A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

Hogy aludtatok? En...elvileg aludtam. A disco 10-kor abbahagyta a bemelegitest..na majd ma, nyomjak hajnalig. Viszont felalomban vergodtem es csak ezt ismetelgettem, hogy "zajszint meres" "zajszint meres"!! :) Szoval mielott bedilizek, hetfon megyek az onkormanyzathoz kerdezoskodni mit tehetek....nem tudom honnan, kitol kell kerni, hogy legkozelebb majd jojjenek ki zajszintet merni.
Ma ejjel lehet atmegyunk szuleimhez...mert sajnos en annyira beidegesedek ezen a tucc-tucc-on, hogy tegnap is jo kemeny lett tole a hasam! :( Persze ez az atmenni szulokhoz nem lesz megoldas, de ugy dontottem, nem fogok most egy ejszakat tiszta idegben eltolteni!

Bogyra hat azt hiszem en is beszerzek legzesfigyelot. Nekunk kulon szobaban lesz a baba, de ugy gondoltam en ott alszom vele a heveron....akkor meg minek. De most amit irtal...hat azt hiszem nem lesz baj ha lesz, plane hogy napkozben azert kijovok a szobabol nyilvan es nehogy akkor legyen valami!!!! Jajj ilyenkor ugy felek, amikor ilyeneket irsz, hogy meghalt a baba!! :( Olyan szornyu dolgok tudnak tortenni! :(

Feletek is esik az eso?? Azt hittem ma mar jobb ido lesz!!
Azert a rossz ido ellenere mindenkinek szep napot kivanok!

Lorci

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!

amikor a várandósságom elején volt a vérzésem, akkor eldöntöttem h én nem fogom végig aggódni sem a terhességet, sem az utána következő időszakot (pedig apám jellemzése szerint egy "majré-láda" vagyok :) és férjem szerint minden napra találok vmi aggódnivalót). nagyon sok mindentől lehet félni és félteni a babát is, de ettől nem lesz semmi jobb sztem. én mióta úton van a babó _tudom_ h nem lesz semmi baja és nem hagyom magam ettől eltántorítani. úgyh én sem akarok légzésfigyelőt venni. mondhatom h még bosszantónak is tartom h ezt a kütyüt mindenkire rá akarják sózni. vegyen, aki szeretne, ne vegyen, aki nem, de az szomorú h a marketing kihasználja a szülők bizonytalanságát, félelmeit és felelősségérzetét. szülésfelkészítőn egy gyerekorvos azt mondta nekünk h az ő 30 éves praxisában 3 bölcsőhalál fordult elő - ami sztem elég ritkának tűnik. tudom, erre sokan azt mondjátok h annak a 3 családnak az élete már soha nem lesz olyan, mint előtte. ez így is van, csak ebből nekem még nem következik h vennem kell légzésfigyelőt. abban az esetben fontolnám meg, ha a baba vmilyen szempontból veszélyeztetett, pl koraszülött lenne - de már nem lesz az! :) :) mert azért itt is vannak kockázati faktorok. és én úgy tudom h csecsemőknél normális h vannak légzésszünetek - néhány hónapos korukig még máshogyan veszik a levegőt, de képesek rá h kompenzálják ezeket a kihagyásokat egy nagy légvétellel. igazából lehet h hülyén hangzik és talán nem is fogjátok érteni, de szeretném megadni a bizalmat a babámnak h egészséges, életképes kislány, akire a szülei mindig vigyáznak, amikor kell, de nem nyomják agyon az állandó féltésükkel, széltől is óvásukkal.

Niki,
nyilván nem mondok újat, de sztem a baldachint vkivel meg is lehetne varratni, ha te nem tudod megcsinálni. én kb uígy állok a babacuccokkal, bár ruhácskákat vettem is, de babakocsit barátnőmtől kaptam 10ezerért, kiságyat egy másiktól ingyen, bútorból csak egy pelenkázót vettünk, amit majd komódként lehet használni. sem sterilizálót, sem mellszívót nem akarok. és nem akarok igazi gyerekbútort sem (biztosan azért, mert nekünk kamaszkorunkig megvolt és már eléggé utáltam a babás függönyöket és egyebeket:)) - a mienket fogjuk majd bevinni az ő szobájába és esetleg kis matricákkal, képecskékkel átmenetileg "babásítjuk".
ja, az ágynemű - én kaptam anyósoméktól egy 3részes szettet, meg egyet vettem kuponnal a Brendonban, ennyi sztem egyelőre elég lesz. viszont kaptam 2-3 garnitúra ágyneműhuzatot egyik barátnőmtől, akitől a kiságyat is hoztuk. mivel nekem nincs hozzá töltetem úgysem, mert azt asszem nem fogok külön venni, ha vki igényt tart rá, szívesen odaadom. ő varrta annak idején - fejvédő, paplan, párnahuzat macis és nyuszis mintával.

szép napot!
Dóra
Vendég

Doo!

A statisztika ettől egyértelműbb 3-5 ezerlék a gyakorisága a hirtelen lgzés leállásnak. De ebbe nem tartoznak bele azok a babuk, akik félrenyelnék és azért áll le a légzésük. Annak a statisztikáját most hirtelen nem tudtam előszedni.

Én kicsit szakemberként, a kölcsönzést szoktam ajánlani, havi 1000 forintért már lehet. Az hat hónapra is csak 6000 forint.

De teljesen megértem a te hozzállásodat is, mint mondtam első gyerekkel nekem sem volt.

