A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

én is azt az orvost becsülöm, aki nem fogadja el attól, akin látja, hogy nem tud adni.
de az sem jó, ha valaki rosszul érzi magát, mert nem tud annyit fizetni, mint más...
amikor kivették a mandulámat (2005ben) adtunk 20ezer Ft a dokinak. mindenki fel volt háborodva, hogy az milyen sok pénz, és ő annyit nem tud adni, én mondtam, hogy nem is neki kell ennyit adnia, hanem ÉN SZERETNÉK ennyit adni, mert akkor megtehettem! és a doki a mássik 10ezrét is szívesen fogadja, az én 20 ezrem után. de az se korrek, amikor olyan emberek adnak keveset, akiknek lenne miből, csak azért, hogy az orvos ne kapassa el magát...
kicsit talán idealista vagyok....

Ágica
Kép
ágica_26

Elnézést!
senki ne vegye magára az uccsó mondatomat, a volt pasim hugára gondoltam!!!!! rettenetes szövege volt, egy életminőséget javító műtéte után.
ráadásul közös dokink volt, aki velem sem törődött többet a pénzemért, csak annyit, amennyit mással, de annyit meg mindenkivel

Ágica
Kép
ágica_26

Egyáltalán nem kellene egy üveg ital már nem is elég.
Mikor Lilit szültem volt egy sztori ami nagyon felháborított:
Megszült egy hölgy az örömapa nagyon boldog volt az orvosuk előtte ki jelentette hogy ő pénzt kér neki ajándék nem kell.Az apuka elszaladt vette egy doboz bonbont és a masni alá rejtette a borítékot a száz ezer forinttal.Oda szaladt az orvoshoz hogy átadja mire az felháborodva vissza dobta a bobont és mondta hogy nem megmondtam hogy nem kérek bonbont.
Persze az apa erre tajtékzott és csak egyitt mondott itt volt a boríték a masni alatt 100 ezer forinttal de ez már nem lesz a magáé az biztos.
A doki gondolom ette a kefét és ezentúl mindíg elfogadja majd a bobont is.

Kép
Kép
eszter26

Hát nem semmik ezek a fizetős sztorik !

Mindenesetre elszomorít, hogy ahelyett, hogy az ember 9 hónapon keresztül csupa boldogság és öröm közepedte készülődne a kis jövevény fogadására , egyfolytában anyagi és egyéb problémákkal kell hogy nyűglődjön.
Nem akarok filozofálni, de szerintem egy társadalomban azokat kellene a legjobban megbecsülni , akik világra hozzák az újabb generációt akikre azután épülhet a jövő .
Vagymiafene....

Kép
sheepy

Esküvősök !

Van aki esetleg repcsire ül és úgy nászutazik ?
Ma azzal ilyesztgettek ,hogy lehet ,hogy nem fogják megengedni a repülést az orvosok.
Úgy hallottam ,hogy 4-5 hónapos terhességgel még nem probléma az ilyesmi.
Amikor megvettem a repjegyet még nem voltam babás , de már csak pár hét van rá ,hogy lemondjam az utat ,ha valami közbejönne.

Van valakinek repülős élménye ?

Köszi :-)

Kép
sheepy

Az első szülésemnél (MÁV Kórház, Dr Szentirmai) az első bejelentkezésnél közölte az asszisztens, hogy ez a doktotúr magánrendelése és 4000 Ft. Ez a magánrendelés a lepukkant máv kórházi részben, koszos váró, időpont alapján is másfél óra várakozás, mert a doki nem véletlenül az ügyeleti napján rendel (kellemeset a hasznossal). 9 hónap után épp hogy megismer. Szülés tarifa 40.000. Szülés kb fél óra elfoglaltság (faros császár, jól jött a dokinak). Utána 4 napig felém se nézett, mikor üzentem neki, hogy akkor varratszedés vagy valami. Bejött, közölte, hogy tegnap is itt volt a szomszédban, de rólam megfeledkezett. Másnapra beszéltük meg a varratszedést, de hiába vártam, aztán kiderült, hogy véletlenül hazament, az ügyeletes nem akart hazaengedni, de én már nem voltam hajlandó benn maradni. Másnap kellett visszamannam varratszedésre. :cry: :twisted: Sajnos olyan hülye vagyok, hogy odaadtam a lóvét, mert az ember olyan kiszolgáltatottnak érzi magát ilyen helyzetben, ma már tudom, hogy egy barom vagyok! Egyébként végig nem volt szimpatikus, de azt hittem ez a normális, hogy mind ilyen. Aztán kireült, hogy nem.
Második doki Dr Gerő György (Kistarcsa), második alkalommal tudta a nevemet, vagy felkészült, de mindegy. Első vizsgálat elött felhívott mobilon, hogy nem tud jönni, mert "szül", de ha akarom még aznap fogad. Meg is történt este 9-kor, 3/4 órát foglalkozott velem. Rákérdeztem az anyagiakra, azt mondta, el szokta fogadni, de ha nem adok semmit akkor is ugyanazt kapom. (Nyilván ő már a magánrendeléssel is jól jár, de nem drágább mint az átlag, kultúrált magánrendelő, max. fél óra csúszás). Annyit mondott még, hogy a szülésre szánt összeget osszuk el a személyzet között akiknek szánunk (szülésznő...stb) szóval nem csak magára gondol. Utolsó vizsgálatok a kórházban vannak, ott egy fillért sem fogyd el! Most már tudom, hogy ilyen is van! 30 ezret kapott két éve. Ha megy oda valaki megkérdezi, hogy honnan értesült róla. Én küldtem oda pár barátnőt és megköszönte, hogy őt ajánlottam. :D :)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Tegnap voltam UH-on, de a csöppem akkora tornászmutatványt produkált, hogy a tarkóredőt nem tudta a doki megmérni.
Jó fej volt (Ciripke - te írtad, hogy nem hallottál jókat róla, tudom, hogy csak tájékoztatni akartál) hívta a kollegáját, aki ma volt a kórházban ügyeletes, hogy nézzen meg (ma az én dokim vmilyen konferenciára utazott). Másik doki egy kicsit megváratott, de tudta, hogy ki és miért küldött.
A lényeg - a lényeg, nyaki redő 1,4 mm. Tehát OK! :lol:

