem odaert:-)
(Mivel koliban kezdtem fozicskezni, egyszerre csak sok kajat vagyok kepes csinalni... kicsiben nem erzem ugy az aranyokat)
Lenyeg az, hogy most jol vagy, es erot gyujtottel, aztan csak tudja a Miki baba, hogy mit akar :-)

Jo esellyel igazatok van, hogy scrabblet bevinni hulyeseg, ugyse lenne eselyem nyerni :-))) Az csak futo otlet volt, mert lehet ketten jatszani. Kartyat viszont szerintem bevagunk :-)
Nem gondolom, hogy unatkozni fogok, de hatha egy pokerparti eltereli a figyelmem a rinyalasrol. Persze van egy szint (sajnos tudom), ami utan ez nem muxik, de az meg hatha nem lesz olyan hosszu.

Myssnia,
bekes nyugis ejszakat Neked! Nappal tudsz pihizni?
Amugy szerintem se dugjak vissza a babat a pocidba, ha nincs keznel az apasagi :-)

Kangi,
szerintem "a csabos luftballon" ;-))

Leszter,
koszi az uj kepeket, tok jok!
ugye az alkoholmentes sor is vizhajto? Tudom, hogy abban is van egy pici alkohol, ugyhogy nem viszem tulzasba, de olyan jo lenne valami urugy majd az utolso, meleg nyari napokra :-)

Miszike,
olyan vagy a kepen, mint Liv Taylor a Gyuruk Uraban :-)

Franyo,
ugyi vagy, kivancsian varom a kepeket! Szinten imadok uvegfesteni, es a lepkeket is!
Amugy karacsony korul a Kreativ Hobby boltban lattam egy fuzetet, amiben uvegmatricaval keszitheto mobilok voltak, lehet, hogy majd probalkozom vele...

Tegnap vettunk egy szerintem cuki pizsamat a Sparban, a felso resze vegig gombos elol, az alja meg gumis, de legfeljebb atalakitom megkotosre. Es kevesebb, mint 4000 Ft volt, ugyhogy ha nem nyulik szet a mosastol, akkor vallonveregetem magam.

Olyan jo kis bekes szoszolos nap volt a mai, mindenkinek kivanok ilyeneket.

Kaska
20 (hau! :-)
kaska

Kaska Kép
Köszi az éjszakáravalót, napközben direkt nem aludtam, hogy éjszaka jobban menjen.
A pizsi jó lesz szopizni is, én is inkább a pizsit szeretem, mint hálóinget. Kép

Márti
Csatlakozom Kaskához, azt hittem elírtad éveid számát, a 2-es helyett 3-t. Kép De most komolyan!

Mindenkinek jó éjszakát!

myssnia
38+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Haho!

Liv Tylerre gondoltam (biztos a Liz Taylorral kevertem, de ra nem hasonlit egyikotok sem :-)

Kaska
kaska

Kaska Kép
az alkoholmentes sör is vizhajtó, de nem annyira, mivel az alkohol vizhajtó hatása nem érvényesül. Igyá' nyugton! Kép
Csábos lufi, haha! Kép Köszike ....

Jó éjt mindenkinek, remélem, én is megúszom holnapig.

Zsuzsi Kép
drukkdrukk! Kép

Pussz
Kangi
37+2
kangi

Hááát... ti naggggyon-naggyon kedvesek vagytok! KépKépKép Majd elmegyek az anyakönyvi hivatalba és megkérdezem, lehet-e születési év dátumot változtatni ! KépKépKép Nekem megérne egy 5000 FT-os illetékbélyeget a dolog! :0

Myssnia! Apaságinál arra is ügyelj, hogy együtt menjetek mindketten az önkormányzathoz (kispapa+te), mert külön-külön nem ér a dolog!

Beu! Üdv itt! Kép Én sem írogattam ezelõtt soha sehová - aztán a babanet elkapott és magával ragadott! Kép

Kaska! Scrabble (és Activity és egyéb...) társasozásban mindig benne vagyok ám! Nagypocival, kisbabával, télen, nyáron...Kép

ZSuzsi! Kangihoz csatlakozva: drukkdrukkdrukk! KépKépKép

Miszike! És ti? Megkaptam a leveled, a szokásos idõ elteltével Kép válaszolok! :0 Ha kell a pisiteszt, szólj és találkozzunk vhol! Kép

Jóéjt mindenkinek! KépKépKép Olyan jó tudni (sokakról), hogy kiknek írok!