Én most úgy határoztam egy évig fogjuk használni az 12000 lett volna bérelni + 5000 a kaució. Egy akció keretén belül 15000 forintért jutottunk légzésfigyelőhöz, íg yazthiszem megérte, a következővel is lehet használni.

Amúgy lehet csak én vagyok rinya gép, de nekem a környezetemben 3-an is vannak akiknek így halt meg a gyerekük. Pedig nem voltak koraszülöttek, nem dohányoztak, nem volt túlfűtve a lakás, nem penészedett stb stb.

Niki!

A baldachin szerintem tök felesleges, én két hét után lecibáltam annyira idegesített, hogy nem látom minden szögből a gyereket. Persze ha tévé is megy a szobában akkor hasznos lehet.

Amikor nagyobbacska lett akko rmég volt egy próbálkozás, de akkor meg ő rángatta le, mert nem látott tőle. :shock: :roll:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Nalunk a parom mar eleg koran mondta, hogy legyen legzesfigyelonk, hogy veszunk e vagy kolcsonzunk, az meg kitalaljuk. Vegulis en meg nem tiltakozom, hogy ne legyen, mert ezert biztos hasznos.
Nem is akarom szaporitani a szot a bocsohalalrol, szornyu erzes fogott el... :cry:

Ma amugy is olyan gyengenek erzem magam, mint utoljara az elso 3 honapban, egesz ejjel es meg delelott is aludtam.
Ez az ido is biztos befolyasol, mert engem a napimadot, az is tud...

Nektek tobb energiat es jobb kedvet kivanok a mai napra!

KépKép
horilda

Sziasztok!

Hát jó sokat írtatok,mióta nem voltam itt!

Niki, a bacik miatt ne aggódj! Én is szedtem antibiotikumot, ráadásul a 3. hónapban asszem, még nem volt4. De nem baj, mert van, mai nem árt a babának, viszont a húgyúti bacik nem tennének jót neki!

Dóri, szerintem felejtsd el az ügyet a balesettel kapcsi. Én anno októberben karamboloztam, és ha a fene fenét eszik is, ugyan én mentem bele háturlól, de ő legalább olyan hibás volt, mint én. (Kanyarba tolatott vissza, az út közepén, igazán kikerülni sem tudtam volna! Sokkal utána jöttem, nem is láttam az autót magam előtt sosem, azaz nem volt követési távolságos izé.) Mégis én lettem a hibás, holott a fickónak még biztosítása sem volt, át sem íratta a kocsit. Rávertek 40ezer, nem hazzudok 40ezer forintot. A félhavi fizetésem. Én nagoyn begurultam, leírtam, hogy biztos félreértették a szitut, azért hivtam nyilván rendőrt, mert nem tartottam magam egyedüli hibásnak, leírom mégegyzser, kicsit próbálják meg elképzelni stb, na végül mérsékelték 30ezerre. Na kösz, és kénytelen voltam lenyeli a békát. És azt hittem megőrülök, hogy terhesen vízszámlákat kézbesítek, hogy egy szar használt kiságyat vehessek a gyerekemnek, és akkor a köcsög faszfejek miatt meg ennyit kell a semmiért, 'ártatlanul' befizetnem az államnak. Ha nem hívok rendőrt, nincs is ez. Szóval Dóri hallgass rám, és hagyd a fenébe, sokba fog különben kerülni!
Stella, ne haragudj, de a közlekedési rendőrökből annyira elegem van, mert azóta már máshol is jól csőbe húztak minket, hogy örök bosszút esküdtem ellenük.

Bogyra, gratula az eskihez, én is scak azt tudom mondani, hogy igenis érezd jól magad, ne törődj mással!
A cigányos sztori nem semmi, annyira utálom őket, elismerem, kifejezettem radikálisan gondolkodom, és bizony főbe tudnám lőni az összeset gondolkodás és lelkiismeretfurdi nélkül. Hogy mi dolgozunk meg teszünk azért, hogy jobb lehessen, azok meg meló nélkül akarnak megélni, és a vérünket szívják!! Köcsög fasz cigányok, utálom őket!! Dögöljenek meg!

Lorci, fel a fejjel a dizsi miatt, nem tudok jobbat mondani.... :(
Én se járok állandóan dokihoz, de ezzel nem akarlak vigasztalni, mert ha többet nézett volna, taláb előbb látja, hoyg öregszik a lepény, előbb otthon maradtam volna...

Doo, örülj, hogy nagy babád van!! Simán ki fog pottyanni!!! Bárcsak az enyémnél is ilyen gondok lennének!! Szoritok nagyon, hoyg időben jöjjön! És ha valami történés van, kommentáld amint lehet!!

Niki, a lóvé miatt ne búsulj! Mi is mindketten diplomások vagyunk, ráadásul elvileg mindkettő hiányszakma, aztán ott vaguynk, ahol a part szakad. Hála Istennek a párom amint kirugták, máshova fel is vették, igy nem volt egy percig se munkanélküli, de gondolhatod mit éltem át, mikor elképzeltem hogy fog kijönni a 70ezres lakáshitel, a 30ezres gáz és a többi szép számla a táppénzből meg a segéylyből. Végül felvették, úgyhogy továbbra is hála égnek pont kijövünk hónap végére. Persze drága anyukám hoz mindig tojást, meg husit, fizeti a kölcsönkapott autó utáni díjakat, mert különben nem menne. (Én meg szörnyen égek, hogy még 25évesen is anyám kell életben tartson. MInt mondtam, anyósék inkább keresztbetesznek -sajna szó szerint- mint segitsenek.)HOgy mi lesz majd, ha ezer pelus meg miegymás kell, nem tudom, de eddig is hittem, hogy velünk vannak az égiek, eztán is hinni fogom. Szóval neked ia fel afejjel, majd lesz valahogy. Én magam is szegény családba születtem anno, jobban meg is tudok becsülni mindent és jobban megélek a jég hátán is, mint az öcsém, aki már jómódba érkezhetett!!!