Tegnap még volt egy ki gubanc az életemben - 2 kollegámnak skarlátos a gyerkőce, én meg még nem voltam az...
Pánikoltam, de a házidokim megnyugtatott, nagyon kicsit az esély az ilyen áttételes fertőzés, és a 12 hét után nem okoz állítólag gondot.

Ja a baba ma 12+1 volt, tehát egy picit nagyobbnak látszik, a vonalzót azért még hagyom! :lol:

Szép napot!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta
skarlát miatt tényleg ne aggódj,én is kisterhes voltam amiko egyik családtag beteg lett elkaranténoztam magam,de szinte együtt laktunk és szerencsére nem kaptam el.

Ciripke
akkor a 3ik is a 2ik dokinál lesz?

Mi 50.000et adtunk a dokinak 20at a szülésznőnek és ez azösszeg az amit úgy érzem tudok adni,de efölött nem térek napi rendre hogy még a kórháznak is fizessek,kapják be.

Timi
Vendég

De szerintem ha a kórháznak fizetsz a dokinak minek.én meg fogom neki mondani ha fizetni kell nagyobb összeget mert császár lesz őneki már nem jut max csak ha a 25-öt kell.De még azt is össze kell rakni mert mellette ott a havi 5000 amit fizetni kell majd neki.

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!

Üdv az újaknak!
Már régen voltam, sajnálom. Nem mindent tudtam visszaolvasni, de a képek nagyon aranyosak.
Anyu aggódik nagyon, hogy nehezet emelek, ezért kedden megnézette a pocaklakónkat. 11,4mm és 7 hetes, pedig egy héttel ezelőtt 5 hetes volt és 5 mm-es.

Egyelőre ennyi, remélem azért hamarosan tudok jönni. Egyelőre még dolgoznom kell, amíg nem jár le a próbaidő, ami május 5-e. De április 30-án megyek utoljára, aztán eljövök szabira és utána táppénzre.
Vendég

Sziasztok lányok!

tök jó. hogy ezt a pénzes dolgot ilyen nyíltan tárgyalhatjuk. amikor volt a mandula műtétem, először fogalmam sem volt, hogy mennyi a dokik tarifája, mert uccsóra apu akart az én születésemnél fizetni 6000ft-ot, de a doki nem fogadta el...
szóval mi is adnánk rendesen, sőt, a párom megjegyezte a dokinak, hogy ha nem engedik meg, hogy Ő vezesse a szülést, mert addig hoznak egy olyan rendeletet, hogy pénzért sem hívható be (ld:Miskolc, Szombathely) akkor is szeretné, ha bejönne, "csak úgy" akár karácsonykor is, és nem jár rosszul...ezt megértette a doki. Ebből is látszik, hogy pénz beszél...most mégnagyobb különbségek lesznek fizetős és nem fizetős között...ezt érik el

azon én is háborgok, hogy miért a kismamákkal kezdik a megszorítást. eleve a cég ahol dolgozom, horribilis összegeket fizet be utánam a tb-nek. 2 hónapból megvan egy privát mandulaműtét...na ez zavar engem!!!
Franciaországban ezt úgy oldották meg, hogy minden évben meg kell vásárolni (~2400Ft) egy olyan papírt a TB kártya mellé, ami igazolja, hogy az illető fizeti a tb-t. annak minden ellátás ingyenes. aki meg nem fizeti, annak meg nem. az utánam eddig befizetett tb-ből (15hónapja dolgozom) 3 szülésem lemehetne a Telki magánkórházban...

Ágica
Kép
ágica_26

tegnap voltunk dokinál!
teljesen megnyugtatott a miómával kapcsolatban. azt mondta, hogy szinte minden nőnek van, csak nem olyan helyen ahol látszik, és lehet, hogy nem nő meg soha (nekem az eredeti mérete kb5 mm) és mivel a hasüreg felé nő, nem is csinálnak vele semmit. csak figyelgetik majd, elvileg még nőhet 1-2cm-t, de sokkal nagyobb már nem lesz. a baba körül a méhem pedig teljesen szabályosan kerek, van elég víz is, szóval minden rendben.
valamelyik nagymamámtól örököltem.
megkérdeztem a dokit, hogy befolyásolja-e ez a következő gyerekcsinálást. erre rám mosolygott: Maguknál???
(januárban nem védekeztünk, és én teherbe estem... :D :shock: )

