A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nemtom, hogy kell-e hasszorító..az nagyon drasztikus megoldás nem?????????
Én nem biztos, hogy használni fogok..majd a természet elintézi szerintem..szép, lassan visszamegy az eredeti állapotára..
torolve_20131003125716

zsanett: vannak kórházak, ahol homokzsákot tesznek a hasadra szülés után. (egyről legalábbis tudok :P )
én nem használtam semmi xtra bugyi.. egy idő után visszament magától.. de biztos gyorsítanak a csoda leszorítók a folyamaton :P :P

KépKépKép
mütyürke

Szivvi!
Nem szoktam vizet vinni. Egyszer vittem de csak pár kortyot ittam..
Vigyél sztem, aztán majd ha kell kortyolsz. Előtte pisilj mindenképpen. Én egyszer majdnem bepipiltem. :lol:
torolve_20131003125716

na én elmentem összeszedni a lányaim..

KépKépKép
mütyürke

Zsanett :D
Ugyanígy jártam az egyik kolléganőmmel! Ugyan ő nem szingli, de 30 éves létére nagyon távol áll tőle a gyerek-téma. Szóval ragyogó arccal közöltem, hogy kisfiúnk lesz, és ugyanúgy a képembe vágta: jaj, mostanában mindenhol fiúk születnek (majd ajakbiggyesztés) huhhh twisted:

Kép
Kép
emma1976

Én is léptem! Kösz Gurgula!

KépKép

KépKép
szivvi

Christine
Igen, én sem akarok május közepe előtt vásárolni (30.hetet megvárnám). De addig nézelődök, tájékozódok, kitalálom miből milyen típust kellene beszerezni, és hol a legolcsóbb

Kép
Kép
emma1976

nekem a vérszegénységre adott dokibácsi vasat (113 volt a hemoglobinom) pedig a vasam nagyon jó lett 14,1.azt hiszem vasgyúró leszek lassan.
meg csináltam céklát és piros leveket iszok.a májat imádom de csak mértékkel eszem most.
tegnapi vacsinál majdnem feketekagylót kértem de aztán eszembe jutott hogy az oltásom a hűtőben lapul mert jött Lurkó és nem adattam már be.

ezen a hasszoríton már én is gondolkodtam.utána nézek majd

Bridzsi

Kép
esztora

Hahó!

Na, meggyüttünk, az este még épp éjfél előtt, szal 60 óra alatt lekevertünk 3700 km-t. Nem volt kispálya, de jól bírtam.

Amúgy visszaolvastam, nem tom ki írta, hogy spéci a kisbötűs irományokkal kezdi az olvasást, hát icipicit sem vigyorogtam rajta.

Babakocsis témákban okosak a hozzászólások, bár mán nekünk eddig 3 db. volt vásárolva, majd még 1 lesz, de annak spéci követelményeknek kell megfelelnie, s teszek rá a márkanévre: összecsukható legyen minél kisebbre, kölök bírjon benne aludni (monnyuk nem utazom a tiszta vízszintre, mett amihez nekem köll, addig lurkó még nőhet), minél könnyebb szerkezetű legyen, kerekei strapabíróak (hisz asszem párszor lesz használva eléggé rozzant terepeken, vándor életmódunk miatt), bolygósításra szintén teszek rá, nekem az egyik kocsi vót ollan, s spéci egyáltalán nem begyütt, sőőőőőt. Az irányváltás sem érdekes, ami utóbb erről volt írva, azzal tuti egyetértek, nekem ollan köll, amiben a kölöké a szempont, azaz ő lásson, én meg ha kíváncsi vok rá, akkor előzök, s meglesem.

Kismamaruhás Kriszti: hát jól beugortam a kátyuba. A húgom egyeztetett vele, hogy kedden reggel max 8-8:15-ig vár, vagy majd 12 után. Előbbire szavaztam, s indultunk is. Cím a tarsolyomban, nyomom a kapucsengőt......... ismét nyomom a kapucsengőt, s kire 8:12-re értünk oda, s nem válaszolt senki, így lógó orral odébb álltunk. Igaz, apjuk mondta, hogy telefonáljak, de akkor aszontam minek, hisz úccse tudunk délig várni. Így átmentünk a főváros ellenkező szegletébe mást is intézni, mikor gyütt egy következő sms a húgomtól, hogy írta Kriszti, hogy a kapucsengőt hosszasan kell nyomni. Há-há-há. Szal így jártam. Uhhó tőle cuccot nem vettem, de Debrecenben a Coraban vettünk egy kis 3/4-es ujjú blúzot. Nekem tecc, apának szintén, s majd remélem jövő 7en menyünk Marosvásárhelyre, s ott kapok mást is.