Na pusza mindenkinek!!
Már csak bő 1 nap, és jön a kontroll UH!! Majd szoritsatok, hogy sekeresnek bizonyuljon a hizlalókúrám!
Megyek haza, valszeg a férjem már összeszerelte a polcokat a szekrénybe, rakhatom be a Tökike cuccait! :D
Puszó!!

Kép
[/url]
gypsophila

Sziasztok!

Szörnyű idő van mozdulni sincs kedve az embernek, de azért a fagyishoz elmentünk, bűnöztem három gombóccal! :D

Lementem a virágoshoz kitaláltuk a csokrot is. Majd visszahívnak hoyg mennyibe fog kerülni, mert most nem tudta megmondani... 5 szál rózsa meg kb 10 frézia +rezgő + dísz. Hát kíváncsi leszek.

Étterembe 30% foglaló.... hónap végére már a keselíük fognak körözni felettünk, mert éhen halunk, de hár reméljük eccer esküdünk csak. :D

A párom pontos költségvetést kért reggel az esküvői kiadásokkal kapcsolatosan, számoltam neki egy szép kerek összeget,azóta nem szól hozzám. :) Már lehet el sem akar venni.

Nektek volt szülő köszöntő vagy ilyesmi? Tapasztalat ezzel kapcsolatosan?

KépKépKép
bogyra

Szia Bogyra!
Nekunk volt, a polgari eskuvon egy-egy szal viraggal odaleptunk a szulokhoz ket puszi kisereteben.
Biztos el akar venni, amugy mindenkit szarul erint a penz tema, de a pasikat meg inkabb. Tudjatok Ok a csaladfenntartok stb.

Ma is mertem a cukrom, ebed utan egy oraval 4,3 lett! Hurra! :D
Majd szurkoljatok legyszi, hogy jovo kedden is jo legyen az a 4 eredmeny!

KépKép
horilda

Horlida!

Biztos jól van beállítva a cukor mérő? Szóval a stix száma megegyezik a gépben beállítottal?

Mert az tök jó ha ennyi, de nem értem akkor a laborban hogy lett olyan magas :shock:

Amúgy biztos csak jól tartod a diétát és nem akarok károgni! :oops:

KépKépKép
bogyra

A papirra amire csopogtetem a vert, annak a kodszama be van vive a gepbe, tehat a parom beallitotta elotte. Gondolom ez az amit kerdezel - Stix szam, ugye?
A csaladban tobben is megmertek vele, es mindenkinek mast mutat.
Teny, hogy nem zabalom agyon magam, csak megerje.
Az tuti, hogy ilyen eredmenyekkel nem fogok inzulinozni.

KépKép
horilda

Gypsophila,
nem semmi a sztorid. :shock: :shock: :?

Engem nem érdekel végigcsinálom, mert nem fogom magam hagyni. :evil: Megírtam a levelet, ha a válasz negatív a továbbiakban, akkor jön az ügyvéd. és amit rohadtul nem értek és egyre inkább erősödik a gyanu bennem, hogy az illető autós vmi nagy fejes lehet, vagy pénzezett vmit. Ugyanis férjem neév van a kocsi, és a múlt héten jött a biztosítónktól egy papír, hogy ÉN okoztam egy kárt és már jelentkezett is nálunk a kárigényével a kedves autóstárs. Azt nem értem, hogy 1. honnan a fenéből tudta, hogy (csak a rendszám alapján nem hinném, hogy kiadják az autós adatait), hogy kié a kocsi, cím stb, 2. honnan tudta, hogy én vezettem a kocsit - ezt a biztosító nem tudhatta, mivel nem jelentettük feléjük a karambolt, csakis a rendőrségtől kaphatta az infót 3. viszont a rendőrség nem adott sem nekem, sem a másik autósnak semmilyen papírt, jegyzőkönyvet bármit, és kaptam egyedül ezt a bzonyos határozatot a hét elején, amin rajta van, hogy 2 példányban készült, és azon sehol nem szerepel, hogy a másik autós is kapott volna, csak az irattár meg én. Szóval vagy nem csak a tanuk lettek megfizetve :roll: vagy vmi kapcsolata van vagy nem tudom.. mindenesetre roppant érdekes a szitu, és hétfőn férj utánajár a biztosítónál hogy is van ez.. :evil:
4. nem készült sárga kék baleseti bejelentő és ennek ellenére bárki bemehet egy biztosítóhoz mindenféle papír nélkül, hogy vele ez és ez történt és kárigénnyel él(het) :?: :?: ha karambolod van az az első, hogy kérik a sárga kéket, anélkül szóba sem áll veled a biztosító :!: Szóval ez is sántít, de erősen. :idea: Ezzel az erővel én is bemehetek a biztosítóhoz és mondhatok egy rendszámot mindenféle papír és elismerés nélkül, hogy ez történt velem. Áááá, ez nem így működik.