SEGíTSETEK!
nem voltam wc-n hétfő óta... :oops: :oops: :oops:

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Pénz: hát az én TB-ből is sok mindent lehetne finanszírozni...
de nem panaszkodom, mivel középvezetők vagyunk mindketten ezért nem fog akkora gondot okozni, és pont arra építenek, hogy ha valaki gyerket szül, akkor úgy is fizet, akár erején felül is.
Ugyanez igaz bármilyen komolyabb betegségnél is.
Én mondjuk jobban örülnék a több biztosítós rendszernek, meg a versenynek az egészségügyben is. így szerintem nem hatékony, tehát többe kerül mint a szlgáltatás szinvonala alapján reális...
Ugyanennyi pénzből tuti tübbet-jobbat ki lehetne alakítani, főleg ha nem lenne 1 millió potyautas (nem a gyerkekre, rokkantakra, kimamákra és nyugdíjasokra gondolok - hanem a milliókat kereső vállalkozókra minimálbérrel) :twisted:

De ezt nem igazán tudjuk befolyásolni, tehát nem szabad rajta dühöngni!

Mi 4000 Ft-ot adunk vizsgálatonként a magánrendelésen, várni eddig max 10 -20 percet kellett...
Kétszer voltam - és kb havonta megyek, a végén meg gondolom sűrűbben ez kb 8 -10 alkalom, ha jól számolom....
A szülésről fogalmam sincs, hogy mennyit szoktak adni, de én is féleg az ügyeletes rendszertől. Szerintem a férjem a doki tudtára fogja adni, hogy őt szeretnénk és gondolom vmi hasonló mondat keretében mint Ágicánál nyomatékosítani is fogja.

Amúgy mostanság mennyit "illik" adni egy magándokinak szüléskor?

Tényleg jó, hogy ilyen nyíltan meg lehet beszélni a dolgokat, ez sokat segít!

Még egy kérdés: 13. hét elején (tegnap kicsit nagyobbnak látták a babót, de csak pár nappal) lehet már érezni azt a bizonyos "pillangó a pociban" érzést? Tegnap és ma is éreztem, de nem akarom bebeszélni, hogy ez már a baba... :lol:

Székrekedés:
- folyadék
- zöldtea
- zabkorpa meleg tejbe áztatva (fahéjjal és mézzel édesítheted)
- kefír

Nekem a zöldtea és a zabkorpás cucc jött be, ha egy nap nem nyomatom, rögtön nem sikerül másnap, akkor ezerrel használom és azt követő nap minden OK! :wink:

Puszi

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Ágica ha jársz ilyen reform bolt felé szilva szörp hatásos Lilivel nekem is ilyen gondjaim voltak és mindíg azt ittam nekem bevált.
De ha szólsz a dokinak biztos ír neked valamit fel,nem tudom hogy lehet e ilyenkor valamit egyáltalán.

Szép napot!

Kép
Kép
eszter26

kössz a tippeket!
tegnap vettem szilvakompótot, de a bioboltos szörpi is jó ötlet, ma veszek. zapkorpa, kávé, kefír, zöldtea, ráolvasás...megvolt :cry: :cry: :cry: -->eredmény O :( :( :(

pedig régen ennem sem lehetett, ha fontos helyre mentem...

Jutta!
a párom, akinek cége is van, és alkalmazottként is dolgozik, mindig megjegyzi, hogy jó az EVA, de hol a tb? az a vállalkozó, aki már a tisztességesen keres kategóriába tartozik, nyugottan fizethetne...nem magunk ellen akarunk beszélni, de van egy-két ilyen ember az országban. nem kell havonta milliókat keresni ahhoz, hogy 50ezer forintot egy jólszituált vállalkozó befizessen. ez nem vág földhöz egy bizonyos réteget, csak segít a rászorultakon...csak a politikusok, akik ilyenekről döntenek, nem akarnak adni a havi 50 millájukból egyet sem a tbnek!

Ágica
Kép
ágica_26

Ezt a mozgás dolgot én is akartam már mondani, csak féltem hogy hülyének néztek. Én is most tartok a 11. hétnél, de már múlt héten éreztem a babát mozogni. Mondtam is a férjemnek, és ő is érezte.
A székrekedésről szerencsére nincs tapasztalatom, de tény hogy én nagyon sok rostos kaját eszem, és 2-3x megyek naponta wcre. Most vágtam be 2 tál zabpelyhet, tegnap meg a boltban azt a masszív német kenyeret kívántam meg ami zacsiban van és máskor ha éhen halnék sem enném meg! Tudom elég égő, de én utálom a vizet, csak 40 fokban iszom meg, amúgy csak gyümilevet nyomatok meg teát (csak hogy ne legyek elkényesztetve), de most úgy kívánom a vizet és ízlik is. Remélem ez a jó szokásom megmarad!
Egyébként tök jó ez a kívánósság. Eddíg állandó fejtörést okozott a mit főzzek kérdés, most meg csak úgy kipattannak a fejemből a jobbnál jobb kaják!
Ezzel a mostani helyzettel én sem tudok még mit kezdeni, bár még a dokim sem mondta el az új szokásokat a kórházban. Nekem azért 50% esélyem van császárra és húzós lenne az a 70e, viszont úgy gondolom az szinte mindegy ki vágja fel a hasamat, mert szerintem császárnál az aneszteziológusnak van fontosabb szerepe. Viszont szülni jobb lenne ismerősnél! Rágódom még a témán pár hónapig, időm van!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Kedves párom adószakértő, tehát képben vagyok! Az EVA nem az a kategória amiről én beszéltem, hiszen ő az állam által felkínált lehetőséggel él, becsülettel fizeti amit kell az előírás szerint.
Bocs, ha félreérthető voltam és magadra vetted!!

