A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Írtam az előbb, de addig motoztam még egy képpel, hogy elszállt.
Steffi,
fantasztikus, mikre emlékszel. Így lehetett, mert meleg volt és fulladoztam.
Néptánc-nem mondok újat gondolom, de sok szülő csak "ugri-bugri"nak tartja (mintha arra nem lenne szüksége a gyerekeknek), de elsősorban a mozgáskoordinációt javítja. Sok olyan képességet, amit az iskolapadban elnyomnak. Én se táncoltatom a kicsiket szoros értelemben, hanem a tánchoz vezető mozgásokkal játsszunk. És ez a lényeg: játék.
Gabbóka,
szóval utána futnak és nem előtte? Akkor pláne. De megnézném.
Melinda jövő héten lesz fél éves. Próbálok egy közeli képet.
memme

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1174664243.88.jpg[/img]
Most nem tudom mi van.[/img]
memme

Memme!
A párom annyira nem díjazza 'fantasztikus' emlékezőképességemet, sajnos olyan dolgokra is emlékszem, amire nem kéne... Legalábbis szerinte. Na mindegy. És képzeld Martin is jövő héten lesz féléves :lol: :lol: Isten éltesse Melindát!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Memme, nagyon szépek vagytok!
Háát, elég vicces, ahogy üldözik úgy hárman-négyen, majd az egyik végre elkapja a pulcsiját, és elvezetik egy félreeső helyre úgy, hogy mindegyik fogja, nehogy újra elszökjön...aranyosak.

Lilluska, nálunk is stimmel a "kistudós" szindróma. Mi korunknál fogva már túlestünk a Dínómánián. Van vagy 6-7 dínókönyve, dínós kirakók tömkelege, dínófigurák. Mindegyiknek tudta a nevét, és hogy növényevő-e, vagy húsevő. Én el sem tudtam olvasni azokat a neveket, :lol: nemhogy megjegyezni...ennek már 2és fél éve kb. azután a katonamánia következett, abból is favoritként Playmobil.
Most fociguru lett, de olyan szinten, hogy Apa tőle kérdezi meg, hogy ki hol játszik, melyik meccsen történt, és mi...szóval rémisztő, legalábbis nekem, mint nő és anya.

Steffi, te honnan tudod, hogy barnamának szép a kislánya? iwiw?...sajna nem tudom hogy hívják.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok ebben a trutyi időben?

Sajnos erkély hiányában most itt ülök a szobában az ablak alatt, Lara babakocsiban, jól beöltöztetve és istenien alszik, én meg fagyoskodom.

Tünde,

Én biztos vagyok benne, hogy ha két gyermeketek lesz akkor is jönni fogsz, mert kiváncsi vagy ránk! Nézd meg Veronikuszt, Ő is ha tud jön, meg Illuskát, meg még bocsánat ha valakit kihagytam.

50 fiú és 50 lány név? Hát az nem semmi
Annyi tetszett?

Szerintem menj Kútvölgyis dokihoz, mert ha bízunk a szerencsénkben, akkor marad a kórház! ÉN hiszek benne, hogy ha valamit nagyon akar az ember az teljesül, (bár ezt nem nagyon tudjuk befolyásolni) De hát sokan akarjuk, nagyon!!!

Gabboka,
Tudom, hogy nem vagyunk elkésve, csak hozzátok képest vagyunk lemaradva, de azért szépen növekszünk.
Már akartam kérdezni,
Hogy akkor elkezdtél dolgozni? És már ilyen hamar?
TE egy hősnő vagy!

Vali,
Örülök, hogy minden rendben és mocorog a kis Pocaklakó!
Az a jó, ha érzi az ember. ) sokat, sokat megértelek.
Nálunk is úgy volt, hogy megállapodtunk, hogy fiúnevet Apa ad, lány nevet meg én, de végül a Larát együtt választottuk, mert mind a ketten spanyol mániásak vagyunk, és majd ha ott leszünk, akkor jó lesz neki!
Az Annát meg én választottam.

Illuska,
Csokinak?
Ez aranyos, de ma már mindent lehet!

Cancan,
Milyen volt a kori?
Olyan jó volt olvasni ahogy a gyerköcökről írtál.
Tényleg teljesen más lehet hogy ha van tesó.

korkülönbség

Én még sajnos ebben a témában nem nagyon tudok mit írni, én is úgy gondolnám, hogy az a jó, ha kicsi a korkülönbség, én olyan 2-3 évet szeretnék.
De hát nem tudom hogy lehet e, hogy merünk e majd.
Mert bármennyire is szeretnénk, azért egy gyereknek Anyukára szüksége van, és nem akarunk kockáztatni
De hát nem szaladok előre, júniusba megyek majd egy nagy kivizsgálásra és akkor majd kiderül talán, hogy miért vagyok a terhesség végére „beteg”.

És most még különben is élvezzük és ÖRÜLÜNK A CSODÁNKNAK, AKIT LARÁNAK hívnak.

Veronikusz
Szép neveket választottál.
És mikor is jön a 3.

De édes Szofi, hogy ennyit aludt!
Akkor jól kipihente magát!

Györgyi,
Igen, ez jó, én is biztos voltam abban hogy Lara kislány, ahogy az előző terhességnél is, hogy Ő kisfiú volt, pedig ott nem is mutatta meg a végig. De én ötször álmodtam vele, és mind az 5* fiúcska volt.