Az ügyvéd barátnőm meg szépen kézbeveszi a dolgot, ha engem, mint civilt elhajtanak első körben.

na, bocs az off-ért, ez nem tartozik a topikhoz. :oops: :oops: de a bögyömben volt /van nagyon.
Vendég

Lányok, köszi a bíztató szavakat az anyagiakkal kapcsolatban.
Ma úgy megörültem. Én tényleg minden apróságnak nagyon tudok örülni. Ugye akartam baldahin szettet, amiről lemondtam, de gondoltam, hogy egy ágyrácsvédő mégiscsak kéne, konfortosabb lenne a macskának. Tesóm gyerekéről maradt cuccai között válogattunk ma anyukámmal és mit találok? Egy isteni szép, gusztusos, cuki ágyrácsvédőt. Hát velem madarat lehetett volna fogatni. Ráadásul olyan, amilyet boltokban sem láttam. Nagyon szééép!
Meg néhány kisebb és nagyobb ruhát is leltünk, azok is marha jók.

GYP, hétfőn mész uh-ra?
Szép dolog, mikor az ember értékelni tudja az apróságokat is. Szerintem ez a titok!

Horilda, neked is szurkolok a cukor eredmény miatt! Csak rendben lesz minden. Főleg ha az étkezésre is odafigyelsz.

Kép
niki30

Horlida!

Akkor tuti vagy, mert az a lényeg ugye hogy a stix számegyezen a gépben!

Örömködhetsz, mert 4,9-es cukorra tuti nem adnak inzulint! Ügyes vagy! Csak így tovább! :)

KépKépKép
bogyra

Kicsit cikibe jöttem most, ugyanis van egy csajszi akivel a kismamanadrágjaimat szoktam varratni. Nagyon olcsón varr és a nadrágok mind jók. Írtam neki mailt, hogy vállalna-e egy tunikát is...

De anyu mondja, hogy szerinte nem tud olyan jól varrni a csajszi, hogy pompázatos tunikát varrjon. Amúgy asziszem nem is varrónő, de ebben nem vagyok biztos. Nadrágból is csak egy fazont szokott varni, de azt minden méretben, anyagban.

Most hoyg mondjam meg neki, hogy inkább mással varratnám, szeretnék tutira menni, így inkább felkeresnék egy varrodát. Amit találtam is már voltam is egyszer, már írtam.

Az ímélt még előtte írtam neki, cska most válaszolt!

Utálom az ilyen kellemetlen szitukat..... :oops: :oops:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok lanyok, tegnap megvolt az uh/ng.

Domcsi baba 1950 gramm, es minden tokeletesen jo nala...hala Istennek, teljes vizsgalatot neztek, az agyatol kezdve a veraramlasokon, a sziven at mindent. Meg az en veseimet is megneztek! :) Mondta a doktorno, hogy Domcsika olyan fejlett, nagy baba, hogy ne panikoljak be, ha mondjuk esetleg 3-4 het mulva megszuletne...

Ugyhogy ez van!

Majd teszek fel kepeket, csak most laptoprol vagyok!

Puszi mindenkinek

Eliza

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Hát hol van mindenki? :?: :?:

Éjjel háromkor forró fürdőztem, mert annyira fájt a hugyhólyagom és a vesém, hogy csak nah.

Eddig ágyban voltam, de megyek is vissza, mert már fáj is.

Lehet fehérje diétát kéne tartsak? Holnap megyek az orvoshoz megkérdezem. Nem tudom mitől fáj... nem hiszem hogy felszálló fertőzés lenne, mert a vizeletem nem csíp, de a hólyagom folyamatosan fáj, a vesém meg így időnként nem tudom mit csinál de úgy hogy a hideg is ráz közben... Érdekes.

Lehet nekem is jobb lett volna ha néznek néha vizeletviszgálatot, de csak egyszer néztek a legelső labornál... a védőnő szokott stixelni, de utoljára tán pont elmaradt. De hát azzal nem sok mindent lát. :roll: :?

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Eddig nem nagyon írtam de mindíg olvaslak titeket. Leírom nektek hogy jártam.
Voltam 4D uh-on ahol jól megilyesztettek azt mondták hogy kevesebb a magzatvíz és a lepény I fokban érett és a baba is kicsi. Na meg az asszisztens amilyen arcot vágott azt hittem hatalmas gond van. A gép kiszámolta az értékeket és kiderült a baba mégsem kicsi. Erre felhívtam az orvosom ő is megnézett és mondta hogy minden rendben a magzatvíz és a lepény is norm. Adatok: Bpd: 79mm, Ac: 260mm, Fl 57mm. A súlya 1639g /29 + 3 napon/. Kicsit megnyugodtam de akkor ott majdnem összeestem. Mégegy ilyen rossz élményt nem szeretnék.

Kép
rena10

Sziasztok!

Koszi lanyok a biztato szavakat cukor ugyben. Amugy feljegyzem az eredmenyeket, azt is mikor mertem, es majd csutortokon beszamolok a dokinak, nem tudom szamit e - remelem

Bogyra, szerintem mondd meg az ismerosodnek, hogy mar nem aktualis a varras, vagy hogy kaptal kolcson egy-ket kismama cuccot, ez csak kegyes hazugsag. Ja es jobbulast!

Eliza, gratula az egeszseges fejlett babocadhoz! :D

Lassan befejezodik nalunk a tapetazas, de ugy dontottunk szonyeget majd a jovo honapban veszunk - de nem baj, mindjart itt van.

:)

Majd teszek fel kepet rola.

Tovabbi szep napot Mindenkinek!

KépKép
horilda

Szia Rena!

Hat jol beijesztettek, mintha nem tudnak ezek, mi mindenen vagyunk kepesek aggodni magunktol is. Erre foloslegesen parazatattak, ezek utan nem csoda, ha rossz velemennyel vagy a babamozikrol.
Orulok, hogy vegulis minden rendben van Veletek! :D

KépKép
horilda

Horlida!