Márti
21+5
márti

Hogy kell a röhipofát??? Így: Kép?

Márti
márti

Sziasztok!

Zsuzsi,Sheila,Sasha,Myssnia,Kaska,Kangi,Leszter és Mindenki, akit most az idõ hiányában nem sorolok fel: köszönöm a bókokat Bence nevében is.Kép

Szopival jelentem haladunk, még nem igazán jó a technikánk, de alakul. Már kezdek megbékélni vele, hogy nálunk minden szopi 40-50percig tart és 3 óránként ismételjük.Kép

Gombóc,
én nem vetlek meg a tápszer miatt, Bence is kapott már vagy 4-5 alkalommal (2*a kórházban, 3*itthon) és mivel nagyon türelmetlen a kiskanállal való etetés nem jött be, ezért cumiból kapta, ez van... ettõl még szophatna rendesen. Fel a fejjel majd kialakulnak a dolgok.
Én szülés után 7-10napig nagyon sírós voltam, dolgoztak a hormonok, most már jobb valamivel, így higgadtabban tudok értékelni. Ha megy a szopi és van tej: JÓ, ha nem megy és nincs szopi, akkor is fel fog nõni ez a gyerek. Szeretetben és harmóniában ez is nagyon fontos.Kép
Drukkolok, hogy mihamarabb összeszokjatok. Nekünk is van még mit tanulnunk.Kép

Lányok, sorry, hogy még nem írtam meg a szülés storyját, igérem hamarosan jelentkezem vele.

A finishben levõknek DRUKK,DRUKK,DRUKK isteni érzés anyának lenni, majd meglátjátok!Kép

Pusssza,
Timici+Bence(11napos)
timici

Gombóc,
ahogy olvasom, nagyon hasonlók a gondok nálatok is, ha gondolod, hogy tudok segíteni írj. 2naponta igyekszem leveleket olvasni, de beszélhetünk is...írd meg a számod.
Elõször Bence szájába se tudta csak egyetlen egy csecsemõsnõvér betuszkolni a cicimet, aztán bimbóvédõ sikerült nekem is és 3 napja már magától megy...igaz nem jól veszi a szájába a mellemet, van, hogy csak a bimbót szopja...de majd kialakul, még nagyon pici és bele kell jönnie. Zsombi még kisebb(korra), hidd el napok alatt is csodák történnek.Kép

Ha bíztatás kell, csak szólj!

Mi voltunk a Szt.Istvánban a Szoptatás Ambulancián és beszéltem Ibollyal is az LLL-sektõl, holnap is felhívom, hogy adjon tanácsot bimbó kontra mell bevétel ügyben.
Neked is csak ezt tanálcsolhatom: vedd, fel a kapcsolatot az LLL-sekkkel!!! Minnél hamarabb, annál könnyebb.Kép
És a legfontosabb: fel a fejjel, minden rendben lesz.
Timici
timici

Csak beugrottam: meg egyben, semmi jel!
Marti, boldog szulinapot! A medve kibujt ugyan, Miki baba meg nem akar!
A delutani szunyokalasbol iszonyatos gyomorgorccsel ebredtem, ami mint kiderult valami fordulas lehetett: most nem a bal oldalon erzem a labacskakat, meg baba hatat, hanem a jobb oldalamra maszott at! Es egesz delutan olyan erzesem volt, hogy kinottuk a boromet, egyszeruen mar nem felunk el benne ketten! Majd szetdurranok!
Anyukam allapota egyre kritikusabb a szuleshez valo viszonyulasat illetoen! Hiaba mondom neki, hogy elore lathatolag nem neki kell majd belolem kirangatni a gyereket horgaszbottal, szinte mar jobban fel, mint en!

Jok legyetek, es aludjatok jol, almodjatok szepeket!

Jo ejt,
Zsuzsi
39+6
zsuzsi74

Marti,
Boldog szulinapot!Kép

Leszter,
Koszi a biztatast, remelem bejon.Kép
Gratula a fini vacsihoz, egy kerdes ezzel kapcsolatban, en sajnos nem tudom megenni a marhat, mert van egy spec ize, szaga es zavar. A borjuval mi a helyzet, az is hasonlo?

Babajaga,
kukacoskodasKép

Beu,
Udv itt, nekem is az elso forumom.

Gomboc,
Nagyon szep a kismano. Szopival nyugi, nagyon az eljen vagy, majd belejottok. Ami jo, hogy otthon lehettek, mi is ott nyugodtunk meg es indult be a szopi. Ha van segitseged es kipihizted egy kicsit magad, akkor tenyleg az a legjobb, ha raszansz egy hetet es csak a szopival foglalkoztok, hidd el megeri.