Barbi,
Hát nem tudom, én sem merek fogyózni, pedig nagyon kéne, de hát úgy örülök, ha van egy kis tejem, nem merem kockáztatni.
De van egy barátnőm, aki 9 nappal előbb szült mint én, és Ő már fogyózik a 90 naposat csinálja és állítólag gyümölcs napon van a legtöbb teje.

Na most ennyire futotta, mert most már be kell hogy fejezzem a levegőztetést, mert ennyi elég lesz!

majd még jövök ha tudok

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Gabbóka,
tud valamit ez a Zsombor...

Steffi,
hm, ez az emlékezet-dolog kijöhet viccesen is (ha ilyesmire célzol), meg rosszul is, mert emberi dolgokban az én felejtőkém pl. egyáltalán nem működik. Ez rosszul jön konfliktuskezeléskor és hát ugye a hárítás se megy. Arcok terén: annyi szülő, kollega, csoporttárs, táncosok nemtudomkik vannak a fejemben, hogy sokszor amikor rám köszönnek, állok és gyötrődöm, és nem mindig van lélekjelenlétem megkérdezni, hogy honnan is ismerjük egymást.
No, búcsúzom a mai napra, amivel szerintem vissza- és "előremenőleg" is letudtam vagy fél évet. De ma Melinda nagyon sokat aludt én meg közben gépeltema dolgozatomat meg lógtam.
Köszönöm a figyelmet és a kedvességeket!
Mindenkinek jó hétvégét!
memme

Ancsa!
Remélem minden rendben lesz a kivizsgáláson és ez csak egy egszeri dolog volt!
Harmadik? Még mi se tudjuk. Lehet hogy már május, de lehet hogy kicsit csúszik. Férjem minden gyereknél ikreket vár! Ki érti ezt? 4 gyerek már lehet hogy sok lenne így hirtelen. :lol: De azért örülnék neki. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

És persze isten éltesse Martint!
memme

Ancsa, én is bízom benne, hogy jó híreket kapsz a nyáron, és nem lehetetlen a kistesó. De igazad van, Lara is épphogy a világra jött, most benne kell gyönyörködni.

Az 50-50 név mond volt, amit valamelyikünk megemlített, hogy tetszik neki, de nem akartuk első körben eldönteni. Így legalább van egy adatbázisunk a kistesóra is :)

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:49-kor.
Vendég

Gabi
Igazad van, nem fogok fogyózni, de a nasizást csökkentem! Plusz iszom!!! Vizet persze és nem rostosat, mert az is eléggé hízlal. :?

Ancsa
Hmm, hát a többiek már meggyőztek, fogyózni tuti nem fogok ezek után, én is örülök, hogy va ntejem, nem akarnám ezzel elszúrni...

Lillus
Na ez a legrosszabb, amikor az egész családon belül jön a betegség és egyenként szedi az áldozatokat, mejd előről kezdődik, mert az utolsó megfertőzi az elsőt :cry: nálunk legalábbis volt már így néhányszor!
Tényleg, ti szkotatok maszkot hordani otthon, ha betegek vagytok? Amikor apa szipogott, nekem nem volt lelkem ráparancsolni, hogy hordja. Valahogy olyan erőltetettnek tűnik, szerintetek egy maszk tényleg megakadályozza a betegség terjedését? De lehet, hogy túl szkeptikus vagyok és csak nem akartam, hogy szegénynek rossz legyen (nem elég hogy beteg, még ki is rekesztem őt).

Hú, de cefet idő van kint! Hallom, ahogy sűvít a szél, elég félelmetes. Ráadásul egyedül vagyunk itthon Purcival, apa elment edzeni.. :shock: Szerintetek meg tudna védeni, ha jönnek a gonoszok? :lol: Biztos rájuk üvöltene az újfajta sikításával és a rossz emberek hanyatt-homlok menekülnének! :lol: :lol:

Na jó éjt, remélem a babák most már nyugodtabban fognak aludni!

KépKép
barimami

Sziasztok Lányok!

Veronikusz
Mi az a ZYMAFLUORT?

Memme,
Miért félsz hogy rosszat mondanál? Nem rossz ha más az ember véleménye! Azért vagyunk itt hogy egymásnak elmondjuk a gondjainkat és azt hogy oldottuk meg, így ez a másiknak is segít! A támaszai is vagyunk a másiknak! Jó kis csapat van itt.

Györgyi,
Hogy van Jázmin? Eszik már?

Lilluska,
Szuper Anyukád lehet! Csodálom Őt, és így ismeretlenül is tisztelem.

Biztos megértené magát az én Anyukámmal. Hogy miért? Van egy Öcsikém,, de Ő Down kóros L
Imádom, de sajnos intézetben él, és amikor tudja Anyukám hazaviszi, de hát így hogy egyedül van, nem olyan egyszerű.:-( mivel sajnos Apukám már 9 éve nem él.
Én is olyan Anyuka szeretnék lenni mint Ő. Csak felnézni lehet rá. pl. emlékszem mikor még Zánkán láktunk és az Öcsém Csopakon volt intézetben, ja és nem volt kocsink, Anyukám képes volt Őt stoppal is hazahozni. Egyszer egy teherautóval jöttek. Öcsém nagyon élvezte.

Barbi,
Na láttad a vízilabdát? Van már adás?

Tünde,
Hát igen, nekünk azért már tényleg sokkal könnyebb! Annyira jó ez a cityfood is, mekkora terhet levesz az ember válláról.
Láttátok a tévében mutatták a food expressz kajáit. Mekkora fazekakban! Nem semmi!

Eni,
Már el is utaztatok?
Na majd gyere és mesélj! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy a nagyfiú hogy viseli! Jó mulatást! Érezzétek nagyon jól magatokat!