Ciripke, ha valami infód van a kistarcsai jövőbeli szokásokról írj, mégiscsak egy korházban szülünk! :-)

Akkor kezdem elhinni, hogy ŐT érzem!

Puszi,

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!!!

dehogy vettem magamra!
ez nálunk az EVA óta megy a családban, hogy miért nem kell tb-t fizetni! miért ad az állam ilyen kedvezményt! én nem értek vele egyet. aki meg éhbérért dolgozik, az megszakad az adóban és tbben!
szerintem lehetőség sincs arra. hogy aki be akar fizetni a tb-be valamennyit, azt befizethesse...szerintem az oepnél hülyének néznék....
az eva eddig 15% volt!!!! én mikor kapoma kezembe a teljes fizum 85%-t?????? akkor röhögve szülhetnék a telkiben 2 hónap spórolás után!!!!
Ti, ÉN és sokan mások fizetjük meg a vállalkozók után is a tbt!!!!
ez GÁZ! ezért kell most a kismamáknak fizetniük

Ágica
Kép
ágica_26

a pillangó hasonlat édes!
olyanokat már én is éreztem...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Látom mindenki rendesen felhúzta magát a fizetős témán.

Hát igen.
Nekem csak az az egy kérdésem van, hogy aki császárral szül (és nem azért, hogy a 8.hónapban meglegyen a babája, és ne repedjen szét a bőre) hanem azért mert esetleg rosszul fekszik a babó, annak miért kell 70.000Ft-ot fizetnie? És mi van ha nincs ennyi pénze, leüli napi 5000 Ft-jával?

Egyébként én is 5000FT adok a dokinak minden vizsgálatkor, de soronkívül azonnal fogad is a kórházban. Bár már az is előfordult, mikor volt a vérzéses problémám, hogy nem fogadta el a pénzt.

A szülés áráról még nem beszéltünk, mivel még nem tudom, hogy ez nálam, hogy is lesz. Mehetek a Margitba vagy sem?!

Én még nem érzem a babómat, csak azt, hogy ahol fekszik, ha megsimogatom a pocakom akkor olyan mintha bizseregne, kicsit fura érzés.
:D

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sheepy :)
hivatalosan a 36. hetig lehet repulni orvosi papirral. Amit viszont ajanlanak, hogy hosszabb utra ne menj a 6. honap utan ( tengeren tul), de 4-5 honaposan meg siman repulhetsz.
En juli vegen fogok- de Eu.-n belul

Ciripke :) nagyon durva amit a Szentimairol irtal - nem is valasztom ot...viszont jo, hogy a masodik gyerkoc jo kezekben szuletett...

Agica :) az ehgyomorra kaveskanalnyi almaecet + 1 dl viz + esetleg mez, nagyon jo a gyomornak,es attol tudsz wc-ni, es nem egy mesterseges gyogyszer. Amugy meg a mozgas, seta + sok viz is segit ! es ne egyel sosat, meg nehezet, fuszereset !

Masika :) ha a keruleti korhazban szulsz, az ugyeletesnel, akkor semmit nem kell fizetni. Persze akkor is adhatsz halapenzt...de nem szamithatnak hivatalosan semmit sem fel, se csaszarert, se semmiert. ( tb-t mar amugy is fizetunk !!! )

Van esetleg meg itt vki, aki a Mav ban szeretne szulni Pesten ?

Sziasztok:

Bogyo
bogyogyorgyi

lányok hol vagytok? :cry: :cry: :cry:
egy óra múlva el kell mennem :cry: :cry: :cry:

Ágica
Kép
ágica_26

Hűűű mennyit írtatok ma is .

Remélem Ágica jobban vagy ! Én aszalt szilvára/sárgabarackra esküszöm, és még az ízük is jó :-)

Bogyo :

Köszi a repülős infót. Május elején utazom , úgyhogy még belefér .

Ma jártam a körzeti dokinénimnél, és nagyon megijesztett.
Elvittem neki az EKG leletemet , és nem igazán tetszett neki. El is küldött azonnal kardiológiára egy alapos kivizsgálásra. :(
Most egy hétig izgulhatok , hogy mit mondanak , de remélem minden rendben lesz.
Majd drukkoljatok ! :-)

Kép
sheepy

Sheepy - drukkolok, hogy minden rendben legyen !
Volt mar maskor is baj a sziveddel ? mert ha nem, nem igen kell aggodni...

Agica : aszaltszilvale is jo, de az nagyon meghajt, max 1 dl igyal egyszerre....gyogyszertarban is lehet kapni, barnas uvegben van - jo draga :(
bogyogyorgyi

Sziasztok!

El is felejtettem mondani, hogy megmondtam bent. Kicsit tartottam tőle pedig jó fejek általában...

Hát megint meg kell állapítanom, tényleg jó fejek. Mindenki tök aranyos volt. :lol:

Jó hétvégét!