Most lelőttem magam, menyek aludni, mett eléggé alváshiányban szenvedek, éccaka pótoltam részben (még budizni sem ébredtem fel :lol: ), de lemaradásom van.

Kép
kissmanó

hasszorító - nekem kutyagumit ért

Kép
kissmanó

"kire 8:12-re" azt akarta jelenteni, hogy "mivel 8:12-re".....

Kép
kissmanó

Nekem a doki azt mondta,hogy szülés után vizesruhával kell a hasat borogatni 6 hétig.

Én is vérszegény vagyok pedig nap 2 szem ferrogalmat szedek.
pillangó7

Sziasztok!

Egész nap (héten) suliban csücsülök... ma vizsgáztam is. :shock:

Lynia, nekem nem volt előtejem, és most sincs. Szülés után majd beindul, Emivel a 2. nap körül lett.

Hú, mindenki milyen sűrűn jár dokihoz! Én március 8-án voltam, előtte január 1-jén, a következő április 26 lesz. Gondoltam, elugrunk 4 D uh-ra, de fránya lusta vagyok, szerintem már nem lesz belőle semmi.
:oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok! Nem rég' értem haza a nőgyogyim magánrendeléséről. Most már bizti, hogy a Margitban nem szülhetek. Úgyhogy kezdődhet a kórház- és dokikeresés. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

én továbbra is ajánlom a máv-ot :wink:
de persze előbb orvost találj aki szimpatikus és megbíznál benne...
:roll:
szülésznőből pedig egyszerűen nem foghatsz ki rosszat a mávban!

KépKépKép
mütyürke

Én kb. születésem óta lehetek vérszegény plusz vashiányos, de amióta az eszemet tudom, tuti. Lehet, hogy ezért kívántam olyan nagyon a mogyorót már a várandósság első heteitől, mert abban sok a vas?
Sajna, én a felét nem szeretem ezeknek, de akkor heti egy spenót lesz, meg korpás-magos kenyér.

Ha a ribiszke ugyanaz, mint a ribizli, az van fagyasztott vegyes gyümiben, nem is túl drágán. Bár, amit vettem, abban szilva is van… nem igazán értem az elképzelést! :)

Rita! Pszicho Bori? Kössz! :D nehéz távdiagnosztizálni, de 35 éves szingliként eléggé utálhatja a várandós nőket… én őszintén csak sajnálni tudom őket!

Hasszorító is ízlése kérdése lehet. Ezt is, azt is hallottam már róla. ELvileg, a természet elintézi, amennyire tudja. Sztem max gyorsíthat a visszahúzódáson, de mivel az izomtúnos visszaállása a lényeg, nem igazán értem a hatásmechanizmust.
Vendég

bori: a homokzsákokat a sportkórházban teszik a nők hasára szülés után... :D:D legalábbis pár éve szült ott egy barátnőm és akkor ez volt a menet... :roll:
ők biztos tudják a hatásmechanizmust.. :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

imádom a spenótot.. csakhát a legmagasabb a nitrát tartalma.. :?
és folsavban is nagyon gazdag, ez persze jó :P

KépKépKép
mütyürke

és a nitrát az jó? vagy ironikusan mondod, hogy szereted a spenótot? nem értem!

Nenoke! lehet valahol szted csecsemő szabásminta? van egy-két régi pólóm, amik pont jók lennének rugdalozónak....
Vendég

Ez off, de fontos lenne, így nem kicsinyítek: nem tudjátok, hogy újépítésű ingatlanra mekkora áfát tesznek?

Ha hirdetnek egy lakást x+áfa összegért, mekkora még az áfa, 20%?