Na most megint abba kell hagynom, Lara éhes.

Jó éjt!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Barbi! A Nasi elhagyásáról jutott eszembe, hogy tavaly húsvét előtt 40 napig édességböjtöt tartottam... Eléőször életemben :) Kézeld, mindent ettem jóízűen, de édesség nem volt, a desszert a kapucsínó volt maximum, és így lement rólam 3 kiló. Pedig tényleg minden mást ettem reggel-délben-este.

T

mtunde

Sziasztok!

Na, már megint jó rég nem voltam, kicsit hulla vagyok, mert mostanában Léna kel éjjel egyszer. Tudom, hogy ez még így is fantasztikus, csak mi lettünk elkényeztetve, de azért én hulla vagyok. A mai éjszakát már végigaludta, biztos csak a síelés után még nem szokott vissza a saját ágyához.
Úgyhogy most mindenkinek megpróbálok válaszolni, bocsi a hosszúságért előre is!

Steffi! Köszi a biopiacos linket, ma lehet, hogy kimegyünk a Mom-parkhoz! De csütörtökön kaptam sütőtököt, igaz, hogy elég drágán, de egyszer kipróbálom, hogy megeszi-e...

Cancan
! Gyönyörűek a gyerekeid, remélem jól sikerül a mai szülinapi buli!

A panadolos figurát mi a síelés alatt megkaptuk, nekünk malac, Lénának persze a tapadókorongok és a címke jön be a legjobban :D

Vica
! Köszi neked is a tanácsot, ma megyek dm-be és veszek cumit is meg csőrt is. Szerintem sem gond, ha nem iszik cumiból, csak jövő héten este nagyon szeretnénk elmenni egy hangversenyre, és ha nem tudja más megetetni anyatejjel, akkor ez nem fog összejönni...

Barbi! Lehet, hogy ma összefutunk a piacon? Mi először levet adtunk neki, alma levét, azóta már próbálkozunk a pépekkel, de mindig hígítom anyatejjel, még így is alig eszi, hát még sűrűn... Maszkot mi nem hordtunk, szerintem Léna sírógörcsöt kapott volna...

Marcsi! Én általában nem rögtön szopi után kínálom, mert akkor sokszor belealszik, de ha nem, akkor is tele van. Hanem két szopi között, közelebb a következőhöz. Még így is max 2-3 kanalat eszik-iszik meg, azt is elég nagy kűzdés árán. Én nem félek tőle, hogy nem kell neki a cici, annyira szeret szopizni. :)

Györgyi
! Kitartás, remélem Jázmin most már rendben van! És megint szopizik rendesen!

Manóka! Köszi a bíztatást, Léna már ugyan elmúlt 6 hónapos, de akkor várom a hirtelen változást. :)

Korkülönbség: mi kb 2 évet szeretnénk, vagy egy kicsit többet. Egyrészt szerintem az jó nekik, én meg valahogy csak kibírom az elejét... Másrészt a gyed miatt. Harmadrészt, már régen elhatároztam, hogy nekem 30 évesen lesz két gyerekem. Ha ehhez tartani akarom magam, akkor legkésőbb jövő novemberben szülnöm kell. :wink:

Névválasztás: mi végignéztük az utónévkönyvet, és kiírtuk azokat a neveket, amik legalább az egyikünknek tetszettek. Aztán szűkítettünk, maradt kb 10-10, ami már mindkettőnknek. Aztán mindketten egymástól függetlenül rangsoroltunk, és (szerencsére) ugyanaz került az első helyre.

Zsuzsóci! Alexának boldog szülinapot!!!

Fogyókúra: miután hazajöttünk a kórházból, majdnem lefogytam annyira, amennyivel kezdtem a terhességet, de azóta sajnos feljött néhány kiló... De én sem akarok fogyókúrázni, amíg szoptatok, az édességet kéne csökkenteni...

Eni! Mi voltunk nyáron egy esküvőn, ahol volt egy 3 hós pici baba, és tök jól viselte, de ezt szerintem már írtam. Nyugi, minden oké lesz, neki úgyis az a fontos, hogy ott legyen, ahol te vagy! Jó szórakozást!

Memme! Nagyon szépek vagytok!

Turkáló: angol használtruha van a Körút-Dob utca sarkán is, én oda járok, itt is van felnőtt-gyerek, bár én eddig csak gyereket néztem, de nagyon aranyosak vannak!

Ancsa! Élvezzétek most Larát, a többin ráértek majd nyáron gondolkozni!

És a végére: úúúútálom ezt az időt... Kint Austriában 1 hétig ragyogó napsütés, baromi meleg, és hazajöttünk ebbe a trutyiba. Tegnap már kezdtem depis lenni. Még szerencse, hogy itt a hétvége...

Na, eldugulok, illetve még kaptok egy képet, 2000 méter magasból:
Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jó reggelt! Ebben az undorító időben. :(

Barbi

Ugye nem jöttek a gonoszok? :lol: :lol: :lol:

Ancsa, Zsófi

Sajnos még nem igazán eszik, csak amikor félálomban van. Azt mondja a védőnőm, hogy ez elég sokáig is tarthat. LLL-es tanácsadó és sokat segít, aranyos, de elég szar érzés. Viszont az orrából már nem jön olyan sok trutyi. :lol: :lol:
Jó a kiscsaj szemüvege!!! Minden ok volt a síelésnél? Nem is tudom hogy csináltátok! Ügyes vagy.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!