Jutta

KépKép
jutta

Én 2 éve vettem azt az aszalt szilva szörpöt de 1 liter olyan 700 volt a bio boltban hát sokat nem szabad csak egy oicit vízzel felhigítva.

Kép
Kép
eszter26

Bogyogyorgyi!

Amikor a mávban szültem a szbatársaimnak nagyon szimpi dokijai voltak. Az egyik a Hercegh a másik a Banczik doki(akkor coffos volt, könnyű beazonosítani) ő főleg szimpi volt. Minden nap bejöttek hozzájuk érdelkődtek felőlük meg minden, ahogy egy választott orvosnak illik. Az egyik barátnőm a Koós-Hutás Piroskához jár, de róla vannak negatív vélemények is.
Hátha segít, ha még nem választottál dokit.
Ha gondolkodsz szülésznő választásban nekem az osztályon első nap az Ani nevezetű volt és nagyon lelkiismeretes volt. Ott feküdtünk hárman császárosok katéterrel, infúzióval mozdulatlanul ő meg lemosdatott minket, ellátott minket, szóval én sosem fogom elfelejteni. Biztos szülésnél is hasonlóan segítőkész.
A kórházról egyébként semmi negatívumot nem tudok mondani a dokit meg a védőnőt leszámítva mindenki nagyon rendes volt!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Szép reggelt!!

Én ÚÚÚÚÚÚGY izgulok! Holnap megyünk dokihoz. Egy hónapja voltunk utoljára, azóta semmi. Szóval remélem minden rendben lesz.
Nektek nem fáj a gyomrotok? Nekem majd' kiesett a szemem tegnap és mára sem az igazi... A gyomorszáj az ami fáj :shock: Valaki ,valami hasznos tanács?
Pillangózás? Én azt hittem bemesélem csak magamnak... :roll:
Nem tudom!
További kellemes hétvégét Mindenkinek!!!
Puusssz
Vendég

Sziasztok!

Csajok: Átléptem a 12 hetet!!! :lol:

Adrinalin:
Úgyanígy aggódtam a 2. UH előtt, megértelek!
Tuti minden rendben lesz!

Gyomor:
Hát terhesség előtt semmilyen gyomorpanaszom nem volt, azóta volt már minden....
Puffadás, székrekedés, a méh tágulásakor olyan érzés, mintha szétrobbanna a hasam.
Egyszer a puffadás és a méh növekedése pont egyszerre volt!
Hát azt hittem ott pusztulok meg! :twisted:

Remélem megnyugodtál, ha hasonló élményeid vannak!
(Azért hozzáteszem, hogy ez mondjuk nálam napi max 1 óra, amikor úgy tényleg van valami, de közbe is érzem, hogy nem a régi)

Kipróbáltam az aszaltszilva levet! A hatás tényleg nem maradt el, bár előtte egy pár órával zuborgott a gyomrom.

Na megyek tornázom egyet a kismama DVD-re!

Puszi

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok

Hát akkor ma mindenkinek jut valami.Én meg rosszulléttel küszködök egésznap semmit nem tudok enni.
Gratulálko a 12 heteseknek,remélem én is hamarosan mondhaom bár nekem még picit messze van.Nálunk méga szüleim sem tudják,kíváncsi vagyok hogyan fogadják mert ők csak egyet akartak már úgy értve mindíg azt mondták,hogy egyet is elég felnevelni.Nagyon izgulok mit mondanak majd.

Kép
Kép
eszter26

Cukika :)
nem leszek nepszeru, de a kompresszios harosnya csodakat muvel, csak jot kell belole venni, az Aradi utca 41 ( kodaly korond nel )ben van egy szuper szakbolt, ott mindent tudnak...nem olcso, kb 2000 ft, de ha kezzel mosod fel evig is kitart, masik : zuhanyzas utan hideg viz fokozatosan a labra, kozben helyben lepkedjel, sokat felpocolni a labat, ezek egyutt nagyon segitenek.

Eszter :) Biztos orulni fognak a szuleid !!

Jutta :) Orulok, hogy bejott az aszaltszilvale !

Ciripke :) utananezek nekik, bar kozvetlen info nelkul kicsit nehezebb...de hatha meg ir vki. Koszi amugy !!

Bogyo
ma 11 het + 1 napos a bebi
bogyogyorgyi

Még csak az elején vagyok és az előbb lecsúszott egy konzerv ananász,de jól esett. :roll:

Én is remélem biztos örülnek majd köszi a biztatást

Kép
Kép
eszter26

Hahóó!

Jutta köszönöm a kiegészítést, ugyanaz :lol: Nem könnyű...
Viszont köszönöm a bíztatást, jólesett :D Persze én is azt gondoltam nyugodt leszek mindíg, nem aggódok minden szir-sz.ron, aztán telnek a hetek, hónapok és megőrülök!! :lol: Minden hülyeséget összeolvasok a neten (a párom már le akarja tiltani azokat az oldalakat :lol: ). És ha már olvasok, az meg is marad aztán akkora marhaságokat álmodok néha, hogy tyyyyyyűűűűűűűűűű!! Szóval ne járjatok mindennek utána - nekem égnek áll a hajam egy-két oldaltól... :D
Na befejezem,legyetek jóóók! Kitartás a hétre!
Vendég