Franyo,
Varjuk am a kepeketKép

Minden finisesnek drukk!

Angi
22+2
angela2

Gombóc, Timci!
Pótláshoz nagyon jó a gyógyszertári fecskendõ! Ha a kispapa leszalad a patikába, szó nélkül adnak neki, kb. 10 Ft az 5 ml-s. Bírja a mikróban történõ sterilezést. Tuti nem okoz cumizavart, és a szopiba bealvó babust is lehet vele tovább etetni. (Még az erõsen tiltakozó 8 hónaposomba is be tudtam vele juttatni az antibiotikumot!) K vitamin adáshoz is jó.
Sok sikert, nagyon-nagyon ügyesek vagytok! És azok a tündérszép babák is nagyon ügyesek!KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Eppen 40 hettel ezelott, egy hetfoi napon lettem babas!
Szulesnek semmi jele. Az utolso menstruacio szerinti kiiras napja ugyan februar 8., tehat "elvileg" meg van ideje Mikinek! De szerintem legkesobb holnap "letelik az ideje"! Most mar viszont, hogy erosen haladunk a delelottbe, remelem legalabb a szuleszno fianak haboritatlan szulinapja lesz! Kép

Borcsa,
Koszi az otletet, megjegyeztem! Remelem itt is adnak a gyogyszertarban fecskendot, ha szukseg lesz ra! Bar biztos nem 10 forint lesz!

Myssnia, Kangi,
Remelem jol aludtatok, nem volt pocifajas!

Iszogatok egy kis dupla erosre fozott malnalevel teat!

Zsuzsi
40!!!
zsuzsi74

Halihó kismamekok!

Márti, boldog szülinapotKép! A születési anyakönyvi kivonatodat olyan ritkán kérik, ezért nem érdemes pénzt kiadniKép, arról nem is beszélve, hogy akármikor mondhatod, hogy "elirták"KépKép.

Remélem, ma is szép, napos idõnk lesz, nagyon jót tesz a lelkemnekKép

Beu, üdv körünkben, drukkolok, hogy meg legyen ez a szupi személyiszámKépKép. Direkt igy csináltátok?Kép

Kaska, nemtudod, mire vállalkozolKép, viszont ránk számithatsz kertiparty ügyben! Viszont szülni menj be a kórházba, ne társasozni!KépKép

Leszter, Franyó és a pisitúrákKép:
A közepe felé el kell múlniuk, mert ez azt jelenti, hogy a babó felfelé nyomja magát, nem a hólyagot, ezért nem kell túrázni, viszont van helyette légszomj, esetleg kellemes gyomorégésKép. A végefelé meg újra lemegy a babó, készülõdik kifeléKép, akkor visszajönnek a túrák, cserébe kap az ember lánya levegõtKép.

Kangi, had vigasztaljalakKép, Danónál nekem szülés közben szállt le a hasam... Ennyit arról, hogy elsõ babánál szülés elõtt 2-4 héttel leszáll...

Most rakom fel a képeket, vmiért igencsak lassú, még mindig feldolgozás alatt van...

Na pusszantás!
Zsófi
31+4
Csucsuka

Sziasztok!

Zsuzsi
Jól aludtam, alig volt görcs, csak pisitúra. Ma 40! Gratulálok! Még a végén én is kihúzom 40-ig.

TimiciKép
Örülök, hogy szépen alakulnak a dolgok!

OFF:
LányokKép
Aki dolgozik még, és nincs kedve, vagy aki otthon unatkozik annak küldök egy édi játékot:
[url=http://www.orisinal.ws/games/pig.htm" TARGET="_top]http://www.orisinal.ws/games/pig.htm[/url]
(hanggal együtt az igazi Kép)
És még itt több:
[url=http://www.ferryhalim.com/orisinal/" TARGET="_top]http://www.ferryhalim.com/orisinal/[/url]

myssnia
38+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Beu Kép
Most olvasom a mailed. Akkor sikerült, és köszi mégegyszer az infókat. Kép

Csucsuka Kép
Nálam nem szünt meg a pisitúra, max enyhült egy kicsit (éjjelenként 2-re). Részben azért mert nagyon régóta fejvégû a tökmag, részben elég kis törzsöm van, és mindennek kevesebb hely maradt.

myssnia
38+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok,
Zsuzsi,
megy a drukk ezerrel, egyszer mejd csak kijön, bent biztosan nem maradKép