Remélem azért most már hamarosan rendbe jön! De ha nem nyűgös, akkor nem lehet nagy baj! :wink:
A síelést úgy csináltuk, hogy vittük magunkkal az anyukámat, aki nem síel, és ő volt a Lénával, amíg mi síeltünk. Én meg 3-4 óránként megálltam szoptatni, vagy visszamentünk a szállásra, vagy valamelyik Hütté-ben szoptattam. Sőt, egyszer annyira jó idő volt, hogy kint szoptattam egy hintaágyon:

Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Hú de jó lehetett! Ez az Anya megoldás ez jó!!! :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Ja tényleg séta!

Ugye jössz a jövő héten? Kinek mikor jó? Nekem a csütörtök lenne a jó, mert akkor Apa pont nincs itthon, az összes többi nap viszont itthon van, végre nem dolgozik. :lol: De azért persze alkalmazkodom, ha senkinek nem jó a csütörtök.

Kép
gyorgyi33

A kis beteg azért még nem fogyott le nagyon, de ha így folytatja:

:lol: Kép Jázmin

Kép
gyorgyi33

Asszem azért nem kell félteni Jázmint... :wink: :lol:

Sétálni persze, hogy megyek! Nekünk nincs semmi fix jövő hétre, illetve csak annyi, hogy csütörtök délutánonként járni szoktunk egy "Ringató" nevű foglalkozásra (www.ringato.hu), fél5-re vagy negyed6-ra, de akkor sem történik semmi, ha most nem megyünk! Egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom, fantasztikus hogy figyelnek a babák-gyerekek! Szerdán meg lehet, hogy megyünk babákkal Esztergomba, az élményfürdőbe, de még az egyáltalán nem biztos. Szóval én alkalmazkodó vagyok!
Találjunk olyan időpontot, ami minél többünknek jó!!!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok Lányok!

Látom még nincs nagy forgalom, mindenki alszik ebben a trutyi időben! Megértem!

Györgyi,
Sajnálom, hogy még mindig nincs jobban Jázmin :cry: , de olyan gyönyörű a képen. Ez most készült a betegség alatt? Szóval tényleg nem kell aggodnod, mert nagyon jól néz ki! :wink: Nem lesz semmi baj! Persze tudom, hogy ezt könnyű mondani más átélni! De akkor is hallgass ránk, gyönyörű a lányod, és nem lesz semmi gond! Lényeg hogy ne idegeskedj!!!

Zsófi,
De jó hogy ilyen hosszan írtál. 8)
Akkor lassan Ti is elkezditek a Babaprojektet! Szuper!
És amúgy két gyermeket szeretnétek? Vagy?
Nagyon jók ezek a sielős képek!
Szuper lehetett.

Igen, ez a nagyi dolog nagyon jó, mi májusban megyünk 4 napra pihenni és jön velünk minkét nagyi, így amikor mi vagyunk a babával ők is tudnak fürcsizni, és nem lesznek egyedül.

Nagyon jól hangzik hogy ennyi programot szerveztek! Kiváncsi vagyok, mit szól majd Léna az élményfürdőhöz.

Séta,

Hú hát nem tudom, nekünk a csütörtök a legrosszabb :cry: , mert reggel 8,30-ra megyünk oltásra, aztán meg 11,30-ra meg ultrahangra. Szóval nem tudom. Nekünk a szerdát és a csütit kizárva a többi nap jó lenne, de hát ki tudja milyen idő lesz a hét elején. De ha csütin mentek, és nem nagyon nyügős Lara akkor megpróbálunk menni, mert így a szopikat sem tudom irányítani, hogy összevissza kell menni mindenhova. :cry:

Jövő héten milyen idő lesz?

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Halihó!

Ismét itt vagyok!
Apa van Larával 8) , így kihasználom a lehetőséget, és megpróbálok még azokra is válaszolni amire eddig nem ment.

Steffi,
Nem vagy egyedül.De ez gondolom nem vigasztal. :wink:
Nekünk is szörnyű éjszakáink voltak, 3 napja reggel fél 6-kor aludt el csak Lara addig felváltva vigyáztunk rá!
Gondolom emiatt a front miatt van!
De a mai éjszaka már egész jó volt. :lol: Nektek?

Miért nem örül neki a Párod hogy jó az emlékezőképességed? Mikre emlékszel? De amúgy hihetetlen hogy a nők mire emlékeznek, nálunk is van hogy én mondom hogy emlékszel, a férjem meg csak néz. :lol:

Barbi,
Mi is kipróbáltuk a cseresznyemag párnát. Hát igen hajszárítóval együtt meg az ágy felett lévő forgóval már egész jól megnyugtatja a babát!

Veronikusz,
Na vettünk homeopátiás bogyót, két félét is javasoltak, tegnap már kapott egyféléből, és lekopogom, de úgy néz ki hogy használt!
Köszönjük a tippet!

Jól nézhettél ki mint kacsamama! :wink:

Köszi a biztatást, és én is remélem hogy minden rendben lesz, de azt is hogy végre kiderül valami. De nem egyszeri hanem kétszeri volt. :cry:

Négy gyerek!
Az tényleg nem kevés!
De ha fiúk lennének, akkor kiegyenlítődne a nemek aránya a családban :) , de ha lányok akkor szegény férjed! :wink:

Tünde,
Köszönöm!
Az tényleg jó ha van adatbázisotok! Remélem minél hamarabb lehet nézegetni!

Te egy hős vagy hogy nem ettél édességet 40 napig!!! Most miért hagytad ki?