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok

bori: szabasminta.lap.hu valahol ott már találtam, nézegettem én is

nekem régebben kevés volt a vasam, de most minden rendben van vele, pedig semmit nem szedek...

ma voltam az eredményemért:

ki tudja a Htk mit takar? 0,36 l/l 0,36-0,45 szóval az alsó határon vagyok

na és az a fránya vizelet: gennysejt 2db/ltr baktériumok: kevés db/ltr, most hívhatom védőnénit, hogy mi legyen!? ez olyan rossz, sosem volt semmi bajom, most meg...
nődokibát inkább csak 2 hét múlva a kötelezőn látogatnám, mert nincs annyi lóvém pill. amennyit 2 vizsgálatért leakasztana
ebben talán házidoki is segíthet???

amúgy cukor, vérkép minden ok, csak ez a ... :(

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Mit mér a vizsgálat? A hematokritérték a vérben lévő szilárd véralkotók (ún. alakos elemek: vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék) aránya.
Mikor indokolt a vizsgálat elvégzése? A vizsgálat vérszegénység, valamint a vörösvértestek számbeli növekedésével járó állapotok (vérképzőszervi betegségek, egyes tüdőbetegségek, illetve tartósan magasban élők szervezetében) felismerésére alkalmazható.
Ha értéke a normál tartománynál alacsonyabb: Az okok kivizsgálása szükséges. Oka lehet a vörösvértestek csökkent termelése (vérképzőszervi betegségek, vashiány), illetve azok fokozott vesztése, például vérzések nyomán.
Mitől lehet alacsonyabb, és mit tegyünk, hogy növeljük?
A szilárd véralkotók aránya csökkenhet vérvesztés (menstruációs vérzés, gyomor-bélrendszeri vérzések, sérülések, illetve műtétek után), krónikus betegségek, daganatos betegségek és terhesség esetén. A kiváltó ok kivizsgálása szükséges.

asszem az előbb elkiabáltam ezt a vasas vérszegényes dolgot? :?

lynia-

Emi ne aggódj ahogy írtam nekem is ez van.
a vasam 14,1 (6,6-27 között kell lennie) ez szerintem nem rossz.
viszont pont a vörösvértestes értékeim nem jók.
Htk:0,344
hemoglobin 113 g/L

erre kaptam a ferro folgammát.dokibácsim már a szülésre készít fel ezzel mivel ahogy Rózsa is irta nagy lesz a vér és vasveszteség.
jobb mint vért kapni (aztán lehet hogy azt is kell majd :? )

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

25 hetes pocakkép: Kép Kép

Remélem mindenki jól van, mi a tsóm eskijére készülődünk, így semmire nincs időnk!

Pusz

kispiskóta

köszi esztora az infót, akkor valszeg nekem is írnak majd fel, lehet maholnap be is nézek házidokibához

viszont ez a vizeletes dolog nagyon idegesít!!!! valakinek nem volt ilyesmie???

lynia-

nagyon szép pocak piskóta!!!!!!!

lynia-

Köszi, emi.

Nekem a vizeletemmel még nem volt ilyen, de ha nődoki bát nem akarrod ilyennel zargatni, akkor a védőnődtől nem tudod megkérdeni?

kispiskóta

arra gondoltam én is felhívom, attán ma rendel du házidokibá is, szóval az elég lesz remélem!

lynia-

Jó reggelt kismamik!!!
Lynia szerintem ismételtesd meg a vizeletvizsgálatot friss vizeletből, mert nekünk a reggeli elsőt kell vinni, ami szobahőn áll a laborban ki tudja meddig, attól is lehet benne baci.
Ha a másodikban is van , érdemes letenyészteni, és célzottan gyógyszeresen kezelni.
Sajnos az is előfordul, hogy hüvelyfertőzésnél másodlagosan fertőződik a vizelet, és hüvelykúpot is adnak.
Legalábbis itt nálunk ez a protokoll. De a legfontosabb, ne aggódj, jó?
A kicsinek nem lesz baja
Addigis igyál sok folyadékot,( ha nem vizesedsz) hogy mossa, tisztítsa a veséket. Próbáltam kis betűvel írni, nekem nem megy, úgy hogy bocsi az off-ért mindenkitől, de ez hátha hasznos infó.

Megfogadtam a tanácsaitokat, beszéltünk apával, mi is nézelődünk, összeírjuk a babaholmikat és május elején megvesszük.
Addig kitapétázzuk a kicsi helyét, meg veszek függönyt is. :lol:

Kép
Kép
christine

köszi christine a tippet

a sok folyadék nemm lesz gond, folyton innék!