Miszike,
Jók a képek, de mindegyiken eszekKép lehet nem bírtad azt a pillanatot elkapni, mikor nincs semmi a számbanKép

Gombóc, Timici,
Nagyon édesek a kisfickókKép

Amúgy gondoltam csajok, hogy megint egy csomó kaja szóba kerül! úgyhogy jól hoztam otthonról fini csülkös bablevest, meg palacsintát, úgyhogy ma nem bír felizgatni semmiKépKép

Sajna torokgyuszim lett, és aki hasonlókkal szenvedett valamikor már pocakkal, az légyszi iziben segítsen, hogy mit is csináljak magammal, légysziiiiiiiiii!

A tali tényleg jó volt, és Kaska, igazán felcsigázott a kerti partyKép

pusz:

Manócska
18+5
Manócska

Zsuzsi
A kinõtt bõrt én is szoktam érezni, most mondjuk türhetõ, de a múlt héten, azt hittem szétreped a hasam. Kép

Na megyek! Késõbb még benézek!

myssnia
38+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Manócska!
Ha nem dolgoznál, akkor azt tanácsolnám, hogy maradjunk a természetes gyógymódoknál öblögess pálinkával(Strohl-lal, Jégermájszterrel (nem fonetikusan nem tudom hogy írják Kép))! Kép Egy keveset le is nyelhetsz Kép
Egyébként pedig futás egy gyógyszertárba és érdeklõdj gyógyszerészedtõl, hogy a szopogatós tabletták közül melyik a legjobb pocakosan. Ezek általában eléggé helyileg hatnak, hogy ne érdeklõdjenek a baba iránt.

Lepkék matricafestékkel, vagy anélkül: Ha azt akarjuk, hogy Zsombi pozitívan álljon az állathoz, akkor azt kell mondjuk rá, hogy pillangó. Ha meghallja a lepke kifejezést, akkor tapsol egyet és megnézi a tenyerét, hogy rajta van-e az elcsattantott moly. KépKépKép

Gombóc!
Szerencsére nem tûnik nagyon rossznak a helyzet, ami Zsombi súlyát illeti. Nem lehet, hogy csak a csecsemõsök hozzáállása rémített meg?
A babák egy része nagyon könnyen rászokik a cumisüvegre, vagy a bimbóvédõre. Leszoktatni róluk lehet borzasztóan nehéz, esetleg lehetetlen. Egyedül. Sok mama tapasztalatán alapul az LLL. Keress meg ott valakit! Biztosan segítenek és tudnak is. Ibolyt személyesen ismerem, ha akarod telcsiszámot is adok. Õ nagyon profi és tutira lelket tud beléd önteni. Biztatás és megbízható tanácsok és hidd el, minden rendben fog menni. Az, ha kipihented magad és jobb kedvvel nézel a "nehézségek" elé, az rengeteget számít. Zsombi gyönyörû!!!!
Hidd el, egy pár hónap, és olyan hurkái lesznek, hogy csak gyõzd számolgatni! Kép

KangiKép
Nem lehet általánosítani, a tenyérnyi korántsem jó mértékegység. Speciel nekem a kitolási szakban(!) is a bordáim alatt volt a méhem teteje. Ha a részletek is érdekelnek, látogasd meg az Anyaságon belül a Szüléstörténetek topikot. Kb az elsõ sztori a miénk.

Biztos sok mindent elfelejtettem, ez a várandósság kori szenilitás, így tessék elnézni nekem.

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok lanyok!

Kepzeljetek, reggel indultam volna a haziorvoshoz a vernyomasmeres miatt, es megint kiloptak a benzint a kocsibol...Kép Es a szemetek mindig lenyuljak a tanksapkat is, es hiaba tankolok most mar regota csak 2-3000 Ft-ert, mindig vehetek uj tanksapkat is, ami szinten 1-2000.Kép En tudom, hogy ezek nem nagy osszegek, es oruljek, hogy ennyivel megusztam, de olyan duhito! Raadasul meg az osszel koccantam egyet, es januar elejen csinaltattuk meg a fenyezest a jobb hatuljan, es a tanksapka feszegetese kozben persze ezt is osszebarmoltak!KépKép
Ja, es ezek utan kb. 20 perccel 120/80 lett a vernyomasom, szoval nem hiszem, hogy aggodnom kene!KépKép
Na mindjart visszaolvasok, addig is puszi:

Leszter
30+4
leszter

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?