Akkor te igazoltan hiányoztál ma délelőtt a babanetről! :)

Tényleg tegyél fel képeket a babatapétáról, ne úgy ahogy én szoktam!:D

Nálunk akkora macera, mert afényképező gépet nem ismeri fel csak az a számítógép, ami kint van darabokban az erkélyen, úgyhogy képfeltöltésnél be kell üzemelni azt a gépet, majd összekötni ezzel és csak úgy tudom megcsinálni...

De majd egyszerre felteszem az újakat.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Bogyra, mindenképp jelezd a dokidnak, hogy mi a helyzet. Pihenjél és az a meleg vizes fürdő lehet, hogy tényleg jót tesz. Bár én nem értek hozzá. :oops: Az én orvosom tiltja a fürdést a bacik miatt.
De gondolom Neked jól esik ilyenkor.

Rena, tényleg ne aggódj, most meg már főleg, hogy minden a legnagyobb rendben. Ezt egyébként annyira utálom, hogy így beparáztatják az embert. Jó nyílván ha tényleg gond van, akkor közöljék, de feleslegesen, vagy tévesen diagnosztizálva miért teszik ki a kismamát?!

Horilda, tök jó, hogy a tapétázáson is túl vagytok. Azért ilyenkor nyugodtabb az ember, hogy nah ezzel is megvolnánk. Meg legalább folyamatban vannak a dolgok....haladtok. Ez a lényeg.

Mi ma hoztuk el a bababútort:) Még nem lesz összerakva, de legalább itt van már. Engem már ez is nyugalommal tölt el.

Niki

Kép
niki30

Sziasztok,

Sajnalom, hogy meghalt Kaszas Attila! :( Nagyon szomoru! :(

Milyen napotok volt? Latom Bogyra te nem vagy tul jol! :( Dokival beszelj mindenkepp, ha holnap is ilyen rossz!! :( Jobbulast neked!

Niki orulok, hiogy megvan a bababutor, en is megnyugodnek ha mar itt lenne, de meg 2 het...remelem nem tobb!

Horilda majd kuldjel kepet a szobarol mindenkepp!

Tegnap szuleimhez atmentunk este ott aludtunk, aztan ma jott tesom a kisfiaval, ebedeltunk, setaltunk, nagyon szep ido volt ma! :) En kisse lerokkantam a setatol. Vannak napok miota terhes vagyok, hogy minimalis gyaloglastol is megfajdul derekam, labam, mindenem! Ugyhogy most labak egekben, emberkem masszirozza, ha erre jar! :)
Ma ultettunk viragokat is, most mar remelem tenyleg jon a jo ido, mert akkor lehet szeptigetni a kertet. Vettunk szep futomuskalit ilyen logo cserepben! Nagyon szep!

Hat mindenkinek szep estet kivanok.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Mindenki halad szépen! Olyan izgalmas. Anyu ma már megjegyezte, hogy nem akarok-é megszabadulni a "terhemtől", mert ő már nagyon kisbabázna! :)

Hát lehet az esküvő megteszi a hatását, mikor eldöntöttük, hogy lesz, azt hittük, egy kis étterem foglalás, egy kis torta rendelés, virágosnál egy kör, varrónő. Ugye semmi extre ilyeneket csinált már az ember lánya azelőtt is.
De hirtelen mindennek akkora jelentőséget tulajdonítottam, hogy lassan már magamtól is frászt kapok, nem hogy tőlem mások! :D

A hülye maximalizmusom....

Jah és persze egyik alkalmi cipőm sem jön rám! :D Akkorára van dagadva a lábfejem, hogy kubuggyan mindegyikből! :) Mondjuk azt a kerek félórát bármiben kibírom, vacsizni meg úgy is valami kényelmesbe megyek. :)

Tökre sajnálom a párom, alig jön rajta össze az öltöny, most fogyózik! :) Ráadásul svédasztalos étterembe megyünk, én kényelmesen a kiengedhető pocakbetétes nadrágomba (annyit eszek amennyi csak belémfér ), ő meg szegény leülni is alig tud :) Hát igen hozzám gömbölyödik lassan! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok, most jöttünk meg, a hétvégén meglátogattuk a nagyapám meg a nagybátyámaz és családját, teljes feltöltődés volt, annyira megnyugszom mindig náluk :) nagy beszélgetések, és olyan egyszerűen látják a világot, az összes gondom és parám mindig elszáll ha velük vagyok :)
Közbe meg itt ovasom a rémtörténeteket... nagyon durva hogy mik történnek veletek...

Bogyra, te jobban kell hogy tudd, de ezek nem egy frankó kis bacifertőzés jelei??? Nem kéne egy bacis vizelet vizsgálatot megejtetned??? Nekem is pont ilyenek voltak a tüneteim a 14. héten...

Rena, az én adataim a 29.3 napon 65 mmes BPD és 1200 gramm körül voltak... na ehez képest a te babód egy óriás..., szóval no para

Eliza, nekem nagyon úgy tűnik, hogy te már nagyon kikívánod Domcsit :D minden vizsgálat alkalmával előrecsúszik a várható születésnapja :wink: ne siettesd, hadd élveze a pocaklakást :)
pici76

Lanyok!
En vagyok csak kielezve ennyire az ilyen temakra, de most midnen tv-n (Aktiv, Fokusz, Naplo..anyamkinja) mindenhol beteg gyerekeket mutatnak. Most is egy koraszulott kisfiut mutattak, aki 20 honaposan meg nem tud jarni..gyakorlatilag semmit nem tud onalloan! :( Olyan szornyu ilyet latni, plane amikor az ember babat var! :(
Istenem csak mindannyiunknak idoben jojjenek a babak es egeszsegesek legyenek!!!!