Merci,
Merre jársz?

Memme,
Nagyon szépek vagytok!

Gabbó,
Ezen a szalonnát is ehetnéken jót nevettem. )
Hogy vagytok?

Zsombi nagyon jó pasi,
De mi lesz később, ha már most így üldözik! :wink:
És a fociimádata kitől van? Apa is illyen? És kinek szurkol?

Cancan,
Hogy vagytok? Remélem nincsenek pöttyök!!
Sikerült megvenni a szülinapi ajándékot! Vettél még mást is?
Majd írd le hogy milyen volt az MC-ben?
Hány gyerkőc lesz?
Kérünk majd képeket!

Lilluska,

Ez a dinómánia sok helyen hódít! Hát nem lehet mindenki sportember, tudósokra is szükség van! És a Hugicát mi érdekli?

Na hát útol is értem magam! :lol:
Remélem tényleg mindenre válazoltam.

Szép napot!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Zsófi,

Érdekes lehet ez a foglalkozás!
Mióta jártok ide?

ancsaboszi

Üdvözlet,
nagyon jók ezek a képek.
Csak beköszönök, az éjszaka sajnos nem nagyon tudtam elszakadni a mellékhelyiségtől és a kedvesem sem, csak ő Egerben egy céges bulin kezdte. Szerencsére Melindának nincs baja.

Ancsaboszi, persze, úgy van, ahogy írod, másképp nem is olvasgatnálak benneteket, kell a tapasztalatcsere, és ez egy nagyon jó módja. Kissé kényelmes is vagyok persze, de már írtam, hogy nem mindig tudom követni a dolgokat és nem akarok figyelmetlen lenni. De volt olyan is, hogy azért nem írtam, pl. amikor a tejelválasztó teákról volt szó, mert én a Laktoherbbel jól elvagyok, de az alapján, amit itt olvastam meg hallok, már nem ajánlgatom agyba-főbe.
No, további szép napot, megyek lábadozok tovább.
memme

Ancsa!
A Zymafluor egy pici kis bogyó (nem homeo) és fluorpótlásra van, hogy erősek legyenek a fogaik. Addig jó adni, míg nem mosnak fogat ill. nem próbálkoznak fogat mostni. Nálunk Kata megeszi. :lol: Szóval fogszuvasodás ellen van.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hahó Lányok!

Eddig pöttymentesen :lol: Szandi totál izgatott, 5 percenként megkérdezi, hogy mikor induluk. Azt hiszem az elkövetkező két óra igencsak hosszú lesz, mire indulhatunk..... :mrgreen:
Tegnep megvettem a hőn áhított babát - kb. úgy,mintha a fogamat húznák. ( magyarul beszélő chou-chou) Ugye ehhez hozzátartozik, hogy van pont egy ilyenünk csak az nem beszél! :twisted:
Amikor kértem a boltban - mondja a srác, "na, fogja a családot boldogítani" mondom neki, ne is mondja, mert megőrülök, merthogy van már egy , de babából sosem elég ( már babaüzletet nyithatnánk) és modnom kíváncsi vagyok mikor hoznak ki egy újabb típust, ami kinézetre pont ilyen csak valami újat tud :evil: Erre mondja, hoyg szerinte még idén! És hogy van neki két keresztlánya, tudja miről beszélek......

Ancsa: kap még a baba mellé ruhákat ( tegnap voltam a C&A-ban és ott vettem aranyos színes fodros újjú pólókat meg egy csillogó rózsaszín szabadidőt - nem csicsás, olyan finoman diszített) Anyukáméktól egy klassz társast. Demi csak holnap köszöntjük fel, akkor jön a család ebédre, és igazából holnap lesz 5 éves!
A kori egyre jobban megy, bár Ő nagyon kímért és óvatos, az unokatesója bátrabb, mondjuk ő már 8 éves. Jó húzóerő, meg az, hogy látják hogy körülöttük csupa ekkora gyerekek vannak. És legalább én is rendszeresen kimozdulok otthonról. És én is fogok korizni tanulni!!!!!!!!! :) Olyan hétvégére várunk, amikor nincs verseny a pályán, mert nagyon be van táblázva. 10 éve még tudtam, de most........És ugye akkor is magamtól, most végre jól megtanulhatom a technikáját! :lol:

Zsófi: megértem az alvás-"problémádat!" Mi is így el vagyunk kényeztetve, és volt 2 nap, amikor üvöltött este amikor otthagytam. Néztem is nagyokat, hogy mi van.... Éjjel szerencsére nem kel. És tegnap megint aludt szépen magától.
Esztegromba mentek?????? Mi is voltunk ott már többször, de Benit még nem merem vinni. Na, majd kíváncsi leszek, Léna mit szól hozzá! Az a kép.......Hol vettétek a napszemcsit???????

Györgyi:
Jázmin még mindig hihetetlenül szép! Meg vagyok érte őrűlve...... Komolyan......