én azt hittem a húgyuti fert. mehet át hüvelyre, de akkor ez fordítva van? :?
elvileg (érzésem szerint) hüvelynél nem ég, viszket, semmi szag, csak egy kicsi folyás, az sem sárga/zöld, semmilyen, remélem ott nincs baj

próbálom hívni védőnénit de még nem vette fel :evil: azért ma beiktatom otthondokit

lynia-

ja, még valami, a baci akkor még talán hagyján, de genny csak nem lesz benne az állástól!?

amúgy a 2db/ltr az nem számít soknak ugye?

lynia-

bocsi (főleg Boritól), csak nem volt még iylenem és szívesen kihagynám a macerát és plusz dokikat!

lynia-

Genny az állástól nem lesz benne, akkor valószínűleg enyhe fertőzésed van :cry: . A hüvelyi folyás is sajna befertőzheti a húgycsövet, mivel a gravitáció miatt lefelé folyik és utána felmásznak a bacik a húgycsőnyíláson.tehát ez oda-vissza működik sajna.
de a darabszám, amit leírtál nem utal drasztikus fertőzésre nyugi.
Lehet kicsit felfáztál és az okozza az egész mizériát....

Kép
Kép
christine

huh, köszi christeine, egyre jobban megnyugodok!

lynia-

de ez olyan... szóval sokan írtátok, hogy van foklyásotok, és ugye én is mindenhonnan ezt hallom, hogy ez normális ilyenkor, de ha az meg húgyuti fertőzést okozhat, na az szupi, tehát bárkinek összejöhet a dolog

lynia-

Sziasztok!

nahát, mennyit írtatok. Tennap nem tudtam nagyon itt lenni veletek, mert jött a húgom, és nagyon sokat röhögtünk, beszélgettünk. Jó volt. ötvenezerszer megnéztem a DVD-t Kovács Panna királylányról. annyira cukker. Ígérem, teszek fel képet róla, meg a pocakról is, ha lesz végre. Csak én nem annyira értek a fényképezőnkhöz, mer kissé bonyi a lelkem.

Remélem, mindenki jól van.
Emi: Ne aggódj, ez sajna ilyenkor bárkinek összejöhet.

Dorka: Nagyon sajnálom! :(
Szerinted terhesgondozás meddig lesz a Margitban? Szeretném ott csináltatni a vércukros terheléses vizsgálatot. Blanka nővér mondta, hogy mehetek oda, ha még ott lesznek. Nekem április 11. körül kellene mennem, mert 17-én már vinnem kell az új dokihoz a leletet.

Köszi mindenkinek a gratulációkat, olyan jólesik!!!!

Ma megyek védőnénihez! Jó régen vótam, bizti megméri a vérnyomit is. Azt is régen mérték má.

Kérdés: A vércukorterheléses vizsgálatra olyan vizelet kell, amit löttyivás előtt produkálunk, ugye? Nem 24 órás, hanem reggeli...

Kép
zsuzsi**

Sziasztok kismamik!!!

Emi: Nyugi! Ne aggódj, bizti minden okés lesz!!!

Zsuzsi: Én úgy tudom lötty ivás előtti vizelet kell, itt Győrben lehet vinni otthonról a reggelit, de lehet a tőlük kapott pohárba is pipilni ivás előtt.

Ma nagyon jó kedvem van, szombaton megyünk vacsizni, uram elvisz minket szülinapi vacsira!!!!! Remélem a picurok megengedik, hogy jóllakjak.... Mivel mostanában délután és este nem nagyon szeretik, hogyha eszek, még egy-két falat után is nagyon beteg vagyok, valószínű vmelyikük megkörnyékezte a gyomromat.

Kép
Kép
times

mennem kell csajok. ma nem leszek szinte egyáltalán, de majd holnap
Csóók

Kép
zsuzsi**

Hali!

Tegnap voltam a körzeti nődokinál, minden rendben, 4 hét múlva kell menni. Mi vihetünk otthonról vizeletet, nem kell a reggeli, annál is inkább, m az én dokim fél 12-től rendel.

Rózsa!

Te hova jársz a körzetihez?

Debrecenben márc. 31-én bababörze lesz az Újkerti Általános Művelődési Központban. Úgy vettem ki a szórólapból, h használt kismama és babacucckat lehet venni, 200 ft a belépő.