Kép

Kép
lorcika

Pici!

Az bizonytalanít el, hogy nem csíp a pisilés. Mert ha baci lenne,akkor szerintem csípnie kéne... De gondolom hogy kér holnap egy vizeletvizsgálatot, az lesz a legegyszerűbb. És nem is járok gyakrabban pisilni. De egyértelműen a hólyagom meg avesém fáj... Remélem a vérnyomásom rendben van, az is okozhat vesepanaszokat.

Lorcika! Téged nyugtason az, hogy még két három hét és má rkoraszülöttnek sem számít majd! :) Engem annyira megnyugtat, hogy tudom már működne a kis tüdeje és elég nagy is. :)

Gergőt leadtuk hétvégére nagyiékhoz, nekünk is olyan nyugalmas volt a hétvége leszámítva az éjjeli fürdőzést és kínokat. Rendületlenül ápol apa! :) Teáztat, bő folyadékon tart és minden este hozza a hamburgert a kedvenc hambisomtól... Tudjátok olyan rendes buciban, lapon sült husival, csalmádéval, salátával hmmm ... nagyon szeretem. Most is épp azt várom, de most kapok sült krumplit is hozzá :) Ma nem nagyon volt étvágyam a hasfájás miatt, így megérdemlem.

Engem továbbra is aggaszt hogy hónapja nem gyarapodtam súlyra. Épp ma is mértem, de mondjuk a 100 kg-ból telik egy kis fogyásra is:)
Mindemelett a hasam az napról napra egyre hangsúlyosabb :)

Ti hogy álltok kg-val és poci mérettel?

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Remelem kiderult minel elobb mi a gond es jobban is leszel hamar!
Igen tudom, hogy meg 3 het es mar jo eselyei vannak babukanak kint...addig mindenkepp ki kell huzni!!! Mondom i smindg Ricsikenek, hogy meg minimum 6 hetet maradjon bent!!!!! AMugy ma belegondoltam, hogy meg 8 het!!!!!!!!!!!!!!!! 8 het!!!!!!!!!!!! Az ketszer 4!!!! Az mindjart itt van!!!!!!!!!!! Huuuuu de izgi!!! :)

Az en sulyom sem gyarapodik mar vagy 1 honapja. 9-10 kg-nal tartok. Na nem mintha nem orulnek ennek...csak nalam is most stagnalas van. Viszont nekem is a hasam novoget rendesen! Szerintunk total kisfius hasam van. Szep kis hegyes! :D
Lanyok a borotokon nem lett mindenfele nagyobb anyajegy, szemolcs, bortuske? Mert nekem sajnos igen. MOst a hatamon van valami bigyo...ami randa is, meg szur is ha hozzaer a melltarto..meg elol a hasamon is!!!! :( Nem tudom most borgyogyaszhoz erdemes elmenni megmutatni? marmint tudom, hogy lehetnek a boron valtozasok, csak a hatamon levo tenyleg randa meg zavar. Lehet megmutatom valami dokinak.

Kép

Kép
lorcika

Bogyra: Amugy en is a hamburgerre gerjedek ujabban!!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok, dobok Domcsiról pár képet:

(Remélem mindenki jól van kismamik! Puszi.)

Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Elizabeth: Tenyleg szep nagy babucid van! Nagyon edes! :)

Kép

Kép
lorcika

Eliza!

Jó kis husimusis babud van! Nagyon édes, ahoyg takargatja a kis pofiját! :)

KépKépKép
bogyra

Eliza!

Most látom hogy a Genesisbe voltál, én is ott voltam. teljesen jók szerintem. Meg voltál elégedve velük? Először voltál ott?

Jah és miért satíroztad ki a baba korát???? Csak nem már most szégyeli? :D Pedig arra ráér még vagy 30 évet :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra, nagoyn megvoltam velük elégedve! :)
Azért, mert 29+5 van ott, de úgysem annyi vagyok..mondta a dokinő, hogy nagyon elvan számolva valami, mert 33 hét elején vagyok...így kiszedtem, mert múltkor a másik topicba egy csajszi ott kötözködött velem, így meg elkerülöm ezeket!

Köszi lányok amúgy a dicséretet! :)

És ti hogy vagytok? Hogy bírjátok a pocakosodást?

Kép
elizabeth25

Melinda, tök jó, hogy minden rendben veletek és Domcsi így gyarapszik.
Hát kiváncsi vagyok mikor akar majd kijönni.
Husipofi Domacsi. :)

Lányok, ha tabu üssetek le!
Ti hogy álltok a házasélettel?
Húú de kis finoman fogalmaztam.

Kép
niki30

Niki (annyira nem tabu téma). Mi a héten voltunk együtt...de nekem már nagyon érzékenyek ott alul a dolgok, olyan volt, mintha még szűz lennék...szóval szerintem az volt az utolsó együttlétünk, főleg, hogy a dokinő azt mondta, hogy lehet, hogy négy hét múlva megszülök!
És ti?

Kép
elizabeth25

Elizabeth: Na de ennyire hogy lehet elszamolni a szuletest? A menstruacitol szamolva? Vagy tudod pontosan mikor fogant Domcsi? :)

Hazaselet...mi az??? :lol: :lol: Kb. Mar nem is tudom mikor volt utoljara..de annyira nem volt jo igy pocakkal. :D Es legkozelebb szerintem juliusban lesz!!!! :lol: Nekem nem hianyzik...ferjem meg...hat o is birja!!!! :D

Kép

Kép
lorcika

Lorci, nem tudom, két hét van amivel előrébb vagyok, vagyis két és fél! Igen, tudom, hogy mikor fogant Domcsi.....de azt mondta a doktornő,hogy hülyeség a mensi dátumhoz ragaszkodni, mert már látott valaki olyat, hogy előbb fogant a baba, és aztán meg jött a mensi, tehát a baba kora alapján nézte a dolgokat!