Na, megyek rendbeszedni magamat, szerintem csak holnap estefelé leszek képekkel, mert ma későn érünk haza, holnap délelőtt főzök ezerrel a vendégseregnek.
Mindenkinek további jó hétvégét, bocsi akire nem reagáltam.
Ja! Séta: nekem a kedd lenne a legjobb... de persze igyekszem alkalmazkodni. remélem már jobb idő lesz, mert ez.... :twisted: :evil:

Heni

Kép

Kép
cancan

Ma éjjel kell előreállítani az órákat??????
Mert ha igen, holnap kelhetek egy órával hamarabb :twisted:
De legalább sokáig lesz világos!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Megjöttünk az usziból. Léna már a vízben nagyon fáradt volt, mindig utána szoktam szoptatni, amibe most belealudt. De annyira, hogy utána felöltöztettük (naci, pulcsi, zokni, sapka, kabát), mellette sírt egy gyerek, betettük az autósülésbe és utána az autóba, és ő az egészet végigaludta... Meg utána még majdnem másfél órát. :shock:

Ancsa! Eddig 3szor voltunk itt, de nekem nagyon tetszik. És tök jó nézni a nagyobb gyerekeket, hogy mit szólnak az egészhez. :) Asszem óvoda a felső korhatár. De szerintem nem veszik szigorúan.

Cancan! A Brendonban vettük a napszemüveget, anyósom szemész, ő mondta, hogy szerinte vigyünk. És jól is tettük, mert találkoztunk egy magyar családdal szintén fél éves babával, nekik nem volt, és szinte nem tudták kivenni a babakocsiból a babót, mert úgy sírt a nagy fény miatt. De lehet kapni a Decathlonban is, ott kicsit olcsóbb.
Megnéztem az indexet, és igen, ma kell órát állítani. Nem szeretem, de legalább sokáig lesz világos! :wink:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Ancsa

Ez a kép tegnap készült. Ma már alig jött valami az orrából és ez volt az első éjszaka, hogy nem porszívóztunk. Csakhát ez a szopimizéria... :roll: A hét elejére még nem túl jó időt mond, esőt, meg ilyeneket. De nem lehet tudni.

Memme

Jobbulást neked.

Zsófi

És mi az alsó korhatár? És mit csináltok egy ilyedn foglalkozáson?

További jó hétvégét mindenkinek!

Kép
gyorgyi33

Györgyi!

Nincs alsó korhatár, de szerintem nem nagyon vannak kisebbek, mint a Léna. De mindenkit szeretettel látnak! A foglalkozás kb 40 perces, dalokat, mondókákat tanulunk, éneklünk, játszunk. Pl: csip-csip csóka, sétálunk-sétálunk, zsip-zsupp... stb. Meg lovagoltatós játékok. Meg szokott a nő hegedülni és furulyázni, na, az nagyon bejön a gyerkőknek! Léna csütörtökön négykézlábra állt, és tátott szájjal bámulta a történéseket. :lol:
Örülök, hogy már nem kellett szívni Jázmin orrát éjjel!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

sziasztok

tudni lehet vmit arról hogy áprilistól ha beindul ez az új rendszer hogy fizetni kell a szülés 30%át ha választott helyen akarunk szülni, meg ha saját dokinál, akkor mennyit kell majd fizetni szülésnél?

(bocs ha netán van erre a témáre külön topik, akkor küldjetek át nyugodtan.. régen én is a Vidánál szültem meg ha előbb utúbbb lesz 2. baba azt is ott szeretném szülni..)
ildisz1

Sziasztok!

Gyors leszek, mert apa ideges :)

Zsófi, tök jó volt az élménybeszámoló!

Barbi, én nem válaszoltam a maszk-kérdésedre, szerintem úgysem elég... viszont Dani nagyokat nézne, vagy sírna tőle...

Találka, jövő héten csüt-péntek suliban leszek, nekem csak a szerda lenne most jó, de ha ti máskor tudtok találkozni, akkor mi majd legközelebb csatlakozunk.

mtunde

Sziasztok Mindenkinek!

Ritkán tudok csak jönni, és akkor meg a rengeteg hozzászólást igyekszem végigolvasni, úgyhogy ne haragudjatok, hogy időnként csak "úgy" beírkálok! :lol: :lol:
Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok!
Zsófi! Szeretném megkérdezni Tőled, hogy az Aquaszigeten/ben voltatok? Ha igen, akkor engem érdekelne pl.hogy milyen a gyerekmedence, hány fokos. Be lehet-e menni a gyerekkel, vagy a szülőnek kint kell maradnia, tisztaság stb.Válaszodat előre is köszönöm.
Mi a 4napos pihi alatt Debrecenben voltunk és ellátogattunk az Aquaticum nevű fürdőhelyre is. Aki ebbe a városba megy a közeljövőben annak feltétlenül ajánlom, hogy menjen el oda, szuper jó hely, rengeteg csúzda, van termálvizes rész is, gyerekmedence, bébimedence.

Mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok!

-Ktina-
ktina

Zsófi
Vettetek tököt?
Biopiacon nem láttalak sajna, mi 9-től kb. 10-ig voltunk, jó, hogy mondtad a tököt, mert még volt és vettünk, hogy megcsinálva lefagyasztjuk és majd 3 hónap múlva tudjuk adni!
Már nem tudom, ki kérdezte, de mindig van kecsketej a Mom-os biopiacon!
A képek tényleg nagyon édik, ez a napszemcsi nem csak hasznos, de nagyon jól is áll Lénának!

Györgyi
Nem, gonoszok nem jöttek szerencsére, de továbbra sem szeretek úgy lefeküdni, hogy apa még nincs itthon! :roll:
Jó, hogy Jázmin állapota javul ,sajna a banák ilyen korban nagyon nehezen gyógyulnak, emlékszem, hogy Daminak mi is 1 hónapig szívtuk az orrát, pedig nem is volt igazán beteg! :shock: :?
Hihetetlen, Jázmin már milyen jól kinyomja magát, Dani ezt még mindig nem tudja produkálni! :(

Ancsa
Végül apukám telefonon közvetítette nekem, hogy mi történik a meccsen, nagyon vicci volt, ráadásul van benne egy kis sportriporter beütés is! :lol:

Az óraelőreállításnál mi történik? Ilyenkor az esti fürdetés időpontja változik, előbbre jön? Vagy úgy teszek, mintha minden maradna a régiben?