Lynia, Rózsa! Ne vicceljetek ez nem off, amit írtatok a fertőzésekről. Hogyan haragudnék érte????? Nem vagyok annyira terrorista, ám :D

Nem is mondtam még, hogy tegnap voltunk védőnyanyánál, meg akarta hallgatni doplerrel Ádám szívhangját. De az Ádám úgy félt a doplertől, hogy nem győzött rúgkapálni és menekülni.... Az is érezhető számára, vagy mi? Az uh-gal semmi baja, de ez a dopler nagyon felzaklatta szegényt!
Védőnőnek meg tök lelkifurdalása volt. Egyrészt, hogy bántja a kölköt, másrészt, hogy nem tudott nekem szívhangot mutatni :?
Vendég

Hétfőn jön a védőnő hozzánk,mit néznek ilyenkor?
tudtok erről valamit?

Bridzsi

Kép
esztora

Én még annyit tennék hozzá a vizelethez, hogy középsugarú kell, vagyis pisi (valahova máshova), mosdás, pisi a pohárba.

kétfiús anyuka
babdorka

Ági! Én az Ótemető utcára járok körzetihez.
Köszike a tippet a babaörzéhez, lehet, hogy elmegyek.

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

Lynia! Ne aggódj,nekem az első vérvizsgálatnál a vizeletem tele volt bacival fehér és vörösvértesttel. ÍA dokimtól kaptam egy port amit meg kellett inni, (elvileg 3 hónapig hatásos) és a mostani vizeletvizsgálatnál már nem volt semmi gond, tehát elég jól kezelhető, azt mondták ez gyakori a kismamáknál.

Esztora! Nálam már háromszor is volt a védőnéni, de minek? :roll: Semmi különöset nem nézett nálam, csak leült és beszélgettünk, hogy mit egyek, hogy érzem magam..stb. Nem tudom miért jár ilyen sűrűn? Biztos ráér, mert itt nálunk (mivel egy kis falun lakok, Szeged mellett) nincs sok kismama :lol:

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!
Csak egy gyors mai pocakfotó:
Kép

Piskóta: Széééééééééép:)

Remélem mindenki jól van és szépen gömbölyödik :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Esztora, nálunk tegnap volt a védőnő....csak megnézte,hogy hol lesz Domcsi, és igazából csak beszélgettünk a szoptatásról meg ilyen babával kapcsolatos dolgokról, aztán elment. Mondta, hogy szülés előtt még egyszer lehet, hogy kijön!

Kép
elizabeth25

Köszi én is erre gondoltam (meg megböki az ujjamat)
mondjuk én nem nagyon tudok vele beszélgetni...
tudja hogy van védőnő a családban.

Szép pocik!az enyém is akkorát nőt megint.majd teszek fel képet.

Bridzsi

Kép
esztora

Hülyére takarítottam magam, mostmár nem dolgozom, sztrájkolok!!!!
:roll: Szerintem nyuszi is kifáradt ma.
Nálunk is volt a védőnő már 2* is, megnézte a lakás tisztaságát, meg hogy milyen a berendezés.
Itt ült 50 percet, evett, ivott csemegézett és ment útjára.

Kép
Kép
christine

szia mindenki, szép poci ceniko!

védőnéni mondta, gogy semmi gond, mert a 2db/liter az kevés és nem jelent semmit még, ha 10 vagy a fölött az már 1keresztes, de még az sem vészes, csak sok folyadék meg stb.
szóval végre megnyugodtam ezen a téren!
köszi a tanácsokat!

múltkor nálunk is úgy volt, hogy vn. kijön, de aztán közbejött vmi és majd legközelebb....én is kíváncsi lennék mit néz!?
szerintem nálunk nagyon semmit, ez csak a kötelező, mert mondjuk egy olyan családnál így kideríthetik, hogy megfelelőek e a körülmények, vagy be kell avatkozni... gondolom én

Bori, nálunk is ez volt, folyton lehetett hallani a rúgásait Zsombinak (asszem táblát kell javítani!!!!!!!!), de szívhang sehol, aztán 15 perc után egy pillanatra elcsíptük, de nem volt a legtisztább
szerintem ezt nem érzik, hiszen csak egy "mikrofon", ami kihangosít

múltkor mondták, hogy uh-k sem ártanak, csak kb. 30 perc után melegedik tőle a magzatvíz, és ezért sietnek, nem nézegetik órákat!

lynia-

de jó, még csak 13,31 van a babaneten 15,31kor!!!

szóval evettivott, akkor én is úgy készülök majd, mondjuk én várom, hogy jöjjön, mert naddon ari kedves, szimpi!

pocinövés ismét beindult nálunk is, esténként nagyon feszül, tegnap párom kinevetett, ahogy begyömöszöltem alá a kispárnát! :D

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?