Kép
elizabeth25

Elizabeth: Azt mondjuk en is hallottam, hogy siman el lehet szamolni az idopontot. Csak az fura, hogy ha jol emlekszem kb. egy napra voltunk kiirva, most meg mar azt mondjak akar 4 het mulva szulhetsz is!! :shock: Nekem is olyan 1 hettel nagyobb a babam, de nem valtoztattak idopontot. Minden esetre a lenyeg, hogy minden rendben legyen veletek!! :)

Kép

Kép
lorcika

Lorci, mensi szerint 06.01 az időpontom, és 05.14.-re hozták előrébb!
Két héttel!!!!!
Amúgy azért mondta a dokinő, hogy szülhetek akár négy hét múlva (amit azért még nem szeretnék, mert akkor még csak 36-37 hetes leszek..., mert sokkal fejletebb az agya meg a tüdeje meg mindene....és a magzatvíz is kevesebb már, ill. a feje nagyon-nagyon lent van...) DE majd csüt. kiderül, hogy a dokim mit fog mondani, nagyon kiváncsi leszek!

Kép
elizabeth25

Nekem először bizonytalan volt a dátum, mert 34 napos a ciklusom. Ugyhogy majdnem kéthétes intervallum volt megadva, de a legutóbbi UH meg az a dátum amit a megtermékenyülésemnek véltem stimmelt, így előrébb hozták két héttel a dátumot. Mondjuk én eddig is gondoltam hogy nem juniusi baba lesz! :)

Nálunk még működik a házasélet, persze ritkábban és általában tök inaktív vagyok! De még elviselem! :D De már várjuk, hogy ne legyen ott a pocak! :)

Gergővel sokkal jobban kívántam a szexet különben, még hétfőn is volt szex reggel és este már szültem! :) Emlékszem olyan megoldásokhoz folyamodtunk, hogy alápárnáztuk a pocim, hogy ne "lógjon",meg ilyesmi...

:roll: :oops: :shock: :lol:

KépKépKép
bogyra

Bogyra, akkor nálad is két héttel változott! :)

Nem semmi milyen fortélyokat csináltatok annó Geryvel! :)

Kép
elizabeth25

Hozzánk amúgy szerda de-t jön a védőnő családlátogatásra, de-t 10.re! :( Nem nagyon hiányzik , bevallom őszintén!

Kép
elizabeth25

Dobok egy pocakképet is, most csináltam! Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok,szép napot Mindenkinek! 8)

Lorcika!jó,hogy említetetted ezeket a bőrbigyókat,nekem is cudar kis szemölcsök kerekedtek szerte a testemen,plussz az arcom,mint egy koszmó ápolatlan tinié! :oops: helyre kis ragyák vannak rajta,nem szépek mondhatom! Remélem a terhesség elmúltával ezek is eltűnnek rólam,legalábbis bízom benne!
Tudom,hogy nem aludtál otthon,de volt discó?mit tudsz róla?Ja,és mint érintett :oops: .zajszintmérést kérhetsz az ÁNTSZ-től is,illetve ha hozzájuk fordulsz,ők tudni fogják a dolgukat....

Házasélet??????!!!!!!!!!Az mi?úgy készül a bébi ugye,ha jól emléxem... Hát mi már nagyon régen voltunk 1ütt,időnként könnyítek apun,de azért para van rendesen,mi van ha ez nem elég neki?????????hülyeség tudom,bízom is benne,de ha magamra tekintek mégis meg tudnám érteni,ha félre menne.... :oops:
Ugyanezért nem is tudok vele úgy összebújni,félek örökre elmenne tőlem a kedve!
pedig annyira aranyos mindig mondja,hogy szeret és szerinte nagyon szép vagyok,és ennek látható jelei is vannak rajta :oops: :lol: :oops: ,mégsem tudok átlépni azon,ahogyan magamat látom.....
Ráadásul még mindig nagyon kívánós vagyok,az elejéről nem is beszélve,de még ez sem segít.Napjában többször eszembe jut,ha hazjön úgy,de úgy szétszedem,hogy csak na,aztán meg semmi......
Hát mi így vagyunk,azaz sehogy! :cry:

Szombaton tartottuk Alexa szülinapját,jól sikerült,leszámítva,hogy egy tálca szendvics az ölemben landolt,amíg a többit készítettem.
Vasárnap megörülve a jó időnek állatkertben voltunk,na az csinos volt. :roll: egy ketrec nézés,10perc csüccs utána :oops: amúgy is nagyon fáradékony vagyok,de amióta múlt héten betört ez a hülye hidegfront,azóta a térdem nagyon fáj,úgyhogy nem volt 1szerű!
Persze először fagyival,majd hambival,végül pedig pizzával vígasztaltam magam.... :wink: :lol:
Ja ás maradt kicsi Alexa tortájából is....
Most pedig jól megéheztem,megyek is nézek valami elemózsiát magunknak! :lol:

Mindenkinek szép napot!

Kép
bringababa

Jo reggelt!