Csüt. nekem nem jó sajna sétára, mivel aznap megyünk elvileg babausziba először, utána meg du. oltás nekünk is! :(
Jövő szombaton jönnek anyósék, drukkoljatok!!! :shock:

Steffikém
Martini hogy van? Jobban? Vagy ugyanolyan nyűgi?

KépKép
barimami

Jó reggelt!

Zsófi

Gratulálok a térdeléshez!!

Barbi

Nem baj, hogy nem nyomja ki magát, a fiúk lustábbak mint a lányok. :lol: És persze ez felnőttkorra is megmarad. :lol: :lol:

Borzasztó éjszakánk volt, már teljesen kivagyok. Nem tudom mikor aludtam utoljára két órát egyben. Pedig most sem kellett szívni az orrát, de valahogy mindig felébred. :cry: Lehet hogy megszokta egy hét alatt, hogy szívogatjuk éjszakánként és most már ébred is? Borzasztó, pedig olyan jó alvó. Már azon gondolkozom, hogy átteszem a saját szobájába. Vagy pici még?? Barbi nálatok hogy van? Steffi ti mikor is raktátok át? Egyszerűen már csak lézengek napközben, és persze szétmegy a fejem. :roll:

JA drukkolok BArbi anyósékhoz. Nálunk is vendégek lesznek Sopronból. De már várom mert régen láttam őket. Bár ha ilyenek maradnak az éjszakák akkor aztán nem tudom mil lesz. Esznek egy kis vajas kenyeret. :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Úristen Dani már 4 hónapos? Elfelejtettem gratulálni!!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Zsófi!
Tök jók a képek!!!

Györgyi!
Most már ti is rendeződtök? Elmondanám, hogy most valami hülye járvány van val.szeg, valami szemét vírus, a szomszéd 8hónapos baba is beteg, és már a kórház is szóba került... Szerencsére jobban van a kisfiú, de az anyukája rendesen betojt, gondolhatod...

Ancsa!
Neked már akartam írni, hogy én is nagyon hiszek a megérzésekben, ösztönökben én pl. a 17.héten megálmodtam, hogy kisfiam lesz -amit persze senki nem hitt el nekem :roll: -aztán diadalittas voltam mikor kiderült, hogy tényleg igazam lett!

Heni!
Milyen volt a buli??

Barbi!

Az éjszaka megint rossznak mondható volt, óra pontosan 3óránként ébredt, nem értem, nem értem egyszerűen. Nappal szerintem azért nem hajlandó csicsizni, mert már azt csinálja, hogy négykézlábra áll és himbálja magát és próbál elindulgatni, ami persze nem megy és vagy visszacsúszik hátra vagy orral előre és szerintem ez nagyon izgatja. Ezért amikor sír nem azért mert baj van, hanem csak idegesíti, hogy nem megy. De ma megyünk a Margit szigetre majd jól kifárasztjuk. :lol: Valaki nem lesz kint esetleg?!

Masni, Merci, Kriszta, Manóka veletek mi van? Minden rendben?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Egyszerre írtunk. Hát az éjszakákról ennyit... :cry: :cry: szóval hogy van nálatok ez a külön szhoba, mikortól is? EMlékszem hogy nemrégen raktad át? Vagy nem? Ja én a Városligetbe megyek. Nem merek a MArgitszigetre menni, mert hétvégén sosincs parkolóhely. Már megszívtam egy párszor. TI hogy mentek?

Kép
gyorgyi33

Kedves Kútvölgyis Anyukák!

Bocs, hogy ide pofátlankodom, de hátha tudtok nekem segíteni...
Azt az infót kaptam egy másik babás fórumon, hogy dr.Kovács Kálmán állítólag beteg, és nem igazán jár már be a kórházba...
Hallott esetleg erről valaki közületek?

Nagyon hálás lennék, ha tudnátok infóval szolgálni, sok mindent eldöntene a következő hónapokra nézve ez a dolog...

Előre is köszönöm Nektek!
Boldog babázást, és szép tavaszi napokat Nektek! :)

üdv,
Mira
v.mira

Györgyi!
Sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakáitok!
Mi már két hónapja átraktuk, és nagyon bejött! Úgy vettem észre, hogy zavarja mikor fordulunk meg az ágy nyikorgás mikor lefekszünk meg a kis apró zajok. Most így már egy hónapja egyedül alszik el és az első éjszaka olyan jól sikerült, hogy lefeküdt fél 7kor és 11kor ébredt aztán reggel 4kor és utána csak 8kor. Azóta is nagyjából így van, csak 4 éjszaka óta van az, hogy 2-3 óránként ébred, de szerintem valami van emögött, mert ő tud jól aludnk, volt már hogy 7órát is aludt. Egy próbát megér! Ha gondolod írj priviben, ha van még kérdés.

Mira!
Sajnos nincsenek jó híreink. A doktor úr már nem vállal senkit és a folyamatban lévő mamákat is 'elosztották' egymás közt az orvosok. Veronikusz írta pár oldallal arréb, hogy megoperálták egy súlyos betegséggel.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja Györgyi!
Autóval megyünk, majd letesszük valahol.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszi Steffi!

