Sziasztok!
Pénz: hát az én TB-ből is sok mindent lehetne finanszírozni...
de nem panaszkodom, mivel középvezetők vagyunk mindketten ezért nem fog akkora gondot okozni, és pont arra építenek, hogy ha valaki gyerket szül, akkor úgy is fizet, akár erején felül is.
Ugyanez igaz bármilyen komolyabb betegségnél is.
Én mondjuk jobban örülnék a több biztosítós rendszernek, meg a versenynek az egészségügyben is. így szerintem nem hatékony, tehát többe kerül mint a szlgáltatás szinvonala alapján reális...
Ugyanennyi pénzből tuti tübbet-jobbat ki lehetne alakítani, főleg ha nem lenne 1 millió potyautas (nem a gyerkekre, rokkantakra, kimamákra és nyugdíjasokra gondolok - hanem a milliókat kereső vállalkozókra minimálbérrel)
De ezt nem igazán tudjuk befolyásolni, tehát nem szabad rajta dühöngni!
Mi 4000 Ft-ot adunk vizsgálatonként a magánrendelésen, várni eddig max 10 -20 percet kellett...
Kétszer voltam - és kb havonta megyek, a végén meg gondolom sűrűbben ez kb 8 -10 alkalom, ha jól számolom....
A szülésről fogalmam sincs, hogy mennyit szoktak adni, de én is féleg az ügyeletes rendszertől. Szerintem a férjem a doki tudtára fogja adni, hogy őt szeretnénk és gondolom vmi hasonló mondat keretében mint Ágicánál nyomatékosítani is fogja.
Amúgy mostanság mennyit "illik" adni egy magándokinak szüléskor?
Tényleg jó, hogy ilyen nyíltan meg lehet beszélni a dolgokat, ez sokat segít!
Még egy kérdés: 13. hét elején (tegnap kicsit nagyobbnak látták a babót, de csak pár nappal) lehet már érezni azt a bizonyos "pillangó a pociban" érzést? Tegnap és ma is éreztem, de nem akarom bebeszélni, hogy ez már a baba...
Székrekedés:
- folyadék
- zöldtea
- zabkorpa meleg tejbe áztatva (fahéjjal és mézzel édesítheted)
- kefír
Nekem a zöldtea és a zabkorpás cucc jött be, ha egy nap nem nyomatom, rögtön nem sikerül másnap, akkor ezerrel használom és azt követő nap minden OK!
Puszi