Sziasztok lányok!
Köszönöm a tanácsokat a szilvaléről. Végül is péntek estig húztam (hétfőtől…) aztán péntek este megindult, és szombaton reggel jött mindenestül…szilvakompót, olivaolaj, ráolvasás…azt hittem elfogyok, a mérleg 55kg alatt volt. Ez azért baj, mert nagy a pocakom és továbbra is pici a cicim! És én fordítva akartam!!!!!!!!!!! (legalább az elején)
Tegnap mondtuk el a szüleimnek! Anya rögtön körbetelefonálta a családot! Apu meg fordítva nézte az UH képet, és azt hitte, hogy anyával találtunk egy régi felvételt, amikor még én voltam a pocakjában! Nagyon örültek!
Képzeljétek, most telefonáltak az egyetemről, hogy megvan az indexem!!! 2005-óta most! A poén, hogy az első egyest az írta bele, akinek most gyereket fogok szülni! Ez olyan vicces….

Hogy áltok a kívánóssággal?
Szombaton a párom mindenféle jót bevásárolt nekem: tejcsokis túrórudit (nem szeretem a tejcsokit, és alapvetően a csokit se…), vaníliás danon pudingot (soha nem eszek pudingot, és a vaníliát útálom!) sajtos chipszet (csak a sósat eszem, évente max egyszer) óriás banán (nem tudok olyan nagyot megenni). Szóval az én drágám ott állt szomorúan, hogy nem kell semm a háztartási kekszen kívül (azt hozott 2 zacsival). Csak azért csodálkoztam, mert soha nem látott engem ilyen dolgokat enni…olyan édes volt

Sheepy:
ne ijedj meg az EKG-től, nekem egy másfél éve találtak valamit a szivemmel, akkor el is temettem magam…aztán mondta a háziorvos, hogy ilyenje minden második embernek van (valami vonal lefelé ment a papíron, ott, ahol felfelé kellett volna mennie) ahogy Bgyorgyi írta, ha eddig nem volt bajod, nem kell aggódni

Jutta:
Én ma mondom meg a munkahelyemen, nagyon izgulok… egy-két kolléga tudja, elmondom a főnöknek, de a nagy részének nem akarom megmondani…csak azért, mert sok közük nincs hozzá, nem állnak közel a szívemhez…de mostmár nem tagadom le, ha bárki rákérdez, megmondom! Ez most olyan jó!

Adrinalin:
Azt mondják, ahogy nő a baba, nyomja a gyomorszájat, a gyomorégés is azért van. Meg azt mondják, hogy ki kell húzni magunkat, mert akkor nem ég a gyomor…
Engem is le akar tiltani a párom a netről, de mondtam neki, hogy a „problémás” kismamák az empátia miatt vannak többen a fórumokon. Az olyan fórumok, mint a mienk, csak a napi dolgokról szólnak, nagy baj nincs senkivel sem (hálistennek), talán azért is nem lógunk itt egész nap

Eszti!
Egészségedre így az ananász után! Édes vagy! Én az őszibarack befőttel vagyok így, de párom nagyon odafigyel a vonalaimra

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica !
Köszi a bíztatást , csak azért aggódok, mert a vérnyomásom néha magas, és ez sajna családi örökség. Mindenesetre nem hergelem magam feleslegesen , majd a doki megmondja , mi a helyzet.

Képzeljétek reggel émelygés , haspuffadás nélkül ébredtem . Tegnap elfelejtettem bevenni az Elevitet és máris fele akkora a hasam . Ráadásul az engem is kerülgető székrekedés is elmúlt , pedig alig ettem . Úgy tűnik nincs rám jó hatással .
Az egyik ismerősöm a Supradint ajánlgatja , állítólag régebben minden kismamának azt írták fel.
Maternával kezdtem és a védőnő szerint azért jó ,ha az ember nem végig ugyanazt szedi, mert egy nagyon picit más az összetételük és pl. az Elevitben nincs jód .

Nektek mi a meglátásotok ?

Adrinalin!
Remélem hamarosan beszámolsz az ultrahangról!
Én csak 5-én megyek vizsgálatra, de alig bírom kivárni , hogy lássam a manócska képét !!!!

Szép napot mindenkinek !

Kép
sheepy

Sheepy!
én most fogok leállni az elevitről, nem kell végig szednem. most a flavont kezdem el eszegetni, de abban C és B vitaminon kívül nincs más vitamin, inkább csak nyomelem, és ásványi anyag, és az is kis mennyiségben. nekem a doki azt mondta, hogy a vitamintól csak túl nagy lesz a baba, és arra semmi szükség nincsen. marad a folsav éa a Cvitamin esetleg magne B6, ha kell és vas...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok? Én már nagyon várom a csütörtököt, akkor megyek az első uh-ra, és nagyon kiváncsi vagyok, hogy 1 vagy 2 ptetzsák lesz :wink:

Ágica, én is Elevitet szedek, de én is úgy gondolom, hogy nem kell végig szedni, de remélem a dokim majd felvilágosít.Ju eszembe, hogy állsz a nagydologgal? remélem már jobban vagy :)

puszillak Titeket

numato

Kép
numato

helló Numató!
egy kicsit korábban írtam le, hogy mi volt!
sajna nem volt egy nászmenet...a végén minden kijött belőlem, most attól félek, hogy megint nem megyek Wcre 5 napig
most szombat reggel voltam utoljára...meglátjuk.
asszem az öt étkezéssel van a baj, szombaton este7kor ebédeltünk, addig egy vajaskenyér volt, meg műzli....de ez az én hülyeségem, jobban is odafigyelhetnék! mától másként lesz! :D :D :D most egy sajtos-soknás croissanton vagyok túl, de a szám íze rettenetes... :(
mindjárt fogat is mosok

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Numato, drukkolok a csütörtöki uh-ra, minden ok legyen :D

Elevit: én már fél éve szedem és semi panasz nincs rá... csak az étvágyam nő napról-napra. Amúgy nekem azt mondták hogy folyamatosan szedjem végig.