Várok még egy pár éjszakát és szeritnem átteszem. Úgyis már majdnem kicsi a bölcső neki. Én is észrevettem, hogy ha megfordulok, akkor ő is mozog, mert nekünk is nyikorog az ágy. Ikeás. :lol: Biztos a tiétek is. :lol: Remélem Jázmin is visszaáll majd, mert eddig annyira jól aludt. Szinte végigaludta az éjszakát, de mindig mergúsztam egy felkeléssel. :roll: Na mindegy, a lényeg, hogy már nem beteg. Márcsak szopni kellene neki úgy mint régen. Dehát ezt ő dönti el. :lol:

Kép
gyorgyi33

Zsófi

Alexa nevében köszönöm a szülinapi gratulációt! :)

Napfényes szép napot kívánok mindenkinek!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Kedves Steffi!

Köszönöm az infót! Azt nem tudjátok, hogy be sem jár már a kórházba...?
Fontos lenne tudnom.

Nagyon szerettem Őt, és nagyon sajnálom, mint embert, de meghallhatott volna a kisfiam miatta... :(
Azért nem szándékoztam eddig visszamenni a Kútvölgyibe, mert a történtek után másik dokihoz mentem volna mindenképpen, és az meg kellemetlen (legalábbis nekem mindenképpen), ha találkozom bent Kovács dokival...

Van egy pár napos kétcsíkos tesztünk, és jó lenne mielőbb dokit találnom, ezért érdeklődöm.
Ha valaki tud még segíteni, megköszönném!

üdv,
Mira
v.mira

Györgyi!

Szerintem már nyugodtan átteheted Jázmint. Biztos nyugodtabban tudtok aludni mindketten! Persze első naptól ne várj csodát, ha még az ágya is más lesz :)

T

mtunde

Kicsit visszaolvastam a fórumban Kovács doki infó miatt, nagyon tündéri babáitok vannak, GRATULÁLOK Mindenkinek! :)

És még 1 kérés... Aki Vida dokihoz jár, kérem, írjon nekem:
- tel.száma
- magánrendelése, hol, mikor?
- piszkos anyagiak... (magánrendelés, szülés)
- és esetleg infó arra vonatkozólag, hogyha nála szülök, választhatom-e Zachár Erikát szülésznőnek? 2 éve "elígérkeztem" neki, akkor sajnos nem úgy alakult, most bepótolnám...

A szülészet bezárásával kapcsolatos hírek nagyon elszomorítottak, az egy dolog, hogy minket, anyukákat, kismamákat bizonytalanságban hagynak, de, hogy dokikat, szülésznőket, nővéreket is, hónapokon át? Embertelen, kinyílik a bicska a zsebemben!

A válaszokat mindenesetre köszi előre is!
sziasztok!
Mira
v.mira

Hahó Lányok!

Míra: ment privi
Megvolt a 2 napos buli, hulla vagyok. Nagyon jól sikerült minden, Szandi nagyon élvezte. Tegnap a mekiben , amikor a többiek tolták be neki a tortát és énekelték a boldog születésnapot, annyira édes volt, olyan meghatottan ült a "trónban" és csak úgy sugárzott a boldogságtól. Hazafelé mondta a kocsiban, hogy "annyira boldog voltam, hogy majdnem sírtam". Ma jött a család. Csomó ajándékott kapott, holnap meg még viszünk tortát az oviba, úgyhogy 3 napos szülinapot tartunk..... :lol: :lol: :lol:
Képeket majd később rakok fel, mert még le kell tölteni.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Na, akkor pár kép....
gyerekeset nem rakok fel a mekiről, - (én sem örülnék, ha a tudtom nélkül felraknák a lányomról készült fotót)
Kép 5 éves vagyok!
Kép Mennyi ajándék!
Kép Hölgyeim egy csábos mosoly!
Kép
Kép Én is kaptam ám valamit....

Heni

Kép

Kép
cancan

Jó reggelt!

Képzeljétek végre jól aludtunk!!!! Már el sem hiszem ezután a hét ujtán. 7-kor lefektettem, igaz hogy sírt és eléggé soká aludt el, de csak fél 2-kor kelt fel. Szopi, aztán 4-kor egy kicsit felébredt, cumi, aztán sírás. Hát én hagytam egy kicsit, 1 perc után elaludt és fél 8-kor kelt. Halleluja. Egy hét után aludtam valamit! Egész kipihent vagyok!!!

Mira

Üdv neked, látom Heni már írt. Tuti leírt mindent, én is ugyanazt írnám.
:))

Heni

Akkor én már nem írok Mírának. Csak ismételnélek. :lol: Nagyon jók a fotók és naggyon boldog szülinapot Szandinak!!!!

Kép
gyorgyi33

Heni
Nagyon jók a képek, Szandinak mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!!

Györgyiii
Képzeld, nekünk is hosszú idő után először nagyon jó volt az éjszaka!!! Dani aludt 5 órát egyben, aztán cumi be, még egy óra alvás, aztán szopi, majd még 3 óra!! Én is kipihent vagyok !! :lol:
Egyébként nekünk is nagyon rosszak voltak egy ideje az éjszakák, szóval nagyon örülök!
Mi majd akkor akarunk külön költözni, ha már Dani egyedül visszateszi a cumiját, olyan 5-6 hónapos kora körül, plusz az Aludj velem könyv is ezt az időszakot ajánlja! Mert pl. most éjszaka is, amikor negyed 3kor felkelt 3x kellett visszatennem a cumit, hogy visszaaludjon és mindezt 20 percen belül! na most képzelheted, ha mindezt a másik szobából való rohanás keretében kellett volna tennem!

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?