Szep gombolyodest mindenkinek!! Eleg ramatyul aludtam, parszor begorcsolt a labam ejjel....kezdodik nalam is ez?? :shock:

Haaaat nem tudom de a borbigyok szerintem nem mulnak el sajnos! :( Nekem az elso terhessegnel is kijott..ami most megint jo nagy lett....szoval mar latom , hogy ennek majd utana kell jarni a baba megszuletese utan. :(

Bringa: Jo lehetett az alltakert, bar en is tudom,, hogy faradtan ez nem akkora elmeny!! :) En tegnap a kis seta utan eges zeste mint 92 eves nagyanyam kozlekedtem!!!!!
Hogy van Alexa apukaja?
Ugyan Bringa apu nem fog felremenni azert, mert nem eltek tul aktiv hazaseletet. kibirja, mert szeret es varja a lurkot! :) Ugyis mindjart jonnek kifele!! :)

Ma megyek be az onkormanyzathoz. Tulajdonkeppen, mivel nem votlunk itthon szombaton a dizsi alatt, nem fogok nagyon pattogni, mivel nem vagyok annyira felpaprikazva (a pentek azert durva votl, amikor a tv-t fel kellett hangositani, meg azt mondjak a szomszedok hogy nyilvan a szombat is zavaro volt) hanem egyszeruen elmondom, hogy hangos, mit lehetne tenni. Ez mar lakoovezet, veszit igy a haz az ertekebol...blabla. Szoval majd ott ami jon ki belolem. Szigeteljek le, keritsek korebe fallal, mit banom en, csak NE HALLJAM!!!!!!! :)

En nem tudom lanyok...de lehet kezdek megorulni??? :shock: Ejjel is forgolodasom kozben azon agyaltam, hogy hogy fogom ellatni a babat, nem birom a bezartsagot, ki fogok borulni itthon evekig, mi van ha nem jol csinalok valamit, mit vettem a nyakamba??? Szoval a kokemeny para!!!!!! :shock: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok Lányok!

Nahát, Melinda, jó nagy pocid van már. Nekem a tiédhez képest ici-pici.
Talán egy hónapja látszik úgy igazán, hogy terhes pocim van.

Lorci, hajrá az önkormányzatnál!
Para. Nyugika. Mindenbe bele fogunk jönni. A tapasztalatlanságunk teljesen normális, szerintem egy hónap és minden flottul fog menni. Aztán persze jönnek az újabb megpróbáltatások az újabb korszakokkal, de szerintem nem lesz gond. Gondolj arra, hogy együtt csináljátok a pároddal! Nem leszel egyedül.
Ráadásul jön a nyár, lehet jönni-menni, nem kell beszorulnunk a 4 fal közé. Ez azért szerintem sokat fog segíteni a közérzetünkön.

Niki

Kép
niki30

A lábam nekem először szombaton éjjel görcsölt be,de csak most jutott eszembe,ahogyan írtad.Úgy látszik a terhességi amnéziám tovább tetőzik! :oops:
Alexa apukát kitették a kórházból,mert csigolya és bordatöréssel ott sem nagyon tudnak mit kezdeni,feküdnie kell úgy két hónapig,és utána rehabilitáció.

Ez a para rajtam is van,ma éjjel azt néztem,hogy nemsokára abban az ágyban lesz majd valaki és úristen,úristen,úristen!De a szombati bulin is azon kaptam magam,hogy gondolkozom itt ilyen hepaj nem lesz egy jó darabig és úristen,úristen,úristen!
Ja és ma reggel apa keltett telefonon,én meg olyan durci lettem ettől,hogy csudi,de mi lesz majd ha Lili kelt,mivan,ha ugyanilyen durcin fogok kelni és úristen,úriste,úristen!

Amúgy meg annyira,de annyira nincs kedvem semmihez,legszívesebben visszafeküdnék az ágyba.Nem depi vagy ilyesmi,csak olyan pihi vágy.Pedig annyi dolgom lenne.Takarítás,doki,védőnő,de még telefonálgatni sincs kedvem.Ja és ideje lenne visszaküldeni a kompenzációs papírt is,ezt kereken egy hete halogatom.És a tanulásról nem is beszélve...
Mi van ha ugyanilyen lusta mami leszek?Erötlen plötty... :roll:

Tegnap este apa mesélt pocakLilinek!Édes volt!És béna!de olyan édes............ :wink: :lol:

Nekem még egy terhességnél sem jött elő ilyen rút csúfság a bőrőmön,biztosan korral jár,öregszem....

Kép
bringababa

Megyek és beágyazok,mielőtt még kísértésbe esek......... :lol:

Kép
bringababa

sziasztok!
Na,én most kiakasztok mindenkit!!!hi-hi-hi...
Házasélet?Nálunk várandóssan a legjobb.Persze finoman,de mindig lenne hozzá kedvem,ezek a hormonok.....

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi!
Ugyan máááár,ki akadna ezen ki?!? :roll: :wink:
Más kérdés,hogy miért jó neked irigyeket gyűjteni????????????!!!!!!!! :wink: :lol: :wink:

Kép
bringababa

Sziasztok!

A para nekem is nagyon ismerős. Tegnap délután voltunk meglátogatni egy kéthónapos kislegényt. Tündéri!
De én semmit nem tudok a kisbabákról! Még soha nem fogtam a kezemben újszülöttet. Hogy kell megfogni, bepelenkázni, megszoptatni? Persze ezeken kívül millió kérdés merült fel bennem éjszaka. Ugyanis aludni nem tudtam.
Még semmit nem vettünk a babánknak, a szobája csupa rom.
Szegénynek még neve sincs!!!
Szóval jól felpörgettem magam az éjjel. Aztán egy majd lesz valahogy gondolattal elaludtam.
Most a napsütésben már rózsásabbnak látom a helyzetet.
Megyek is kiságyat nézni.

Mindenkinek jó gömbölyödést!

Kép
anido

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?