Szép napot és élvezzétek a fincsi időt :)
Vendég

úgy irígylem azokat, akik ilye szép időbent kinnt vannak! én meg punnyadok egy levegőtlen, sötét irodában... :cry: :cry: :cry:
KI AKAROK MENNI!

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!
Akkor csatalkoznék én is, bár, hogy őszinte legyek, a kezdetektől "veletek" vagyok. Mióta tudom, hogy babát várok (január vége), azóta minden nap elolvasom a fórumot, már kicsit olyan, mintha egyenként barátok lennétek :).
Magamról annyit, hogy 32 éves vagyok, már van egy gyönyörű kilenc éves fiam. Igazság az, hogy dokihoz még csak múlt héten mentem el (január vége óta szedtem az Elevitet, a hatodik héten egy ismerős orvossal csináltattam egy hasi uh-t, csak hogy tudjam, jó helyen van a baba, többit nem tartottam fontosan elkapkodni, vizsgálnak még így is eleget), úgyhogy nagyjából még minden vizsgálat (vérvétel, EKG) vissza van, majd szerdán intézem.
Rosszullétek sajnos szinte az elejétől kínoznak, rendesen hányós vagyok és étvágytalan (legtöbbször nincs is bennem kaja, sokszor csak öklendezésig és gyomorsav kicuccolásáig jutok el), úgyhogy rendesen lefogytam, jelenleg a mázsázó (védőnőnél) csizmásan, ruhásan mutatott 49 kg-ot, remélem minél előbb elmúlik ez a hülye időszak. 12. heti uh-n megállapították, hogy babával minden a legnagyobb rendben (halál édes volt, ahogy össze-vissza kapálózott :))
Hát első körben ennyi :)

Kép
ebinc

Sziasztok!

Memke, köszönöm, aranyos vagy, hááát, már nagyon várom a csütörtököt, és én is nagyon remélem, hogy minden rendben lesz.

Ágica, nyugi, én is egész nap neon alatt ülök az irodánkban,pfujj...

Ebinc, szegénykém, nem irigyellek, rádférne pedig egy kiadós evés, úgy, hogy bent is maradjon, nem? :wink: én meg pont az ellenkezője vagyok, jó kis molett alkat, tehát biztosan tarthatok attól, hogy jó néhány kiló feljön még rám, az amúgy sem habtestemre :lol: hát ez van, a babáért minden :wink:
amúgy meg gratula a babóhoz!!!

puszi

numa

Kép
numato

Szia Ebinc!!!
Jaj de jó, hogy csatlakozol! Nagyon örülök a boldogságodnak!!!! :D
Hű hallod! Te sem vagy egy kisgömböc! Ezzel a 49 kg-mal!!! Azért remélem nem vagy rettenetesen sovány!!!! :shock: Egy cipőben járunk, és is csak fogyok, amióta terhes vagyok. Hányni nem hánytam, de nem is eszek jól…már alig várom, hogy jöjjön kívánós korszak, és szívesen egyek fincsi dolgokat! :roll: És kiskönyved már van? Legyen minél előbb, mert csak akkor nem kell vizitdíjat fizetned!!! Választott doki? Hol szülsz? Redő-vizsgálat? Rh faktor? :roll: Írj le magadról minden fontosat, bár szerintem egy gyerekkel jóval tapasztaltabb vagy mint én! :D :D :D

Ágica
Kép
ágica_26

Numató!
nekem még a neont sem engedik felkapcsolni, mert belevilágít a monitorba...ülök egy picit halogénlámpa alatt... :evil:
ha már nem dolgozom, nyáron kiköltözök az erkélyre!!!!!és csak fénybe, és levegőn leszek!!!! a lakásba pedig csak aludni járok be!!! :D

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Most csalódott vagyok egy kicsit. Elmentem az UH-ra, a doki 2 perc alatt letudott, miszerint kicsi a baba, nem lehet érdemileg megmérni semmit még. Jövő hét hétfőn újra mennem kell. Hiába 11+6 napos vagyok elvileg, a baba méretei szerint viszont kevesebb. Azzal nyugtatom magam, hogy később foganhatott... Remélem nem valami betegség miatt kisebb. A doki semmit sem mondott, kiviharzott. Pénteken megyek a genetikai vizsgálatra Bp.-re, hátha ott mondanak valami értelmeset. A CRL: 44 mm szerinte. Ahogy bogarásztam a neten, a statisztikai adatok szerint ez a méret 11+1-2 -nek felel meg.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Numato!
Köszi a gratulációt :)
Hát az első gyerkőcnél még rosszabb volt a helyzet, pont múltkor került kezembe a régi babakönyv, ott 20 hetesen pontosan 45 kg-ig fogytam (ekkor fektettek be kórházba). Aztán nem sokkal később elmúltak a rosszullétek, és a fennmaradó négy hónapban 20 kg-ot szedtem magamra, úgy néztem ki, mint egy viziló :) (közben meg Manóka 2600 grammal született...).
De igen, én is azzal vígasztalom magam, hogy a babáért simán kibírja az ember...
Most azért nem szeretnék annyira felhízni, úgyhogy ha elmúltak a rosszullétek, akkor megyek vissza cardio edzésre (azt mondta a doki, hogy azt lehet, viszont a szolitól óva int...)

Amúgy én is dolgozom, sőt vélhetően kénytelen leszek szülés után is :( - bizonyos munkaköröket megtartok, mert sajna muszáj (hogy ezt hogy fogom kivitelezni, fngom nincs...) Mondjuk annyiból jó, hogy otthonról tudom majd csinálni, páromtól meg iszonyat sok segítséget kapok.

Kép
ebinc

Sziasztok!

Ma voltam a Margitban a 12 hetes UH-n. Igazából kb 5 percig nézték a babókát, és nem nagyon mondtak semmit, azon kívül, hogy a petefészkemet elég rosszul látja.(Persze aztán megtalálta)

Micsoda bürokrácia van a kórházakban. Ha nem vagy benne a gépben szinte semmit nem hajlandók csinálni veled, Ide-oda rohangáltam mire mindenhol bejegyeztek, kérdeztem is, hogy minek, ha április 1-től nem ide kell jönni. Mindeki megvonta a vállát.

Lányok akik úgy volt, hogy a Margitban szültök, van már esetleg valami jó doki akiről tudtok a Jánosban? Én most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lesz velünk.

A másik amin kiakadtam, hogy elküldenek egy csomó vizsgálatra EKG, Vérvétel stb de a kutya nem nézi meg a leleteket.
Nem tudom ez másnál, hogy van de még a dokimat sem nagyon érdekelte. Azt mondta, csak ha valami érték nagyon nem stimmel :?

Na mindegy, megyek tanulni, mert este még vizsgázom, drukkoljatok légyszi.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Szia Ágica
Á, azért nem annyira vész ez a 49 kg, mivel nem vagyok magas (bár a dokim azt mondta, ha így folytatom, befektet :( )
Huh, a kívánós korszakot én is várom, annyira szeretnék jókat kajálni, jóízűen, rosszullétek nélkül :D...
Igen, van kiskönyv, ugyanis a 12. heti uh-ra a kórházba kellett bemennem (ezt kötelezően ott végzik), ahonnan azonnal átzavartak a tanácsadásra.
Természetesen saját dokim van (sőt, direkt a szülészeti osztály főorvosát választottam, hogy tuti ott legyen, mikor szülök), inkább fizetek alkalmanként 5 ezer forintot, de jó tudni, hogy bármi van, éjjel-nappal van egy orvos, akit hívhatok és aki mindent tud rólam. A futószalagos megoldás sajnos nagyon embertelen, tehát tényleg jó dolog, ha nem szakrendelésekre járogat az ember...
Amúgy keszthelyi vagyok, tehát itt szülök.
Á, dehogy vagyok tapasztalt, annyira régen szültem a fiamat, hogy most abszolút olyan, mintha az első lenne, megint tele félelmekkel, kérdésekkel, persze próbálom nem túlaggódni a dolgokat (köztudottan hipohonder vagyok, egy sima megfázás mögött is képes vagyok gégerákot feltételezni, szóval nem igazán hiszek magamnak el semmit :))
Gabi 39, ne aggódj, ha gáz lenne, akkor azt már helyből észrevették volna, lehet, hogy tényleg későbbi az a baba.
Huh, bocsi mindenkitől, hogy hosszan írogatok, de sajna ha belelendülök.... a beszélőkém is pont ilyen :/

Kép
ebinc

Üdv Ebinc! De írigyellek, én sajna elég duci vagyok.

Masika: Engem még EKG-ra sem küldtek el, pedig ma voltam a háziorvosnál is, csak vasat írt fel.

Nagyon magam alatt vagyok. :cry:

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi, ne legyél már ennyire elkenődve, majd a védőnő elküld az EKG-ra (merhogy arra ők küldenek azt hiszem). Persze, tudom, ilyenkor az ember amúgy is sokkal sérülékenyebb (én a terhességem első két hetét végigbőgtem, főleg, hogy erős dohányosként ahogy a teszten megjelent a két csík, azonnal leraktam a cigit, és ez, valamint az erőteljes hormonváltozások azt eredményezték, hogy elég volt, ha csak megkérdezték tőlem, hogy "hogy vagy?", már bömböltem :D - elég mókás jelenség voltam még a saját szememben is :D).
Szóval nem kell elkenődni, fel a fejjel, beszélgess egyet a babóddal, meglátod, mennyire megnyugtat. Én ilyenkor mindig megsimogatom a hasam (már, amikor épp bepánikolok, hogy baj van, és jajj, mi lesz), aztán megdumálom a babóval, hogy neki nagyon jó ott bent, nekem is nagyon jó, hogy ott van, "oszt" valahogy megkönnyebbülök ettől az egyoldalú kommunikációtól, úgy érzem, hogy szövetségesek vagyunk a babával :).
Szóval mosolyra fel :)

Kép
ebinc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?